7/1/11

Εμείς και το Ισλάμ




Του Βλαση Aγτζιδη*


Οι ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις έφεραν ξαφνικά την ελλαδική κοινωνία μπροστά σε πρωτοφανείς αλλαγές και προκάλεσαν μια ιδιαίτερη αμηχανία που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως δυσανεξία. Αυτό κυρίως φαίνεται στην περίπτωση των πολυάριθμων μουσουλμάνων που ξαφνικά τα τελευταία χρόνια «γέμισαν» το αθηναϊκό τοπίο. H Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε αποθήκη «λαθραίων» ανθρώπων και ψυχών με την υπογραφή της Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (2003) και τη σχετική αδιαφορία των Δυτικών μας συμμάχων. H Eλλάδα είναι πλέον και με την υπογραφή της, το buffer state της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η ελλαδική κοινωνία, που για γενιές συγκροτήθηκε μονοεθνικά, κλήθηκε ερήμην της να συμφιλιωθεί με τις νέες συνθήκες. Φαίνεται ότι δεν δέχεται εύκολα την αλλαγή, όπου τώρα πια σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται γυναίκες με μαντίλες, αν όχι και αρσενικοί σύζυγοι συνοδευόμενοι από, περισσότερες της μιας, συζύγους.
Το φαινόμενο είναι πολυσύνθετο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αφορισμούς. Είναι ένα ζήτημα που έχει δύο πλευρές. Η πρώτη συνδέεται με την ύπαρξη μιας παλαιάς και αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας που απαρτίζεται από Τούρκους, Πομάκους και Ρομά. Η θρησκευτική αυτή μειονότητα καλύπτεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης και χαίρει απόλυτου θρησκευτικού σεβασμού. Η δεύτερη σχετίζεται με την πρόσφατη μουσουλμανική μετανάστευση από χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου (αραβικές, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές). Αυτό είναι ένα φαινόμενο σε εξέλιξη που ακόμα βρίσκεται στην αρχή του.


Τα ζητήματα που προκύπτουν εντάσσονται με δύο διαφορετικούς άξονες: α) Την ιδεολογική αντίληψη των Ελλήνων για το ισλάμ και β) την κοινωνική αλλαγή που προκαλείται με την έλευση των μουσουλμανικών πληθυσμών.
Η Ελλάδα έγινε έθνος-κράτος με μια εξέγερση των απόκληρων χριστιανών, καθοδηγούμενων από Διαφωτιστές, ενάντια σε μια ισλαμική απολυταρχική αυτοκρατορία, η οποία αποδέχονταν τους Λαούς της Βίβλου (χριστιανούς και Εβραίους) μόνο για λόγους φορολογικής απομύζησης και δεν τους αναγνώριζε το δικαίωμα του πολίτη.


Ιστορικά, το Ισλάμ επεκτάθηκε στον ελληνο-ορθόδοξο κόσμο μέσω της κυρίαρχης τουρκικής εκδοχής, στερώντας του χώρο και εξισλαμίζοντας πληθυσμούς. Δηλαδή, η σχέση των σύγχρονων Ελλήνων -οι οποίοι αποτελούν μετεξέλιξη των παλιών Ρωμιών στην εποχή της νεωτερικότητας- με το Ισλάμ εμπεριέχει το τραύμα.


Οι πρόσφατες γενοκτονίες (1914-1923) που διεπράχθησαν από τον τουρκικό εθνικισμό κατά των χριστιανικών κοινοτήτων της νεοτουρκικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Ανατολής), έγιναν στο όνομα του Ισλάμ. Ακόμα και ο αντικληρικαλιστής Μουσταφά Κεμάλ, θα κηρύξει την περίοδο 1919-1922 Τζιχάντ (ιερό μουσουλμανικό πόλεμο) «κατά των απίστων» για να αντιμετωπίσει τον ελληνικό στρατό που είχε αποβιβαστεί στη Σμύρνη, τους Πόντιους αντάρτες στον Βορρά και τους Αρμενίους στο μέτωπο του Καυκάσου. Και να επιλύσει οριστικά το εθνικό ζήτημα της Αυτοκρατορίας με την «Τελική Λύση» της εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών.
Επίσης, και το πογκρόμ του ’55 στην Πόλη έγινε με θρησκευτικούς όρους, όπου οι πιστοί λούμπεν μουσουλμάνοι προκάλεσαν τη Νύχτα των Κρυστάλλων εις βάρος της ελληνικής, αρμενικής και εβραϊκής μειονότητας.


Οι κοινωνικές συνθήκες είναι αυτές που δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος για να ανθήσουν ιδεολογίες αποκλεισμού και ειδικά στα φτωχότερα στρώματα.
Η έλευση, με τον χαοτικό τρόπο που γνωρίζουμε, ενός ακμαίου νεαρού πληθυσμού -σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανικού- σαφώς περιθωριοποιεί τα φτωχά ελληνικά στρώματα, τα οποία στην περίοδο κρίσης που διανύουμε εξαθλιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι νέοι μετανάστες είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την εργατική τους δύναμη πολύ φθηνότερα και χωρίς πολλές απαιτήσεις. Κάτι που η εργατική παράδοση των δυτικών χωρών δεν το επιτρέπει. Αρα, αντικειμενικά λειτουργούν ως ανταγωνιστές στο πεδίο της εργασίας. Σε εποχές που οι εργασιακές ευκαιρίες μειώνονται, αυτό δημιουργεί περισσότερες τριβές και εντάσεις. Το τελευταίο δεδομένο είναι και το πλέον επικίνδυνο, που ευνοεί τη διάδοση των ακροδεξιών απόψεων σε εργατικά στρώματα και δεν αντιμετωπίζεται βέβαια με τις ηθικιστικές κραυγές της Αριστεράς μας.


Νομίζω ότι βαθμιαία και ειδικά όταν καταλαγιάσει η μεγάλη αναταραχή που ζούμε και αποκτήσει ο χώρος μια καινούργια κοινωνική ισορροπία, θα αποκτήσει ο παραδοσιακός κάτοικος της Ελλάδας εκείνη την απαραίτητη εμπειρία που θα τον κάνει περισσότερο ανεκτικό. Ομως μπορεί η οικονομική κατάρρευση να τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη απελπισία και στροφή προς την ασφάλεια του συνηθισμένου…


*Ο κ. Βλάσης Αγτζίδης είναι ιστορικός.
kathimerini

46 σχόλια:

  1. κ. Αγτζίδη, αυτοί που έβαλαν εκ μέρους της Ελλάδος Έλληνεςτην υπογραφή τους στη εν λόγω συνθήκη και σε όλες τις άλλες ήταν και είναι Έλληνες;;;
    Όχι βέβαια!!!

    Ελληνες είναι όοι έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα και όχι στα μόνο χαρτιά.

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Σάββα καλή χρονιά σου εύχομαι και καλη δύναμη...
    αντιγράφω απο την καθημερινή 6/1/2011...
    Τουρκία: Όλο και περισσότεροι κάτω από το όριο της φτώχειας
    Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, έναντι του 17,11% το 2008.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της έρευνας, ποσοστό 0,48% του πληθυσμού της χώρας, περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της γραμμής διατροφικής φτώχειας.

