5/1/11

Ισραήλ προς Ελλάδα: “Μαζί απέναντι στην Τουρκία”

του Γιάννη Μούτσου
«Ελάτε να συνεργαστούμε οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στις περιοχές μας που συγγενεύουν στη Μεσόγειο και μη φοβάστε τους Τούρκους».Το μήνυμα αυτό στέλνει από το Τελ Αβίβ στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ, Uzi Landau, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο συνεργάτη του newbomb.gr Γιάννη Μούτσο.
Ο Ισραηλινός υπουργός μετά τη συμφωνία τη; Χώρας του με την Κύπρο, στην οποία καθορίστηκε η αποκλειστική οικονομική ζώνη των δύο χωρών για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τονίζει στη συνέντευξή του: «Το Ισραήλ αδημονεί να συσφίξει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας. Ο εντοπισμός σημαντικών κοιτασμάτων καθιστά πιθανότερο από ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σε ερώτηση τι θα κάνει το Ισραήλ σε περίπτωση αντίδρασης της Τουρκίας για τη συμφωνία με την Κύπρο και την ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, ο κ. Landau είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε συμφωνίες ανεξάρτητων κρατών που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο για τη θάλασσα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει σημασία στις κινήσεις αυτές της Τουρκίας και η συνεργασία μας μπορεί να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της ανατολικής μεσογείου.

Ήδη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πρότεινε στον ομόλογό του κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την τελευταία επίσκεψή τους την Αθήνα να μεταφέρεται το φυσικό αέριο που υπάρχει στο υπέδαφος του Ισραήλ στην Ευρώπη με κεντρικό αγωγό μέσω της Ελλάδας.

Όλα αυτά έρχονται ως απάντηση στη χθεσινή αποκλειστική δήλωση στο newsbomb.gr του Τούρκου αξιωματούχου Νεστέντ Παμίρ: ««Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας».http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/israhl-pros-ellada-mazi-apenanti-sthn-toyrkia

Δήλωση – βόμβα Τούρκου αξιωματούχου «Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.

Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.

«Κανείς δε μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».

Ο κ. Παμίρ καταγγέλλει την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να βάλουν την Τουρκία σε αυτή την συμφωνία και απειλεί ανοικτά Κύπρο και Ισραήλ με τη δήλωση:

«Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μία κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημία στο κυπριακό και θα εμποδίσου τη λύση του».

Όλο το σκοτεινό παρασκήνιο και η μεγάλη συνομωσία των τελευταίων ετών με τα κοιτάσματα ελληνικού πετρελαίου που κρύβονται 40 χρόνια παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Ελληνικά Πετρέλαια: Η μεγάλη συνομωσία», που κυκλοφορεί σε dvd και συνοδεύεται με έντυπους χάρτες στα περίπτερα.

http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/dhlwsh-bomba-toyrkoy-aksiomatouxou-sto-newsbomb

31 σχόλια:

  1. Αργά το στείλατε το μήνυμα. Ήδη χιλιάδες τόνοι βαζελίνης και πάμπερς εισήχθησαν στην Ελλάδα για κατεπείγουσα χρήση και ο Τζέφρυ είναι στο Ερζερούμ να συζητήσει τις λεπτομέρειες των... διεισδύσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνουσα και εγω σε τριμερη συμφωνια/συμμαχια.

