6/1/11

Στο Παρίσι με ...άρωμα από φρεγάτες κι αεροπλάνα

Πιστός στις συνήθειές του, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τη δράση  του το 2011 με μια επίσκεψη στο εξωτερικό. Σήμερα Πέμπτη, την ώρα που σε όλη την Ελλάδα θα γίνεται ο αγιασμός των υδάτων και θα εορτάζονται τα Θεοφάνεια, ο κ. Παπανδρέου θα εκφωνεί ομιλία σε εκδήλωση που οργανώνει ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας κ. Ερίκ Μπεσόν στο Παρίσι, με θέμα «Νέος Κόσμος. Νέος Καπιταλισμός».  
Στη διημερίδα  αυτή, ενδεχομένως λόγω και της  παρουσίας του έλληνα πρωθυπουργού, θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φρανσουά Φιγιόν.

Το μεσημέρι ο κ. Φιγιόν θα παραθέσει γεύμα  εργασίας προς τιμήν του κ. παπανδρέου στο γαλλικό πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί αναμένεται να γίνει μία γενική συζήτηση για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και πιθανώς την προσέλκυση γαλλικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Αν και η  ελληνική δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει σχεδιασμό για αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων, το Παρίσι ωστόσο έχει στο πλάνο να προμηθεύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με φρεγάτες τύπου Fremm και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale.

Όπως είναι  γνωστό, τις γαλλικές προτάσεις είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παπανδρέου ο διευθυντής της γαλλικής προεδρίας κ. Κλοντ Γκεάν στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο στενός συνεργάτης του κ. Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε  την Αθήνα και ενημέρωσε αποκλειστικά τον πρωθυπουργό για τις γαλλικές προτάσεις, μεταφέροντας παράλληλα στον κ. Παπανδρέου την έντονη επιθυμία του γάλλου προέδρου να γίνουν τάχιστα οι παραγγελίες.

Σε περίπτωση  που το θέμα αγοράς γαλλικών όπλων  από την Ελλάδα επανέλθει στη  σημερινή συνάντηση, στο γαλλικό πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Παπανδρέου έχει προετοιμαστεί να απαντήσει στον κ. Φιγιόν.

Ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι από το βράδυ  της προηγούμενης Δευτέρας. Όπως αναφέρουν  οι πληροφορίες ταξίδεψε στην Πόλη του Φωτός ιδιωτικά, με πολιτική πτήση, συνοδευόμενος μόνο από τη σύζυγό του Αντα και τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Έπειτα από δύο ημέρες ξεκούρασης και περιπάτων στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου ολοκληρώνει σήμερα το ταξίδι του με το επίσημο σκέλος του προγράμματός του, δηλαδή την ομιλία στο συνέδριο και το γεύμα εργασίας με τον κ. Φιγιόν.

Το βράδυ της  Τετάρτης, στο Παρίσι έφτασε και  ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας συνοδευόμενος από ακόμη 10 κυβερνητικά  στελέχη και διπλωματικούς παράγοντες. Σήμερα το απόγευμα, όλη η επίσημη αντιπροσωπεία θα πετάξει για το Ερζερούμ της Τουρκίας όπου προβλέπεται να διανυκτερεύσουν καθώς την Παρασκευή το πρωί ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα μιλήσει και σε ένα ακροατήριο των πλέον εκπαιδευμένων στελεχών της τουρκικής διπλωματίας να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεμαλικού κράτους.http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=98591#comments

7 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΠΗΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΘΕΟ Ο ΓΑΠ??? ΑΠΟ ΠΟΤΕ???ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ!!!.Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΧΩΒΟΥ!!!,Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ!!!ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ!!!.ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΓΟΥΡΑ ΠΗΣΤΕΥΕΙ.ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο άνθρωπος από το εξωτερικό κυβερνά την χώρα; Πόσο κοστίζουν τα απανωτά ταξείδια του, στα οποία συνήθως συνοδεύεται από στρατιά συμβούλων και παρατρεχάμενων; Την μεγαλομανία αυτή την κληρονόμησε από τον αλήστου μνήμης πατέρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την άποψη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πάνω στο θέμα «Νέος Κόσμος. Νέος Καπιταλισμός».

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρω οτι σοσιαλ-ληστες και πρασινοι εχουν κατα κανονα την τιμητικη τους στα καπιταλ-ληστρικα κονκλαβια,Νταβος και παρομοια.Τυχαιο;Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 8:22

    Αυτός τουλάχιστον τρέχει στην Ευρώπη να μαζέψει τα αμάζευτα, και όλοι τον καλοδέχονται, για τους τόκους που θα πάρουν από τα αμάζευτα. Τον προηγούμενο δεν τον ήξερε καν η Ευρώπη, και πουθενά δεν πήγαινε, καλά ξέχασα τα "μπιζενες" με τη Ρωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τα θέλεις τα όπλα τζώρτζ; Για την λίμνη Κορώνεια; Αυτή πάει, ξεράθηκε. 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ την πέθαναν, Δεν έμαθες τίποτα; Εκτός αν τα θέλεις για να παίζεις στρατιωτάκια με τον Πάγκαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.