5/1/11

ΗΠΑ και Ισραήλ απειλούν περισσότερο την Τουρκία, εκτιμούν οι Τούρκοι σε δημοσκόπηση

Το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll, την ώρα που η Ελλάδα έρχεται καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό τον κατάλογο.

Συγκεκριμένα, το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους ενώ έπεται το Ισραήλ, που θεωρείται κίνδυνος από το 24% των ερωτηθέντων.

Επιπλέον, το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ ενώ 28% πιστεύουν αντίθετα ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος.

Πάντως το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.

Το Ιράν, που οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% των ερωτηθέντων.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις, καθώς μόνο το 2,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.

Ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, μικρότερα και από 2%, συγκέντρωσαν οι απαντήσεις για το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αρμενία. Το 1,3% είπαν ότι καμία χώρα δεν είναι απειλή για την Τουρκία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων. Το Ινστιτούτο σχετίζεται με το κυβερνών κόμμα Akp, αναφέρει η Hurriyet

BHMA

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι και τόσο ...κολακευτικό να μας θεωρούν οι Τούρκοι αμελητέα ποσότητα κινδύνου της τάξης του 2,3% !!!
    Να κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ για να ανέβει λίγο παραπάνω.
    Εάν μπορέσουμε να αποτελέσουμε τον Νο.1 κίνδυνο, πάνω και από την Αμερική, θα είναι το καλύτερό μας.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.