4/1/11

Οι Ελληνο – Ισραηλινές Σχέσεις

Του Ζάν Κοέν
Στις 9 Νοεμβρίου του 1983, ένα χρόνο μετά τον πρώτο Πόλεμο του Λιβάνου και την τραγωδία στην Σάμπρα και Σατίλλα, ο Δρ. Αβραάμ Ρόζινκερ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ισραηλινού Σοσιαλιστικού Κόμματος, MAPAM, επιχείρησε να συναντηθεί με κάποιον στην Ελληνική Σοσιαλιστική Κυβέρνηση που βρισκόταν τότε στην εξουσία υπό την Πρωθυπουργία του πιο αντι-ισραηλινού ηγέτη στη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή του Ανδρέα Παπανδρέου, πάτερα του σημερινού Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου.


Έπειτα από μεγάλες μακρόχρονες συζητήσεις, εκκλήσεις και εξηγήσεις κανονίστηκε τελικά συνάντηση με ένα μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη, ο οποίος αργότερα έγινε Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Μετά την συνάντηση ο Ρόζινκερ μίλησε με το «Associated Press» στην Ελλάδα και περιέγραψε την συνάντηση ως φιλική και ανοικτή. Αργότερα, ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος εξοργίστηκε από το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η συνάντηση στα ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα λέγοντας ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ και επομένως της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει στη Μέση Ανατολή και ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στους Παλαιστινίους και τους Άραβες στη σύγκρουσή τους με το Ισραήλ.

Fast forward 27 χρόνια αργότερα. Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Άριε Μέκελ, βρίσκεται σε τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφο, όταν η ενημέρωση του διακόπτεται ξαφνικά από ένα άλλο τηλεφώνημα από το Ισραήλ. Λένε στον Πρέσβη ότι το Όρος Καρμέλ στο Ισραήλ βρίσκεται στις φλόγες και ότι ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να μιλήσει επειγόντως με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Μέκελ κατορθώνει να εντοπίσει τον κ. Παπανδρέου στην Πολωνία όπου βρίσκεται σε συνάντηση με τον Πολωνό Πρόεδρο. Ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου λέει στον Ισραηλινό Πρέσβη ότι δεν μπορεί να διακόψει την συνάντηση. Ο Πρέσβης απαντά λέγοντας ότι: «Πείτε του ότι ο Μπίμπι Νετανιάχου (χρησιμοποιώντας το χαϊδευτικό παρατσούκλι του Ισραηλινού) θέλει να του μιλήσει επειγόντως». Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα ο κ. Παπανδρέου έχει διακόψει την συνάντηση και μιλά με τον κ. Νετανιάχου, ο οποίος του ζητά βοήθεια για να ελέγξει την πυρκαγιά.

Με το ξημέρωμα πέντε Ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος με ανταλλακτικά, μηχανικούς και πιλότους κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Μόλις καταφτάνουν τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο Υπουργός Άμυνας Μπαράκ .

Τι συνέβη στις σχέσεις και πήγαν από το πουθενά στο «πες το και έγινε»

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Άριε Μέκελ, «η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά την ιστορική ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Πρωθυπουργών μας, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου και κ. Γιώργου Παπανδρέου, αντίστοιχα."

Και συνεχίζει ο Πρέσβης "Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, οι Έλληνες Υπουργοί Τουρισμού, Επικρατείας, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Υπουργός Επικρατείας και ο Υφυπουργός Άμυνας επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις μας έχουν πάρει μια αμοιβαία απόφαση να αναπτύξουν μια πολύπλευρη συνεργασία στους τομείς της πολιτικής, της ασφάλειας, της οικονομίας και του πολιτισμού».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών στην μακρόχρονη ιστορία τους, ομολογεί ότι:«Η αλήθεια, όμως, είναι ότι υπήρξε έλλειμμα σε πολιτικό επίπεδο ως προς τον βαθμό ανάπτυξης της διακρατικής συνεργασίας, η οποία δεν βρίσκονταν σε αντιστοιχία με την πραγματική σχέση των δύο λαών. Αυτό το έλλειμμα πρέπει να καλυφθεί και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.»

Ενώ όλα αυτά είναι αλήθεια ακόμα δεν εξηγούν το γιατί γίνονται τώρα. Φαίνεται ότι υπήρξε πράγματι μια διαβολική σειρά συμπτώσεων που οδήγησαν τις σχέσεις να γίνουν τόσο στενές.

Τον Φεβρουάριο του 2010, ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα όταν πήγε σε ένα εστιατόριο με την συνοδεία του για να φάει. Στο βάθος είδε τον κ.Νετανιάχου να τρώει με τους συνεργάτες του. Ο κ. Παπανδρέου πήγε να τον χαιρετίσει και για κάποιο διάστημα έκατσαν μαζί μόνοι τους συζητώντας την ανάγκη να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Εκείνη την εποχή η Ελλάδα βρισκόταν, και ακόμη βρίσκεται, σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση και χρειαζόταν βοήθεια απ’ οπουδήποτε μπορούσε να την βρει. Ταυτόχρονα οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία είχαν πάρει την κατιούσα. Μετά από ένα μήνα έλαβε χώρα το επεισόδιο με το στολίσκο και το τουρκικό πλοίο Mavi Maramara και οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας κατέρρευσαν.

Αυτά τα δύο γεγονότα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Ελλάδας και του Ισραήλ να έρθουν πιο κοντά.

Το Ισραήλ έχασε τον εναέριο χώρο που χρειάζονταν οι πιλότοι του για να εκπαιδεύονται καθώς και μια τεράστια αγορά για την στρατιωτική του βιομηχανία και για τις εξαγωγές του. Επίσης έχασε μια χώρα που μπορούσε να μεσολαβήσει στην αραβό – ισραηλινή διένεξη, όπως είχε κάνει η Τουρκία με την Συρία.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είδε μια ευκαιρία να συμμαχήσει με το Ισραήλ, συνειδητοποιώντας ότι οι δύο χώρες είναι οι μοναδικές στην περιοχή που δεν μπορούν εξορισμού να εξισλαμιστούν και επομένως μπορούσαν να αποτελέσουν το πρώτο μέτωπο ενάντια στην επέκταση του Μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τρέφει φιλοδοξίες για μια διεθνή διπλωματική καριέρα, είδε αυτές τις σχέσεις ως μια ευκαιρία για την Ελλάδα να επιτύχει ένα από τα μεγαλύτερα διπλωματικά όνειρα της, δηλαδή να μεσολαβήσει για την επίλυση του Μεσανατολικού.

Ο κ. Παπανδρέου κατάλαβε ότι εάν το Ισραήλ είναι το 50% το προβλήματος, αποτελεί και το 50% της λύσης, και επομένως δεν μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το θέμα μονόπλευρα όπως έκανε ο πατέρας του και να γίνει αποδεκτός ως μεσολαβητής. Για του λόγου το αληθές, ένα από τα πρώτα πράγματα που εξέφρασε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Νετανιάχου ήταν η επιθυμία του να μεσολαβήσει στο Μεσανατολικό.

Η Ελλάδα βλέπει με ρεαλισμό την όποια μεσολάβησή της στη Μέση Ανατολή. Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών: «Γνωρίζουμε το μέγεθός μας και ξέρουμε ότι οι μεγάλοι παίκτες όπως είναι οι ΗΠΑ και το Κουαρτέτο αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν τρέφουμε αυταπάτες».

Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα η Ελλάδα δεν έρχεται να προτείνει προσχεδιασμένες λύσεις. Λέει ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι μια βιώσιμη λύση πρέπει να προέλθει από τα εμπλεκόμενα μέρη. Όμως δηλώνει ότι στο πλαίσιο της Ε.Ε.: «η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά, αξιοποιώντας τις στενές σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο και όλα τα κράτη της περιοχής, πράγμα που της εξασφαλίζει εχέγγυα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και αντικειμενικότητας. Το πλεονέκτημα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ευρύτερης περιοχής, και επομένως διαθέτει πλήρη εκ των έσω και άμεση γνώση των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα μετέχει σε όλους τους ευρωπαϊκούς και ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως συνδετική γέφυρα.”

Η Ελλάδα προσβλέπει και σε πολιτικά και οικονομικά οφέλη από τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στον οικονομικό τομέα, όχι μόνο ως χώρα αλλά πείθοντας τους Εβραίους της Διασποράς να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα η Ελλάδα πιστεύει ότι θα έχει και την υποστήριξη του Εβραϊκού Λόμπι. Όπως αποδείχθηκε, η Ελλάδα είχε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις.

Λέει ο Πρέσβης, κ Μέκελ, αναφορικά με την οικονομία: «Φέτος (2010), 250.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 200% σε σχέση με πέρυσι. Θα θέλαμε επίσης να δούμε περισσότερους Έλληνες τουρίστες στο Ισραήλ, ιδιαίτερα προσκυνητές στους Άγιους Τόπους.Το διμερές μας εμπόριο κυμαίνεται περίπου στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλος χώρος για βελτίωση. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία από το Ισραήλ προκειμένου να παρουσιάσει στην Ελληνική Κυβέρνηση προτάσεις για 13 μεγάλα κοινά έργα σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η γεωργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση υδάτινων πόρων και λυμάτων, η διαστημική τεχνολογία και οι επενδύσεις».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την Ελλάδα θα επισκεφθούν περίπου 500.00 Ισραηλινοί τουρίστες οι οποίοι θα πήγαιναν αρχικά στην Τουρκία. Εάν συμβεί αυτό, το Ισραήλ θα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην Ελλάδα. Τα έργα στα οποία αναφέρεται ο κ. Μέκελ αφορούν στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της γεωργίας, της υψηλής τεχνολογία, κλπ.

Όπως το Ισραήλ, έτσι και η Ελλάδα βλέπει πολύ σοβαρά το θέμα της οικονομικής συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, η Ελλάδα ελπίζει στην υλοποίηση κάποιων έργων μέσα σε έναν χρόνο.

Ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε στον υπογράφοντα ότι: “Ο αριθμός των 13 προγραμμάτων ούτε περιοριστικός, ούτε δεσμευτικός είναι, διότι η κάθε πλευρά έχει το δικαίωμα να καταθέσει όσα προγράμματα συνεργασίας έχει ήδη εκπονήσει ή πιστεύει ότι θα είναι προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών. Επιδιώκουμε την προώθηση και επιτυχή κατάληξη πολλών από αυτά τα προγράμματα εντός των επομένων 12 μηνών καθώς πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την Ελλάδα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το συντομότερο δυνατόν.”

Και οι δύο πλευρές έχουν διορίσει συγκεκριμένα άτομα που φέρουν την ευθύνη για την επίβλεψη των έργων. Από Ελληνικής πλευράς, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έχει διορίσει τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δόλλη για την παρακολούθηση τους.

Σε ότι αφορά το Εβραϊκό Λόμπι, η Ελλάδα κέρδισε την υποστήριξή του. Την 1ή Οκτωβρίου φέτος με την συνεργασία εβραϊκών οργανώσεων, το Ελληνικό Λόμπι στην Ουάσιγκτον μπόρεσε να περάσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο το Ψήφισμα 1631 που ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά και τους θρησκευτικούς χώρους των Ελληνο-Κυπρίων στο κατεχόμενο μέρος της Βόρειας Κύπρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας δήλωσε τα εξής, στον υπογράφοντα σχετικά με το θέμα: “Ένα κοινό γνώρισμα των λαών μας είναι η δυναμική διασπορά που έχουν ανά τον κόσμο, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα άλλο κοινό γνώρισμα είναι οι στενοί δεσμοί μας με κατοίκους εξωτερικού και η ετοιμότητα των κοινοτήτων αυτών να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Αυτές οι κοινότητες έχουν καλές σχέσεις και συνεργάζονται άμεσα μεταξύ τους. Η βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας μπορεί να αντικατοπτρίζεται επίσης στις άμεσες επαφές τους, που μόνο να γίνουν πιο στενές μπορούν.”

Τον Ιούλιο του 2010, ο κ. Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Ήταν μόνο η δεύτερη φορά που επισκέφθηκε την χώρα Έλληνας Πρωθυπουργός. Η πρώτη ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνώρισε το Ισραήλ de jure, στις 19 Μαΐου του 1992.

Προς έκπληξη όλων, ο κ. Νετανιάχου επισκέφθηκε την Ελλάδα μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη Παπανδρέου. Συνήθως η ανταπόδοση μιας επίσημης επίσκεψης γίνεται μετά από έναν χρόνο.

Οι δύο Πρωθυπουργοί τα βρήκαν σαν παλιοί φίλοι ιδιαίτερα κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας σε μερικά Ελληνικά νησιά.

Ένας αξιωματούχος που βρέθηκε στις συναντήσεις λέει: «Ήταν αστείο να ακούει κάποιος δύο ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα, τα αγγλικά, με τον έναν να μιλά με προφορά της Μινεσότα και τον άλλον με προφορά Βοστώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο "αυτό που τους έκανε να νιώσουν άνετα ήταν το γεγονός ότι όταν μιλάς σε μια γλώσσα που έχεις μάθει, μιλάς στο μυαλό του άλλου. Όταν όμως μιλάς την μητρική σου γλώσσα μιλάς στην καρδιά».

Από τότε έγιναν τόσες πολλές επίσημες επισκέψεις και τόσο γρήγορα, που ακόμα και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να τις παρακολουθήσουν.

Από την Ελλάδα επισκέφθηκαν το Ισραήλ, ο Υπουργός Επικρατείας και πιο έμπιστος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, ο κ. Χάρης Παμπούκης, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, και αυτά αφορούν μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο.

Από την Ισραηλινή πλευρά επισκέφθηκαν την Ελλάδα ο Διευθυντής του Πολιτικού και Στρατιωτικού Γραφείου του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Άμος Γκιλάντ, ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Ματάν Βιλναϊ, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Μπένι Μπέγκιν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Κατά την διάρκεια μάλιστα, της συνάντησης του κ. Μπέγκιν με τον κ. Παπανδρέου, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Μέκελ, που συνόδευε τον Ισραηλινό επίσημο, τους είπε: «Έχετε κάτι κοινό. Και οι δύο είχατε πατεράδες που ήταν Πρωθυπουργοί, ενώ ο δικός μου ήταν απλώς ένας αστυνομικός».

Παρά την έντονη δραστηριότητα σε κυβερνητικό επίπεδο, η μεγαλύτερη πρόκληση για το Ισραήλ είναι να κερδίσει την καρδιά του μέσου Έλληνα, ένα δύσκολο έργο καθώς η ελληνική κοινή γνώμη έχει εκτεθεί σε έντονες φιλο-αραβικές και αντι-ισραηλινές θέσεις για περισσότερο από 40 χρόνια.

Και εδώ μπαίνει στην εικόνα ο Άριε Μέκελ, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Μόλις συνειδητοποίησε ο κ. Νετανιάχου ότι τα πράγματα αλλάζουν μετά την συνάντηση στη Μόσχα τον Φεβρουάριο, έστειλε στην Ελλάδα έναν κορυφαίο διπλωμάτη, ο οποίος έχει εμπειρία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Μέκελ εργάστηκε ως δημοσιογράφος για πάρα πολλά χρόνια και όταν αποφάσισε να αλλάξει καριέρα έγινε Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη και διετέλεσε σύμβουλος για την εξωτερική πολιτική του πρώην Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Γιτσχάκ Σαμίρ καθώς και Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ. Οι τελευταίες θέσεις του πριν έρθει στην Ελλάδα ήταν αυτές του Εκπροσώπου Τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτιστικών Θεμάτων του Υπουργείου.

Ο κ. Μέκελ κατάλαβε ότι η κύρια δουλειά του θα ήταν να αλλάξει την στάση των Ελληνικών μέσων, και κατ' έκταση της κοινής γνώμης, κάτι το οποίο έχει επιτύχει και με το παραπάνω. Έχει γράψει άρθρα, δίνει συνεντεύξεις, κάνει ενημερώσεις σε δημοσιογράφους και στέλνει δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ενώ φέρνει εκπροσώπους των Ισραηλινών ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειές του έχουν αποδώσει και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στον Ελληνικό Τύπου θετικά άρθρα για το Ισραήλ με αριθμό χωρίς προηγούμενο. Μια άλλη ένδειξη ότι οι προσπάθειές του στα μέσα αποδίδουν είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στο Όρος Καρμέλ η Ισραηλινή Πρεσβεία έλαβε πολλά τηλεφωνήματα από Έλληνες Χριστιανούς που ήθελαν να προσφέρουν την βοήθειά και εξέφρασαν την υποστήριξή τους με ενθαρρυντικά λόγια.

Οι σχέσεις αυτές δεν μπορούσαν φυσικά να περάσουν απαρατήρητες από τις Αραβικές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι Έλληνες Πρέσβεις σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες αντιμετωπίζουν κρύα ανταπόκριση όταν προσπαθούν να οργανώσουν συναντήσεις, αλλά κανένας στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν πτοείται από το ζήτημα. Ένα παράδειγμα, μεμονωμένο μεν ενδεικτικό δε, για τις αραβικές αντιδράσεις είναι η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Συρία ως «Μακεδονία».

Δυστυχώς αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Αραβο-Μουσουλμανικές χώρες είναι ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας Ισραήλ δεν είναι εις βάρος τους αλλά προς όφελος τους.

Σε άρθρο με τίτλο: «Οι Έλληνες Φίλοι μας» στην αγγλόφωνη Ισραηλινή εφημερίδα “Jerusalem Post” (7.12.2010 www.jpost.com/Features/InThespotlight/Article.aspx?id=198323) ο κ. Δρούτσας ομολογεί ότι η βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ έχει επηρεάσει τις σχέσεις της με παραδοσιακούς Άραβες συμμάχους, όπως αποδεικνύεται από την διπλωματική κίνηση της Συρίας με την αναγνώριση της «Μακεδονίας» και δηλώνει ότι: “Δεν θα γινόμουν πολύ πιστευτός ένα έλεγα ότι εκείνοι που έχουν πρόβλημα με [τις σχέσεις μας με το Ισραήλ] τις αποδέχονται χωρίς να λένε τίποτα. Βεβαίως βλέπουμε, ακούμε ότι κάποιοι [στον αραβικό κόσμο] παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τις εξελίξεις και αναρωτιούνται που μπορεί να οδηγήσουν όλα αυτά." Αλλά απέρριψε την ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ εάν οι αραβικές χώρες θέσουν ως προϋπόθεση την διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ για να διατηρηθούν οι σχέσεις με αυτές, και προσέθεσε ότι: "Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε να τεθούν τελεσίγραφα από τον οποιονδήποτε.»

Είναι ίσως περιττό να αναφέρει κανείς ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος – Ισραήλ είχε ένα πολύ θετικό αντίκτυπο στην Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα. Σύμφωνα με τον κ. Μπένυ Αλμπάλα, Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας κάνει να νιώθουμε πολύ πιο άνετα. Ελπίζουμε να συνεχιστούν αυτές οι σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα προς όφελος των δύο χωρών και της Κοινότητάς μας».

Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αναρωτιούνται πόσο σοβαρές είναι οι σχέσεις και πόσο θα συνεχιστούν. Κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο θα κρατήσουν αλλά η παρακάτω δήλωση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για την σοβαρότητα των σχέσεων.

Λέει ο αξιωματούχος: «Πριν ένα χρόνο εάν μιλούσα για το Ισραήλ θα τελείωνε η πολιτική μου καριέρα. Σήμερα μιλώ συχνά για το Ισραήλ στα ΜΜΕ και κερδίζω πόντους».

