20/1/11

«Σε κώμα» η ΕΕ, λέει ο Ερντογάν!



του Γ. Δελαστίκ
Σοκάρισε υπέρ το δέον τους Γερμανούς μια τηλεοπτική συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πριν από μερικές μέρες. «Ο επόμενος στόχος μας είναι να κάνουμε την Τουρκία, τη σοφή χώρα, τον σοφό της ανθρωπότητας και του κόσμου. Να την κάνουμε μια χώρα που η γνώμη της θα γίνεται σεβαστή, που έχει αρχές, μια χώρα που θα είναι η φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της» υπογράμμισε μεταξύ πολλών άλλων ο Νταβούτογλου.
Η εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» εξαπέλυσε αμέσως βίαιη φραστική επίθεση εναντίον της Αγκυρας. «Μεγαλείο και μεγαλομανία» ήταν ο τίτλος της ανάλυσής της. «Η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία και χάνει σε αίσθηση της πραγματικότητας» ξεκαθάριζε ο υπότιτλος.
Ανάλογο φυσικά και το περιεχόμενο. «Ο παθιασμένος ισχυρισμός του Νταβούτογλου είναι χαρακτηριστικός του μεγαλείου, αλλά επίσης και της μεγαλομανίας της διπλωματίας της Αγκυρας ή τουλάχιστον της υπερτίμησης του εαυτού της» γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Στην Τουρκία κυριαρχεί μια αφελής αισιοδοξία γύρω από τον εαυτό της, που δεν γνωρίζει όρια... Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για το στρατηγικό μεθύσι της Τουρκίας γύρω από τη σημασία της»!
«Μεγαλομανία», «αφελής αισιοδοξία χωρίς όρια», «στρατηγικό μεθύσι» δεν είναι εκφράσεις συνηθισμένες στον γερμανικό Τύπο και δη σε μια εφημερίδα σαν τη σοβαρή «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Τα έγραψε μάλιστα αυτά η γερμανική εφημερίδα πριν περιοδεύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα στα αραβικά κράτη του Κόλπου, όπου είπε πολλά πράγματα, προκαλώντας νέο σοκ στους Γερμανούς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της επίσης δεξιάς εφημερίδας «Ντι Βελτ» να αντιδράσει με διακριτική ειρωνεία στις θέσεις του Ερντογάν:
«Σε έναν λόγο που έβγαλε στο Κουβέιτ σκιαγράφησε ποιες κατά τη γνώμη του δυνάμεις θα μπορούσαν στο μέλλον να «διαμορφώσουν ολόκληρο τον κόσμο»: η Τουρκία και οι αραβικές χώρες, αν βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν σε μια «ένωση» ως κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου» γράφει η «Ντι Βελτ» στην ανάλυσή της, που έχει τίτλο εμφανώς σαρκαστικό: «Με τον Ερντογάν η αναδιαμόρφωση του κόσμου»!
«Με τη νέα αδελφότητα βαδίζει ο (Τούρκος) πρωθυπουργός στα ίχνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» υπογραμμίζει ο υπότιτλος, δίνοντας την πολιτική διάσταση του θέματος. Δύσκολα θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τη γερμανική εφημερίδα για αντιτουρκική προκατάληψη στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν λάβει υπόψη του τα όσα είπε στο Κουβέιτ ο Ερντογάν.
«Τούρκοι και Αραβες υπερασπίστηκαν από κοινού αυτές τις περιοχές την εποχή των σταυροφοριών» διακήρυξε. «Ανήκουμε στον ίδιο πολιτισμό.