    Ποσοστό 18,08% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, περίπου 12,75 εκατ. κάτοικοι, ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
    Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά, δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο θετικής οικονομικής ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα διανομής του παραγόμενου οικονομικού πλούτου, στην τουρκική κοινωνία.
    Τι γένεται με την οικονομική δύνα μη της γείτονος?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ο παραδοσιακός κάτοικος της Ελλάδας εκείνη την απαραίτητη εμπειρία που θα τον κάνει περισσότερο ανεκτικό"

    Σε 50 χρόνια, ο νέος παραδοσιακός κάτοικος της Ελλάδας θα είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμάνος, μιας που δημογραφικά οι νυν παραδοσιακοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ρυθμούς γεννήσεων.

    Άρα δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στόχος μας πρέπει να είναι, οι μουσουλμάνοι τότε να είναι ανεκτικοί έναντι των χριστιανών και άθεων μειοψηφιών που θα κατοικούν ακόμη στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε μπορω να καταλαβω πως ενω αυτοι που κυβερνουν την εε δηλωνουν και ειναι αθεοι εν τουτις ευνοουν τους μουσουλμανους σε καθε εκφανση της καθημερινοτητας τους εναντι των γηγενων ευρωπαιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ "ρηχό" άρθρο. Δεν υπάρχει ζήτημα ανεκτικότητας αλλά διολίσθησης σε κατώτερα πολιτισμικά επίπεδα που εκφράζονται από το Ισλάμ όχι μόνο στις ακραίες αλλά και στις μετριοπαθείς εκδοχές του (με εξαίρεση ίσως τους αλεβίτες και κάποιες άλλες "περιθωριακές" αιρέσεις). Για τους Έλληνες αυτό σημαίνει απλά διολίσθηση στα επίπεδα της δουλείας (πάνω από 100 χρόνια πίσω) αφού ανοχή προς το Ισλάμ σημαίνει αποδοχή της κατώτερης "δουλικής" θέσης των χριστιανών (και ειδικότερα των Ελλήνων που είναι ηττημένοι σε πόλεμο) έναντι των μουσουλμάνων.

    Η λύση δεν είναι να αυξηθεί η "ανεκτικότητα" των Ελλήνων αλλά η "ανεκτικότητα" των μουσουλμάνων (αυτών που θα παραμείνουν γιατί δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμείνουν όλοι) απέναντι στις Ελληνικές (από τις οποίες πηγάζουν και οι Ευρωπαϊκές αλλά και ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου) πολιτισμικές αξίες.

    Όπως η Ευρώπη ξεπέρασε τον χριστιανικό φονταμενταλισμό τον μεσαίωνα, θα πρέπει και οι μουσουλμάνοι (τουλάχιστον αυτοί που έρχονται εδώ) να ξεπεράσουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Και προς τα εκεί θα πρέπει να στρέφονται οι όποιες προσπάθειες.

    Αλλά ας ξεκινήσουμε από τους δουλεμπόρους, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών, τους προαγωγούς, τους λαθρεμπόρους και τα ξένα κέντρα που τους προωθούν ή απλά τους ανέχονται και μετά βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρον και ενδεικτικό της πραγματικότητας το βίντεο. Ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Λέει στο τέλος ο εκφωνητής, ότι για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να αφυπνηστούμε, πρέπει να εξαπλώσουμε το Ευαγγέλιο στον κόσμο (to evangelise the World).
    Οταν μια πάμφτωχη οικογένεια μεταναστών έχει 8 παιδιά, κι εγώ ο χορτάτος, λέμε τώρα, έχω 2 πώς θα αντιστρέψω την κατάσταση?
    Γενόμενος Ιεραπόστολος και διδάσκοντας το Ευαγγέλιο? Με διδαχές του Ευαγγελίου και Gospel τραγουδάκια γεννιώνται απόγονοι? Για την τεκνοποιία δεν έχουν ακουστά εκεί στην Αμερική?
    Αλλά βλέπεις, για να τεκνοποιήσεις πρέπει να τελέσεις πρώτα μια επιτρεπόμενη μόνο στα πλαίσια του γάμου "αμαρτωλή πράξη" , και κάτι τέτοιες ασέλγειες οι Jesus-Loves-You Αμερικανοί δεν τις αποδέχονται...

    Το άρθρο του κυρίου Αγτζίδη ήταν και αυτό πολύ διαφωτιστικό, αν και ειδωμένο από την ιδιότυπη μαρξιστική του σκοπιά. Τα ανακατεύει όλα μέσα: Γενοκτονίες, τελικές λύσεις, ταξικές πάλες, δομές της στρουκτούρας, σεχταρισμούς κλπ κοκ...

    Η μόνη λύση για να αντιστραφεί η κατάσταση είναι να ακολουθήσουμε την συμβουλή που μας δίνει ο καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης σε ένα παλαιό, όσο και επίκαιρο άσμα του "Γ@... γιατί χανόμαστε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όρεξη τους είχαμε στην χώρα μας. Θα έπρεπε να βγει μια απόφαση ότι σε 1 μήνα να έχουν φύγει όλοι , και να τους παρέχει το κράτος κάθε μέσον για να ξεκουμπιστούν. Μετά την πάροδο του μήνα να επικυρύσσονταν όσοι έμεναν με 1000 ευρώ το κεφάλι. Θα καθάριζε η χώρα σε χρόνο μηδέν. Και δεν μιλάω για όλους τους μουσουλμάνους, μόνο για τους κανίβαλλους του πακιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ηρθε η ωρα της ευρωπης να πληρωσει τις σταυροφοριες, τη δουλεια, την αρνηση του Θεου, την αποικιοκρατια και την αντιμετωπιση των γηγενων στις αποικιες. θα νιωσετε ''φιλοι'' ευρωπαιοι τι παει να πει ισλαμικη σκλαβια οπως εμεις τοτε και τοτε να δουμε ποσα πιδια χωραει ο σακκος, μπορει στην βιεννη και το πο να τη γλυτωσατε ομως καλλιο αργα παρα ποτε
    ηδη οι μποερς στη ν. αφρικη ζουν το δικο τους απαρχαιντ απο τους μαυρη πληοψηφια του anc.
    η αμερικη θελωντας και μη θα βρει τον δρομο της λογω του οτι δεν υπαρχει πολιτισμος και κουλτουρα εκει, οσο για τη ρωσσια αυτη θα αποτελεσει ''οικοπεδο'' της κινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ελληνας ποτε δεν ειχε διορατικοτητα. Παντα νομιζε πως ηταν προστατευμενος απο τον "Θεο της Ελλαδας", τους "Eλ", την "Oμαδα Εψιλον", κλπ.

    Γι αυτο και απο εθνικη καταστροφη σε εθνικη καταστροφη πηγαινε. Τωρα για παραδειγμα, "ανακαλυψε" πως τοσα χρονια ψηφιζε διεφθαρμενες κυβερνησεις που τον οδηγουσαν μαθηματικα στο γκρεμο.

    Το μελλον της Ελλαδας ειναι μουσουλμανικο. Οποιος δεν το βλεπει, ας βγαλει ενα κομπιουτερακι κι ας κανει απλους πολλαπλασιασμους. Ποσα παιδια κανει ο μεσος μουσουλμανος, ποσα ο μεσος Ελληνας, ποσοι ειναι οι μουσουλμανοι και σε τι ηλικιες, ποσοι θα ερθουν ακομη και μετα ας ονειρευεται "μαζικες εξωσεις"," πογκρομ" και δεν ξερω τι αλλο.

