17/1/11

Toυρκικό το υποβρύχιο που εγκλώβισαν τα ελικόπτερα του Π.Ν. στην Κέα - Πανικοβλήθηκε & κινδύνευσε

Τουρκικό ήταν τελικά το υποβρύχιο που εντόπισαν και κυνήγησαν επί ώρες τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk την Πέμπτη το πρωί βόρειοδυτικά της Κέας, 8,5 μίλια από την νήσο Μαντιλού και 11,5 μίλια νότια της Καρύστου, σε μία κορυφαία επιθετική κίνηση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν!
Το defencenet.gr μετά από έρευνα τριών ημερών φέρνει στην επιφάνεια και αποκαλύπτει πλέον όλες τις λεπτομέρεις ενός ναυτικού επεισοδίου που έχει πολλά κοινά με την ταινία «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» με την μόνη διαφορά, ότι τα πράγματα εδώ ήταν πολύ αληθινά: Υπήρξε κίνδυνος μέχρι και πρόσκρουσης του τουρκικού υποβρυχίου που μετά το αρχικό πάγωμα στο βυθό ξεκίνησε ελιγμούς πανικού, χωρίς να καταφέρει όμως να ξεφύγει ούτε λεπτό από τους κυνηγούς του, τα πληρώματα των ελληνικών S-70 B-6 Aegean Hawk!

Ας δούμε από την αρχή το όλο σκηνικό: Τα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk σηκώνονται από την βάση στο Κοτρώνι για συντήρηση επιχειρησιακής εκπαίδευσης, διαδικασία ρουτίνας (δηλαδή, δεν υπήρχε άσκηση «Γοργόνα», όπως λέχθηκε χθες από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να καλυφθεί η ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα της Πέμπτης. Έτσι ή αλλιώς η «Γοργόνα» διεξάγεται μόνο Τετάρτη και η πρώτη για το 2011 έχει σχεδιαστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 19/01).

Τα ελικόπτερα κατευθύνονται προς την περιοχή της Κέας όπου είναι προσδιορισμένη περιοχή ασκήσεων ελικοπτέρων του Π.Ν.. Ξαφνικά στο ραντάρ ΑN/APS-143(V)3 , εντοπίζει ένα περισκόπιο με διόπτευση 2-0-0! Ενημερώνεται άμεσα η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) και ερωτάται αν είναι φίλιο το υποβρύχιο, το οποίο όμως στο μεταξύ έχει αρχίσει διαδικασία κατάδυσης. Λαμβάνει αρνητική απάντηση και εντολή να καταδιώξει το εχθρικό υποβρύχιο. «Εχθρικό» γιατί παραβιάζει τα ΕΧΥ καθώς βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των έξι μιλίων από ελληνική ακτή, αλλά και γιατί παραβίαζε τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης αφού κινείτο κάτω από την επιφάνεια. «Ο Τούρκος ήταν άτυχος: Λίγα μίλια νοτιότερα να βρισκόταν δεν θα τον έβρισκε το ραντάρ» αναφέρουν πηγές από το Κοτρώνι.

Το ελικόπτερο ποντίζει αμέσως το Ενεργό Σόναρ Μακράς Εμβέλειας Ελικοπτέρου (HΕLRΑS) που διαθέτει και «λοκάρει» το υποβρύχιο, το οποίο πλέον είναι πρακτικά αδύνατον να ξεφύγει. Μάλιστα, αρχικά δεν προσπάθησε καθόλου να ξεφύγει. Προφανώς έχοντας αντιληφθεί την πόντιση του σόναρ και γνωρίζοντας ότι έχει εντοπιστεί, καταδύεται σε μικρό βάθος και παραμένει ακίνητο, προφανώς ενημερώνοντας την βάση του για το όλο επεισόδιο.

Ξαφνκά αρχίζει να κινείται και όχι απλώς να κινείται, αλλά και να κάνει ελιγμούς σε βυθό ο οποίος σίγουρα δεν είναι γνωστός στον κυβερνήτη σε ότι αφορά τέτοιου είδους αποστολή. Κινείται με αυξομειούμενη ταχύτητα περί τα τέσσερα μίλια την ώρα, προσπαθεί να κρυφτεί σε χαράδρες του βυθού, αλλά τα δύο Hawk δεν το χάνουν ούτε στιγμή. Υπό κανονικές συνθήκες τα ελικόπτερα θα είχαν καταστρέψει με εκτόξευση τορπιλών το υποβρύχιο. Δεν υπάρχει υποβρύχιο στο κόσμο που να μπορεί σε τέτοιο βάθος να ξεφύγει από βολές τορπιλών δύο ελληνικών S-70 B-6 Aegean Hawk και ειδικά το συγκεκριμένο υποβρύχιο, του οποίου ο κυβερνήτης έδειχνε σαφή ίχνη πανικού.

Στο χάρτη είναι σημειωμένη, με κόκκινο, η περιοχή που εντοπίστηκε το τουρκικό υποβρύχιο.
Στο μεταξύ από την ΔΕΝ, ενημερώνεται απ’ευθείας ο Αρχηγός Στόλου, εκτός από το ΕΘΚΕΠΙΧ, το οποίο από την αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη του θρίλερ. Τα δύο ελληνικά ελικόπτερα καταδιώκουν το τουρκικό όπως τα λαγωνικά το τραυματισμένο θήραμα, το οποίο πραγματικά δείχνει να μην ξέρει που πηγαίνει, αφού αντί για ανατολικά κατευθύνεται ... βόρεια!

Η κίνηση του υποβρυχίου και η εκτίμηση ότι έχει πανικοβληθεί και μπορεί να υπάρξει ατύχημα, φαίνεται ότι οδηγούν σε μία απόφαση προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία όσο και αν ακούγεται παράδοξη, ήταν σαφώς η ενδεικνυόμενη αν θεωρήσουμε ότι έπρεπε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να υπάρξει αποκλιμάκωση: Στο δεύτερο ζευγάρι των S-70 B-6 Aegean Hawk που φθάνει στην περιοχή, δίνεται η εντολή να δημιουργήσουν με τα σόναρ, ένα «barrier», δηλαδή ένα είδος «φράγματος-διαδρόμου» με τον οποίο θα καθοδηγήσουν το τουρκικό υποβρύχιο να εξέλθει με ασφάλεια από την θανάσιμη παγίδα στην οποία έχει πέσει.

Όντως το δεύτερο ζευγάρι ακολουθεί την εντολή και το υποβρύχιο παίρνει πλέον κατεύθυνση ανατολικά, αλλά και πάλι μέσα σε επίκίνδυνα νερά. Τότε, και ενώ έχει αρχίσει να βραδιάζει μετά από ώρες κυνηγιού, τα ελληνικά ελικόπτερα παίρνουν εντολή να επιστρέψουν στη βάση τους δεδομένου ότι ο καιρός έχει χαλάσει και πλέον ο Τούρκος κινείται σε διεθνή ύδατα.

Το κύριο ερώτημα είναι «Τι αναζητούσε το τουρκικό υποβρύχιο στην περιοχή». Όπως ήδη γράψαμε την Παρασκευή δύο τουρκικά υποβρύχια κινούντο επί τριήμερο βόρεια της Άνδρου. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν ένα από τα δύο ή επρόκειτο περί τρίτου υποβρυχίου.

Πηγές του ΓΕΝ, αναφέρουν ότι «Πιθανότατα είχε σταλεί για να καταγράψει το ίχνος του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ που είχε εξέλθει του ναυστάθμου στις 11 του μήνα. Ο Τούρκος πρέπει να βρισκόταν δύο ημέρες στην περιοχή».

Εδώ τίθεται και θέμα ασφάλειας πληροφοριών. Για ποιο λόγο είχε διαρρεύσει η έξοδος του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ για εκπαίδευση; Για να φανεί ότι είναι «μάχιμος»; Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημοσιοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός που όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε «ενδιαφερόμενους».

Από εκεί και πέρα με όλα αυτά που φέρνει σήμερα το defencenet.gr στην επιφάνεια αποκαλύπτεται ότι είναι απίστευτο, μεν, αλλά παραλίγο να είχαμε «θερμό» επεισόδιο στις ακτές τις Αττικής, αφού πλέον η Τουρκία, λίγες ημέρες μετά το Ερζερούμ, προχώρησε σε μία κορυφαία πρόκληση η οποία παραλίγο να της κοστίσει ένα υποβρύχιο και βέβαια να φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα πολεμικής εμπλοκής.

Πλέον δείχνουν ότι είναι ικανοί για όλα και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης ανησυχητική η τακτική ενημέρωσης που ακολουθεί το υπουργείο Ενικής Άμυνας: Από την Παρασκευή μέχρι και χθες το βράδυ, προφανώς κατόπιν εντολών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ διέψευδε το γεγονός, επικαλούμενος και σχετικές ενημερώσεις του από το ΕΘΚΕΠΙΧ, από τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΝ! Για ένα γεγονός το οποίο έχει καταγραφεί σε δεκάδες σήματα και έχει ενημερωθεί ολόκληρη η αλυσίδα διοίκησης!

Και δεν διέψευδαν απλώς, αλλά ψευδολογούσαν κι όλας και εδώ αναδεικνύεται ανάγλυφα ένα άλλο κρίσιμο θέμα: Του τι πραγματικά συμβαίνει στο Αιγαίο σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και αποκρύπτεται! Επίσης είναι πολύ άσχημο να καταπέφτει η αξιοπιστία των ενημερώσεων του υπουργείου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αφού πλέον όλοι σκέφτονται είτε ότι ψεύδονται στις ανακοινώσεις τους είτε ότι κρύβουν την αλήθεια...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

112 σχόλια:

  1. έπρεπε να πάρουν εκδίκηση για τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος έχει ζήσει από κοντά τη μαχητικότητα της ΔΕΝ, δεν μπορεί από το να νοιώθει περισσότερο υπερήφανος για το γεγονός ότι κάποιοι είναι έτοιμοι για όλα ανά πάσα στιγμή...

    Τα υπόλοιπα είναι θλιβερές ιστορίες μικροδιαχείρισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βυθίστε τους επιτέλους τους καριόληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ¨φαίνεται ότι οδηγούν σε μία απόφαση προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία όσο και αν ακούγεται παράδοξη, ήταν σαφώς η ενδεικνυόμενη αν θεωρήσουμε ότι έπρεπε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να υπάρξει αποκλιμάκωση:¨

    Δηλαδή εκεί που μουτζώναμε την πολιτική ηγεσία, τώρα θα πρέπει να χειροκροτήσουμε ; Με λίγα λόγια κατάπιαμε και αυτή τη πρόκληση και όλα μέλι - γάλα.
    ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ => ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ => ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΛΗΣΗ=> ΕΠΑΝΑΡΟΧΑΛΗΤΟ

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal,

    δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο ούτε τον επιθυμούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας τους αφήσουμε να χαρτογραφήσουν και τον βυθό του αιγαίου να μην υπάρχει περίπτωση να αποτύχουν σε πιθανή σύρραξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KILL THEM ALL.

    Γ*Μ* ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σάββα, σας βρίσκω ιδιαίτερα εμπαθή με τους "συμμάχους".....

    Πάντως και εκπαίδευση των πληρωμάτων μας είχαμε, αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε με το κόκκινο κουμπάκι.....

    Έλεος πάντως...

    Ερώτηση κρίσεως: Εάν έφτανε το υποβρύχιο στο Γαλαξίδι, θα θεωρείτο αβλαβής διέλευση;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 17 Ιανουαρίου 2011 10:05 μ.μ.
    Ποιός μιλάει για πόλεμο;
    Παραβίαση=Κατάρριψη
    Παράνομες βόλτες υποβρυχίων= βύθιση
    Απλά πράγματα.
    Ας το κάνουμε μαι μετά βλέπουμε.
    Όσο για τον πόλεμο:
    Μήπως νομίζεις ότι είναι έτοιμοι οι Τούρκοι για πόλεμο ή ότι τον θέλουν;
    Έχεις σκεφθεί ότι αν χάσουν οι Τούρκοι, θα χαθούν τα πάντα γι' αυτούς, ιδίως για τους στρατηγούς;
    Έχεις σκεφθεί πώς περιμένουν τα 20 εκατομμύρια Κούρδοι ένα στραβοπάτημα;
    Γι' αυτό λέω, μόλις οι Τούρκοι αντιληφθούν τον κίνδυνο της κατάρριψης και της καταβίθυσης, θα γίνουν τα καλύτερα παιδιά.
    Να είσαι σίγουρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αξιοτιμε κ.κ. Καλεντεριδη δεν θα σχολιασουμε τη ναυτοσυνη των Τουρκων αξιωματικων και ναυτων γιατι μια σειρα απο συμβαντα στον Ελληνικο θαλασσιο και υποθαλασσιο χωρο αλλα και στο εξωτερικο μας τη φανερωνουν,αλλα ας φανταστουμε οτι ειχε χαθει η διοικηση στο υποβρυχιο ο ενας να λεει στριψε αριστερα ο αλλος στριψε δεξια και οι αλλοι να λενε αυξομειωσε ταχυτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και οχι μονο αυτο ουτε στιγμα ειχαν ουτε και οργανα πιθανον για να ξερουν που πηγαινουν.
    Ας φανταστουμε να βρισκοντο και αλλα υποβρυχια σε εκεινη τη περιοχη το τι θα γινοταν.
    Αλλα και δεν ξεχναμε τα πληρωματα των Ελληνικων ελικοπτερων να οδηγουν τους Τουρκους σε ασφαλη νερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Καλλεντερίδη

    Αν είσαστε βέβαιος, χαίρομαι με την πραγματικότητα της κατάστασης όπως την περιγράφετε.

    Όμως πιθανόν η πολυπλοκότητα των διεθνών συσχετισμών να μην επιτρέπει τέτοια ενέργεια λόγω αδυναμίας μας πολιτικο-οικονομικής και όχι στρατιωτικής.

    Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά είμαστε άβουλοι;

    Δε θα ήθελα να πιστεύω το 2ο όμως δε θα εκπλαγώ.

    Εσείς έχετε λόγο να πιστεύετε πως είναι το 2ο, είμαστε άβουλοι;

    Φιλικά και ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα

    Ακόμη και στη Βαριοπούλα αν δεν κάνω λάθος σχεδίαζαν με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει,είναι πολυ χαρακτηριστικό.

    Τα περί πολέμου ξεχάστε τα,στη χειρότερη περίπτωση να οδηγηθούμε σε απόλυτη και μόνιμη Αμερικανική παρουσία με ταυτόχρονο απόλυτο έλεγχο.

    Αν είχαν το θάρος να ρίξουν ΕΝΑ αεροσκάφος το 80 σήμερα δεν θα γνωρίζαμε τι εστί παραβίαση.

    Όσο για το άρθρο,τα ανησυχητικά σημεία είναι ότι 1ον βρέθηκε κατά λάθος και 2ον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες φορές έχει γίνει αυτό και πόση διάρκεια.
    Σημειωτέον ότι μιλάμε για χωρικά μας ύδατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν δεν βυθιστεί θα επαναληφθεί.

    Στην περίπτωση που βυθιζόταν,θα λέγαμε ότι ήταν άγνωστο σκάφος που δέν συμμορφώθηκε..

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαινεται οτι η σκια του ελικοπτερου
    που καταριφθηκε στα Ιμια γιγαντωσε
    και σκεπασε το τουρκικο υποβρυχιο και το οδηγησε στην δυνητικη εξαφανιση αν υπηρχε η αναλογη εντολη.Την επομενη φορα θα το σκεφτουνε τα θρασιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφων'ω 100% με skal. Όποτε τους έχουμε καταρρίψει αεροσκάφος κάνουν καιρό να εμφανιστούν στο Αιγαίο. Σιγά μην μας κάνουν πόλεμο. Εμείς τον πόλεμο απλώς τον απευχόμαστε, αυτοί τον φοβούνται. Αν χάσουν τελείωσαν δια παντός. +1 για βυθίσεις και καταρρίψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ απόλυτα με τον Skal.
    Αλλά και η περίπτωση του "ατυχήματος" του υποβρυχίου μέσα στην χωρική μας θάλασσα, θα μπορούσε να εξετασθεί(και θα μπορούσε να "ωθηθεί" σε αυτήν το υποβρύχιο!!!).
    Και θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε κατάλληλα το περιστατικό, ακόμη και για την "Έρευνα και Διάσωσή" του!!!
    Και θα ικανοποιούσε άλλωστε και το κοινό αίσθημα "δικαιοσύνης" (εκδίκησης το γράφει ο "Ανώνυμος" για τους ήρωες των Ιμίων)!!!.
    Αλλά επίσης, θα είχαμε και πολλά άλλα (ευνόητα) διπλωματικά πλεονεκτήματα με το μέρος μας.
    Αλλά φαίνεται πως "χάσαμε" ξανά μια ευκαιρία!!!
    Αυτό είναι και το χειρότερο, γιατί, αν το συμβάν εξελίχτηκε όπως περιγράφεται, τέτοια "ευκαιρία" δεν θα ξαναδοθεί.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσοι μιλούν για διεθνοπολιτικούς συσχετισμούς, κάνουν λάθος.
    Όταν κάποιος σου παραβιάζει σκόπιμα και συστηματικά την κυριαρχία, που είναι ό,τι το ιερώτερο, τον καταρρίπτεις-βυθίζεις.
    Όλα τα άλλα είναι αθλιότητες, που κατήντησαν τη χώρα περίγελω των Τούρκων και της διεθνούς κοινότητας.
    Γελάνε μαζί μας.
    Βυθίστε τους τους καριόληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας ελπίσουμε ότι οι άριστοι Έλληνες χειριστές των δύο ελικοπτέρων δεν θα αποστρατευθούν επειδή εξετέλεσαν το καθήκον τους, όπως εκείνοι που το 1974 κατέρριψαν τα δύο τουρκικά αεροπλάνα και τους αποστράτευσε ο "Εθνάρχης"......

    Καλή νύχτα και ες αύριον

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήπως να ζητήσουμε συγγνώμη που τους ζορίσαμε ?
    Καμια αποζημίωση για την ψυχολογική ταλαιπωρία που
    υπέστησαν ?
    Αν ήταν ο Κουντουριώτης σήμερα τι νομίζετε θα γινόταν.
    Οι σοβαρές χώρες αντιδρούν με τέτοιο τρόπο,που αποθαρρύνουν τέτοιες ενέργειες.
    Εμείς θεωρούμαστε σοβαροί ?
    Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρεπει παντως καποτε και η Defencenet να καταλαβει πως ειναι περιοδικο αμυντικων θεματων.

    Βλεπει "Πανικο" στο γεγονος πως ο Τουρκος πηγαινε βορεια αντι για ανατολικα και αυξομειωνε ταχυτητα. Μα, αν ξερει το Defencenet αλλον τροπο ελιγμων διαφυγης, ας τον πει. Δηλαδη, για να αποφυγει τα ελικοπτερα τι επρεπε να κανει? Να πλεει με σταθερη ταχυτητα ανατολικα? Μηπως να βαλει και φουλ τις μηχανες για να δειξει πως δεν ειναι πανικοβλητος?

    Ελεος πια.

    Κατα τα αλλα, ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα ειναι που οι Τουρκοι κανουν τετοιες κινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μία είναι η ουσία. Ότι το τουρκικό σκάφος είναι σώο και αβλαβές αντί να γίνει φωλιά για χταπόδια. Ένας πόλεμος δεν είναι μόνο βόμβες κλπ, είναι κυρίως και η φοβέρα που σου ασκεί ο αντίπαλος και σε έχει σούζα συνέχεια, κάτι που το ονειρεύονται οι καλύτεροι στρατηγοί. Κάτι που το έχει καταφέρει με μας η Τουρκία και εναλλάσονται οι πορδηπουργοί μας και κλίνουν συνεχώς το γόνυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ ανώνυμε 10:05 στις 17 Ιαν

    Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να ΕΞΑΠΑΤΑΣ. Να δείχνεις τόσο ισχυρός ώστε κάθε σκέψη επίθεσης εναντίον σου να φαντάζει τρέλα και αυτοκτονία. Αν μπορείς να εξαπατάς μπορείς και να ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ.
    Πρώτον: Γιατί μας λες η Ελλάδα δεν θέλει πόλεμο. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θέλει πόλεμο; Σαν κοπελίτσα που δηλώνει εξαρχής στο επίδοξο βιαστή της πως δεν θέλει να παλαίψει και να αντισταθεί. Δεύτερον: Μας λες δεν είμαστε έτοιμοι: Σαν να ενημερώνεις στην συνέχεια τον παραπάνω επίδοξο βιαστή πως όχι μόνο δεν θες να αντισταθείς αλλά και πως είσαι και χωρίς κιλότα...
    Η φράση σου λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλώς ως υστερική καθώς όχι μόνο δηλώνει ασυγχώρητη αδυναμία αλλά και προκαλεί τον... "βιαστή".
    Ποτέ κανείς υπεύθυνος άνθρωπος δεν θα πει πως είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Όπως ουδείς αντίπαλος βέβαια στην ανθρώπινη ιστορία δεν ρώτησε αν είναι έτοιμος ο άλλος ή όχι.
    Αν θέλει να την κάνει θα την κάνει τη "δουλειά" όποτε πιστεύει πως τον "παίρνει".

