21/1/11

Τα τουρκικά σίριαλ και ο Μέγας Αλέξαντρος

«Εχουμε διδακτεί από την ιστορία μας;», διερωτάται η Μαρία Κοκκίνου, Φυσικός.
Με έκπληξη παρατηρώ ότι τα τουρκικά σίριαλ κάνουν θραύση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δημοφιλή, σημειώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και απέκτησαν φανατικό κοινό.Η επαφή με την τουρκική γλώσσα είναι καθημερινότητα πλέον.Από την άλλη έχουμε πλέον συνηθίσει την παρουσία τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο αλλά και μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Τίτλοι όπως «Αμηχανία από την παρουσία τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο» και «Βγήκε και το Τσεσμέ τσάρκα στο Αιγαίο» δεσπόζουν στα ελληνικά ΜΜΕ.


Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος σε ρόλο παθητικού παρατηρητή αρκείται να καταγράφει και να παρατηρεί τις τουρκικές κινήσεις. Μήπως όλα αυτά είναι τυχαία; Ας θυμηθούμε ένα ιστορικό γεγονός: Ο Μέγας Αλέξανδρος το 327 π.Χ. μπήκε στην Ινδία, αφού νίκησε και κατέκτησε τις ιθαγενείς φυλές. Τον Ιούλιο του 326 π.Χ έφτασε στον ποταμό Υδάσπη, ένα απροσπέλαστο σημείο: Στην απέναντι όχθη του ποταμού παρατάχθηκαν τα στρατεύματα των Ινδών, με αρχηγό τον Βασιλιά Πόρο «πάση δυνάμει». Ο Πόρος διέθετε στρατό, ιππικό και 200 πολεμικούς ελέφαντες. Ήταν σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να περάσουν τον ορμητικό ποταμό και να προσπεράσουν τα ινδικά στρατεύματα.

Σημείωση, ήταν η πρώτη φορά που ελληνικά στρατεύματα έρχονταν αντιμέτωπα με πολεμικούς ελέφαντες. Χρειαζόταν μια πολυμήχανη στρατηγική. Ο Μέγας Στρατηλάτης είχε σχέδιο δράσης: Τη νύχτα οδηγησε τα στρατεύματα του σε άλλο σημείο του ποταμού. Ο Πόρος από την απέναντι όχθη έκανε το ίδιο ακολουθώντας με τα δικά του στρατεύματα.Την επόμενη νύχτα πάλι ο Αλέξανδρος οδηγούσε αλλού το στράτευμα του, και πάλιν ακολουθούσε ο Πόρος με τα δικά του στρατεύματα από την απέναντι όχθη. Αυτό έγινε πολλές φορές κι επί πολλές νύχτες. Οι Ινδοί έφτασαν στο σημείο να περιγελούν τη δειλία των αντιπάλων τους αφού δεν τολμούσαν να τους επιτεθούν. Σε κάποιο χρονικό σημείο ο Βασιλιάς Πόρος σταμάτησε να ακολουθεί πάνω-κάτω τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έβαλε λοιπόν σε διάφορα σημεία της όχθης σκοπιές.

Τότε ήρθεν ο ευφησυχασμός και η χαλάρωση. Οι Ινδοί είχαν συνηθίσει τα τερτίπια των «απέναντι». Χαλάρωσαν, ευφησυχάστηκαν, υποτίμησαν, συνήθισαν. Ο Μέγας Αλέξανδρος με μία αιφνιδιαστική κίνηση, επιτέθηκε απέναντι. Τα στρατεύματα του επιβιβάσθηκαν σε πλοιάρια και δερμάτινες σχεδίες, γεμάτες χόρτα, και πέρασε τον Υδάσπη σε χρόνο ρεκόρ, κατατροπώνοντας τα ινδικά στρατεύματα. Οι Ινδοί είχαν αιφνιδιαστεί και κυριολεκτικά πιαστεί στον ύπνο.

Έχουμε διδαχτεί κάτι από την ιστορία μας; Οι παραλληλισμοί είναι προφανείς.
** Πηγές: Η έμμεσος Στρατηγική, Β.Η. LΙDDΕLLΗΑRΤ, Στρατιωτικές Εκδόσεις Γ.Ε.Σ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

22 σχόλια:

  1. Αλλοι οι Έλληνες της τότε εποχής,και άλλοι σήμερα.Τότε είχαμε το Δία, τον Απόλλωνα.Τότε είχαμε την Σπάρτη με τους Σπαρτιάτες να βρίσκονται στρατεύσιμοι όλη τους τη ζωή και να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!!!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ!!!, την Αθήνα ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΙΜΩΝΑ ΠΕΡΙΚΛΗ!! ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΚΙΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ!
    ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ,τους ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ κυβερνούν την Ελλάδα,ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΑΡΑΓΕ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημείωση, ήταν η πρώτη φορά που ελληνικά στρατεύματα έρχονταν αντιμέτωπα με πολεμικούς ελέφαντες.