    Οι αλλες χωρες, αντρεδρασαν ΕΓΚΑΙΡΑ, για να μην καταντησουν και εθνοτικα "Ελλαδα", οπως κανουν και για την οικονομια. Η Ελλαδα, των υπερηφανων πρασινων και γαλαζιων κομματικων-τυφλων ψηφοφορων, θα ειναι στο μελλον το παραδειγμα προς αποφυγη και ως προς το θεμα διαχειρισης μεταναστων. Στο μεταναστευτικο ΔΕΝ υπαρχει ΔΝΤ. Δεν υπαρχει επιστροφη και η Ελλαδα εχει ηδη χασει το τρενο.

    Ο Ελληνας θα το καταλαβει, οπως παντα, σε 30 χρονια απο τωρα, οπως αργησε και να καταλαβει που οδηγει ο λαικισμος των πολιτικων, που παντα του ελεγαν "λεφτα υπαρχουν", "εγω θα σου δωσω μεγαλυτερη αυξηση" κλπ.

    Ειλικρινα λυπαμαι για την καταντια της Ελλαδας, αλλα οπως λεει και ο Αρθουρ Τουνμπυ "οι μεγαλοι λαοι, καποια στιγμη αυτοκτονουν". O Ελληνας εχει ηδη κοψει τις φλεβες και απλα δεν εχει συνειδητοποιησει πως αιμορραγει αδιακοπα.

    Σαν ετοιμος απο καιρο, σα Θαραλλεος, αποχαιρετα την την Αλεξανδρεια που φευγει.

    Η Ελλαδα του μελλοντος θα ειναι μια ισλαμικη δημοκρατια, δορυφορος της Τουρκιας, οπου οι απογονοι των σημερινων "ιθαγενων" θα ψαχνουν ματαια να βρουν το μουσουλμανικο ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεψει τα δικαιωματα που ειχαν οι παπουδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας αφήσουμε την φυσική επιλογή να τραβήξει το δρόμο της όπως έκανε με όλα τα έμβια όντα στη γη.
    Αν κάτι είναι καλύτερο και υγιές επιβιώνει και αναπτύσσεται αλλιώς σβήνει.

    Έτσι θα σβήσει και ο δυτικός πολιτισμός.

    Αυτό που μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση η στάση του γυναικείου πληθυσμού.Λογικά θα περίμενα περισσότερες γυναίκες να είναι ενάντια στην μετανάστευση και Ισλαμοποίηση της Ευρώπης.Θα περίμενα φεμινιστικά και άλλα συναφή κινήματα να έχουν ξεσηκώσει και τις πέτρες ενάντια στις μπούργκες και τις μαντίλες , και τελικά οι μόνοι που αντιδρούν είναι κάτι φασιστοειδή με ξυρισμένα κεφάλια.


    Το Ισλάμ θα επικρατήσει .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κατα βαθος φιλε οι γυναικες γουσταρουν να ειναι υπο και χειραφετημενες απο τους ανδρες,τα αλλα τα φεμινιστικα αστα να τα λενε μεταξυ τους σε μεσημεριανες εκπομπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αμερικανοί σε κάθε ανάλυση που κάνουν χρησιμοποιούν δικούς τους όρους εκλογίκευσης της πραγματικότητας. Γι’ αυτούς η σημασία της θρησκείας είναι δευτερεύουσα σε σχέση με την οικονομική οργάνωση μιας κοινωνίας. Πάνω σ’ αυτή την βάση οικοδόμησαν συμμαχίες στο τέλος του 20ου αιώνα. Για τον περιορισμό της κομμουνιστικής επιρροής στις χώρες της σοβιετικής περιφέρειας επέλεξαν συμμαχίες με συντηρητικούς ισλαμικούς κύκλους και όχι συμμαχίες με κοσμικά καθεστώτα. Μόνο στις περιπτώσεις της Αιγύπτου και της Τουρκίας διαφοροποιήθηκαν. Αλλά στην περίπτωση της Αιγύπτου υπάρχει μια ιθαγενής χριστιανική μειονότητα ενώ στην περίπτωση της Τουρκίας μιλάμε για μια μεγάλη εθνική μειονότητα και τρία μεγάλα ισλαμικά δόγματα στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Άρα η κοσμική διάσταση ήταν που μπορούσε να εγγυηθεί την κρατική ισχύ. Η αδράνεια στην ανάλυση της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίστηκε σε όλη την δεκαετία του ’90 και η καμπή ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2001. Φυσικά δεν ήταν ικανά από μόνα τους τα γεγονότα αυτά να αλλάξουν τις βασικές παραδοχές στις ΗΠΑ ακόμα και σήμερα αλλά η πίεση θα εντείνεται σε κοινωνικό επίπεδο και ίσως αυτό να κρατήσει για δεκαετίες ώστε να έχουμε ουσιαστική εκλογίκευση της αμερικανικής πολιτικής. Το πρόβλημα είναι πως γεωστρατηγικά οι ΗΠΑ έχουν την πολυτέλεια του χρόνου. Εμείς ως χώρα της περιφέρειας δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως από άποψη ισλαμικής απειλής βρισκόμαστε στο επίπεδο της Ρωσίας ή της Σερβίας και εκεί πρέπει να αναζητήσουμε συμμάχους σ’ αυτό το πεδίο όσο οι ΗΠΑ θα ψάχνονται ίσως και για δεκαετίες ακόμα στην κατεύθυνση της ανάδειξης του «κοσμικού Ισλάμ». Εκ πείρας εμείς γνωρίζουμε πως αυτό το πράγμα που κάποιοι θέλουν να προωθήσουν δεν υπάρχει. Διότι όπως πολύ καλά έχει αναλυθεί το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία μυστηριακή αλλά συνοθύλευμα άκαμπτων κανόνων ζωής και κοινωνικής συμπεριφοράς. Όποιος είναι ισλαμιστής υπακούει στους κανόνες που του καθορίζουν την ζωή σε κάθε της διάσταση. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, το Ισλάμ έχει την μορφή νόμου και καμιά κοινωνία όπου εφαρμόζεται πολυνομία σε επιμέρους ομάδες της δεν μπορεί να μακροημερεύσει εν ειρήνη. Αυτό που πράγματι θα γίνει στο τέλος αν συνεχίζουν οι ισλαμιστές να ονειρεύονται χαλιφάτα είναι να υπάρξει πόλεμος. Πουθενά αλλού δεν μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση -το οποίο ενδεχόμενο φυσικά απεύχομαι- αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και μάλιστα σε αυτή την φάση δεν θα είναι ανοιχτός πόλεμος αλλά μια αλυσίδα από «ασύμμετρες απειλές» στις οποίες θα πρέπει ξεχάσουμε την κουλτούρα της χαλαρότητας αλλά να τις αντιμετωπίσουμε με ασύμμετρη σκληρότητα ώστε να έχουμε μικρότερο πρόβλημα στο μέλλον.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!!
    ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη συζήτηση να συμβάλω λέγοντας πως βλέπω μιαν "αντίφαση" .
    Από το ένα μέρος η Δύση που θα πέσει θύμα της υπογεννητικότητας της που και αυτή είναι απότοκος του τρόπου ζωής, θα έλεγα της κυρίαρχης "ιδεολογίας" του "καταναλώνειν" και από την άλλη η ίδια η Δύση που διά των ΗΠΑ ξεσηκώνει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε μια άνευ προηγουμένου μετανάστευση.
    Η ίδια η Δύση κατέστρεψε το ΙΡΑΚ, καταστρέφει το Αφγανιστάν, είναι στα πρόθυρα πολέμου με το ΙΡΑΝ (ο πόλεμος των λέξεων έχει αρχίσει εδώ και καιρό).
    Επομένως δημιουργεί , ή τουλάχιστον είναι μια αιτία του μεταναστευτικού ρεύματος.
    Αν αυτό το συνδυάσουμε με την χαλαρή, φιλελεύθερη νομοθεσία, τα ανοικτά σύνορα, την δίψα για φθηνό έως πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό, τότε φθάνουμε να πούμε "για ποια Δύση μιλάμε; για τη Δύση των επιχειρήσεων ή τη Δύση του Αγ.Παντελεήμονα που διαρκώς διευρύνεται;"
    Αν δεχθούμε το σκεπτικό του άρθρου τότε αλλάζοντας η Ρωσία θα αλλάξει και η Ευρώπη.
    Γιατί τα μεγέθη είναι αδυσώπητα.
    Δεν είναι η Ελλάδα που συγκρατεί το Ισλάμ προς την Ευρώπη. Είναι η Ρωσία που κρατά τις μεγάλες μάζες.
    Οι μουσουλμάνοι πάντως δεν πρέπει να μείνουν άβουλα όντα στο σκηνικό αυτό.
    Σύντομα θα πέσουν και αυτοί θύματα των ισλαμιστών από τη μια και του πολέμου από την άλλη που βλέπουμε να έρχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτή η φωτογραφία είναι μια τόσο φρικτή αποτύπωση του ενδεχόμενου μέλλοντος μας που αλήθεια το λέω, δεν με ενοχλεί καθόλου αν ο κάθε Δημητράς και η κάθε π@@στρα Βαλλιανάτος με αποκαλέσει εθνικιστή, γιατί δεν είμαι. Ένας αγωνιών Έλληνας είμαι που όμως έχει πάρει την απόφαση να αντισταθεί στην εισβολή και κατοχή του Ισλάμ!
    Για αυτό το λόγο υπάρχουν ορισμένα σχόλια που μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι με τη συγκαταβατικότητα τους και την μοιρολατρική αποδοχή του φαινομένου. "Θα γίνουμε Ισλάμ", "πάει η Ελλάδα", "Τώρα είναι αργά...". Ούστ ρε!!!!!