    Αλλα Ιστορικα οι εβραιοι ΔΕΝ εχουν ΟΥΔΕΜΙΑΝ πιστη σαν κρατος και σαν ανθρωποι μεταξυ εβραιων και μη εβραιων.
    Ου δε μια.
    Στα μεσα του πολεμου το '67 βομβαρδισαν το USS Liberty των "συμμαχων τους" Αμερικανων αποδεδειγμενα εκ προμελετης και με κινητρο να μπλεξουν τους Αμερικανους (με την μεθοδο της παραπλανησης) σε πολεμο εναντιον της Αιγυπτου.
    Και με την Τουρκια οι ισραηλινοι ειχαν συναψει ολου του ειδους τις συμμαχιες και συμφωνιες απο το Μοναχο του '72 με τον "Μαυρο Σεπτεμβρη" και μετα.
    (Γινηκανε "φιλοι" με τους προαιωνιους εχθρους μας εξ ανατολας και παντα εποφθαλμιουσαν με εχθρικο σκοπο την Κυπρο και την Κρητη. Ακομα και τωρα αγοραζουν μπιλ-παρα ελληνικες περιουσιες απο Τουρκους εποικους στα κατεχονα).
    Και ομως ΑΘΕΤΗΣΑΝ τις συμφωνιες τους οταν τα συμφεροντα τους δεν συμβαδισαν, που σημαινει οτι θα κανουν το ιδιο οχι μονο με την Ελλαδα αλλα με ολους που συναπτουν συνφωνιες. Εδω οπως προανεφερα το εκαναν και το κανουν με την Αμερικη. Την ληστευουν καθημερινως (στρατιωτικα οικονομικα εμποριακα και βαλε στο ρυθμο των 3 δισεκατομυριων δολαριων ετησιως-τα φανερα-χωρια τα κρυφα) και μαλιστα μερα μεσημερι, και θα διστασουν να κανουν τα ιδια η και χειροτερα με την Ελλαδιτσα;
    Ουδεμια εμπιστοσυνη πρεπει να εχουμε οι Ελληνες Πατριωτες με τους ισραηλινους ακομα κι αν η γλωσσα τους ειναι σφραγισμενη με ανεξιτηλη μελανη συμβολαιογραφικης σφραγιδας.
    Οποιαδηποτε συμφωνια με το Ισραηλ θα πρεπει να αντιμετωπιστει απο τον Ελληνικο Λαο σαν Εσχατη Προδοσια εναντιον του Ελληνικου Εθνους εν καιρω πολεμου.



    Ο τα παντα παρατηρων.


    Σημειωση.
    Οι καθε λογης γραικυλοι στην Ελληνικη Κυβενηση ποτε δεν προσπαθησαν σοβαρα να μονιασουν και να αξιοποισουν τον Ελληνισμο των ΗΠΑ. Τον εχουν μονο να τον εκμεταλευονται.
    Τον Ελληνισμο της Αμερικης που αν ειχε την δυναμη του εβραϊκου λομπι η Κωνσταντινουπολις και τα παραλια της Μικρας Ασιας θα ειχαν παλι περιελθει στην Μανα Ελλαδα.
    Ουτε συζητηση για την Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...και μη φοβάστε τους Τούρκους..."
    Α, τώρα μάλιστα!!!
    Ενώ για δεκαετίες, συνέβαλαν με τους Τούρκους στο να "φοβόμστε"...
    Τα όπλα που τους έχουν δώσει, δεν είναι καλά τώρα;
    Από τα ίδια θα πουλήσουν και σε μας;