    Η βύθιση "αγνώστου" υποβρυχίου που προέβει σε επιθετική ενέργεια σύμφωνα με το υφιστάμενο διεθνές δίκαιο ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να δείξη η Ελλάδα πυγμή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Θεωρώ πως ήταν επιβεβλημένη και ηθικώς ακόμη πράξη καθώς η Ελλάδα έχει τραγικό ιστορικό προηγούμενο με "άγνωστο" υποβρύχιο που σε ειρηνική περίοδο και σε μέρα ιερή για την Ελλάδα, χωρίς προειδοποίηση, άνανδρα και δόλια τορπίλισε πολεμικό πλοίο της που απλώς συμμετείχε στους θρησκευτικούς εορτασμούς στην Τήνο. ("Έλλη" 15Αυγούστου 1940)
    Μία χρυσή ευκαιρία που θα συνιστούσε τρανταχτή απόδειξη πως τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ χάθηκε...
    Και αντί να αναλογιστούμε τί βλακεία κάναμε και πως κάποια στιγμή θα μας κοστίσει και πως επιβεβαιώσαμε (στους απέναντι τουλάχιστον) πόσο άβουλοι, ανύπαρκτοι και τραγικά γελοίοι είμαστε τελικά, συνεχίζουμε υποτιμώντας τον αντίπαλο. Οι ελιγμοί διαφυγής του Τούρκου προς βόρεια μπορεί να ήταν παραπλανητικοί. Ο Τούρκος καπετάνιος μπορεί να σκέφτηκε να την κοπανήσει από βόρεια αντί κατευθείαν ανατολικά όπως θα ήταν το αναμενόμενο.
    (Παρόμοιες κινήσεις διαφυγής έκανε και ο πλωτάρχης Χανδρινός με το Λέσβος το 1974) Επειδή ο Τούρκος πιλότος το καλοκαίρι του '74 από τον πανικό του -στη γνωστή αερομαχία Σκαμπαρδώνη Δινόπουλου- τράπηκε εις άτακτον φυγή προς την... Εύβοια δεν σημαίνει πως είναι όλοι τους ανεπαρκείς. Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά πως το "άγνωστο" υποβύχιο δεν έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν τους "άγνωστους" ελληνικούς βυθούς της εκεί περιοχής ;
    Αφού από τύχη, όπως δηλώνει και το άρθρο, εντοπίστηκε το υποβρύχιο.

    scal:
    "Βυθίστε τους επιτέλους τους καριόληδες!"


    Ποιος θα τους βυθίσει;
    Αφού η κυβέρνηση απασχολείται με το να "αντιμετωπίζει παρακολουθώντας στενά με την αρμόζουσα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τις εξελιξεις διασφαλίζοντας το εθνικό συμφέρον την χώρας (Ποιας χώρας δε μας λένε). Οι άναρθρες κραυγές μόνο ζημιά κάνουν στην εικόνα και το κύρος της Ελλάδας και δεν έχουν χώρο".
    Αυτοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Πως να το κάνουμε!
    Τόοοοσος κόσμος τους εμπιστεύθηκε και τους ψήφισε.

    Τι ξέρω εγώ και εσύ;

    Παν. Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ ανώνυμε 10:05 στις 17 Ιαν

    Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να ΕΞΑΠΑΤΑΣ. Να δείχνεις τόσο ισχυρός ώστε κάθε σκέψη επίθεσης εναντίον σου να φαντάζει τρέλα και αυτοκτονία. Αν μπορείς να εξαπατάς μπορείς και να ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ.
    Πρώτον: Γιατί μας λες η Ελλάδα δεν θέλει πόλεμο. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θέλει πόλεμο; Σαν κοπελίτσα που δηλώνει εξαρχής στο επίδοξο βιαστή της πως δεν θέλει να παλαίψει και να αντισταθεί. Δεύτερον: Μας λες δεν είμαστε έτοιμοι: Σαν να ενημερώνεις στην συνέχεια τον παραπάνω επίδοξο βιαστή πως όχι μόνο δεν θες να αντισταθείς αλλά και πως είσαι και χωρίς κιλότα...
    Η φράση σου λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλώς ως υστερική καθώς όχι μόνο δηλώνει ασυγχώρητη αδυναμία αλλά και προκαλεί τον... "βιαστή".
    Ποτέ κανείς υπεύθυνος άνθρωπος δεν θα πει πως είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Όπως ουδείς αντίπαλος βέβαια στην ανθρώπινη ιστορία δεν ρώτησε αν είναι έτοιμος ο άλλος ή όχι.
    Αν θέλει να την κάνει θα την κάνει τη "δουλειά" όποτε πιστεύει πως τον "παίρνει".

    Η βύθιση "αγνώστου" υποβρυχίου που προέβει σε επιθετική ενέργεια σύμφωνα με το υφιστάμενο διεθνές δίκαιο ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να δείξη η Ελλάδα πυγμή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Θεωρώ πως ήταν επιβεβλημένη και ηθικώς ακόμη πράξη καθώς η Ελλάδα έχει τραγικό ιστορικό προηγούμενο με "άγνωστο" υποβρύχιο που σε ειρηνική περίοδο και σε μέρα ιερή για την Ελλάδα, χωρίς προειδοποίηση, άνανδρα και δόλια τορπίλισε πολεμικό πλοίο της που απλώς συμμετείχε στους θρησκευτικούς εορτασμούς στην Τήνο. ("Έλλη" 15Αυγούστου 1940)
    Μία χρυσή ευκαιρία που θα συνιστούσε τρανταχτή απόδειξη πως τελικά ΥΠΑΡΧΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ χάθηκε...
    Και αντί να αναλογιστούμε τί βλακεία κάναμε και πως κάποια στιγμή θα μας κοστίσει και πως επιβεβαιώσαμε (στους απέναντι τουλάχιστον) πόσο άβουλοι, ανύπαρκτοι και τραγικά γελοίοι είμαστε τελικά, συνεχίζουμε υποτιμώντας τον αντίπαλο. Οι ελιγμοί διαφυγής του Τούρκου προς βόρεια μπορεί να ήταν παραπλανητικοί. Ο Τούρκος καπετάνιος μπορεί να σκέφτηκε να την κοπανήσει από βόρεια αντί κατευθείαν ανατολικά όπως θα ήταν το αναμενόμενο.
    (Παρόμοιες κινήσεις διαφυγής έκανε και ο πλωτάρχης Χανδρινός με το Λέσβος το 1974) Επειδή ο Τούρκος πιλότος το καλοκαίρι του '74 από τον πανικό του -στη γνωστή αερομαχία Σκαμπαρδώνη Δινόπουλου- τράπηκε εις άτακτον φυγή προς την... Εύβοια δεν σημαίνει πως είναι όλοι τους ανεπαρκείς. Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά πως το "άγνωστο" υποβύχιο δεν έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν τους "άγνωστους" ελληνικούς βυθούς της εκεί περιοχής ;
    Αφού από τύχη, όπως δηλώνει και το άρθρο, εντοπίστηκε το υποβρύχιο.

    scal:
    "Βυθίστε τους επιτέλους τους καριόληδες!"


    Ποιος θα τους βυθίσει;
    Αφού η κυβέρνηση απασχολείται με το να "αντιμετωπίζει παρακολουθώντας στενά με την αρμόζουσα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τις εξελιξεις διασφαλίζοντας το εθνικό συμφέρον την χώρας (Ποιας χώρας δε μας λένε). Οι άναρθρες κραυγές μόνο ζημιά κάνουν στην εικόνα και το κύρος της Ελλάδας και δεν έχουν χώρο".
    Αυτοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Πως να το κάνουμε!
    Τόοοοσος κόσμος τους εμπιστεύθηκε και τους ψήφισε.

    Τι ξέρω εγώ και εσύ;

    Παν. Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακόμα και σε πόλεμο να πάμε με τους γείτονες αυτοί είναι που θα χάσουν τα περισσότερα............
    Σας θυμίζω ότι τους "περιμένουν" στην "γωνία" ούκ ολίγοι.......
    Αρμένιοι,Σύριοι,κυρίως οι Κούρδοι και διάφοροί εντός τους....
    Δεν είμαστε δηλαδή μόνο εμείς......
    Και για το τέλος να βάλω "μέσα" και τους Ρώσσους λόγω πετρελαίων????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αν στα ελικόπτερα ήταν Τούρκοι πιλότοι και στο υποβρύχιο ήταν Ελληνες σε χωρικά ύδατα της Τουρκίας τι νομίζετε ότι θα γινόταν; θα ήταν ευγενικοί οι Τούρκοι και θα οδηγούσαν το υποβρύχιο σε διεθνή ύδατα ανέπαφο; τον Ηλιάκη τον δολοφόνησαν χωρίς ενδοιασμούς. τελικά οι κότες βρίσκονται στην ηγεσία μας που συνεχίζουν το σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

    Νοιώθω όμως υπερηφάνεια για τους αετούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παλιά αν θυμάστε (όταν ο κύριος Καλεντερίδης είχε πει "η λύση είναι απλή, φθηνή" κτλ και μιλούσε για αντιαεροπορικό πύραυλο) είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου σε μια κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους. Οι λόγοι ήταν πολλοί μεταξύ των οποίων η τυχόν δημοσιότητα, η διαθεσιμότητα των μαχητικών, που θα πέσουν τα συντρίμια του αεροσκάφους(μην πέσουν στα διεθνή ύδατα, να πέσουν στα δικά μας) κ.α.
    Η καταστροφή όμως ενός εχθρικού υποβρυχίου εντός των χωρικών σου υδάτων είναι διαφορετικό πράγμα.
    Πρώτον, είναι μια πράξη κατασκοπίας από άγνωστο υποβρύχιο που δεν αναδύθηκε ως όφειλε ώστε να ισχυριστεί αβλαβή διέλευση. Δεύτερον, η ανέλκυση είναι δύσκολη με το πρόσχημα του "μεγάλου βάθους". Τρίτον, επιζώντες δεν θα υπάρξουν διότι και στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια να το βρει η τορπίλη κανένας αν βγει έξω από το υποβρύχιο (λέμε τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να βγει καν, ακαριαία θα πεθάνουν) δεν θα αντέξει την πίεση του νερού και επιπλέον θα θέλει και χρόνο μέχρι να ανέβει σταδιακά στην επιφάνεια από τέτοιο βάθος πράγμα που απαιτεί φιάλες και ειδική στολή δύτη.
    Τέταρτον, θα βυθίζονταν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων και θα υπήρχαν τα ντοκουμέντα ότι παραβίασε όντως Ελληνικά χωρικά ύδατα, Ελληνική κυριαρχία χωρίς να αναδυθεί. Καθαρά κατασκοπευτική πολεμική ενέργεια-αποστολή δηλ.
    Με λίγα λόγια θα χάνανε ένα υποβρύχιο με όλο το πλήρωμα, ανέλκυση δεν θα γινόταν,μάρτυρες δεν θα υπήρχαν (όπως πχ σε κατάρριψη μαχητικού ή βύθιση φρεγάτας) θα κάναν την "πάπια" και βόλτες -"αβλαβείς διελεύσεις" του ναυτικού τους θα σταματούσαν.
    Θα είχαμε στείλει μήνυμα χωρίς να μιλήσει κανένας δημοσιογράφος για το συμβάν στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Ένα "ήρεμο" αποφασιστικό μήνυμα. Απλό το θέμα. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Η κατάρριψη αεροπλάνου είναι αλλιώς. Η βύθιση φρεγάτας είναι αλλιώς.
    Η βύθιοη ενός υποβρυχίου είναι το ιδανικό.
    "Στο σκοτάδι του βυθού συμβαίνουν ατυχήματα δυστυχώς. Αν ξέραμε θα σας βοηθούσαμε. Δυστυχώς κανένα ραντάρ μας και σόναρ δεν εντόπισε το υποβρύχιο σας να ζητάει βοήθεια. Θα έγινε ξαφνικά το ατύχημα και το πλήρωμα δεν θα πρόλαβε να αντιδράσει. Η Ελλάδα στηρίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στη περιοχή και σας συμπαρίσταται. Παρακαλούμε όπως μεταφέρετε την λύπη και τα θερμά συλλυπητήρια του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής κυβέρνησης στην Τουρκική κυβέρνηση". Κοντός ψαλμός αλληλούια.
    Θα ξέρανε ότι κανένα ατύχημα δεν έγινε και μ@λ κομμένες απο δω και στο εξής.
    Επιστρέφω στο διάβασμα μου διότι βραδινό διάβασμα για εξεταστική είναι τέλειο..απόλυτη ηρεμία στην πολυκατοικία...ησυχαστήριο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παυλε
    Χαιρομαι που το πηγες ενα βημα πιο περα απο την παρορμητικη σταση,και εθεσες και την διασταση της πολιτικης εκμεταλλευσεως του επεισοδιου,με ερευνα και διασωση(εκ μερους μας εννοειται).Κανεις,μα κανεις δεν μας υποχρεωνει περισσοτερο στον ραγιαδισμο,απο οτι το ραγιαδικο κεφαλι μας,που εχει καταστει ΤΟ εργαλειο των οποιων εχθρων μας εις βαρος μας.Αλλα βεβαια,τυχουσα εξυγειανση του λογισμικου του κρανιου μας,θα ξεβολευε πολλους εντος και εκτος Ελλαδος.Καταληκτικα,εφ´οσον ολα ειναι-καλως η κακως-πολιτικη,ας μαθουμε επιτελους να την αξιοποιουμε προς ιδιον οφελος.Ο Scal ειπε καποια απλα πραγματα πιο πανω:οι απεναντι εχουν μεγαλυτερο ζορι απο οτι εμεις.Θεμελιωδης αληθεια,πραγματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΣΚΑΛ
    Βυθίστε τους τους καριόληδες!
    17 Ιανουαρίου 2011 11:52 μ.μ.

    ΧΑΧΑΧΑ !!!!! ΩΡΑΙΟΣ!!!! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!!!!!!

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΡΜΕΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΟΥΡΔΟΥΣ(ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ Η ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Γ@ΜΟ@ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!! ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ( ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΥΣ Γ@ΜΟ@ΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ)
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αξιότιμε κ. Καλεντερίδη δηλώνω fun σου.Όχι ότι δεν ήμουν αλλά με τη συγκεκριμένη παρατήρηση-προτροπή εκφράζεις το κοινό αίσθημα των πατριωτών.
    Ως απλός έλληνας πολίτης-πατριώτης προτείνω, μίλα.Μιλάς σταράτα με στοιχεία και επί της ουσίας.Και σ άλλες προσφατες παρατηρήσεις ότι λές είναι το αυτονόητο που το χάσαμε.
    Άν διατηρηθεί αυτή η συνείδηση και πολύ περισσότερο αν αυξηθεί, σημαίνει πολλά για την πατρίδα μας και όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο.
    κατά την απλή μου αίσθηση.
    απλός πατριώτης.


    Σημείωση. αν ήμουν εγώ θα το είχα βυθίσει ή τουλάχιστον θα το φερνα αιχμάλωτο στου σκαραμαγκά.
    -αν ήμουν ο 2ος του ήρωα ΗΛΙΑΚΗ θα ήσαν και οι υπόλοιποι δύο τούρκοι στο βυθό
    -αν ήμουν ο Λυμπέρης και αληθεύει ότι έβαλε κρυφά 2 ΟΥΚ στη μικρή ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗξΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (δείτε σχετικά στο youtube)-δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, θα το στάθμιζα φυσικά αλλά επειδή έγινε προδοσία, τουλάχιστον θα τους έπιανα αιχμαλώτους και εν ανάγκη θα τους τσάκιζα πετάγοντας έξω τους δικούς μας προδότες.
    μεγάλη κουβέντα λέω αλλά με προδοσίες κυρίως χάσαμε ότι χάσαμε κι είμαστε εδώ που είμαστε.
    θα το στάθμιζα. αν είχα πλάτες και σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας θα το κανα.

    αρκετά πιά.λίγος πατριωτισμός αδέλφια στην πράξη. δεν τα πράξαμε.
    να τα σήμερα τ αποτελέσματα. τι άλλο περιμένουμε από δαύτους. δεν μιλάω για στρατιωτική χούντα. για πατριωτισμό μιλάω. κι αν είμαι αιθεροβάμων, ε ας μείνω αιθεροβάμων αρνούμαι αυτή την προστυχιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.youtube.com/watch?v=jpw8fAuwJmI&feature=related

    ιμια 96. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΙΜΙΑ ΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.
    ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΘΩΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ-ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!

    ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΛ

    αα φυσικα αφου εφτασαν να καταγραφουν το βυθο και τα περασματα εξω απο τους

    ναυσταθμους και σημεία για να αιφνιδιασουν το ναυτικο μας

    παμε γραμμη για θερμο επεισοδιο
    δωρο γιωργακη ερτογαν

    ο ερτογαν καλα κανει και αλλος ο τζεφρυ ηπηρετη την πατριδα του αμερικα

    και εμεις αγαπαμε το στρατο λαθρομεταναστων της ISI
    που μπαινει καθε μερα για να μας σφαξει στα κρεβατια μας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το πράγμα χοντραίνει πολύ...
    Εάν κρίνω από το...skalόμετρο που σήμερα δουλεύει στο κόκκινο.

    Η Τουρκία είχε προ καιρού ανακοινώσει την πρόθεσή της να ναυπηγήσει ειδικό πλοίο για την διάσωση πληρωμάτων υποβρυχίων.
    Τέτοια πλοία είναι λίγα στον κόσμο και στην Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα.
    Όλοι θυμόμαστε την τραγωδία του πυρηνοκίνητου "ΚΟΥΡΣΚ", το οποίο έμεινε αβοήθητο για μέρες στον βυθό, μέχρι που πέθανε και ο τελευταίος Ρώσος του πληρώματος από ασφυξία, αφού ο στόλος τους δεν διέθετε τέτοιο πλοίο ώστε να διασωθούν.

    Υπάρχει περίπτωση, οι Τούρκοι να προετοιμάζουν το έδαφος ώστε στο μέλλον να προσποιηθούν κάποιο "ατύχημα" σε υποβρύχιό τους, εντός της χωρικής μας θάλασσας, ακόμα και σε μικρή απόσταση από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας (θα πουν ότι έχασαν τον ...προσανατολισμό τους) και έτσι να μας αναγκάσουν να δεχθούμε την παρουσία του πλοίου διάσωσης του στόλου τους και πολλών άλλων βοηθητικών σκαφών τους που θα σπεύσουν στην περιοχή να απεγκλωβίσουν το "κινδυνεύον" πλήρωμα.
    Μπορούν να πουν ψέματα ότι δήθεν δεν μπορούν να αναδυθούν, ώστε να σπεύσουν οι δικοί τους εκεί και να τους "διασώσουν" (πρώτα το πλήρωμα και μετά την αποκατάσταση της "βλάβης" και το υποβρύχιο), εν μέσω "αγωνίας" και πανηγυρισμών των διεθνών ΜΜΕ που θα έχουν σπεύσει στην περιοχή.
    Η Τουρκική Ανωτερότης !!!

    Δηλαδή οι Τούρκοι να μας παγιδεύσουν με αυτό τον τρόπο, ώστε να δεχθούμε ότι αφού διαθέτουν τα μέσα, είναι αναγκαία
    η παρουσία τους -στον τομέα διάσωσης- στην περιοχή του Αιγαίου.

    Υπόψιν ότι το Αιγαίο διαπλέουν υποβρύχια και άλλων χωρών, είτε ρώσικα (από και προς τον Εύξεινο Πόντο), είτε "συμμαχικά" μας του ΝΑΤΟ στα πλαίσια ασκήσεων/αποστολών κλπ.

    Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον άγνωστου ξένου υποβρυχίου, ενέχει τον κίνδυνο αυτό να μην είναι τούρκικο αλλά να πρόκειται για σκάφος άλλης χώρας.
    Τώρα μάλιστα με την ...ελληνο/ισραηλινή στρατιωτική συμμαχία, μήπως "χάσει" τον προσανατολισμό του και κανα ισραηλινό υποβρύχιο, να προσέξουμε μη το περάσουμε για τούρκικο και το βυθίσουμε!!!

    Επομένως, η Ελλάδα για δύο πολύ σοβαρούς λόγους έχει την υποχρέωση να ναυπηγήσει σύντομα αυτή σε ελληνικό ναυπηγείο μάλιστα, το ειδικό πλοίο διάσωσης υποβρυχίων.
    1) Διαθέτουμε οι ίδιοι αρκετά μεγάλο στόλο υποβρυχίων που θα γίνει μεγαλύτερος με την παραλαβή και των υπόλοιπων υποβρυχίων κλάσης "Παπανικολής".
    2) Ως απόλυτοι κύριοι του Αιγαίου, έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη διάσωσης, σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου, κατ΄αποκλειστικότητα.

    Φανταστείτε μόνο τι έχει να γίνει εάν από ατύχημα ή βλάβη κλπ, κινδυνεύσει στην περιοχή ελληνικό, ρώσικο ή ΝΑΤΟϊκό υποβρύχιο, όταν ανήμποροι, θα ζητάμε από την Τουρκία να μας σώσει.

    Βέβαια, είναι πολύ πιθανόν αυτό ήδη να έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ...πατριωτικής ελληνικής κυβέρνησής μας και της Τουρκίας.
    Και να τους παραχωρήσουμε και προβλήτα στον...Ναύσταθμο της Σαλαμίνας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το πράγμα χοντραίνει πολύ...
    Εάν κρίνω από το...skalόμετρο που σήμερα δουλεύει στο κόκκινο.

    Η Τουρκία είχε προ καιρού ανακοινώσει την πρόθεσή της να ναυπηγήσει ειδικό πλοίο για την διάσωση πληρωμάτων υποβρυχίων.
    Τέτοια πλοία είναι λίγα στον κόσμο και στην Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα.
    Όλοι θυμόμαστε την τραγωδία του πυρηνοκίνητου "ΚΟΥΡΣΚ", το οποίο έμεινε αβοήθητο για μέρες στον βυθό, μέχρι που πέθανε και ο τελευταίος Ρώσος του πληρώματος από ασφυξία, αφού ο στόλος τους δεν διέθετε τέτοιο πλοίο ώστε να διασωθούν.

    Υπάρχει περίπτωση, οι Τούρκοι να προετοιμάζουν το έδαφος ώστε στο μέλλον να προσποιηθούν κάποιο "ατύχημα" σε υποβρύχιό τους, εντός της χωρικής μας θάλασσας, ακόμα και σε μικρή απόσταση από τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας (θα πουν ότι έχασαν τον ...προσανατολισμό τους) και έτσι να μας αναγκάσουν να δεχθούμε την παρουσία του πλοίου διάσωσης του στόλου τους και πολλών άλλων βοηθητικών σκαφών τους που θα σπεύσουν στην περιοχή να απεγκλωβίσουν το "κινδυνεύον" πλήρωμα.
    Μπορούν να πουν ψέματα ότι δήθεν δεν μπορούν να αναδυθούν, ώστε να σπεύσουν οι δικοί τους εκεί και να τους "διασώσουν" (πρώτα το πλήρωμα και μετά την αποκατάσταση της "βλάβης" και το υποβρύχιο), εν μέσω "αγωνίας" και πανηγυρισμών των διεθνών ΜΜΕ που θα έχουν σπεύσει στην περιοχή.
    Η Τουρκική Ανωτερότης !!!

    Δηλαδή οι Τούρκοι να μας παγιδεύσουν με αυτό τον τρόπο, ώστε να δεχθούμε ότι αφού διαθέτουν τα μέσα, είναι αναγκαία
    η παρουσία τους -στον τομέα διάσωσης- στην περιοχή του Αιγαίου.

    Υπόψιν ότι το Αιγαίο διαπλέουν υποβρύχια και άλλων χωρών, είτε ρώσικα (από και προς τον Εύξεινο Πόντο), είτε "συμμαχικά" μας του ΝΑΤΟ στα πλαίσια ασκήσεων/αποστολών κλπ.

    Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον άγνωστου ξένου υποβρυχίου, ενέχει τον κίνδυνο αυτό να μην είναι τούρκικο αλλά να πρόκειται για σκάφος άλλης χώρας.
    Τώρα μάλιστα με την ...ελληνο/ισραηλινή στρατιωτική συμμαχία, μήπως "χάσει" τον προσανατολισμό του και κανα ισραηλινό υποβρύχιο, να προσέξουμε μη το περάσουμε για τούρκικο και το βυθίσουμε!!!

    Η Ελλάδα για δύο πολύ σοβαρούς λόγους έχει την υποχρέωση να ναυπηγήσει σύντομα αυτή σε ελληνικό ναυπηγείο μάλιστα, το ειδικό πλοίο διάσωσης υποβρυχίων.
    1) Διαθέτουμε οι ίδιοι αρκετά μεγάλο στόλο υποβρυχίων που θα γίνει μεγαλύτερος με την παραλαβή και των υπόλοιπων υποβρυχίων κλάσης "Παπανικολής".
    2) Ως απόλυτοι κύριοι του Αιγαίου, έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη διάσωσης, σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου, κατ΄αποκλειστικότητα.

    Φανταστείτε μόνο τι έχει να γίνει εάν από ατύχημα ή βλάβη κλπ, κινδυνεύσει στην περιοχή ελληνικό, ρώσικο ή ΝΑΤΟϊκό υποβρύχιο, όταν ανήμποροι, θα ζητάμε από την Τουρκία να μας σώσει.

    Βέβαια, είναι πολύ πιθανόν αυτό ήδη να έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ...πατριωτικής ελληνικής κυβέρνησής μας και της Τουρκίας.
    Και να τους παραχωρήσουμε και προβλήτα στον...Ναύσταθμο της Σαλαμίνας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φουκαριάρα Ελλάδα, σε τι χέρια είσαι τόσα χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο, να μην γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας και συνεπώς να μην μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Το κακό είναι οτι κάθε φορά που δεν αντιδρούμε σε κάποια πρόκληση, η επομένη ενέργεια τους είναι χειρότερη απο την προηγούμενη. Δείτε τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου απο το 1978 και μετά. Γι' αυτό και οι στρατιωτικές μας ηγεσίες είναι πάντοτε μέτριες, για να μην αντιδρούν και να είναι ευχαριστημένες απο την καρέκλα. Άρα ουδείς μπορει να βάλει φρένο στο ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. tzimh gia na krazei to kke gia prodosia

    fantasou th paizete sth xora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΚΩΣ δημιουργήθηκε επικοινωνιακή φασαρία: άγνωστο υποβρύχιο, εκεί που βρέθηκε, θα έπρεπε να βυθίζεται με ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ - πλην του σήματος "ΠΕΡΑΣ ΖΩΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΟΥΣΟΠΟΙΗΣΗ".

    Έστω και τώρα, μια τέτοια εντολή θα λειτουργούσε είτε αποτρεπτικά από παρόμοια κίνηση είτε τεκμηριωτικά προς οποιαδήποτε μελλοντική βύθιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κάποτε η τουρκική προκλητικότητα ξεπέρασε ως συνήθως τα όρια.Οι Τουρκοι είχαν "αποκοιμηθεί" απο την την χλιαρή αντίδραση των Ελλήνων. Ωσπου έγινε "το αναπάντεχο". Μια βραδιά μια ακόμη βραδιά δεν πρόλαβαν οι "συνετοί" να μαζέψουν τους "θερμοαίμους" το αποτέλεσμα να ακουστεί η σεντόρια φωνή "Κιουτσούκ ο Πενταδάκτυλος σε χαιρετά".

    Η απάντηση ήρθε μετά απο ένα μήνα όταν ένας Yüzbaşı είπε σε μια συνάντηση "Να πείς χαιρετίσματα στον Πενταδάκτυλο απο τον Κιουτσούκ".

    Εκτοτε σταμάτησε κάθε προκλητικότητα.

    Οι "θερμοκέφαλοι" είχαν διδαχθεί απο το αγροφύλακα που είχε πλαγιοκοπήσει του τουρκικό τμήμα που εισήλθε για να αποσπάσπει τους νεκρούς.

    Οπως κάποτε γυάλισε το μάτι του Χατζή κάποια μέρα κάποια ώρα θα έχει και συνέχεια εως τότε "Καρτερούμεν μέρα νύχτα να φυσήξει ένας αγέρας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιώργο, αφού τελειώσεις την σχετική με ραπανάκια και ραδίκια μελέτη σου, ρίξε και μια ματιά πώς εγκαταλείπει το πλήρωμα ένα βυθισμένο υποβρύχιο και άσε τις στολές του δύτη, τις φιάλες και την αποσυμπίεση.
    Σιγά μην έχουν και αδιάβροχες κάμερες μαζί τους να το παίξουν Κουστώ...
    Εντάξει ...Θωκταρίδη;;;!!!

    Όμως το κορυφαίο σου ήταν αυτό που λες ότι θα βουλιάξει υποβρύχιο, θα πεθάνουν όλοι από το πλήρωμα και οι δημοσιογράφοι δεν θα πούν...κουβέντα!!!

    Ούτε βέβαια θα δώσουμε το δικαίωμα σε διεθνή ερευνητική επιτροπή να στείλει βαθυσκάφη να ερευνήσουν και να βρουν τον λόγο που βυθίστηκε το υποβρύχιο.
    Θα τους πει ο Γιωργάκης (στο πλαίσιο και στο πνεύμα των διαλόγων που λες κι εσύ ότι συζητώνται αυτά), "δεν σας αφήνω ρε" και θα του πούνε κι αυτοί "εντάξει μη τσαντίζεσαι κύριε Γιώργο" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ 8:40 π.μ.
    //"άγνωστο υποβρύχιο, εκεί που βρέθηκε, θα έπρεπε να βυθίζεται με ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ"//
    ----------------
    Και εάν αυτό είναι αμερικανικό και ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ;

    (Εάν ήσουν εσύ ...ο Α/ΓΕΝ και έβγαζες τέτοια πάγια εντολή και εγώ ...ο Α/ΓΕΕΘΑ, θα σε έστελνα με πάγια εντολή να καθαρίζεις τις τουαλέτες του ΠΑΛΑΣΚΑΣ !!!
    Πώς κάνετε μπαμ από μακριά όσοι δεν έχετε πάει στρατό...)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι εντολές που δόθηκαν στα ελικόπτερα είναι απόλυτα μέσα στο πνεύμα τής πολιτικής κατευνασμού που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ε, που και που πετάμε και καμμιά μλκία (π.χ. Ερζερούμ), έτσι για ξεκάρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 'PAROLE-PAROLE-PAROLE , SOLTANTO PAROLE' !!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΣΑΒΒΑ (10.05) Π Ο Τ Ε ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ??? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ SPORT , ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΚΑΙ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ : ΜΕ ΤΗΝ ... ΤΖΟΥΛΙΑ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ !!!!!!
    ΑΝΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΕΡΓΟ' ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ... ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΣΤ ' ΑΥΤΙΑ !!!!!!!! ΕΝΝΟΕΙΣ Τ Ι ΕΝΝΟΩ ???

    Αλ.

    ΥΓ. ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ : ΕΑΝ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΘΕΤΕ 'BLACK HAWK' ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΝ G.AICARDI ΝΑΙ η ΟΧΙ ??? ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ερώτηση (προκύπτει από το άρθρο): Δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα αναγνώρισης ενός φίλιου υποβρύχιου από ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο;
    Μιλάμε με τον ασύρματο στην βάση ελικοπτέρων και αυτοί μιλάνε (μήπως...στο κινητό;) με το ΓΕΝ/Διοίκηση Υποβρυχίων και αυτό μας απαντάει δίνοντας το στίγμα του και εμείς στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου (αραχτοί μήπως σε...πάρκινγκ ή) κάνοντας βόλτες να περάσει η ώρα, το μαθαίνουμε μετά από κανά μισάωρο;

    Και εάν στην περιοχή βρίσκονται δύο υποβρύχια, το ένα ελληνικό και το άλλο τούρκικο τα οποία κινούνται αλλάζοντας θέση/στίγμα, πώς ξεχωρίζουμε το δικό μας;;;

    Σοβαρή απάντηση παρακαλώ και όχι ήξεις/αφίξεις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μεγαλύτερη μούφα θέμα δεν έχει ξανακυκλοφορήσει!!! Ξυπνήστε!!! Χθες στο Επιτελείο γελάγανε και οι πέτρες, μόνο που οι ανώτατοι είχαν τρελά νεύρα λέγοντας "μαζέψτε τον μας εκθέτει"!!!!!!!!!!!!!!!! Βαριέμαι να μπω στην ουσία να σας πω μία-μία τις μπούρδες που γράφει μέσα. Ρωτήστε άλλον Ναυταίο και θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΥΘΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΘΕΝ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΝΞΩ ΤΟΥΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ" ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ τζίμης
    "Και εάν αυτό είναι αμερικανικό και ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ;"
    Πώς φαίνεται κάποιος που δεν έχει ακούσει υποβρύχιο σε σόναρ...

    "Δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα αναγνώρισης ενός φίλιου υποβρύχιου από ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο;"
    Άστο ρε τζίμη, μη το κουράζεις, δεν είναι το άθλημά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανατριχιάζω και Εξοργίζομαι στην σκέψη ότι χιλιόμετρα από την Αττική κινούνται τουρκικά σκάφη με τουρκικά πληρώματα. Δεν έχω γνώσεις σχετικές με τα στρατιωτικά θέματα, έχω όμως μια μεγάλη επιθυμία : αν ήταν στο δικό μου χέρι, δεν θα τους βύθιζα, αν γινόταν θα τους εγκλώβιζα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, της Ελληνικής θάλασσας, της δικής Μας, θα τους ακινητοποιούσα εκεί και θα τους άφηνα να αργοπεθάνουν. Χωρίς αέρα. Θα τους έδινα την μοναδική ευκαιρία να χαρούν το Αιγαίο από την ανάποδη, να χαρούν τα ψάρια, τα φύκια, τους αστερίες, τον μοναδικό βυθό της Ελληνικής κληρονομιάς. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε ως δεδομένο ότι οι τούρκοι εδώ και αιώνες λιμπίζονται το Αιγαίο. Δεν μας διευκρίνισαν όμως ποτέ αν θέλουν να είναι πάνω από το Αιγαίο ή κάτω από αυτό. Έξω ή μέσα του. Μπορούν να το έχουν όλο λοιπόν, αρκεί να μπουν μέσα σε αυτό, ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ.
    Η λεπτή κόκκινη γραμμή της ανοχής μας ξεθώριασε, όπου όμως ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ. Να το θυμόμαστε αυτό.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. skal
    χωρις να κανεις τιποτα και μονο με μια κορωνα 'βυθιστε τους καριοληδες" εγινες ηρωας με το πληθος ετοιμο να σε σηκωσει και να σε περιφερει στα χερια σαν ηρωα,αρχιζω και σε φοβαμαι λαοπλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @9:20 :Η εγκατάλειψη βυθισμένου Υ/Χ έχει ορισμένουε περιορισμούς και προϋποθέσεις.Στα 20 ή 30 μέτρα ίσως,εφόσον το πλήρωμα έχει την σχετική εκπαίδευση (Υπάρχει κύλινδρος 20 μέτρων για εκπαίδευση στην σουηδία).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ 18 Ιανουαρίου 2011 11:05 π.μ.

    τα ίδια θα έλεγαν και ΟΛΟΙ στη Δ.Ε.Ν. - ασχέτως εάν, πιστοί στον όρκο τους, συγκρατούνται

    λαοπλάνους θα έλεγες π.χ. και τους πιλότους της 2ης μοίρας;

    η προσέγγισή σου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή η μοιρολατρική "ας μη γίνει τίποτα, εγώ να παίρνω την αργομισθία μου και ας γαμ... το σύμπαν, ας μην γίνει τίποτα απολύτως καλό σε αυτό τον τόπο" που εφαρμόζουν διάφοροι εδώ και δεκαετίες - και γιαυτό έχουμε φτάσει στο σημερινό τέλμα

    δεν είμαι δικηγόρος κανενός, αλλά αυτή την προσέγγιση την έχω βιώσει τόσο πολύ σε όλο το φάσμα του δημοσίου σε ΠΟΛΥ υψηλό επίπεδο, που δεν πάει άλλο: πρέπει να καταλάβεις ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να συνεισφέρουμε στην πατρίδα, έστω και με την ψυχολογική ανάταση - αντίδοτο στον ψυχολογικό πόλεμο που περνάμε

    αν υπήρχε βέβαια μονάδα στρατηγικής υποστήριξης σε κάποια αρμόδια υπηρεσία, θα είχαν αντιμετωπιστεί όλα αυτά - αλλά μερικοί είναι πρόθυμοι μόνο για να απαξιώνουν, όχι να μετατρέπουν σε εργαλείο την κάθε υπηρεσία

    αν διαφωνείς με τα παραπάνω, γύρνα στο κανάλι που έβλεπες λεπτομερή ανάλυση των πεπραγμένων του big brother για να έρθεις στα ίσια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Aνώνυμε 18 Ιανουαρίου 2011 11:05 π.μ.
    χωρίς να κάνεις τίποτα...
    Πού το ξέρεις ότι δεν έκανα τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πλέον δείχνουν ότι είναι ικανοί για όλα και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό.
    ----------------

    Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι δικοί μας δεν είναι ικανοί για τίποτα!!!
    (και δεν αναφέρομαι στα πληρώματα των ελικοπτέρων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΤΕΛΙΚΑ κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ...!!!!!! ΑΔΙΚΟ ΕΧΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΜΥΝΑΓΟΙ ΝΑ ΔΙΥΝ ΤΟ "ΤΑΦΟ" ΤΗΣ "ΓΙΑΓΟΥΛΑΣ" ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ... [ΚΑΙ ΚΕΙ ΝΑ ΔΗΣ ΠΛΑΚΕΣ}.. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑΛΕΣ ΙΝΑΙ ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εδώ Παπάς εκεί Παπάς...που είναι ο Παπάς???????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συμφωνώ ότι υ/β που εντοπίζεται σε κατάδυση εντός των χωρικών μας υδάτων πρέπει να βυθίζεται, ή να εξαναγκάζεται σε ανάδυση (παράδοση) - συζητάμε εδώ για το αυτονόητο;

    Βέβαια, έχω την εντύπωση ότι στην προκειμένη περίπτωση μάλλον έχουμε να κάνουμε με "υπερβάλλοντα ζήλο" του γνωστού ιστοτόπου, που συχνά-πυκνά δημιουργεί ιστορίες από το τίποτα. Για τους γνωρίζοντες, η περιοχή του δήθεν εντοπισμού είναι δίαυλος απ' όπου περνούν δεκάδες σκάφη καθημερινά. Μόνο ως ηλίθιος θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο κυβερνήτης υ/β που θα το "πάρκαρε" εκεί, τάχα για να πιάσει το ίχνος του Παπανικολή. Χάθηκαν τόσα σημεία στον Αργοσαρωνικό, που εν τέλει είναι και εκτός των χωρικών μας υδάτων;

    Ας είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, αλλά μην αφήνουμε και όποιον να' ναι (αναφέρομαι στην πηγή του "ρεπορτάζ") να μας παραμυθιάζει για λόγους κυκλοφορίας και επισκεψιμότητας...

    ΕΛΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πρέπει κάποτε νὰ εἴμαστε πανέτοιμοι γιὰ πόλεμο, διότι ἴσως τελικῶς νὰ εἶναι οἱ ἀντίπαλοι.
    Τὸ πάθημα στὴν Κύπρο πρέπει νὰ γίνη μάθημα.
    Ὁ κατευνασμὸς δὲν ὁδηγεὶ πουθενά, πᾶλι πίσω κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 1) "Γιώργο, αφού τελειώσεις την σχετική με ραπανάκια και ραδίκια μελέτη σου, ρίξε και μια ματιά πώς εγκαταλείπει το πλήρωμα ένα βυθισμένο υποβρύχιο και άσε τις στολές του δύτη, τις φιάλες και την αποσυμπίεση.
    Σιγά μην έχουν και αδιάβροχες κάμερες μαζί τους να το παίξουν Κουστώ...
    Εντάξει ...Θωκταρίδη;;;!!!"

