24/2/11

Μερικές «αναμνήσεις»...

Επρεπε να παρουσιάσει «τις αναμνήσεις του» ο κ. Στρος-Καν στη γαλλική τηλεόραση, για να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση και να πεισθεί το πανελλήνιο ότι η παραπομπή της χώρας στο ΔΝΤ είχε αποφασιστεί -σχεδόν ξερά- από τον Δεκέμβριο του 2009. Εχει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία η «λεπτομέρεια» που αποκάλυψε ο κ. Στρος-Καν στις συνομιλίες του με τον φίλο του και σοσιαλιστή Ελληνα πρωθυπουργό το 2009, ότι, δηλαδή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δέχονταν μια μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ σε χώρα της ευρωζώνης...
Η «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» αυτή αποκαλύπτει μάλλον καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση, μπροστά στην οικονομική λαίλαπα που αντιμετώπιζε, είχε προ αποφασίσει την προσφυγή της στο ΔΝΤ.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ αναδρομή, λοιπόν, στην περίοδο εκείνη έχει ίσως τη σημασία της.
Ο ΤΟΤΕ επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, είχε αρχίσει από το πρώτο κιόλας Ecofin, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να πιέζει την κυβέρνηση να πάρει αμέσως μέτρα, ώστε να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες, να παγώσει μισθούς και συντάξεις, για να σταματήσει την κατηφόρα του χρέους. Η κυβέρνηση αγρόν ηγόρασε. Μάλιστα, την εποχή εκείνη, μερίδα των ΜΜΕ «στόλιζε» κανονικά τον κ. Αλμούνια ως περίπου... αντίπαλο της κυβέρνησης και εχθρό.
ΤΟ ΙΔΙΟ διάστημα, και ενώ τα σπρεντ... κοιμούνταν ακόμα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν λαλίστατοι, περιγράφοντας -κυρίως εκτός Ελλάδας- την κατάσταση πλήρους διαφθοράς και απατεωνιάς που αντιμετώπιζαν στο εσωτερικό της χώρας, με περίπου ακαμάτηδες πολίτες, που πρέπει να τους σώσουν από τη χρεοκοπία κ.λπ.
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, στις αρχές του 2010 και ενώ η κυβέρνηση διέψευδε μετά βδελυγμίας ότι είχε προσφύγει στο ΔΝΤ, αλλά μόνο ζητούσε την «τεχνογνωσία του» (;), στο τραπέζι της Ε.Ε. έπεφταν βροχή τα «ελληνικά περίστροφα», με την απειλή ότι αν δεν βοηθήσει την Ελλάδα η Ε.Ε., τότε το κρίμα στο λαιμό των Ευρωπαίων για τη βοήθεια από το ΔΝΤ.
ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ τα σπρεντ είχαν πάρει την απότομη ανηφόρα, η χώρα κατέρρεε, αλλά η κυβέρνηση μέτρα δεν έπαιρνε (σ.σ. δεν το συνιστούσε, άραγε, η «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ;), άρχισε η «μεγάλη πορεία» του πρωθυπουργού προς το Βερολίνο, το Παρίσι, με κατάληξη την Ουάσιγκτον στις αρχές Μαρτίου 2010, για έναν υπό διαμόρφωση «μηχανισμό βοήθειας» (δηλαδή σωτηρίας) της Ελλάδας.
ΕΚΕΙ στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε στους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, παρά μόνον όταν αυτή «έφτανε στο χείλος της χρεοκοπίας».
ΚΑΙ ΕΝΩ ο πρωθυπουργός μετέβη στην Ουάσιγκτον, επιφορτισμένος από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ξεκινήσει «διεθνή σταυροφορία εναντίον των κερδοσκόπων», έγιναν πολλές, πολύωρες και παράπλευρες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με «τεχνοκράτες» του ΔΝΤ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ήρθε λίγο αργότερα στις Βρυξέλλες, όταν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, ύστερα από διαβούλευσή τους, κατ' ουσίαν «ανακοίνωσαν» στην ελληνική πλευρά το «μηχανισμό βοήθειας» προς την Ελλάδα από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ.
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ήρθε το Μνημόνιο.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, δίνεται η «μάχη» για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ;

3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όποιος πιστεύει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός (και ο υπουργός επι των Οικονομικών)δεν έχει προ-σχεδιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ είναι θελητά ή αθέλητα τυφλός, από ιδιοτέλεια ή από χαζομάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφανές Διευθυντήριο, Νόμισμα, «Διεθνές Δίκαιο», «Διεθνείς» & «Πολυκρατικοί» οργανισμοί, «Πολιτικοοικονομικά» μορφώματα, Φορείς, «Εθνικές» κυβερνήσεις, Αρχές «κρατικών» λειτουργιών, Οργανώσεις, Όργανα, «Εξαγγελίες», «Πολιτικές», «Μέτρα», Προπαγάνδα κλπ
    -:-
    Άσχετη σημείωση:
    - γιάφκα η [jáfka] Ο25 : κλειστός χώρος που κρατιέται μυστικός και εξυπηρετεί τις ανάγκες παράνομου μηχανισμού.
    [ρωσ. javka (προφ. [jafka] )]
    - καμουφλάζ το [kamufláz] Ο (άκλ.) : 1. εξωτερική μεταμόρφωση, παραλλαγή αντικειμένου ή προσώπου, έτσι ώστε να προσαρμοστεί από την άποψη του σχήματος ή του χρώματος στο περιβάλλον του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος, κυρίως ο εχθρός σε περίοδο πολέμου, να το διακρίνει ή να το αναγνωρίσει. || (επέκτ.) απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης με διάφορα τεχνάσματα. 2. τα υλικά, οι τρόποι που χρησιμοποιούνται για το καμουφλάζ.
    [λόγ. < γαλλ. camouflage]
    - προπαγάνδα η [propaγánδa] Ο25α : 1α. η (έντυπη ή προφορική) συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια διάδοσης πολιτικών, θρησκευτικών κτλ. ιδεών και απόψεων με σκοπό τον επηρεασμό της συνείδησης της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους: Κομμουνιστική / αθεϊστική / ανθελληνική ~. Κάνω / ασκώ ~. H εφημερίδα ήταν το όργανο της προπαγάνδας του κόμματος. β. αυτός που διενεργεί προπαγάνδα: Πράκτορας της αγγλικής προπαγάνδας, της Αγγλίας. 2. μονομερής, στρεβλή, μεροληπτική μετάδοση πληροφοριών με ιδιοτελείς στόχους: Το δελτίο ειδήσεων κατάντησε κυβερνητική ~.
    [λόγ. < γαλλ. propagand(e) -α (ορθογρ. δαν.)]
    Σχετική σημείωση: Όλες οι αναγκαίες έννοιες είναι «δάνειες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσφυγη στο ΔΝΤ είχε αποφασιστεί απο άλλους, όχι απο τον περιορισμένων πνευματικών ικανοτήτων ΓΑΠ.
    Το ΔΝΤ είχε πάρει πόδι απο πολλές κυβερνησεις της Λ.Αμερικής που βρηκαν το δρόμο τους χωρίς τους τραπεζίτες και τα παιδιά της σχολής του Σικάγου και έμενε η Ευρώπη. Τωρα το ΔΝΤ ξεκινάει μια καινούργια εποχή. Ολα στάχτη να γίνουν. Ο ΓΑΠ και το επιτελείο του πρέπει να περάσουν απο δικαστηριο για εσχάτη προδοσία. Τώρα ο προδότης δίνει συνέντευξη ακόμα και στην πιο ελεεινή εφημερίδα του κόσμου. ΣΤην Bild Zeitung.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.