    Καμία συμμαχία με ΚΑΝΕΝΑΝ παρά μόνο εάν πρόκειται για μια από τις μεγάλες και σοβαρές δυνάμεις.
    Η συμμαχία με την Ρωσία, για χίλιους λόγους, πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλλημα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, πάντα ήταν λίγο χοντροκομμένοι στην προπαγάνδα οι Τούρκοι. Καλή η προσπάθεια φίλε 12:42 αλλά δε λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε 12.42!
    Ορθά παρατηρείς τα πάντα!
    Είναι δυνατόν να κάνουμε συμφωνία με Κύπρο και Ισραήλ;
    Οι Κύπριοι δεν μας έχουν σε καμιά εκτίμηση, ούτε εμείς επίσης.
    Και πως δύνασαι να κάνεις συμφωνία με το Ισραήλ; Αρχίσαν από τώρα τις εντολές οι τραμπούκοι:
    "Μη φοβάστε την Τουρκία"!!!
    Γιατί να μη φοβόμαστε την Τουρκία; Είμαστε Έλληνες και δε δεχόμαστε εντολές από κανέναν. Και ότι μας γουστάρει θα κάνουμε. Και θα την φοβόμαστε και θα τη σεβόμαστε και κορώνα στο κεφάλι μας θα την έχουμε την Τουρκία. Τί σας κόφτει εσάς; Εσείς πηγαίντε να σκοτώνετε τους άοπλους Τούρκους. Εμείς δεν είμαστε δολοφόνοι σα τα μούτρα σας.
    Εξάλλου και η Αμερική, την Τουρκία στηρίζει και όχι το Ισραήλ, όπως μας έχει πληροφορήσει έγκυρα ο Ομαδεόν. Και μη μπούμε και στο μάτι των βομβών του Ιράν, όπως μας έχει πληροφορήσει ο τζιμης.
    Αφήστε τους σαγιάν και τους χασμπαριώτες να κουρεύονται. Θέλουν να βγουν στη Μεσόγειο πάνω στις πλάτες μας.
    Χίλιες φορές να τα φάνε τα πετρέλαια οι πολυεθνικές, οι πολιτικοί με μίζες και οι τούρκοι, και να έχουμε ειρήνη. Όπως μας είπε και ο Πρωθυπουργός μας, ας δώσουμε κάτι, αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι.
    Και ιστορικά να το δείτε, η συμφωνία με το αναξιόπιστο Ισραήλ είναι εσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό. Ενώ η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό μας και αξιόπιστη σύμμαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12:42 pm έχεις δίκιο όμως μην ξεχνάς , των Θουκυδίδη μεταξύ χώρων δεν υπάρχουν φιλίες, μόνο πρόσκαιρες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και αντίθετα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ . θα είμαι σαφείς δεν είμαι σοσιαλιστής συχαίνομαι των διεθνισμό , και δεν με ενδιαφέρουν οι ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ . και θεωρό βλακεία, όταν συζητάμε τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της πατρίδα μας να βάζουμε διάφορα εμπόδια , όπως το ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ .[βλέπω συνεχεία ΕΛΛΗΝΕΣ να βρίζουν τοις ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ γιατί , γιατί το ΙΣΡΑΗΛ σκοτώνει παλαιστινίους ε το θεωρό μαλακ... Ο ελληνισμός παντού ματοκύλισε 1922, 1938-45 ο ΣΤΑΛΙΝ εξόντωσε τον ελληνισμό του Ευξείνου πόντου 1955 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1960 ΙΜΒΡΟΣ ΤΕΝΕΔΟΣ 1974 ΚΥΠΡΟΣ .Να με ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ οι φίλοι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ άλλα έμενα με ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ οι Έλληνες , και ο ελληνισμός . Από το ιώνιο μέχρι τα βαθύ της μ.