5/1/11

Το αυγό του φιδιού

ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ περί «ντιντήδων» που ξέσπασε στη Ν.Δ. έχει ασφαλώς την πλάκα της. Αλλά δεν έχει µόνο πλάκα. Πίσω από τη γελοιότητα και τη γραφικότητα που αναδεικνύει, υποκρύπτονται επικίνδυνες αντιλήψεις.

Διότι τό πραγµατικό ενδιαφέρον της συζήτησης δεν βρίσκεται σε όσα λένε οι «ντιντηδοµάχοι», ούτε σε εκείνα που επιδιώκουν, αλλά σε όσα υπονοούν και, κυρίως, σε όσα προδίδουν εκείνα που υπονοούν.

τι ΜΑΣ λένέ, λοιπόν; Οτι η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται από διάφορους «ντιντήδες» µε «αδελφίστικα κόλπα» που απευθύνονται σε έναν ανύπαρκτο «µεσαίο χώρο». Μάλιστα! Πράγµα που σηµαίνει ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται από κάτι άντρακλες ίσαµε εκεί πάνω, µε αντρίκειες µεθόδους, και να αποτελεί µια αντρίκεια σύγκρουση µεταξύ ακραίων απόψεων. Πόλυ λΥΠΑΜΑΙ αλλά είναι ακριβώς αυτά πουέλεγε ο Μουσολίνι, τη δεκαετία του ‘20. Οταν οι άντρακλες που έσωζαν την Ιταλία φορούσαν µαύρα πουκάµισα, περιέφεραν φωνακλάδικα τον ανδρισµό τους στους δρόµους και πλάκωναν αντρίκεια στο ξύλο όποιο αδύναµο ανθρωπάκι δεν συµφωνούσε µε τις απόψεις τους ή τύχαινε απλώς να βρεθεί µπροστά τους.

Πριν ΚΑΤΙ άλλοι άντρακλες, µε φαιά πουκάµισα αυτήν τη φορά, αρχίσουν να παρελαύνουν τον ανδρισµό τους στη Νυρεµβέργη κατεδαφίζοντας τη «θηλυπρεπή» και «µαλθακή» Δηµοκρατία της Βαϊµάρης – την οποία προφανώς υπηρετούσαν κάποιοι «ντιντήδες» της εποχής.

όμόλόγώ ότι δεν πίστευα πως εξακολουθούν να επιβιώνουν στη σηµερινή Ελλάδα τέτοιες αντιλήψεις. Ούτε ότι τέτοιες αντιλήψεις µπορούν να διατυπώνονται έστω και υπαινικτικά στις παρυφές ενός µεγάλου κοινοβουλευτικού κόµµατος. ΈΚΑΝΑ ΛΑΘΌΣ! Διότι για άλλη µία φορά αποδεικνύεται πως, όπως τότε έτσι και τώρα, τον εθνικισµό από τον φασισµό δεν τον χωρίζει παρά ένα βήµα. Και ότι τόσο ο εθνικισµός όσο και ο φασισµός εισβάλλουν πάντα µέσα από ένα µοντέλο βίαιης και κτηνώδους ανδροπρέπειας στο όνοµα ενός επιδειξιοµανούς δυναµισµού.

μέ ΑΛΛΑ λόγια και για όσους δεν το κατάλαβαν, ο πραγµατικός αντίλογος στους «ντιντήδες» µε τα «αδελφίστικα κόλπα» της πολιτικής είναι τα Τάγµατα Εφόδου.

όι ΑΠΌΨΈΙΣ αυτές, βεβαίως, δεν είναι µόνο ακραίες. Είναι και περιθωριακές. Δεν πιστεύω ότι έχουν απήχηση ούτε καν στον πολιτικό χώρο µέσα στον οποίο εκφράστηκαν. Υποθέτω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των οπαδών της Ν.Δ. αντιλαµβάνεται τη βαθιά ανοησία τους και τις παίρνει στο ψιλό.