Εχουμε κοινή ιστορία» πρόσθεσε και καθόρισε τους πολιτικούς στόχους του παρόντος: «Σήμερα πρέπει να δώσουμε νέα ζωή στη χιλιόχρονη αδελφικότητά μας, να γίνουμε μια πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ένωση... Αυτή η περιοχή έχει το δυναμικό να αναμορφώσει ολόκληρο τον κόσμο» ισχυρίστηκε.
Λίγα 24ωρα αργότερα, με συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό «Νιούζγουικ», ο Ερντογάν προειδοποιούσε απειλητικά την ΕΕ ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα παραμείνει στην πόρτα της Ευρώπης ως «υποτακτικός ικέτης» και χλεύαζε τη Γηραιά Ηπειρο λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Οι ευρωπαϊκές αγορές εργασίας και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται σε στασιμότητα. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι σχεδόν γηριατρικές»!
Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι πολύ ισχυρή και γι’ αυτό δεν τη θέλουν οι Ευρωπαίοι! «Μερικές φορές απορώ αν η ισχύς της Τουρκίας είναι εμπόδιο στην ένταξή της στην ΕΕ. Αν όντως είναι έτσι, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς για τους στρατηγικούς υπολογισμούς της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.
Αγκυρα
Βαθμιαία αλλαγή προσανατολισμού
Οι υπερβολές περί «νεοοθωμανισμού» της Αγκυρας δεν πρέπει να κρύβουν από τα μάτια μας μια νέα πραγματικότητα: Μετά από τόσα χρόνια εξουσίας της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης του Ερντογάν, η τουρκική εξωτερική πολιτική επιδιώκει όλο και περισσότερο να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική θρησκεία ως μέσο προσέγγισης και σφυρηλάτησης πολιτικών συμμαχιών της Αγκυρας με τα αραβικά κράτη, το Ιράν, τις χώρες της Κ. Ασίας, το Πακιστάν. Οι πολιτικά εγκληματικές κατακτήσεις χωρών όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη διευκολύνουν τα μέγιστα την «ισλαμοποίηση» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, προσδίδοντάς της ευρύτατη λαϊκή βάση.

17 σχόλια:

  1. Απο τσιρκο εβγαλες αυτη την φωτο και τους πηγαινει τελεια αυτο που φορανε.Καταντησαν γραφικοι με τα κυριαρχικα τους "οραματα".Ειναι κοντα ο καιρος που θα τους βγαλουν και στην Θεατρικη επιθεωρηση γιατι εκει θα οδηγηθουνε.Παραξυπνησανε οι φασονιστες και γινανε θρασυτατοι.Εχει αρχισει πλεον η οργανωμενη αντιδραση σε αυτο το περιφερομενο τσιρκο με τις μαιμουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {...μια χώρα που η γνώμη της θα γίνεται σεβαστή, που έχει αρχές, μια χώρα που θα είναι η φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της}


    ο Θεός να φυλάει όλα τα έθνη, από τη "σοφία" και τις "αξίες" των Τούρκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοι και ολλα στην Ελλαδα μας βεβαια Γιουσουφακια...

    Εδω μας εχουν κατακλησει με διαφημησεις για Τουρκικα βιβλια "Σοφιας" και λοιπα τουρκικα προϊοντα.. Καλα για σηριαλ δεν αναφερω καν...

    Οποτε ας μην περνουμε ως βαση και χαιρομαστε με το τι λεν οι Γερμαναραδες...

    Τα δικα μας τα ΤΣΟΛΙΑ να δουμε τι θα πουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι,όταν προσπαθείς απελπισμένα να προβάλεις τον εαυτό σου τόσο μεγάλο και όλος ο κόσμος βλέπει την ΕΕ να σε έχει στο κλάσιμο τότε αχίζεις και χάνεις την ψυχραιμία σου,επιπλέον όταν αντιλαμβάνεσαι ότι σύντομα θα απολέσεις ένα πολύ σημαντικό κομάτι του πλυθησμού σου και του εδάφους σου τότε έρχεται και ο πανικός,παράληλα παρατηρείς ότι η Κύπρος με το Ισραήλ καταφέρνουν και πετυχαίνουν αυτό που εσύ καιρό τώρα φοβόσουν τότε έρχεται να προστεθεί και η απελπισία,ταυτόχρονα όμως έχεις και μια Ελλάδα,που είναι η μόνη που σε φοβάται και ανέχεται τους λεονταρισμούς σου,αλλά το χειρότερο είναι ότι όλα δείχνουν πως σύντομα θα τελειώσει και αυτό μιας και οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις της δεν είναι και πολύ στα χάι τους τελευταία και συντομα θα αντιμετωπίσεις αντίσταση και σε αυτό το μέτωπο.

