25/2/11

Το 53% των Γάλλων λένε όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Η πλειοψηφία των Γάλλων (53%) δεν υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ωστόσο είναι μια πλειοψηφία σε πτώση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία την Παρασκευή, την ημέρα της επίσκεψης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην Άγκυρα .

Περίπου το 21% των ερωτηθέντων είναι "κάπως ευνοϊκοι" για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και το 32% "καθόλου ευνοϊκοι" με αυτή την ιδέα, σύμφωνα με την TNS-Sofres, η οποία διευκρινίζει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι κάτω (-2% και -3%) σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα του 2002.


Μεταξύ των πιο ένθερμων αντιπάλων της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ είναι οι υποστηρικτές της κόμματος της συμπολίτευσης UMP (δεξιά) του Νικολά Σαρκοζί (71%), της άκρας δεξιάς FN (87%) και εκείνοι του κεντρώου MoDem (68%).

Αντίθετα, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν "κάπως ευνοϊκοι» (+5%), στην ένταξη της Τουρκίας, ενώ ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν "πολύ ευνοϊκοι" ανέρχεται σε 6% (+1%) σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο για το τηλεοπτικό κανάλι Canal+.

Περιέχει κυρίως τους νέους 18-24 ετών (45%), τα διευθυντικά στελέχη και πνευματικά επαγγέλματα (48%), τους υποστηρικτές της αριστεράς (47%) και τους οικολόγους πράσινους (50%).

Οι Γάλλοι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας επικαλούνται σαν κύριους λόγους «τις πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές» (44%) και τη γεωγραφική της θέση σε σχέση με την Ευρώπη (38%).
Στη συνέχεια έρχονται η έλλειψη δημοκρατίας (33%), ο αριθμός των χωρών που είναι ήδη μέλη της ΕΕ (24%) και η στάση της Τουρκίας σχετικά με τα διεθνή θέματα (22%). Μόνο το 16% αναφέρει οικονομικούς λόγους.

Le Point  25/02/2011

11 σχόλια:

  1. Αποκλείεται να'ναι τόσο λίγοι γάλλοι αντίθετοι με τη ένταξη της Τουρκιας στην ΕΕ. Αν είναι τόσοι λίγοι την έχουμε βάψει, σε 10-20 χρόνια θα'χουν σχεδόν συνηθίσει με την ιδέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν ξέρουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Ασία και ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία της τουρκοκρατίας και... πολλοί είναι εκείνοι που λατρέυουν τους μουσουλμάνους... Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι είναι εδώ και περίπου 20 χρόνια...
    Simone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοτζάμ Γαλλία και Γερμανία είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας και μεις που τόσα τραβήξαμε από δαύτους... (πλην του ΛΑΟΣ) τους θέλουμε... να μη χάσουμε το κελεπούρι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και η Γαλλια εχει προβληματα με πολλους τουρκους και γενικοτερα με μουσουλμανους,ιδιαιτερα στην περιοχη της μασσαλιας και της νοτιας Γαλλιας

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τά πρῶτα δείγματα τῆς ἀφύπνυσης ἔχουν φανεῖ στούς Σενε-γάλλους. Ὑπάρχουν βέβαια ἀκόμα πολλοί ποῦ κοιμοῦνται τόν ὕπνο τοῦ δικαίου ἀλλά αὐτοί θά πεταχτοῦν στούς δρόμους μέ τίς πυζάμες ὅταν θά τούς κυνηγοῦν μαῦροι καί μουσουλμάνοι.
    Εἶναι ζήτημα χρόνου πιά σ᾽ὀλόκληρη τήν Εύρώπη.
    Τό αἶμα ποῦ θά χυθεῖ θά εἶναι ἀμέτρητο.

    Ἅς εἴμαστε ἔτοιμοι καί ψύχραιμοι. Καί νά ξεκαθαρίσουμε ὅσο πιό γρήγορα γίνεται μἐ τήν βρωμοαριστερά ποῦ θά μπεῖ στήν μέση γιά νά βοηθήσει τά τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τά πρῶτα δείγματα τῆς ἀφύπνυσης ἔχουν φανεῖ στούς Σενε-γάλλους. Ὑπάρχουν βέβαια ἀκόμα πολλοί ποῦ κοιμοῦνται τόν ὕπνο τοῦ δικαίου ἀλλά αὐτοί θά πεταχτοῦν στούς δρόμους μέ τίς πυζάμες ὅταν θά τούς κυνηγοῦν μαῦροι καί μουσουλμάνοι.
    Εἶναι ζήτημα χρόνου πιά σ᾽ὀλόκληρη τήν Εύρώπη.
    Τό αἶμα ποῦ θά χυθεῖ θά εἶναι ἀμέτρητο.

    Ἅς εἴμαστε ἔτοιμοι καί ψύχραιμοι. Καί νά ξεκαθαρίσουμε ὅσο πιό γρήγορα γίνεται μἐ τήν βρωμοαριστερά ποῦ θά μπεῖ στήν μέση γιά νά βοηθήσει τά τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχάς - αν προσεγγίζει την πραγματικότητα - φαίνεται ότι όλο και λιγοστεύουν οι Γάλλοι!
    Το ερώτημα είναι: ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;; Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά θέματα τα οποία αποδεικνύουν ότι στο Ελλαδιστάν, οι "κυβερνώντες" ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ!!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Simone Le Baron

    To ότι δεν γνωρίζουν την ιστορία της Τουρκοκρατίας, δεν είναι περίεργο, διότι ίσως δεν είναι τόσο σπουδαία για έναν Γάλλο. Όμως, από την γεωγραφία στο σχολείο, δεν θα έπρεπε να ξέρουν πού είναι η Τουρκία;

    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι πολλοί αυτοί που λατρεύουν τους μουσουλμάνους. Η ίδια η Γαλλία έχει πάρα πολλούς και όχι τόσο ενταγμένους στην γαλλική κοινωνία. Πριν λίγα χρόνια είχαν δημιουργήσει προβλήματα στα προάστια του Παρισιού, έτσι δεν είναι;

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A Simone Le Baron

    http://le-projet-juif.com/

    καί γιά ὄσους διαβάζουν γαλλικά.

    Ἐνδιαφέροντα σχόλια πολύ συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μιχάλη,
    Νομιζεις οτι εμεις, γνησιοι Γαλλοι καταλαβαινουμε γιατι; κι ομως ετσι ειναι. Τη περασμενη εβδομαδα ενας γνωστος δημοσιογραφος (Eric Zemmour) καταδικαστηκε για ρατσισμο γιατι ειχε πει σε μια εκπομπη, σε ιδιοτικο καναλι οτι 8 στους 10 λαθρεμπορους ειναι αραβες και μαυτοι. Και τωρα προκειται να τον διωξουν απο το FIGARO και απο τη TV...
    Simone

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.