    Αυτό είναι λάθος. Πολεμικούς ελέφαντες διέθετε και ο Δαρείος. Κατά τ’ άλλα, ... «περασμένα μεγαλεία...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πριν την εισβολή στην Κύπρο στην Ελλάδα παίζονταν τούρκικες ταινίες κι ο κόσμος εκστασιαζόταν με τις τουρκάλες και τους τούρκους ήρωες. Βλέπετε και επί χούντας καλλιεργούνταν πολύ η "ελληνοτουρκική φιλία".
    Μετά ξύπνησαν όλοι βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 21 Ιανουαρίου 2011 9:08 π.μ

    --------
    Αφού ρε μπαγάσα, "άλλος" είναι ο σκοπός σου! Μας δείχνεις να κοιτάζουμε από την μια για να κάνεις την δουλειά σου από την άλλη!
    Σου απαντώ, αγαπώντας τους αρχαίους ημών προγόνους περισσσότερο από εσένα, που τους εξιδανικεύεις με επιζήμιο τρόπο.

    "Τότε είχαμε το Δία, τον Απόλλωνα.Τότε είχαμε την Σπάρτη με τους Σπαρτιάτες να βρίσκονται στρατεύσιμοι όλη τους τη ζωή και να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!!!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ!!!, την Αθήνα ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΙΜΩΝΑ ΠΕΡΙΚΛΗ!!"

    Ναι, υπήρχαν όλοι αυτοί που λες! Υπήρχαν όμως και:
    Ο ΙΠΠΙΑΣ
    Ο ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ που "συνόδεψε" τους Πέρσες μέχρι την Ελλάδα.
    Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ που τα "συζητούσε" με τους Πέρσες.
    Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ που τα "έπαιρνε" αποδεδειγμένα από τους Πέρσες.
    Ο ΑΝΤΑΛΚΙΔΑΣ που παρέδωσε με την κατάπτυστη ομώνυμη Συνθήκη την Ιωνία στους Πέρσες.
    Η ΣΠΑΡΤΗ ολόκληρη που έπαιρνε τους χρυσούς Δαρεικούς για να επιβληθεί στην Αθήνα.
    Η ΑΘΗΝΑ που έπαιρνε τους χρυσούς Δαρεικούς για να επιβληθεί στην Σπάρτη.
    Η ΘΗΒΑ που έπαιρνε τους χρυσούς Δαρεικούς για να επιβληθεί στην Σπάρτη και στην Αθήνα κλπ, κλπ, κλπ.
    Να σου πω και άλλα για την Σπάρτη, που κατάντησε μετά το 350 π.Χ η πιο φιλάργυρη πόλη; Που αρνήθηκε να συμμετέχει στην πανστρατειά των Ελλήνων εναντίον των Περσών υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου;

    "ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ"!!!!

    Είναι σαφές που το πας!!! Άκου λοιπόν τι είχαμε χθες και τι θα έχουμε και σήμερα, αν χρειαστεί.

    Χθες και Σήμερα έχουμε τον ΧΡΙΣΤΟ!
    Εναν ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-ΛΕΩΝΙΔΑ-ΜΑΝΙΑΚΙ.
    Εναν ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ(ΝΟ).
    Έναν ΣΑΛΩΝΩΝ ΗΣΑΊΑ.

    Αγωνιστές και παλληκάρια με το Σταυρό και το όπλο στο χέρι, που μάγουλο δεν γύρισαν στον εχθρό και ας ήταν καλοί χριστιανοί!

    Αν είσαι ειλικρινής, πιστεύω πως δεν θα διαφωνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως ολο αυτό με τους τουρκους λέγεται "ψυχολογικες επιχειρήσεις";

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΕΛΛΗ Η ιστορική μνήμη είναι η πυξίδας μας ως λαός και όπως σωστά αναφέρεις η μνήμη δεν πρέπει να είανι επιλεκτική. Δεν είναι ψυχολογικές επιχειρήσεις κατ'εμέ Κώστα είανι σφιχτός εναγκαλισμός οικονομικός , κοινωνικός, πολιτιστικός και όλα αυτά κάτω απο την συνεχή στρατιωτική απειλή.

