8/1/11

Δείτε το και αναγνωρίστε εκείνους τους συμ-πατριώτες μας που διεξάγουν τις ψυχολογικές επιχειρήσεις εις βάρος μας!!!

32 σχόλια:

  1. Είναι ίσως η συγκλονιστικότερη δημοσίευση που έχει γίνει στον "Ι".

    Διότι τέτοια πράγματα δεν τα γράφουνε στα βιβλία τους οι Ρώσοι (πρώην-) διπλωμάτες.

    Αν ανατρέξετε στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, ο Σαββόπουλος (Ζήτω το ελληνικό τραγούδι) έλεγε από το '86 ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για αποδόμηση του Κράτους και Έθνους μας, αρχής γενομένης από την γλώσσα. Παρακολουθήστε την συγκλονιστική εκπομπή εδώ:

    http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=7882&tsz=0&act=mMainView

    Βέβαια...θα μου πείτε και ο Σαββόπουλος συμβιβάστηκε γρήγορα με την εξουσία! Μπορεί να μην πολιτεύτηκε, αλλά είναι ακόμα και τώρα αγκαζε με τους Πασόκους...

    Αλλά την απάντηση την δίνει ο, κατά τ' άλλα συμπαθέστατος κύριος, της δημοσίευσης του κ. Καλεντερίδη.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχα βρει όλο το dvd με τις ''παραδόσεις'' του Bezmenov μάλιστα το κοινό ήταν Αμερικανοί κρατικών υπηρεσιών πριν καμιά τριετία.

    Κάτι δεν πάει καλά πάντως με την ιστορία που λέει ο τύπος ως προς την διαφυγή του κλπ. Νομίζω ότι δεν πρόκειται για γνήσιο defector αλλά για μετανάστη που βρισκόταν ήδη στον Καναδά και έκανε αντιπροπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μεν, είχαμε υποπτευθεί τα περί "προοδευτισμού". Ο Γιούρι Μπεζμένοβ όμως είναι αποκαλυπτικός. Το σεμινάριο στο οποίο ανέπτυξε εν έτει 1982 την μεθοδολογία τής υπονομεύσεως είναι συγκλονιστικό:

    Μέρος 1ο
    Μέρος 2ο
    Μέρος 3ο
    Μέρος 4ο
    Μέρος 5ο
    Μέρος 6ο
    Μέρος 7ο

    Το τραγικό είναι ότι τα εδώ παραρτήματα προοδευτισμού συνεχίζουν την συνταγή τών κεντρικών καίτοι το εργοστάσιο έκλεισε. Ονειρεύονται ότι, επειδή η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη, θα επιτύχουν την αποσταθεροποίηση ("επανάσταση") και μόνοι τους. Θυμηθείτε τα πρόσφατα: "3ος γύρος", "το σύνταγμα δεν το σεβόμαστε γιατί δεν το ψηφίσαμε", "το κίνημα ηττήθηκε το '49 αλλά τώρα θα πάρει την εκδίκησή του" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΡΕ ΓΙΟΥΡΙ ΜΠΕΖΜΕΝΟΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΙΟΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΟΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική ανάρτηση!



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που είναι σημαντικό, δεν είναι οι συγκεκριμένοι στόχοι αυτών των "τεχνικών αρχών" (ΝΑΤΟ-ΕΣΣΔ) όσο οι ίδιες οι αρχές καθεαυτές.

    Αν δηλαδή στα λεγόμενα του "ανακρινόμενου" (απ τον δημοσιογράφο)πράκτορα, αντικαταστήσουμε την ΕΣΣΔ, με τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα, και των χωρών-στόχους (γενικά χώρες του ΝΑΤΟ)με την Ελλάδα, πολλά απ αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 30+ χρόνια στην Ελλάδα, πέρνουν "άλλη" απόχρωση και νόημα...

    Υπογραφή
    Ένα απ τα (μέχρι τώρα) βελάζοντα πρόβατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη που θα σας στενοχωρήσω τώρα μερικούς. Αλλά για να επιτύχουν αυτήν ακριβώς την ώριμη πια αποσταθεροποίηση δεν ήθελαν το μνημόνιο οι "προοδευτικές" δυνάμεις ώστε να χρεωκοπήσει η χώρα με "ξαφνικό θάνατο". Θα ήταν το τελικό λάκτισμα μετά την αποβιομηχάνιση, την καταστροφή τής παραγωγικότητος, την κατάπτωση τών αξιών από την σοβιετική νοοτροπία τών κυβερνώντων οι οποίοι πάντοτε θώπευαν και υιοθετούσαν τους παραλογισμούς τής Αριστεράς.

    Ήδη, όταν από την 1η Ιουνίου θα είχαν παύσει οι πληρωμές, θα κατέρρεαν οι τράπεζες και επιχειρήσεις, θα καταλύονταν υποδομές όπως νερό, ρεύμα, θα διαλύονταν αστυνομία και στρατός, το από βράδυ τής ίδιας ημέρας θα άρχιζε το μαζικό πλιάτσικο. Την 7η ημέρα ούτε πλιάτσικο θα είχε μείνει και θα έρρεε το αίμα άφθονο. Βλέπετε, δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να μας θρέψει. Σκεφθείτε και τον μοχλό που λέγεται 2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Μίαν ελαχίστη γεύση πλιατσίκου πήραμε από το έλλειμμα τάξεως που προκάλεσε τον Δεκέμβριο τού 2008 ο κ. Παυλόπουλος με την εντολή για αμυντική στάση. Και η Τουρκία βεβαίως δεν θα μείνει απαθής όταν ισοπεδωθούμε.

    Το πιο τραγικό όμως είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευσις. Είχε την ιστορική ευκαιρία να μας σώσει από τον γνωστό αμοραλισμό τού ΠΑΣΟΚ, να παιδεύσει σωστά τον λαό προς το τι δει γενέσθαι. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, όταν κλήθηκε να βάλει υποθήκη για τον δανεισμό μας, προτίμησε όπως πάντα να προστατέυσει μέχρις εσχάτων τον κομματικό του δημόσιο στρατό δολοφονώντας την ελπίδα για ανάπτυξη με την αύξηση φόρων και μείωση συντάξεων και μισθών. Δεν ήθελε να διορθώσει τους σοβιετικούς παραλογισμούς μας, ώστε ο χρόνος που εξαγοράζουμε να αξιοποιηθεί τα μέγιστα. Οι κλαδικές δίνουν 90% ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η αύξηση ΦΠΑ δεν απέδωσε λόγω μειώσεως όγκου, αλλά όμως στέγνωσε την αγορά. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν φθάνουν ούτε για μόνον τον ΟΣΕ. Ο κ. Στρος Καν, ερωτηθείς στο κοινοβούλιο πώς θα έλθει η πολυθρύλητη ανάπτυξη με τόση φορολογία, απήντησε: "Καταλαβαίνω τι λέτε, η αύξηση τής φορολογίας μειώνει τον όγκο. [...] Ήταν κυβερνητική επιλογή. Ήταν κυβερνητική επιλογή. ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.". Και τελικά, επειδή τα μέτρα αυτά πάλι δεν φθάνουν, θα αναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ να θίξει τα κακώς κείμενα ως έσχατο καταφύγιο. Θα έχει όμως πρώτα σκοτώσει την ανάπτυξη, την ζωτική μηχανή.

