9/1/11

Σε κατάσταση σοκ οι Αμερικανοί μετά το αιματοκύλισμα στην Αριζόνα

Σε κρίσιμη κατάσταση η βουλευτής Γκίφορντς

Από τη σκηνή του φονικού, έξω από πολυσύχναστο πολυκατάστημα της Τουσόν

Από τη σκηνή του φονικού, έξω από πολυσύχναστο πολυκατάστημα της Τουσόν

 (Φωτογραφία: Associated Press )



Ένοπλος πυροβόλησε στο κεφάλι το στέλεχος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γκάμπριελ Γκίφορντς, ενώ εκείνη συζητούσε με ψηφοφόρους της έξω από ένα πολυσύχναστο πολυκατάστημα, το Σάββατο. Ο ένοπλος, που συνελήφθη, σκότωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τον ανώτατο δικαστή της Αριζόνα και ένα εννιάχρονο κορίτσι, και τραυμάτισε άλλους 13, αφήνοντας τους Αμερικανούς να διερωτώνται εάν οι διχαστικές πολιτικές ήταν το αίτιο που όπλισε το χέρι του δολοφόνου.

Η απόπειρα δολοφονίας άφησε την βουλευτή σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Συγκλονισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την επίθεση «τραγωδία για ολόκληρη τη χώρα».

18 φωτογραφίες
Η επίθεση ίσως εκφράζει την κορύφωση της έντασης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, την ώρα που βουλευτές δέχονται απειλές, αν και μέχρι στιγμής τίποτε δεν προμήνυε το αιματοκύλισμα.

Η40χρονη Γκίφορντς, μετριοπαθές στέλεχος των Δημοκρατικών, εξασφάλισε με δυσκολία την επανεκλογή της τον περασμένο Νοέμβριο απέναντι στον συντηρητικό υποψήφιο, ο οποίος την πολέμησε για την στήριξή της υπέρ της μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας.
Κάποιες φορές η θέση της υπέρ της μεταρρύθμισης αντιμετωπίστηκε βίαια, με βανδαλισμούς στο πολιτικό γραφείο της, ενώ πρόσφατα κάποιος εμφανίστηκε με όπλο σε πολιτική συγκέντρωσή της.
Αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν ότι τους τρεις πρώτους μήνες του 2010 καταγράφηκαν 42 περιστατικά απειλών ή επιθέσεων εναντίον βουλευτών, σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί πέρυσι το ίδιο διάστημα. Σχεδόν όλες οι υποθέσεις είχαν σχέση με τη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας που προώθησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, και η Γκίφορντς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν τις απειλές.

Ποιος ήταν ο δράστης
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης συνελήφθη και αναγνωρίστηκε. Αστυνομικές πηγές, που δεν κατονομάζονται, λένε ότι το όνομά του είναι Τζάρεντ Λάουφνερ, είναι 22 ετών και πιθανότατα «συναισθηματικά ασταθής».
Η αστυνομία λέει ότι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης δεν είναι γνωστό, ενώ πιστεύεται ότι έδρασε με συνεργό.
Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο βοηθός της Γκίφορντς, ο 30χρονος Γκέιμπ Ζίμερμαν.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία οι πυροβολισμοί σταμάτησαν με την παρέμβαση δύο ανδρών, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν τον ένοπλο.
Ο σερίφης απέδωσε τη δολοφονική επίθεση στην καυστική πολιτική ρητορική που έχει επικρατήσει σε όλη τη χώρα, και πολύ περισσότερο στην Αριζόνα.
«Όταν κοιτάς ανισόρροπους ανθρώπους, πώς αντιδρούν στην καυστική κριτική που εκτοξεύεται από συγκεκριμένα στόματα για το πώς πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Ο θυμός, το μίσος, η μισαλλοδοξία μπορούν να εξοργίσουν» είπε. «Και δυστυχώς, η Αριζόνα, πιστεύω, έχει γίνει η πρωτεύουσα, η Μέκκα της προκατάληψης και της μισαλλοδοξίας».
Η ίδια η Γκίφορντς είχε εκφράσει ανησυχία πριν από τον πυροβολισμό της. Σε μια συνέντευξη μετά τον βανδαλισμό του γραφείου της, αναφέρθηκε στην επιθετικότητα των συντηρητικών εναντίον της, ανάμεσα στους οποίους συμπεριέλαβε και το Κίνημα του Τσαγιού και την Σάρα Πέιλιν, η οποία είχε δηλώσει ότι η έδρα της Γκίφορντς ήταν ένας από τους «στόχους» στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
«Για παράδειγμα, είμαστε στη λίστα των 'στόχων' της Σάρα Πέιλιν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το απεικονίζε, μάς βάζει στο στόχαστρο και πρέπει να καταλάβει ότι όταν κάνει κάτι τέτοιο θα υπάρχουν και συνέπειες» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Γκίφορντς.
Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση η Πέιλιν εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξέφραζε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.
Στη διάρκεια της καμπάνιας του τον περασμένο Νομέβριο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζέσε Κέλι κάλεσε τους υποστηρικτές του να τον βοηθήσουν να κερδίσει την έδρα της Γκίφορντς με έναν πρωτότυπο τρόπο: τους κάλεσε να πάνε όλοι μαζί να αδειάσουν ένα γεμάτο αυτόματο όπλο M-16. Ο Κέλι είναι πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στο Ιράκ. Στην ανάρτηση της πρόσκλησης στο site του έβαλε φωτογραφία του, στην οποία φορά όλον τον στρατιωτικό εξοπλισμό και κρατά ένα αυτόματο όπλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

