4/1/11

Η συνάντηση της Αδριανούπολης


Οι Τούρκοι είπαν στους Ελληνες ότι τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι σαφή και ορίζονται με πυραμίδες. Απαξ και οι λαθρομετανάστες τα περνούν, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλους τους τύπους- ταυτοποίηση ονόματος, απόδειξη ότι εισήλθαν από την Τουρκία- και να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για να τους επαναπροωθήσει. Η άλλη λύση, τους είπαν οι Τούρκοι, «είναι να υψώσετε ένα φράχτη στο μήκος των συνόρων ώστε να μην περνούν στη δική σας πλευρά». Οπερ και αποφασίστηκε στην Αθήνα. 

ΑΦΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ όλα τα ενδεχόμενα για τη λαθρομετανάστευση στην κυβέρνηση, κατέληξαν ότι η μόνη λύση είναι να στηθεί φράχτης στα ελληνικά σύνορα. Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε τριακόσιους νέους μετανάστες ημερησίως. Προς τιμήν του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής (φωτό) πήρε το θέμα επάνω του, από πολιτική άποψη. Ωστόσο, έχουν προηγηθεί εντατικές διαβουλεύσεις με όλα τα συναρμόδια υπουργεία- Εξωτερικών, Εσωτερικών, Αμυνας- και υπάρχει, βεβαίως, κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρασκήνιο αφορά μια ελληνοτουρκική συνάντηση που έγινε προ εικοσαημέρου στην Αδριανούπολη και κρατήθηκε μυστική. Εκεί τα χαρτιά εκατέρωθεν άνοιξαν. Οι Τούρκοι είπαν στους Ελληνες ότι τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι σαφή και ορίζονται με πυραμίδες. Απαξ και οι λαθρομετανάστες τα περνούν, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτε.

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλους τους τύπους- ταυτοποίηση ονόματος, απόδειξη ότι εισήλθαν από την Τουρκία- και να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για να τους επαναπροωθήσει. Η άλλη λύση, τους είπαν οι Τούρκοι, «είναι να υψώσετε ένα φράχτη στο μήκος των συνόρων ώστε να μην περνούν στη δική σας πλευρά». Οπερ και αποφασίστηκε στην Αθήνα.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ - θα- είναι Ιστορία. ΝΕΑ

10 σχόλια:

  1. Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβω το αυτονόητο.Κανείς πολίτης δεν μπορεί να κινηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο απο την πλευρά της Τουρκίας παράνομα και τούτο γιατί η σύλληψη του σημαίνει και εκτέλεση του επι τόπου(ο τουρκικός στρατός συμμετέχει στην διακίνηση Λαθρομεταναστών με άμεσο η έμμεσο τρόπο).

    Αυτό όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή το ξέρουν.

    Μάλλον ο Εβρος και η Θράκη απέχουν μακριά απο την Αθήνα, όπως και η Κύπρος κάποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νάρκες βάλτε νάρκες να τελειώνουμε.η ελευθερια της αγοράς δεν επηρεάζεται και πολύ περισσότερο οι ιδέες και οι άνθρωποι.δικαιολογίες είναι για να κάνουμε την χωρα μας μπουρδέλο.το δυστύχημα είναι ότι η πολιτική ηγεσία εκτελεί ουσιαστικά εντολές από τους τούρκους.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stef η Ελλάδα έχει υπογράψει την συνθήκη της Οττάβας για την Απαγόρευση των Ναρκών κατά Προσωπικού.

    Να θυμάσαι πώς το πρόβλημα των Λαθρομεταναστών δεν μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα μόνο. Μια ματιά στην γειτονική Βουλγαρία αξίζει για το πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχώς οι συνθήκες μας μάραν ξέφραγκο αμπέλι γίναμε,η βουλγαρία τι ακριβώς κάνει,αν και δεν πιστεύω ότι έχει το ίδιο χάλι με μας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αν υποθέσουμε ότι δεν μπαίνει κανένας από σήμερα και μετά, τι θα γίνει με τους περίπου 4.000.000 "νόμιμους" (~600.000) και παράνομους που έχουν κατακλύσει την χώρα;

    Τώρα που σταματούν οι δουλειές, τι θα γίνει μ' αυτούς που εκ των υστέρων νομιμοποίησαν και μένουν άνεργοι;

    Οι πολιτικάντηδές μας, με το όψιμο ενδιαφέρον τους, είναι απελπιστικά γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀνώνυμε 4 Ιανουαρίου 2011 1:41 μ.μ.,

    Θὰ ἔλεγα στὸ καλὸ καὶ στὴν Εὐρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.sofiaecho.com/2010/07/22/935994_bulgarian-border-police-detain-dozens-of-illegal-immigrants

    Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιδρά.

    Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την συνεργασία και ξένων μυστικών υπηρεσιών επιχείρηση κατά της διαφθοράς στον στόχαστρο της οποίας είναι οι Διακινητές και η πορεία του μαύρου χρήματος.Εχει καταγραφεί και σε επίσημες δηλώσεις η πορεία του μαύρους χρήματος στην Ελλάδα

    Παράλληλα τα ΒΟΥΛΓΆΡΙΚΑ σύνορα με την Τουρκία είναι σφραγισμένα (τα στατιστικά στοιχεία των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στο βουλγάρικο έδαφος απο την Τουρκία το καταδυκνείουν) και αυτό σημαίνει οτι μια απόσταση λ.χ. 15 χιλιομέτρων δεν την φυλούν 45 στρατιώτες όπως συμβαίνει στην δική μας μεθόριο.

    Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τον χώρο θα σου πώ σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Σουφλίου, τα περάσματα ειδικά την περίοδο που η στάθμη του ποταμού είναι υψηλή, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

    Τέλος ας κάνει τον κόπο η ελληνική διπλωματία να θέσει την λαθρομετανάστευση ώς όρο για την ευρωπαική πορεία της Τουρκίας και για την όποια βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και θα δείς το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ) ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ.

    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΤΕ ΙΣΟΒΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

    http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριέ μου, εκτός του "ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ" που είναι το μόνο λογικό(=σωστό) από αυτά που προτείνεις (1-0), όλα τα άλλα καλύτερα να μην τα χαρακτηρίσω.

    Στις σχέσεις μεταξύ χωρών υπάρχει ένα πράγμα που οι διπλωμάτες ονομάζουν "Αρχή της Αμοιβαιότητας" που σημαίναι ότι αυτομάτως θα κατασχέσουν και οι άλλοι όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στην χώρα τους. (1-1)

    Για να ...μαντρώσεις 2 ή 3 εκατομμύρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης/καταναγκαστικής εργασίας όπως λές, ίσως ολόκληρη η Πελοπόννησος να μη φθάνει. (1-2)
    Όπως βλέπεις, το χάνεις το ματς και σου έχουν μείνει μόνο μερικά λεπτά για να το σώσεις.
    Περιμένω !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 6:00 μ.μ.

    Να μου ζήσεις τσαμπουκά μου και να πίνεις όλο σου το γάλα να μεγαλώσεις, να ανοίξεις και κρεματόρια, άμα λάχει. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.