    Κατεβείτε ρε κλανιάρηδες στο δρόμο και αντισταθείτε! Κασσάνδρες του κλαναπέ, που παρακολουθείτε απαθώς τον χαμό σας σαν να πρόκειται για άλλους! Δεν είναι ρε ταινία, ούτε σήριαλ, ΑΛΗΘΙΝΉ ΖΩΉ ΕΊΝΑΙ!Ούτε εφιάλτης είναι για να έχει φύγει το πρωϊ που θα ξυπνήσετε.

    Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσοι άσπροι αδηφάγοι κ΄@λοι της εθνομηδενιστικής αριστεράς έχουν βρει την χαρά τους βολευόμενοι και "γευόμενοι" το σκληρό μαύρο κρέας των εισαγόμενων εραστών τους; Ή δεν το γνωρίζετε ότι αυτή η κατάσταση ικανοποιεί όλα τα νόμιμα και παράνομα βίτσια των ανώμαλων κίναιδων, των νυμφομανών κυριών, των κατάπτυστων παιδεραστών, των ανθελλήνων εργολάβων, των πάσης φύσεως απασχολούντων ανασφάλιστους αλλοδαπούς δουλεμπόρων-βιοτεχνών-κτηματιών;
    ΜΟΝΟ ο ανήθικος συρφετός αυτής της χώρας είναι ευχαριστημένος από αυτήν την κατάσταση. Ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία ζει και παρασιτεί από τα σκέλια και από την εκμετάλλευση των χεριών των λαθρομεταναστών.
    Η Νέα Τάξη μας διαλύει δια της λαθρομετανάστευσης και της δημογραφικής αλλοίωσης!

    ΛΥΣΗ:
    Μην πειράξετε ΟΥΤΕ ΕΝΑ φουκαρά-θύμα λαθρομετανάστη, αυτοί θα φύγουν, όταν όμως πρώτα θα γίνουν τα ακόλουθα.

    1. Όπου δείτε μασόνο βάλτε του τον διαβήτη στα κ@λομάγουλα και μετρήστε του την περιφέρεια.
    2. Όπου βρείτε τσογλάνια της Νέας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ καρπαζώστε τα.
    3. Όπου δείτε π@@στη να ψωνίζει επιβήτορα κράχτε τον και χαρίστε του την απόλαυση εικοσάποντου αγγουριού.
    4. Όπου γνωρίζετε ότι απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες, μην ξαναπάτε και κράξτε τους!!
    5. Όπου βρείτε πολιτικό τομάρι γδάρτε το και κρεμάστε το προς συμμόρφωση όλων!

    Κουνήστε τα χέρια σας επιτέλους!
    Όσοι ζωντανοί, όσοι ικανοί επιστρατευτείτε από μόνοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέπω τελικά ότι όλοι οι κατά απόλυτη επίφαση και μόνο προοδευτικοί ανακαλύπτουν το "μεγαλείο του Ισλάμ". Απόλυτα συμπλέγματα κατωτερότητας οδηγούν τους δήθεν "επαναστάτες" στην υποστήριξη της πιο απόλυτης μορφής συντηρητισμού.

    "Ο ισχυρότερος θα επικρατήσει" ναι αλλά ο ισχυρότερος είναι ο δυτικός πολιτισμός (που, για όλους αυτούς που βλέπω εδώ ότι επιμένουν να το αγνοούν επιδεικτικά, πηγάζει από τον Ελληνικό πολιτισμό).

    Και για όσους κόπτονται για τους λαούς αυτούς, θα έπρεπε πρώτα να αγωνιστούν για την απαλλαγή τους από τη θρησκοληψία, την καταπίεση και τις διακρίσεις ώστε να περιοριστεί το Ισλάμ στην πνευματική του διάσταση μέσα στις ίδιες τις χώρες τους.

    Γιατί τελικά όλη αυτή η αντιπαράθεση δεν εξυπηρετεί παρά τους σχεδιασμούς που βασίζονται στη "σύγκρουση των πολιτισμών" του Χάντιγκτον που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Δύσης και ειδικότερα των Αγγλοαμερικανών.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ο ακραίος ισλαμισμός ενισχύθηκε από τους ίδιους τους Άγγλους και στη συνέχεια τους Αμερικανούς με σκοπό την αποκοπή των λαών αυτών από οποιαδήποτε προοδευτική ιδεολογία και την άνετη χειραγώγησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να επικρατήσει το Ισλάμ. Έχω όμως πρακτικό πρόβλημα. Σήμερα το Ισλάμ είναι εκτός πολιτισμού. Σήμερα είναι αντίθετο σε κάθε επιστήμη, σε κάθε τεχνολογία, σε κάθε τέχνη.
    Είναι αγράμματο και απαίδευτο. Και αν επικρατήσει αυτό το βάρβαρο Ισλάμ η ανθρωπότητα θα βυθιστεί σε ανέσπερο σκοταδιστικό μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά, ΑΠΕΛΛΗ,
    τί μας προτείνεις;
    να σφαχτούμε μεταξύ μας
    οι Έλληνες;
    Κυνήγι μαγισσών;
    Με "υποψίες" να στήνουμε λαϊκά
    δικαστήρια και αγχόνες;
    Εδώ είναι Ελλάδα κακομοίρη.
    Ο τόπος που γεννήθηκε η Δημοκρατία.
    Και τις ιρανιές να πας στο Ιράν την πατρίδα σου να τις κάνεις

    Έχουμε ετηρείτο ο Νόμος στην Ελλάδα, έπρεπε να σε μαντρώσουν αλιτήριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το βίντεο αυτό είναι πασίγνωτο για τις...ανακριβείες του και την φαιδρότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 7 Ιανουαρίου 2011 2:46 μ.μ.