60 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για την αναρτηση.Λογια που περιγραφουν με εντιμοτητα και διαυγεια και για πρωτη φορα εδω τις σχεσεις των δυο γειτονικων λαων.
    Κορυφαια προσωπικοτητα ο πρεσβης Αριε Μεκελ που δειχνει οτι απο μεριας και Ισραηλ οι προθεσεις τους
    προς την Ελλαδα ειναι εντιμες και αληθινες.
    Οι σπουδές του νέου Ισραηλινού Πρέσβη περιλαμβάνουν πτυχία Bachelor στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, καθώς και πτυχία Master στην Κοινωνιολογία και στην Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχέλαε ο καθείς διαβάζοντας την, ας βγάλει τα συμπεράσματα του.Μια μικρή διόρθωση αν μου επιτρέπεις στα λεγόμενα σου.Η εντιμότητα και διαύγεια ποτέ δεν υπήρξαν στοιχεία των διακρατικών σχέσεων, υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα και όχι μόνιμοι φίλοι.Αυτή είναι η πρόκληση για μας ως Ελληνες και Ελληνισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσουμε την τελευταία γραμμή, η οποία δείχνει εξόφθαλμα σε κάποια κατεύθυνση/προτροπή που χαλάει τη σωστή τοποθέτηση της παραγράφου, είναι ένα καλό κείμενο που συντηρεί το καλό κλίμα που υπάρχει.

    Όπως έχει ειπωθεί και παλαιότερα, αυτό που λείπει είναι η ουσιαστική πρωτογενής στρατηγική δουλειά από πλευράς μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τα μόνιμα συμφέροντά μας, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Ακρίτας, και τον συγκεκριμένο τρόπο εξυπηρέτησής τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από τον βάλτο που βυθιζόμαστε: η επικοινωνία χωρίς στρατηγική υποστήριξη είναι άνευ περιεχομένου και γρήγορα καταρρέει με δυσάρρεστες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριτα
    Σωστα συμπληρωσες και πραγματικα δεν μπορω να διαφωνησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε καλώς το παιδί από το Λουτράκι!!!
    Το πράγμα θέλει μελέτη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το συμφέρον της χώρας μας είναι η στενή συνεργασία με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς και με ειδική βαρύτητα στον στρατιωτικό τομέα. Οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να κατανοούν την προοπτική ανάπτυξης που φαίνεται στον ορίζοντα από την συνεργασία των δύο κρατών και δεν επηρεάζονται από τις φωνές φανατικών και μισαλλόδοξων Ταλιμπάν όπως αυτός ο γραφικός Μητροπολίτης Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε καλώς το παιδί από το Λουτράκι!!!
    Το πράγμα θέλει μελέτη !!!
    τζιμης

    4 Ιανουαρίου 2011 10:22 π.μ.

    Ολοι το ...μελεταμε και να εισαι συγουρος,τιποτα δεν πρεπει να περναει στα ντουκου απο οποιαδηποτε κατευθυνση,δεν ειναι καιρος για τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία διαχρονική απορία μου ειναι η εξής :
    Γιατί, από όλο τον Δυτικό κόσμο, η Ελάδα, η Ισπανία και η Αργεντινή, επέμεναν να μην αναγνωρίζουν το Ισραήλ;
    Τι κοινό συνέδεε αυτές τις τρείς χώρες σε σχέση με το Ισραήλ;
    Μπορεί κάποιος με σχετική γνώση να δώση μία απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάθανε ότι γ@μιομ@@@@ πλάκωσαν και οι γύφτοι. Ο γνωστός προωθητής των εβραϊκών συμφερόντων και επιχειρηματίας της "βαριάς βιομηχανίας" των καζίνων, γράφει πάρα πολλά προς τους αδαείς που έχουν και την ευθύνη για αυτά που πιστεύουν. Το εξωφρενικό που υποδηλώνει την εγκληματική φύση της φάρας του, είναι που αναφέρει την μαζική δολοφονία χιλιάδων ανυπεράσπιστων αμάχων Παλαιστινίων στην Σάμπρα και Σατίλλα, απλά σαν τραγωδία. Την εν ψυχρώ επίσης δολοφονία των Τούρκων του Mavi Maramara απλά σαν ένα επεισόδιο. Αυτός που δεν έχει πει ποτέ λέξη καταδίκης για τον σιωνιστικό ρατσισμό, αυτός λοιπόν ο φερέγγυος εβραίος υπερασπιστής του κατά συρροή δολοφονικού κατασκευάσματος που λέγετε ισραήλ, βρήκε βήμα στον Ινφογνώμων, να αδειάσει τον οχετό του. Η Αιδώς είναι λέξη Ελληνική, την καταλαβαίνει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:50
    Δε ρωτάς καλλίτερα αν υπήρξε ανάμειξη των ισραηλινών στο πλευρό της Τουρκίας το 1974 κατά την εισβολή στην Κύπρο;
    Aυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνουμε σ'αυτό αλλά ούτε και να ξεχνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Κοεν,

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν τόσο αντι-ισραηλιτης, όσο ήταν και αντι-αμερικανος (verbal exaggerations only). Αλλωστε η υποστήριξη στον Αραφάτ ήταν από κοινού με τον ομοθρησκό σας (και διαχειριστή του κατά Στριγκα) κον Stanley Scheinbaum. Οπότε....


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με Καλλίμαχο,
    Αφήστε τις σφαγές και τις θηριωδίες και τις εξυπνάδες, όλοι έχουν από δαύτες που παρεξηγούν οι "άλλοι", (για να μην ξεχνιόμαστε:Κολοκοτρώνης-Εβραίοι Τριπολιτσάς κλπ κλπ) και κανένας σοβαρός μελετητής δεν μένει σε αυτές διότι ΠΑΝΤΟΤΑΙ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ που πρέπει να παραδεχτεί κάποιος, με λίγα λόγια κάτι έπραξαν για να υποστούν όσα υπέστησαν, στην προκειμένη περίπτωση και οι σφαγμένοι της Σάμπρα και Σατίλα...Δεν αναφέρομαι για τους "αδικοχαμένους" πράκτορες, ε συγνώμη ήθελα να πω ακτιβιστές του Μαβί Μαρμαρά...από πότε σας έπιασε η συμπόνοια για τους Τούρκους πρακτ...ουπς! ακτιβιστές ;;;
    Αυτά νομίζω δεν μας ενδιαφέρουν, πραγματικά όχι από απανθρωπιά αλλά διότι δεν παίζει κανένα ρόλο στην υπόθεση μας. Διερευνούμε και εξετάζουμε ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ την συμμαχία ΕΛΛΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ και τα οφέλη η αδυναμίες που αυτή θα μπορούσε να έχει.
    Σχόλια του τύπου οι "κακοί και πονηροί Εβραίοι" που θέλουν μόνο το κακό μας, δεν χωρούν πιστεύω.
    Οφελεί η συμμαχία την χώρα μας;
    Νομίζω πως ναι, για λόγους που έχουν αναλυθεί εκτενέστατα...και μακριά από συναισθηματικά-εθνικιστικά βάρη παρακαλώ.Αν οφελεί την πατρίδα μας ο διάβολος, ας συμμαχήσουμε ακόμα και με αυτόν...
    Λογική και Γνώση και αγαθή τύχη εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Η εντιμότητα και διαύγεια ποτέ δεν υπήρξαν στοιχεία των διακρατικών σχέσεων, υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα και όχι μόνιμοι φίλοι.Αυτή είναι η πρόκληση για μας ως Ελληνες και Ελληνισμός"

    Για τους παραπάνω λόγους, οφείλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι που ο ΓΑΠ θα πάει στο Ερζερούμ; Τυχόν συμμαχία ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ με το Ισραήλ μας χαλάει,
    το ποδοπάτημα που μας κάνει η Τουρκία σας αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η επίσκεψη ΓΑΠ δεν ευνοεί τα Ελληνικά συμφέροντα, υπονοείται και ενοείται...
    Η συμμαχία με το Ισραήλ ευνοεί τα Εληνικά συμφέροντα με αυτονόητους λόγους, γιατί θέλετε να επιμένετε σε αυτό το θέμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1:06 είδες να γράφω πουθενά ότι μόνιμο συμφέρον της Ελλάδας είναι η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο;Είδες πουθενά γραμμένο ότι μόνιμο συμφέρον του Ελληνισμού είανι η υποταγή στα κελεύσματα της Αγκυρας; Είδες να λέγω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ; Μήπως παρατήρησες ότι είμαστε απο τους λίγους χώρους που κρατούμε το θέμα τόσο ψηλά;

    Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να επανεξετάσεις το σχόλιο σου το οποίο είναι λίαν επιεικώς άστοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να επανεξετάσεις το σχόλιο σου το οποίο είναι λίαν επιεικώς άστοχο"

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
    Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε υπάρχει μόνο η εξής επιλογή:
    1) Αναγνωρίζουμε ΑΟΖ με Κύπρο και αναγκαστικά συμμαχούμε με Ισραήλ, ανοίγοντάς του πολύτιμο διάδρομο στην Ευρώπη. Ως ίσοι στρατηγικοί εταίροι θα πάρουμε ανταλλάγματα, κυρίως τεχνογνωσία. (εγώ προσωπικά θα ήθελα και στρατιωτική συνεργασία)
    Ή
    2) Προδίδουμε ξανά την Κύπρο, αρνούμαστε ελληνική ΑΟΖ και την αφήνουμε να συνορεύει με την Τουρκία. Μοιράζουμε το Αιγαίο και έτσι κάνουμε το χατήρι των ισλαμιστών: Αποκλείουμε το Ισραήλ, δωρίζουμε ενεργειακά κοιτάσματα στην Αίγυπτο (πρόσεξε ως που ανεβαίνει η Αίγυπτος με το σενάριο αυτό) επιταχύνουμε την ισλαμοποίηση της Αιγύπτου και φυσικά γινόμαστε το κλωτσοσκούφι και το δεκανίκι της Τουρκίας για περαιτέρω διείσδυση στα Βαλκάνια.

