7/1/11

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.Κατηγορούνται για λαθρεμπόριο

Σε επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε στην περιοχή του Άγρι συνελήφθησαν 27 στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ένας αντιστράτηγος και δυο συνταγματάρχες που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα με στρατιωτικά οχήματα από τα σύνορα. Ο Εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλλιέτ ενημέρωσε την Εισαγγελία Στρατού για το περιστατικό. Στην ιστοσελίδα , όμως, του Γενικού Επιτελείου αναρτήθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «Από έρευνες που έγιναν δεν εστάλη κανένας φάκελος στην Εισαγγελία του Στρατού».

Το Επιτελείο δεν διαψεύδει το περιστατικό, απλά επισημαίνει ότι δεν έλαβε ακόμα τον φάκελο. Πώς να τον λάβει αν δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι ανακρίσεις;

Το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, όπλων κ.α  ανθεί στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Ίσως και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζεται ο πόλεμος με τους άνδρες του ΡΚΚ. Αλλιώς  πώς μπορεί αν εξηγηθεί η αδυναμία του Στρατού να πατάξει την αντίσταση μερικών ανδρών με ελάχιστο οπλισμόhttp://www.elzoni.gr/html/ent/432/ent.5432.asp

3 σχόλια:

  1. Ο κεμαλοστρατός, εκτός του ότι ελέγχει σχεδόν το σύνολο των μεγάλων και επικερδών επιχειρήσεων στην Τουρκία (τράπεζες, ΜΜΕ, μεταφορές, αεροπορικές εταιρίες, βιομηχανίες κλπ), είναι και αυτός που διακινεί όλο το παράνομο χρήμα πραγματοποιώντας κέρδη από την διακίνηση λαθρομεταναστών, την πορνεία, τον τζόγο, τα ναρκωτικά κλπ.

    Όταν ο Κεμάλ όριζε τον στρατό ως εγγυητή του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον που στοιχίζει πολύ σε χρήμα, δεν του έδωσε ...προίκα τίποτα χρυσές λίρες, αλλά το δικαίωμα να θεωρήσει ως ...ιδιοκτησία του, όλο το τουρκικό κράτος και τους πολίτες του ως υποτελείς...
    Κάτι που βλέπουμε να τηρεί με ...θρησκευτική ευλάβεια ως τις μέρες μας.

    Ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος της συντηριτικής μικροαστικής κάστας που θέλει να διεκδικήσει μέρος του εθνικού πλούτου και να μετατραπεί σε αυτόνομη/ανεξάρτητη από τον στρατό αστική τάξη, αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίσταση του οικονομικού/στρατιωτικού κατεστημένου.

    Σε μια ανοιχτή μεταξύ τους σύγκρουση σήμερα, ο Ερντογάν θα βρεθεί στην καλύτερη περίπτωση στο Ιμραλί να κάνει παρέα στο Οτσαλάν.
    Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους στρατιωτικούς είναι εάν θα τους πουν φασίστες/αντιδημοκράτες...

    Αυτό βολεύει τις μεν ΗΠΑ διότι θα έχουν απαλλαγεί από τον ...ονειροπόλο Νταβούτογλου που θέλει την Τουρκία ως αυτοκρατορική δύναμη να τις εκτοπίζει από την περιοχή, το δε Ισραήλ που θα δει έναν ακόμα γείτονα να μην έχει λόγο να ενδιαφέρεται για τους Παλαιστίνιους.

    Θα σπεύσουν και οι δύο να συσφίξουν τις σχέσεις τους ακόμα παραπάνω...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τον κ. Καλλεντερίδη, ο βαθύτερος γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, είναι ο τζίμης. Μήπως είναι ο Νεοκλής Σαρρής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Καληντεριδη" τον λενε η Scal και οχι Καλλεντεριδη.
    Να μην μας παρουνε χαμπαρι εεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.