Αυτό, όμώσ, δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες. Διότι σε µια περίοδο έντονης οικονοµικής αναταραχής και βαθιάς κοινωνικής ανασφάλειας, σε ένα κλίµα ευρύτατης απαξίωσης της πολιτικής και του πολιτικού κόσµου, κανείς δεν δικαιούται να παίζει µε το «αυγό του φιδιού». Και για καµία σκοπιµότητα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artid=4611448

19 σχόλια:

  1. Αν όποιος λέει την αλήθεια είναι φασιστής, τότε τι ακριβώς είναι ο "φίλαθλος" που πετά μπουκάλια. Μήπως χούλιγκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι υπερασπίζετε και γιατι διαμαρτύρετε αυτός ο ντιντης με αυτό τον λιβελο του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρθρογράφος θα όφειλε να γνωρίζει τις ότι το κόμμα των Ναζί αλλά και ο ίδιος ο Χίτλερ ήταν άτομα προβληματικής σεξουαλικότητας και μάλιστα βιβλία όπως το Pink Swastika συνδέουν το ναζισμό με ένα είδος ομοφυλοφιλίας. Για αυτό και οι ομοφυλόφιλοι αποτέλεσαν στόχο των κομπλεξικών Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο κάτω φιλοξενείται άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη και Ανώνυμος έγραψε:
    Έχουν πλάκα τα πιο πάνω, αναφέρομαι σε ο΄σους τα έβαλαν με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Δολοφονικά υπονοούμενα, γενικότητες, αστειάκια, φευγάτες πονηριές κτλ, αλλά κανένα επιχείρημα. Στην Ελλάδα αυτών που λένε την αληθεια τους δολοφονούν τον χαρακτήρα και οι δολοφόνοι λένε τους εαυτούς τους "προοδευτικούς". Ας διαβάσει κανείς την ανάλυση του Κονδύλη για τους "προοδευτικούς" και είμαι σίγουρος θα ψάξουν να βρούν λιγότερο άθλιο επιθετικό προσδιορισμό για τους εαυτούς τους. Ο Κρανιδιώτης είναι καταπέλτης. Αυτή είναι η αλήθεια.

    Προσθέτω
    Αυτό καίει τους ντιντίδες της δημοσιογραφίας, της κλίκας αυτής που όποτε ακούσει μια υγιή φωνή θυμάται το αυγό του φιδιού. Μόνο που αυγό φιδιού είναι όσοι δεν αγαπάνε αυτό τον τόπο και τον θέλουν υποδεέστερο. Άλλο σκληρά επιχειρήματα και άλλο ακρότητες. Δίκαιος, ψύχραιμος και σωστός είναι ο Φαήλος και αυτό ενοχλεί. Φαίνεται καθαρά στο άρθρο του ιερέα του κατεστημένου. Του κατεστημένου της εξάρτησης που έθρεψε το αυγό του φιδιού που τώρα γεννήθηκε και καταστρέφει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάποιοι δεν θέλουν να δούν τους πεινασμένους να τρώνε τις σάρκες των χορτάτων .
    όχι μόνο θα τις τρώνε αλλά θα δείνουνε και τα ΄κοκαλα τους στα περιφερόμενα σκυλιά της γειτονιάς .
    τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια είναι συνυπεύθυνα για την πολιτική ενδοια των καιρών .
    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πρετεντέρης έχει αρχίσει (κάλλιο αργά παρά ποτέ) να υποψιάζεται ότι κάτι αλλάζει στην κοινωνία με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Ότι απόψεις που λίγο παλιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να βγουν στον αφρό, τώρα (ιδιαίτερα μετά την κρίση) όχι μόνο βγαίνουν αλλά και κάνουν θετικό "γκελ" στην κοινωνία. Ότι όλο το πακέτο πολιτικής συμπεριφοράς που δέσποζε τα προηγούμενα χρόνια (σοβαροφάνεια, "καθωςπρεπεισμός", "κοσμοπολιτισμός", "πολιτική ορθότητα", και στην ουσία καλλιεργούμενος απολιτικισμός) τώρα απέκτησαν ενιαίο ονοματεπώνυμο και ονομάζεται πολιτικός ντιντισμός και αυτό το χαρακτηρισμό τον συμμερίζεται η πλειοψηφία του κόσμου, απλά γιατί τώρα πια βλέπει ξεκάθαρα που οδήγησε αυτού του είδους η πολιτική συμπεριφορά.

    Και δεν του αρέσει καθόλου του Πρετεντέρη αυτό που με ανησυχία διαπιστώνει. Ίσως να μυγιάζεται κιόλας, γιατί ασφαλώς ο ντιντισμός δεν περιορίζεται μόνο στους πολιτικούς, το καταλαβαίνει αυτό, δεν είναι χαζός. Προφανώς, μεταξύ του στυλ του Κρανιδιώτη και του Χατζηδάκη, αυτός αναφανδόν προτιμάει το δεύτερο. Έλα όμως που ο λαός έχει άλλη γνώμη (και εμπράκτως). Και όσο ο κόσμος ξεζουμίζεται, προκαλείται, και συκοφαντείται κι από πάνω, τόσο τα πράγματα θα παίρνουν το χρώμα της σκουράδας για το είδος τους. Γι αυτό προσπαθεί να συκοφαντήσει αυτές τις "επικίνδυνες" απόψεις, μπας και τις ξορκίσει, αλλά τώρα είναι πια αργά για δάκρυα Στέλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εφιάλτης ΔΗΜΗΤΡΑΣ καταγγέλει ...και πάλι.
    Όχι-όχι τον Πλεύρη αλλά τούτη τη φορά την βραβευθείσα δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου.
    Αύριο θα καταγγείλει και σάς.
    Η μάλλον θα σας τραβάει στα δικαστήρια.