    Βλέπεις Ακρίτα, να υπάρχει κάποια τρίτη επιλογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και φυσικά, Ακρίτα, υπάρχει και το ηθικό ζήτημα: Η Total που όπως μας πληροφορεί η Αδάμ, προωθεί τη δεύτερη επιλογή έχει τεράστια προϊστορία για διαφθορά και μίζες σε πολιτικούς. Το 2010 συνελήφθη στέλεχός της στην Ιταλία για πολιτική μίζα για ανάληψη σύμβασης. Και φυσικά τα δικαστήρια για το πρόγραμμα του ΟΗΕ "Oil-for-Food"

    Until 2001, the money for the Oil-for-Food Programme transited through the BNP Paribas bank, whose main private share-holder is Iraqi-born Nadhmi Auchi, a man estimated to be worth about $1 billion according to Forbes, and ranks 13th in Britain according to The Guardian. Auchi received a 15-month suspended sentence for his involvement in the Elf scandal, which has been qualified by the British newspaper as "the biggest fraud inquiry in Europe since the Second World War. Elf became a private bank for its executives who spent £200 million on political favours, mistresses, jewellery, fine art, villas and apartments".[11] Elf, an oil company, merged with TotalFina to become Total S.A. in 2003.

    en.wikipedia.org/wiki/Oil-for-Food_Programme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λέτε ρε παιδιά τελικά κάνας ραβίνος βουλευτής της ΚΝΕΣΕΤ να βάλει το θέμα στην Ελληνική Βουλή για ..

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    .. και να αποδειχθεί όντως ότι το συμφέρον του Έλληνα είναι το ξεκατίνιασμα των Ελλήνων βουλευτών από κανένα ραβίνο της ΚΝΕΣΕΤ?

    Αυτό θα είναι μεγάλο επίτευγμα σύγκλισης των ισμών, ναζισμό-εβραισμό-ελληνισμό, προς τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    The Shock Doctrine
    http://vimeo.com/17571031
    έχει κάνει βήματα, τώρα με τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών μπουρδέλων βλέπω να επενδύει στην Ελλάδα κι ο πρώην σύμβουλος του Χελμουτ Κολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Έσβησαν" τη Κύπρο από το χάρτη "Λεβιάθαν"!
    Σε ποιον ανήκει τελικά το τεράστιο απόθεμα φυσικού αερίου «Λεβιάθαν»,το οποίο έχει εντοπιστεί στη Ν.Α Μεσόγειο; Γιατί διαρκώς το αναφέρουν ως «ισραηλινό»; Οι άλλες χώρες,όπως ο Λίβανος και η Αίγυπτος δεν έχουν κανένα δικαίωμα;

    Η εφημερίδα Pravda έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ γι΄ αυτή την υπόθεση.

    Πρώτα απ΄ όλα παρουσιάζει ένα χάρτη της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy,η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση του «Λεβιάθαν». Όλως τυχαίως η Κύπρος έχει ...εξαφανιστεί απ΄ αυτό το χάρτη!

    Είναι βέβαια προφανές όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ότι «η Κύπρος είναι πιο κοντά στο αέριο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μόνο που η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο. Το νότιο κομμάτι της ανήκει στους Ελληνοκύπριους και το βόρειο στους Τουρκοκύπριους. Ένα τρίτο κομμάτι της ελέγχεται από τη Βρετανία».

    Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτή που «πονάει» περισσότερο από την συμφωνία Ισραήλ- Κύπρου, είναι η Τουρκία. Αρκεί βέβαια , η Κύπρος να αρχίσει να μπαίνει στους χάρτες!

    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=2173

    ...Με τη Λευκωσία να ελπίζει ότι το «Οικόπεδο 12» στα όρια της ΑΟΖ της, το οποίο ερευνά η Noble Energy, κρύβει και αυτό φυσικό αέριο, τη χώρα μας να αντιμετωπίζει θετικά έναν υποθαλάσσιο αγωγό από το Ισραήλ μέχρι την Ελλάδα και κατάληξη τη Δυτική Ευρώπη, και την Τουρκία να επιχειρεί σε όσες περιοχές δεν μπορεί να παρέμβει, επικαλούμενη «ζωτικά συμφέροντά» της, να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα συμφέροντα των «Τουρκοκυπρίων» για να αμφισβητήσει συμφωνίες όπως αυτή μεταξύ της «Κύπρου και του Ισραήλ»....

    ...καθώς τα κοιτάσματα αυτά εντοπίζονται μεν σε περιοχές ισραηλινής κυριαρχίας, αλλά γειτνιάζουν με τις θαλάσσιες ζώνες της Αιγύπτου και του Λιβάνου, ο οποίος βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» με το Ισραήλ. ...
    ΕΘΝΟΣ

    Σημαντικές Λεπτομέρειες: Αλλο το Κοίτασμα Λεβιάθαν και άλλο το Οικόπεδο 12 και το όφελος είναι η ύπαρξη του υποθαλάσσιου Αγωγού από το Ισραήλ μέχρι την Ελλάδα (Μπουργκάς-Αλεξανδροπουλη θυμίζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο αποπροσανατολισμός δεν είναι απάντηση.
    Είναι αυτοπροσδιορισμός.

    Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη, δε θα υπέγραφε συμφωνίες για ΑΟΖ.
    Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη, η Τουρκία θα πανηγύριζε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 4 Ιανουαρίου 2011 3:14 μ.μ.
    η Κύπρος, ως κυρίαρχο κράτος, επιχειρήθηκε να σβηστεί από το χάρτη με το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν.
    Λόγω Τάσου Παπαδόπουλου και εν μέρει Κώστα Καραμανλή, η Κύπρος έμεινε όρθια, γι' αυτό τώρα μπορεί και υπογράφει συμφωνίες και με το Ισραήλ.
    Αν περνούσε το Σχέδιο Ανάν, τον υποθαλάσσιο πλούτο θα τον διαχειρίζονταν οι τρεις ξένοι δικαστές.
    Τρέχα γύρευε δηλαδή.
    Όσο για το ρόλο του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα στο Κυπριακό, άστο καλύτερα.
    Απλά, πρέπει να τα θυμόμαστε όλα και να προχωράμε μπροστά με γνώμωνα το εθνικό συμφέρον και πυξίδα τα διδάγματα της Ιστορίας.
    Για όλους αυτούς τους λόγους, βρίσκουμε κατ' αρχάς θετική την υπογραφή της συμφωνίας και τις προοπτικές που διανοίγονται, όμως, η γεύση της συμπόρευσης Τούρκων φασιστών κεμαλιστών και εβραϊκού παράγοντα τόσα χρόνια, δεν φεύγει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρις....

    Ο Λίμπερμαν ζητεί από τις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ευρώπη να χρησιμοποιήσουν «βοηθούς-εθελοντές» στην καινούργια προσπάθεια εξυγίανσης της εικόνας του Ισραήλ Διεθνώς

    Αρχίζει νέα καμπάνια «ευαισθητοποίησης», (της διεθνούς κοινής γνώμης) στις αρχές του επόμενου έτους, στην οποία θα γίνει εκτεταμένη χρήση επαγγελματικής προπαγάνδας και δημοσίων σχέσεων απο τους «εμπειρογνωμόνες» των ισραηλινών πρεσβειών της Ευρώπης.

    Γράφει ο Ravid Μπαράκ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ( του Ισραήλ) σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία δημοσίων σχέσεων σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις αρχές του επόμενου έτους.
    Η εκστρατεία, η οποία θα γίνει από επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιων σχέσεων από τις ισραηλινές πρεσβείες στην Ευρώπη, στοχεύει να χρησιμοποιηθούν μέχρι και χίλιοι άνθρωποι σε κάθε χώρα, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να εργαστούν εθελοντικά για να διαδώσουν το «μήνυμα» του Ισραήλ. (σ.μ. Για τι μήνυμα μιλάνε και τι σχέση θα έχουν οι «άνθρωποι-εθελοντές» με το Ισραήλ;)