ασιας ευξινος πόντος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ίμβρος Τένεδος οι ΕΛΛΗΝΕΣ εξοντώθηκαν , και όσοι έζησαν άφοισαν , της πατρογονικές τους εστίες , για πάντα . και ο μαλακός μίλα , για ελληνοτουρκική φιλιά . ποιος μαζοχιστής νοεί την φιλία ,σε σκοτώνω σκοτώνομαι διάλυσε το πολιτισμό μου για να γίνω φίλος σου.] Το ΙΣΡΑΗΛ δεν το εμπιστεύομαι . Χρονιά συμαχος της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και φανερός υποστηρικτική στης . Δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το εμπιστευτώ και κανένας ΕΛΛΗΝΑΣ , δεν πρέπει να το κάνει ,εντάξει μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ το υποστιριζουν , και αυτό , μαλών το κάνουν , από ότι αντιλαμβάνομαι για συναισθηματικούς λογούς. όμως τώρα μας ανοίγεται ένας δρόμος ΣΥΜΜΑΧΙΑS να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο . χωρίς υστερίες περί ελληνοισραηλινης φιλίας .[μετάξι χώρων δεν υπάρχουν φιλίες, μόνο προσκερες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και αντίθετα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ] και επισεις προσωρινά [ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος ] μετά από κάνα δύο τρία χρονιά μπορεί μπορεί τουρκιά και ισραηλ να ξαναγίνουν στενοί ΣΥΜΜΑΧΟΙ. αν φάνε τον ερντογαν τίποτα στρατηγοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    Ρε αδέρφια ,
    Τόσα χρόνια την Ελλάδα μας αυτό την έχει φάει. Ο ένας με την Ρωσία , ο άλλος με την Αμερική , ο άλλος με την Αγγλία – Γαλλία και τελευταία άλλος με την Κίνα και ο άλλος με το Ισραήλ.
    Αυτό βέβαια δηλώνει ότι η Ελλάς δεν μπορεί να «παίζει» μόνη της στο παγκόσμιο πολιτικό- γεωστρατηγικό γίγνεσθαι κλπ.
    Βέβαια δεν άκουσα κανέναν ,ευτυχώς, να μας λέει τώρα συνεργασία με την Τουρκία.
    Η Ελλάς σήμερα έχει φτάσει στον πάτο και είναι στο τελευταίο στάδιο πριν την διάλυση. Ευτυχώς σήμερα όλοι συμφωνούμε ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη έχουν οι πολιτικοί- ή που κυβέρνησαν την χώρα μας τα τελευταία 30-40 χρόνια.
    Πρόσφατα διάβασα από κάποιον εδώ ότι και με τον διάβολο να συνεργαστούμε αρκεί να μην διαλυθούμε σαν κράτος.
    Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε με ποιόν ή με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε , τέλος πάντων , ποιοι πρέπει να είναι οι σύμμαχοί μας. Οι σύμμαχοί μας δεν θα πρέπει να είναι τα αφεντικά μας φυσικά , αλλά και εμείς με την κουτοπονηριά που μας διακρίνει μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
    Ας κοιτάξουμε επιτέλους το δάσος και όχι το δέντρο. Ανοίχτε τα μυαλά σας και να είστε καλοπροαίρετοι σε οποιαδήποτε αληθινή συνεργασία και σύντομα μάλιστα γιατί χανόμαστε. Δέστε την Ελλάδα μας επιχειρηματικά , για το συμφέρον του Έθνους.
    Στο προκείμενο λοιπόν , οι Ισραηλινοί έκαναν μια πρόταση. Ας σκεφτούμε λοιπόν τα οφέλη και την χασούρα και ας προχωρήσουμε παρακάτω. Ορυκτός πλούτος υπάρχει. Ας αποφασίσουμε λοιπόν σε ποια συμμαχία θα τον δώσουμε για συνεκμετάλλευση για να βρούμε και εμείς την υγειά μας. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κουνήσουμε ούτε το δαχτυλάκι μας. Ο εχθρός καραδοκεί. Θα είναι ατόπημα να ψάχνουμε συμμαχίες κατόπιν εορτής και όταν έχουμε πλέον διαλυθεί. Άδικο βέβαια να χτυπάμε το κεφάλι μας όταν είναι αργά. Για να μας πλησιάζουν κάποιοι σημαίνει ότι έχουν την ανάγκη μας για κάτι που έχουμε και θα ήταν βλακεία να κρατάμε για πάρτη μας κάτι που έχουμε και δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε μόνοι μας.
    Ναι λοιπόν στους Ισραηλινούς , τους Ρώσους , τους Αμερικανούς , αλλά με συγκεκριμένες και διαφανείς προτάσεις.
    Οι Ισραηλινοί έκαναν την δικιά τους πρόταση. Για πόσο πρέπει να περιμένουμε τους Ρώσους και τους Αμερικανούς εάν φυσικά θέλουν;