    Δύσκολη εποχή να προσπαθείς να γίνεις περιφερειακή δύναμη.

    Όσο για την ''ισχυρή οικονομία'' καλό είναι να γνωρίζει ότι της σήμερον ημέραν τίποτα δεν είναι σίγουρο και σταθερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giati, adiko exei, epi ths ousias, oti h EE einai se kwma kai oi evrwpaikes koinwnies einai apolyta gerasmenes kai arthriosklhrwtikes? Poios o deikths p.x. gennhsimothtos sthn Ellada, thn Germania ktl., kai poios o antistoixos ths Tourkias kai twn loipwn mousoulamnikwn xwrwn? H istoria kai h zwh panta me thn ypshlh gennhsimothta kerdizontan, enw logw ths ypogennhtikothtos afanisthkan oloklhroes ratses kai laoi. Epomenws, opws deixnoun ola ta stoixeia, kai h Ellada, opws kai h loiph Evrwph, kapws san tous Etrouskous tha katalhksoun... Lyphron? Oxi, dioti dikaiwma sth zwh, dystyxws h evtyxws, exei monon o dynatos, epithetikos kai evrwstos, etsi pantote htan, etsi einai kai twra, kai etsi tha einai kai sto mellon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "«Ο επόμενος στόχος μας είναι να κάνουμε την Τουρκία, τη σοφή χώρα, τον σοφό της ανθρωπότητας και του κόσμου. Να την κάνουμε μια χώρα που η γνώμη της θα γίνεται σεβαστή, που έχει αρχές, μια χώρα που θα είναι η φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της» υπογράμμισε μεταξύ πολλών άλλων ο Νταβούτογλου."

    Άσε ρε Αχμέτ, άργησες λίγο, σε πρόλαβαν άλλοι εδώ και 2.500 χρόνια περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από πότε οι Τουρκομογγόλοι έχουν ανθρώπινη συνέίδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Δαφνι,πως λεγεται μογγολικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Στά ίχνη της Αρκαδικής Τραπεζούντας"

    Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων καί Τεχνών πραγματοποίησε,στίς 9/11-2010,στήν αίθουσα τού Φιλολογικού Συλλόγου"Παρνασσός",στήν Αθήνα,μία οργανωμένη καί αξιόλογη πολιτιστική εκδήλωση για νά αναδείξει τήν Τραπεζούντα τής Αρκαδίας.Ομιλήτρια η διακεκριμένη αρχαιολόγος ΄Αννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου,μέ θέμα "Στά ίχνη τής Αρκαδικής Τραπεζούντας",η οποία παρουσίασε στήν αίθουσα όλα τά αρχαιολογικά ευρήματα πού έχουν σχέση με τήν Τραπεζούντα της Αρκαδίας.
    Από τά ευρήματα αυτά απέδειξε ότι η Τραπεζούντα της Αρκαδίας είχε ένα ανεπτυγμένο πολεοδομικό σχέδιο.Η ρυμοτομία της και η έκτασή της είχε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μίας σύγχρονης πόλης.Η πόλη αυτή,σύμφωνα μέ τά στοιχεία πού έχει η αρχαιολόγος,ιδρύθηκε τόν 5ο αι.π.χ.
    Τήν κα Καραπαναγιώτου τήν συνεχάρη μέ τά πιό θερμα λόγια ο Γεν.Γραμματέας της εταιρείας κ.Ιω.Κατσούλας γιά την εμπεριστατομένη ομιλία της.
    Γιά τήν σχέση που έχει η Τραπεζούντα της Αρκαδίας με την Τραπεζούντα τού Εύξεινου Πόντου ασχολήθηκαν μόνο δύο συγγραφείς,ο Παυσανίας καί ο Fallmerayer.
    Ο Π α υ σ α ν ί α ς γιά τη σχέση αυτή αναφέρει τά εξής:"Οι σωθέντες έφυγαν με πλοία στόν Πόντο,όπου τους δέχθηκαν ως συγκάτοικους οι εγκατεστημένοι στην Τραπεζουντα τού Ευξείνου,γιατί είχαν ως μητρόπολη τήν ομώνυμη αρκαδική πόλη"Παυσ.VIII,27,4
    Καί ο Fallmerayer αναφέρει:"Οι πρώτοι κάτοικοι της Αρκαδικής Τραπεζούντας ήταν αναμφίβολα μία αποικία που προήλθε από τήν ομώνυμη Κολχική πόλη'.Ιστορία τής Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας"Κεφ.πρώτο,σελ.37.
    Έχω τήν άποψη ότι η μαρτυρία του Παυσανία ανταποκρίνεται πιό πολύ στην πραγματικότητα γιά τούς εξής λόγους:
    α)Γιατί ο Παυσανίας ήταν από τήν Μικρά Ασία.Β)Γιατί επισκέφθηκε τήν Αρκαδία από τό 170-172 μ.χ..
    γ)Γιατί σύμφωνα με τη μυθολογια μας την Τραπεζούντα τής Αρκαδίας τήν ίδρυσε ο γιός του Λυκάονα,ο Τραπεζεύς,δ)Γιατί ο Λυκάονας τέλεσε τά Λύκαια,σύμφωνα με το Πάριο Χρονικό,περίπου,τό 1350 π.χ.
    ε)Γιατί ο Αριστοτέλης κατατάσσει τά Λύκαια,σ'ένα απόσπασμά του,στήν 4η σειρά καί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στήν 7η,καί στ)Γιατί ήταν η τρίτη έδρα,κατά χρονολογική σειρά,τών Αρκάδων βασιλέων,έπειτα από τήν Λυκόσουρα καί την Τεγέα.
    Από τά στοιχεία αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο πρώτος οικισμός με τίτλο "Τραπεζούς"χτίστηκε το 1350 π.χ.στήν Παρρασία περιοχή.
    Εύχομαι οι ιστορικοί,οι αρχαιολόγοι νά διευκρινίσουν το θέμα...
    Τό Δ.Σ.της Εταιρείας ευχαριστεί....γιά τήν αθρόα προσέλευση.....
    Ο Πρόεδρος Ηλίας Θ.Στασινός."

    {Αλήθεια κύριοι τής Τουρκίας γιατί εξαφανίσατε τούς Προγόνους μας τής Τραπεζούντος;Γιά πιό Πολιτισμό μάς μιλάτε;ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ!}
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Ο επόμενος στόχος μας είναι να κάνουμε την Τουρκία, τη σοφή χώρα, τον σοφό της ανθρωπότητας και του κόσμου. Να την κάνουμε μια χώρα που η γνώμη της θα γίνεται σεβαστή, που έχει αρχές, μια χώρα που θα είναι η φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και η οποία θα υπερασπίζεται τις αξίες της»

    Θα προτιμούσα να ζούσα σε μία χώρα, όπου οι πολιτικοί έχουν όραμα και το μεταδίδουν στον λαό, παρά στο νεκροταφείο που καταχρηστικώς ονομάζεται Ελλάδα. Εδώ ... "άκρα του τάφου σιωπή"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για τον 20 Ιανουαρίου 2011 7:27 μ.μ.,

    πάντα υπάρχει ένας τέτοιος σχολιαστής...εσκεμμένα.

    όμως,πρέπει να ξέρει
    -αν έχει την κοινή λογική και στοιχειωδη γνώση του πώς δημιουργήθηκε η Τουρκία το 1923- ότι

    αν οι Τουρκοι πολιτικοί

    είχαν πράγματι ένα τέτοιο όραμα,

    θα ξεκινούσαν λέγοντας την αλήθεια στο λαό τους,
    θα αναγνώριζαν τις γενοκτονίες που διέπραξαν εναντίον Ελλήνων,Αρμενίων,Συρο-Χαλδαίων,
    θα απέρριπταν τον κεμαλισμό καίγοντας και γκρεμίζοντας πορτραίτα και αγάλματα του Μουσταφά Κεμάλ-τον ίνδαλμα του Χίτλερ.
    θα γύριζαν πίσω στην κεντρική Ασία!(γιατί όχι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α-