17 σχόλια:

  1. Πάει κι η Αριζόνα. Τέξας έγινε κι αυτή. Και πού να τούς επιβάλλανε και κανά μνημόνιο δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πουσαι ακομα.
    Αν δεν καθαρισει η Αμερικη απο την λερα που την μαστιζει θα χυθει πολυ αιμα. Και πιθανον τοτε να ξεβρωμισει και η ανθρωποτητα απο τα μιασματα που την στραγγαλιζουν σημερα..



    Θαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Δημοκρατικοί είχαν πει ότι θα σώσουν τον κόσμο από την οικονομική κρίση αλλά η πραγματικότητα έδειξε την ανικανότητα τους να κλείσουν μια τρύπα στο νερό.
    Προφανώς η επίθεση δεν έγινε για την υγεία αλλά για την ανεργία και τις κατασχέσεις κατοικιών.

    Αν αρχίσουν και εδώ κατασχέσεις κατοικιών, θα δούμε ανάλογα περιστατικά και εδώ, εξαιτίας του Έλληνα Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άν η αιματηρή και δολοφονική επίθεση στην πόλη Tuscon, πολιτεία Arizona - Αριζόνας, H.Π.Α., θεωρείται ως κάποιο είδος «ξεκαθαρίσματος» των Η.Π.Α. από ορισμένους ανεγκέφαλους συναναγνώστες εκφράζω την λύπη μου για το κατάντημά τους δεδομένου ότι τα άτομα αυτά παραδέχονται εμμέσως ότι ο θάνατος ενός 9χρονου κοριτσιού είναι μία απλή «παράπλευρη απώλεια» και μπορεί να «δικαιολογηθεί» από τέτοια «ξεκαθαρίσματα» της φαντασίας τους. Δεν νομίζω ότι μιά τέτοια ανεγκέφαλη γνώμη θα μπορούσε να εκφρασθεί ευθέως και προσωπικώς κοιτάζοντας στα μάτια τους συγγενείς και προσφιλή πρόσωπα των θυμάτων.

    Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, φαίνεται – και δίνω έμφαση στο «φαίνεται» διότι δεν έχουμε ακόμα περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες – ότι ο δράστης κινούνταν σε χώρους της ιδεολογικώς αντιεξουσιαστικής άκρας δεξιάς εδώ στις Η.Π.Α. Έστω κι άν φαίνεται παράξενο στους και στις εν Ελλάδα συναναγνώστες, έχουμε ακροδεξιούς αντιεξουσιαστές εδώ στις Η.Π.Α., π.χ., βομβιστική ενέργεια εναντίον κτιρίου Ομοσπονδιακής κυβ. Η.Π.Α. Alfred P. Murrah, Oklahoma City, πολιτεία Oklahoma (Οκλαχόμα), Η.Π.Α., 19 Απριλίου 1995, με 168 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων και 19 παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών (επλήγη και ο παιδικός σταθμός του κτιρίου, η βόμβα ήταν βάρους 2,2 τόνων και ήταν μίγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο κίνησης – ANFO, μεταφερθείσα με φορτηγό αυτοκίνητο). Συχνά, αυτοί οι κύκλοι δεν αποδέχονται το υπάρχον κυβερνητικό – φορολογικό – χρηματιστηριακό σύστημα, οποιονδήποτε κυβερνητικό έλεγχο στα ατομικά δικαιώματα οπλοκατοχής, και συχνά έχουν επαφές με νεο-Ναζιστικά ή άλλα ρατσιστικά κινήματα, κ.λ.π. Για μένα είναι αξιοσημείωτο ότι η Ομοσπονδιακή Βουλευτής H.Π.Α. Gabrielle Giffords η οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρα η οποία διέτρησε το κρανίο της, είναι Εβραϊκού θρησκεύματος.

    Ο δράστης του συμβάντος Jared Lee Loughner (Λόφνερ), 22 ετών, χρησιμοποίησε ένα αυτόματο πιστόλι 9χλστ τύπου Glock. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσωπική επίθεση μίας κυρίας εναντίον του, η οποία ήδη είχε τραυματισθεί από τους πυροβολισμούς του δράστη, καθυστέρησε την προσπάθειά του ν’ αναγεμίσει το όπλο του συντείνοντας στην σωτηρία ζωών. Η κυρία αυτή κατάφερε ν’ αποσπάσει γεμιστήρα ή γεμιστήρες από τον δράστη. Ο δράστης εξουδετερώθηκε όταν άλλα άτομα έπεσαν επάνω του και σωματικά τον έριξαν στο έδαφος κι απέσπασαν το όπλο από το χέρι του.

    Ο Κος. John Roll, δικαστής που εφονεύθη στο ίδιο συμβάν, ήταν ο ανώτατος ομοσπονδιακός δικαστής του ομοσπονδιακού διαμερίσματος δικαστηρίων στην πολιτεία Αριζόνας (η κάθε πολιτεία των Η.Π.Α. έχει και πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια).

    Άλλο το να κάνουμε κριτική για την πολιτική προσέγγιση διαφόρων θεμάτων από τις εκάστοτε κυβ. των Η.Π.Α. και άλλο το να «επιδοκιμάζουμε» με ματαιόδοξο και ανθυειγινό τρόπο τέτοιες εγληματικές ενέργειες. Άς μην ξαναγυρίσουμε στην εποχή της 11 Σεπτεμβρίου 2001 όπου διάφοροι άσχετοι στην Ελληνική επικράτεια «επευφήμησαν» την καταστροφή των Πύργων στην Ν. Υόρκη και τον άδικο θάνατο χιλιάδων Αμερικανών μεταξύ των οποίων και τουλάχιστων 40 ομοεθνών μας. Τέτοιες ενέργειες ζημίωσαν την εικόνα της Ελλάδας εκεί και τότε που δεν έπρεπε.

    Λάμπρος Ε. Π. – εν Η.Π.Α. μετανάστης
    9-1-2011, τοπική ώρα 17:32 – ώρα Ελλάδος 00:32, 10/1/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με κατι τετιοα γεγονοτα φυσικα οι Αμερικανοι "δικαιολογουνται" να μας κανουν κυρηγμα για τρομοκρατια!
    Η οπως ειπε ο Αποστολος Παυλος στην προς Ρωαμιους Επιστολη "προχωρουν μεσα στο αιμα γιατι δεν ξεουν την οδο της Ειρηνης"Απο την αλλη ομως συμφωνω με τον αξιοτιμο μεταναστη οτι τετιοια περισταρικα δεν δικαιολογουνται ποσω μαλλον οταν σκοτωνονται και ατομα που δεν φταινε σε τιποτα οπως το μικρο κοριτσακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Collateral damage ειναι για τα φιδια της Πεφωτισμενης Αλητ, οσοι σκοτωθηκαν (Εβραιοι, Μουσουλμανοι, Χριστιανοι, Βουδιστες, δεν εχει σημασια) απο τις εγκληματικες τους ενεργειες που ειτε τις προκαλεσαν αυτοι, ή τις αφησαν να εξελιχθουν για να περασουν νεους νομους για την δηθεν παταξη της τρομοκρατιας.
    Ποιοι, οι παγκοσμιοι τρομοκρατες.....
    Σκατα στον ταφο τους να'χουν τα καθηκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μεταναστη ξεχασες να πεις οτι η δουλεια στην οκλαχομα
    ηταν iside job