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O καθεις θα κριθη στο τελος απο τις πραξεις του και οχι απο τα λογια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοί ήσαν σύμμαχοι με την Τουρκία ρε παιδιά τα τελευταία 40 χρόνια;
    Που έκαναν συνασκήσεις οι αεροπορίες τους και τα ναυτικά τους;
    Και που βοήθησε ο ένας τον άλλο με τον τρόπο του για να επιτεθεί στην Κύπρο το '74;;;
    Χρονιάρα μέρα λέω να μην τους πιάσω στο στόμα μου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 Ιανουαρίου 2011 2:32 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 3:37 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 4:51 π.μ.

    Οχι μονο δεν εννοησες το τι εγραψα και τι σχολιασα αλλα δεν καταλαβες και το πως υπεγραψα.

    Για αυτα που κατηγορω το Ισραηλ (σου) εχεις να φερεις καποια αντιρρηση;
    Αν ειμαι καπου λαθος να το διωρθωσω.
    Γιατι τα αλλα που εγραψες σε τρεις δοσεις ειναι εκ του πολυ πονηρου μεχρι του ακρως προβοκατορικου.



    Ο τα ΠΑΝΤΑ παρατηρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κεφαλούκος Γιώργος6 Ιανουαρίου 2011 στις 11:55 π.μ.

    Είναι καλό για μας να είμαστε πολύ στενοί συνεργάτες (σύμμαχοι), με τους Ισραηλινούς. Δεν θέλουν να μας καταστρέψουν, ούτε να μας καταλάβουν, ούτε να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους. Οι Μουσουλμάνοι Μογγόλοι είναι ο εχθρός! Μην μπερδεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστά τα λες Πέτρο (11:12πμ) ότι σε ένα ρευστό περιβάλλον πρέπει να κρίνουμε κατά περίπτωση, με μία παρατήρηση: Εσφαλμένα χρησιμοποιούμε τον όρο "συμμαχία" αντί του ορθού "συνεργασία" που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Ισραήλ βρισκόταν σε συμμαχία με την Τουρκία όσο η τελευταία είχε κοσμικό-κεμαλικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα απουσίαζε εναλλακτικός δυνητικός σύμμαχος στη μέση ανατολή. Η βαθιά ισλαμική στροφή, όμως, τουρκικής ηγεσίας & λαού, καθώς και η δημιουργία αυτόνομου Κουρδιστάν με ισραηλινή υποστήριξη από το 2003 καθιστούν μια τουρκο-ισραηλινή επαναπροσέγγιση ελάχιστα πιθανή στο ορατό μέλλον. Αντίθετα, η γεωλογική πραγματικότητα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις συνορεύουσες ΑΟΖ Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδος θέτει σε στέρεες βάσεις μια άτυπη αλλά ουσιαστική τριμερή ενεργειακή συμμαχία (που πιθανώς θα συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή αγωγού). Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να δώσει τίποτα στο Ισραήλ. Αυτό που οφείλει να κάνει είναι να προωθήσει μεθοδικά την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, εκμεταλλευόμενη το Δίκαιο της Θάλασσας και την ευνοϊκή, όσον αφορά σε ενεργειακά ζητήματα, στάση των ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ.

    Ενάντια σε μια τέτοια ελληνική στρατηγική δεν έχει αναπτυχθεί κανένα σοβαρό επιχείρημα, παρά μόνο ανούσιες αντισημιτικές κορώνες αμφιβόλων κινήτρων.

    sand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΑΛΞΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ6 Ιανουαρίου 2011 στις 3:10 μ.μ.

    6 Ιανουαρίου 2011 4:51 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 11:12 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 11:13 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 11:55 π.μ.
    6 Ιανουαρίου 2011 12:34 μ.μ.

    Όσο υπάρχουν Έλληνες που σκέπτονται όπως οι ανωτέρω, ο Ελληνισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
    Ο "ΜΟΝΟΣ" εχθρός του Ελληνισμού ο οποίος απεργάζεται τη φυσική/βιολογική εξόντωση των Ελλήνων είναι...η τουρκία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ sand
    +1000!

