21/2/11

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Σκοπιανοί ξεναγοί στην Βεργίνα

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΡΩΤΗΣΗ : 11356/16-2-2011
Προς : Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο

Θέμα : Σκοπιανοί ξεναγοί στην Βεργίνα
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαποί στην Βεργίνα, έχουν συχνά γίνει μάρτυρες προπαγανδιστικής συμπεριφοράς Σκοπιανών κατά την επίσκεψή τους στα αρχαία της περιοχής. Ειδικότερα έχουν διαπιστώσει ότι μαθητές από σχολεία της ΠΓΔΜ ξεναγούνται από Σκοπιανούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βεβαίως διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και της Βεργίνας, ασκώντας μία χυδαία προπαγάνδα.

Ως γενική αρχή, εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν τους φοιτητές ή σπουδαστές, ή τους μαθητές του σχολείου τους, έχουν δικαίωμα ξενάγησης χωρίς αμοιβή, βάσει του άρθρου 28 του νόμου 3498/24-10-2006, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει προηγουμένως σχετική άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως σαφώς ορίζει η υπ αριθ. 11691/13-7-2007 εγκύκλιος του (τότε) Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Έχει ενημερωθεί, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου του, για τα ανωτέρω;
2. Σε καταφατική περίπτωση, γιατί οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ή άλλα εξουσιοδοτημένα όργανα δεν ζητούσαν από τους Σκοπιανούς καθηγητές/ξεναγούς να τους επιδείξουν την άδεια του Υπ.Πο&Τ και αν αυτοί δεν την κατείχαν, γιατί τους επέτρεπαν την είσοδο και ξενάγηση;
3. Δοθέντος ότι προϊόντος του χρόνου οι σχολικές επισκέψεις πολλαπλασιάζονται, τί μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να τεθεί οριστικός φραγμός στις ανωτέρω πρακτικές των Σκοπιανών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Κοραντής Ιωάννης, Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ
Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Β΄Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.
Ανατολάκης Γεώργιος , Β΄Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

17 σχόλια:

  1. Σωστό το ερώτημα αλλά πρέπει να υποβληθεί ακριβώς το αντίστοιχο για τους κομματικούς προστάτες φίλων και συγγενών σε μερικές κρίσιμες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη και η καλύτερη λύση για το Σκοπιανό είναι η Ελλάδα να Ελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς και τα Σκόπια να γίνουν Ελληνικό έδαφος.

    Αυτό θα γίνει με το να εκμεταλλευτοούμε τα λεγόμενα των ίδιων των Σκοπιανών ότι κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες, και να χορηγήσει η Ελλάδα υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυριο θα δηλωνουν και οι πακιστανοι
    Ελληνες και οι νιγηριανοι .
    ΤΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. East είπε...

    Η μόνη και η καλύτερη λύση για το Σκοπιανό είναι η Ελλάδα να Ελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς και τα Σκόπια να γίνουν Ελληνικό έδαφος.

    Αυτό θα γίνει με το να εκμεταλλευτοούμε τα λεγόμενα των ίδιων των Σκοπιανών ότι κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες, και να χορηγήσει η Ελλάδα υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας.
    21 Φεβρουαρίου 2011 4:24 μ.μ.

    Μεγάλε!!! κινδυνεύεις να σε πουν ΕΛΛΗΝΑ Ιμπεριαλιστή, μαζί σου κόντρα στους βάρβαρους που καπηλεύονται τις διαχρονικές πολιτισμικές αξίες του Ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ρε East που επανηρθες δριμυτερος! Μονο μην παιρνεις πολλα αντικαταθλιπτικα γιατι νομοτελειακα φτανει η εποχη που θα εκλειψει η ορθοδοξια κι ολες οι αλλες (χριστιανοισλαμικες) σεχτες του ιουδαισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πάλι παρατηρεί κανείς ότι μόνον ο ΛαΟΣ υποβάλλει τέτοιου είδους ερωτήσεις. Για τους άλλους, τα ζητήματα αυτά είναι τρίχες, γι αυτό φτάσαμε στα χάλια που φτάσαμε. Ψήγματα ελληνικής συνείδησης έχουν απομείνει στον πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O "EAST" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΙΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, 90% ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΑΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ / ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ KALASH ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Αl JAZEERA THN TΡΙΤΗ 22-02-2011 .
    Twitter submit button

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 88, ΑΘΗΝΑ, 3.30.μμ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΟΡΦΕΑΣ"
    Την ΤΡΙΤΗ 22-02-2011, τις 3.30 μμ. θα δώσω συνέντευξη στο AL JAZEERA.ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΟΙΝΟΥ, στην οδό Ακαδημίας 88, Αθήνα, στην αίθουσα "ΟΡΦΕΑΣ". Ελάτε παρακαλώ, όσοι περισσότεροι μπορείτε για να ακουστεί η φωνή και η ψυχή μας παντού! εφόσον στην χώρα μας επικρατεί "άκρα του τάφου σιωπή" από τα Προδοτικά Κανάλια κι Εφημερίδες. Η παρουσία σας θα είναι η αρχή εκδικησής μας εναντίον των ψυχορραγούντων, αξιολύπητων και ερπόντων εγχωρίων Προδοτών της ανθελληνικής "κυβέρνησης" των μαρριονετών και ανδρεικέλων της Τρόικας.

