14/2/11

Λευτεριά στον Οτσαλάν

Aνεξάρτητο Κουρδιστάν- Κάτω το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας-
Χθες η Τυνησία, σήμερα η Αίγυπτος, αύριο το Κουρδιστάν-Πολιτική λύση για το Κουρδιστάν-Αυτόνομο Κουρδιστάν μερικά απο τα συνθήματα των διαδηλωτών



ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - Χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Στρασβούργο για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία του  Κουρδιστάν και την απελευθέρωση του Εθνικού Ηγέτη  του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν 12 χρόνια μετά απο την παράδοση και σύλληψη του στην Κένυα απο Τούρκους πράκτορες με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Υπολογίζεται πως περί τις 30,000 Κούρδοι  συγκέντρωθηκαν απο Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο,  Ολλανδία, Ιταλία και Ελβετία   ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας των Συλλόγων των Κούρδων στη Γαλλία και της Οργάνωσης «Φίλοι του κουρδικού λαού.

*Σχόλιο:Πρέπει να επισημάνουμε ότι το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο το Μάιο του 2005 είχε προτείνει τη διοργάνωση μιας νέας δίκης, υποστηρίζοντας ότι το αυτή του 1999 που διεξήχθη στην Τουρκία ήταν άδικη. Παρά το γεγονός αυτό το PKK εξακολουθεί να θεωρείται "τρομοκρατική" οργάνωση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες συνδράμουν στην προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης για καταστολή της δράσης του PKK με δικαστικές διώξεις και συλλήψεις είς βάρος των Κούρδων μεταναστών. Οι Κούρδοι μετανάστες θεωρούνται απο το τουρκικό καθεστώς  ως ή κύρια πηγή στρατολόγησης του PKK με νέα μέλη, ως η βασική πηγή χρηματοδότησης του  αλλά και ως βασικός μηχανισμός πολιτικής πίεσης των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων .

Για την Ελλάδα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά απο την παράδοση του Οτζαλάν δεν έχει χορηγηθεί άσυλο σε κανέναν Κούρδο μετανάστη.Φυσικά και δεν πρέπει να λησμονήσουμε και το τηλεγράφημα της τότε ΥΠΕΞ Κας Μπακογιάννη προς τον Τούρκο ομόλογο της  με το οποίο εξέφραζε την θλίψη της για τους Τούρκους στρατιώτες που φονεύθηκαν απο Κούρδους "τρομοκράτες".
AFP

3 σχόλια:

  1. επήσης βλέπουμε ότι καμία

    από τις αριστερίστικες ΜΚΟ
    Οργανώσεις που αγωνίζονται για χωρήγηση ασύλου σε αφγανούς , παλαιστήνιους και ιρανούς δεν συμπεριλαμβάνει στους υποτιθεμενους αγώνες για χωρήγηση ασ'υλου κούρδους αγωνιστές. Αυτό για να καταλάβουμε την υποκρισία που κρίβεται πίσω από όλους αυττούς που δήθεν αγωνίζονται για δικαιώματα μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ydrokeros
    Θελεις ακομη λιγο εκπαιδευση φιλε.
    Στρωσου λιγακι ακομη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ydrokeros
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.