    Πριν από μία εβδομάδα, οι πρεσβείες του Ισραήλ στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, Μαδρίτη, Παρίσι, Χάγη, Όσλο, Κοπεγχάγη ενημερώθηκαν για τα βασικά σχέδια του νέου κοινού σχεδίου δημοσίων σχέσεων.
    "Αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση δημοσίων σχέσεων στις χώρες που υπηρετείτε , έγραψε ο Naor Gilon, στους πρεσβευτές ο οποίος ηγείται του κλιμακίου Δυτική Ευρώπη του Υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ.,.
    «Ο Υπουργός Εξωτερικών ενδιαφέρεται πολύ για αυτή την καμπάνια και σκοπεύει να συναντηθεί με σας σχετικά με το θέμα σε συνεδρίαση των πρεσβευτών», αναφέρει το μήνυμα και τονίζει για μία συνάντηση (μεταξύ τους) που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα τον επόμενο μήνα.
    Το Υπουργείο Εξωτερικών επενδύει τα διπλά λεφτά στον προϋπολογισμό των προαναφερόμενων πρεσβειών της Ευρώπης για όλο αυτό το δημοσιοσχεσήτικο κόλπο τον ερχόμενο χρόνο. (σ. μ. Ας είναι καλά οι Αμερικανοί που πληρώνουν)
    Σε κάθε πρεσβευτή ανατέθηκε να καταρτίσει, μέχρι τον Ιανουάριο του 16, μια λίστα με τουλάχιστον 1.000 «βοηθούς-εθελοντές» οι οποίοι θα ενημερώνονται τακτικότατα από την πρεσβεία για την υπεράσπιση του Ισραήλ στις δημόσιες σχέσεις.
    Αυτοί οι «σύμμαχοι-εθελοντές » θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση για λογαριασμό του Ισραήλ, με διαδηλώσεις υποστήριξης και συλλαλητήρια, αλλά και δημοσίευση άρθρων στον Τύπο κ.λπ. (σ. μετ. Έχουμε τους κάθε λογής μαυριδερούς θα χουμε τώρα και τους «εθελοντές» του Ισραήλ να διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας. Ετοιμάστε αυγά και γιαούρτια)
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνέχεια
    Μεταξύ των κατηγοριών ατόμων που θα επιδιώξουν να βοηθήσουν στην «εκστρατεία» θα είναι μέλη της τοπικών εβραϊκών κοινοτήτων, οι «ακτιβιστές» χριστιανικών οργανώσεων (σ.μετ. Δεν κατάλαβα καλά;) δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί και «ακτιβιστές» σε φοιτητικές οργανώσεις.
    Η καινοτομία αυτής της εκστρατείας είναι ότι δεν θα στηριχθεί στο έργο μόνο των ισραηλινών διπλωματών και «βοηθούς-εθελοντές, αλλά και για την επαγγελματική άσκηση πίεσης από επιχειρήσεις δημοσίων σχέσεων που θα έχουν προσληφθεί από τις Ισραηλινές πρεσβείες.
    Οι οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες είναι ότι δεν θα είναι «διαφημιστικές εταιρίες», αλλά οι εταιρείες που θα συνδράμουν τις πρεσβείες στο έργο τους και που τα μέλη τους ασκούν σημαντική επιρροή στις εν λόγω κοινωνίες
    Στους επαγγελματίες λομπίστες και πράκτορες δημοσίων σχέσεων θα διατεθούν «προπαγανδιστικά υλικά» από τις πρεσβείες, τα οποία (υλικά) θα «διαλεχτούν» από ειδική ομάδα του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.
    Το Υπουργείο Εξωτερικών ομάδα θα παράγει τρεις τύπους προπαγάνδας : Πολιτικά μηνύματα, στα οποία θα ενσωματώνονται οι θέσεις του Ισραήλ για την «ειρηνευτική διαδικασία, τους οικισμούς, κλπ. (σ. μ. Εδώ γελάνε) "Δεδομένα" μηνύματα που θα είναι η θέση του Ισραήλ σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας, όπως η τεχνολογία, οικονομία, τουρισμός, κτλ.(σ. μ. Ότι δηλαδή κλέβουν απ την Αμερική αλλά απλώς δεν θα το διατυμπανίζουν) και τα μηνύματα σχετικά με προβληματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι οποίες δεν σχετίζονται άμεσα με το Ισραήλ, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν ή τη Συρία, την Χεζμπολάχ που κυριαρχεί στο Λίβανο, κλπ.
    (σ. μ. Εδώ σταματάει ο νους και σκέπτεται: Μα έχουν τόσο θράσος οι ελεεινοί;)
    Το υπουργείο ανέθεσε, επίσης, στους πρεσβευτές, στις εννέα αυτές πρωτεύουσες να επικεντρώσουν τις δραστηριότητές τους στην οργάνωση ομάδων με επιρροή προσώπων από τις χώρες αυτές να επισκεφθούν το Ισραήλ. (σ. μ. θέλουν αν τους εξαγοράσουν κιόλας όπως κάνουν και με τους Αμερικανούς.)
    Οι πρεσβευτές επίσης πήραν εντολή για τη διεξαγωγή, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, μιας υψηλού προφίλ δημόσιας εκδήλωσης υπέρ του Ισραήλ.
    Η εκστρατεία αυτή των δημοσίων σχέσεων θα αξιολογηθεί με δύο έρευνες που θα κάνουν κατόπιν εντολής οι πρέσβεις το 2011, καθώς και εκθέσεις κάθε τρεις μήνες σχετικά με την πορεία της συμμετοχής στην «εκστρατεία» των «βοηθών-εθελοντών».
    (σ. μ. Καλές οι δημόσιες σχέσεις και τα άλλα ευτράπελα "Ισραήλ μου με τους βοηθούς σου" αλλά να σταματάγατε και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού θα σας ερχότανε ακόμα καλύτερα και φτηνότερα σεις που υπολογίζετε τόσο τα σέκελς.)

    Άντε Αλεβιζάτοι και Ηρακλείδηδες ακολουθάτε. Έχει μάσα η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη..... δε θα υπέγραφε συμφωνίες για ΑΟΖ.
    Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη..... η Τουρκία θα πανηγύριζε τώρα.
    4 Ιανουαρίου 2011 3:14 μ.μ."

    Μερικες φορες του ξεφευγουν του εβραιολαγνου η τα λεει επιτηδες;
    Απο ποτε ενα σιωνιστικο εκτρωμα θα μπορουσε να σβησει απ το χαρτη χιλιαδες χρονια Ιστοριας;
    Θυμηθητε τι εγινε οταν ο Αχμαντινεζαντ ΔΕΝ ειπε να "σβησει το Ισραηλ απο το χαρτη".
    Και τι θα γινει οταν το πει πραγματικα. Η μαλλον οταν το πραγματοποιησει.
    Για δες θρασος φιλε μου απο υπερμαχους "φιλλεληνες" "συμμαχιων" Ελλαδος με τους προδοτες καθε ανθρωπινης αξιας.
    Ελληνες Πατριωτες ρωτατε και τους Αμερικανους ποσο τους εχει κοστισει και εξακολουθει να τους κοστιζει η συμμαχια τους με την αυτην την εβραϊλα.


    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ισραελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 4 Ιανουαρίου 2011 3:27 μ.μ.

    Αν είχες παρακολουθήσει ιστολόγια, στα οποία γράφει ο Ζαν Κοέν, θα έβλεπες ότι το κάνει πάντα επώνυμα και χωρίς ψευδώνυμα, εν αντιθέσει προς εσένα, ο οποίος εξακολουθείς να κλέβεις το όνομα του ιστολόγου OMADEON.

    Καλό θα ήταν τέτοια υβριστικά σχόλια, να μην χαλούν την συζήτησή μας εδώ μέσα. Ας το λάβουν υπ' όψιν τους οι διαχειριστές αυτό.

    Tελικά, δεν ξέρω γιατί διάφοροι εδώ μέσα χρησιμοποιούν ψευδώνυμα άλλων ιστολόγων.

    Όπως και να έχει το πράγμα, μπράβο στον Ζαν Κοέν για το άρθρο του, το οποίο βρίσκω εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι να κανω λεει;
    Να παρακολουθησω ιστολογια που γραφει ο κοεν;
    Παιδακι μου, μαλλον ονειρευεσαι οτι εν λογω κυριος εχει καποια "περαση" στην Ελλαδα απο τους πραγματικους Ελληνες.

    Εξ αλλου ποιος απαγορευσε στον κοεν (αλλα και στον καθε κοεν) να γραψη ή να σχολιαση ΚΑΙ ανωνυμα; ή με το παρατσουκλι ας πουμε....Galia;



    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους εθνοκτονους και γενοκτονους,
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ποιός πούλησε την Κύπρο, μπορεί να μας το πει κάποιος Κύπριος καλύτερα.
    Εξάλλου, το ποιός κρατάει ακόμα κλειστούς φακέλους, "δείχνει" τον ένοχο.

    Εσείς, προφανώς, με πρόσχημα ότι "έχετε πολλά μαζεμένα για το Ισραήλ" επιλέγετε την συνεκμετάλλευση με Τουρκία.

    Και αφού το πιστεύετε, γιατί ντρέπεστε να το πείτε ευθέως και το πάτε μέσω Λαρίσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. //...Μία διαχρονική απορία μου ειναι η εξής :
    Γιατί, από όλο τον Δυτικό κόσμο, η Ελάδα, η Ισπανία και η Αργεντινή, επέμεναν να μην αναγνωρίζουν το Ισραήλ;
    Τι κοινό συνέδεε αυτές τις τρείς χώρες σε σχέση με το Ισραήλ;
    Μπορεί κάποιος με σχετική γνώση να δώση μία απάντηση;// 10:50 π.μ.
    ----------------------------
    Η Ισπανία και η Αργεντινή, ίσως διότι μετά τον Β΄ΠΠ πόλεμο φιλοξένησαν πολλούς ναζί εγκληματίες. Βέβαια οι πιο πολλοί πήγαν στις ΗΠΑ όπου ανέλαβαν υψηλές θέσεις (Φον Μπράουν/ΝΑΣΑ κλπ) χωρίς αυτό βέβαια να σας πολυνοιάζει.
    Η Ελλάδα, όχι διότι φιλοξένησε κι αυτή ναζί (ένας και μοναδικός υπήρξε), αφού τους πολέμησε σκληρά όσο λίγοι, αλλά επειδή ήθελε να συνεχίσει να έχει τις καλές σχέσεις με τους Άραβες για ευνόητους και συγκεκριμένους λόγους (ενέργεια, ναυτιλία κλπ). ΑΠΛΟ !!! Και τώρα, η "διαχρονική σου απορία" που στάζει ανθελληνικό δηλητήριο, έπαψε να υπάρχει κοπελιά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε...Κακόμαχε 10:32 π.μ., από την στιγμή που ο Πειραιώς δεν είπε τίποτα κακό εναντίον των Εβραίων, αλλά εναντίον των σιωνιστών(=ρατσιστών κατά ΟΗΕ) που είναι άλλο πράγμα, δεν μπορείς να συνεχίζεις να λες τις ανθελληνικές και αντιχριστιανικές μπούρδες σου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακρίτα 3:04 μ.μ., μη ξεχνάς ότι ο Λεβιάθαν -έχει δεν έχει τα αέρια που διαδίδουν οι σιωνιστές- εκτός Λιβάνου, Αιγύπτου και Κύπρου, ανήκει κατά μεγάλο μέρος και στην Παλαιστίνη !!!
    Η Κύπρος πρέπει να το προσέξει αυτό και να μη συνεργήσει στην κλοπή του φυσικού πλούτου των Παλαιστινίων.
    Έτσι, θα κρατά ανοιχτό και το δικαίωμα των Κυπρίων στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη τους !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Καζαντίδης που ήταν λαϊκός άνθρωπος, δεν έβριζε μόνο τον Μάτσα που τον χαντάκωσε, αλλά έβριζε και τον Νικολόπουλο...
    Μήπως ήταν εκτός από ...ρατσιστής/ αντισημίτης και ανθέλληνας;

    Ο Μάτσας -ως αλλογενής- δεν είχε την αίσθηση της ελληνικότητας ώστε να καταλάβει τι σημαίνει ο Καζαντίδης για τους Έλληνες και γι' αυτό τα είδε όλα "φράγκα και κονόμα"...