    “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ) – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 31 Δεκεμβρίου 2010:

    Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τη μισαλλοδοξία στο πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου: Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλει τη βράβευση της μισαλλόδοξης δασκάλας Χαράς Νικοπούλου με το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η Χαρά Νικοπούλου έχει γίνει το ίνδαλμα όλων των εθνικιστών και του ΛΑΟΣ, λόγω της αντίθεσής της στην επίσημη μειονοτική εκπαίδευση και της προσπάθειάς της να εξελληνίσει τους μαθητές της. Το ΕΠΣΕ προσυπογράφει το ακόλουθο σχόλιο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο οποίο αναφέρεται πως η Ακαδημία Αθηνών θα έπρεπε αντίθετα να είχε βραβεύσει την Άννα Φραγκουδάκη και τη Θάλεια Δραγώνα που εδώ και πολλά χρόνια υλοποίησαν πρόγραμμα που βελτίωσε την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη με σεβασμό στις ταυτότητες των μελών της. Το ΕΠΣΕ θεωρεί κάθε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και κάθε πολιτικό κόμμα και κάθε πανεπιστημιακό που δεν θα καταγγείλει τη βράβευση αυτή συνυπεύθυνο για μιαν ενέργεια που απλώς υπενθυμίζει πως στην Ελλάδα κυριαρχεί η μισαλλοδοξία και όχι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα…”

    “Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 – Αντιδρούν Οικολόγοι – ΔΗΜ.ΑΡ. στη βράβευση της Νικοπούλου - Την αντίδραση δύο κομμάτων, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκάλεσε η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε την περίοδο 2004-2008 σε μειονοτικό σχολείο του νομού Εβρου. «Βραβεύοντας τη μισαλλοδοξία», τιτλοφορεί τη χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. «Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο “αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια”, αλλά αδιαφόρησε για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Στο πρόσωπό της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για τη γειτονική Τουρκία», επισημαίνει το κόμμα. Στο ίδιο πνεύμα και η Δημοκρατική Αριστερά αναρωτιέται τι επιβράβευσε η Ακαδημία στο πρόσωπο της εκπαιδευτικού, το γεγονός ότι «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς», ότι «επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα» ή ότι «χώρισε τους μαθητές της βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών»; «Η ηρωοποίηση της κ. Νικοπούλου γι’ αυτά της τα “κατορθώματα” οφείλεται σ’ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.”


    Ευτυχώς που δεν συνυπογράφουν κι' άλλοι την καταγγελία του Δημητρά.
    Η μήπως παρίστανται σιωπηροί ως πολιτική αγωγή;


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να τους πάρει ο διάβολος όλους αυτούς τους "πολιτικούς-προδότες" και τα τσιράκια τους "δημοσιογράφους".Πρέπει να υπάρξει πολιτικη επιλογή, νεα τηλεοπτικά κανάλια, νέοι(όχι κατ'ανάγκη στην ηλικία) άνθρωποι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά στην πρόοδο και την ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι τζουμπέδες θα υπογράψουν με χέρια και με πόδια...
    Ακούς εκεί η Νικοπούλου να προστατεύει τα Πομακάκια...
    Τα οποία πώς να είναι ελληνάκια αφού είναι μωαμεθανάκια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητράς και Παπανδρέου έχουν τον ίδιο ...επιτελάρχη που τους καθορίζει το τι να κάνουν για να έχουν καλή εικόνα προς τα έξω.
    Τον Βαλλιανάτο, το ψυχοπαίδι του Σόρος !!!
    Ψινάκης από εδώ, Βαλλιανάτος από εκεί, έχουν στήσει το αδελφάτο τους καλά!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αντιδρούν Οικολόγοι – ΔΗΜ.ΑΡ. στη βράβευση της Νικοπούλου"