    Ενώ οι Ευρωπαίοι τους πήρανε χαμπάρι, δυστυχώς οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις και τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης προσπαθούν απελπισμένα να μας πείσουν ότι οι τούρκοι εκπολιτίστηκαν – γυρνούν και σήριαλ ποιότητας και είναι έτοιμοι να γίνουν Ευρωπαίοι – και το χειρότερο, ότι είναι φίλοι μας. Επειδή πιστεύω ότι για να κατανοήσω ένα πρόβλημα και να το επιλύσω, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το ο ρ ί σ ω σωστά, προκειμένου να μπορέσω να διαχειριστώ και τα συναισθήματα μου αλλά και τις αντιδράσεις μου σχετικά με αυτό με όρους αλήθειας, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    Τι είναι οι φίλοι : Επίκτητα αδέρφια, η πραγματική μας περιουσία, οι φύλακες της Ζωής μας, οι σύντροφοι στις χαρές αλλά και στις καταστροφές..... Η Φιλία εμπεριέχει την έννοια της θυσίας, της αφοσίωσης, του σεβασμού. Είναι οι άνθρωποι που με τις πράξεις και τα λόγια τους μας ενδυναμώνουν και μας οδηγούν πίσω στον εαυτό μας και στην δύναμή μας, όταν χάσουμε τον δρόμο μας, ο άνεμος κάτω από τα φτερά μας όταν πέφτουμε. Ανοιχτές αγκαλιές, παρηγοριά στον πόνο μας. Χωρίς αντάλλαγμα. Σχέσεις που χτίζονται αμφοτερόπλευρα με αξιοπρέπεια και φροντίδα.

    Οι τούρκοι πάλι ευθύνονται, μεταξύ πολλών άλλων, για ανείπωτο πόνο των Ελλήνων, έχουν προβεί σε απίστευτες πράξεις βίας και εξόντωσης εναντίον μας και δεν έχασαν ποτέ αυτήν την διάθεση, απλά τα δεδομένα της σημερινής «πολιτισμένης» εποχής τους έκαναν να μαζευτούν λιγάκι, για να μην ρεζιλευτούν αλλά και ξεσηκώσουν κατακραυγή εναντίον τους. Κυρίως γιατί ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
    Κατέχουν Ελληνικά εδάφη τα οποία έχουν ρημάξει με την βαρβαρότητα και την χυδαιότητά τους : Πόλη, Πόντος, Ιωνία, Κύπρος. Γενοκτόνοι άνανδροι και αμετανόητοι.... αφήνουν ερείπια απ’ όπου κι αν περάσουν. Διεκδικούν με τον πλέον θρασύδειλο και κομπλεξικό τρόπο το Αιγαίο, προκαλώντας θανάτους Ελλήνων στρατιωτικών σε «καιρό ειρήνης». Η τουρκία είναι το ιδανικό φυτώριο εγκληματικών οργανώσεων σχετικών με τα ναρκωτικά, την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα κυρίως («να’ ναι καλά» το πολιτικό θηρίο που προήδρευε της Ελληνικής κυβέρνησης πριν λίγα χρόνια, αυτό με τις ελιές) και την Ευρώπη.
    Βάρβαροι άνθρωποι, απολίτιστοι, αντιστάθμισαν την ανικανότητα και την άρνησή τους για την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής πολιτισμού με την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού στα κατεχόμενα από αυτούς Ελληνικά εδάφη. Καθημερινά κυκλοφορούν στο Αιγαίο προκαλώντας μας και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των «αντιπαραγωγικών» στρατιωτικών μας, αλλά και δημιουργώντας οικονομική αφαίμαξη στην ήδη πτωχευμένη πατρίδα μας. Προσπαθούν (ας όψονται οι «δικοί μας») να σφετεριστούν τα εδάφη της Θράκης, με τον τύπο με το καπέλο-κουβαδάκι να παριστάνει την μαντάμ Σουσού και να ονειρεύεται μεγαλεία. Θα του τα δώσουμε, ένα βέλο και ένα φτερό στο κουβαδάκι για να είναι πιο επίσημο το ένδυμα, και θα τον στείλουμε από κει που ήρθε !