    Αυτή προσπαθούν να αποκρύψουν έντεχνα και το χειρότερο προσπαθούν να την αποδώσουν σε μια μερίδα τους Στρατηγούς, ενω ο επεκτατισμός της Τουρκίας αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της Ιδεολογίας της είτε ως Κεμαλικό είτε ώς Ισλαμιστικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με... "μία" γίνεσαι; Μάλλον όχι. Αλλά με "πολλές" γίνεσαι και παραγίνεσαι"... Και είναι πάαααααααρα πολλές.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΕΛΛΗ λες "Η ΣΠΑΡΤΗ ολόκληρη που έπαιρνε τους χρυσούς Δαρεικούς για να επιβληθεί στην Αθήνα.
    Η ΑΘΗΝΑ που έπαιρνε τους χρυσούς Δαρεικούς για να επιβληθεί στην Σπάρτη" ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ; ΝΑ Γ@Μ@Σ@@Ν ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ :"Ο ξείν αγγελλείν Λακεδαιμονίοις οτι τηδε κήμεθα ,ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΩΜΕΝΟΙ" ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΦΙΛΕ.ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΕΘΩΝ,μιλώντας για τους αγωνιστές του 21.Μη με παρεξηγήσετε ΑΘΑΝΑΤΟΙ και οι αγωνιστές του 21 που απο το τίποτα έκαναν επανάσταση, ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ή καλύτερα στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΡΩΜΑΙΟΙ-ΡΩΜΙΟΊ.ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΡΩΜΕΪΚΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,το Βυζάντιο ΧΤΊΣΤΙΚΕ με υλικά απο το παρελθών.Στηρίχθηκε στον αρχαίο κόσμο. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ.ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.ΣΥΓΚΡΗΝΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ;;ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το μίσος για την αρχαιότητα που έχουν μερικοί Ελληνες είναι παράξενο.
    Για ορισμένους η ιστορία αρχίζει με το Βυζάντιο τότε που εισχώρησαν και στον Ελληνικό χώρο οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σλάβοι προερχόμενοι απο την Ασία και οι Εβραίοι προερχόμενοι από την Ισπανία.

    Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε στους Ελληνες με το ζόρι. Οι ναοί τους κατασράφηκαν και τα κομματια χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν εκκλησίες. Το εβραίκό παραμύθι νίκησε τον Ομηρο και τον Σωκράτη και κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

    Η καινούργια πίστη για να επιβληθεί πήρε πολλά απο την αρχαία ελληνική θρησκεία και παράδοση.

    Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι εμείς οι Ελληνες του σήμερα δεν πρέπει να τιμούμαι και τους αρχαίους, και τους ήρωες του 21 και τους σημερινούς μας ήρωες και εννοω τους αητούς μας που έπεσαν ή δολοφονήθηκαν πάνω στο καθήκον. Ολοι αυτόι ήταν πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 21 Ιανουαρίου 2011 3:35 μ.μ

    -----------------

    Να σου αποδείξω ότι είσαι παντελώς ανιστόρητος και μάλιστα με στοιχεία που εσύ απλόχερα μου πρόσφερες στο σχόλιο σου;
    Γιατί να το κάνω; Σχολιαστής είμαι όχι ο δάσκαλος του καθένα.
    Όταν θα σαλπίσει το προσκλητήριο εσύ μην έρθεις!
    Κάτσε εκεί που είσαι, και άσε εμάς να κάνουμε αυτό που πρέπει!!
    Εσύ άρχισε τις κλάψες για το χαμένο σου "παρελθόν" και άφησε εμάς να σώσουμε το μέλλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρωτα νίκησαν στο μαραθωνα κλπ και μετα τα πήραν τα δαρεικα,οταν πλεον ειχαν ηρεμήσει με τους Περσες(νομιζαν),οποτε ηρθαν οι Μακεδονες και καλυψαν το κενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ kostakoutas

    Φίλε, στον 21 Ιανουαρίου 2011 3:35 μ.μ
    πες τα!