    Εδώ η Αξιωματική Αντιπολίτευσις έπρεπε να επιμείνει ότι πρώτα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και οι δαπάνες για να μπούν θεμέλια για ανάπτυξη. Αλλά αντί για αυτό, αντί να υποδείξει την σωστή υποθήκη, διότι εδώ που φθάσαμε χωρίς υποθήκη δυστυχώς λεφτά δεν έχει, ενώ η ίδια μεσολάβησε στην Ευρώπη ώστε να δημιουργηθεί ο μηχανισμός τού μνημονίου, ενώ όλοι οι ευρωβουλευτές της ψήφισαν υπέρ του, συστοιχίζεται με τους υπονομευτές κατά Μπεζμένοφ, για να είναι μαζί τους αρεστός, για να χαϊδέψει μαζί τους τα κακώς κείμενα όπως τόσα χρόνια γινόταν. Επιτείνει την σύγχυση και την δημαγωγία μαζί με τούς υπονομευτές τής Αριστερά.

    Αλήθεια, για ποιον άλλο δρόμο μας λέει; Δανεισμό από Κίνα και Ρωσία, οι οποίες μας είπαν να πάμε στο μνημόνιο; Αλλά και να μας δάνειζαν, δεν θα ζητούσαν και αυτές υποθήκη δημοσίας περιουσίας; Και ποιο 18μηνο πρόγραμμα θα εφάρμοζε την 1η Ιουλίου χωρίς δανεισμό αφού μετά την πρώτην εβδομάδα θα είχαμε ισοπεδωθεί στο πλιάτσικο, στην πείνα, στο αίμα;

    Ευχαριστώ για την υπομονή και ανοχή-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ένα ζήτημα είναι η γνώση του περιεχομένου της συγκεκριμένης ανάρτησης, το άλλο και πολύ σημαντικότερο είναι το σύνολο της στρατηγικής της Ελλάδας - ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

    είναι σαφές ότι χωρίς στρατηγική υποστήριξη, ανά θεματική και συναθροιστική, το κάθε κόμμα που κυβερνά καταντά βραχυπρόθεσμο υποχείριο του οργανωμένου σχεδίου του οποιουδήποτε αλλοδαπού οργανισμού, ακόμα και μεμονωμένου ατόμου (π.χ. Rogoff)

    κρίμα που κάποιοι σε κρίσιμες θέσεις συνεχίζουν να κωφεύουν

    η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο μικρόψυχη κομματική λογική εκ των έσω: έλεος, κάντε κάτι κύριοι των αρμοδίων υπηρεσιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το βίντεο ισχύει για όλους εκτός από τους έλληνες.
    Η Ελλάδα είναι η χώρα που οι πολίτες ασχολούνται περισσότερο με την πολιτική από όλους. Τα πιο δημοφιλή μπλογκ είναι τα πολιτικά.
    Αντίθετα στις άλλες χώρες είναι τα μπλογκ με τραγουδιστές, ηθοποιούς, ταινιούλες, ηλεκτρικές συσκευές κτλ.

    Οι έλληνες έχουν κάνει την πολιτική επιλογή τους. Δεν ενδιαφέρονται για «ανθρώπινα δικαιώματα» και κόμματα. Θέλουν πιο άμεση συμμετοχή στην δημοκρατία. Θέλουν να φύγουν όλοι οι σημερινοί πολιτικοί από την εξουσία μαζί με τις τράπεζες και τους παράνομους μετανάστες. Ενδιαφέρονται για την ορθοδοξία και παράδοση.
    Διαβάζουν τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και μαθαίνουν την ελληνική ιστορία με λεπτομέρειες.

    Το παιχνίδι το χάνουν, για αυτό τα κανάλια μετέτρεψαν το πρόγραμμα τους σε μόνιμη προπαγάνδα: Έρχεται καταστροφή. Ο superman ΔΝΤ θα μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal
    ο Μπεζμενοφ ειναι γνωστος και εκπαιδευμενος στον ανορθοδοξο ψυχολογικο πολεμο πρακτορας καποτε της KGP.Ενταξη σε ολα αυτα συμφωναμε.Εκει που δεν θα συμφωνησω μαζι σου με κανενα τροπο ειναι ο τιτλος-βομβα που εβαλες και
    πας παλι να δυναμητησεις το δικο σου blog θεωρωντας και προκαλωντας τον καθε ενα που εχει αντιθετη γνωμη με εσενα οτι εφαρμοζει κατι αντιστοιχο.Δεν θα σε κατηγορησω διοτι ο στρατος σου εμαθε οτι αυτος που ειναι η θεωρει οτι ειναι ανωτερος απο εσενα επειδη ετυχε να εχει παρει καποια θεση(η να εχει...ιδιοκτησια τον ινφογνομονα γιατι και αυτη ειναι μια θεση ως προς τους λοιπους εδω) εχει παντα δικαιο και καθε αντιθετη γνωμη θα πρεπει ντε και καλα να ειναι προβοκατορικη η ανταρσια η δεν ξερω τι αλλο.Αν καποιος τα σπουδασε αυτα αυτος θα πρεπει να εισαι μονο εσυ που τα σπουδασες στην ΕΥΠ και παντου βλεπεις φαντασματα.Και μη βγεις παλι να ξαναπεις εκεινο το αμιμητο
    "αγνωστε δεν σε καταλαβαινω ουτε ξερω που το πας μιλα ...ξεκαθαρα κλπ" Εσυ ξανακανες την αρχη με τον τιτλο πετωντας στρακαστρουκες.Αντε να τις απολαυσεις.
    Ενας ...αγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α2

    Γ. Διαρκή νοητική εγρήγορση, δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να επιτρέπουμε σε κανέναν να σκέφτεται για λογαριασμό μας, οι λευκές επιταγές μας τελείωσαν. Και διαρκή ενημέρωση, υπάρχει το διαδίκτυο πλέον, ας μην έχουμε παράπονο. Όπως –θά πρεπε τουλάχιστον να – προσέχουμε την διατροφή μας, τι βάζουμε στο σώμα μας, έτσι πρέπει, και σε μεγαλύτερο βαθμό, να προσέχουμε τι ερεθίσματα επιλέγουμε να εισέρχονται στην σκέψη μας.