    Δεν είναι σωστός ο ισχυρισμός σου. Παιδεία υπάρχει και αν πας στο Ιράν, θα δεις και γυναίκες καθηγήτριες πανεπιστημίου.

    Το θέμα είναι ότι ο πολιτισμός τους και η νοοτροπία τους είναι εντελώς ξένη προς την δική μας. Όμως, η Δύση φαίνεται να γέρασε και να σβήνει και ο Oswald Spenler γίνεται πάλι επίκαιρος.

    ΥΓ: Βλέπεις τα μουσουλμανάκια 11:44 π.μ. και 12:02 μ.μ., που "μάς την λένε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

    Όταν οι ισχυροί αποφάσιζαν να μας έχουν παρόντες σε όλους τους πολέμους, με κύριο στόχο να είμαστε πάντα λίγοι, γιατί δεν είμασταν προβλέψιμοι,όταν με τη συμβολή τους έγιναν γενοκτονίες, όταν μας οδήγησαν με τις πολιτικές τους σε εμφύλιο σπαραγμό, όταν σχεδόν απο συστάσεως του Ελληνικού κράτους οι πολιτικοί μας άγονταν + αι απο ξένους επικυρίαρχους, το τωρινό φαινόμενο της εθνικής αλλοίωσης δεν μπορεί να μην είναι πραγματικότητα. Φταίμε φυσικά πρώτα εμείς οι ίδιοι που εμπιστευόμαστε αυτό το είδος των πολιτικών, φταίμε που είμαστε Γαλλόφιλοι, Αμερικανόφιλοι, Ρωσσόφιλοι, και δεν είμαστε Ελληνόφιλοι. Τασσόμαστε ευκαιριακά πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο και χάσαμε τον πραγματικό μας στόχο στο πεπρωμένο της εθνικής ύπαρξης και υπόστασης. Μία άλλη παράμετρος των "αγαπητών συμμάχων", είναι ότι σαν αποικιοκράτες που ήταν, αναγκάσθηκαν να δεχθούν τους εμιγκρέδες των αποικιών (τσανάκια τους), οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου έφεραν και άλλους και στο τέλος οι ισχυροί Ευρωπαίοι έχασαν την καθαρότητά τους και έγιναν μωσαικό εθνοτήτων. Αυτοί πληρώνουν το τίμημά τους, για τα ληστρικά αποικιακά τους χρόνια καλώς. Όταν είδαν εκ των υστέρων ότι η Ελλάδα με τη δική τους πολιτική, έφτασε να είναι η πλέον ομογενής καθαρή χώρα, άλλαξαν τροπάρι και την κατέστησαν κέντρο εγκατάστασης μεταναστών, απο όλες τις πρώην αποικίες με σκοπό στο τέλος να γίνει το μεγάλο χωνευτήρι, να γλυτώσουν απο τους μετανάστες και απο εμάς μια και καλή. Αυτό συμβαίνει και το βιώνει η δική μας γενιά. Το τι πρέπει να γίνει ο καθένας έχει και απο μια διέξοδο, όμως κοινός τόπος είναι : ο χώρος ανήκει στον νοικοκύρη και όχι στον φιλουξενούμενο που εγκαταστάθηκε χωρίς να τον ρωτήσει. Έτσι σε λίγο καιρό θα αντιληφθούμε ότι ο μουσαφίρης έγινε νοικοκύρης και ο νοικοκύρης μουσαφίρης. Μόνο που ο νέος νοικοκύρης δεν θα θέλει μουσαφιρέους και εκεί μπλέκουν τα πράγματα....

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Of all the issues of concern to the public, immigration is possibly the most explosive — and the one about which the most lies are continuing to be told.

    During the period that Pasok has been in office, mass immigration has simply changed the face of Greece. The total number of immigrants since 1997 to2004is pushing 3 million.

    Ministers claim that immigration policy has been driven principally to help the economy. They have always denied that they actually set out deliberately to change the ethnic composition of the country.

    Well, now we know for a certainty that this is not true. The Government embarked on a policy of mass immigration to change GREECE into a multicultural society — and they kept this momentous aim secret from the people whose votes they sought.

    Worse still, they did this knowing that it ran directly counter to the wishes of those voters, whose concerns about immigration they dismissed as racist; and they further concealed official warnings that large-scale immigration would bring about significant increases in crime, crime ,crime.

    The truth about this scandal is that the

    Government policy of Nea D.for the previous six years had been aimed at promoting mass immigration by Ministers to greek TV chanels he personaly thanks all the ilLegalmigrants fore coming in greece and provided shellters in a ministers villa kiosk .

    The "driving political purpose" of this policy, was "to make the Greece truly multicultural" ."

    Ministers, however, went to great lengths to keep their real intentions secret from the public — with, a "paranoia" that these would reach the media — since they knew their core voters would react very badly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Accordingly, a report about immigration by a goverman in 2006 announcing the loosening of border controls, went through several drafts before it was finally published — and the Government's true intentions about changing Greece into a multicultural society were removed from the final version. Now we further discover, that the aim was not just to implement this policy of mass immigration without the knowledge or consent of the Greek people. Now Pasok acts as usually and convrets migrants to greeks.

    It was done in the full knowledge that the people actually wanted immigration reduced.It was done in the full knowledge that the people actually wanded immigration reduced .

    And we also discover that those who expressed such concerns were dismissed with utter contempt as racists — and it was further suggested that ministers should manipulate public opinion in an attempt to change people's attitudes been helped by the pupets of tv .

    Well, they have certainly tried to do that by hanging the disgusting label of "racism" round the neck of anyone who dares voice such concerns.The implications of this covert policy are quite staggering. Ministers deliberately set out to change the cultural and ethnic identity of this country in secret. They did this mainly because they hated what Greece was, a largely homogeneous society rooted in 4,000 years of history. They therefore set out to replace it by a totally new kind of multicultural society — and one in which the vast majority of newcomers could be expected to vote them.

    They set out to destroy the right of the Greek people to live in a society defined by a common history, religion, law, language and traditions. They set out to destroy for ever what it means to be culturally Greek and to put another "multicultural" identity in its place.

    And they then had the gall to declare that to have love for or pride in that authentic Greek identity, and to want to protect and uphold it, was racist.