    Πρώτον, αν τους τινάξουν με τορπίλη ούτε να βήξουν δεν προλαβαίνουν και ειδικά σε μεγάλο βάθος με την πίεση του νερού που υπάρχει έξω. Αυτό είπα. Και μίλησα για 100 μέτρα βάθος.
    Ο Θωκταρίδης που αναφέρεις γλύτωσε από μικρότερο βάθος και ήταν μια πιθανότητα στις 100.000 για να μην πω και παραπάνω. Συγκεκριμένα πέσανε σε νάρκη ενώ ήταν στην επιφάνεια. Διέφυγε μεν από βάθος ο Θωκταρίδης αλλά είχε χρόνο. Η βύθιση του υποβρυχίου του δεν άρχισε από τα 100 μέτρα. Από την επιφάνεια άρχισε. Το ναυάγιο του "Περσεύς" βρίσκεται σε βάθος 52 μέτρων και κοντά σε νησί. Είχε κάποιες πιθανότητες έτσι όπως έγινε το ναυάγιο να γλυτώσει ο Θωκταρίδης. Λίγες μεν αλλά είχε. Και έζησε.
    Όταν είσαι όμως στα 100 μέτρα κάτω δεν χρειάζεται να σε σκοτώσει απευθείας η έκρηξη της τορπίλης(ή η βόμβα βυθού τότε) που σου στείλανε. Μόνο η πίεση του νερού που θα μπει φτάνει. Χαιρετίσματα στον Άγιο Πέτρο.
    Δεύτερον, τις μπουκάλες τις ανέφερα για κάποιον ποου δεν γνωρίζει και θα σκεφτεί απλά. Κάθε φορά δημιουργείς θέμα εκεί που δεν υπάρχει κύριε.."ανθυπλοίαρχε"(δεν το γράφω ανθυποπλοίαρχος γιατί ξέρεις σε πιο άρθρο αναφέρομαι) και κοιτάς να κάνεις το άσπρο μαύρο.


    2) "Όμως το κορυφαίο σου ήταν αυτό που λες ότι θα βουλιάξει υποβρύχιο, θα πεθάνουν όλοι από το πλήρωμα και οι δημοσιογράφοι δεν θα πούν...κουβέντα!!!"

    Θα πουν αλλά χωρίς καμία απόδειξη και θα σταματήσουν. Οι οικογένειες τους θα πληροφορηθούν ότι έγιναν διάφορα ατυχήματα. Θα τους πεθάνουν οι δικοί τους αλλιώς. Είναι και Τουρκία εκεί. Όχι Ελλάδα. Τακ τακ θα το "θάψουν" όπως όπως το θέμα. Όταν είναι σε βυθό είναι εύκολο να θαφτεί το θέμα και από τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχουν μάρτυρες. Δεν είναι όπως στη φρεγάτα ή στο μαχητικό.

    3) "Ούτε βέβαια θα δώσουμε το δικαίωμα σε διεθνή ερευνητική επιτροπή να στείλει βαθυσκάφη να ερευνήσουν και να βρουν τον λόγο που βυθίστηκε το υποβρύχιο.
    Θα τους πει ο Γιωργάκης (στο πλαίσιο και στο πνεύμα των διαλόγων που λες κι εσύ ότι συζητώνται αυτά), "δεν σας αφήνω ρε" και θα του πούνε κι αυτοί "εντάξει μη τσαντίζεσαι κύριε Γιώργο" !!!
    τζιμης "

    Ποια επιτροπή? Απλό το θέμα: Παραβίασαν, έκαναν κλασσική κατασκοπευτική αποστολή, θα το "φάνε" και θα κάτσουν σαν καλά παιδιά. Δεν θα γίνει καν αναφορά. Διαφορετικά θα πρέπει να παραδεχτούν ότι έκαναν κατασκοπευτική δράση σε Ελληνικά χωρικά ύδατα. Τι μας λες ρε Τζίμη. Μήπως θες να τους υποδεχτούμε στη Σαλαμίνα με σημαιάκια και πανό "Ζήτω η Τουρκία"?
    Τέλος, να σου επισημάνω κάτι για τελευταία φορά. Είπαμε ανακωχή μαζί σου για το 2011. Είχαμε όλη την καλή πρόθεση και εγώ και ο Βούλγαρης.Για την ακρίβεια εγώ σκέφτηκα να "δώσω μια ευκαιρία στην ειρήνη". Εσύ πάλι άρχισες τις ειρωνίες.
    Καλώς. Κάνε άλλη μία μόνο και θα δεις. Κάντο. Τράβα το στα άκρα αλλά να ξέρεις είμαι κι εγώ τρελός. Ότι λέω το κάνω.Δεν το λέω έτσι. Σταμάτα τις ειρωνίες. Τελευταία φορά που στο λέω. Έχε την άποψη σου χωρίς ειρωνίες διαφορετικά θα προχωρήσω όπως νομίζω. Τα παράσιτα τα πατάω στο λαρύγγι. Είμαι αυτής της νοοτροπίας. Θα δεις τι εστί Γεωπόνος(και είμαι φοιτητής όχι πτυχιούχος ακόμα άρα κομμένο το "Γεωπόνε"). Μην το τραβάς. Over and out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. //...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ
    18 Ιανουαρίου 2011 2:10 π.μ.//
    ---------------
    Πες και κανά όνομα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "(στο πλαίσιο και στο πνεύμα των διαλόγων που λες κι εσύ ότι συζητώνται αυτά)"

    Αν κατάλαβες αυτό τι να σου πω. Εκείνο το "διπλωματικό μήνυμα" ήταν το πνεύμα, η νοοτροπία. Όχι το πως θα σταλεί το συλλυπητήριο μήνυμα Τζίμη. Το καλύτερο είναι να μην σταλεί καν. Σαν να μην έγινε το συμβάν. Έτσι στέλνονται τα μηνύματα. Με πράξεις, όχι επιστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. //"άγνωστο υποβρύχιο, εκεί που βρέθηκε, θα έπρεπε να βυθίζεται με ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ"//8:40 π.μ.
    ----------

    Ρε 10:57 π.μ., στο 8:40 π.μ., πού γράφεις για σόναρ και δεν το είδαμε;
    Πού λες ότι πρώτα θα ακούμε το ..."γρου-γρου-γρου" που κάνει ο αντιδραστήρας του πυρηνοκίνητου και μετά θα του ρίχνουμε τις μπόμπες μας;;;

    Ούτε λες ότι στην πάγια εντολή που θα είχες εκδόσει ως Α/ΓΕΝ, θα είχεις γράψει με κόκκινο στυλό: "ΠΡΟΣΟΧΗ μη βαρέσουμε πυρηνοκίνητο" !!!
    Τι να κάνω κι εγώ Αρχηγέ μου;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. //...Τα παράσιτα τα πατάω στο λαρύγγι. Είμαι αυτής της νοοτροπίας. Θα δεις τι εστί Γεωπόνος(και είμαι φοιτητής όχι πτυχιούχος ακόμα άρα κομμένο το "Γεωπόνε"). Μην το τραβάς. Over and out.//
    -----------------
    Απειλές βλέπω αγοράκι !!!
    Δεν ήξερα ότι το "γεωπόνος" είναι βρισιά!!!
    Και "παράσιτο" (εκ του αποτελέσματος που βλέπουμε εδώ) να πεις τον πατέρα σου, οικοδίαιτε !!!
    Θα σου έλεγα όμως τι θα μου κάνεις, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κοπεί και το αφήνω...

    Και δεν κατάλαβα. Ποιός είσαι και δεν επιτρέπεις να σου γίνεται αντίλογος; Πρέπει να είσαι τεράστιο ψώνιο ρε φίλε...
    Έφτασες στο σημείο να κάνεις υπόδειξη ακόμα και σε χειριστή Μιράζ εν ενεργεία...
    Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου.

    Άραξε στα λιπάσματά σου και στα μασονικά καπάκια των πεζοδρομίων, μη στα δώσω και τα φας...
    Θρασίμι του κερατά που απειλείς -για δεύτερη φορά- ότι θα με πατήσεις στο λαρύγγι!!!
    Σε προειδοποιώ, τουμπεκιάσου και μην απειλήσεις και τρίτη, γιατί υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόπος να σε κάνω να το μετανιώσεις.
    Γκέκε αστράτευτε μπουρδολόγε εικονικέ ...μαχητή της κονσόλας;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μην εκτίθεσαι άλλο ρε πιτσιρίκο 4:17 μ.μ.
    Εάν δει κάποιος των υποβρυχίων τι γράφεις εδώ, θα το πάρει να το διαβάζουν στο καρέ να γελάνε τις ατέλειωτες ώρες της κλεισούρας τους...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ skal

    >Παραβίαση=Κατάρριψη
    Παράνομες βόλτες υποβρυχίων= βύθιση
    Απλά πράγματα.<

    Ακριβώς όπως θα έκανε κάθε σοβαρό κράτος. Ακριβώς όπως κάνει το Ισραήλ.
    Εγώ σου τα λέω κι εσύ με λες ... σαγιάν :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. τζίμη, για να πάρεις χαμπάρι ότι υπάρχει υποβρύχιο, αν δεν είναι εντελώς παραλίας ο κυβερνήτης του και κόβει βόλτες σαν κρις-κραφτ, πρέπει να βυθίσεις το εργαλείο των S-60 και να στήσεις αυτί.

    από τον ήχο, θα πάρεις χαμπάρι αμέσως εάν πλησιάζει καν τέτοιο μέγεθος - αν όχι, κακώς βρίσκεσαι πίσω από το σόναρ, πήγαινε για κουπί

    για να κάνω λοιπόν πιο... προσιτή την εντολή και στους εκτός ΠΝ, η πάγια εντολή προφανώς θα ισχύει ΑΦΟΥ έχεις ακούσει τί παίζει: δεν είπαμε να σηκώνονται τα εργαλεία από το Κοτρώνι και να ρίχνουν τορπίλες στο Αιγαίο όπου λάχει - θα κινδυνέψουν οι λουόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. //...Ποια επιτροπή? Απλό το θέμα: Παραβίασαν, έκαναν κλασσική κατασκοπευτική αποστολή, θα το "φάνε" και θα κάτσουν σαν καλά παιδιά. Δεν θα γίνει καν αναφορά.//
    -------------
    Τι "ποιά επιτροπή";
    Για το "Μαβί Μαρμαρά" συστάθηκαν τρεις τουλάχιστον επιτροπές εξέτασης. Ισραηλινή, τούρκικη και διεθνής που έβγαλαν ισάριθμα πορίσματα.
    Για τον τορπιλισμό του Ν/κορεατικού πλοίου από την Β/Κορέα, έχουν έπίσης συσταθεί διαθνείς επιτροπές.
    Και η Ελλάδα δεν είναι πειρατική χώρα σαν την Βόρεια Κορέα ή το Ισραήλ. Συμμετέχει σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και πειθαρχεί στις αποφάσεις τους στη λήψη των οποίων συμμετέχει.
    Παραβιάσεις χωρικών υδάτων γίνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο.
    Πόσες έχουν αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που προτείνετε μερικοί;
    Ποιά θα είναι μετά η τύχη των πληρωμάτων των ελληνικών υποβρυχίων;
    Μήπως κάποιοι άλλοι περιμένουν να γίνει κάτι τέτοιο για να το εκμεταλλευτούν υπέρ τους;

    Όλα αυτά τα ψευτοηρωικά, θα τα καταλάβαινα εάν κάνατε πρόταση για πόλεμο με την Τουρκία.
    Υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο;
    Οι ίδιοι που ήσαν στα Ίμια, είναι και τώρα.

    Μόνο λέτε ανοησίες ότι τους βουλιάζουμε το υποβρύχιο και δεν μας παίρνει...χαμπάρι κανένας!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. //...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ
    18 Ιανουαρίου 2011 2:10 π.μ.//
    ---------------
    Πες και κανά όνομα !!!
    τζιμης

    18 Ιανουαρίου 2011 4:06 μ.μ.

    ΟΚ ΤΖΙΜΗ

    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
    -----------------


    -------------------
    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ!!!!!!

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΙ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αν βυθίζαμε το υποβρύχιο πως μετά θα κάνουν μπίζνες τα Ελληνο-τουρκικά λαμόγια!
    Το παιχνίδι είναι πουλημένο φίλοι μου.
    Λυπάμαι που το γράφω αλλά δυστυχώς τα γεγονότα με αναγκάζουν να το πιστεύω κάθε μέρα και περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @ 4:19 μ.μ.

    >Πού λες ότι πρώτα θα ακούμε το ..."γρου-γρου-γρου" που κάνει ο αντιδραστήρας<

    Δεν βαριέσαι, το "γρου-γρου-γρου" μπορεί να είναι και από την κοιλιά του διπλανού σου που είναι αφάγωτος :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @ 6:09 μ.μ.
    Δες την δική μου λίστα ανθρώπων που θα μπορούσαν να βγάλουν σύντομα και με το μικρότερο κόστος την Ελλάδα από την κατρακύλα που έχει πάρει λόγω των γνωστών λαμογίων.
    Ευτυχώς δεν είναι οι μόνοι.

    Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άγνωστοι σε μένα πατριώτες με γνώση και ικανότητες που δεν βγαίνουν στο πολιτικό προσκήνιο για να μη γίνουν ρόμπες.

    Με άλλο εκλογικό σύστημα (ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ) όλοι αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν την μελλοντική πολιτική ηγεσία.
    Εάν κάποιος δεν είναι τόσο γνωστός, μου λες και σου λέω...

    -Αλευρομάγειρος
    -Βαρώτσος
    -Βερνίκος
    -Γαβράς
    -Γαληνού
    -Γιαλλουρίδης
    -Γιανναράς
    -Γκατζούλη
    -Γλύκατζη-Αρβελέρ
    -Γουλανδρή
    -Γρίβας
    -Εμφιετζόγλου
    -Εφραίμογλου
    -Ζουράρις
    -Ήφαιστος
    -Καλεντερίδης
    -Καραμπελιάς
    -Καργάκος
    -Κρανιδιώτης
    -Κωνσταντακόπουλος
    -Λαζαρίδης
    -Λαμπράκη-Πλάκα
    -Λυγερός
    -Λυμπέρης
    -Μαζαράκης
    -Μάργαρης
    -Μαρκεζίνης
    -π. Μεταλληνός
    -Μπαμπινιώτης
    -Μπονίκος
    -Νανόπουλος
    -Νικοπούλου
    -Παπά
    -Ράφτης
    -Σαββίδης
    -Σαρρής
    -Σιμόπουλος
    -Σπύρου
    -Φίλιας
    -Χαραλαμπίδης
    -Χαριτόπουλος
    -Χατζάρας

    (τζιμης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μήπως αντί για το Κοτρώνι, η βάση αυτή να μεταφερθεί κάπου στο κέντρο του Αιγαίου;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καπεταν Τζιμη
    καταντησες κυνηγος αδρεναλινης και κοντευεις να βουλιαξεις ολο τον τουρκο-αυγυπτιακο στολο-ασε και τιποτα για αυριο να βουλιαξουμε και εμεις και συρε να παρεις καμμια δραμαμινη τοσες ωρες εισαι στο ανοιχτο πελαγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μια χαρά είναι στο Κοτρώνι: το μόνο πρόβλημα είναι το χιόνι (είναι λογικό ότι μερικές σπάνιες φορές, όταν ρίχνει ασταμάτητα, δημιουργεί προβλήματα στα Ε/Π, πλέον της αδυναμίας πρόσβασης στη ΒΕΝ, αλλά όλο το προσωπικό κάνει τα προβλεπόμενα για να είναι όλα ΠΑΝΤΟΤΕ σε ετοιμότητα), κατά τα άλλα είναι ότι πρέπει: ας μην την κάνουμε εύκολο στόχο...

    Άλλωστε τα Ε/Π είναι σε dt σε όλο το Αιγαίο.

    ΥΓ. Μιας και ανοίξαμε τη συζήτηση, μόλις παρθεί η απόφαση της Τουρκίας για την προμήθεια ελικοπτέρων, να αναπληρωθούν τα Ε/Π της πρώτης μοίρας με νέα διπλού ρόλου (ΝΗ90NFH ή S-70R), έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @ 8:17 μ.μ.
    Επειδή φαίνεσαι σχετικός με το υπό συζήτηση αντικείμενο, βάλε και ένα νικ να ξέρουμε και αυτά που έχεις πει παληότερα για να μη σε παίρνει άδικα η μπάλα.
    Εδώ γίνεται ...πόλεμος χαρακωμάτων με φιλοσιωνιστές από την μια και αντισιωνιστές από την άλλη.

    Στο Κοτρώνι ξέρεις να υπάρχει χειριστής του οποίου η μητέρα ήταν του Υ/Γ ΠΝ;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Φιλε Τζίμι,η μεταφορά της βάσης στο κεντρικό Αιγαίο,δεν μας δίνει επιχειρησιακά πλεονεκτήματα.Αντίθετα θα είναι πιο εύκολος στόχος.
    Όσο για την λίστα με τους αξιόλογους ανθρώπους.Το πρόβλημα δεν είναι οι πέντε δέκα αξιολογότατοι θα έλεγα,αλλα το ότι οι Έλληνες ξέχασαν την λέξη πειθαρχία.Είμαστε απείθαρχος λαός και εκεί είναι το πρόβλημα.Δυστυχώς η πειθαρχία επιβάλλεται,που σημαίνει
    πολλοί θα έχουν πρόβλημα.Πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.
    Τώρα στο θέμα του υποβυχίου,ο κάθε ένας εκθέτει την άποψη του.Σίγουρα μερικές είναι υπερβολικές,άλλες πάλι
    δείχνουν υποτέλεια.Η προσωπική μου άποψη είναι,οτι δεν χρειάζεται πανικός,ούτε και το κάπνισμα τις πίπας του πολεμου.Μπορούμε όμως τέτοιες βόλτες να τις επωφεληθούμε εμείς και να εκτεθούν οι απέναντι.Αν για παράδειγμα,έπεφταν μερικές βόμβες βυθού.Όχι να το βυθίσουμε,αλλα να ταλαιπωρηθούν αρκετά,και γιατί όχι,να τρομοκρατηθούν και λίγο.Ούτε να μας καταγγείλουν μπορούν διότι είναι σε χωρικά ύδατα ξένης χώρας και μάλιστα εν καταδύσει.Αυτόματα δέχονται,ότι παραβιάζουν κανόνες διεθνούς δικαιου.Πρόσεξε δεν διαμαρτύρεσαι εσύ.Αφήνεις αυτούς να τρέχουν κλαίγοντας.Όσο για το ότι θα υπήρχε κίνδυνος για θερμό επεισόδιο,σου λέω όχι,διότι Οι απέναντι δεν θα ήταν έτοιμοι.Τι έγινε το 96 με τον Γρίβα.
    Στην Τουρκια έχει περάσει,ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις,είναι πανίσχυρες και αήττητες.Αυτό προκαλεί ένα δέος για τον πολύ λαό,και εξασφαλίζει επιβίωση στους Στρατηγούς.Αν αυτό ανατραπεί,τότε κάποιοι πρέπει να φύγουν νύχτα.Για το λόγο λοιπόν αυτό,θα το είχαν κουκουλώσει.Θα περνούσε και το μήνυμα ότι οι Έλληνες
    δεν είναι αυτό που νομίζουμε.Το κυριότερο όμως,θα δημιουργούσε φόβο και ανασφάλεια στο στράτευμα.
    Τρέχα εσύ μετά να βρείς πλήρωμα,να κάνει τέτοιες βόλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 10:05, ανήκεις στην γνωστή φυλή των "μα τι θέλετε να κάνουμε; Πόλεμο;" που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τελευταία δεν ακούγεται και πολύ αλλά υπάρχουν κάποιες οπισθοφυλακές όπως εσύ.
    Δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο. Θέλουμε να ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ. Σε καλύπτει;
    Είμαι σίγουρος πώς όχι, αλλά έτσι για "την τιμή των όπλων" πες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μετά από τόσα που γράψατε να πια είναι η αλήθεια:
    Οι Ρώσσοι κατεβαίνουν στο Αιγαίο μετά από σύρραξη με τουρκία..η οποία έχει χάσει αυγά και πασχάλια. Ο στόλος της-νατοικός- ψάχνει για κρυσφύγετα μαζί με τον ελληνικό...Συμπέρασμα: άσκηση του ΝΑΤΟ η υπόθεση, προκειμένου να γίνουν αναγνωρίσεις κρυψώνων....και μεις να μάθουμε να βρίσκουμε υποβρύχια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @ 9:34 μ.μ.
    Συμφωνώ απολύτως, αφού είναι εντελώς λογικά/ρεαλιστικά αυτά που προτείνεις ως μέτρα αντίδρασής μας.

