30/1/11

Ιπτάμενοι άγγελοι - σωτήρες

Τεράστιο κοινωνικό έργο, τόσο στον τομέα της αεροπυρόσβεσης όσο και στις διακομιδές και στην έρευνα και διάσωση έχουν να επιδείξουν τα πληρώματα των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που δεν στελεχώνουν μαχητικά αεροσκάφη. Στον απολογισμό της περσινής χρονιάς, που έγινε χθες στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι αριθμοί ήταν εντυπωσιακοί. Τα πληρώματα των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών που κάνουν αεροδιακομιδές, έσωσαν με την έγκαιρη επέμβασή τους τη ζωή 1.439 συμπολιτών μας πέρυσι. Πέταξαν περίπου επί 2.630 ώρες σε πτήσεις διακομιδών, ανταποκρινόμενοι σε περιστατικά που έχρηζαν ανάγκης.
«Μόνο έναν άνθρωπο χάσαμε μέσα σε ελικόπτερο. Μας είχαν πει οι γιατροί ότι πιθανόν να εξέπνεε πριν από τη διακομιδή του» έλεγε χθες χαρακτηριστικά ο υποπτέραρχος Αντ. Πιέρρος, που παρουσίασε το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κόστος διακομιδών φθάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρεώνονται προς τους φορείς που αιτούνται της διακομιδής, αλλά είναι αμφίβολο εάν τα χρήματα τελικά εισπράττονται για λογαριασμό του κράτους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως το γεγονός ότι σύντομα προστίθενται 2 ακόμα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης στο δυναμικό του στόλου της Αεροπορίας, βελτιώνει τόσο τις δυνατότητες, όσο και την κάλυψη μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χώρου με καλύτερα ελικόπτερα.

Μεγάλο μέρος του κοινωνικού έργου της Πολεμικής Αεροπορίας καλύπτει και η συμβολή της στην αεροπυρόσβεση. Πέρυσι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συμπλήρωσαν 3.248 ώρες μάχης με τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα, το κόστος των πτήσεων υπολογίζεται περίπου σε 21,2 εκ. ευρώ.
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

3 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @.ΤΟΥΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.



    Μπα κατά τον Πάγκαλο είναι μη παραγωγικοί,ίσως και κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι άλλες αναρτήσεις, όχι άλλα χαμένα Βytes για αντιπαραγωγικούς - κοπριτες - αργόσχολους αξιωματικούς, συγνώμη, δημοσίους υπαλλήλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.