    Το ίδιο μειονέκτημα έχουν και τύποι σαν τον Κοέν και άλλοι εδώ που είναι Έλληνες μόνο από ...τεχνική άποψη, επειδή δηλαδή γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν -εκτός της ισραηλινής- και την ελληνική υπηκοότητα.
    Η λέξη "έθνος" είναι μία ακόμα ελληνική έννοια που δεν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα.
    Το "nation" είναι άλλο πράγμα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. //...- Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη, δε θα υπέγραφε συμφωνίες για ΑΟΖ.
    - Αν το Ισραήλ ήθελε να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη, η Τουρκία θα πανηγύριζε τώρα.
    4 Ιανουαρίου 2011 3:14 μ.μ.//
    -----------------
    Αφού το μυαλό σου κόβει ώστε να σκέφτεσαι τις δύο αυτές περιπτώσεις, γιατί δεν λες και την τρίτη;
    - Το Ισραήλ, υπογράφοντας συμφωνίες για ΑΟΖ, είναι για να μη σβήσει αυτό από τον χάρτη!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @4:50 μ.μ.
    Κατηγορείς άλλους ότι γράφουν ανώνυμα -λες και δεν υπάρχουν 1002 λόγοι- όπως έναν έχεις και εσύ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Ανώνυμη 4:50 μ.μ.
    Κατηγορείς τους άλλους, αλλά
    κι εσύ που γράφεις ανώνυμα, δεν έχεις κάποιο δικό σου λόγο;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θυμάμαι τον άνθρωπο του ...πνεύματος κύριο Ζαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή να εξηγεί ως εκπρόσωπος του καζίνου Λουτρακίου, γιατί απαγορεύεται να υπάρχουν καζίνα στο ίδιο το Ισραήλ, ενώ οι Ισραηλινοί στήνουν καζίνα σε όλον τον κόσμο.
    Είχε απαντήσει ότι στο ισραήλ υπάρχουν, αλλά μόνο για να μαδάνε τους ξένους κάτι που επιτρέπει ο ...μωσαϊκός νόμος.
    Το ίδιο επιτρέπεται να κάνουν οι εβραίοι και εκτός Ισραήλ, φτάνει οι παίκτες (έτσι λένε τους κατεστραμένους οικονομικά) να μην είναι...περιούσιοι εβραίοι!!!
    Ο απόλυτος κυνισμός/φαρισαϊσμός !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα το Ισραήλ απάντησε στην Τουρκία για την κατεχόμενη Κύπρο. Αυτό το έχει κάνει ποτέ η Ελλάδα;;;

    Επίσης, θα δώσετε επιτέλους στοιχεία για την δήθεν "εμπλοκή" του Ισραήλ
    στην κατοχή της Κύπρου; Προφανώς, είναι ανύπαρκτα.

    Και αν είχε "συμμετοχή" το Ισραήλ,
    η Τουρκία θα τα αποκάλυπτε όλα προκειμένου να διαλύσει τη συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ.

    Δυστυχώς, η δήθεν "επιχειρηματολογία" κάποιων στερείται όχι μόνο ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ αλλά και κάθε ΛΟΓΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. //...Το ποιός πούλησε την Κύπρο, μπορεί να μας το πει κάποιος Κύπριος καλύτερα.
    Εξάλλου, το ποιός κρατάει ακόμα κλειστούς φακέλους, "δείχνει" τον ένοχο...// 8:13 μ.μ.
    -------------------
    Όσα συνέβησαν στην Κύπρο το '74, δηλαδή το χουντικό πραξικόπημα κατά του Μακάριου και οι δολοφονίες Κυπρίων από τους χουντικούς και τους αντιμακαριακούς, είναι τεράστιο εθνικό ζήτημα, αφορά όμως τον Ελληνισμό και αν ανοίξει ή όχι ο Φάκελος, θα κριθεί από τους Έλληνες και μόνο.

    Αυτοί όμως που ευθυγραμμίζονται πλήρως με την Τουρκία που εκμεταλλεύτηκε ένα εσωτερικό πρόβλημα μιας ανεξάρτητης χώρας για να εισβάλει σε αυτή και να καταλάβει τμήμα του εδάφους της, κάθε άλλο παρά Έλληνες είναι αφού της αναγνωρίζουν νόμιμο δικαίωμα να το κάνει!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όσο οι Ισραηλινοί δεν αλλάζουν την απάνθρωπη και γενοκτόνα συμπεριφορά τους απέναντι στους Παλαιστίνιους, να μη περιμένουν κάποια θεαματική αλλαγή στα αισθήματα που τρέφουν οι Έλληνες γι΄αυτούς...
    Η συμπεριφορά αυτή είναι που δίνει δικαιώματα στους φανατικούς του Ισλάμ να δημιουργούν τα όποια προβλήματα δημιουργούν.

    Από τα οποία προβλήματα ωφελούνται με την σειρά τους οι σιωνιστές για να υπάρχει η κόντρα ανάμεσα σε λαούς και κράτη που τους επιτρέπει να πουλάνε τα όπλα τους και να τα οικονομούν.
    Φαύλος κύκλος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ 4/1/2010 12.26,

    τι θες να πεις με αυτό που πέταξες περί "Κολοκοτρώνη - Εβραίων Τριπολιτσάς;;;" Αν σε πιάνω, αποδεικνύεσαι εξαιρετικά ημιμαθής στην ιστορία και γι' αυτό θα σε συμβούλευα να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς ιστορικές αναφορές.
    Αν εννοείς ότι κακώς πολλοί Έλληνες έχουν ευαισθησίες στο θέμα των ισραηλινών εγκλημάτων και της τυραννίας του παλαιστινιακού λαού, επειδή δήθεν "ο Κωλοκοτρώνης είχε σφάξει τους Εβραίους της Τριπολιτσάς", έχω να σου πω ότι προβαίνεις σε έναν τελείως ανιστόρητο και γελοίο αναγωγισμό. Πας να συγκρίνεις δύο τελείως ανόμοιες, ιστορικά και πραγματολογικά καταστάσεις. Νομίζεις ότι είναι το ίδιο πράγμα, ή έστω ότι έχουν κάτι κοινό, οι Οθωμανοί Εβραίοι της Τριπολιτσάς του 1821 με τους Ισραηλινούς του προχωρημένου 20ου αιώνα;;; Λάθος. Η ίδια η ταύτιση "Εβραίου" και "Ισραηλινού" είναι καταρχήν ένα αφελές και απλουστευτικό λάθος, που αναπαράγει έναν λανθάνοντα αντισημιτισμό. "Εβραίος" είναι ο πιστός μίας παγκόσμια διαδεδωμένης θρησκείας, που μπορεί να είναι Ρώσος, Γάλλος, Αμερικάνος, Έλληνας, Βραζιλιάνος, Ιρανός κ.ο.κ. "Ισραηλινός" είναι ο πολίτης συγκεκριμένου εθνικού κράτους, ενίοτε άθεος-άθρησκος, το οποίο κράτος κρίνεται για το απαράδεκτο ιστορικό του ως προς τη συμπεριφορά του έναντι των Παλαιστινίων.
    Το επόμενο λάθος σου: η αναφορά σου στον Κολοκοτρώνη. Η σφαγή των Τούρκων και Εβραίων της Τριπολιτσάς όντως έγινε, αλλά από έναν ανεξέλεγκτο όχλο ορεσίβιων ημιβάρβαρων εξεγερμένων που επιπλέον έφεραν συλλογικές μνήμες και εμπειρίες τέτοιων συμπεριφορών απέναντι στους ίδιους (βλ. σφαγές Τουρκαλβανών στην Πελ/νησο κατά τα ορλωφικά), και που κανείς δεν μπορούσε να τους διατάξει και να τους ελέγξει στο μεθύσι της νίκης. Χειρότερα γίναν στην Ατλάντα το 1864 από το στρατό της Ομοσπονδίας, υπό τις διαταγές του στρατηγού Σέρμαν, και όχι από έναν ανεξέλεγκτο όχλο. Ο Κολοκοτρώνης όμως όχι μόνο δεν είχε καμμία εμπλοκή στη σφαγή, αλλά και την καταδίκασε, μολονότι αγράμματος.
    Με αυτό που έγραψες μου θυμίζεις τους καραγκιόζηδες του "Ιού" της Ελευθεροτυπίας που έχουν προσπαθήσει να εξισώσουν τις τουρκικές γενοκτονίες του 20ου αιώνα (κεντρικά οργανωμένες από ένα κράτος που είχε αυτοανακηρυχθεί κράτος δικαίου σε βάρος άμαχων πολιτών του) με αυτή την σφαγή της Τριπολιτσάς που έγινε έναν αιώνα νωρίτερα από ημιβάρβαρους τελείως ανεξέλεγκτους άτακτους σε βάρος του έως τότε κυρίαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 10:59 πολύ πονηρή η τακτική σου αλλά το έξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνεται.

    Προβάλλεις ενα γεγονος του 2010 στο 1974 και δημιουργείς συνειρμούς.

    Ομως Ξεχνάς πάμπολλα και το πιο βασικό είναι οτι το Ισραήλ μέσω και του εβραικού λόμπυ διαμορφώνει την πολιτική των ΗΠΑ οπότε καλύτερα να σιωπήσεις.Απλά οι ΗΠΑ έκαναν ΚΑΙ την δουλειά του Ισραήλ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

    Επίσης Ξεχνάς το τι σημαίνει Κύπρος για το Ισραήλ και για την ασφάλεια του και το Ισραήλ δεν μας έχει συνηθίσει σε πρακτικές "αδιαφορίας" επι τέτοιων θεμάτων.