    Κλείνοντας, αν και λίγο καθυστερημένα (ένα ξαφνικό ταξίδι και ο ξαφνικός μου έρωτας με όλες τις χαζο-ιώσεις της εποχής δεν μου επέτρεπαν όχι να εκφραστώ, ούτε καν να σκεφτώ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ευχές) επιθυμώ να ευχηθώ από καρδιάς στον Ινφογνώμονα και σε όλους μας αυτήν την χρονιά να μην εγκαταλείψουμε τα οράματά μας, να εστιάσουμε περισσότερο στον εαυτό μας προκειμένου να είμαστε καλύτεροι προς τους άλλους και να έχουμε, εννοείται, Υγεία, αλλά και πολύ Θάρρος, Πείσμα, Αντίσταση στο ψέμμα και στην εξαπάτηση, Διαύγεια, Ψυχική Δύναμη και την πρόθεση να αλλάξουμε αυτό που πονάει εμάς αλλά και την Πατρίδα μας ! Και να μην χάνουμε από τα μάτια μας την ελπίδα : «Χιλιάδες χρόνους περπατάμε. Λέμε τον ουρανό «ουρανό» και τη θάλασσα «θάλασσα». Θ’ αλλάξουν όλα μια μέρα κι εμείς μαζί τους θ’ αλλάξουμε, αλλά η φύση μας ανεπανόρθωτα θά ‘ναι χαραγμένη πάνω στη γεωμετρία που καταφρονέσαμε στον Πλάτωνα.» (Ο Μικρός Ναυτίλος, Οδυσσέας Ελύτης).

    Και μια πρόταση, για όποιον μπορεί να αφιερώσει 1,5 ώρα περίπου, βεβαιώνω ότι δεν θα είναι χρόνος χαμένος :

    http://www.antifono.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1006:2009-04-04-09-06-44&catid=56&Itemid=121

    Με αφοπλιστική απλότητα στην ανάλυση πολύπλοκων εννοιών, ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς αναλύει στον Παντελή Σαββίδη «Το αίνιγμα του κακού». Για να κατανοήσουμε περισσότερο τι είναι αυτό που ορίζουμε ως κακό, τι είναι αυτό που θεωρούμε ότι μας απειλεί, και πιστεύω τότε θα μπορέσουμε να δούμε αλλιώς ΌΛΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, και ακόλουθα να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς δογματισμούς, και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.

    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.
    Καλό Βράδυ σε όλους,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8 Ιανουαρίου 2011 5:46 μ.μ.,

    δυστυχώς,δυστυχώς,οι Έλληνες δεν είναι πολιτικοποιημένος λαός,

    αλλά κομματικοποιημένος.

    Γι'αυτό καταστρεφόμαστε τόσα χρόνια.


    Και κάτι άλλο,τα κανάλια κάνουν προπαγάνδα εδώ και 15 χρόνια,όχι μόνο τώρα τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. την ηθική υπονόμευση την έχουμε ζήσει στάνταρ, τα τελευταία 15 χρόνια.

    τώρα μαλλον είμαστε στα 2 με 5 χρόνια της αποσταθεροποίησης του κράτους.

    η οικονομία και τα αμυντικά συστήματα έχουν πληγεί...



    "ο Θεός να μας φυλάει από μάτι που κοιτάει πονηρά,ο Θεός να μας φυλάει όταν το κακό τρομάζει τη χαρά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α1

    Πολλά ευχαριστώ προς τον Ινφογνώμονα που συνεχίζει με συνέπεια να μας κακομαθαίνει με αναρτήσεις που χτυπούν τον στόχο άμεσα και αποκαλυπτικά. Καταπληκτική ανάρτηση για το τι έχουμε απέναντί μας, σχέδια δεκαετιών εφαρμοσμένα με επιμέλεια. Αποτελούν δράσεις του συστήματος αποσταθεροποίησης και ελέγχου μας, στοχεύοντας στην αδράνεια ως κύρια αντίδρασή μας.

    Αυτό που με προβληματίζει είναι πως αλλάζουμε τον τρόπο αντίδρασής μας, πως απενεργοποιούμε τις συνέπειες του ψυχολογικού πολέμου και της προπαγάνδας. Πιστεύω – επιγραμματικά – πρέπει να εστιάσουμε στα ακόλουθα σημεία :

    Α. Άρνηση έκθεσής μας στις πληροφορίες και στα ερεθίσματα με τα οποία επιχειρούν να σφραγίσουν την σκέψη μας, να μας «υπονομεύσουν ιδεολογικά». Ιδιαίτερα επιλεκτική παρακολούθηση των προγραμμάτων της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, ανάγνωσης των άρθρων των εφημερίδων, του διαδικτύου κλπ, έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και όταν γνωρίζουμε την κακή πρόθεση της πηγής ενός μηνύματος, το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι και πάλι ικανό να μας επηρεάσει.

    Β. Πρόσβαση στην Γνώση. Σωστή επιλογή και μελέτη ανάλογης βιβλιογραφίας. Θεωρώ ότι οφείλουμε να κατανοήσουμε τις παραμέτρους της καθημερινότητάς μας προκειμένου να τις αντιμετωπίζουμε καίρια και αποτελεσματικά. Τι είναι αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ζωή μας, είναι κάτι που το ορίζουμε ως κακό ; Πως τοποθετούμαστε απέναντι στα αρνητικά πολιτικά δεδομένα της εποχής ; Ποια είναι π.χ. τελικά η «σχέση» του καθενός μας με τον Πρωθυπουργό της χώρας ; Είναι τόσο εύκολο απλά να τον κατηγορούμε, ο ίδιος το καθιστά ηδονικά εύκολο. Ποιος/οι όμως επέλεξε/αν αυτόν τον άνθρωπο ως εκπρόσωπό μας, και συνακόλουθα και τον αντιπρόεδρο και τις λοιπές κυβερνητικές μακέτες ; Ειδικά ο αντιπρόεδρος αποτελεί την πλέον εντυπωσιακή απόδειξη του ότι «βλέπουμε τον κόσμο όπως είμαστε, όχι όπως είναι», τον εαυτό του περιγράφει ο άνθρωπος, χωρίς να το καταλαβαίνει ούτε αυτός ούτε κι εμείς. Και τον παίρνουμε στα σοβαρά (!).
    Επιπλέον : Έχουμε εναλλακτική πρόταση ; Δική μας ή κάποιων άλλων ;

    (συνέχεια..)(λόγω δυσκολίας με την φόρμα σχολίων, μόνο το Α2 αναρτήθηκε – συμπληρώνω – ανάποδα με το Α1).
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην ερώτηση πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τον ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγει ο εχθρός, η απάντηση (δεν είμαι ειδικός) μάλλον είναι να κάνουμε ακριβώς ότι και ο εχθρός, αλλά αντίθετα.
    Αντιπροπαγάνδα.