    Όμως την σκέψη μου απασχολεί αυτό με το τουρκικό πλοίο διάσωσης υποβρυχίων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο, σε τι φάση βρίσκεται η κατασκευή του που την είχαν εξαγγείλει πριν κανα χρόνο.
    Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι ένα ακόμα τούρκικο πυροτέχνημα για δημιουργία φόβου σε μας και θετικών εντυπώσεων στο εσωτερικό τους.

    Πολύ δύσκολα θα αρνηθούμε σε ένα τέτοιο πλοίο, να συνδράμει σε περίπτωση κάποιου σοβαρού ατυχήματος υποβρυχίου (ελληνικού ή ξένου) στο Αιγαίο (χωρικά μας ή διεθνή ύδατα). Από τη μια θα γίνουμε ρόμπες ξεκούμπωτες και από την άλλη οι Τούρκοι θα μας κατσικωθούν για χρόνια...
    Των Ιμίων είχε προηγηθεί "προσάραξη" τούρκικου εμπορικού σκάφους σε νησίδα μας την οποία ήθελαν να γκριζάρουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Δεν μπορω να ισχυριστω οτι εχω και τις φοβερες γνωσεις για τα υποβρυχια αρα για το θεμα του εντοπισμου του εν λογω υποβρυχιου προτιμω να το αφησω στους ειδικους η σε αυτους που εχουν μελετησει το ζητημα και εχουν τις αναλογες γνωσεις που εγω δεν διαθετω.
    Απο την αλλη ομως στο ερωτημα αν θα ειχαν το δικαιωμα τα ελικοπτερα να πληξουν το υποβρυχιο πιστευω οτι η απαντηση ειναι θετικη δεδομενου οτι υπαρχει και το προηγουμενο:Οταν κατα την διαρκεια του Ισπανικου Εμφυλιου "αγνωστα" (διαβαζε Ιταλικα) υποβρυχια εκαναν επιθεσεις στα πλοια που μεταφεραν πολεμοφοδια στους Δημοκρατικους σ' ολοκληρη την Μεσογειο. Προς το τελος του πολεμου (αν θυμαμαι καλα ειτε στις αρχες του 1939 η στα τελη του 1938) μαλιστα τα "αγνωστα" υποβρυχια ειχαν τοσο αποθρασυνθει ωστε ενα απο αυτα εκανε επιθεση σε εαν Σοβιετικο εμπορικο πλοιο κοντα στην Σαμοθρακη (για οποιοιν ενδιαφερεται η υποθεση αυτη ειναι καταγεγραμενη στο Ιστορικο και Διπλωματικο Αρχειο του Υπ. Εξ.)
    Ομως ακριβως την ιδια περιδο τα γαλλικα κατα κυριο λογο πλοια που συνδευαν τις Δημοκρατικες εφοδιοπομπες εστω και καθυστερημενα αρχιζαν να βαλλουν εναντιον των υποβρυχιων. Το αποτελεσμα; "Kατα συμπτωση" λιγο μετα και την επιθεση στο σοβιετικο πλοιο και την αντιδραση των Γαλλικων πολεμικων συγκληθηκε μια διασκεψη στο Νυον της Γαλλιας στην οποια ολες οι ναυτικες δυναμεις της Μεσογειου (αναμεσα τους και η Ιταλια!) δεσμευτηκαν να προσπαθησουν να καταπολεμησουν το φαινομενο των "αγνωστων" υποβρυχιων (πληροφοριες για την διασκεψη απο την ιδια πηγη στην οποια αναφερθηκα πριν) και μετα απο αυτο οι επιθσεις ουσιαστικα σταματησαν! Αρα α) χωρις την ατιδραση των Γαλλκων πλοιων οι επιθεσεις των "αγνωστων" υποβρυχιων δεν θα ειχαν σταματησει και β) οσο ειχαν δικαιωμα τα Γαλλικα πολεμικα πλιοα να χτυπησουν τα "αγνωστα" υποβρυχια σε ισπανικα χωρικα υδατα αλλο τοσο και εμεις εχουμε το δικαιωμα να πληξουμε ενα "αγνωστο" υπβρυχιο σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρικα υδατα η οπως λεει και ο αξιοτιμος σκαλ "Όταν κάποιος σου παραβιάζει σκόπιμα και συστηματικά την κυριαρχία, που είναι ό,τι το ιερώτερο, τον καταρρίπτεις-βυθίζεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. "Άραξε στα λιπάσματά σου και στα μασονικά καπάκια των πεζοδρομίων, μη στα δώσω και τα φας...
    Θρασίμι του κερατά που απειλείς -για δεύτερη φορά- ότι θα με πατήσεις στο λαρύγγι!!!
    Σε προειδοποιώ, τουμπεκιάσου και μην απειλήσεις και τρίτη, γιατί υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόπος να σε κάνω να το μετανιώσεις.
    Γκέκε αστράτευτε μπουρδολόγε εικονικέ ...μαχητή της κονσόλας;;;
    τζιμης"
    Προσεξτε το "δημοκρατικο επιπεδο" του "καμαριου" του Ινφογνωμονα! Πρωτα προκαλει και μετα ζητα και τα ρεστα!Εκανα οτι δεν καταλαβα το σχολιο του για την Κερκυρα αλλα δυστηχως απο οτι φαινεται μαλλον δεν καταλαβαινει απο καλους τροπους (φαινεται εξαλλου και απο αυτα που γραφει)Επειδη ΚΑΙ ΕΓΩ τον εχω προειοδοποιησει να μην κανει "κατι" και αυτος συνεχιζει αν τοσο πολυ θελει να δει τι εγινε το 1914 οταν οι Αυστριακοι αποφασισαν να κανουν στους Σερβους αυτα που απειλει να κανει και αυτος ας γνωριζει οτι οτι θα εχει ακριβως την ιδια τυχη με τους Αυστριακους μπορει και χειροτερη! και ΑΥΤΟΣ θα ειναι που θα δεν θα προλαβαινει να μετρησει λογους για τους οποιους θα μετανιωνει ΠΙΚΡΑ που παρατησε τα αγγουρακια του και τα λαχανακια του και αποφασισε να βριζει κοσμο και εχει το λογο μου για αυτο! Εκτος φυσικα και αν σταματησει αυτη την "πολιτικη" οποτε θα εχουμε ενα πολιτισμενο κλιμα...η παραφραζωντας τον λογο που κατα τον Πολυβιο εκφωνησε ο Ρωμαιος απεσταλμενος στην Καρχηδονιακη Γερουσια το 218 π.χ. στις πτυχες του χιτωνα μου εχω το καλυτερο αλλα καιτο χειροτερο ας διαλεξει οτι θελει...η οπως γραφει και ο Πλουταρχος "Οψομεθα εις Φιλιππους" με την ιδια ακριβως εννοια που το εγραψε και εκεινος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ο αγαπητος μελλων επιστημων απο την Θεσσαλονικη(καλομελετα και ερχεται) πηρε το μερος μου χωρις να εχει κατι να κερδισει απο αυτο...Αν τωρα λοπον που δεχεται ΑΗΘΗ επιθεση απο τον "αγριανθρωπο" του Ινφογνωμονα τον αφηνα στα κρυα του λουτρου (ακομα περισσοτερο απο την στιγμη που υποπτεουομαι ποιος ειναι) τοτε θα επρεπε να αλλαξω το ονομα μου και να οναμαζομαι...τζιμης
    ΥΣ.1 "τζιμη" μαζι μας ασχολεισαι (με τον Γιωργο,εμενα κτλ)ποσο πια "τζιμης" εισαι!
    ΥΣ.2Παντως για να ηρεμησεις τζιμη" που το εχεις αναγκη) σου προτεινω 2 λυσεις:
    α) ασχολεισου με τα λαχανα και τα καροτα που τα που γνωριζεις τοσο καλα...(Ο Διοκλητιανος δοκιμασε αυτην την θεραπεια και του εκανε καλο,αρα μαλλον θα δουλεψει και για` σενα!) και μην ασχολεισαι με πραγματα που εμφανως αγνοεις!
    β)Μπορεις επισης να φας 3-4 κιλα ωμα μπουλμεδακια! (Αν θελεις μπορω να`σε βρω και να στα δωσω να τα φας ενα-ενα! Σε διαβεβαιω οτι θα με ευχαριστουσε πολυ κατι τετοιο!) Αμεση και εγγυημενη θεραπεια για την περιπτωση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @ Τζίμης 18 Ιανουαρίου 2011 9:20 μ.μ.

    Δεν προσθέτει κάτι σε επίπεδο διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής κάποιας μορφής η διάχυση τέτοιων πληροφοριών - είμαι κάθετα αντίθετος σε επί προσωπικού συζήτηση οιασδήποτε μορφής, πλην της περιπτώσεως που το προσωπικό δημιουργεί πρόβλημα στο εθνικό...

    Αφού θέλεις και νικ, να βάλω ένα.

    ΥΓ1. Θεωρώ άνευ (ελληνικού εθνικού) αντικειμένου την οποιαδήποτε [φιλο/αντι]σιωνιστική διαμάχη και δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω.
    ΥΓ2. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε εκατέρωθεν... φιλοφρονήσεις που βλέπω ότι ανταλλάσετε άνευ λόγου και αιτίας... Αν θέλετε να ξεσπάσετε, προτείνω τη γυμναστική.

    abyss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ας φύγουμε πρώτα από το ΝΑΤΟ και την στρατιωτική συμμαχία μας με την Τουρκία, ας αναγκάσουμε και τους πολιτικούς μας να μην πηγαίνουν εκεί να υπογράφουν συμφωνίες μαζί τους και μετά ...διατάζουμε τα ελικόπτερά μας να βυθίζουν τα τούρκικα υποβρύχια. Αυτά πάνε πακέτο και γίνονται σχεδιασμένα με μιά σειρά !!!
    Το '40 ο πόλεμος ξεκίνησε όταν έπρεπε, υπήρξε οργανωμένος και προετοιμασμένος και υπήρξε πολιτική βούληση.
    Γι΄αυτό ήταν νικηφόρος.
    Τώρα, έχουμε τον στρατό και την θέληση, αλλά δεν έχουμε την ανάλογη πολιτική βούληση.
    Όταν υπάρξουν οι πατριώτες ηγέτες, η τουρκική επιθετικότητα θα ξεφουσκώσει με μιας. Διότι στρατηγοί και νταβουτ/οθωμανο/τέτοιοι ξέρουν τι τους περιμένει.

    Με κραυγές δεν γίνεται τίποτα.
    Μπορούμε σήμερα να αντιδράσουμε λελογισμένα, αλλά δεν μπορούμε να το πάμε στα άκρα.

    Με την άδεια του 9:34 μ.μ., παραθέτω ένα απόσπασμα γραμμένο στη γλώσσα της λογικής.

    //...Η προσωπική μου άποψη είναι,οτι δεν χρειάζεται πανικός,ούτε και το κάπνισμα τις πίπας του πολεμου.
    Μπορούμε όμως τέτοιες βόλτες να τις επωφεληθούμε εμείς και να εκτεθούν οι απέναντι.
    Αν για παράδειγμα,έπεφταν μερικές βόμβες βυθού.
    Όχι να το βυθίσουμε,αλλα να ταλαιπωρηθούν αρκετά,και γιατί όχι,να τρομοκρατηθούν και λίγο.

    Ούτε να μας καταγγείλουν μπορούν διότι είναι σε χωρικά ύδατα ξένης χώρας και μάλιστα εν καταδύσει.
    Αυτόματα δέχονται,ότι παραβιάζουν κανόνες διεθνούς δικαιου. Πρόσεξε δεν διαμαρτύρεσαι εσύ. Αφήνεις αυτούς να τρέχουν κλαίγοντας. Όσο για το ότι θα υπήρχε κίνδυνος για θερμό επεισόδιο,σου λέω όχι,διότι Οι απέναντι δεν θα ήταν έτοιμοι.

    Τι έγινε το 96 με τον Γρίβα.
    Στην Τουρκια έχει περάσει,ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις,είναι πανίσχυρες και αήττητες. Αυτό προκαλεί ένα δέος για τον πολύ λαό,και εξασφαλίζει επιβίωση στους Στρατηγούς. Αν αυτό ανατραπεί,τότε κάποιοι πρέπει να φύγουν νύχτα. Για το λόγο λοιπόν αυτό,θα το είχαν κουκουλώσει. Θα περνούσε και το μήνυμα ότι οι Έλληνες
    δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Το κυριότερο όμως,θα δημιουργούσε φόβο και ανασφάλεια στο στράτευμα.//
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Να ρωτήσω :Ο καραμανλής μας έβγαλε απο το ΝΑΤΟ. Το κατάλαβε οτι έκανε λάθος και ενταχθήκαμε και πάλι.Το βέτο των τούρκων με τι μυστικές συμφωνίες και ανταλλάγματα το εξαγόρασε;;;;;;;;;;; Αυτά δεν πληρώνουμε τώρα ;;;;;;;; Ξέρει κάποιος κατι πιό συγκεκριμένο;;;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. To να παραθέτεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει γραμμένο για υποβρύχια, δεν σημαίνει ότι απαντάς στο ερώτημα "έπρεπε να είχαμε βυθίσει το τούρκικο υποβρύχιο, ή έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι άλλο;"...
    ----------------
    Αφού είσαι παρατηρητικός δικολάβος του νεαρού φίλου σου, θα έπρεπε να τον είχες μαζέψει και όχι να τον αφήνεις να απειλεί εδώ με φυσική βία γαβγίζοντας σαν αδέσποτο.

    Και να του έχεις πει ότι μπορεί και να τον μαζέψει ο μπόγιας με την θηλιά του.
    Δεν είναι δύσκολο...

    Γιατί δεν συνέβη και με σένα το ίδιο αφού μεταξύ μας είχαμε τις ίδιες και χειρότερες αντεγκλήσεις;
    Γιατί δεν υπερέβης τα εσκαμμένα με απειλές τύπου "θα σε πατήσω στο λαρύγγι" και με ανάρτηση βίντεο στο youTube;
    Είσαι περισσότερο μυαλωμένος από αυτόν ή είσαι κότα και δεν το τολμάς;

    Αυτά τα προβλήματα συμπεριφοράς, έπρεπε να του τα είχαν λύσει από το σπίτι του όταν ήταν πιο μικρός.
    Γιατί αλλιώς μπορεί να καταντήσει σαν τον τύπο στην Αριζόνα.
    Η απειλές του εναντίον μου έστω και μέσω διαδικτύου που είναι ένα δημόσιο μέσο, συνιστούν σοβαρό αδίκημα το οποίο τιμωρείται.
    Μάλιστα είπε, ότι από πίσω του υπάρχει και συμμορία φίλων του, γνωστή από εκπομπή του Θεοδωράκη στην τηλεόραση.

    Εάν δεν μπορούν ο μπαμπάς και η μαμά του, που έχουν την υποχρέωση, να τον μαζέψουν διότι προφανώς δεν ξέρουν τι γράφει ο γιόκας τους εδώ, θα τον φέρω εγώ στον ίσιο δρόμο, αφού μπορώ με έναν απλό ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ τρόπο να τον έχω στο χέρι μέσα σε 5 ημέρες για τα περαιτέρω!!!
    Ήδη, έχω αρχίσει τα προκαταρκτικά...
    Δεν απειλώ, προειδοποιώ με νόμιμο τρόπο.
    Πρόσεξε κι εσύ πολύ, διότι παρατηρώ σε δύο άλλα ιστολόγια, όσα παραληρηματικά γράφεις για μένα.
    Δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν συνομιλητή.
    Κριτική κάνω με όποιον τρόπο κρίνω και όπως έχω δικαίωμα αφού ούτε απειλώ, ούτε υβρίζω...
    Δεν υπάρχει τώρα ΠΡΟΒΛΗΜΑ μαζί σου, εφόσον παραμένεις σε χαρακτηρισμούς που είναι δικαίωμά σου εφόσον το νομίζεις και το στοιχειοθετείς (βέβαια δεν το έχεις κάνει ποτέ) και δεν προχωράς σε απειλές.
    Μετά, θα υπάρχει.-
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εδώ γίνεται ...πόλεμος χαρακωμάτων με φιλοσιωνιστές από την μια και αντισιωνιστές από την άλλη.
    (Τζιμης)

