4/1/11

Η σκληρή πραγματικότητα πίσω από την τουρκική στάση

Oυάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι προβληματικός. Ουδείς θα τον κατηγορήσει βέβαια επειδή επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων και αν είναι δυνατόν τη μηδένιση των προβλημάτων που δημιουργεί η Αγκυρα. Ομως, ο καθένας δικαιούται να τον κρίνει για το γεγονός ότι παρουσιάζει μία ρόδινη κατάσταση, η οποία στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προσπαθεί να δείξει:



Η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί στο Αιγαίο και να απαιτεί το μοίρασμά του, ενώ διατηρεί σε ισχύ την απειλή πολέμου εναντίον της χώρας μας.

Στη Θράκη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το σχέδιο για ένα «κράτος εν κράτει». Με την πάροδο του χρόνου η Αγκυρα θα ισχυρίζεται στους διεθνείς οργανισμούς ότι ο «τουρκικός» πληθυσμός υπερτερεί του ελληνικού, άρα δικαιούται αυτονομία που αρνείται στους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν το 22% του πληθυσμού της Τουρκίας.

Στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή, ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974. Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά στον κατεχόμενο βορρά όπου έχει καταλύσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των Ελληνοκυπρίων. Την ημέρα των Χριστουγέννων απαγόρευσε την τέλεση λειτουργίας. Εάν το είχαν πράξει οι Ελληνοκύπριοι, θα τους είχε καταδικάσει το σύμπαν!

Παντού η Τουρκία μάχεται την Ελλάδα και την Κύπρο και γεγονός είναι ότι η καλή θέληση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν βοήθησε στην αλλαγή της τουρκικής στάσης. Ο φανατικός και επικίνδυνος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκανε καν τη χάρη στον κ. Παπανδρέου για να σταματήσουν -για οικονομικούς και μόνο λόγους- οι προκλήσεις στο Αιγαίο, που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στις δύο χώρες. Πριν από μερικές μέρες παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από έξι ελληνικά νησιά, τα οποία σχεδιάζουν να «γκριζοποιήσουν» όπως έπραξαν με επιτυχία στα Ιμια.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός, καθώς κυριαρχείται από εμμονές και από το δέος απέναντι στην Τουρκία, είναι ότι η πολιτική της «απόλυτης ειρήνης» με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο, όπως δεν είχε αλλάξει τίποτα η «πολιτική της προσέγγισης» που σχεδίασε ως υπουργός Εξωτερικών με το φίλο του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ. Εκείνη η πολιτική οδήγησε στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο κακώς υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, διότι γνώριζε πως πρόσφερε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία.

Από τη σημερινή πολιτική της «απόλυτης ειρήνης», όπως περιγράφεται σε έγγραφα ξένων κυβερνήσεων, δεν θα έχει κέρδη στην Ελλάδα. Η Τουρκία το λιγότερο που αποδέχεται είναι τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αυτή η λύση είναι κακή για τη χώρα μας. Θα τοποθετήσει στο τουρκικό καλάθι το μισό πέλαγος. Διέπραξε τραγικό λάθος με την υποστήριξη του φιλοτουρκικού κειμένου του Κόφι Ανάν. Το επαναλαμβάνει τώρα στο Αιγαίο. Είναι μία επικίνδυνη εμμονή που αξίζει ανάλυση από τους ειδικούς.

Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί ξανά την Τουρκία στις 7 Ιανουαρίου για να απευθυνθεί στο σύνολο του τουρκικού διπλωματικού κόσμου, που καθοδηγείται από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί με τη γνωστή τουρκική υπεροψία αλλά και τη δημόσια «έκφραση θλίψης και οίκτου» για τα οικονομικά προβλήματά μας. Ομως πίσω από την πλάτη του θα τον χλευάζουν για το κατάντημα της χώρας μας, η οποία εν μέσω της κρίσης αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

12 σχόλια:

  1. Ὁ κατευνασμὸς δὲν ὅδηγεῖ πουθενὰ ἀλλοῦ ἐκτὸς τοῦ πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε konion έχεις απόλυτο δίκιο.
    Το χειρότερο πράγμα σε τέτοιο επίπεδο είναι να είσαι ανιστόρητος. Αλλά αυτός (Τζέφρυ) δεν είναι μόνο ανιστόρητος και αγράμματος (βλέπεις "μετανάστης") αλλά και επικίνδυνος με ιδεολογικές εμμονές.
    Βεβαίως καθότι Αμερικανός και στην καρδιά και στην ψυχή δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να υπηρετεί πιστά την πατρίδα του (Αμερική).
    Αλλωστε "compatriot" τον είχε αποκαλέσει και ο "συμπατριώτης" του Obama.
    ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΜΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ (Ή ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ !!!!
    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Θεσσαλε, λίγα για τον Τζέφρυ!!! θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους με τον δικο του (δοκιμασμένο) τρόπο: θα αρχίσει να χορεύει!!!! Η παράσταση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα σε χασαποταβέρνα ήταν μόνο προθέρμανση για τον Τζέφρυ!!!

    Οι τουρκαλάδες μόλις δούν Τζέφρυ να χορεύει λεβέντικα, θα κάτσουν σούζα!!! φευγοντας θα τους ευχαριστήσει και θα τους δώσουμε το μισό Αιγαίο!!! ειμαστε large!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΠΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΣΙΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μόνη λύση ειναι η πολιτική του Τζεφρυ. Αυτή θα μας οδηγήσει στην ανακατάληψη των ελληνικών εδαφών και παλι απο τους οθωμανους. Ετσι ελπίζουμε οτι οι απόγονοι μας όταν την ξααελευθερώσουν, θα κτίσουν μια καινύργια Ελλάδα πάνω σε υγιή βάση και όχι στη σαπίλα που είναι τώρα. Αυτή είναι μονη ελπίδα μας. Οσο για τους αυτόχθονες εν ζωή, νομιζω ότι δεν τους αξίζει τιποτε παραπάνω από το να ειναι γιασουφάκια και μαλιστα διεφθαρμενα. Τουλάχιστον αυτό ζει ο μεσος προβληματισμένος πολίτης (δεν μιλω για τους Homo Pasokous και τις "προοδευτικές" τους μεταλάξεις). Μακάρι να έχω άδικο, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να γινεται διαφορετικά. Οι Εφιάλτες δεν είναι στη μεριά της Τουρκίας. Δυστυχώς είναι εντος των πυλών και δαιφεντεύουν τον τόπο σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ¨Οσοι καταφέρεστε κατά του Πρωθυπουργού με χυδαίους τρόπους μάθετε λοιπόν ότι το 91,6% των Ελλήνων θεωρούν υπεύθυνο για τη σημερινή κρίση τον επαίσχυντο Καραμανλή σας, κανένας δεν είναι τέλειος αλλά τουλάχιστον ο Παπανδρέου προσπαθεί δεν κάθεται και αν κάνει κάτι που δεν μου αρέσει κάτι θα το πω πρώτος και δεν θα περιμένω από άλλους, κατά τα άλλα φέρεστε και άγεστε ανιδιοτελώς, μάλιστα!
    Ανδρέας Κοζάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συμφωνια εκλεισε!Ο παπανδρεου θα γυρισει νικητης παραθετοντας ως επιτυχια την τελεση λειτουργιας απο τον βαρθολομαιο και εμεις σε μια χειρονομια καλης θελησης σε πρωτη φαση θα παραχωρησουμε το Αιγαιο απο τον 25 παραλληλο και κειθεν.Αργοτερα υποτην καθοδηγηση του ιερατειου θα προχωρησουμε στην δημιουργια της μεγαλης οθωμανικης αυτοκρατοριας οπου θα επιτρεπεται στο 10% του πληθυσμου να αυτοαποκαλουνται Ελληνες τουρκικης καταγωγης.