    και οτι ο ΤΙΜΟΘΥ ΜΑΚ ΒΕΗ
    ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΙ
    ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΥ
    ΔΙΔΥΜΗ ΠΎΡΓΟΙ

    ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙ GLADIO ITALIA
    ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΕΓΡΑΦΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ



    ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΑΠΟ ΠΡΑΝΤΒΑ


    CIA - stronghold of world democracy?
    http://english.pravda.ru/world/americas/06-01-2011/116442-cia_democracy-0/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μμμμ
    αιμα πολιτικου
    ολες οι ιδεες απο την αμερικη ξεκινανε ....
    και περνανε τον ατλαντικο και την μεσογειο....
    και ερχονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαμπρο κλεισε την τηλεοραση και ανοιξε τα ματια σου να δεις οτι τα δρωμενα αυτα ειναι για μεγαλα παιδακια.
    Η αλλως τραβα πισω στα πιατα/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντροπή να γράφεις τέτοιο σχόλιο
    10 Ιανουαρίου 2011 3:16 μ.μ.
    σε ένα ομογενή σου. Ο σχολιαστής αυτός φαίνεται μορφωμένος άνθρωπος.
    Στο σχολιό του έδωσε την γνωμη του για την κατάσταση όπως την ξέρει. Αρα πρόσθεσε κάτι στο άρθρο είτε είναι σωστό είτε όχι, και κάθε γνώμη είνα σεβαστή. Μπράβο του που ενδιαφέρετε για την πατρίδα του και διαβάζει αυτό το μπλόγκ και μάλιστα σχολιάζει. Δεν έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

    Εσύ όμως που κάνεις τον εξυπνάκια μόνο να βρίζεις ξέρεις. Κάποιοι σαν και σένα ντροπιάζουν όλους τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς αξιοτιμο κ. Λαμπρο:Δεδομενου των εντασεων που υπαρχουν την τελευταια δεκαεται τουλαχιστον στην κοινωνια των ΗΠΑ και οι οποιες φανινται απο το επισοδειο ειναι πιθανον να εχουμε επαναληψη των γεγονοτων τα οποια ελαβαν χωρα εκει την περιδο 1861-1865 (Αμερικανικος Εμφυλιος);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ συνηγορο ομογενους 10 Ιανουαρίου 2011 5:11 μ.μ. που ειδες τις βρισιες;
    νομιζω οτι εισαι ουνα φατσα-ουνα ρατσα με τον ομογενη εξ Αμερικης που μας λεει και την ωρα στ'Αμερικανικα.
    Εκτος κι αν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Κε. Βούλγαρη,

    Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές εντάσεις εντός των Η.Π.Α. δεν είναι σε τέτοιο σημείο που εδώ θα φθάσουμε σε σημείο εμφυλίου πολέμου όπως το 1861-1865. Άλλωστε, εκείνος ο πόλεμος έγινε για να καθορισθεί εάν αυτό το κράτος θα συνέχιζε υπαρξιακά ως μία ομοσπονδία ή άν αυτή η ομοσπονδία θα θραύονταν πρόσκαιρα ή ανεπανόρθωτα. Σε μία ομιλία του μόλις 10' στο πεδίο μάχης του Γκέττυσμπουργκ, Κοινοπολιτεία Πεννσυλβανίας, ο τότε και αργότερα δολοφονηθείς Πρόεδρος των Η.Π.Α. Αβραάμ Λίνκολν, μπορεί και να δανείσθηκε αρκετά στοιχεία από τον Περικλέους Επιτάφιο, αλλά συνοπτικά περιέγραψε τα της ομοσπονδιακής δημοκρατικής ταυτότητας των Η.Π.Α. Παρά τα αρκετά και μεγάλα προβλήματά μας, αυτή η ομοσπονδιακή μας ταυτότητα δεν έχει εξανεμισθεί έστω και άν σε ορισμένες περιόδους βάλλεται ή επαναπροσδιορίζεται, π.χ., δεκαετία του '60 η θύελλα για τα πολιτικά δικαιώματα μειονοτήτων, δεκαετία του 2000 η ατυχής εξωτερική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, δεκαετία του 2010 ανάγκη καινούργιων κοινωνικών και οικονομικών μεταρυθμίσεων (έχουμε περί τα 40 εκατομύρια κατοίκων που στερούνται βασικής ιατρικής και φαρμακευτικής ασφάλισης) και παρά την σχετική νομοθετική επιτυχία του Προέδρου Ομπάμα, η νεοεκλεγείσα (Νοέμβριος 2010) Ρεπουμπλικανική πλειοψηφεία στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων (U.S. House of Representatives) έχει δώσει προεκλογική υπόσχεση ν’ ανατρέψει τον παρόντα ομοσπονδιακό νόμο που θα δώσει μία βασική ιατρο-φαρμακευτική ασφάλιση στους τούδε μη ασφαλισμένους. Δυστυχώς, αυτό το κομματικώς κινούμενο νομοθετικό «ξήλωμα-γκρέμισμα» νομοθετικών θεσμών σε μεγάλη κλίμακα που είναι κακό «ψωμοτύρι» της Ελληνικής Βουλής τώρα εισάγεται και στις Η.Π.Α. χωρίς βέβαια θετικά αποτελέσματα.

    Λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης έχουμε αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας και λόγω της αφθονείας και σχετικά εύκολης αγοράς πυροβόλων όπλων, τα διαπραττόμενα εγκλήματα είναι αρκετές φορές μεγάλης κλίμακας όπως το θλιβερό γεγονός της Αριζόνας. Τις προάλλες θρηνήσαμε τον 20χρονο γαμπρό της γραμματέας του γραφείου μας ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε καθώς βάδιζε νυκτερινή ώρα σ’ έναν δρόμο. Τέτοια φαινόμενα όμως πόρρω απέχουν ενδείξεων εμφυλίου πολέμου. Παράδειγμα, πριν της επίσημης έκρηξης του Αμερικανικού εμφυλίου πολέμου στο ομοσπονδιακό φρούριο Fort Sumter, Πολιτεία Νότιας Καρολίνας (South Carolina), ήδη γίνονταν ένας «μίνι» εμφύλιος πόλεμος σε ορισμένες νότιες – μεσοδυτικές πολιτείες οι οποίες ήταν και η εσωτερική «συνοριακή ζώνη» μεταξύ του Νότου που ασπάζονταν τον οργανωμένο και μέχρις τότε νομιμοποιημένο θέσμό της δουλείας και του Βορρά (πλήν Πολιτείας Μαίρυλαντ – Maryland, κυριολεκτικά δίπλα στην εθνική μας πρωτεύουσα Ουάσινγκτων) που είχε αποποιηθεί αυτόν τον απάνθρωπο και οικονομικά αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό θεσμό.

    Άλλωστε ένας εμφύλιος πόλεμος είναι καθαρά αντι-οικονομικός (άς μην ξεχνάμε την Ελληνική εμπειρία του 1946-1949). Ακόμα και οι πάλαι πότε διασπαστικές κινήσεις της Γαλλόφωνης επαρχίας Κεμπέκ (Quebec – “Quebecois Libre”) στην Καναδική ομοσπονδία στην δεκαετία του ’70 (επί τότε Καναδικής πρωθυπουργίας Τρυντώ είχε κηρυχθεί ακόμα και στρατιωτικός νόμος στο Κεμπέκ και στην πόλη του Μοντρεάλ για ένα μικρό χρονικό διάστημα) υπέκυψαν στην σκληρή πραγματικότητα ότι αρκετές μεγάλες Καναδικές εταιρείες θα τα μάζευαν και θα έφευγαν από το Κεμπέκ σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησής του. Το Κεμπέκ κέρδισε έναν μεγαλύτερο βαθμό αυτόνομης επαρχιακής – πολιτειακής διακυβέρνησης (π.χ. απόλυτος και θρησκευτικά τηρούμενη διγλωσσία) αλλά μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών της Καναδικής ομοσπονδίας, και η οικονομία του πήγε πάρα πολύ καλά (τα εκεί παιδιά των Ελλήνων μεταναστών αυτόματα μορφώνονται σε τρείς γλώσσες).