    Διαδώστε το παρακαλώ παντού.
    Δημ. Αντωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "κινδυνεύεις να σε πουν ΕΛΛΗΝΑ Ιμπεριαλιστή"

    Δεν είναι ιμπεριαλισμός, αφού ούτε επιθετικό πόλεμο κάνουμε, ούτε πιέζουμε κανέναν για τίποτα. Απλά δεχόμαστε όποιον εθελοντικά θέλει να γίνει Έλληνας.

    "ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ / ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ KALASH ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?"

    Πέρα από τους Καλάς, υπάρχει η φυλή των Παστούν(42εκ) που δεν έχει σχέση ούτε με Ινδική(Πακιστανική) ούτε με Κεντροασιατική φυλή-γλώσσα(έχουν Ελληνικά χαρακτηριστικά/συμπεριφορά), και πολλοί λένε ότι κατάγωνται από τους αρχαίους Μακεδόνες του Μ.Αλέξανδρου. Η Ελλάδα θα έπρεπε να τους Ελληνοποίησει, διαδίδοντάς τους την Ορθοδοξία(τώρα είναι Μουσουλμάνοι). Επίσης να δημιουργήσουμε 100% επαγγελματικό στρατό, και να συμμετέχουμε στο Αφγανιστάν, εφόσον οι ΗΠΑ δεχτούν να αυτονομηθεί η περιοχή των Καλάς και να γίνει Ελληνική με την προστασία του Ελληνικού στρατού. Με ορμητήριο αυτή την περιοχή, και με Ελληνοποιήσεις Παστούν που βρίσκονται στην Ελλάδα, βάζουμε "πόδι" στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ston East kai se olous tous graikilous pou proteinoun ellinopoihseis ton slavoboulgaron moggolon kai se aftous pou ypostirizoun tis ellinopoihseis olon ton ksenon ethnotiton pou alonoun ton eliniko xoro exo na po to eksis

    ELPIZO KAI EFXOMAI NA PETHANETE OLOI NA SVISETE NA EKSAFANISTITE APO TA ARXAIA IERA XOMATA THS ELLADAS.

    NA GINETE STAXTI OSTE NA MIN TAFOUN TA KOKKALA SAS SE AFTA TA XOMATA. EISASTE MIASMA.

    TA LOGIA SAS MA PERISSOTERO OI PRAKSEIS SAS KAI H APRAKSIA SAS DEIXNEI OTI EISTE KSENOI SE AFTON TON TOPO. DEN EISTE APOGONOI TON ELLINON. NA FYGETE, NA KAHTE NA ANASANEI H ELLHNIKH GH APO TO BAROS SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τζεφ το ειχε πει πως θα προσελκυσει ξενους επενδυτες. Παλι διαμαρτυρεστε βρε παλιοφασιστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημ. Αντωνίου είναι ο γιατρός από την Χαλκίδα που έχει μηνύσει την κυβέρνηση του γιωργάκι για έσχατη προδοσία;
    Εάν ναι, όσοι μπορούμε, να πάμε!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ East

    Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως είσαι και εσύ, όμως με αρκετά διαφορετικό τρόπο σκέψης.
    Παρατηρώ ότι υιοθετείς υπερβολικές απόψεις στην προσπάθεια να "επεκτείνεις" Ορθοδοξία και Ελληνισμό εκτός των συνόρων.
    Είναι αυτό αναγκαίο να γίνει μέσω των αθρόων και εν πολλοίς αυθαιρέτων ελληνοποιήσεων που προτείνεις, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι αλλοεθνείς είναι Ορθόδοξοι; Γιατί, δεν είναι και ο κάθε Ορθόδοξος ομοεθνής, όπως θα έπρεπε να γνωρίζεις!
    Ας πούμε τότε και στους Ρώσους να αποποιηθούν την ρωσική τους ταυτότητα για να γίνουν Έλληνες!
    Ο Ρωμιός είναι μια ταυτότητα που περιλαμβάνει πολλές εθνότητες με συνδετικό κρίκο την Θρησκεία και την Ρωμανική πολιτογράφηση. Οι Έλληνες ήταν η πιο σημαντική εθνότητα από όλες αυτές και μάλιστα με διοικητική πρωτοκαθεδρία, αλλά μέχρι εκεί.
    Οι ιστορικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι πρώην Ρωμιοί έχουν δημιουργήσει διακριτά και αυτόνομα κράτη ανά εθνότητα και αυτό δε μπορεί πλέον να αλλάξει, εκτός και αν έρθει ο κόσμος πάνω-κάτω.
    Μια δια-ορθόδοξη χαλαρή Κοινοπολιτεία είναι περισσότερο εφικτή, αν και σε ένα βαθμό πάντα υφίσταται μέσω της επικοινωνίας και των σχέσεων των Ορθόδοξων Εκκλησιών (σε αυτό το σημείο συνοψίζεται και ο πολύ σημαντικός ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου).
    Όμως το να ελληνοποιούμε αδιάκριτα όποιον είναι Ορθόδοξος, ή όποιον έχουμε την αναπόδεικτη υποψία ότι μπορεί να έχει ελληνική καταγωγή, είναι μια υπερβολική θέση που μάλιστα προκαλεί τους νεοπαγανιστές που περιμένουν πως και τι για να επιτεθούν με κραυγές μίσους στην Ορθοδοξία!!
    Τους δίνεις, λοιπόν, επιχειρήματα και αυτό είναι μεγάλο λάθος.
    Κατανοώ τον ρομαντισμό σου, αλλά με τεχνητές και μάταιες παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, δεν πρόκειται να τροποποιήσεις την εξέλιξη των πραγμάτων πέρα από το σχέδιο που ο ίδιος ο Θεός έχει ορίσει για αυτά. Αν πιστεύεις στο θεό, θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό!
    Τελικά στις δικές σου υπερβολές, απαντούν το ίδιο υπερβολικά και οι ειδωλολάτρες που και αυτοί διατείνονται-τρομάρα τους- ότι κατέχουν μονοπωλιακά την ελληνικότητα, μόνο και μόνο επειδή έχουν γαντζωθεί επιφανειακά και εν πολλοίς προσχηματικά πάνω στην αρχαία θρησκεία!!
    Η Εκκλησία όμως που κατηγορούν, είναι η μόνη που έχει διασώσει ως τις ημέρες μας την αλεξανδρινή μορφή της αρχαίας μας γλώσσας!! Κουβέντα καμμιά όμως για αυτό!!

    Αντίθετα, είμαι βέβαιος, πως πολλοί από αυτούς τους όψιμους νεοπαγανιστές, ούτε καν γνωρίζουν να διαβάζουν ή να γράφουν αρχαία ελληνικά, συγκρινόμενοι με έναν μορφωμένο κληρικό.
    Τέλος, East, μην παροξύνεις τα πράγματα με δονκιχωτικές θέσεις που μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στην Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατι νομοτελειακα φτανει η εποχη που θα εκλειψει η ορθοδοξια κι ολες οι αλλες (χριστιανοισλαμικες) σεχτες του ιουδαισμου.

    21 Φεβρουαρίου 2011 5:46 μ.μ.
    ----------------

    Αυτό είναι που λένε, "ευσεβείς πόθοι"!!
    Το "νομοτελειακά" από που προκύπτει;
    Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί διείσδυση και αύξηση της Ορθοδοξίας σε χώρες της Ευρώπης που θεωρούνταν προπύργια του Προτεσταντισμού, όπως π.χ η Ολλανδία, η Αγγλία κλπ!!
    Ακόμη, όμως και αν υποθέσουμε, ότι έχεις δίκιο, προς τι η τόση χαρά;
    Μήπως φαντάζεσαι ότι αν "εκλείψει" ο Χριστιανισμός, θα επιστρέψει η ανθρωπότητα στην "χρυσή" εποχή των ειδώλων και των ζωοθυσιών; Στον πρωτογονισμό του αίματος δηλαδή;
    Η ανθρωπότητα, αγαπητέ κινείται προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω!!
    Ο Χριστιανισμός και ειδικά η Ορθοδοξία ανήκουν στην πρωτοπορία της ανθρώπινης θρησκευτικής συνείδησης, μιας ανώτερης αντίληψης του θείου που συμβαδίζει με την πρόοδο που έχει συντελεστεί από το ανθρώπινο πνεύμα μέσα στις χιλιετίες .
    Για αυτό το λόγο και μόνο τα είδωλα εξαφανίστηκαν. Οι εσωτερικές αντιφάσεις του παγανισμού ήταν ο κύριος λόγος για την κατάρρευση του, καθώς το ζήτημα της ηθικής του βίου που έθεσε η αρχαία Φιλοσοφία κυρίως μέσω του Σωκράτη, "σκόνταψε" στην ανηθικότητα του βίου των αρχαίων θεών με τους οποίους ήρθε σε αντίθεση!!
    Ο Χριστιανισμός από την άλλη βρήκε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί, εξαιτίας της έλλειψης εσωτερικών αντιφάσεων και της συμφωνίας της ηθικής του Λόγου και της εφαρμογής της στην καθημερινή ζωή.
    ---------------

    21 Φεβρουαρίου 2011 7:57 μ.μ.

    ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ KALASH ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΙ.
    ---------------

    Τι έχουν μωρέ δόλιε, να σε διδάξουν οι KALASH, που τους έχετε εξιδανικεύσει σε τέτοιο σημείο ώστε να τους φαντάζεστε και με περικεφαλαίες;
    Να σε διδάξουν πως ψήνεται το αρνί αντικρυστό ή πως πήζουν το τυρί σε πήλινα τσανάκια; Αν έχουν και τέτοια!
    ---------------
    East
    21 Φεβρουαρίου 2011 10:16 μ.μ.

    Πέρα από τους Καλάς, υπάρχει η φυλή των Παστούν(42εκ) που δεν έχει σχέση ούτε με Ινδική(Πακιστανική) ούτε με Κεντροασιατική φυλή-γλώσσα(έχουν Ελληνικά χαρακτηριστικά/συμπεριφορά), και πολλοί λένε ότι κατάγωνται από τους αρχαίους Μακεδόνες του Μ.Αλέξανδρου.
    ----------------

    Φαίνεται πως γαμ@@@@αν πολύ οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου και γέμισαν την Ασία με μπάσταρδους απογόνους!!
    Σοβαρευτείτε!!!
    θα μας πείτε σε λίγο ότι υπάρχουν ελληνικές φυλές και στην Παπούα-Νέα Γουϊνέα!!!
    -----------------
    21 Φεβρουαρίου 2011 11:00 μ.μ.

    NA GINETE STAXTI OSTE NA MIN TAFOUN TA KOKKALA SAS SE AFTA TA XOMATA. EISASTE MIASMA.
    ---------------

    Εσένα και αν θα σου άξιζαν πολλά μπινελίκια πράκτορα!!!

    Όλες οι κατάρες που εκστόμισες να γυρίσουν στο κεφάλι σου!!!

    Άλλωστε, εσύ ως ειδωλολάτρης που είσαι (σε εσάς ανήκει αυτοδικαίως ο χαρακτηρισμός Γραικύλος, αφού δόθηκε στους υποταγμένους Έλληνες από τους Ρωμαίους, πριν από τον Χριστιανισμό), θα καείς και θα απομείνεις στάχτη σούργελο!!
    Ενώ εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες που θαπτόμαστε, θα είμαστε πάντα μέσα στην αγκαλιά της αγίας, μητέρας πατρίδας μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα στο θέμα:

    Αν το αντικείμενο της ανάρτησης είναι αληθές, και μάλλον είναι, τότε πρόκειται για μια πολύ εγκληματική ολιγωρία (;) εκ μέρους της Ελλάδας!
    Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η ξενάγηση ομάδων ξένων επισκεπτών ή και σχολείων σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης εθνικής σημασίας, από μη εξουσιοδοτημένους από τις τοπικές αρχές ξεναγούς.
    Πόσο μάλλον όταν οι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από χώρες που προβάλλουν απαιτήσεις εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και όταν ειδικά έχουν αποδειχθεί ότι παραποιούν τα ιστορικά δεδομένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ ΑΠΕΛΗ,

    1.Έλληνας είναι ο φέρων τον Ελληνικό πολιτισμό.

    2.Οι εθνοφυλετιστές ας μας απαντήσουν αν θεωρούν Έλληνες τους Αρβανίτες-Βλάχους-Τουρκόφωνους Ορθόδοξους.

    3.Ο Ρωμιός είναι ο περήφανος Έλληνας. Η Ρωμιοσύνη είναι η Ορθοδοξία και η Αρχαία Ελληνική κληρονομιά.

    4.Πώς οι Καλάς έχουν Ελληνική καταγωγή; Δεν λέω ότι είναι Έλληνες, αλλά αν έχουν Ελληνική καταγωγή. Γιατί είναι παράλογο να υπάρχουν άνθρωποι Ελληνικής καταγωγής στα εδάφη της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο φυρομ υπάρχουν 200.000 Ελληνες βλάχοι. Αυτοί να πάρουν διπλἠ υπηκοότητα δηλ. και Ελληνική. Να αναγνωριστούν ως Ελληνική μειονότητα.

    το ίδιο να γίνει και με τους Ελληνες της Αλβανίας. Να πάρουν και Ελληνική υπηκοότητα.

    Το ίδιο να γίνει και για τους Ελληνες της Κάτω Ιταλίας που η Ελληνική γλώσσα τους σβήνει.... τους Ελληνες της Γεωργίας κλπ

    Η φυλή των Ελλήνων έχει το ίδιο αίμα (ομαιμον),γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό.
    Ετσι προσδιόρισαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας το Ελληνικό φύλλο. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.