Αυτο που με ευλαβεια ακολουθειται για την εξαφανιση του εναπομειναντος Ελληνισμου μετα απο την επανασταση του 21 με πρωτεργατες το ιερατειο και των εν φαναριω προερχομενων κατ'επιφαση Ελληνων αποκαλυπτεται τωρα καθως απεσυρθη η σενδονη και απεκαλειφθη η γυμνια αυτων που με σχεδιο οδηγησαν τα πραγματα εδω.Αν οι Ελληνες δεν απαιτησουμε να τιμωρηθουν οι προδοτες του εθνους και να δωσουν λογο στον Ελληνικο λαο οι μεχρι τωρα διαχειριστες της πολιτικης θα ειμαστε αναξιοι των προγονων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανδρέα...ξυπνα.ξημέρωσε.ακόμα στη φάση" φταίει η νδ φταίει το λαός φταίει το ΚΚΕ "βρίσκεσαι. Και για να καταλάβω...ακόμη δεν έχεις δει κάτι στραβό για να το φωναξεις;;;;ασε με να μαντεψω. Η ενημέρωση σου γίνεται απο το μεγκα,το σταρ και εν συνεχεια απο τα υπόλοιπα" έγκυρα "κανάλια. Το Ίντερνετ πρέπει να το χρησιμοποιείς μόνο για το youpor n . Δεν εξηγείται διαφορετικά... Dexter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Αντρεα:
    το ποσοστό 91.6% που το διαβασες? Ρεπορταζ του ΣΤΑΡ να εβλεπες πιο αντικειμενικο νουμερο θα σου εδιναν. Εκτος κι αν διαβαζεις μονο τα κοματικα φυλλάδια και τις μπροσουρες του ΠΑΣΟΚ. Συμφωνώ κι εγω παντως μαζί σου οτι με τον ΓΑΜΑΠ θα χορεύουμε ολοι ζεϊμπέκικο υψηλού επιπέδου, θα γίνουμε Δανια του Νοτου, θα μιλαμε αγγλικα ως μητρική γλώσσα, θα γίνουμε "μετανάστες" του γλυκού νερού αλλά ΓΑΜΑΠ, θα φοράμε κολλάν και θα κανουμε ποδήλατο, θα διαβουλευόμαστε για το ποτε θα κατουρήσουμε ενώ θα περναμε στο ντουκου νομοσχεδια για την κατοχή της χώρας και την επάνοδό μας στο μασαίωνα. Χαίρομαι που ολες αυτές οι προοδευτικές κινήσεις γίνονται στα πλαίσια του σοσιαΛΗΣΤΙΚΟΥ Νιοστου Δρόμου (δεν πιστεύω να έχεις μείνει στον 4ο δρόμο ακόμη) καί οχι απο επάρατες κυβερνήσεις της δεξιας. ΚΑι κατι τελευταίο: Για την κατάντια της χώρας (ηθικά και οικονομικα) δεν φταίει ούτε ο ΓΑΜΑΠ ούτε ο ΚΑραμανλης. Φταίνε όλοι αυτοί οι ανώνυμοι πολιτες με το φελιζόλ στο κρανιο (αντι για εγκέφαλο) που έβαλαν τον εαυτούλη τους και το βολεμά τους πάνω από ολα, και καταδέχτηκαν τα ξεροκόματα ως πιστά κοματικά σκυλάκια που τους πεταξαν απο το τραπέζι των κυριων κατι παχύδερμα κήτη, ώστενα έχουν τώρα το αλοθι να λενε ότι "μαζί τα μαγαμε". Αυτά βεβαια που να τα εξηγήσεις σε εναν Homo PAsokous που του εκαναν εγκεφαλοεκτομή (κατα το κλητορηδο-εκτομη) και σκέφτεται με το κατω κεφάλι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΕ καθε μερα απο το 1949 και οποιος δεν το ξερει ακομα ,παει και διαβαζει ιστορια απο πολλες πιγες ο γιωργακης δεν ειναι τιποτα καινουργιο αλλα ενας μητσοτακης της δεκαετιας 60 και ενας καραμαλης του εβδομηντα με αμερικανικο τηβενο οπως παντα ειχαν ολοι τους μονο που τωρα εχουμε 2011 και τα μυαλα μας εχουν "γινει" τυρογαλο και δεν ξερουν πια να σκεφτονται παρα μονο για την τηλεοραση και τον καναπε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάσατε το άρθρο του Σάββα στην "Δημοκρατία" προχτές;
    Δεν λέω μόνο για το "Ιθάκη ή Σούσα" αλλά για το άλλο.
    Το "καλωσήλθατε στο κοινό μας σπίτι" του Δρούτσα προς Νταβούτογλου το καλοκαίρι, το θυμόσαστε ασφαλώς!
    Αν η δουλοπρεπής στάση της Ελλάδας οφείλεται σε εμμονή του ΓΑΠ, μάλλον δεν είναι ο μόνος που πάσχει από τέτοιου είδους "εμμονές". Εμείς όμως θα τις πληρώσουμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.