    So the very deepest feelings of people for their country were damned as bigotry, for which crime they were to have their noses rubbed in mass immigration until they changed their attitudes. What an appalling abuse of power. Yet even now they are denying that this is what they doing.
    But the fact is that mass immigration actually happened and happened every day every day the migrints are coming non stop. The only thing ministers hadn't accepted was that the truth about their intentions should be revealed to the public.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι γνωστό τι θα συμβεί στην Ελλάδα.
    Οι έλληνες θα εξεγερθούν, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, θα κλείσουν οι τράπεζες και θα πεθάνουμε στην πείνα για μερικούς μήνες ενώ θα βρεθούμε σε εμπόλεμη κατάσταση με την τουρκία.
    Στην χρεωκοπία θα έχουμε έξαρση βίας από τους «έλληνες» και ακραίας βίας από τους λαθρομετανάστες: τύπου Σεπτεμβριανά 55 Τουρκία.

    Η αναμονή στην ανεργία και η ανικανότητα κίνησης προς οτιδήποτε μας σκοτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Surreally, who claims that the Government has brought immigration down?

    But the reductions he is talking about have taken place on the separate issue of asylum. The impact of the Government's new points scheme upon the record rate of immigration growth has been negligible.

    The truth is that these early drafts of the advisory unit's report have blown open one of the greatest political scandals of the years. At no stage did Pasok election manifestos make any reference to a policy of mass immigration nor the party's aim of creating a multicultural society.

    What we have been subjected to is a deliberate deception of the voters and a gross abuse of democracy.

    There could scarcely be a more profound abuse of the democratic process than to set out to destroy a nation's demographic and cultural identity through a conscious deception of the people of that nation. It is an act of collective national treachery.

    soon we face imminently another General Election. And now we know that in their hearts, pasok and nd , politicians hold the great mass of the public, many of them their own voters, in total contempt as racist bigots — all for wanting to live in a country whose identity they share.

    There could hardly be a more worthy issue for any party to leap upon. Yet their response is muted through their own visceral terror of appearing racist.

    The resulting despair over the refusal of the mainstream parties to address this issue threatens to drive many into the arms of the truly racists Party.

    If that happens, the fault will lie not just with both s ideological malice and mendacity, but with the spinelessness of an entire political class.Not wanted say anything about where they brougt us all the greek people from say 1974 to 2010.The 300 Futhers of the nasion all ove them say 600 people .Whith 6000 colleagues with theirs people. 1.800.000 -2.000.000 voters puplic servants ,servants generally .T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική. Αντί να παίρνουμε ΕΠΟΠ στο στρατό, να δίνεται σε κάθε Ελληνίδα μάνα που κάνει τρίτο παιδί, μηνιαίος μισθός 1000 (ή και παραπάνω) Ευρώ. Σε 18 χρόνια θα έχουμε μια γεννητικότητα που δεν θα χρειαζόμαστε ΕΠΟΠ.

    Η επιλογή για το ποιοι θα παίρνουν το επίδομα θα μπορούσε να γίνεται με επιλογή συγκεκριμένων νομών με χαμηλή γενικότητα (ώστε να μην δίνεται αυτό το επίδομα π.χ. στους μουσουλμάνους της Θράκης), επίσης θα μπορούσε να υπάρχει κριτήριο να είναι κανείς κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής πάνω από 20 χρόνια (οπότε να αποκλείεται η πλειοψηφία των μεταναστών), να έχει σταθερή κατοικία και να κρίνεται από την πρόνοια ότι είναι ικανός να μεγαλώσει ένα τρίτο παιδί (ώστε να μην δίνεται κίνητρο στους αθίγγανους, αλλά και σε άλλους προβληματικούς γονείς να κάνουν και άλλα παιδιά). Επίσης, θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης όσων θελήσουν από μεγάλα αστικά κέντρα προς τις επαρχιακές πόλεις με ισχυρότατα κίνητρα. ΑΡΘΡΟ 1: Από Ιωάννης 005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. έλος, οι ομογενειακοί σύλλογοι σε συνεργασία με το Ελληνικό κράτος θα μπορούσαν να παίξουν έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν που κάνουν οι Ισραηλινοί σύλλογοι μαζί με το κράτος του Ισραϊλ. Δηλαδή, να εισάγουμε, Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό όμως προϋποθέτει, το Ελληνικό κράτος να μπορεί να προσφέρει πακέτο σε αυτούς τους Έλληνες την άμεση ταχτοποίηση των εγγράφων τους, την έκδοση της Ελληνικής υπηκοότητας τους, την fast track αναγνώριση, αντιστοίχηση και ταχτοποίηση των όποιων πτυχίων τους, την επιδότηση εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας αλλά και σεμιναρίων για διάφορα θέματα ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα και ομαλά στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα πτυχία όσων σπουδάζουν στο Εξωτερικό και βρίσκουν ένα τεράστιο εμπόδιο όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και επιδιώξουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγο του ΔΟΑΤΑΠ, με αποτέλεσμα να μην γυρνάνε ποτέ.

    Α, πάρτε και το link του Υπουργείου απορρόφησης Ισραηλιτών μεταναστών από το κράτος του Ισραήλ (και ψάξετε να βρείτε την αντίστοιχη Ελληνική σελίδα, ή το ανύπαρκτο αντίστοιχο Ελληνικό υπουργείο...), έτσι για να κάνετε τις συγκρίσεις σας:

    http://www.moia.gov.il/Moia_en/

    ΑΡΘΡΟ 2: Από Ιωάννης 005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ..είναι και το πλέον επικίνδυνο, που ευνοεί τη διάδοση των ακροδεξιών απόψεων σε εργατικά στρώματα..

    Πετυχημενα αυτο το γελοιο αρθρο μεσα απο το θεμα που πραγματευεται, δινει εξορκιζοντας την, την μονη ελπιδοφορα απαντηση που την ονομαζει προβοκατορικα σαν "ακροδεξια".
    Η ουσια ειναι οτι απεναντι στην σαπια αριστερα και τα ισλαμιστικα ανθρωποειδη μια ολοκληρη Ευρωπη σταδιακα αφυπνιζεται και αυτο ειναι κατι για το οποιο θα πρεπει να τους χρωσταμε "ευγνωμοσυνη".

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ ΑΠΕΛΛΗ (2:03 μ.μ.)

    Είσαι θυμοκυκλικός και η ανοησία σου γνωστή. Καλύτερα να είσαι ξεμέθυστος όταν γράφεις. Ψυχοφάρμακα με αλκοόλ κάνουν κακό μείγμα, δεν σου το είπε ο γιατρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαιρετικά τα λέτε,
    αξιότιμε κύριε Ιωάννη 005

    Δυστυχώς, όμως, οι δικοί μας πολιτικοί είναι μιζο-κίνητοι.
    Και οι Έλληνες ομογενείς που επαναπατρίζονται δε δίνουν μίζα.
    Σε αντίθεση με τα κυκλώματα δουλεμπόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ 7 Ιανουαρίου 2011 2:51 μ.μ.

    Έχουμε και λέμε:

    1. Για να είσαι σε θέση να διορθώνεις κάποιον θα πρέπει τουλάχιστον να μην είσαι χειρότερος του!
    2. Χαρακτηρισμούς όπως: αλιτήριε, κακομοίρη, Ιρανιές στο Ιράν στην πατρίδα μου κλπ, στα επιστρέφω ακέραια θρασύτατο γυφτάκι!
    3. Επέλεξες την προσωπική επίθεση εναντίον μου, απλά και μόνο επειδή θεώρησες ότι θίχτηκες προσωπικά από το σχόλιο μου και ειδικά από την παράγραφο της λύσης.
    4. Αυτό με κάνει να συμπεράνω ότι ανήκεις σε μια από τις "ευγενείς" κατηγορίες Ελλήνων στις οποίες αναφέρθηκα και οι οποίες έχουν συμφέροντα από την εδώ παρουσία των λαθρομεταναστών ακόμη και αν είναι εις βάρος του υπόλοιπου λαού. Είναι οι εξής:

    1. Μασόνος,
    2. τσογλάνι της Νέας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ.
    3. π@@στης.
    4. Νυμφομανής κυρία
    5. Παιδεραστής
    6. Αφεντικό ανασφάλιστων Πακιστανών λαθρομεταναστών
    7. Δουλέμπορος
    8. πολιτικό τομάρι!