    αυτα ειναι στην σφαιρα της φαντασιας σου διοτι για να εισαι αντισιωνιστης πρεπει να γνωριζεις το θεμα εσυ μονο τα εντοσθια σου βγαζεις και ηρεμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. "To να παραθέτεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει γραμμένο για υποβρύχια, δεν σημαίνει ότι απαντάς στο ερώτημα "έπρεπε να είχαμε βυθίσει το τούρκικο υποβρύχιο, ή έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι άλλο;"
    Επειδη καποιος απο οτι φαινεται μαλλον εχει προβλημα στην αναγνωση (και σε πολλα αλλα επισης) ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στο ερωτημα για αυτο λοιπον του ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ μηπως και καταφερει να το διαβαση (μπορει να κανει κανενα θαυμα ο Αγιος Σπυριδωνας): "β) οσο ειχαν δικαιωμα τα Γαλλικα πολεμικα πλοιοα να χτυπησουν τα "αγνωστα" υποβρυχια σε ισπανικα χωρικα υδατα αλλο τοσο και εμεις εχουμε το δικαιωμα να πληξουμε ενα "αγνωστο" υπβρυχιο σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρικα υδατα η οπως λεει και ο αξιοτιμος σκαλ "Όταν κάποιος σου παραβιάζει σκόπιμα και συστηματικά την κυριαρχία, που είναι ό,τι το ιερώτερο, τον καταρρίπτεις-" Υποθετω οτι η απαντηση ειναι σε ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και πολυ κατανοητη χωρις να χρειαζεται αναλυση επιπεδου Αριστοτελη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΥΣ Αν καποιος πιστευει οτι οτι εχει γραφτει για τα υποβρυχια επεριεχεται σε εναν φακελο τυ ΥΠ.Εξ. μαλλον για πολλοσστη φορα αποδεικνυει την αγνοια του επι παντος επιστητου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. "Εάν δεν μπορούν ο μπαμπάς και η μαμά του, που έχουν την υποχρέωση, να τον μαζέψουν διότι προφανώς δεν ξέρουν τι γράφει ο γιόκας τους εδώ, θα τον φέρω εγώ στον ίσιο δρόμο, αφού μπορώ με έναν απλό ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ τρόπο να τον έχω στο χέρι μέσα σε 5 ημέρες για τα περαιτέρω!!!"
    Πολλα νευρακια βλεπω! Μαλλον "καποιος" δεν ασχοληθηκε με τα ζαρζαβατικα του/εφαγε τα μπουλμεδακια του/ πηρε τα χαπια του και τις υποδωριες ενεσεις του κτλ.Παντως δεν θα τον συμβουλευα να παει ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ δικαστηριο γιατι α)πιθανοτατα οπως και ο Οσκαρ Γουαιλντ θα παει για μαλλι και θα βγει κουρεμμενος
    β)Ειναι περιπου βεβαιο οτι θα αποδειχτει ΠΑΝΥΓΥΡΙΚΑ και ΝΟΜΙΚΑ οτι δεν "εχει σωας τας φρενας" με οτι συνεπαγεται κατι τετοιο...Ας θυμηθει τι συνεβη στον Οσκαρ Γουαιντλ αφου εχασε την δικη του μπορει να εχει αυτος αναλογη τυχη... τ
    Παντως αν παρα ταυτα προβει σε αυτο το απονενοημενο για αυτον διαβημα παρακαλειται να με ειδοποιησει γιατι μπορει να εχω και εγω καποια πραγματα για αυτον που θα ενδιεφεραν το δικαστηριο να τα ακουσει...(και τις απειλες του για μενα ας τι κανει αυτο που ξερει και διαπρατει πλειστακις καθήμερινως η οπως ελεγαν και στο Βυζαντιο "η προσταγη του Λαχανα και ο ορισμος του αγγουρια!"(τα αγαπημενα του λαχανικα "κατα συμπτωση")
    Θα του προτεινα λοιπον να ζητησει ΕΙΛΙΚΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΜΗ απο τον Γιωργο και να ειναι σιγουρος τοι ουτε εγω ουτε αυτος φανταζομαι θα ασχηληθουμε με την περιπτωση του καθως δεν εχουμε αυτοσκοπο μας τον καυγα και εξαλλου τον εχουμε "παρει πρεφα" τι "κουμασι" ειναιΕξαλλου ο Γιωργος ειναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ, αρετες που "καποιος" αποκλειεται να αποκτησει ποτε του...
    Διαφορετικα ο "καποιος" μπορει να καταφυγει στις "καλες υπηρεσιες" του "φιλου του του Αχμι"(κατα δικη του δηλωση)και θα εχει την ετυμηγορια του θελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Θα απαντήσω σε όλα όσα είπε ο Τζίμης όσο πιο σύντομα μπορώ. Θα ναι "σεντόνι" μεν (επειδή θα βάζω αποσπάσμα του) και από κάτω απαντήσεις μου οι οποίες όμως υπόσχομαι να ναι σύντομες και περιεκτικές. Δεν θα κουράζουν. Υπόσχομαι. Σε λίγο η απάντηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. //...η απαντηση ειναι σε ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και πολυ κατανοητη χωρις να χρειαζεται αναλυση επιπεδου Αριστοτελη...
    19 Ιανουαρίου 2011 11:57 π.μ.//
    --------------
    Μη μας κάνεις τέτοια ανάλυση ρε φιλόσοφε, να χαρείς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. "ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΦΗΜΟΥ"Α! (απο ρηση του Βολταιρου)
    Επειδη η κατασταση με το "καμαρι"του Ινφογνωμονα εχει ξεπερασει τα επιτρεπτα ορια καλο θα ηταν να εξεταστουν ορισμενα σχολια
    "Αυτά τα προβλήματα συμπεριφοράς, έπρεπε να του τα είχαν λύσει από το σπίτι του όταν ήταν πιο μικρός.
    Γιατί αλλιώς μπορεί να καταντήσει σαν τον τύπο στην Αριζόνα."
    Μα ειναι εμφανες απο αυτα που γραφει το "καμαρι" καθημερινως οτι ειναι περιπου στην ιδια κατασταση με τον τυπο στην Αριζονα!αρα ας μην προβαλει στους αλλους τα δικα του προβληματα!
    "άν δεν μπορούν ο μπαμπάς και η μαμά του, που έχουν την υποχρέωση, να τον μαζέψουν διότι προφανώς δεν ξέρουν τι γράφει ο γιόκας τους εδώ, θα τον φέρω εγώ στον ίσιο δρόμο, αφού μπορώ με έναν απλό ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ τρόπο να τον έχω στο χέρι μέσα σε 5 ημέρες για τα περαιτέρω!!!
    Ήδη, έχω αρχίσει τα προκαταρκτικά..."
    Για κοιταχτε ποιος "ανακαλυψε" τον δρομο για τα δικαστηρια! Οταν φυσικα γραφει οτι γραφει προφανως δεν υπαρχει προβλημα!Παντως ας μην το κουραζει γιατι οσο και να προσπαθει "Ιδομενεας" δεν θα μπορεσει να γινει παρα μονο μεγαλυτερος "παλιατσος" απο οσο ειναι ηδη!(και δεν ειναι μονο δικη μου αποψη αυτο)
    "Δεν απειλώ, προειδοποιώ με νόμιμο τρόπο."Αναρωτεμαι τι θα ελεγε ενας δικηγορος αν εβλεπε τι γραφει το "καμαρι" καθημερινα ειδικα αμα δει το κατωθι:
    "Πρόσεξε κι εσύ πολύ, διότι παρατηρώ σε δύο άλλα ιστολόγια, όσα παραληρηματικά γράφεις για μένα...." Αραγε αυτο δεν ειναι απειλη;Αλλα ειπαμε το "καμαρι" εχει παρει οριστικα διαζυγιο απο την λογικη δεω και πολλα χρονια (αν ειχε σχεση μαζι τηε ποτε!)Παρεπιντοντως α) τις απειλες του να τις χρισημοποιησει οπως γνωριζει (το κανει ετσι και αλλιως πολλες φορες καθημερινα και τον ευχαριστει απο οτι φαινεται) η οπως ελεγαν στο Βυζαντιο "η προσταγη του λαχανα και ο ορισμος του αγγουρια"β) και σε ποια ιστολογια γραφω για αυτον αν επιτρεπεται;σαν πολυ μεγαλη ιδεα για τον ευατο του δεν εχει;Και απο που και ως που το "καμαρι" εχει το δικαιωμα να κρινει τι γραφουν οι αλλοι (αν γραφουν) σε ιστολογια τα οποια ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αφορουν ψυχασθενεις σαν και αυτον;Αλλα βεβαια αυτος οπως και ο "φιλος του ο Αχμι" (κατα δικη του δηλωση αμφιβολης αληθειας) μαλλον δεν εχουν ιδεα τι σημαινει "ελευθερια του λογου" και γ) το παραληρημα για αυτον ειναι η καθημερινη του κατασταση!
    "Γιατί δεν συνέβη και με σένα το ίδιο αφού μεταξύ μας είχαμε τις ίδιες και χειρότερες αντεγκλήσεις;
    Γιατί δεν υπερέβης τα εσκαμμένα με απειλές τύπου "θα σε πατήσω στο λαρύγγι" και με ανάρτηση βίντεο στο youTube;
    Είσαι περισσότερο μυαλωμένος από αυτόν ή είσαι κότα και δεν το τολμάς"
    Ευελπιστω οτι το "καμαρι" δεν σκοπευει να με προκαλεσει γιατι α) δεν εχω δωσει το δικιαιωμα σε κανεναν (πσσο μαλλον σε τυπους σαν αυτον να με αποκαλει κοτα και β)επειδη κανω υπομονη με εναν ψυχασθενη σαν και αυτον λογω της καταστασης του δεν σημαινει οτι η υπομονη μου ειναι και ανεξαντλητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. "ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΦΗΜΟΥ" Β!
    α)Για να παραφρασω τον Κικερωνα εως ποτε αραγε το "καμαρι" θα κανει καταχρηση της υπομονης ολων των υπολοιπων σχολιαστων του Ινφογνωμονα;
    β)Σ΄οτι αφορα τους αξιοτιμους διαχειριστες του Ινφογνωμονα:
    Τι θα γινει με την "περιπτωση" του "καμαριου" το οποιο:
    α)Βριζει ασυστολα (Τζουμπες αστρατευτοι ,εβραιογλυφτες, μισαλλοδοξος που το προσπειηται τον χριστιανο, περιπλανωμενο τσιρκο, κτλ)
    β)Ειναι αποδεδειγμενα πανασχετος επι περιπου παντως επιστητου (αληθεια ποια ειναι αυτη η περιφημη"σπανια ειδικοτητα" του;)τοσο εγω οσο και ο αγαπητος Γιωργος απο την Θεσσαλονικη εχουμε δηλωσει τι σπουδαζουμε...
    γ) τωρα το "καμαρι" απειλει κιολας!Προφανως δεν εχει αλλο μεσο για να επιιβαλει τις αρλουμπες του και τα "κοληματα" του και επισης ολοφανερα πιστευει οτι εχει το "θειο δικαιωμα" να προσβαλει τους αλλους χωρις αυτοι να ανταποδιδουν τα πυρα!βεβαια ας γνωριζει οτι α)δεν ειναι αρχοντας μας και β) οτι η φεοθδαρχια η οποια επιτρεπε συμπεριφορες τετοιου ειδους εχει τελειωσει εδω και πανω απο 200 χρονια!
    ΥΣ1 Δεν ειμαι φιλοσοφος και αφηνω αυτο τον βαρυτιμο τιτλο σε αυτους που ειναι πλεον καταλληλοι να τον φερουν απο εμενα.Εγω ως Ιστορικο θεωρω τον ευατο μου...(αντε και φιλολογο λογω του ενος πτυχιου απο το παρελθον αν και δεν θελω να το πολυθυμαμαι γιατι τελικα ηταν δρομος που δεν οδηγουσε πουθενα...
    ΥΣ2 ο Γιωργος απο την Θεσσαλονικη δεν ειναι φιλος μου αν εχω καταλαβει καλα ποιος ειναι ειναι γνωστος μου αν και θα ηταν ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ να`ειναι φιλος μου η οπως θα ελεγαν στην Αρχαιοτητα ειναι ο ανθρωπος που θα ηθελα να`στεκεται στα αριστερα μου σε οπλιτικη φαλλαγγα!
    ΥΣ3 Λυπαμαι Απελλη εκανες οτι μπορουσες...
    ΥΣ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. 1ο ΜΕΡΟΣ

    //...Τα παράσιτα τα πατάω στο λαρύγγι. Είμαι αυτής της νοοτροπίας. Θα δεις τι εστί Γεωπόνος(και είμαι φοιτητής όχι πτυχιούχος ακόμα άρα κομμένο το "Γεωπόνε"). Μην το τραβάς. Over and out.//
    -----------------
    1) "Απειλές βλέπω αγοράκι !!!
    Δεν ήξερα ότι το "γεωπόνος" είναι βρισιά!!!"

    (Θα πάρεις απάντηση σε όλα. Κουράγιο.)
    Δεν είναι απειλές. Είναι προειδοποίηση(που άργησα να στη κάνω κιόλας τόσο καιρό που μου χώνεσαι άσχημα) να μην ειρωνεύεσαι. Το Γεωπόνος δεν είναι βρισιά. Είναι βρισιά όταν το βάζεις εσύ στο στόμα σου και τα κοπανάς όλα ειρωνικά μαζί με άλλα τζιμητίστικα.

    2) "Και "παράσιτο" (εκ του αποτελέσματος που βλέπουμε εδώ) να πεις τον πατέρα σου, οικοδίαιτε !!!"

    Η αλήθεια(το ότι είσαι παράσιτο δηλ…μετά την «σωματική βία» που σε «απείλησα» όπως λες… να τους πεις που σε είπα και ΠΑΡΑΣΙΤΟ) πονάει αλλά να ξέρεις, λυτρώνει! Όταν λες την αλήθεια φεύγει ένα βάρος ρε παιδί μου. Εγώ σου είπα την αλήθεια τι είσαι και ξαλάφρωσα! Τον πατέρα μου και την μητέρα μου μην τους βάζεις στο στόμα σου γιατί τους λερώνεις. Να μάθεις να μιλάς όμορφα και να μην κολλάς στους άλλους. Αντίλογος ναι αλλά όχι με το στυλάκι σου. Αλλά έτσι είναι εσύ δεν σέβεσαι ούτε τους γονείς του άλλου.
    Όσο για το οικοδίαιτος!...
    Εγώ Τζίμη (με αναγκάζεις αλλά τι να κάνουμε) πρώτον δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση, δεύτερον κάνω ιδιαίτερα μαθήματα θετικών μαθημάτων σε παιδάκια(2 μετεξεταστέους βοήθησα επιτυχώς ανάμεσα στα διάφορα παιδάκια γυμνασίου που έχω κάνει μάθημα) τρίτον κάνω εργασίες άλλων φοιτητών με το αζημίωτο. Έχουμε κάνει από το δεύτερο έτος «εταιρεία» 3 συμφοιτητές και οικονομάμε επειδή κάνουμε επαγγελματική δουλειά όχι άρπα κόλλα. Μέχρι και πτυχιακή έχουμε κάνει(1200ευρώ τιμή και σπέσιαλ δουλειά μιλάμε τςςς. 600 ο Γιώργος στην τσέπη του και από 300 οι βοηθοί του). Το πιασες Τζίμη πως βγάζω χρήμα? Συνέχεια σκέφτομαι πώς να βγάλω χρήμα επειδή μου αρέσει. Αλλά με σωστό τρόπο. Όχι μπαμπεσιές. Από το δεύτερο έτος χαρτζιλίκι σταμάτησα να ζητάω. Όταν θέλουν οι γονείς μου σαν γονείς να δώσουν οκ το δέχομαι αλλά στα έξοδα μου είμαι ΑΥΤΑΡΚΗΣ γιατί είμαι πάντα από μικρός μεθοδικός και οργανωτικός. Έτσι γουστάρω. Σημείωση ότι στο μαγαζί μας δεν πληρώνομαι. Απλώς βοηθάω την οικογένεια μου. Έτσι να μαστε στο σύνολο καλά οικονομικά αλλά αν το πας κι αλλιώς δηλ δεν ξεχρεώνω και με το παραπάνω το φαγητό, το νερό, το ρεύμα κτλ αναλώσιμα που ξοδεύω? Οπότε Τζίμη είμαι καθαρός. Δεν μπορείς να με πιάσεις από πουθενά. Κουράγιο. Μην κλαίς. Μια με είπες αστράτευτο(και το λες συνέχεια λες και είμαι αιώνιος φοιτητής δηλ), μια με λες το ένα, μια το άλλο. Τώρα με είπες και οικοδίαιτο. Εσύ είσαι ένα πράγμα όχι πολλά, ένα είσαι: ΠΑΡΑΣΙΤΟ.
    Οπότε Τζίμη πάλι έχασες. Δεν ήξερες...δεν ρώταγες? Πάλι χαμένος? Α ρε Τζίμη γιατί τόσο καντέμης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. 2ο ΜΕΡΟΣ
    3) "Και δεν κατάλαβα. Ποιός είσαι και δεν επιτρέπεις να σου γίνεται αντίλογος; Πρέπει να είσαι τεράστιο ψώνιο ρε φίλε..."

    Αντίλογος να γίνεται αλλά όχι όπως το πράττεις εσύ. Εσύ δεν πράττεις αντίλογο. Είδες να αρπάζομαι με κανέναν άλλο εδώ μέσα? Με τον Βαγγέλη τον πιλότο έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση. Πήγαινε να διαβάσεις τη συζήτηση μέχρι το τέλος. Μου έλυσε μια απορία ο άνθρωπός.

    4 ) "Έφτασες στο σημείο να κάνεις υπόδειξη ακόμα και σε χειριστή Μιράζ εν ενεργεία...
    Έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου."

    Πάλι προσπαθείς να δημιουργήσεις(να παραφράσεις τα λεγόμενα μου) θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Ο χειριστής που λες λέγεται Βαγγέλης. Εξέφρασα μια απορία σχετικά με ένα ραντάρ και απάντησε ο άνθρωπος. Πήγαινε να δεις πως μιλήσαμε αν δεν είδες.
    Δεν υπήρξε καν θέμα, εσύ αλλάζεις το άσπρο σε μαύρο όπως πάντα. Γι αυτό σε λέω ΠΑΡΑΣΙΤΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχείρησες στο θέμα με τον πιλότο. Πάντα έτσι κάνεις.

    5) "Άραξε στα λιπάσματά σου και στα μασονικά καπάκια των πεζοδρομίων, μη στα δώσω και τα φας..."

    Την προηγούμενη φορά είπες να αράξω σε αγγούρια αλλά δεν σε συμφέρει να το ξαναπείς διότι πήρες τότε την απάντηση που έπρεπε. Όσο για τα λιπάσματα σκέφτομαι(μου δίνεις ιδέες γαμώτο…είσαι πηγή έμπνευσης) να τα βάλω γύρω από την οικία σου ή μάλλον το γραφείο σου...τι λες? Να κάνω "πάρτι" όπως στα βίντεο που σου είχα δείξει με τα λιπάσματα? Μια ιδέα είπα ντάξει δεν είμαι τρομοκράτης ούτε δολοφόνος. Δεν σε απειλώ.
    Στη σχολή έχω κάνει με έναν συνάδελφο και μια συμφοιτήτρια(πως τα φέρνει ο έξω από δω, κόρη στρατιωτικού είναι..δεν ξέρω σε τι όπλο είναι ο πατέρας της αλλά αυτή έπρεπε να τη στείλουμε για σαμπορτέρ βομβών στις καταδρομές..ταλέντο μιλάμε :) ) μου ανάμιξη αθώου φαινομενικά λιπάσματος σε υγρή μορφή, σε ποτήρι ζέσεως μαζί με άλλες δραστικές ουσίες(ΗCL 1M κ.α.). Δημιουργήσαμε μικρή, πολύ μικρή ποσότητα(ούτε ζημιά δεν θα έκανε αν ανάβαμε τσακμάκι…τόσο μικρή ποσότητα καθαρά για το φοιτητικό undercover πείραμα μας) αυτοσχέδιου εκρηκτικού που περιείχε HCL πράγμα που σημαίνει ότι σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών θα δημιουργούσε έγκαυμα στον στρατιώτη που θα τον έβρισκε ίσως και τύφλωση αν έπεφτε στα μάτια. Ένας από τους διάφορους τρόπους. Το αδειάσαμε αμέσως στον νεροχύτη του πάγκου μην το έβλεπε ο καθηγητής και μας έκραζε. Λίγη φωτιά, να ήταν κάνα λίτρο ήθελε και "μπουυυμ"! Είδες τι φτιάχνουν οι φοιτητές όταν βαριούνται με τη ρουτίνα? Χημικοεκρηκτικές βόμβες! Διπλής δράσεως. Άμα ήμασταν τρομοκράτες θα ήμασταν ταλέντα τςςς. Πάει χαμένο τόσο ταλέντο :) Τα λιπάσματα χρησιμεύουν σε πολλά. Το λέω για εκατοστή φορά μια που τα ανέφερες. Το έχω ψάξει πολύ το θέμα.

    6) "Θρασίμι του κερατά που απειλείς -για δεύτερη φορά- ότι θα με πατήσεις στο λαρύγγι!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. 3ο ΜΕΡΟΣ
    Θρασίμι είσαι εσύ. Προειδοποιώ να μην ειρωνεύεσαι. Δεν απειλώ. Επίσης αν θυμάσαι είπα κάτι για ειρήνη το 2011 κι εγώ και ο Βούλγαρης. Εσύ συνεχίζεις όμως και σου είπα για το λαρύγγι μετά. Καλώς. Εγώ πάντως μίλησα υπέρ της ειρήνης. Αντίλογος ναι. Ειρωνείες κομμένες. Στο λαρύγγι που λέω δεν εννοώ σωματικά, Μην το πάρεις ως απειλή κατά ζωής. Δεν πάω τους Τζίμηδες καθόλου. Είναι κακά παιδιά.

    7) "Σε προειδοποιώ, τουμπεκιάσου και μην απειλήσεις και τρίτη, γιατί υπάρχουν παραπάνω από ένας τρόπος να σε κάνω να το μετανιώσεις."

    Δεν…τουμπεκιάζω. Σε προειδοποιώ και ΤΡΙΤΗ φορά να σταματήσεις τις ειρωνείες. Είσαι σίγουρος? Για δοκίμασε. Θα δούμε ποιος θα μετανιώσει. Για να είμαι χαλαρός δεν σου κάνει εντύπωση "Τζίμη"? Τι θα μου κάνεις? Ηλεκτρονικό πόλεμο(hacking)? Που ξέρεις δηλ τι γνώσεις έχει ο άλλος ή αν είναι μόνος?
    Μήπως ο άλλος τρόπος που λες είναι σωματική βία? Για πες μας.
    Αν ανοίξεις ηλεκτρονικό πόλεμο(hacking) Τζίμη να προσέχεις το yazılım του pc σου και τι κάνεις με αυτό διότι αν δεν γίνεις καλό παιδί θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει. Θα σου κάνω τον cd sürücüsü σμπαράλια. Ekran arıza! θα βλέπεις κάτι ωραίους αλλαγμένους χάρτες στην ekran να αναβοσβήνουν με χαμογελαστή γαλανόλευκη φατσούλα στη μέση . Έχουμε μείνει στο λεκτικό επίπεδο και έχω τονίσει πόσες φορές ότι θέλω αποκλιμάκωση για το 2011. Τι θες από μένα? Συνέχεια ότι πω μου κολλάς με ειρωνεία.

    8) «Μάλιστα είπε, ότι από πίσω του υπάρχει και συμμορία φίλων του, γνωστή από εκπομπή του Θεοδωράκη στην τηλεόραση».

