7/1/11

Τουρκία: Όλο και περισσότεροι κάτω από το όριο της φτώχειας


Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, έναντι του 17,11% το 2008.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, ποσοστό 0,48% του πληθυσμού της χώρας, περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της γραμμής διατροφικής φτώχειας.

Ποσοστό 18,08% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, περίπου 12,75 εκατ. κάτοικοι, ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά, δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο θετικής οικονομικής ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα διανομής του παραγόμενου οικονομικού πλούτου, στην τουρκική κοινωνία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Φίλε Andpik,

    Αυτόν τον καιρό μελετώ το σύγγραμμα του κ. Χρήστου Μηνάγια "Η Γεωπολιτική Στρατηγική και η Πολιτική Ισχύς της Τουρκίας", ΤΟΥΡΙΚΗΣ.

    Γιατί μου ανάρτησες λοιπόν αυτήν την είδηση;

    Η τουρκική ελίτ δεν δίνει καμιά σημασία στον λαό της (ή μήπως δίδει η δική μας ...αλήτ;), προχωρεί όμως για την δημιουργία ενός τρομερού κράτους, μιας παγκόσμιας δύναμης!

    Ημείς (οι Έλληνες ψηφοφόροι!), των οικιών ημών εμπιπραμένων άδομεν εις την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος.


    Φιλικά
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και λοιπόν; Μας νοιάζει;
    έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε...

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και μας νοιάζει όταν υπάρχουν ανεκδιήγητοι βλαχοδήμαρχοι που επικαλούνται τον «τουρισμό από την Τουρκία» που θα φέρουν για να μας φέρουν ανάπτυξη… όχι μόνο μας νοιάζει αλλά και μας κόφτει. Ποιος τούρκος θα έρθει να ξοδέψει χρήματα στην Ελλάδα όταν ο μέσος μισθός στην Κωνσταντινούπολη είναι ο μισός του βασικού που παίρνει ο κάθε υπάλληλος σ’ ένα κατσικοχώρι στην Ελλάδα και υποπολλαπλάσιος απ’ τον σερβιτόρο που θα τον σερβίρει; Με τέτοιες ανοησίες που μας ταΐζουν βεβαίως και μας ενδιαφέρει ποια είναι η πραγματικότητα ώστε να μην «μασάμε» την κάθε προπαγάνδα.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γνωστο ανοιγμα της ψαλιδας μεταξυ πλουσιων και φτωχων με εξαφανιση της μικρομεσαιας ταξης
    που ειναι δρομολογημενο για το μελλον και ηδη εχει ξεκινησει παγκοσμια.Ειναι μεσα στο προγραμμα καποιων για τον ελεγχο των μαζων.
    Μια ματια γυρω θα μας βοηθουσε να δουμε ποιους βουλιαζουν οικονομικα,
    τι παρεμβαλλεται για να "βοηθησει"στην οικονομικη τους ανακαμψη και ποιο ειναι το τελικο αποτελεσμα.Το σκοπιμο και πολυ εντεχνε δημιουργημενο ανοιγμα της κοινωνικης και ταξικης ψαλιδας.Ερχονται δυσκολες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ελευθέριος Β.

    Αφελέστατο σχόλιο. Πόσοι Τούρκοι υπάρχουν με υψηλό εισόδημα; Ασφαλώς αρκετοί για να κινήσουν την τουριστική αγορά. Δεν θα φέρουν τους μπατίρηδες.
    Το ίδιο ισχύει και για τους Ρώσσους, που επίσης πεινάνε. Αυτοί που έρχονται όμως εδώ, ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά.

    Να σου το πω και διαφορετικά: Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση. Ταξείδια στο εξωτερικό δεν γίνονται; Εμείς είμαστε 11 εκατ. Οι Τούρκοι κοντά 80 πια.

    ________________________________

    Μπορεί οι αριθμοί στην Τουρκία να μην δείχνουν ισοκατανομή του εισοδήματος, όμως, όπως κι εδώ έχει πολλάκις γραφεί, στην Τουρκία γίνονται επενδύσει, η Τουρκία παράγει και εξάγει. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε την προέλευση αυτών που αγοράζετε και θα δείτε πόσα γράφουν "made in Turkey". Πόσα απ' αυτά που θα ψωνίσετε στην Τουρκία γράφουν "made in Greece"; Και πόσα γράφουν αυτό στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.