    Έχω κουραστεί από τον κάθε ανιστόρητο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα σήριαλ αυτά δεν έχουν τη θεαματικότητα που λέγεται. Κάτι γριούλες τα παρακολουθούν και αν. Είναι λογικό πάντως να τα βλέπουν μερικοί. Αφού στην Ελλάδα εκτός απο Έλληνες έχουμε Αρμένιους και Εβραίους. Ε, οι ηθοποιοί σε αυτά τα τουρκικά σήριαλ είναι Ελληνόσποροι, Εβραίοι και Αρμένιοι και φαίνονται και απο τις φάτσες τους. Όλη η ελίτ της Τουρκίας τέτοιοι είναι βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ελληνισμος τους τελευταιους 20 αιωνες συνειδητα και οικιοθελως εχει ενστερηστει τις αξιες του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.Οποιος βλεπει αυτο το αυταποδεικτο γεγονος δεν σημαινει οτι "μισει" καθοιονδηποτε την κληρονομια της Αρχαιας Ελλαδας.Απο την αλλη ομως επιμενει να το αγνοει πολυ απλα οπως εγραψε και ο Σοφοκλης στον "Οιδιποδα Τυραννο" ειναι "τυφλος στο μυαλο και στα ματια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΣ ο αξιοτιμος απελλης ειπε "Χθες και Σήμερα έχουμε τον ΧΡΙΣΤΟ!" ας μου επιτρεψει να προσθεσω οτι και ΑΥΡΙΟ και ΠΑΝΤΑ θα εχουμε τον ΧΡΙΣΤΟ εκτος και αν ειμαι αθεραπευτα ρομαντικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ελληνισμος τους τελευταιους 20 αιωνες συνειδητα και οικιοθελως εχει ενστενηστει τις αξιες του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.Οποιος βλεπει αυτο το αυταποδεικτο γεγονος δεν σημαινει οτι "μισει" καθοιονδηποτε τροπο την κληρονομια της Αρχαιας Ελλαδας η οποια ειναι πληρως συμβατη με τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και για αυτο και διατηρηθηκε μεσω αυτου.Απο την αλλη ομως επιμενει να το αγνοει πολυ απλα οπως εγραψε και ο Σοφοκλης στον "Οιδιποδα Τυραννο" ειναι "τυφλος στο μυαλο και στα ματια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ)))) ΠΟΤΕ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΒΒΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;;
    ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ Ή ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

    ΑΚΌΜΑ είπες "Όταν θα σαλπίσει το προσκλητήριο εσύ μην έρθεις!
    Κάτσε εκεί που είσαι, και άσε εμάς να κάνουμε αυτό που πρέπει!" ΣΙΓΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;;;))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 22 Ιανουαρίου 2011 2:22 μ.μ.

    Τι σου φταίω εγώ, αν εσύ είσαι ανιστόρητος μαλάκας και ημιμαθής;
    Μόνος σου εκτίθεσαι!!!

    Δεν είχα καμιά όρεξη να γίνω δάσκαλος σου άχρηστε, όπως και στο είπα. Ο kostakoutas είχε την καλοσύνη να σου αποδείξει πόσο άσχετος είσαι.

    Όσο για τα άλλα, άσε τους Μακαββαίους απόγονε του Μ. Αλεξάνδρου, η αρχαία ιστορία σε μάρανε και το 12θεο!!
    Εδώ έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου καημένε, αγνοώντας την βασική αρχαία ιστορία επιπέδου Δημοτικού!!
    Και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ΥΠΗΡΧΑΝ ΡΩΜΑΙΟΙ-ΡΩΜΙΟΊ.ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΡΩΜΕΪΚΑ."
    Ειπε κανεις οτι ο ανωνυμος 3.35 δεν ειναι κωμικο ταλεντο;"Μηπως" τα "ρωμεικα" που ανφερει ειναι τα μεσαιωνικα ελληνικα (με αλλο ονομα);Tα συλληπητηρια μου στους καθηγητες του για το "στουρνο" που 'εκπαιδευαν" αν και υποπτευομαι οτι θα εκανε συστηματικη κοπανα στα μαΘηματα Ιστοριας- Νεων Ελληνικων...(η ξανθουλα στην απεναντι σειρα μαλλον θα ξερει "πολλα" επι του ζητηματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήκω χόρεψε κουκλι μου να σε δω να σε χαρώ, τσιφτετέλι τούρκικοοοοο σινανάϊ γιαβρούμ σινανάϊνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΕΛΛΗ "Τι σου φταίω εγώ, αν εσύ είσαι ανιστόρητος μαλάκας και ημιμαθής;" ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΠΡΟΕΒΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΛΕΒΗ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟ ΑΠΕΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΕΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ; ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;

    Ο/Η Χρήστος Βούλγαρης
    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΡΩΜΕΪΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΡΩΜΙΩΣΥΜΝΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΧΙ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΡΩΜΙΟΙ-ΡΩΜΑΙΟΙ.ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟ 146 ΠΧ,ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τόσο ανάξιους ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο, ας μην περιμένουμε να διδαχτούν από την Ιστορία. Ο Ελληνισμός θα καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα αν δεν κινηθούμε έγκαιρα ως Λαός. Και τότε αλίμονο στην ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.