    @ Iσραήλ-"Έλληνες, Μη φοβάστε την Τουρκία"
    Ευχαριστούμε για την προσφορά να μας βοηθήσετε. Αλλά μας παρεξηγήσατε.
    Το ότι οι ντιντήδες μας,
    σκύβουν στα τέσσερα όταν ακούν Τουρκία, είναι γεγονός.
    Τους παρεξηγήσατε όμως: Δεν το κάνουν από φόβο, το κάνουν με προθυμία και με χαρά. Γιατί τόσο άκαρδα πάτε να τους στερήσετε την απόλαυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Βέβαια δεν άκουσα κανέναν ,ευτυχώς, να μας λέει τώρα συνεργασία με την Τουρκία. " Πέτρο , τον ΓΑΠ που ήδη κανει μπίζνες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, δεν τον έχεις ακούσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προτάσεις συνεργασίας μπορούν να συζητιούνται γενικά. Ομως έχει μεγάλη σημασία η αξιολόγηση του πνεύματος με το οποίο μας απευθύνονται. Δεν βλάπτει να προωθούνται περιπτώσεις συνεργασίας όταν μας απευθύνονται με πνεύμα ίσου προς ίσον. Στην τωρινή φάση που είμαστε στα δύσκολα, ακόμα περισσότερο παίζει ρόλο αυτό. Γιατί και οι άλλοι, όπως σε βλέπουν σε εκτιμάνε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέτοιες ευκαιρίες σαν και αυτή δεν πρόκειται να παρουσιασθούν στον αιώνα τον άπαντα. Βεβαίως είναι και γεμάτη παγίδες ευκαιρία. Αλλά εμείς ως έθνος ανάδελφον δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι πάντοτε ήμασταν ένα βήμα πίσω από την Τουρκία στρατηγικώς όσον αφορά εις την σχέση μας με δυτικού τύπου δυνάμεις. Ο απογαλακτισμός της Τουρκίας από τις ΗΠΑ παρουσιάζει ευκαιρίες για εμάς. Το ερώτημα είναι εάν διαθέτουμε την κατάλληλη ομάδα κυβερνητικών στρατηγικών μυαλών να αξιοποίησουν αναιμάκτως την ευκαιρία, πχ χωρίς να εισάγουμε αραβική τρομοκρατία στην χώρα.
    Όσον αφορά εις θεωρήματα περί σιωνιστικών συνομωσιών, ευτυχώς δεν υπάρχουν σοβαροί διπλωμάτες που τα ασπάζονται, πέρα από μερίδα αργοσχόλων. Και το Ισραήλ και κάθε χώρα του κόσμου, τον εαυτό του κοιτάει ας μην γελιόμαστε. Δεν είχαν κάτι προσωπικό εναντίον της πτωχής Ελλάδος.
    Ανέστης ο Έλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά λεει ο Τζίμης ότι ο εντεταλμένος προβοκάτορας εδώ μέσα αυτοσυγχαίρεται!
    Πιθανώς να έχει στήσει 2-3 καθρέφτες στην συναγωγή του και βλέπει το είδωλο του 5-6 φορές!
    Όπως στα μαγαζιά που δοκιμάζουν φουστάνια.


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Εξάλλου και η Αμερική, την Τουρκία στηρίζει και όχι το Ισραήλ, όπως μας έχει πληροφορήσει έγκυρα ο Ομαδεόν. Και μη μπούμε και στο μάτι των βομβών του Ιράν, όπως μας έχει πληροφορήσει ο τζιμης."


    Συγνώμη αλλά ξέχασες να υπογράψεις το ανωτέρω σχόλιο σου.

    ΕΠΑΛΞΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρκεί να διαβάσει κανείς την δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου, για να ντραπεί για την κατάντια μας. Θα τολμούσε ο αλήτης αυτός να μιλήσει έτσι σε κυρίαρχο κράτος που σέβεται το εαυτό του;

    Το Ισραήλ δεν μας λέει "μην φοβάστε τους Τούρκους, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΕΓΩ", αλλά ότι "είναι λάθος να φοβάστε τους Τούρκους". Έχει διαφορά το πράγμα και νομίζω ότι καλό είναι να μάθομε να διαβάζομε και να καταλαβαίνομε. Ο Ισραηλινός υπουργός μιλά σαν αξιωματούχος κυρίαρχου κράτους, στο οποίο φαίνεται (ακατ)ανόητη η φοβία μας για τα τούρκικα νταβτζηλίκια (άλλωστε μόνο σ' εμάς τα κάνουν, διότι τους δώσαμε το δικαίωμα).

    Και όντως είναι λάθος τόσα χρόνια να μένομε άπρακτοι, να αφήνομε ανεκμετάλλευτο τον υποθαλάσσιο κι ενδεχομένως ορυκτό μας πλούτο, για τον φόβο των Τούρκων.

