8/1/11

Σε κέντρα υποδοχής μεταναστών μετατρέπονται τα άδεια στρατόπεδα

Αθήνα: Σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες,  σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Επίσης, η τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση υπηρεσίας ασύλου και υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, προβλέπει να δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων, για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις στα στρατόπεδα, «ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής».

Την τροπολογία υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής επανέλαβε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας.

«Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.»
Σε ερώτηση για το κόστος κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα, αλλά είπε: «Ας δούμε πόσο κόστος πληρώνει η Ελλάδα κάθε μέρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα μας άνω των 200 μεταναστών ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα ελληνικό χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια σχεδόν κάθε μέρα.»

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, η Νέα Δημοκρατία διά του Προκόπη Παυλόπουλου χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για τον Έβρο, ωστόσο, εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση ανέγερσης φράχτη, ενώ ο ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι πρώτος πριν από 3 χρόνια είχε θέσει το ζήτημα της μαζικής εισόδου μεταναστών. «Τότε μας έλεγαν ακραίους».

Σκληρή δήλωση Παπουτσή
Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο κ. Παπουτσής ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί λύση για όσους έχουν προβλήματα στις χώρες τους, ούτε μπορεί να γίνει πέρασμα για παράνομη είσοδο στα άλλα κράτη της Ευρώπης, γιατί κάτι τέτοιο θα έστρεφε όλη την Ευρώπη εναντίον μας».

Αναφορικά με την κατασκευή συρμάτινου φράχτη στα χερσαία σύνορα του Έβρου ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέ ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ λέγοντας ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, καλεί την ΕΕ να συζητήσει την πρόταση της
Ελλάδας για την κατασκευή του φράχτη, λέγοντας ότι από τη συγκεκριμένη μεθόριο Ελλάδας και Τουρκίας διέρχεται το 70% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
«Αυτό είναι για την Αθήνα εξαιρετικά δύσκολο. Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει» λέει ο Λ.Βοκιέ και τονίζει ότι «όταν η Ελλάδα προτείνει ένα φράχτη... αυτό πρέπει να συζητηθεί».

Πηγή: news.in.gr

9 σχόλια:

  1. Παιδιά εγώ δεν έχω ψηφισει ποτέ Πασοκ στη ζωή μου αλλα οφείλω να ομολογήσω ότι επιτέλους ένας υπουργός αρχίζει να ασχολείται σοβαρά με το θέμα της μετανάστευσης.
    Αξίζουν συγχαρητήρια κ όχι κατηγορώ στον εν λόγω άνθρωπο και μπράβο του.
    Μακάρι κ άλλοι υπουργοί να δρούν με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο θα ηταν για ολουσ τουσ υπουργουσ
    καλο θα ηταν πισω απο μεγαλεσ
    εξαγγελιεσ να κανεισ υπομονη
    κατι μαγειρευουν οχι καλο για
    την ελλαδα αλλα μαλον για τουσ μεταναστεσ
    κανεισ δεν νοιαζεται για αυτουσ που ψηφιζουν αλλα για αυτουσ
    που συντομα θα ψηφιζουν
    και με την βουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειδες φιλε μου τι κανει ενα 5,3% στην αθηνα? αφου θεριεψαν την ακροδεξια τωρα τρεχουν να σβησουν τη φωτια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα στρατόπεδα συγκέντωσης μεταναστών είναι η κάλυψη του προβλήματος "κατω από το χαλί". Επίλυση θα επιτευχθεί μόνο αν τους δώσουμε χαρτιά ώστε να προωθηθούν στην Δ.Ευρώπη όπου είναι ο τελικός προορισμός τους. Έτσι και αυτοί θα επιτύχουν το στόχο τους (καλύτερη ζωή) και εμείς (αποσυμφόρηση της Ελλάδας). Και όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να δημιουργούμε νέους εχθρούς (τροφίμους στρατοπέδων συγκέντρωσης)... Τουναντίον θα ανταποδώσουμε την "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" στην "ευεργέτιδά" μας τη Μέρκελ και τα τσιράκια της!

    Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τα πλέγματα στον Έβρο (με δαπάνες της Ελλάδας και μόνο!) είναι μέτρα προστασίας αυτών που, αν θυμάστε, μας έστειλαν στη μέγγενη της Τρόικα για να σώσουμε εμείς το δικό τους νόμισμα και τις δικές τους τράπεζες!

    (Μια σημείωση για τα γκέτο της Αθήνας: Άπαξ και απαξιώθηκαν οι περιοχές και αγοράστηκαν τα ακινητα από αυτούς που "έπρεπε", η "ελληνική" κυβέρνηση απφάσισε να τις κάνει "γκέτο" πλουσίων: μεταφορά ΟΚΑΝΑ-συσσιτίων στα προάστια- νέα γκέτο, μη κυκλοφορία αυτοκινήτων και οικονομικά κίνητρα για τους κατοικούντες τις περιοχές αυτές! Τελικά αυτοί οι μετανάστες είναι πολύ χρήσιμοι για κάποιους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 5,3% το έχουν επιεικώς χεσμένο. Το 0,1% (των πλουσίων) προσπαθούν να εξυπηρετήσουν και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για αυτό διέλυσαν τον στρατό. για να έχουν τα στρατόπεδα να βάζουν τους μετανάστες.

    για αυτό διέλυσαν την άμυνα της χώρας για να βρούνε άλλη μια δικαιολογία για τις υποχωρήσεις που κάνουν στην τουρκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω θα προτιμουσα να μενανε σαν στρατοπεδα ακομα και αν ειναι αδεια pun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους !!!! Την βρήκανε την λύση !!!! Ωρε τι κατεβάζει η κούτρα τους ;;;!!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει από χρόνια που ο Ελληνικός Στρατός ανέκραξε "ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ" και τώρα ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.