    Δεν σε παίρνει να απειλείς ένα μέλος των “Βlue raiders”.
    Πρώτον, δεν είναι συμμορία εκτός αν ανήκεις σε αυτούς που μας αποκαλούν έτσι που σίγουρα δεν είναι Έλληνες αν έχουν δει τη δουλειά μας και διαφωνούν με αυτή. Από αυτή την ομάδα που συνήθως την αποτελούν φοιτητές(υπάρχουν και μερικοί, πολύ λίγοι μαθητές Γ Λυκείου, είναι οι Βενιαμίν και δεν ανήκουν στο «κλιμάκιο» Θεσσαλονίκης, είναι πολλά υποσχόμενοι όμως) έχουν περάσει νεαροί Έλληνες με πολύ πάθος και τρέλα. Η ιστορία ξεκίνησε από το 2004 και από το 2008 υπάρχει πλήρης συντονισμός 6 διαφορετικών «κλιμακίων». Εγώ μπήκα στο «κλιμάκιο» Θεσσαλονίκης Φεβρουάριο του 2007(18 στα 19 ήμουν) μετά από προτροπή ενός παιδικού φίλου μου από το δημοτικό που γνωριζόμαστε χρόνια και κάνουμε παρέα. Μου έριξε την πρόταση στις 3-4 το βράδυ μετά από clubbing(όχι ότι είμαι ιδιαίτερος φαν αλλά που και που μ αρέσει). Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Βραδιάτικα μετά από αλκοόλ. Άρχισε να μου λέει ότι υπάρχει αυτή η ομάδα κτλ. Να τον ακούω, να τον κοιτάω. Ήθελα να δω αν μου κανε καμιά χοντρή πλάκα(το χει με τις πλάκες πολύ). «Δεν ξέρω από κολπάκια είσαι σοβαρός?(μισογελώντας) Τι θα κάνω? Θα ανοίγω και θα κλείνω τα Pc?”. «Γιατί εγώ ήξερα? Έλα και θα μάθεις απ’ τους παλιούς. Έχουμε από σχολές πληροφορικής μέλη». «Αυτό λέω! Εγώ που κολλάω?». «Γιατί εγώ που κολλούσα? Πες ότι δεν θες. Μετά μου κοπανάς από μικρός ότι είσαι και Σιμώνης. Τον προπάππου σου τον κρεμάσανε στον Άγιο Μηνά μου λεγες μπλα μπλα». «Θέλω! Σκάσε μια κουβέντα είπα εκατό απάντησες». «Αύριο βράδυ έχουμε συνάντηση σε σπίτι. Θα σε γνωρίσω στα παιδιά». Πάμε την άλλη μέρα. Με το που μπαίνω μέσα είδα γύρω στα 10-12 άτομα και μια Ελληνική σημαία μικρού μεγέθους στον τοίχο. Τρεις από αυτούς είχαν ανοιχτά lap top. Οι φάτσες έδειχναν αποφασιστικούς και έξυπνους τύπους. Ένιωθα σαν να με σκανάριζαν όπως τα μηχανήματα των

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. 4ο ΜΕΡΟΣ αεροδρομίων. Πίτσες και μπύρες στο τραπέζι του σαλονιού και αραχτοί σε καναπέδες. Κουρέματα διάφορα. Ο ένας κοντοκουρεμένος, ο άλλος μακρύ μαλλί κτλ. Ντυσίματα όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Κλασσικοί φοιτητές 20αρηδες(λίγο πιο κάτω λίγο πιο πάνω) κι αυτοί. Ε με σύστησε ο φίλος μου. Με κοίταξε ένας τους(στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ο πιο παλιός…πολύ καλό παιδί, ο μετέπειτα δάσκαλος μου, πλέον «απόστρατος, σύμβουλος» κοντεύει σιγά σιγά να κάνει οικογένεια). Ένιωσα φιλικά. Πιάσαμε κουβέντα. Καθίσαμε όλοι. Προς το τέλος της βραδιάς φτάσαμε σιγά σιγά στο ζουμί. Λέει ο παλιός με ήρεμη σταθερή φωνή «Γιώργο ξεκινάμε από τα πολύ βασικά. Ένας Blue Raider έχει πάντα την Ελληνική σημαία(δείχνοντας την στον τοίχο) στο σπίτι του είτε σε τοίχο είτε στο μαξιλάρι του από κάτω, είτε δίπλα από το Pc. Το δεύτερο είναι ότι ένας Blue Raider έχει πάντα ένα laptop. Θα είναι το G3 σου». Αυτό ήταν το πρώτο μάθημα μου. Αλλά ήδη ήμουν οκ σε αυτά που είπε. Πετάχτηκε ο φίλος μου «Αυτός(για εμένα) έχει τη σημαία στο μπαλκόνι όλο το χρόνο σχεδόν. Πρέπει να δεις το δωμάτιο του» Ε γελάσανε. Οπότε το πέρασα με Άριστα που λένε. Σταδιακά έμαθα πιο πολλά.
    Κάνουμε αυτό που δεν τολμούν να κάνουν κάποιοι με υποβρύχια και αεροπλάνα. Δείχνουμε την άλλη Ελλάδα! Της πυγμής και όχι της ηττοπάθειας!
    Δεύτερον(επανέρχομαι), δεν ασχολούμαστε με σαρδέλες τύπου Τζίμη εκτός αν αρχίσουν αυτές τον ηλεκτρονικό πόλεμο( να στο μεταφράσω...αν μας κάνουν πρώτες hacking εννοώ). Πάνε για μαλλί και τις κάνουμε γουλί και όχι απλώς κουρεμένες. Πίστεψε με. Οι συγκρούσεις γίνονται με μεσαία και μεγάλα ψάρια που πολλές φορές είναι πιο ισχυρά, με περισσότερες γνώσεις από μας αλλά δεν κολώνουμε. Κάθε τέτοια μάχη μας προσθέτει εμπειρία. Νικάμε αλλά και χάνουμε. Έτσι είναι. Πάντως είμαστε υπολογίσιμοι(έχουμε κάνει ζημιές σε κακά παιδιά… δεν αναφέρομαι σε Τζίμηδες-σαρδέλες) και δυναμώνουμε συνέχεια.
    Αυτό που με αποκάλεσες και ήταν το μόνο σωστό μέσα στις μ@λ που είπες:
    μαχητές της κονσόλας.
    Ο κάθε Έλληνας πολεμάει με τον τρόπο του. Με πείσμα, υπομονή, θέληση. Άλλος σε ένα κόπκιτ, άλλος αθόρυβα και μερικοί «ρομαντικοί» νεαροί από διάφορα pc συντονισμένα.. Χωρίς να παίρνουν μισθό από κανέναν. Γιατί έτσι γουστάρουν! Γιατί μας αρέσει η τρέλα!
    Αυτή είναι η «συμμορία» όπως τους αποκαλείς. Αλλά εσύ είσαι παράσιτο για να αποκαλείς εμάς συμμορία..
    Τρίτον, θα ήταν αδικία να σου ξεκινήσω εγώ ηλεκτρονικό πόλεμο. Ένας Blue Raider δεν το κάνει ποτέ αυτό πρώτος ακόμα και αν του κολλάνε πολύ λεκτικά με άσχημο τρόπο διάφοροι Τζίμηδες όπως εσύ.
    Τέταρτον, έδειξα τι είπες για τα αγγούρια και τι σου απάντησα και μας έπιασε νευρικό γέλιο. Μαζευόμαστε οι Blue raiders της Θεσσαλονίκης 2 φορές τον Μήνα σε ταβέρνα ή baraki ή σε σπίτι και λέμε από κοντά τα νέα μας. Τελευταία φορά μαζευτήκαμε σε ταβέρνα στη Ναυαρίνου(δεν πρόκειται να ξαναπάμε εκεί γι αυτό το αποκαλύπτω, μην ελπίζεις). Αφού είπαμε διάφορα με ρώτησε ένας «Ρε συ με τον Τζίμη στο blog του Καλεντερίδη τι γίνεται? Ακόμα σου κολλάει αυτός?». «Δείτε μ@λ τι μου γράφει και τι του απάντησα» (είχα εκτυπώσει σε Α4 τον διάλογο μας σχετικά με τα αγγούρια). «‘Όχι ρε φίλε αχαχα». Το χαρτί έκανε τον γύρο του τραπεζιού και έπεσε το γέλιο μιλάμε!
    Ψάξε γι αυτή την ομάδα πριν ανοίξεις πόλεμο(αν σκοπεύεις για ηλεκτρονικό πόλεμο). θα κάνω αντίποινα αν ανοίξεις τέτοιον πόλεμο και δεν θα μαι μόνος. Από το νέο έτος θέλω αποκλιμάκωση και εσύ εκεί. Όχι μόνο με ειρωνεύεσαι, με προκαλείς, ότι πω με το γνωστό στυλάκι σου και όσο πας χειροτερεύεις. Θέλω να αγιάσω και δεν με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. 5ο ΜΕΡΟΣ

    αφήνεις. Αρχίζω και πορώνομαι άγρια αλλά συγκρατιέμαι. Δεν παραβιάζω τον κανόνα της ομάδας. «Όχι επίθεση σε σαρδέλες, είναι άσκοπη έκθεση» Σε Τζίμηδες δεν τραβάω πρώτος σπαθί από την θήκη. Να δούμε ποιος θα αράξει σε αγγούρια μετά που έλεγες αν κάνεις κάτι τέτοιο(hacking). Δεν ζητάω τίποτα απλώς να μην μου κολλάς με τον τρόπο που το κάνεις. Απλό.

    9) "Γκέκε αστράτευτε μπουρδολόγε εικονικέ ...μαχητή της κονσόλας;;;"

    Μπουρδολόγος είσαι εσύ. Επιμένω όμως πάνω απ’ όλα στο ΠΑΡΑΣΙΤΟ. Είσαι και μάλιστα μεγάλο. Σου έδωσα ευκαιρίες να συμμορφωθείς αλλά εσύ το στυλάκι της όξυνσης και της ειρωνείας δεν το αφήνεις. Πάλι το αστράτευτος? Μα έχεις πάρει απάντηση. Τζάμπα προκαλείς για να "ανάψω". Άλλωστε είμαι κανονικά στο χρονοδιάγραμμα, 22 χρονών, τελειώνω σε ένα χρόνο(5 χρόνια είναι η σχολή) και πάω στους πεζοναύτες που έχω δηλώσει στο περιοδεύον. Πρώτος μου ξάδελφος είχε πάει στα 24 του λοκατζής. Που βρίσκεις δηλ το πρόβλημα? Κανένα άλλο ουσιαστικό επιχείρημα έχεις?
    Μαχητής της κονσόλας. Το μόνο σωστό που είπες. Και δεν είναι μόνος του ο μαχητής της κονσόλας. Να σαι σίγουρος γι αυτό Τζίμη. Να μιλάς Τζίμη. Δημοκρατία έχουμε σε αυτή χώρα. Κανένας δεν σε απειλεί όπως λες. Αλλά μην ειρωνεύεσαι.
    Αν ήταν θα το είχα πράξει ήδη. Δεν παραβιάζω όμως κανόνες.
    Κόψε το ειρωνικό στυλάκι. Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Όταν δεν θα ειρωνεύεσαι τότε να σχολιάζεις όσα λέω.

    10) "Γιατί δεν υπερέβης τα εσκαμμένα με απειλές τύπου "θα σε πατήσω στο λαρύγγι" και με ανάρτηση βίντεο στο youTube;"


    "Το θα σε πατήσω στο λαρύγγι"(που είπα εδώ μέσα και όχι σε βίντεο) δεν πάει σε σωματική βία Τζίμη. Πρέπει να χεις πολύ μεγάλη φαντασία για να πιστεύεις ότι θα ψάξω να βρω που μένεις κτλ για να σου κάνω κακό. Ποιος είσαι στο κάτω κάτω?
    Ή μήπως θα χάσω το χρόνο να ασχοληθώ τόσο πολύ μαζί σου?
    Οι αναρτήσεις στο youtube, όσα βίντεο σου κανα (δυο αν θυμάμαι καλά) ήταν γεμάτα απαντήσεις μου για τα καπάκια κτλ και φυσικά τα συνόδευα από σάτιρα. Δεν έγραψα ποτέ "θα σου κάνω θα σου ράνω".

    11)"Γιατί αλλιώς μπορεί να καταντήσει σαν τον τύπο στην Αριζόνα.
    Η απειλές του εναντίον μου έστω και μέσω διαδικτύου που είναι ένα δημόσιο μέσο, συνιστούν σοβαρό αδίκημα το οποίο τιμωρείται."

    Βάλε και Τέξας μέσα γιατί μάλλον μικρός έβλεπες πολύ Λούκυ λουκ και Ντάλτον. Πας καλά? Ναι ναι αδίκημα. Θα μου κάνεις ντα. Λοιπόν, να σοβαρευτούμε. Σταματάς τις ειρωνίες εδώ και θα υπάρχει ειρήνη. Έχω κάνει την προσφορά μου αλλά ξανάρχισες και δεν κάθομαι να την "φάω". Απαντώ.΄Αφού πρότεινα ανακωχή στην αρχή του χρόνου και συνεχίζεις. Πάντα πρώτα μου χώνεσαι με ειρωνικό στυλάκι και μετά γίνεται της τρελής από τη μεριά μου. Πάντα εσύ μου κολλάς πρώτα.

    12) " Εάν δεν μπορούν ο μπαμπάς και η μαμά του, που έχουν την υποχρέωση, να τον μαζέψουν διότι προφανώς δεν ξέρουν τι γράφει ο γιόκας τους εδώ, θα τον φέρω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. 6ο ΜΕΡΟΣ στον ίσιο δρόμο, αφού μπορώ με έναν απλό ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ τρόπο να τον έχω στο χέρι μέσα σε 5 ημέρες για τα περαιτέρω!!!"

    Οι αγαπητοί μου γονείς μου έμαθαν να μην ανέχομαι προσβολές και ειρωνείες από τύπους σαν κι εσένα. Το είχα βέβαια και έμφυτο. Γι αυτό λοιπόν να μην τους βάζεις στο στόμα σου. Αφού εσύ πάντα μου κολλάς και αρπάζομαι. Από την πρώτη στιγμή. Τι με τους μασόνους ειρωνεύτηκες τότε, τι μετά όποτε γράφω σχεδόν μου κολλάς. Θέλω τον αντίλογο αλλά δεν ανέχομαι ειρωνείες του δικού σου επιπέδου. Θα σου «πατάω» το λαρύγγι κάθε φορά που θα μου κολλάς. Το έπιασες? Άντε στη κουζίνα να κόψεις πατάτες για να μην σου στείλω τα αγγούρια που τόσο αγαπάς.

    13)"Πρόσεξε κι εσύ πολύ, διότι παρατηρώ σε δύο άλλα ιστολόγια, όσα παραληρηματικά γράφεις για μένα."

    Τώρα σε "απειλεί" και ο Βούλγαρης?
    Όλοι σε απειλούν Τζίμη? Όλοι θέλουν να σε σκοτώσουν?
    Να σου βάλουν βόμβα?
    Μήπως με ελεύθερο σκοπευτή?
    Όχι κάτσε το βρήκα με κυάνιο στο ποτό σου θα σε φάνε?
    Μπορεί και καμιά σούπερ συσκευή μυστικού πράκτορα όπως αυτές που έφτιαχνε ο γνωστός εφοδιαστής του 007 ο γεροντάκος "Κιού".
    Να το γυρίσουμε σε θρίλερ? «Ο αιμοσταγής Γεωπόνος της Αριζόνα που ήταν Σαλονικιός». Εγώ με μάσκα, δρεπάνι, σακί λίπασμα και εσύ να τρέχεις στο χωράφι ματωμένος να ξεφύγεις αχαχαχα :)
    Όλοι θέλουν να σου κάνουν κακό Τζίμη! Τρέχα να ζητήσεις προστασία από κομμάντο, από ΕΥΠ, από Αστυνομία, από την γειτόνισσα…τρέχα Τζίμη! Άμα δεν σου φτάνουν πέρνα και από κάνα γιατρό.
    Τι ακούμε ρε συ. Να σαι καλά ήρθα κουρασμένος και με κάνεις και γελάω.

    14) "Δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν συνομιλητή."
    Γιατί ποιος σε απείλησε? Για ένα λαρύγγι κάνεις έτσι? Από το λαρύγγι είναι ο λόγος. Σημαίνει το "θα σε πατήσω στο λαρύγγι" σημαίνει θα φας "ξύλο" πάλι όπως κάθε φορά που χώνεσαι. Κάθε φορά την "τρως"
    Αν σκόπευα να κάνω κάτι και ήμουν ο "κακός" θα σε προειδοποιούσα? Ρε Τζίμη σοβαρέψου. Σε ένα blog γράφεις, δεν είσαι σε άκρως απόρρητη μυστική αποστολή για να σε φάνε.
    Άλλωστε φαντάζεσαι τίτλο? "Ο δολοφόνος του Τζίμη". Ούτε σαν θύμα δεν θα μου ανέβαζες τις "μετοχές" και το "κύρος" ως εγκληματία αν ήμουν. Τι σόι όνομα θα έκανα στον υπόκοσμο? Φαντάζεσαι τώρα θύμα με το όνομα "Τζίμης"? Σαν μάρκα τσίχλας ακούγεται.

    15)"Κριτική κάνω με όποιον τρόπο κρίνω και όπως έχω δικαίωμα αφού ούτε απειλώ, ούτε υβρίζω..."

    Μα δεν κάνεις κριτική. Αυτό που κάνεις δεν λέγεται κριτική. Δεν λέγεται αντίλογος. Λέγεται σαπροφυτισμός! Εκεί είναι το θέμα. Ειρωνεύεσαι. Κανένας δεν κάνει "αντίλογο"(όπως τον εννοείς εσύ) όπως εσύ. Εκεί είναι το θέμα! Γι’ αυτό τα χω πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. 7ο ΜΕΡΟΣ
    16) "Αφού είσαι παρατηρητικός δικολάβος του νεαρού φίλου σου, θα έπρεπε να τον είχες μαζέψει και όχι να τον αφήνεις να απειλεί εδώ με φυσική βία γαβγίζοντας σαν αδέσποτο."

    Ποια φυσική βία? Έπρεπε να το είχες πιάσει το περί "λαρυγγιού". Σου εξήγησα αλλά τζάμπα περίμενα να το πιάσεις τι πραγματικά εννοούσα. Είσαι σε άλλη διάσταση...πιθανόν του LSD.
    A..τα σκυλάκια μην τα βάζεις στο στόμα σου. Εκείνα είναι αξιαγάπητα ενώ εσύ σκύλος με την κακιά έννοια. Αν κάποιος γαυγίζει μάντεψε ποιος είναι.

    17) "Προσεξτε το "δημοκρατικο επιπεδο" του "καμαριου" του Ινφογνωμονα! Πρωτα προκαλει και μετα ζητα και τα ρεστα!"

    Να αγιάσει το στόμα σου! Μπράβο ρε Χρήστο. Άντε να πουμε. Κρατιόμουν στην πολύ αρχή κρατιόμουν. Ε τα χω πάρει με τον Τζίμη. Όλο από το θέμα με τους μασόνους και πιο πριν δηλ κόλλημα μαζί μου. Μετά αποκαλεί τους άλλους θρασίμια!
    Δεν θέλω να ασχολείται μαζί μου με τον τρόπο που το κάνει. Αυτό ζητάω. Αντίλογος δεκτός αλλά όχι με τον τρόπο του. Είναι απαίσιος. Δεν άρχισα εγώ από την αρχή να του κολλάω. Έλεος δηλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Επιστρέφω στο διάβασμα της εξεταστικής μετά από αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ η αλήθεια μήνυμα(σε 7 συνέχειες...έφαγα 25 λεπτά).
    Με τζίμηδες θα ασχολούμαστε τώρα?
    ΠΑΡΑΣΙΤΟ.
    Τzimus sp: σαπροφυτικό και δυνητικά παρασιτικό σε ζωντανούς οργανισμούς(blogs)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ρε συ, παραδίδομαι πω ρε έλεος !!!
    Θα κάνω να συνέλθω καμιά βδομάδα.
    Έχω λιώσει στο γέλιο ρε !!!
    Ήλθανε να δούνε τι βλέπω πάλι και χτυπιέμαι, νομίζοντας για κανα Χατζηχρήστο !!!
    Νάσαι καλά για το καινούριο πνευμόνι που έκανα πάλι.
    Να κόψεις να μου στείλεις ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών να σου εμβάσω κανα χαρτζιλίκι...
    Θα το αναγνωρίσει η εταιρεία μου. Γράψε επάνω "ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΣ" να περάσει από το λογιστήριο.
    Όχι ρε πούστη μου δεν γίνονται αυτά, δεν υπάρχουν χαχαχαχαχα!!!!
    ------------
    Καλά ρε, τρεις ολόκληρες ώρες είχες παρατήσει το διάβασμα για να γράψεις όλα αυτά, να με διασκεδάσεις;
    Και λες ψευταράκο ότι έφαγες μόνο 25 λεπτά;
    Ρε πόσα χτυπήματα κάνεις στο λεπτό; Να σε πάρω για γραμματέα/δακτυλογράφο μου, να σε έχω όλη μέρα να σε χορεύω στα γόνατά μου...

    -Έστειλες αυτό στις: //2:50 μ.μ.
    ...Σε λίγο η απάντηση μου...// και μέχρι να τελειώσεις στις: //6:03 μ.μ. "ζωντανούς οργανισμούς(blogs)"
    πέρασαν πάνω από τρεις ώρες.
    Να δούμε τι χαΐρι θα κάνεις με την σχολή σου !!!