    Σπέρνει ηττοπάθεια ο εχθρός; Εμείς σπέρνουμε ελπίδα και αισιοδοξία.
    Αποδομεί την εθνική μας ταυτότητα ο εχθρός; Την αναδομούμε εμείς. χωρίς ακρότητες και φωνές. Είμαστε Ελληνες, και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.
    Αποδομεί τη Θρησκεία μας ο εχθρός; Ακόμα και ο πιο ορκισμένος άθεος, αν ελάμβανε υπ΄όψη τον πραγματικό κόσμο και όχι τον κόσμο όπως θα τον ήθελε ο ίδιος (ο άθεος), θα παραδεχθεί ότι η ορθοδοξία ενώνει τους Ελληνες και είναι σε αρμονία με τη διδασκαλία των αρχαίων...
    Αποδομεί την παιδεία μας ο εχθρός; Εμείς ασχολούμαστε με την παιδεια και τη μόρφωση των παιδιών μας. Με τις παλιές αξίες. Τα ερωτήματα είναι όλα απαντημένα. Να φροντίσουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν Πλάτωνα, Αριστοτέλη και όσους αρχαίους, νεότερους φωτισαν το ανθρώπινο πνεύμα.
    Σπέρνει διχόνια ο εχθρός; Δείχνουμε ενότητα. Θα πολεμήσουμε μαζί σαν αδέρφια.
    Σπέρνει πανικό; Είμαστε ψύχραιμοι. Δρούμε ειρηνικά και νόμιμα..

    Το πιο δύσκολο όμως αγαπητοί μου συμπατριώτες, είναι και το πιο καθοριστικό:
    Η ταπείνωση του εγώ. Εμείς πάνω από εμένα. Να σταματήσουμε να αναζητούμε το προσωπικό συμφέρον και να επιδιώξουμε να επιβιώσουμε μαζί. Ενωμένοι θα νικήσουμε. Χωρισμένοι θα χαθούμε.
    Μόλις βάλουμε το εμείς επάνω από το εγώ, θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. Λύσεις υπάρχουν. Και για το πως θα τους σταματήσουμε, και για το πως να επαναφέρουμε και εξασφαλίσουμε τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε και για το πως θα κρατήσουμε τα λαμόγια μακριά και για το πως θα δώσουμε τα ηνία στα χέρια των άξιων παιδιών αυτής της χώρας. Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες. Ο Μακιαβέλι που ήξερε από ηγεμόνες και συνομωσίες είπε ότι οι συνομωσίες είναι επικίνδυνες και για αυτόν που τις εξυφαίνει και γι αυτόν που κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες. Προλαβαίνουμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Στο χέρι μας είναι να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να δούμε την απλή αλήθεια, να θυμώσουμε, να βγούμε στο δρόμο και να σταματήσουμε ειρηνικά με ανυπακοή αυτό το αστείο παιχνίδι που μας μαθαίνουν από μικρούς σαν σκληρή πραγματικότητα. Η Ελλάδα μπορεί να δείξει το δρόμο για μια ακόμη φορά...Αρκεί να το πιστέψουμε.

    http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/11/blog-post_441.html

    YΓ. Καλο το θεμα και επικαιρο.Αν και απο οτι βλεπω ειναι για λιγους αναγνωστες του Ινφογνωμονα.Σαββα μου αρεσει η δουλεια που κανεις στον Ινφογνομωνα γιατι προσφερη γνωση.Απο μενα Μπραβο. 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 8 Ιανουαρίου 2011 11:20 μ.μ.

    Όχι ως υπερασπιστής κανενός αλλά επειδή διαφωνώ με την ουσία των λεγομένων σου, επέτρεψέ μου να σου αναφέρω το εξής:

    Πλέον του ότι τα αναφερόμενα στην ανάρτηση, όπως και τα υπόλοιπα σχετικά στα οποία παραπέμπει ο grammophone 8 Ιανουαρίου 2011 2:43 μ.μ., είναι προφανές και σε αυτόν που έρχεται για μία μέρα στην Ελλάδα πως εφαρμόζονται εδώ και καιρό, θυμίσου ότι "η μεγαλύτερη πλάνη του έξω από 'δω είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει".

    Δυστυχώς για την πατρίδα μας, όπως αναφέρει και ο 8 Ιανουαρίου 2011 4:05 μ.μ., εντελώς σχηματικά επέτρεψέ μου να σου πω ότι οι υπεύθυνοι κάποιων δημοσίων υπηρεσιών λειτουργούν σαν τους αρχιερείς: αυτοί που θα έπρεπε να ψάχνουν τον Χριστό, λειτουργούν για καθαρά προσωπικούς τους λόγους ως πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει και ούτε τον ψάχνουν ούτε τον δέχονται.

    Με τη φωνή σου, απλά ισχυροποιείς αβάσιμα την προσωπικά μυωπική και εθνικά ταπεινωτική πεποίθησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9 Ιανουαρίου 2011 10:17 π.μ.

    Ειτε λεγεσαι ...Ακριτας ητε εισαι οποιοσδηποτε αλλος σχολιαστης, σε εθνικο επιπεδο δεν θα διαφωνησω οτι υπαρχει το σχεδιο που αναφερει ο Ρωσσος και εφαρμοζεται,οπως και παντου σε ολο τον Κοσμο αυτο γινεται ,και υπαρχει ολοκληρη επιστημη καθυποταξεως των λαων.
    Αυτα που ανηρτησε
    ο grammophone 8 Ιανουαρίου 2011 2:43 μ.μ. και μελετησα,ετσι ειναι.
    Εγω αναφερθηκα στους σχολιαστες του
    ινφογνομονα,αν αυτους εννοουσε ο Σκαλ, και εκει διαφωνησα.Αν δεν εννοουσε αυτους τελειωνει εδω η δικη μου παραμβαση και συμφωνω με ολα που γραφτηκαν,αν ομως εννοουσε και αυτους τοτε ειναι λανθασμενη εκτιμηση και ερμηνεια απο τον Σκαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 8 Ιανουαρίου 2011 11:20 μ.μ.
    εννοώ εκείνους που θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν μια γεννιά Ελλήνων με τα ...νάματα της Δραγώνα, της Ρεπούση, της Φραγκουδάκη και όλων εκείνων που τις καθοδηγούν.
    Όλοι αυτοί χτυπούν ύπουλα τις έννοιες Έλληνας, πατρίδα, ελληνική ιστορία κλπ. για να μετεξελιχθούμε εμείς οι Έλληνες σε άτομα χωρίς κρίση και χωρίς διάθεση προάσπισης των δικαιωμάτων μας.
    Όσο για το συμπέρασμα που έβγαλες, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτή η ιστορία (με τις συγκεκριμένες Ψ.Ε.) δουλεύει εδώ και πάνω από 30 χρόνια στην πατρίδα μας, αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Και σίγουρα δεν είναι σοβιετικής προέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σκαλ
    Όσο για το συμπέρασμα που έβγαλες, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών μας.
    9 Ιανουαρίου 2011 12:20 μ.μ.