    Να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός άλλη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. //...Και αν είχε "συμμετοχή" το Ισραήλ,
    η Τουρκία θα τα αποκάλυπτε όλα προκειμένου να διαλύσει τη συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ.
    4 Ιανουαρίου 2011 10:59 μ.μ.//
    --------------
    Πού την είδες την συμμαχία ρε κοπελιά;
    Μιά υπογραφή μόνο για την ΑΟΖ έπεσε.
    Η συμφωνία για τις ΑΟΖ με τον Λίβανο, σημαίνει Ισραηλο/λιβανική συμμαχία;
    Πάρτο αλλιώς μη βρεις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συμφέρει η "συμμαχία" με το ισραήλ, όταν σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν, το Ιράν διαθέτει υπερσύγχρονους πυραύλους Αλ Σαχάμπ και όταν ο ίδιος ο αμερικάνος υπουργός άμυνας παραδέχεται ότι το Ιράν θα απαντήσει μα μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Ευρώπης...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είπε το καμάρι του ιστολογίου:
    "Πού την είδες την συμμαχία ρε κοπελιά;
    Μιά υπογραφή μόνο για την ΑΟΖ έπεσε"

    Αφού είναι μια απλή-απλούστατη υπογραφή γιατί δεν το κάνει και η Ελλάδα; Επειδή θα μας κάνουν ντα η αμερική και η μαμά σου τουρκία; Μα για μια "απλή" υπογραφή;

    Οθωμανολάγνε, τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την δήθεν "εμπλοκή" του Ισραήλ θα μας τα "αποκαλύψεις"; Ή τα έχεις βαθιά χωμένα εκεί που έχεις και τον φάκελο της Κύπρου;

    Κατάντησες σεσημασμένο τουρκόμουτρο και για αυτό εγώ δε σου ξανα-απαντώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ 5 Ιανουαρίου 2011 1:52 μ.μ.

    Για να μην τρελλαθούμε τελείως, ΕΣΥ δεν έμαθες ποτέ ότι πλοία του Ισραηλινού ΠΝ έπλεαν κοντά στην περιοχή και στα Τούρκικα πλοία κατά την διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο;
    Μάλιστα, όταν βομβαρδίστηκαν κατά λάθος από την Τουρκική ΠΑ ορισμένα Τουρκικά πλοία τους ναυαγούς περισυνέλλεξαν οι πάντα πρόθυμοι συμμαχοί τους Ισραηλινοί;;;;;
    ---------------------

    @ 4 Ιανουαρίου 2011 12:26 μ.μ.

    Αν οφελεί την πατρίδα μας ο διάβολος, ας συμμαχήσουμε ακόμα και με αυτόν...
    Λογική και Γνώση και αγαθή τύχη εύχομαι...
    ----------------------

    Ανώνυμε, πρόσεχε τι εύχεσαι στον Διάβολο γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί!!
    Πάντως, Λογική και Γνώση και αγαθή τύχη από τον Διάβολο δεν το βλέπω εφικτό να έχεις. Τα αντίθετα μήπως;

    ---------------------------

    @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ
    4 Ιανουαρίου 2011 10:32 π.μ.

    δεν επηρεάζονται από τις φωνές φανατικών και μισαλλόδοξων Ταλιμπάν όπως αυτός ο γραφικός Μητροπολίτης Πειραιά.

    ------------------------------

    Είσαι πολύ μικρός για να πιάνεις στο στόμα σου τον Σεραφείμ Πειραιώς!!
    Ασχολήσου με κανένα Ραββίνο έμπορο οργάνων ή ακόμη καλύτερα βάλε την χλαμύδα σου και τράβα στον Όλυμπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η Κύπρος πρέπει να το προσέξει αυτό και να μη συνεργήσει στην κλοπή του φυσικού πλούτου των Παλαιστινίων.
    Έτσι, θα κρατά ανοιχτό και το δικαίωμα των Κυπρίων στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη τους !!!
    τζιμης

    4 Ιανουαρίου 2011 9:56 μ.μ.

    Που τα βρισκεις ρε θηριο αυτα και τα βγαζεις.Εισαι απιθανος παραμυθας και συνεχεια βγαζεις μ......ς μονο για να ασχολουνται οι αλλοι μαζι σου εστω και αν σε καρπαζωνουν.Εισαι απιστευτος βλαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ ΑΠΕΛΛΗ
    Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να απαντήσει!
    Βέβαια από αλλού περίμενα απάντηση
    Αλλά το νέο επεισόδιο στην κωμωδία είναι "ο τζιμης κρυμένος στο φουστάνι της μαμάς (τουρκίας)"

    Λοιπόν, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά όπως καταλαβαίνεις περιμένω τεκμηρίωση. Σε παρακαλώ, παρέθεσε λινκ με στοιχεία συγκεκριμένα, ποια πολεμικά/εμπορικά ισραηλινά πλοία έπλεαν
    και συγκεκριμένα που.
    Και πού περισυνέλεξαν και "διέσωσαν ναυαγούς";
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ 5 Ιανουαρίου 2011 3:39 μ.μ.

    Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, ούτε να ψάξεις και πολύ μακρυά. Το διάβασα εδώ στον Ινφογνώμονα. Δεν έχω φυλάξει το λινκ, όμως τα στοιχεία κλειδιά είναι: Αρματαγωγό αν δεν κάνω λάθος ΛΗΜΝΟΣ, Κυβερνήτης Πλωτάρχης Χανδρινός, αλλαγή Φρουράς ΕΛΔΥΚ και κανονιοβολισμός τουρκικού φυλακίου. Τα τουρκικά πλοία βυθίστηκαν από λάθος αναγνώριση αφού τα πέρασαν για ελληνικά γνωρίζοντας την ύπαρξη του Αρματαγωγού στη γύρω περιοχή. Εκεί αναφέρει αυτό που λέω στη συνέχεια. Υπήρξαν νομίζω 69 νεκροί ενός αντιτορπιλικού και δεκάδες ναυαγοί που οι Ισραηλινοί τους παρέδωσαν στους Τούρκους.
    Αξίζει να το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προσπαθώ να βρώ χθεσινά σχόλια μου στην ανωτέρω ανάρτηση αλλά δεν τα βρίσκω.
    κκ. Διαχειριστές ποιός ο λόγος και γιατί έχουν διαγραφεί τα σχόλια μου σχετικά με την αναφορά μου στον εκλιπόντα Έλληνα καλιτέχνη Στέλιο Καζατζίδη, τον κ. Βασίλη Βασιλικό στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα; καθώς και απάντηση μου σε ανώνυμο, ανάγωγο και καταφανέστατα εβραίο σχολιαστή;
    Αναμένω απάντηση σας.


    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    Αμαλία-Ελένη Μόζερ
    Δασκάλα
    Birmingham
    UK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΠΕΛΛΗ
    Ο ιδιος εμμισθος εβραιος προβοκατορας ειναι
    (5 Ιανουαρίου 2011 3:39 μ.μ.) που (με διαφορα ψευδωνυμα ή και ανωνυμα) ανακατευει ολα τα μπλογκς σε οποιανδηποτε αναρτηση σχετικη με το ισραηλ*
    Οποτε μην εισαι και τοσο ευγενικος μαζι του γιατι οταν δεν ξερναει το μισος του εναντιον ημων των Ελληνων μας το παιζει ειρων και σαρκαστης.


    * Μην ανεγνωρισμενο κρατιδιο απο ΟΛΑ τα μελη του ΟΗΕ


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ 5 Ιανουαρίου 2011 3:19 μ.μ.


    Μου είναι αδιανόητο ότι είσαι αντικειμενικός σχολιαστής.
    Για το σχόλιο σου αυτό προς τον Τζίμη και για όσα αυτός είπε σχετικά με την κλοπή του φυσικού πλούτου των Παλαιστινίων, η εντιμότητα με υποχρεώνει να πω το εξής.
    Κατά αρχήν είμαι από αυτούς που δέχονται ότι το Ισραήλ πρέπει να έχει κράτος και ΑΟΖ. Όμως το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να ισχύει και για την Παλαιστίνη που είναι επίσης Κράτος και μάλιστα αναγνωρισμένο από πάρα πολλούς διεθνώς. Συνεπώς, οι Παλαιστίνιοι έχουν και αυτοί αναλογικά μια περιοχή ΑΟΖ και φυσικά το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα δικά τους κοιτάσματα όπως το Ισραήλ.
    Έχεις άλλη γνώμη για αυτό;
    Ο φόβος του Τζίμη ότι επιχειρείται να καταληστευθεί το μερίδιο των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς είναι βάσιμος και υπαρκτός.

    Και μην επιχειρήσεις να με αποκαλέσεις Ισλαμολάγνο και γιουσουφάκι γιατί θα γελάει όλο το ιστολόγιο μαζί σου! Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Ορθόδοξος και πως ο μοναδικός λόγος που υποστηρίζω πάγια το ζήτημα των Παλαιστινίων, δεν είναι λόγω της θρησκείας τους (που δεν την πάω), αλλά είναι καθαρά για λόγους ηθικούς και πολιτικά δεοντολογικούς.

    ΥΓ:
    Κάποτε έγραφες με ψευδώνυμο και απειλούσες ότι θα φύγεις, αλλά δεν το έκανες. Τώρα, τόσο πολύ ξεφτιλίστηκες που έφτασες στο σημείο να κυκλοφορείς μέσα στο ιστολόγιο ανώνυμος, σαν άνθρωπος σκιά, σαν αυτό που πάντα ήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όμαδεον
    Γραφε ρε την γνωμη σου και ασε ησυχο και τον κοσμο να γραψει την δικη του.Διαφορετικα ανοιξε δικο σου μαγαζι και βαλε και διαφημιση
    να βγαλεις και το ψωμι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Όμαδεον
    Γραφε ρε την γνωμη σου και ασε ησυχο και τον κοσμο να γραψει την δικη του.Διαφορετικα ανοιξε δικο σου μαγαζι και βαλε και διαφημιση
    να βγαλεις και το ψωμι σου."

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Να 'βαζες και το νικ σου (που λεει κι ο φιλος μου ο Τζιμης) να ξεραμε ...ποι(ος) εισαι, θα σου απαντουσα. Αλλα τωρα με .....μπερδευεις και δεν ξερω ποι(ος) εισαι.

    Αλλα οπως σου λεει και παραπανω ο ΑΠΕΛΛΗΣ "βρωμισες" και βρισκεσαι σε αποσυνθεση!


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΠΕΛΛΗ
    Επειδή δε βρήκα την ανάρτηση, μήπως ήταν σχόλιο ανώνυμου τουρκοπληρωμένου;

    Γιατί είναι ψέμα αυτό που λες. Και υπάρχει η μαρτυρία του Αείμνηστου Ήρωα Αντιναύαρχου Χανδρινού. Και δεν αναφέρει τίποτα για ισραηλινό πλοίο

    http://img.pathfinder.gr/clubs/files/61405/89.html

    Και ξέρεις γιατί δεν αναφέρει; Γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κανένα ισραηλινό πλοίο στην περιοχή.

