31/1/11

Το ΝΑΤΟ κάλυπτε την κοσοβάρικη μαφία,ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ KFOR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ

....Ο Χαλίτι περιγράφεται ακόμη να σχετίζεται ή και να αντιπαλεύει με άλλες αλβανικές ομάδες (φατρίες) οργανωμένου εγκλήματος, με πολλές λεπτομέρειες για την περιοχή ευθύνης, τη δράση, τη στελέχωση, τα συμφέροντα και τους πολιτικούς συμμάχους της κάθε ομάδας. Σε μια παράγραφο υπάρχει και η πληροφορία ότι σχετίζεται με εταιρεία στην Ελβετία (κατονομάζεται) που χρηματοδοτεί Τούρκους εξτρεμιστές και ένοπλες ισλαμικές ομάδες.


Τρία χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και δώδεκα χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας (με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο), έρχονται στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών της ΝΑΤΟϊκής δύναμης (KFOR) που επανατοποθετούν συνολικά το πρόβλημα των Δυτικών Βαλκανίων.

Η 41 σελίδων αναφορά, μέρος της οποίας παρουσίασε η Κ.Ε. της 2ας Φεβρουαρίου, κατονομάζει τον σημερινό πρωθυπουργό του Κοσόβου και πρώην ηγέτη του UCK, Χασίμ Θάτσι, ως το «μεγάλο ψάρι» του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή και του αποδίδει ηγετικό ρόλο στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων και πετρελαίου. Επίσης, αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας και τότε ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φάτος Νάνο, ότι οργάνωσε το λαθρεμπόριο όπλων από την Αλβανία προς τους Κοσοβάρους αντάρτες (πριν από την επίθεση του ΝΑΤΟ) σε συνεργασία με το δεξί χέρι του Θάτσι, τότε υπεύθυνο για την οικονομική βοήθεια, τον ανεφοδιασμό και τον εξοπλισμό του UCK, Τζαβίτ Χαλίτι.

Γνώριζαν, αλλά κάλυψαν
Η ημερομηνία συγγραφής της αναφοράς είναι η 10η Μαρτίου 2004, πολύ πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Δηλαδή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δύσης όχι μόνο γνώριζαν την εγκληματική δραστηριότητα επιφανών πολιτικών της περιοχής, αλλά τους κάλυψαν, τους προστάτεψαν, τους άφησαν να συνεχίσουν να δρουν και τελικά τους στήριξαν πολιτικά, ελλείψει άλλων αξιόπιστων συμμάχων.

Οι -πιθανότατα Βρετανοί- συντάκτες περιγράφουν με πολύ επαγγελματικό και εξαντλητικό τρόπο το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος που περιβάλλει τον Χασίμ Θάτσι και τη «συμμορία της Ντρένιτσα» και αποδεικνύει πόσο στενά ταυτισμένη -συχνά δυσδιάκριτη- είναι η πολιτική και η μαφιόζικη δράση στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της αναφοράς είναι ο στενός συνεργάτης του Θάτσι, Τζαβίτ Χαλίτι, πρώην βουλευτής, πρώην ηγετικό στέλεχος του UCK, νυν πολυεκατομμυριούχος, μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων σε Κόσοβο, Αλβανία και Ελβετία, πρώην μέλος του Δ.Σ. της πετρελαϊκής εταιρείας του Κοσόβου, ο οποίος «είναι ηγετική φυσιογνωμία του εγκλήματος στο Κόσοβο... έχει ισχυρούς δεσμούς με την αλβανική μαφία... και πιθανότατα στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Κοσόβου ή και της Αλβανίας. Είναι η δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό Θάτσι, τον οποίο ελέγχει, καθώς οι δύο άνδρες έχουν αμοιβαίους οικονομικούς δεσμούς...