    Τι από όλα αυτά είσαι εσύ λοιπόν; Στα περισσότερα εκ των οποίων οι αληθινοί αλιτήριοι μένουν συνήθως ατιμώρητοι ενώ παραβιάζουν κατάφωρα τον Νόμο;
    Ας πιάσει αυτούς ο Νόμος και βλέπουμε και για μένα! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά εδώ μέσα, ούτε είμαι ο μόνος, που αφήνετε υπονοούμενα και απειλές για νόμους και μηνύσεις!!
    Ο κόσμος ξυπνάει, θέλετε δεν θέλετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 7 Ιανουαρίου 2011 4:47 μ.μ.

    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί κάνετε αυτά τα τεράστια copies/paste, αντί να δίνεται τον σύνδεσμο του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 7 Ιανουαρίου 2011 6:21 μ.μ.

    Είσαι θυμοκυκλικός και η ανοησία σου γνωστή.
    ------------------------

    Ακόμη ένας!
    Διάλεξε την κατηγορία σου και εσύ....είναι γνωστό πως το δικό σου είδος αφθονεί στην Ελλάδα πολύ τελευταία, ξέρεις εσύ!!!!


    Άλλωστε, αν δεν ήμουν κυκλοθυμικός η ανοησία σου θα ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. APELLI
    Ποιός είσαι εσύ που θα κρίνεις εμένα και τον οποιοδήποτε;
    Εσύ δεν είσαι εκείνος που παραδέχτηκε στο παρόν ιστολόγιο ότι χτύπησε τον Χατζηδάκη;
    Γιατί δεν πας στον Εισαγγελέα που σε ψάχνουν; Παράνομη κότα. Αλλά για να έχεις ασυλία ποιός ξέρει από ποιον βόθρο βγήκες.
    Η Δημοκρατία έχει Θεσμούς. Και η Ελλάδα έφτασε εδώ από κάτι υποκείμενα σαν και σένα που υποσκάπτουν τους Θεσμούς.
    Οπότε τις ιρανιές σου, να τις κάνεις στο Ιράν και όχι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 7 Ιανουαρίου 2011 6:33 μ.μ.

    Πάρε κανένα ηρεμιστικό, Απελλή και τράβα για ύπνο! Όσο συνεχίζεις, οξύνεται η κατάστασή σου. Απορώ πώς σε έχουν έξω. Μήπως λόγω εορτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από την αρχή κατάλαβα ότι είσαι ο γνωστός προβοκάτορας, μην μου το λες για νέο!
    Εγώ κανέναν δεν έκρινα, μόνο καταστάσεις περίγραψα που όλοι δα τις γνωρίζουν!!
    Εσύ τώρα γιατί ταυτίστηκες με τους ρόλους και ένιωσες κρινόμενος; Έχεις πολλές μύγες φαίνεται και μυγιάζεσαι....
    Φτου, να μη μας χαθείς ομορφάντρα!!!

    ΥΓ:
    Εμένα η πατρίδα μου είναι στο Ιόνιο όπου Τούρκου ποδάρι δεν πάτησε. Εσένα από που κρατάει η σκούφια σου, ε, όλο και κάτι φαντάζομαι....
    Σαλόμ χαχαμίκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φιλε ΑΠΕΛΛΗ τα καταφερες παλι,να βγαλεις απο τις κρυψωνες τους, διαφορα ροζ οντα.Ειδες πως γαυγιζουν ομως; ΥΓ:Σαββα εχεις πολυ ταλεντο,σε παραδεχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. OI XAXAMIKOI EXOYN ELTHEI APO THN KENTRIKH ASIA AFOY EINAI XAZAPOI KAI OMILOYN MIA GLWSSA POY MOIAZEI AKOYSTIKA-HXHTIKA ME TA PERSIKA KAI GRAFOYN ANAPODA OPWS OI ARABES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. PARATHRW OTI ARKETOI EINAI POLY MISALLODOXOI ME TA ALLA THRHSKEYMATA.
    EINAI SIGOYRO OTI THA DILWNOYN KAI XRISTIANOI POY AGAPOYN TOYS ALLOYS.
    GIAFTO EINAI ANONIMOI. APO ENTROPI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΛΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΑΠΕΛΛΗΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΙ Κ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
    ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. To τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να δω ειναι ενας θρησκευτικος πολεμος ΑΛΛΑ απο τη αλλη ειτε μας αρεσει ειτε οχι οι φανατικοι ισλαμιστες δεν μπορουν να εντσχθουν στην κοινωνια μας αρα το καλυτερο θα ηταν να επιστρεψουν στις χωρες τους με πολιτισμενο τροπο. Απο την αλλη ομως θα επρεπε να τυχουν της δεουσας τιμωριας ολοι οσοι εκμεταλευονται τους λαθρομετανστες (οι οποιοι ειναι κατα κανονα κακομοιροι ανθρωποι που αλλοι τους εκμεταλευονται) και οσους τους κουβαλουν εδω στο ονομα του παρανομου κερδους.Στην τελικη αναλυση συμφωνα με το Ρωμαικο Δικαιο ο ανωτερος ολος των νομων ειναι η σωτηρια του κρατους...
    ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε πολιτισμενο εθνος (και μαλιστα ΠΟΛΥ πριν απο τους "Δυτικους")Αρα υποθετω οτι θα μπορουσαμε να συζητησουμε αυτο το θεμα ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ.Το τελευταιο πργμα που εχουμε ανγκη ως χωρα ειναι ενας ακομα εμφυλιος που με τις παρουσες συνθηκες θα σημανει και την αυτοκτονια μας ως εθνος.Αρα οποιος εχει μια διαφωνια με τον αξιοτιμο απελλη, εμενα, και τον.... "Χατζηπετρη" που λεει και το τργουδακι του Κελαηδονη μπορει να την εκφρασει ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και φυσικα θα ηταν καλυτερα υπογραφωντας την ενα ονομα (κατα προτιμηση το ονομα του αλλα δεν ειμαι δογματικος σε αυτο)
    ΥΣ προς αξιοτιμο απελλη:ειναι ενδιαδεφερον οτι προερχεσαι απο τη περοχη του Ιονιυο (ας μου επιτερψεις τον ενικο)Δεδομενου οτι και εγω απο την πλευρα του πατερα μου ειμαι απο την Κερκυρα (Λευκιμμη) αυτο μας κανει γειτονες τροπον τινα...Ευχαριστω για την ειρηνευτικη παρεμβαση χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΥΣ προς αξιοτιμο απελλη:ειναι ενδιαδεφερον οτι προερχεσαι απο τη περοχη του Ιονιυο (ας μου επιτερψεις τον ενικο)Δεδομενου οτι και εγω απο την πλευρα του πατερα μου ειμαι απο την Κερκυρα (Λευκιμμη) αυτο μας κανει γειτονες τροπον τινα...Ευχαριστω για την ειρηνευτικη παρεμβαση χθες!