    (συνεχίζω) ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Β-

    Ψελλίζουν βλακείες σχετικές με στρατηγικά βάθη, αλλά όσο και να σκάβει η ποντικομαμή με το περουκίνι, δείγματα του Ελληνικού πολιτισμού βρίσκει – τα κουκουλώνουν γρήγορα, και συνεχίζουν να ισχυρίζονται τις ίδιες βλακείες. Παριστάνουν τους ανώτερους για να κρύψουν τα απίστευτα ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ που τους διακατέχουν. Εκεί υπάρχει ένα ψήγμα αυτογνωσίας και επίγνωσης της ιστορικής πορείας τους. Ας πρόσεχαν. ΞΕΡΟΥΝ όμως ότι οι κυβερνώντες μας, αυτοί που διαχρονικά τους χαρίζουν τις «νίκες» τους, δεν είναι αντιπροσωπευτικό μας δείγμα, ΟΧΙ ΠΙΑ, και πως αν μας επιτεθούν θα δουν και γιαγιάδες κομάντο απέναντί τους.

    ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ; Μόνο όσοι και όσες εξ ημών είναι παράφρονες. Κανείς άλλος.

    Πέρα από την ατομική υπάρχει και η συλλογική μνήμη, οι λαοί «θυμούνται» τα δράματα και τις δόξες που έχουν ζήσει οι πρόγονοί τους. Το DNA έχει και ψυχική υπόσταση, και το συλλογικό ασυνείδητο των λαών είναι ποτισμένο, όχι μόνο από τα παγκόσμια αρχέτυπα, αλλά και από τις ιστορικές στιγμές και εμπειρίες του κάθε λαού.

    Και εμείς «θυμόμαστε» και εκείνοι το ίδιο. Και επιμένω ότι κατά «στρατηγικό» βάθος (λίγα χιλιοστά το υπολογίζω, όχι παραπάνω) Μας Φοβούνται. Εξηγούμαι : Καλοσύνη μπορώ να δεχτώ μόνο από κάποιον που την έχει μέσα του σαν ποιότητα, αγάπη το ίδιο, θυμό το ίδιο, κλπ. Όποιος τρομοκρατεί και φοβίζει τους άλλους, είναι γιατί έχει τον φόβο και την ανασφάλεια μέσα του, αλλιώς δεν θα μπορούσε να προσπαθεί να μεταδώσει αυτήν την ψυχική «ποιότητα». Απλό είναι. Μας το αποδεικνύουν, τα μαχητικά τους φεύγουν όταν βλέπουν τα δικά μας, δεν επιτίθενται. Το υποβρύχιό τους κόντεψε να γκρεμοτσακιστεί στον βυθό μόλις εγκλωβίστηκε. Είναι θρασύδειλοι και έχουν ανάγκη από «πλάτες», αν δεν φοβόντουσαν τον πόλεμο μαζί μας ίσως να μην υπήρχαμε σήμερα, δεδομένου ότι είναι αιμοβόροι και άκριτα επιθετικοί, όπως κάθε πρωτόγονος και άξεστος άνθρωπος.

    Ωραία τα παραμύθια, η προπαγάνδα με τα βλακώδη σήριαλ τους, τα κουλούρια τους, οι αγκαλίτσες και οι κουμπαριές, αλλά οφείλουμε να ξυπνήσουμε και να παραδεχτούμε ότι οι τούρκοι δεν είναι φίλοι μας, ποτέ δεν ήταν – και προσωπικά ούτε θέλω να γίνουν – και να σκεπτόμαστε και να φερόμαστε ανάλογα.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καλημέρα σε όλους,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 20 Ιανουαρίου 2011 6:47 μ.μ.

    Εξαιρετικο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Θε μου πόσο παράξενοι
    είν' οι δικοί μας τόποι
    θλιμμένα τα τραγούδια μας
    μα γελαστοί οι αθρώποι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντε μπράβο να πέσουνε οι μάσκες της "υποψήφιας Ευρωπαίας" Τουρκίας για να την δούνε από την καλή οι εταίροι στην ΕΕ.
    Πάντως τα κοτιγιόν μου αρέσανε πολύ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ ΕΓΡΑΨΕΣ!

    Ειναι απολαυστικο το εργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.