Κάνει για τον Θάτσι τη "βρόμικη" δουλειά. Πολύ αναμεμιγμένος σε δίκτυα πορνείας, λαθρεμπορίου όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών και συνδέεται στο λαθρεμπόριο όπλων με τον Φάτος Νάνο... Πιθανότατα ενέχεται σε δυο δολοφονίες Αλβανών του Κοσόβου: του Μουσταφά Τζεμάλι (το 2000), στενού συνεργάτη και συμβούλου του πρώην Κοσοβάρου πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, και του Ιλίρ Κουνοσέτι». Ο τελευταίος είχε ετοιμάσει εξασέλιδη αναφορά προς τις αρχές, με την οποία περιέγραφε τις παράνομες δραστηριότητες του Χαλίτι. Ο Ιλίρ δολοφονήθηκε το 1998, ένα χρόνο πριν από την εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και τη ΝΑΤΟϊκή επίθεση. Δηλαδή, οι αρχές ασφαλείας των δυτικών κρατών γνώριζαν από τότε ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται...

Ακόμη πιο αποκαλυπτικό όμως είναι το σχόλιο του ΝΑΤΟϊκού αξιωματικού που περιγράφει τις σχέσεις Χαλίτι-Νάνο: «Χαλίτι και Νάνο ήταν από την αρχή της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο αναμεμιγμένοι στην αποσταθεροποίηση της περιοχής για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη Μεγάλη Αλβανία».

Τούρκοι εξτρεμιστές
Ο Χαλίτι περιγράφεται ακόμη να σχετίζεται ή και να αντιπαλεύει με άλλες αλβανικές ομάδες (φατρίες) οργανωμένου εγκλήματος, με πολλές λεπτομέρειες για την περιοχή ευθύνης, τη δράση, τη στελέχωση, τα συμφέροντα και τους πολιτικούς συμμάχους της κάθε ομάδας. Σε μια παράγραφο υπάρχει και η πληροφορία ότι σχετίζεται με εταιρεία στην Ελβετία (κατονομάζεται) που χρηματοδοτεί
Τούρκους εξτρεμιστές και ένοπλες ισλαμικές ομάδες.

Το όνομα του Χαλίτι (αλλά και του Χασίμ Θάτσι) αναφέρεται επίσης στην έκθεση του Ελβετού βουλευτή και εισαγγελέα Ντικ Μάρτι, ο οποίος με πρόσφατη αναφορά του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εμπλέκει τους δύο Κοσοβάρους πολιτικούς και στην υπόθεση της βίαιης αφαίρεσης οργάνων (νεφρών) από Σέρβους και Τσιγγάνους αιχμαλώτους πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία. Το Συμβούλιο της Ευρώπης διέταξε να γίνει εισαγγελική έρευνα από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή που δρα στο Κοσσυφοπέδιο, την EULEX. Ομως, πόσο μπορεί η ελλιπώς στελεχωμένη και άπειρη υπηρεσία της EULEX να φέρει σε πέρας μια τόσο σημαντική και περίπλοκη έρευνα; Ποια προστασία παρέχεται στους μάρτυρες; Την προηγούμενη φορά που έγινε απόπειρα να κατηγορηθεί ένα άλλο πρώην στέλεχος του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, ο Ραμνούς Χαραντινάι, από το Διεθνές Δικαστήριο, οι μάρτυρες κατηγορίας είτε αναίρεσαν τις καταθέσεις τους είτε βρέθηκαν δολοφονημένοι.

