26/1/11

FT: Ήπιο συμβιβασμό προωθεί η Siemens Hellas

Ήπιο εξωδικαστικό συμβιβασμό φέρεται να διεκδικεί η Siemens Hellas με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των "Financial Times", που επικαλείται ανώνυμες πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Siemens"αναφέρεται η επιστολή του υπουργού Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas, κ. Π. Ξυνή, με την οποία του ζητά να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία για τη διευκόλυνση των ερευνών και τη ροή μαύρου χρήματος από τα ταμεία της γερμανικής εταιρίας.
 


Οι "Financial Times", επικαλούμενοι δηλώσεις μέλους του εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, αναφέρουν ότι ο όμιλος βρίσκεται "σε συχνές επαφές με τις ελληνικές αρχές και ελπίζει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό της υπόθεσης".

"Τους είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο",
 δήλωσε το στέλεχος της εταιρίας στους "F.T.", συμπληρώνοντας ότι η Siemens τοποθέτησε 150 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά στην ελληνική θυγατρική της, "παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει να πληρώνει τους χρεωστικούς λογαριασμούς προς την εταιρία".

"Θέλουμε να κάνουμε και άλλες δραστηριότητες και να επενδύσουμε στην Ελλάδα",ανέφερε στους "Financial Times".

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην εταιρία, αποκαλύπτει ότι η Siemens "έχει δώσει στην ελληνική επιτροπή που ερευνά τον ρόλο των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων αρκετά στοιχεία από τα αποτελέσματα της δικής της εσωτερικής έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς".

"Χαρακτηρίζουν την εκτίμηση (ζημίας του ελληνικού δημοσίου) στα 2 δισ. ευρώ παράλογη,επισημαίνοντας πως τα έσοδα από την Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πολύ χαμηλότερα", αναφέρουν οι "Financial Times"

euro2day.gr

5 σχόλια:

  1. Το σκάνδαλο αυτό είναι αποκλειστικά πολιτικό,κάνουν εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες να το υποβιβάσουν σε οικονομικό,είναι μεγάλο κουκούλωμα να ξεμπερδέψει η ζήμενς με ένα απλό χρηματικό πρόστιμο δίχως να δώσει ούτε στοιχεία ούτε ονόματα.

    Επείσης,υπάρχουν ήδη πολές ενδείξεις ότι η ζήμενς φένεται να έχει εμπλακεί πολύ βαθειά στην Ελληνική πολιτική σκηνή,σε πολές περιπτώσεις φένεται να λειτουργούσε πέραν των στενών οικονομικών συμφερόντων και να είχε επηρεάσει πολιτικές.

    Τέλος,θα πρέπει να αναζητήσουμε ως κράτος,πόσες ακόμη εταιρίες κολοσοί έχουν αναμιχθεί στα παρα-πολιτικά δρώμενα,σίγουρα δεν είναι μόνο η ζήμενς,το γεγονός όμως ότι ουδείς θεσμικός παράγοντας ασχολήθηκε με ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέει πολά και εξηγεί ακόμη περισότερα.

    Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την αυτο-κάθαρση του,είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο πλέον,η Δικαστική Εξουσία έχει ήδη διαμηνύσει εδώ και καιρό πως τα χέρια της είναι δεμένα,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φένεται πως δεν ενοχλείται με το ρόλο της πολιτικής γλάστρας,Η Στρατιωτική Ηγεσία πλήρως υπόδουλη στους διεφθαρμένους πολιτικούς και με το σύνδρομο της Χούντας στις πλάτες τους,ο Ελληνικός Λαός απο την άλλη πλευρά δεν βλέπω να συγκρατείται για πολύ ακόμη,κατά τη γνώμη μου αρκεί ένα τυχαίο γεγονός για να ξεχειλίσει η οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σεις εδώ πιάσανε τους μεσολαβητές στη διακίνηση του μαύρου χρήματος και δεν πήγε ένας μέσα, για να θυμηθεί!!!
    Ολοι είχαν ξεχάσει που είχαν δώσει τα λεφτά...
    Δεν μπήκε κανένας μέσα, από φόβο μήπως αρχίσει και μιλάει!!
    Και έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαιοσύνη!!!

    Καμαρώστε τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πηγεμός πρός τήν Ιθάκη!

    Είχε πεί ο μεγάλος ποιητής Κωστής Παλαμάς:"Εάν μιά μέρα έρθει μιά νεράιδα καί μού πεί νά κάψω ότι έχω γράψει-εκτός από δύο-θά τής πώ:Καλή μου νεράιδα,καλή μου ξωτικιά,κάφτα όλα.Εμένα μου φτάνει η χαρά πού δοκίμασα γράφοντάς τα".

    Τί χαρά πού τά άρπαξαν!!!
    Τά λεφτουδάκια ντε οι σημενσέλληνες...καί σύν αυτούς...
    βολεύτηκαν!τί ωραία διαδρομή....
    Αλλά σέ ένα έργο τού Σαίξπηρ ,τραγουδάει ένας γελωτοποιός τρελλός(;):
    "Σάν ήμουν νιός γλυκά-γλυκά
    περνούσα τόν καιρό μέ τήν αγάπη
    ξέγνοιαστα γλεντούσα πάντα έξω,
    μά ήρθαν τά χρόνια κλέφτικα
    μ'αρπάνε από τόν λαιμό καί ένα
    κουρέλι μέ πετάν
    σάν νά μήν είμαι εγώ".

    "ΓΕΡΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηπιος συμβιβασμος ειναι να μην αναφερη ποτε η ζημενσ ονοματα των πρωην και μελλουμενω επιορκων πολιτικων.Νεες μιζες θα πεσουν και ο αιωνιως ζημιομενος αλλα αδιαφοροςΕλληνικος λαος παλι δεν θα καταλαβη τιποτα.Την διοικησι της συν τους επιορκουσ πολιτικαντιδες,αφου δεν μπορουν να τους κρεμασουν για το τεραστιο χρεος που μας δημιουργησαν πρεπει ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ να μετρησουν οτι αγορασαν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ και να μας επιστρεψουν μεγαλο μερος συν τους τοκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, θα δώσει κάτι τις (από τα κλεμμένα) η Ζίμενς για να μπορεί να συνεχίσει να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς τού ελληνικού δημοσίου (και να τα βγάλει στο πολλαπλάσιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.