    Ωρέ, τούς φταίει και η Νικοπούλου τώρα των Αμερικάνων; Γιατί; Επειδή συναντήθηκε με τον Στηβ Λάλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δέν νομίζω ότι σοβαρολογεί ο συντάκτης τού άρθρου, απλώς ακολουθεί τήν μόδα, γιά νά πεί κάτι.Η ανάλυσή του θυμίζει επιστημονική φαντασία. Τό ότι οί ντιντήδες είναι παρά φύσιν προσωπικότητες είναι πραγματικότητα. Αυτό είναι τό μικρότερο κακό.
    Τό τραγικό είναι η ρατσιστική επίθεση στήν Ακαδημία γιά τήν ορθή απόφασή της. Η Δ.Α. προφανώς αγνοεί παταγωδώς τό σχολικό πρόγραμμα καί λέει αερολογίες!
    Πότε θά προσγειωθούν αυτοί οί άνθρωποι στήν πραγματικότητα? Ας διαβάσουν τίς εκθέσεις αξιολόγησης γιά τό output τών δραγωνο-φραγκουδάκηδων! 15 δάσκαλοι παρακολούθησαν τά σεμινάρια. Πού πήγαν τά εκατομμύρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γνωρίζει καλά ο δημοσιογράφος σχολιαστής...τόν συμβολισμό πού έχει η λέξις "Ντιντής"!!1

    ΝτιντήΔΕς
    Βαψωμαλλιάδες
    Κρεμάστρες

    Όχι τής κ@@οτρυπήδας τού καθενός μας....αλλά τίς άθλιες πράξεις στό σκοτάδι,δηλαδή τίς πολιτικές ίντριγκες,πίσω από σκοτεινές κουρτίνες-κρεμάστρες,σε σαλόνια μέ σατέν.., κουνίστρες,άφθονη σαμπάνια,χαμογελάκια... πονηρά,διακριτικά !!!μέ υποκλήσεις όλο τσαχπηνιά,χάρη,εκεί στίς δήθεν διπλωματικές αποστολές,γιά τό καλό βέβαια τών Ελλήνων Πολιτών(τών τεμπελήδων καί κοπριτών!).Ούτε οι κοτζαμπασί δέν τολμούσαν να τά αναφέρουν αυτά!!.Βλέπεις αγαπητέ Δημοσιογράφε,υπήρχε ένας Νικηταράς,ένας Θεόδωρος,ένας Οδυσσέας,αγωνιστές ΑΡΧΙΔΑΜΟΙ!!!
    Πώς καταντήσατε τόν Ελληνα Πολίτη!
    Μόνο "παλιάνθρωποι καί ξεγάνωτοι τενεκέδες"θά τολμούσαν να τά ξεστομίσουν!!!ρήση παλαιού Υπουργού.
    Ούστ!από δώ Κηφηναριά!!,όπως λέει καί ο σατιρικός ΣΟΥΡΉΣ.
    Βαψωμαλλιάδες,δήθεν έλληνες,ξεκρέμαστοι...,μασκαράδες(στίς αρχαίες τραγωδίες έβαζαν μουτσούνες-μάσκες,υποδυόμενοι τους ρόλους οι ηθοποιοί..).Τώρα γιά να κάνουν...πολιτικές ....αδιαφάνειες...προμήθε(ιες)!!!συμβάσεις!!!καί περικοπές στίς συντάξεις τών τιμίων εργαζομένων ....φορτομένων !!!τά βάρη όλων σας!!!τών συκοφαντών τών ελλήνων πολιτών,ως δήθεν ρατστιστών!....καί κοπριτών.
    Τό αίμα τών προγόνων μου αναστενάζει εκεί πού είναι χυμένο!!!"εκ δέ τών σταλαγμών του ρέοντος αίματος Ερινύες εγένοντο.Αληκτώ,Τισιφόνη,Μέγαιρα"(ΟΡΦΙΚΑ).
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η άποψη Πιγκουίνου με εκφράζει. Συμφωνώ ότι μάλλον αργά θυμήθηκε να τα πεί αυτά. Σκοπός ήταν να τα έλεγαν όλοι, όταν υπήρχε καιρός να προλάβουμε την κατεδάφιση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ
    ΤΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ Γ.ΣΟΥΡΗ

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

    "...Ν'αληθεύει τάχ'αυτό,φίλοι τών Ελλήνων παίδες,
    πώς κυκλοφορούν κι εδώ φιλελεύθεροι Χαφιέδες;...
    μήπως δίχως νά τό ξέρω μούγινες καί σύ χαφιές
    καί κρυφά κατασκοπεύεις μαλλιαρούς καί κουρεμένους;......