    Μας έχει καλλιεργηθεί χρόνια τώρα αυτή η ηττοπάθεια, η φοβία για τους Τούρκους, η οποία μας έχει οδηγήσει de facto σε κατάσταση θύματος.

    Από το 1982, έπρεπε να έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ, οπότε θα είχαν λυθεί συλλήβδην τα προβλήματα στο Αιγαίο. Δυστυχώς ολιγωρήσαμε, ακολουθήσαμε λανθασμένη πολιτική και τώρα το πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Ελληνικά Πετρέλαια: Η μεγάλη συνομωσία», που κυκλοφορεί σε dvd και συνοδεύεται με έντυπους χάρτες στα περίπτερα.

    ___________________________

    Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τις εκπομπές που έκανε στον "ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ" πέρυσι και συνεχίζει και φέτος. Αν ναι, πραγματικά αξίζουν, διότι είναι διαφωτιστικότατες. Στις εκπομπές αυτές πήραν μέρος πολλοί γνωστοί επιστήμονες, ειδικοί και πρώην εντεταλμένοι για την έρευνα πετρελαίων, οι οποίοι δεν "μπορούν" να εξηγήσουν πώς και γιατί σταμάτησαν όλα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη διευθετήσει τις ΑΟΖ της και πληροφορούν τι έχουν δείξει οι έρευνες. Εξαιρετική και επίπονη η δουλειά του Κ. Χαρδαβέλλα, ο οποίος είναι άξιος συγχαρητηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @6:25 μ.μ.
    Το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση και όλους τους πολιτικούς που υπάρχουν στο προσκήνιο, δεν είναι ψυχολογικό (φόβος για τους Τούρκους κλπ), αλλά ζήτημα επιλογής να υποχωρούν στις αξιώσεις της Τουρκίας.
    Και στην επιλογή της τακτικής της υποχώρησης, η ...ψυχολογική υποστήριξη των Ισραηλινών, δεν έχει να προσφέρει τίποτα.

    Δεν μπορεί να μας λέει άλλα το Ισραήλ (πράσινο φώς) και άλλα να μας λένε από τις ΗΠΑ να πράξουμε έναντι της Τουρκίας (κόκκινο φως).
    Από πότε οι δύο αυτές χώρες βρίσκονται σε διάσταση απόψεων όσον αφορά την περιοχή μας και τις σχέσεις που πρέπει να έχουν Ελλάδα και Τουρκία;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάνω στην πάντα σχόλια και αναλύσεις για να σημειώσω την ουσία. Η ελληνική ηγεσία φοβάται τους Τούρκους και τους φοβάται και ο δειλός ελληνικός λαός που την εξέλεξε.
    Κάποτε ήμουν περήφανος που είμαι Έλληνας. Τώρα που γνωρίζω και άλλους λαούς και την ιστορία τους μπορώ να πω ότι ντρέπομαι που ανήκω σε ένα έθνος δειλών και τουρκόφιλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κρίμα. Έχασα πάσα ιδέα για τους Εβραίους. Τους είχα για πανέξυπνους αλλά πάνε να μπλέξουν με την Ελλάδα... Δεν ξέρουν ότι ο τρύπιος δεν επανέρχεται; Εμείς είμαστε σκυμένοι στον Τούρκο. Έχουμε και τους βεζύρηδες και αντιβεζύρηδες εδώ.... άσ'τα. Φίλοι Εβραίοι, πάτε για αλλού. Εδώ είναι ισλαμική επικράτεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 12:25 π.μ.
    Άστο ρε κοπελιά...
    Που θα μας πεις κότες, λες και είμαστε εμείς που κωλογλείφουμε Τούρκους και Ισραηλινούς...
    Τι σχέση έχει ο ελληνικός λαός με αυτούς τους τζουμπέδες/ανθέλληνες που κυβερνούν έναν λαό με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και με μόνο το 28% από τα 11 εκατομμύρια να τους έχει ψηφίσει;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλοι Εβραίοι, πάτε για αλλού. Εδώ είναι ισλαμική επικράτεια...