    8 Ιανουαρίου 2011 10:00 π.μ.
    -----------------

    Φίλε Χρήστο Β,

    Όντως, από κοντινό νησί των Επτανήσων κατάγομαι και εγώ. Έχουμε και εμείς πολύ δυνατό Άγιο!! Και οι παπάδες μας τα δώδεκα Ευαγγέλια τα βγάζουν δεκατρία!!
    Χρήστο, θυμάσαι πως γνωριστήκαμε; Είχαμε τσακωθεί για τα Πρωτόκολλα, τους Σιωνιστές κλπ. Ήταν η εποχή που είχες "μπλέξει" με Γκαλία, Μπρούνο, Στεργκ και Σιδηρούντιο και βρισκόσουν αρκετά υπό την επίδραση τους στην υπεράσπιση ιδεών που, κατά την γνώμη μου, διαβάζοντας άλλα σχόλια σου, έρχονταν σε αντίφαση με το Ελληνορθόδοξο φρόνημα που διέκρινα σε εσένα! Έτσι, τις περισσότερες φορές συμφωνούσα με τα σχόλια σου και απορούσα για τη στάση σου.
    Δεν τίθεται βέβαια λόγος μη σεβασμού στην αντίθετη άποψη και στο δικαίωμα της να εκφράζεται, όμως αυτή η διαφωνία θα συμφωνείς και εσύ πως πρέπει να παραμένει μέσα στα πλαίσια του διαλόγου και την παράθεση επιχειρημάτων και όχι του σκυλοκαβγά.
    Όσα επιχειρήματα έχεις εσύ για την πλαστότητα των Πρωτοκόλλων για παράδειγμα, άλλα τόσα και περισσότερα έχω και εγώ για την γνησιότητα. Δεν είναι το θέμα αυτό όμως. Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να μιλάμε και έτσι να βγάζουμε, αν είναι δυνατόν κάποια συμπεράσματα.
    Τώρα μπορούμε, και απόδειξη είναι αυτός ο διάλογος που πριν μήνες δε θα μπορούσε να έχει γίνει. Γιατί όμως;
    Κατά αρχήν, θα παρατήρησες ότι από τον καιρό που οι παραπάνω σχολιαστές έφυγαν από το ιστολόγιο, τουλάχιστον ως ψευδώνυμα, το κλίμα άλλαξε προς το θετικότερο. Τώρα οι πολύ ωραίες αναλύσεις τακτικών σχολιαστών όπως του Ελευθέριου Β, του Πιγκουϊνου, του ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΥ, της Ρ.Κ, του Τζίμη (ναι του Τζίμη), του Υμέτερου, της Ελίνας και άλλων πολλών, δεν περνούν απαρατήρητες. Τα σχόλια είναι λιγότερο εμπρηστικά και οι γόνιμες συζητήσεις περισσότερες ακόμη και σε αναρτήσεις για το Ισραήλ! Διότι το πρόβλημα δε είναι η θέση του καθενός μας, αλλά ο τρόπος που την επιβάλει στους άλλους και ο τρόπος τους ήταν προκλητικός και γενικά αρνητική η επίδραση τους.
    Για σένα έχω την άποψη πως είσαι μάλλον κάπως παραπλανημένος σε σχέση με κάποια θέματα, ότι βασίζεσαι βέβαια σε αληθοφανή στοιχεία. Και για το λόγο αυτό, επειδή κατάλαβα ότι δεν είσαι τελικά φανατικός της συνομοσπονδίας εκείνης, άφησα ανοικτή μια πόρτα επικοινωνίας για να συνεννοηθούμε κάποτε, όπως και έγινε. Πάντως έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα την βρεις την άκρη.
    Γιατί και πατριωτάκι σε θεωρώ και ορθόδοξος πιστός είσαι και συμβάλεις και εσύ όσο μπορείς με τις δικές σου γνώσεις στον εμπλουτισμό του ιστολογίου.

    συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. σε ό,τι αφορά "την ειρηνευτικη παρεμβαση χθες" δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς για αυτό.
    Ο Τζίμης είναι φίλος αλλά φίλοι μπορούμε να είμαστε και εμείς. Το θέμα είναι πως δε βλέπω ουσιαστικά που διαφωνείτε. Κάποια στιγμή στο παρελθόν τσακωθήκατε για κάποια πα@αριά και σας έμεινε η συνήθεια και το χούι. Αγορίστικες κοκκορομαχίες δηλαδή από μια παρεξήγηση που επιμένει. Ο Τζίμης είναι πειραχτήρι αλλά είναι και πνευματώδης τύπος με ωραίο χιούμορ, αυτό πρέπει να το παραδεχθείς. Έχει τις ιδέες του για την Παλαιστίνη και τις υπερασπίζεται, αλλά αυτό δεν τον κάνει να είναι και ισλαμολάγνος και γιουσουφάκι όπως τον λες!! Πατριώτης σαν και εσένα είναι και αυτός, δεν είναι από την απέναντι πλευρά. Ας βρούμε αυτά που μας ενώνουν.
    Όσο για τον Τζουμπέ που σου λέει αυτός και όλα τα άλλα τα χαριτωμένα, σίγουρα δεν ισχύουν και ίσως το σκεφτεί και το σταματήσει.

    Τέλος, ας βοηθήσουμε τον Σάββα να διαχειρίζεται ένα καλό και γόνιμο μπλογκ και με αυτό τον τρόπο ας βοηθήσουμε και τους εαυτούς μας μέσα από την ενημέρωση και την θετική ανταλλαγή απόψεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ..."Έχει τις ιδέες του για την Παλαιστίνη και τις υπερασπίζεται, αλλά αυτό δεν τον κάνει..."...

    Κι εμείς δηλαδή τι χρωστάμε επειδή αυτός έχει τις ιδέες του για την Παλιστίνη και τις υπερσπιζεται κλπ; Έτσι βοηθιέται ο Σάββας για το κράτημα καλού μπλόγκ; Με το Κυρ' Ελέησον από φυλακής πρωϊας μεχρι νυκτός; Το πολύ το Κυρ' Ελέησον το βαρυέται κι ο παπάς!
    Για κουβαρίστρες να μιλάμε εδώ, για Παλαιστίνη και Ισραήλ θα μιλάει. Μιας που είναι τόσο διαπρύσιος για αυτά τα ζητήματα πιστεύω ότι πεδίον δόξης λαμπρόν τού ανοίγεται σε άλλα μπλογκς εξιδικευμένα περί τα ΑραβοΙσραηλινά πράγματα. Εδώ έχουμε άλλους νταλγκάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ 9 Ιανουαρίου 2011 1:27 π.μ.

    Για κουβαρίστρες να μιλάμε εδώ, για Παλαιστίνη και Ισραήλ θα μιλάει.
    -------------
    Δεν νομίζω, φίλε μου.
    Γράφει για αυτά συνήθως όταν το θέμα της ανάρτησης είναι το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, οπότε τι άλλο να κάνει από το να πει την άποψη του για το θέμα;
    Το ζήτημα λοιπόν είναι, να μη προφασιζόμαστε άλλους λόγους, ενώ στην ουσία διαφωνούμε με την άποψη του άλλου.
    Πάντως, αν έχει γίνει και μερικές φορές όπως λες, οκ, έχεις δίκιο, αλλά είναι τόσο φοβερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.