    Την αλήθεια για το ισραηλινό πλοίο την βρήκα ΜΟΝΟ σε τουρκικές πηγές.
    Που αναφέρουν ότι η διάσωση μερικών Τούρκων ναυαγών έγινε μετά από 24 ώρες περίπου, όταν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΤΥΧΕ να εντοπιστούν από ισραηλινό ΨΑΡΑΔΙΚΟ.

    "Kocatepe mürettebatından 54 kişi hayatım kaybedecek, kurtulanlar denizde sallar üzerinde yaklaşık bir gün geçirdikten sonra tesadüfen bir İsrail balıkçı gemisi tarafından kurtarılarak İsrail'e götürüleceklerdi"

    http://turksiyer.com/onemli-olaylar/50-turk-tarihinde-unutulmayan-olaylar/1016-kocatepenin-turk-ucaklarinca-batirilmasi.html

    Οπότε αυτό είναι άκυρο. Κάτι δεν κατάλαβες καλά. Άσε που αν υπήρχε κάποιο πραγματικό στοιχείο, ο τζιμης δε θα κρυβόταν σαν κοτούλα. Τον ήπιε και έστριψε διακριτικά για να μην ξεφτιλιστεί κι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο τζιμη ειπε αληθεια. Η ΑΟΖ δεν είναι του Ισραήλ είναι των Αράβων της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Και τα πετρέλαια του Αιγαίου θα μειραστούν δίκαια με Τουρκία και Αίγυπτο. Εμείς οι Έλληνες ημαστε παντα δίκαιοι. Δε θα γινουμε κλεφτες για λιγα κοιτασματα. Σημασια εχει η ειρηνη στην περιοχή. Και οχι να φερομαστε οπως ο τραμπούκος, το σιωνιστικό κράτος.
    Το ΄μόνο εμποδιο για την ειρήνη της Μεσης Ανατολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. //...Αφού είναι μια απλή-απλούστατη υπογραφή γιατί δεν το κάνει και η Ελλάδα; Επειδή θα μας κάνουν ντα η αμερική και η μαμά σου τουρκία; Μα για μια "απλή" υπογραφή;
    Οθωμανολάγνε, τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την δήθεν "εμπλοκή" του Ισραήλ θα μας τα "αποκαλύψεις"; Ή τα έχεις βαθιά χωμένα εκεί που έχεις και τον φάκελο της Κύπρου;
    Κατάντησες σεσημασμένο τουρκόμουτρο και για αυτό εγώ δε σου ξανα-απαντώ
    5 Ιανουαρίου 2011 1:52 μ.μ.//
    ------------------
    Η Ελλάδα έχει διαφορές στον καθορισμό των ορίων των δύο ΑΟΖ με την Τουρκία και γι΄αυτό δεν μπορούμε να υπογράψουμε.
    Ο κίνδυνος να κάνουμε τελικά αυτό που θέλουν οι Τούρκοι, ...διαγράφοντας το Καστελόριζο από τον χάρτη, δεν είναι απίθανος, με τέτοια λαμόγια που μας κυβερνούν.
    Όμως, υπογράψαμε για τις ΑΟΖ μας με Αλβανία, Ιταλία και Λιβύη που δεν υπήρχαν διαφορές.
    Μήπως να στήσουμε και κανα πάρτι στο Σύνταγμα για τρεις υπογραφές;;;

    Στα υπόλοιπα που ρωτάς περί εμπλοκής του Ισραήλ και των Εβραίων γενικά στο πλευρό των Τούρκων το '74 και εντεύθεν έως τις μέρες μας, σου απάντησαν άλλοι καταλλήλως, να μη λέω τα ίδια και γω...
    Άλλωστε και εσείς το έχετε παραδεχθεί όταν λέτε ότι καταλάβατε το λάθος σας, σύμμαχοι τόσα χρόνια με την Τουρκία.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. //...η διάσωση μερικών Τούρκων ναυαγών έγινε μετά από 24 ώρες περίπου, όταν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΤΥΧΕ να εντοπιστούν από ισραηλινό ΨΑΡΑΔΙΚΟ.// κοπελιά 11:59 μ.μ.
    --------

    Εδώ ο κόσμος καίγεται (στην Κύπρο), (ισραηλινές) βαρκούλες αρμενίζουν...ψαρεύοντας Τούρκους ναυαγούς !!!
    Επί δεκαετίες κοπελιά μου, σε όλο τον κόσμο έπλεαν σοβιετικά "αλιευτικά" που ήσαν φορτωμένα με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια και παρακολουθούσαν τα πάντα ή ακόμα και παρέβαλαν εμπόδια στις επικοινωνίες των άλλων.
    Η συμμετοχή του Ισραήλ στο πλευρό των Τούρκων κατά την εισβολή και κατοχή κυπριακού εδάφους, δεν είναι απαραίτητο να έγινε με αποστολή στρατού ή πολεμικών πλοίων.

    Τόσο τα ισραηλινά "αλιευτικά" που παραδέχεσαι κι εσύ ότι υπήρχαν στην εμπόλεμη ζώνη, όσο και τα ισραηλινά αεροπλάνα που έκοβαν μαζί με τα εγγλέζικα των βάσεων εξεπίτηδες βόλτες στην περιοχή, ώστε οι Έλληνες που τα έβλεπαν στα ραντάρ, να νομίζουν ότι είναι τούρκικα και να αποθαρρύνονται να στείλουν δικά τους, αποτέλεσαν σημαντική χείρα βοηθείας στην Τουρκία.

    Πάρε και την δεύτερη δόση σου τώρα από απόσπασμα σχολίου του ΣΚΑΛ, παραπάνω στο παρόν θέμα, η οποία θα σε βοηθήσει (...αισιόδοξος εγώ) να γίνεις ακόμα πιο καλά !!!

    //...Όσο για το ρόλο του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα στο Κυπριακό, άστο καλύτερα.
    Απλά, πρέπει να τα θυμόμαστε όλα και να προχωράμε μπροστά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και πυξίδα τα διδάγματα της Ιστορίας.
    Για όλους αυτούς τους λόγους, βρίσκουμε κατ' αρχάς θετική την υπογραφή της συμφωνίας και τις προοπτικές που διανοίγονται, όμως, η γεύση της συμπόρευσης Τούρκων φασιστών κεμαλιστών και εβραϊκού παράγοντα τόσα χρόνια, δεν φεύγει εύκολα. ΣΚΑΛ
    4 Ιανουαρίου 2011 3:28 μ.μ.//

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Να ρωτήσω και κάτι άλλο ως ...φορολογούμενος πολίτης:
    Εάν για παράδειγμα, πριν ένα χρόνο που τα είχατε καλά με τους Τούρκους (και τώρα τα έχετε, αλλά κρυφά σε ...ξενοδοχείο), η Ελλάδα δεχόταν επίθεση από την Τουρκία με οπλικά συστήματα που της είχατε δώσει, εσείς τότε τι θα κάνατε;;;
    Δεν θα ήσασταν από κοντά, ώστε να παρακολουθήσετε την αποτελεσματικότητά τους και να υποστηρίξετε την σωστή τους λειτουργία;;;
    Κάποια απάντηση επ'αυτού μπορούμε να έχουμε;
    Ή τον ήπιατε κρύον και έκλεισε πάλι ο λαιμός σας, ώστε να μη μας μιλάτε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ 4 Ιανουαρίου 2011 9:41 μ.μ.

    Αν, από μία καθ' όλα εύλογη ερώτηση, έβγαλες τέτοια συμπεράσματα και αναλώθηκες σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, δεν διαφέρεις στο ελάχιστο από τις αλαφροϊσκιωτες φανατίλες κάθε είδους και απόχρωσης που κυκλοφορούν τριγύρω, με το πεδουλκωμένο μυαλό.
    Θα σου στείλω μια νταλίκα με καλσόν νάχεις να σκίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αν υπήρχε κωμικέ τζιμη,
    "συμμαχικό" "αλιευτικό" τέτοιου είδους,
    λες να άφηνε τους Τούρκους να πνιγούν στη θάλασσα
    και να περιμένει 24 ώρες για να σώσει ελάχιστους;
    Κανένα στοιχείο σοβαρό θα μας δείξεις;
    Και τί κλαίγεσαι πάλι ως ντιντής στον Καλεντερίδη; Εσύ δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου;

    Καμιά ΑΟΖ δεν έχουμε ορίσει με τις χώρες που είπες. Έχει γίνει όντως μια διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν έγινε νομότυπα και είναι άκυρη.

    Επίσης, το μόνο που μας δεσμεύει νομικά για κοινή ΑΟΖ με Κύπρο είναι η Μαδρίτη του Γιωργάκη και του κινέζου.
    Η Τουρκία έχει καταπατήσει άπειρες συμφωνίες.
    Ας την καταπατήσουμε και εμείς τη Μαδρίτη. Τί θα γίνει; Θα μας κάνει ντα η Τουρκία και η Αμερική; "Μη φοβάστε την Τουρκία" λέει το Ισραήλ. Για ντιντήδες σαν και σένα το λέει το Ισραήλ, τζιμακο. Που σκύβουν στα τέσσερα με το που ακούνε για Τουρκία.

    Και δεν είπες τί προτείνεις; προτιμάς δηλαδή να δώσουμε στην Τουρκία το μισό Αιγαίο και σε ενοχλεί η κοινή ΑΟΖ με Κύπρο, επειδή συμπεριλαμβάνεται στη συνεργασία το Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κοπελιά, πιάνεσαι αδιάβαστη διότι η Ελλάδα έχει υπογράψει ΑΟΖ με την Αλβανία. Την οποία οι Αλβανοί τώρα δεν γουστάρουν και ζητούν επαναδιαπραγμάτευση.
    Τόοοοοσο σοβαρό πράγμα είναι η υπογραφή για ΑΟΖ...
    Μήπως να ρίξουμε και πυροτεχνήματα;;;

    Αλλά ξέχασα... Εσύ παρακολουθείς μόνο τι κάνει το Ισραήλ και όχι τι η Ελλάδα με τις άλλες χώρες...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.