    Συμφωνουμε σε ολο το σκεπτικο της αναρτησης,αυτο ομως το τελευταιο τι τοθελες,γιατι κανενα συμπερασμα δεν εβγαλα,απλα σε ρωτησα αν στον τιτλο που εβαλες ,λανθασμενα ισως αντεληφθηκα, οτι μπορει να συμπεριελαβες και σχολιαστες του ινφογνωμονα.Και οσον αφορα το να κρινουν κατι που γραφτηκε απο εμενα οι υπολοιποι σχολιαστες εγω προσωπικα τιποτα δεν αναθετω σε αλλους και κρινω μονος και απαντω αναλογα και με μεγαλη εντιμοτητα γιατι ζυγιζω πρωτα τι θα γραψω.
    Δεν απαντησες ομως σε αυτο που με αναγκασε να σχολιασω,δηλαδη αν αυτοι οι τυποι που αναφερθηκες-σωστοτατα-κρινεις οτι ειναι και εδω μεταξυ μας. Και εδω θελω να με βοηθησεις να καταλαβω και εγω ισως κατι που δεν καταλαβα μεχρι τωρα.
    Διοτι ισως εσυ γνωριζεις κατι που δεν το γνωριζω εγω.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η ηθική αποσύνθεση (demoralization),είναι περίπου όσο αντιστοιχεί σε μια γενιά ανθρώπων." είπε. Δηλαδή, υπολογίστε περίπου 7-10 χρόνια.
    Βασικό εργαλείο σ΄αυτό, είναι η παιδεία μέσω της οποίας διαμορφώνονται συνειδήσεις και τα ΜΜΕ-μέσω των οποίων διακινούνται οι ιδέες. Καλά το είπε για να μην απορεί πια κανένας για τα χάλια του τομέα παιδείας "που ολημερίς τον χτίζουνε και το βράδι γκρεμιζόταν..." τόσα χρόνια τώρα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9 Ιανουαρίου 2011 10:17 π.μ.

    "θυμίσου ότι "η μεγαλύτερη πλάνη του έξω από 'δω είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει".

    Υπάρχω!!!
    Υπάρχω!!!
    Αλλά για το καλό του ...Ισραήλ μόνο!!



    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 9 Ιανουαρίου 2011 11:22 π.μ.
    Μηπως εισαι ο Παπαχελας και δε μας το λες;
    Η μηπως εισαι ο Μπουκαλιας;
    Εκτος κι αν εισαι ο Χατζηπαπαρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "θυμίσου ότι "η μεγαλύτερη πλάνη του έξω από 'δω είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει".

    Υπάρχω!!!
    Υπάρχω!!!
    Αλλά για το καλό του ...Ισραήλ μόνο!!

    Ο συνονοματος σου υπαρχει μονο για την εκοσμικευμενη εκκλησια ,για τις φοβισμενες γριουλες και ...για σενα,οπως τουλαχιστον δινεις να καταλαβουμε.Ευτυχως ομως ο συνονοματος σου δεν μπορει να εχει αντικειμενικη υπαρξη αλλα μονο να φωλιαζει, σαν τους ιους στα κυτταρα,παραβιωνοντας μεσα σε κακοηθεις ανθρωπινες υποστασεις οπου και καλλιεργειται και μεταφερεται δικην μολυνσης και σε αλλους που η ζωη τους ακολουθει τα χναρια των πρωτων.Ενας ιος δεν ζει αυτονομα και μονος του,χρειαζεται ο ανθρωπινος ξενιστης.Προσεχε και εσυ να μην εισαι δεκτικος σε τετοιες μολυνσεις.Και καλο ειναι να αλλαξεις και νικ οσο ειναι καιρος διοτι διαφορετικα φλερταρεις
    με την αββυσο της ψυχης σου φιλε μου,πες πες κατι θα σου μεινει χωρις να το πολυκαταλαβεις.



    Ο έξ από δώ

    9 Ιανουαρίου 2011 4:55 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 9 Ιανουαρίου 2011 11:22 π.μ.

    Όχι, δεν είμαι ο Ακρίτας. Είμαι ένας απλός ανώνυμος σχολιαστής (8 Ιανουαρίου 2011 4:05 μ.μ. & 9 Ιανουαρίου 2011 10:17 π.μ.)

    @ 9 Ιανουαρίου 2011 6:28 μ.μ.

    Ο συνονόματος του 9 Ιανουαρίου 2011 4:55 μ.μ. υπάρχει αντικειμενικά: είναι ο κακός μας εαυτός. Όπως πολύ σωστά λες, είναι το αποτέλεσμα του φλερτ με την άβυσσο της ψυχής του οποιουδήποτε - και το χειρότερο, χωρίς να το πολυκαταλάβει. Είναι ακριβώς το παράδειγμα του Χριστού και των αρχιερέων: συμβαίνει στο μικρόκοσμο του καθενός μας καθημερινά, απλά ούτε καν μας προξενεί εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ΡΚ
    @ 9 Ιανουαρίου 2011 4:38 π.μ.

    -----------------------
    Δύο προσεγγίσεις που μου άρεσαν πολύ.
    ΡΚ σου εύχομαι
    Καλή χρονιά και σιδερένια.
    ---------------------

    @ 9 Ιανουαρίου 2011 4:55 μ.μ.