    7 Ιανουαρίου 2011 12:52 π.μ.
    -----------------------------

    Α, έτσι;;;;
    Μας την λέτε και από πάνω!!
    Τόσα χρόνια ήσασταν καρντάσηδες με τα Μεμέτια και μας υποσκάπτατε, τώρα ξαφνικά μου γίνατε και επιτιμητές της ελληνικής ανδρείας και είρωνες της κακοτυχίας μας να έχουμε τέτοιους κυβερνώντες!
    Ντροπή σας, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Eύγε ΑΠΕΛΛΗ!

    Αυτό είναι το ποιόν των σιωνιστών.
    Πριν καν γίνει συνεργασία,
    άρχισαν τις εντολές:
    "Μη φοβάστε την Τουρκία"!

    Ποιοί είναι αυτοί οι ελεεινοί που θα δώσουν εντολές σε εμάς;

    Ποιοί είναι αυτοί που θα μας προσβάλλουν ότι φοβόμαστε δήθεν
    την Τουρκία;

    Πες τα συνΈλληνα ΑΠΕΛΛΗ!
    Βάλτους στη θέση τους. Α! όλα κι όλα! Εσύ και οι όμοιοί σου δε φοβάστε την Τουρκία. Με ελεύθερη βούληση προτιμάτε το οθωμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προσωπικώς δεν είμαι καθόλου υπερήφανος για την κατάντια και την ψευτομαγκιά των συνελλήνων μου που σκοτώνονται κατά χιλιάδες σε τροχαία, ψηφίζουν τους ίδιους ανικάνους, έχουν εξορίσει την λογική σκέψη από την καθημερινότητα, γλεντοκοπούν ακόμα χωρίς αύριο, υποβιβάζουν την επιστήμη, την παιδεία, θεωρούν την ευγένεια αδυναμία κλπ. Είμαι υπερήφανος για τους Ολίγους που αγαπούν όχι μόνο την Ελλάδα θεωρητικώς φυσικά, αλλά για τους Έλληνες που αγαπούν τους Συνέλληνες. Εάν θεωρούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε διαφορά με το Ισραήλ στην πράξη, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γι' αυτό και γελοιότητες επισήμων της Εκκλησίας δεν έπρεπε καν να προβάλλονται. Σκέφθηκε κανείς πόσο αντεθνικές είναι στην παρούσα φάση και ενδεχομένως και υποκινούμενες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάπου μπερδεύτηκες ΑΠΕΛΛΗ,
    λες ότι
    "Τόσα χρόνια ήσασταν καρντάσηδες με τα Μεμέτια"

    Μα ο δικός μας Πρωθυπουργός είπε σήμερα ότι είναι καρντάσι του Ερντογάν. Ο πρώην Πρωθυπουργός μας ήταν κουμπάρος, οπότε οι συγγενείς των αμερικανο-τούρκων δεν είναι το Ισραήλ είμαστε εμείς.
    Οι φτωχοί συγγενείς βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eίναι κρίμα να διαπιστωνει κανείς την επιρροή και το ύφος "Λιακό".

    Το ότι εμείς τόσες δεκαετίες δεν αναπτύξαμε σχέσεις με το Ισραήλ σημαίνει ότι μας "υπέσκαπταν"; Επειδή εμέις αδρανήσαμε εγκλωβισμένοι στα στερεότυπά μας; Η αλαζονεία σε ένα τέτοιο σκεπτικό κάνει το Νταούτογλου να μοιάζει με πρότυπο ταπεινότητας.

    Καιρός να ξεστραβωθούμε δε νομίζετε;


    ΥΓ Και μην μπλέκουμε τα blue on blue (τρόπον τινά) σε πόλεμο, με 'συμφωνίες' ! Ούτε το θάρρος να στείλουν τη Μοσσάνντ να βρει τους δολοφόνους του Μονάχου. Εμείς γιατί δε στείλαμε την ΚΥΠ να σκοτώσει τους δολοφόνους του 1974; Του Ισαάκ και του Σολωμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.