Είναι φανερό ότι η περιοχή απέχει ακόμη πάρα πολύ από τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου. Κι όσο υπάρχει πολιτική στήριξη της Δύσης στους πολιτικούς που εμπλέκονται ευθέως, αν δεν ηγούνται, με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, τόσο θα δυσκολεύεται να λειτουργήσει δημοκρατικά και ελεύθερα η τοπική κοινωνία, που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η διαπλοκή μαφίας και πολιτικών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση κρατάει τώρα πάνω από 10-15 χρόνια. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ανομίας και αστάθειας, όπου αντί του κράτους δικαίου, βασιλεύει ο νόμος του οργανωμένου εγκλήματος και η ομερτά. Θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνον οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά κυρίως οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, που συνεχίζουν να ζουν μέσα στη φτώχεια, ενώ οι ναρκοβαρόνοι-πολιτικοί πλουτίζουν και νέμονται ιδιοκτησιακά την εξουσία. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. Το Κοσσοβο λοιπον κατεχει μια πρωτια:
    Ειναι ισως το πρωτο κρατος στην Παγκοσμια Ιστορια το οποιο ειναι δημιουργημα της Μαφιας στην οποια εξαλλου ανηκει και η ηγεσια του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Κοσσοβο λοιπον κατεχει μια πρωτια:
    Ειναι ισως το πρωτο κρατος στην Παγκοσμια Ιστορια το οποιο ειναι δημιουργημα της Μαφιας στην οποια εξαλλου ανηκει και η ηγεσια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «...Η διαπλοκή μαφίας και πολιτικών, που στηρίζονται από ΗΠΑ (ΝΑΤΟ) και ΕΕ, κρατάει τώρα πάνω από 10-15 χρόνια. Αποτέλεσμα είναι -σήμερα- να έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ανομίας και αστάθειας, όπου αντί του κράτους δικαίου, βασιλεύει ο νόμος του οργανωμένου εγκλήματος και η ομερτά. ...»
    - Δείτε το, προεκτείνετέ το, υποθέσετε -με ή χωρίς επιφυλάξεις- και σκληρύνετέ το, να πιάσει ίσως τόπο. Όταν πια δεν αντέχουν τα προσχήματα στο χρόνο, συνθήκη νομοτελειακή, όταν η αχόρταγη πλεονεξία αποθρασύνεται, σε βαθμό που δεν την καλύπτουν άλλο οι μάσκες της είτε/και, όταν θεωρείται πως εξασθένισε η μνήμη της κοινωνικής «μάζας», κάποιοι επιφανείς διαχωρίζουν -τάχα- τη’ θέση τους και/ή των μορφωμάτων τους, «θυσιάζοντας» υποτελή όργανά τους, στο βωμό μιας δήθεν αποκατάστασης των πραγμάτων, που -όμως- δεν τα γυρίζουν ποτέ πίσω στη θέση τους. Τ’ αφήνουν ως «τετελεσμένα» αναγκαία -δήθεν- κακά. Εκτελεστικά ανθρωποειδή, εντέλλονται από χειρότερους μάλλον προϊσταμένους κι’ ας μη φαίνεται εν πρώτοις. Το ζήτημα είναι πως, πηγαίνοντας από δράστες σε συνεργούς κι’ απ’ αυτούς σε ηθικούς αυτουργούς, δε’ φαντάζεσαι πόσο ’πίσω, πλατιά και βαθιά χρειάζεται να φτάσεις. Κι’ αν το φανταστείς δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Έναντι του Slobodan Milosevic, πού και πώς κατατάσσονται τα -εκούσια και ακούσια- εγκλήματα των «εντολέων» των William Jefferson 'Bill' Clinton, Madeleine Korbel Albright, Francisco Javier Solana de Madariaga, ακόμη και της Carla Del Ponte;!
    -:-
    Στις 24 Μαρτίου 1999, επί Γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στο πλευρό -δήθεν- των Αλβανών του Κοσσόβου, με βομβαρδισμούς -«ανθρωπιστικούς» πάντα- σε όλη την Γιουγκοσλαβία, χωρίς -βέβαια- την άδεια του ΟΗΕ.
    Γι’ αρχή αναζήτησης ένας σύνδεσμος στην τύχη
    http://www.vaskrsenje.com/GR/Projekte/10-jahre-nato-angriffe-gegen-serbien/nato-angriffskrieg-gegen-serbien.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υμετερε,η Δυση εγνωριζε απο το 1980 το ποιον και τους σκοπους του UCK και των αλλων 'ευγενων' οπλαρχηγων της περιοχης,ομως παρ'ολα αυτα τους ενδυναμωσαν και τους αναγορευσαν μεχρι αρχηγους στα μορφωματα που δημιουργησαν.Ζωντας ακομα του Τιτο εσχεδιασθει η διαλυσις της Γιουγκοσλαβιας μαλιστα ειχαν δωθει και τα ονοματα των μορφωματων.Η δυση ακολουθει πιστα την θεωρια της λεμονο κουπας,οταν την στιψεις δεν την φυλας στο ψυγειο αλλα την πετας στα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.