    "Ο συνονοματος σου υπαρχει μονο για την εκοσμικευμενη εκκλησια ,για τις φοβισμενες γριουλες και ...για σενα,οπως τουλαχιστον δινεις να καταλαβουμε.Ευτυχως ομως ο συνονοματος σου δεν μπορει να εχει αντικειμενικη υπαρξη..."
    -------------------------

    Αγαπητέ μου φίλε, μην παίρνεις όρκο για αυτό. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες!
    Άκουσε με!
    Φαίνεται δεν σου έχει τύχει ποτέ να τον δεις φάντη μπαστούνι μπροστά σου. Για ρώτησε μοναχούς και θρησκευόμενους ανθρώπους να σου πουν την γνώμη τους για την αντικειμενική οντότητα του Κακού.
    Εννοείται πως ο Διαβάλων εμφανίζεται σε ανθρώπους πνευματικούς που γνωρίζουν την ύπαρξη του και επίσης σε ανθρώπους που τον πολεμούν, πχ σε μοναχούς που είναι οι κομάντος της Ορθοδοξίας. Μην νομίζεις δηλαδή ότι επειδή δεν εμφανίζεται σε ανθρώπους της νύχτας, της κακίας και της αμαρτίας, ότι δεν υπάρχει κιόλας!
    Αυτούς τους έχει στο τσεπάκι και δουλεύουν νυχθημερόν στις υποθέσεις του, άλλοι συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα. Γενικά δεν επιδιώκει να αφυπνίζει τις ψυχές των ανθρώπων που κάνουν ό,τι κάνουν πιστεύοντας αφελώς ότι επιτελούν την δική τους ελεύθερη βούληση, ενώ στην ουσία εφαρμόζουν όσα αυτός τους υποβάλλει. Είναι μαέστρος σε αυτά.
    Τέλος πάντων για να καταλήξω, ο Διαβάλων δεν είναι επινόηση ή προϊόν του εγκεφαλικού εργαστηρίου, αλλά πνευματική οντότητα αρχαιότερη του ανθρώπου, της οποίας την μισάνθρωπη δράση παρακολουθούν και καταγράφουν εμπειρικά και πνευματικά οι άνθρωποι διαφόρων θρησκειών χιλιετίες και αιώνες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Καλέ μου Απελλή, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, σου εύχομαι το καλύτερο για το νέο έτος !

    Επέτρεψέ μου κάποιες σκέψεις πάνω στις διατυπώσεις σου. Έχω διαπιστώσει από τα σχόλιά σου ότι έχεις μεταξύ άλλων ιδιαίτερες γνώσεις σε θέματα θρησκευτικά, και τις διατυπώνεις πάντα με σαφήνεια και ευπρέπεια, έχεις την εκτίμηση και τον σεβασμό μου για αυτό. Σχετικά με το απύθμενο θέμα του κακού, αναρωτιέμαι, περισσότερο εμπειρικά γι’ αυτό και με όλες τις αμφιβολίες ως προς τις απόψεις μου, έτσι κι αλλιώς όλοι κατέχουμε ένα μέρος της αλήθειας, ως προς τα εξής :

    Αν το κακό είναι αυθύπαρκτο, δεν μας καθιστά αυτό το γεγονός ανίσχυρους απέναντί του ; Αν ο Θεός είναι αυτός που δημιούργησε και πληρεί τα πάντα, δεν είναι λογικό και οι δαίμονες, ως εκφραστές της ενέργειας του κακού, να είναι κι αυτοί δικά του τέκνα, βυθισμένα στο σκοτάδι που επέλεξαν, αλλά και πάλι δικά του δημιουργήματα, με κάθε δικαίωμα στην μετάνοια και στην συγχώρεση ; Οντότητες ταγμένες τόσο πολύ στο σκότος, που η παραμικρή υποψία φωτός τις απειλεί και τις τυφλώνει ; Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη ασώματων δυνάμεων ταγμένων στην υπηρεσία του καλού αλλά και του κακού, δεν είναι πιθανό αυτό που αναφέρει στην συνέντευξή του ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, δηλ. ότι το κακό είναι η έλλειψη του καλού και το κίνητρό μας προς την κατάκτηση της ελευθερίας και της υπέρβασης, ως χαρακτηριστικά του Δημιουργού μας ; Αυτό που συμβαίνει στην ανθρωπότητα σήμερα είναι η τιμωρία μας τελικά ή ο δύσκολος, ίσως πολύ δύσκολος, δρόμος προς την αφύπνιση ;

    Αν την ευθύνη για τα σκοτάδια μας την έχει ο κάθε δαίμονας, που βρίσκεται η ελεύθερη βούληση του καθενός μας, άρα και η ευθύνη για τις πράξεις μας ; Αν δεν έχω ευθύνη για τις πράξεις μου, χάνω και την δύναμή μου να αλλάζω την ζωή και την πορεία μου. Μήπως ο φόβος απέναντι στις δυνάμεις του κακού, που αναμφίβολα πρωταγωνιστούν στον πλανήτη, τις καθιστά πραγματικά δυνατές, θολώνει την κρίση μας απέναντι στην πραγματικότητα και μας καθιστά ευάλωτους σε δεισιδαιμονίες, δογματισμούς και φανατισμούς ; Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν με την συμπεριφορά τους αυτές τις δυνάμεις, το κάνουν όμως έχοντας γνώση των δυνατοτήτων του ανθρώπου ή πλήρη άγνοια αυτών ; Πιστεύω ότι αν δεν φοβόμαστε το κακό, το αποδυναμώνουμε. Αν δεν συντονιστούμε με τις ενέργειες του φόβου, του μίσους, της βίας, δεν μπορούν να γίνουν δικές μας ποιότητες.

    Αυτά τα λίγα αυτήν την στιγμή, οι ερωτήσεις μου δεν είναι ρητορικές, ούτε τις διατυπώνω ως απορίες φιλοσοφικού περιεχομένου, αλλά με στόχο την εφαρμογή της γνώσης στην πραγμάτωσή μας στον καθημερινό στίβο της Ζωής, έτσι κι αλλιώς για μένα οποιαδήποτε γνώση είναι πρακτικά άχρηστη, είναι απλά περιττή.

    Και πάλι σε ευχαριστώ, και το ιστολόγιο πάντα για την φιλοξενία (και την ανοχή στο «άνοιγμα» της συζήτησης επί της ανάρτησης, αλλά πιστεύω οι προεκτάσεις επί του κακού είναι σχετικές με την βία των ψυχολογικών επιχειρήσεων).
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Α