    Για την ώρα, πάω το παιδί στο σχολείο και γυρίζω να κάνω ένα δεύτερο διάβασμα.
    Λένε ότι "εάν αντέξεις να διαβάσεις τρίτη φορά ένα ευθυμογράφημα, αυτό θα μείνει για πάντα στην βιβλιοθήκη σου."
    Θα τα δώσω για βιβλιοδεσία...
    Κάτι μου λέει ότι εμείς οι δύο θα γίνουμε κολλητοί στο τέλος.
    Δεν αφήνεις τέτοιο κελεπούρι να το χαίρονται άλλοι...
    φιλάκια
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ
    Ο τζιμης οπως και ο καθενας μας εχει το δικαιωμα να γραφει αυτο που πιστευει...Αυτο που ΔΕΝ δικαιωμα ουτε αυτος ουτε ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος ειναι να "κολλα" και να προσβαλει οσους εχουν διαφορετκη αποψη "τακτικη" που την εφαρμοζει τοσο αυτος οσο και ενας αλλος ο οποοις εχει κλεψει μεχρι και το ψευδωνυμο του! Αν φυσικα δηλωσει οτι σταματα αυτη την τακτικη τοτε απο μερους μου και φαντζομαι απο μερους του αγαπητου Γιωργου θα υπαρχει "διαρκης ειρηνη" οπως θα εγραφε και ο Προκοπιος Καισαρειας. Εξαλλου μονο με αυτο και τον αλλο "βαρβαρο" που ανεφερα πριν εχω προβλημα και με καννεναν αλλο! Αν ομως ο τζιμης συνεχισει τοτε εγω αναγκαστω"να επικαλεστω το δικαστηριο του Υψιστου" οπως εγραφε και ο Τζων Λοκ στην "Δευτερη Πραγματεια περι Κυβερνησεως" και να δουμε αν θα του αρεσει...
    Ανακεφαλαιωντας λοιπον, οι επιλογες του τζιμη ειναι απλες: η σταματα τις ειρωνιες/προσβολες και ολα θα ειναι μια χαρα η τον καθιστω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπευθυνο για οτι συμβει απο τουδε μεχρι νεωτερας.."Στο ενα χερι μου κρατω μελισσα θεορατη στο αλλο χερι μου κρατω πεταλουδα που δαγκανει"Ελυτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. @

    "Όμως την σκέψη μου απασχολεί αυτό με το τουρκικό πλοίο διάσωσης υποβρυχίων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο, σε τι φάση βρίσκεται η κατασκευή του που την είχαν εξαγγείλει πριν κανα χρόνο.
    Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι ένα ακόμα τούρκικο πυροτέχνημα για δημιουργία φόβου σε μας και θετικών εντυπώσεων στο εσωτερικό τους.

    Πολύ δύσκολα θα αρνηθούμε σε ένα τέτοιο πλοίο, να συνδράμει σε περίπτωση κάποιου σοβαρού ατυχήματος υποβρυχίου (ελληνικού ή ξένου) στο Αιγαίο (χωρικά μας ή διεθνή ύδατα). Από τη μια θα γίνουμε ρόμπες ξεκούμπωτες και από την άλλη οι Τούρκοι θα μας κατσικωθούν για χρόνια...
    Των Ιμίων είχε προηγηθεί "προσάραξη" τούρκικου εμπορικού σκάφους σε νησίδα μας την οποία ήθελαν να γκριζάρουν.
    τζιμης"

    Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
    Είμαι ο πιλότος αλλα πλέον απόστρατος.
    Στα Mirage F-1,ήμουν αρχές 80 μέχρι την έλευση των F-16.Τελειωσα το πτητικό σκέλος στα AWACS στην Γερμανία.Μετά ήρθε η αποστρατεία.Αυτά για μένα.
    Τώρα καλά είναι να μην βρίζεστε μεταξύ σας,διότι
    ο διάλογος χάνει την αξια του.Ακόμα και ασυναρτησίες να γραφει ο άλλος,οφείλουμε,με ωραίο τρόπο να τον συνετίσουμε.Μην σου φανεί παράξενο, και εγώ εδώ μαθαίνω,και ας είμαι όπως φαντάζομαι μεγαλύτερο σας.

    Στο θέμα λοιπόν.Οι Τούρκοι,εξαγγέλλουν γιγαντιαία
    προγράμματα και καταλήγουν νάνοι.Ένα τέτοιο σκάφος ακόμη και αν καταφέρουν να κατασκευάσουν,Δεν σημαίνει ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν όπου θέλουν και οποτε θέλουν.
    Πάντα κατά προσωπική μου άποψη,τέτοια προγράμματα εξαγγέλλονται περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και όχι ουσιαστικούς.Άσε που αν δούμε ρεαλιστικά το θέμα,όλα αυτά που έχουν σκοπό να αποκτήσουν,αν υλοποιηθούν,τότε θα καταντήσουν σαν τους Σοβιετικούς.
    Απλά θα καταρρεύσουν.Και η Τουρκια δεν είναι Σοβιετική Ένωση.Το ΔΝΤ ακόμα στην πλάτη τους είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. 1) "Καλά ρε, τρεις ολόκληρες ώρες είχες παρατήσει το διάβασμα για να γράψεις όλα αυτά, να με διασκεδάσεις;
    Και λες ψευταράκο ότι έφαγες μόνο 25 λεπτά;"

    Ακριβώς 25 λεπτά. Και πολλά σου αφιέρωσα δηλ. Σε word, μετά copy paste και αποστολή σε 7 τμήματα(από 5:54 εως 5:59) το τελευταίο "επιστρέφω στο διάβασμα" το γραψα εκείνη την ωρα της αποστολής γι αυτό έκανα 2 λεπτά παραπάνω να το στείλω. 25 λεπτά πληκτρολόγηση σε word και 10 οι αποστολές και τελευταίο μήνυμα...έχεις δίκιο 35 λεπτά.

    2) "Ρε πόσα χτυπήματα κάνεις στο λεπτό;"

    Αν οι γονείς σου σε στέλνανε φροντιστήριο πληροφορικής στα 9 σου(παράλληλα με την πρώτη γλώσσα) στα 22 σου γράφεις πολύ γρήγορα. Πίστεψε με. Θέμα εξάσκησης. Πιο πολύ μου παίρνει χρόνο να διαβάσω καλά όσα έγραψες και όχι να πληκτρολογήσω.

    3) "Να σε πάρω για γραμματέα/δακτυλογράφο μου, να σε έχω όλη μέρα να σε χορεύω στα γόνατά μου..."

    Για άλλη μια φορά μετά τα αγγούρια μας δείχνεις ξανά τις ιδιαίτερες τάσεις σου. Μην κρίνεις λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια. Εκτός πια αν βλέπεις θολά και περνάς τα αρσενικά για θηλυκά. Ένας οφθαλμίατρος σε αυτή τη περίπτωση δεν θα έπλαπτε.

    4) "-Έστειλες αυτό στις: //2:50 μ.μ.
    ...Σε λίγο η απάντηση μου...// και μέχρι να τελειώσεις στις: //6:03 μ.μ. "ζωντανούς οργανισμούς(blogs)"
    πέρασαν πάνω από τρεις ώρες.
    Να δούμε τι χαΐρι θα κάνεις με την σχολή σου !!!"

    Και όλο αυτό το διάστημα καθόμουν και ασχολιόμουν με σένα? Για άλλη μια φορά πιστεύεις ότι όλοι ασχολούνται με σένα (α ξέχασα..σε απειλούν κιόλας όλοι).
    Είπα στις 2:50 "Σε λίγο θα απαντήσω"(είχα γυρίσει σπίτι, άνοιξα pc και έριξα μια 5λεπτη γρήγορη ματιά στις μ@λ σου). Το σε "λίγο" εξαρτάται.
    Πήγα "σφαίρα" σούπερ μάρκετ μεσημέρι που έχει ησυχία, πέρασα από το μανάβικο, πήρα και ένα γλυκό από το ζαχαροπλαστείο για μετά το φαγητό(είμαι γλυκατζής αν και τα "καίω") γύρισα σπίτι, έκανα μπάνιο, έφαγα ένα πιάτο φαγητό,το γλυκό από πάνω, ξάπλωσα και ένα μισάωρο στον καναπέ.
    Έριξα μια ματιά την υπόλοιπη ύλη μου να την οργανώσω σε κομμάτια(διαβάζω μέσα στο εξάμηνο οπότε στην εξεταστική είμαι πιο χαλαρός...δεν θέλει πολύ διάβασμα υπερβολικό).
    Μετά ασχολήθηκα με σένα ένα μισάωρο περίπου. Ποιος νομίζεις ότι είσαι? Τζίμη είμαι οργανωτικός τύπος. Στο μπάνιο έχω βάλει ρολόι(ξυπνητήρι) πανω στο πλυντήριο για να μην αργώ ακόμη και στο ντουζ(αν εχω μετά κάποια δουλειά κτλ). Τα κάνω όλα με στρατιωτική πειθαρχία. Γι αυτό προλαβαίνω αλλιώς θα τα χα παίξει. Μόνο τη διασκέδαση δεν την κάνω χωρίς χρονόμετρο. Οι φίλοι μου έχουν να το λένε.
    Αν έβλεπες τον ρυθμό περπατήματος μου θα τα είχες παίξει. Μου αρέσει να τελειώνω γρήγορα τις δουλειές μου.
    Όσο για τη σχολή έχω απαντήσει τόσες φορές στις προσωπικές σου επιθέσεις. Το να συνεχίσω να απαντάω περνάει και ο χρόνος.
    Είπαμε: Tzimus sp σαπροφυτικό ενίοτε παρασιτικό σε blogs.
    Δεν θέλω να μου κολλάς με τον τρόπο που το κάνεις από την αρχή εδώ μέσα. Απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αεροπόρε 11:50 μ.μ. χαίρομαι διότι και εσύ επιβεβαιώνεις ως βάσιμες τις υποψίες πολλών εδώ μέσα ότι οι Τούρκοι το βράδι βλέπουν όνειρα και το πρωί κάνουν "παραγγελίες" όπλων.
    Πράγματι οι μεγάλοι στρατοί είναι δυσκίνητοι, ακριβοί και αναποτελεσματικοί.
    Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι δυνατόν να καταρρεύσει ακόμα και υπό το βάρος μιας επιστράτευσης που θα κάνει, αφού δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο όγκο στρατιωτών που θα πρέπει να φάνε, να κοιμηθούν, να μετακινηθούν και να συντονιστούν στη μάχη ως μια οργανωμένη δύναμη.
    Οι μικροί στρατοί είναι πιό αποτελεσματικοί με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν συντονισμό και μεγάλη δύναμη πυρός.
    Και βεβαίως να υπάρχει ψυχωμένη πολιτική ηγεσία...
    Το τελευταίο το λέω με πίκρα!!!
    τζιμης

    Υ.Γ. Φίλος μου (Π.Στ.), συνάδελφός σου φαντομάς, ήταν κι αυτός Γερμανία (EADS και παράλληλα εκπαιδευτής σε κάποιο ΝΑΤΟϊκό Σχολείο).
    Παληότερα ήταν Ανδραβίδα, ως υπο/
    του Γ.Ντ.
    Πέρασε καλά στην Γερμανία...
    Τώρα, μετά την αποστρατεία του, ξαναγύρισε εκεί...
    Δεν θυμάμαι, εάν πριν 5-6 χρόνια στην Μίκρα, πετούσε ντακότα ή YS-11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλά, γεωπόνε πρέπει να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που ενώ είναι όρθιος στο μπάνιο και τρέχει το νερό επάνω του, καταφέρνει να κοιμηθεί και χρειάζεται ξυπνητήρι να τον ξυπνήσει!!!
    Δεν χρειάζεσαι και μεγάλο σπίτι. Σου φτάνει ένα μπάνιο με τουαλέτα και πολυκουζινάκι/καζανάκι σε ένα, για οικονομία στο νερό.
    Το πι-σι πάνω στο καπάκι της λεκάνης και η καφετιέρα πίσω από την λεκάνη, νάχεις πάντα και καφέ!!!
    Για 150cm X 200cm=3 sq.m., άντε το πολύ 30 ευρώ τον μήνα ενοίκιο !

    Ρε φίλε, να σου στείλω να μου σφραγίσεις το βιβλιάριο υγείας!!!
    Δέκα χρόνια νεώτερος δείχνω τώρα !!!

    Ζαλίστηκα μόνο λίγο όταν διάβασα που τάχα τρέχεις σαν τον Βέγγο όλη μέρα. Πολύ ζωντανή περιγραφή !!!

    Σε κόβω για το εντελώς αντίθετο...
    Σεξ και Ναρκωτικά το βράδυ(=τσόντα και δραμαμίνη για την ζάλη)!!! Και όλη μέρα ύπνο!!!
    Η μανούλα σου θα σε βλέπει Πάσχα/Χριστούγεννα μόνο. Ο δε πατέρας σου θα σε θυμάται μόνο από τις οικογενειακές φωτογραφίες.
    Μεταπτυχιακό να κάνεις στο Ιμαρέτ (τεμπελχανιό επί τουρκοκρατίας) που είναι κοντά, να μη κουράζεσαι.

    Σε άλλο ποστ θα στείλω σχόλια πάνω στα δικά σου, γιατί τώρα είμαι λίγο ...μπίζι !!!
    Πρέπει να ξεχιονίσω 3 πόδια χιόνι!!!
    Χαιρετισμούς στο άλλο φιλαράκι μου τον Βούλγαρη...
    Να δω τι θα λέει σε λίγο για το Ισραήλ και τους σιωνιστές.
    Ο καιρός γαρ εγγύς !!!
    Αναμένονται σοβαρές εξελίξεις...
    Έχω πληροφορίες από πρώτο χέρι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αυτό το σχόλιο παρακαλώ να το διαβάσουν ολόκληρο όσοι το δουν. Ευχαριστώ.

    Τελευταία φορά που σου απαντώ σε αυτό το άρθρο Παράσιτο. Αρκετά ασχολήθηκα με έναν Τζίμη.
    1) Μένω με τους γονείς μου. Για κακιά σου τύχη σε όσα είπες στο τελευταίο μήνυμα σου.
    2) Ο skal ξέρει με ονοματεπώνυμο ποιος είναι ο "Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας"(δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει, του χω δώσει πόσα σημάδια). Ο Γιώργος είναι "πεντακάθαρος". Αν όχι ή αν δεν έχει καταλάβει ποιος είμαι, να με διαψεύσει.
    3) Εκτός από τον skal, από κοντά με έχει δει ένας βιβλιοπώλης(από αυτόν αγοράζω κατά διαστήματατα ιστορικά βιβλία μου, τα γεωστρατηγικά κτλ) στην Τούμπα, συχνός αναγνώστης του παρόντος blog. Ξέρει αν ο Γιώργος είναι αυτό που λέει ο ίδιος ή αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ. " Έκοψε" την φάτσα μου νομίζω.
    3) Για τους γονείς μου να βγάλεις τον σκασμό. Να σέβεσαι τους γονείς του άλλου. Παράσιτο(το λέω ξανά για να στο θυμίζω μην ξεχνάς τι είσαι).
    4) Το ξυπνητήρι το παίρνω στο μπάνιο (για την ιστορία το λέω..αχ έλεος... επειδή σε πείραξε κι αυτό..ότι λέω σε ενοχλεί) επειδή δεν είναι νομίζω συνηθισμένο να βάζουμε ρολόγια τοίχου μέσα στο μπάνιο. Θα μου πεις είναι τα μικρά ξυπνητήρια συνηθισμένα στο μπάνιο? Ε...αν δεν θέλεις να χάνεις λεπτό και θες να σαι οκ στον λόγο σου σε όλα τότε ναι. Είμαι και αγχώδης το παραδέχομαι, Θέλω να μαι πάντα οκ στον λόγο μου. Ο λόγος είναι συμβόλαιο αλλιώς μην υπόσχεσαι.
    Εκεί που ρίχνεις νερό κοιτάς και το ρολόι να μην ξεχνιέσαι(διότι στο μπάνιο με το χλιαρό νερό χαλαρώνουμε κιόλας από το άγχος της καθημερινότητας).
    5)Μια ευχαρίστηση έχω όταν έχω ένα μικρό 10 λεπτο κενό, να γράφω εδώ μέσα γιατί μου αρέσει αυτό το blog. Δεν θα μου χαλάσεις την ευχαρίστηση. Σου αποκάλυψα πράγματα για μένα που κανονικά δεν έπρεπε να τα πω αλλά έχω αγανακτήσει με το κόλλημα σου σε μένα. Ότι πω ειρωνεύεσαι και το κάνεις από παλιά. Γι αυτό άντε και "αγγουρέψου"! Ξέρεις εσύ, τόσο χαρά τα χεις τα αγγούρια.
    6) Κανονικά δεν έπρεπε καν να γίνει όλη αυτή η διαμάχη. Δεν έπρεπε καν να απαντήσω σε ένα παράσιτο σαν εσένα αλλά ας με συγχωρέσουν κάποιοι επειδή είμαι νευρικός όταν μου κολλάνε (με τον τρόπο σου) και επιμένουν για μεγάλο διάστημα. Η υπομονή έχει όρια και τα δικά μου τα ξεπέρασες. Είναι η φύση μου. Ήρεμη και ταυτόχρονα νευρική από ένα σημείο και μετά. "Γυρίζω τον διακόπτη" που λένε όταν μου κολλάνε για πολύ Τζίμηδες και γίνομαι "ανεξέλεγκτος".

    ΥΓ: Προς διαχειριστές και αναγνώστες.
    Συγνώμη για την "επική" σύγκρουση μου με τον Τζίμη στο παρόν άρθρο αλλά δεν άντεξα άλλο! Έλεος δηλ!
    Μην με ξανανοχλήσεις όπως το πράττεις.
    Ο σωστός αντίλογος δεκτός.
    Αυτό λέμε και επιμένουμε με τον Βούλγαρη.
    Σου μιλήσαμε για ειρήνη εδώ και πόσο καιρό και εσύ εκεί. Ηρεμία οκ, ηρεμία αλλά πόσο ηρεμία? Μην μου "κολλάς". Over and out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. //...(διότι στο μπάνιο με το χλιαρό νερό χαλαρώνουμε κιόλας από το άγχος της καθημερινότητας)...//
    Γεωπόνος
    ---------------
    Αυτό είπα και γω...
    Και πάνω στην χαλάρωση, σε παίρνει όρθιον ο ύπνος !!!
    Να ποστάρεις ένα βιντεάκι -στην ενότητα με τους Ινδούς γιόγκι- να τα οικονομήσεις.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. "Χαιρετισμούς στο άλλο φιλαράκι μου τον Βούλγαρη..."
    Απο που και ως που ειμαι φιλος του "τζιμη" και δεν το ξερω; Τι αμαρτια εχω κανει να μου τυχει τετοια συμφορα;Αλλα βεβαια μιλαμε για το "ατομο" (διαβαζε παρμενιδιο ον) που εχει τοσους (φανταστικους)"φιλους",, π.χ. τους προεδρους Ιραν- Συριας δυο Κερκυραιες, μια Ισραηλιτισσα,ενα πιλοτο κτλ΄. που για τους μαζεψει χρειαζεται λεωφορειο (προσεχως οπλιταγωγο)
    "Αναμένονται σοβαρές εξελίξεις...
    Έχω πληροφορίες από πρώτο χέρι !!!
    τζιμης"
    Απο τον "φιλο του τον Αχμι" βεβαιως βεβαιως!Και μια που ειναι φιλος μου οπως λεει (στον υπνο του σιγουρα!) μπορει να μου λυσει μια "μικρη" απορια;Ο "φιλος του ο Αχμι" ειε δηλωσει ατις 26 Ιουλιου 2010 οτι οι ΗΠΑ "σε 3 μηνες θα επιτεθουν σε 2 χωρες"Εχουν περσει πανω απο 5 και δεν εχουν επιτεθει σε καμια χωρα!Μπρει ο "τξιμης" να τον ρωτησει to λογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Βούλγαρη, τι να κάνω που ξέρω κόσμο;
    Επειδή οι δικοί μου είναι πολλοί και οι δικοί σου χωράνε σε ταξί, να τους περιορίσω λίγο λες για να μη ζηλεύεις;
    Μάκια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Το να τους βυθίσουμε δεν γνωρίζω αν έχει γίνει, το να τους καταρρίψουμε έχει γίνει. Και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.