    Ότι μάς κατασκοπεύεις στοίχημα μπορώ νά βάλω...
    ΠΕΡΙΚΛΕΤΟΣ
    Θάναι μεημφιεσμένος χωροφύλαξ δίχως άλλο.
    ΦΑΣΟΥΛΗΣ
    Συμφωνώ καί τρίς αλλοί σου!...
    Περικλέτο,διαλύσου,
    καί κουβέντες μή ζητείς.
    ΄Εχει κατασκόπου σχήμα...
    μίλα μου σάν π α ν τ ο μ ί μ α,
    σάν βουβός εκ γενετής.

    ΄Ελα νά διαλυθούμε,κι όπου μαζί μιλούν τήν Ανόρθωσιν βεβαίως υποσκάπτουν κι απειλούν.....
    ΠΕΡΙΚΛΕΤΟΣ
    Ο κατάσκοπος εκείνος μέ τρομάζει Φασουλή...
    ΦΑΣΟΥΛΗΣ
    Διαλύσου,πάρε πόδι,κρύψου μέσα σέ τ ε μ έ ν η,....
    Εχθροί τής Α ν ο ρ θ ώ σ ε ω ς,παντού περιπολούν καί τήν
    ε π α π ε ι λ ο ύ ν.
    Βλέπω κι εγώ σακάτηδες καί παραλύτους γ έ ρ ο υ ς,/εν μέσω συνωμοτικών κι αντεθνικών ομίλων....
    νά μάχωνται κατά σκιών καί κατ'ανεμομύλων...
    Χαφιέδες βγαίνουν μερικοί...
    ΄Ισως ανάγκη συναφής νάναι τής ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ,/ή καί καθήκον ιερόν τής νύν Απολυτρώσεως.....
    ΠΕΡΙΚΛΕΤΟΣ
    Δές καί τούτον,δές κι εκείνον
    μέ κουκούλες Καπουκίνων
    Μέ μανδύαν εις τό σκότος
    συνωμόται προχωρούν.
    καί πολλά παραληρούν
    κατ'αυτού τού καθεστώτος....
    τρέμω Φασουλή κι εγώ
    μήπως έξαφνα σφαγώ....
    βλέπω γύρω λαιμητόμους
    καί κομένες κεφ@λές
    ...................
    θρήνον μεγάλον έκανε τών νόμων η μαχαίρα........
    ΠΕΡΙΚΛΕΤΟΣ
    Ο κατάσκοπος ακόμη μάς κοιτά χωρίς ντροπή!!!
    ..........
    ΦΑΣΟΥΛΗΣ
    Γιατί βλέπεις βλοσυρώς;
    μήπως είσαι μ α λ λ ι α ρ ό ς;
    ...Ελα κόψε το κουμπούρι
    πρίν σού σπάσουμε τή μούρη.

    Τί κατάσκοπος φρικτός!
    Είσαι φάσμα τής ημέρας;
    Είσαι φάσμα τής νυχτός;
    Είσαι ντόπιο;είσαι ξένος;
    Κι από ποιόν αποσταλμένος;
    ...."
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψστε αυτο είπε αυτός ο Δημητράς; ο γιός του υπουργού της Χούντας; Πες τε μου, αυτό το τρωκτικό τι δουλειά κανει!!!! ΝΑ χαφιεδίζει την Ελλάδα στα τσιράκια του Σορος; Να ρουφιανεύει; Και δεν βρισκεται κανενας να του πει απο πού τα οικονομας ρε κηφήνα;;; Ποιος κερατας σε έβαλε να ρουφιανεύει; Τι μισθό παιρνει και απου που τον παίρνει; Ειναι χρηματα του ελληνικού λαού ή του Σόρος; Δεν υπαρχει ενας βουλευτης του ελληνικού κοινοβουλία να κανει ερωτηση στη Βουλή γι αυτόν τον επίσημο χαφιέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kai to asteio einai oti o Soros den antiprosopevei Kamia Kinotita Dra aneksartita me ofelos tin Tsepi tou. O dimitras einai omos ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    6 Ιανουαρίου 2011 1:14 π.μ.

    --------------------------

    Λογικό δεν είναι να διαμαρτύρεται η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη και του.....ΚΙΣ;

    Δηλαδή, όπως είπε και ο Πιγκουϊνος, ο Πρετεντέρης δεν είναι Ντιντής; Τι περιμένατε από αυτόν!
    Που θα πάει όμως να κρυφτεί για να σώσει τον κ@λο του, το έχει σκεφθεί; Φιγουράρει στην λίστα των 10 πιο σιχαμένων πορδών της ελληνικής ρυπαρογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.