    Αγαπητή ΡΚ,

    Άνοιξες τεράστια θέματα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό βρίσκεται στην διαπίστωση πως πράγματι η έρευνα και η γνώση αυτών των θεμάτων έχει μεγάλη πρακτική αξία για την ποιότητα της ηθικής καθημερινής ζωής του ανθρώπου, κάτι το οποίο επανειλλημένα τόνισαν με πολλούς τρόπους οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τόσο με την βιωτή τους όσο και με τα κείμενα τους, αναφέρω δε ενδεικτικά τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο και τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη με το σημαντικό του βιβλίο "Ο Αόρατος πόλεμος".
    Οι περιορισμένες θρησκευτικές μου γνώσεις είναι αποτέλεσμα δικής μου μελέτης και παρατήρησης, εφόσον ως καλλιτέχνης έχω συνηθίσει να κινούμαι ελεύθερα και αντισυμβατικά στην πνευματική σφαίρα των ιδεών, των μορφών και των συμβόλων, αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα της πνευματικής "ύπαρξης" σε σχέση με την υλική της πραγμάτωση και αποτύπωση.
    Αυτό που γράφει ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, δηλ. ότι το κακό είναι η έλλειψη του καλού, είναι απόλυτα σωστό. Κατά μια παρόμοια προσέγγιση, η Κόλαση δεν είναι τίποτα άλλο από την παντελή έλλειψη του Θεού. Ως ζωγράφος θα το έθετα και με αυτόν τον τρόπο: "Ό,τι δεν είναι φως, είναι σκιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Β

    Είναι βέβαια δύσκολο να ολοκληρώσουμε το τεράστιο αυτό θέμα σε λίγες γραμμές, αλλά γενικά θα έλεγα το εξής:
    Ένα πράγμα είναι η οντότητα-όχι "αυθύπαρκτη"-του Κακού και ένα δεύτερο πράγμα είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου (υψίστης σημασίας αυτό για την Ορθοδοξία). Η Βούληση του ανθρώπου και το αυτεξούσιο των επιλογών του δοκιμάζονται στην καθημερινή βιωτή και ισχυροποιούνται ή τίθενται εν πειρασμώ ανάλογα με το βαθμό που ο κάθε άνθρωπος έχει, αν έχει, συνειδητοποιήσει τη σχέση του με το Θεό. Η ελεύθερη βούληση είναι επιδεκτική της συσκοτήσεως εκ μέρους του Διαβάλοντος, πράγμα που σημαίνει ότι η ψυχή είναι επιρρεπής στο να παραπλανιέται ασυνείδητα ή συνειδητά (με ιδία θέληση) προς το Κακό, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και το απαραβίαστο τείχος της ελευθέρας βουλήσεως το οποίο, αν ο άνθρωπος δεν θέλει, ο Διαβάλων δεν έχει τη δύναμη να την προσπελάσει.
    Για αυτό το λόγο απαιτείται οπωσδήποτε η συνέναιση του ανθρώπου και η προσωπική του ευθύνη (έτσι και η τιμωρία του είναι προσωπική και είναι πραγματικά τεράστια η σημασία που αποδίδει στην υπόσταση του ανθρώπινου Προσώπου η Ορθοδοξία μας), πράγμα που υποδηλώνεις και εσύ λέγοντας: "Αν δεν έχω ευθύνη για τις πράξεις μου, χάνω και την δύναμή μου να αλλάζω την ζωή και την πορεία μου" ή "Πιστεύω ότι αν δεν φοβόμαστε το κακό, το αποδυναμώνουμε".
    Ο Διαβάλων και οι υπόλοιπες πνευματικές ασώματες δυνάμεις, οι δαίμονες και οι Άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού, κτίσματα. Δεν είναι άναρχα, ούτε είναι αιώνια όπως ο Θεός. Ο Διαβάλων δεν είναι αυθύπαρκτος, ούτε αυτόφωτος και αυτόκλητος, πράγμα που αν το δεχόμασταν θα οδηγούμασταν στην αίρεση του δυϊσμού.
    Δε μπορεί τίποτα να κάνει δίχως την θέληση και την άδεια του Θεού, αλλά είναι μέρος του σχεδίου του για τη σωτηρία του ανθρώπου. Και αυτό συμβαίνει άσχετα από την ίδια τη θέληση του Διαβάλοντα που ως παγκάκιστος, αλαζόνας και υπερήφανος που είναι πιστεύει στην πιθανότητα της δικής του τελικής επικράτησης. Οι οντότητες αυτές δεν έχουν ελπίδα σωτηρίας. Η κακία τους είναι απόλυτη σαν το πιο μαύρο σκοτάδι και δεν υπάρχει περίπτωση μετάνοιας ή εσωτερικής τους αλλοίωσης. Αντίθετα επιζητούν χαιρέκακα να τραβήξουν μαζί τους στην απώλεια και τον άνθρωπο, το αγαπημένο δημιούργημα του Θεού για το οποίο επιφυλάσσει δόξα μεγαλύτερη από αυτή των Αγγέλων. Τόση αγάπη μάλιστα που έφτασε στο σημείο να αποστείλει τον ίδιο τον Υιόν αυτού να ενδυθεί την ανθρώπινη μορφή και το σάρκινο χιτώνα της. Είναι πράγματι συγκλονιστικό.
    Ο Διαβάλων επιδιώκει τον θάνατο του ανθρώπου από φθόνο, κυρίως δε για να πληγώσει τον Θεό για την αγάπη που τρέφει για το πλάσμα του.
    Τέλος, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι τόσο οι Δαίμονες όσο και οι Άγγελοι είναι οντότητες πρόσωπα, με ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως κάθε πρόσωπο. Έχουν μάλιστα και ονόματα μέσω των οποίων είναι γνωστοί π.χ (ο)Μιχαήλ, (ο) Γαβριήλ κλπ.

    Χαίρομαι για τη συζήτηση μας αυτή και παρόλο που θεολόγησα αναπόφευκτα, ελπίζω πάντως όχι και αυθαίρετα, ευελπιστώ σε μια νέα, μελλοντική μας συνομιλία.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Συμφωνώ με την ανάλυσή σου Απελλή και σε ευχαριστώ για αυτήν την εύστοχη και υπέροχα διατυπωμένη διευκρίνιση δεδομένων που αποτελούν αίνιγμα για εμένα, πίστεψέ με δεν την βρίσκω καθόλου αυθαίρετη – είναι σαφές ότι ξέρεις για τι μιλάς – αλλά βασισμένη σε επιχειρήματα και αδιάψευστες αλήθειες. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο σχετικά με αυτά τα θέματα, είναι να βρούμε τα σωστά γνωσιακά σχήματα που θα μας δίνουν πίστη στον εαυτό μας, θάρρος, δύναμη και ακύρωση του φόβου και της πλάνης που μας περικλείει καθημερινά (βλ. ψυχολογικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων).

    Πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε το πνεύμα μας να είναι προσανατολισμένο στην Αλήθεια του Θεού, την αγάπη και την συγχώρεση, αλλά να μην αγνοούμε και το εγώ μας που είναι συνθήκη απολύτως απαραίτητη για την ύπαρξή μας εδώ, στην ορατή πραγματικότητα, η οποία αναμφίβολα είναι αποτέλεσμα των διεργασιών της αόρατης σφαίρας, αποτελεί τον χώρο του αποτελέσματος, αλλά και πάλι είναι εδώ και μας προκαλεί να την διαχειριστούμε με πολλή προσοχή στις μέρες μας. Εννοώ για παράδειγμα ότι αν τα «καρντάσια» δεν κρατηθούν άλλο και έρθουν να μας «χαστουκίσουν», δεν δικαιούμαστε να «γυρίσουμε το άλλο μάγουλο» σκεφτόμενοι ότι κι αυτοί είναι παιδιά του Θεού, αλλά να τους κόψουμε τα χέρια... ! Αυτό που λέω ξέρω ότι ίσως φαίνεται αντιχριστιανικό και αντιφατικό, δεν ξέρω αν μιλά η σκιά μου ή η αγάπη μου για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά αυτήν την στάση μου δεν την διαπραγματεύομαι.

    Σωστά λες πως «ότι δεν είναι φως, είναι σκιά», έχω την αίσθηση ότι το Φως της Ελλάδας είναι μοναδικό, είμαστε τα αγαπημένα παιδιά του Ήλιου, γι’ αυτό και είμαι βέβαιη ότι οι σκιές που μας έχουν περικυκλώσει θα σβήσουν μια μέρα, έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε γι’ αυτό και μπορούμε να το κάνουμε, και αυτό που καλούμαστε να υπερασπιστούμε θα δικαιωθεί : η ιστορία, οι θυσίες, η ύπαρξη αυτής της Ιερής Πατρίδας που μας υπερβαίνει και μας δοκιμάζει δοκιμαζόμενη. Κλείνοντας σου λέω ότι κι εγώ ευελπιστώ σε νέα μας συζήτηση, και οφείλω ένα θερμό ευχαριστώ στον κ. Scal και τον Ινφογνώμονα, που μας δίνει αυτήν την πολύτιμη και καθόλου δεδομένη στις μέρες μας δυνατότητα διαλόγου, έκφρασης και γνώσης.

    Καλό ξημέρωμα,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ΡΚ

    Επανέρχομαι για ένα μικρό σχόλιο σχετικά με αυτό που έγραψες:

    "Εννοώ για παράδειγμα ότι αν τα «καρντάσια» δεν κρατηθούν άλλο και έρθουν να μας «χαστουκίσουν», δεν δικαιούμαστε να «γυρίσουμε το άλλο μάγουλο» σκεφτόμενοι ότι κι αυτοί είναι παιδιά του Θεού, αλλά να τους κόψουμε τα χέρια... ! Αυτό που λέω ξέρω ότι ίσως φαίνεται αντιχριστιανικό και αντιφατικό, δεν ξέρω αν μιλά η σκιά μου ή η αγάπη μου για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά αυτήν την στάση μου δεν την διαπραγματεύομαι"

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη
    το θέτεις λοιπόν σωστά και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω, ότι ο Θεός δεν καταδικάζει το Εγώ του ανθρώπου-δεν θα του το είχε εμφυσήσει άλλωστε-αλλά σίγουρα καταδικάζει την εγωπάθεια. Το Εγώ αποτελεί κινητήρια δύναμη στον άνθρωπο αλλά θα πρέπει να μην είναι τυφλό, ούτε ανεξέλεγκτο ως προς τους σκοπούς που υπηρετεί. Το Εγώ είναι που παρακινεί τον άνθρωπο στην άμιλλα, στην ευγενική φιλοδοξία να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα πάθη του, ακόμη και το ίδιο το Εγώ του που στο απώτερο στάδιο της προσπάθειας προς την τελειότητα χάνεται και αυτό δίνοντας την θέση του στην μακάρια ταπεινότητα.

    Οι πρόγονοι μας ύψωσαν το λάβαρο της ελευθερίας υπό την σκέπη του Σταυρού. Ο Θεός ευλόγησε τα όπλα μας και βοήθησε τον αγώνα μας. Οι ιερείς μας, οι λειτουργοί του Θεού, αυτοί που τελούν την αναίμακτη θυσία, ζώστηκαν τα άρματα και τα γιαταγάνια και έχυσαν αίμα. Φώναξαν: "Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"!.
    Η αίσια έκβαση του αγώνα αποτελεί απόδειξη ότι ο Θεός-που δε μπορεί να κατηγορηθεί για αντιχριστιανικό πνεύμα και αντιφατικότητα-έκανε δεκτή την ευσεβή και δίκαια αυτοάμυνα, την άσκηση βίας που δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε υπηρετεί άνομα συμφέροντα, αλλά αποβλέπει στην αποκατάσταση της αρμονικής τάξης και της δικαιοσύνης.
    Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος που κήρυξε «ει τις ραπίσει σε εις την δεξιάν, στρέψον αυτώ και την αριστεράν", είναι ο ίδιος που άρπαξε το φραγγέλιο και εξεδίωξε δια της βίας τους αργυραμοιβούς και τους εμπόρους από τον Ναό.
    "Οργίζεσθε και μην αμαρτάνετε" λέγει ο Απόστολος, διευκρινίζοντας πως άλλη είναι η οργή και ο θυμός του πάθους και άλλη η οργή που πηγάζει από την ιερή αγανάκτηση της καρδιάς.

    Ζητώ συγνώμη για το εκτενές του σχολίου, αλλά φαίνεται πως τελικά με πρόδωσε η φλυαρία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Ο διάλογος μαζί σου είναι διαφωτιστικός, με βοήθησες να καταλάβω πράγματα που υποψιαζόμουν και ίσως «ήξερα», αλλά δεν ήξερα ότι τα ξέρω, αλλά και άλλα για τα οποία δεν είχα ιδέα. Υποθέτω πρέπει να ξεπεράσω την άδικη ίσως αλλεργία μου προς οτιδήποτε εκκλησιαστικό. Δεν τίθεται θέμα φλυαρίας, δέκα ζωές να είχαμε δεν θα προλαβαίναμε να κατανοήσουμε αυτές τις έννοιες. Δεδομένου όμως ότι πρώτα θα γίνουν οι δαίμονες Άγγελοι και ο Πάγκαλος μπαλαρίνα και μετά θα τελειώσει αυτή η συζήτηση αν ενδώσουμε στον πειρασμό να την συνεχίσουμε, σταματώ εδώ για τώρα. Θα συναντηθούμε σε άλλη ανάρτηση, έχουμε εδώ πεδίον δόξης λαμπρό. Και πάλι σε ευχαριστώ, και το ιστολόγιο εννοείται. (Δεν έχει τυπική έννοια το ευχαριστώ, δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο στην ζωή).

    Καλό μεσημέρι σε όλους !
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.