    Λάμπρος Ε. Π. – εν Η.Π.Α. μετανάστης
    10-1-2011, τοπική ώρα 20:47 – ώρα Ελλάδος 03:47, 11/1/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαμπρο μην ξεχασης! Την σημαια μεσιστια εξω απ το σπιτι σου! Για τρεις ημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Lampro, osoi apo tous Ellines epefimisame gia to amerikaniko fiasko tis 9/11, den itan apo xara gia ta thimata, alla dioti katarifthike enas mithos pou mas poulousan gia 10eties, peri tou akatamaxitou/anikitou tis Amerikis.

    To xeirotero omos to exo dei otan amerikanoi alla kai israilinoi, olo kinismo grafoun ta onomata tous kai diafora minimata epano stis bombes pou fortonontai sta aeroplana tous, oi opoies tha rifthoun kai tha skotosoun kiriws amaxous sto Irak, sto Afganistan kai stin Palaistini.

    Toulaxiston tous didimous pirgous den tous eriksan ...oi Ellines, oi opoioi ekdilosan ta arnitika enanti ton ameriknon aisthimata tous me afto ton tropo, otan eidan tous pirgous na katareoun san xartinoi kai oxi stin thea nekron amerikanon.
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντηση μέ πολιτικό λόγο.

    Τί έπαθαν οι Ιμπεριαλιστές Αθηναίοι,όταν έκαναν τήν εκστρατεία τους στήν Ελληνοκατοικημένη Σικελία;
    "Τό αντιπεπονθός".΄Υβρις καί τιμωρία!
    Σκότωσαν άδικα καί τούς Μηλίους...
    Αρα:"τό Πανούργο Πνεύμα τής ιστορίας λειτουργεί όπως η σπείρα η ελικωειδής!"
    Οι φίλοι μας Αμερικάνοι τί έκαναν όταν οι εισβολείς Τούρκοι έκαναν τή Ελληνική Κύπρο ένα απέραντο
    μακελλείον!!!
    Μακελλείον,δηλαδή μακελειό,πού σήμαινε τόν άγριο,βίαιο θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων,σέ πολύνεκρες μάχες,σε δυστυχήματα,σέ
    μαζικές σφαγές αθώων,σέ σκοτωμούς καί ξολοθρεμούς, καί όπως έγινε μέ τίς γενοκτονίες τών Ελλήνων τού Πόντου,από τούς άγριους "Μακελάρηδες"!!!Τούρκους.
    Μακελάρης=είναι αυτός πού σφάζει ζώα,ο σφαγέας,ο χασάπης,αλλά καί ο
    α ν θ ρ ω π ο κ τ ό ν ο ς!!!
    Ο ένοπλος αυτός εισέβαλε μέσα στήν πόλη του καί προέβη σέ μ α κ ε λ ε ι ό,τού ά μ α χ ο υ πληθυσμού!
    Φοβερό έγκλημα καί καταδικαστέο χωρίς άλλη συζήτηση.
    Στίς μέρες μας γίνονταί παράλογα πράγματα και τήν πληρώνουν συνήθως αθώοι!!!
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προς αγαπητο κ. Λαμπρο: ευχαριστω για την αναλυση ηταν στα αληθεια ενδιαφερουσα!
    @Ορισμενοι ανωνυμοι εχουν ανγκη να διξουν μεγαλυτερη ωριμοτητα στην συμπεριφορα τους (ειδικα απενατι στο κ. Λαμπρο) υποτ οτν ορο φυσικα οτι κατανοουν εννοια του ορου "ωριμοτητα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.