28/2/11

Ονειρεύονται «Βαλκανική Ένωση»

Τηλέμαχος Κόκκος-ELZONI.GR
 Σχέδια για ενοποίηση των… Βαλκανίων εξυφαίνονται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα.Κατά την βρετανική εφημερίδα «Sun», το σχέδιο περιλαμβάνει ενοποίηση Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Κοσσυφοπεδίου, Αλβανίας και πως η ιδέα προήλθε από την Ουάσιγκτον και εγκρίθηκε από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθεί η σταθερότητα στα Βαλκάνια, καθώς η οικονομική κρίση και τα επιμέρους προβλήματα εμποδίζουν προς το παρόν την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ.

Πιστεύεται μάλιστα ότι αν το πείραμα της «Βαλκανικής Ένωσης» επιτύχει, τότε  θα σταθεί δυνατόν αυτή να εισέλθει ως ενιαία κρατική οντότητα στην ΕΕ μέσα σε διάστημα πέντε ή έξι χρόνων.

Επιπλέον, θεωρούν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η Βοσνία – Ερζεγοβίνη από την… Σερβία, ενώ η τελευταία θα λύσει τα προβλήματά της με το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, ενώ οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται, για την Αλβανία θα ανοίξουν οικονομικές προοπτικές και στο Κόσοβο θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση. 

Κατά την άποψη των αρχιτεκτόνων της νέας βαλκανικής τάξης, με την Βαλκανική Ένωση θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, συνεργασία στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, κατασκευή οδικών αρτηριών και ελεύθερη διακίνηση των πολιτών με επίδειξη μόνο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Δεν μας εξηγούν, βέβαια, τον μαγικό τρόπο χάρη στον οποίο τα παραπάνω κράτη θα ξεχάσουν τις αγεφύρωτες διαφορές που τους χωρίζουν τόσο εθνολογικά όσο και θρησκευτικά!

13 σχόλια:

  1. Αυτο που οι "σκιτζηδες" πανε να κανουν και στον αραβικο κοσμο...
    Επαναδιαταξη του αραβικων συνορων.
    Εχουν παρει τη εγκριση της FED...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρώπη έχει καταστεί πειραματόζωο της ΝΤΠ. Πώς θα ενωθούν τόσοι ανομοιογενείς μεταξύ τους λαοί και αυτό θα αποτελέσει παράγιντα σταθερότητας, όταν έχουμε το παράδειγμα του Βελγίου (και όχι μόνο), όπου χρόνια τώρα Βαλόνοι (Γάλλοι) και Φλαμανδοί (Ολλανδοί) θέλουν την διάσπαση του μορφώματος αυτού;

    Το πιο γελοίο είναι ότι θέλουν να βάλουν, λέει, το νέο μόρφωμα στην ΕΕ, η οποία είναι η ίδια ένα υπό κατασκευήν θνησιγενές μόρφωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αυτοί δεν διέσπασαν την Γιουγκοσλαβία? Κόψε-ράβε ένα πράμα και στην δουλειά να βρισκόμαστε νομίζοντας πως έχουν να κάνουν μόνο με αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευτυχώς που έχουν πλέον γνώση οι "φύλακες" και δεν μας εντάσουν κι εμας στα "νεα" σχέδια γιατι ξέρουν οτι σε λιγα χρόνια θα τους μπατηρίσουμε κι αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΑΝ ΕΝΩΘΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ,Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ?ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ?ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΡΑΤΗ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΧΩΡΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καί η Ελλάδα;
    Συνομοσπονδία,Συνεργασία μέ τήν Τουρκία;
    Θύμος(θυμάρι),αγγλιστί=thyme...
    Θά μάς ποτίσουν μέ αρωματικά βότανα,θυμαριού,φασκομηλιάς,καί σχοίνου...
    Όμως εμείς δεν θά θυμώσουμε;
    Ο θυμός μας,η αγανάκτησή μας,η ψυχική μας διάθεσις,η αναπνοή μας,η ψυχή ,η καρδιά,ο νούς...θά καταλαγιάσουν;
    Λέει ο ποιητής Κ.Κρυστάλλης:
    "σώπα,φλογέρα,μή μού λές τραγούδι τής αγάπης,σώπα καί μήν μού τήν θυμάς".
    Δέν θά θυμώσουμε,δέν θά αγριέψουμε,δεν θά γίνουμε θυελλώδεις,δέν θά οργιστούμε;
    Μέ όσα συμβαίνουν γύρω μας καί εις βάρος μας εμάς τών Ελλήνων δηλαδή;
    Ο θυμός,δηλαδή η ψυχή,τό πνεύμα,η Σκέψις,θά είναι σέ ύπνωση;
    Η λαική παροιμία μάς δίχνει τόν δρόμο τής οργής μας:
    "πρόσεξε μή θυμώσει καί σού σπάσει τά μούτρα",καί στόν Ερωτόκριτο Γ136γράφει:"εις ίντα πέλαγος βαθύ καί θυμωμένο μπαίνεις".
    Νά προσέξουν πάρα πολύ οι εξουσιαστές στήν Ελλάδα,πού μάς έφεραν σ'αυτό τό δεινό κατάντημα,μή θυμώσει ως θάλασσα ο πολίτης...καί τόν πιάσει ό Φόρκυς εξουσιαστής τής άγριας θάλασσας κάι μάς Φουρκινιάσει,Φουρκύσει όλους!
    Η καρδιά μας όμως αντέχει ακόμη γιατί ξέρουμε νά παλέβουμε καί νά αγωνιζόμαστε χιλιάδες χρόνια τώρα!!
    Θά παλέψουμε μέ ψυχή,καρδιά,...καί μέ τά δόντια άν χρειαστεί γιά τά δίκια μας!!!
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού πρώτα διάλυσαν με πολύ αίμα την Γιουγκοσλαβία, που ήταν μια σχετικά επιτυχημένη ένωση που άντεξε περίπου μισό αιώνα, τώρα θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο πολυεθνικό Φρανκενστάϊν!!
    Όλα τότε έγιναν για να χτυπηθεί η Σερβία και μέσω αυτής η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.
    Τώρα, πάνε να δημιουργήσουν νέες "προυποθέσεις" μπετοναρίσματος με δόλωμα την ευρωπαϊκή ένταξη των δύστυχων και μίζερων αυτών λαών. Όμως δεν πρόκειται να τους βγει, καθώς διάφοροι παράγοντες παραμένουν ασταθείς και ευμετάβλητοι (Αλβανικές βλέψεις+Σερβική πικρία).
    Η Ελλάδα και η Βουλγαρία παραμένουν ως έχουν, ή πρόκειται να ανατεθεί στην Τουρκία ένας νέος ρόλος "επόπτη" της ειρήνης στην περιοχή που θα εδραιωθεί πάνω στην απώλεια της Ελληνικής δυτικής Θράκης; (τα λίγα στρέμματα του ΓΑΠ και οι προειδοποιήσεις της Μπενάκη)
    Αυτές οι βαλκανικές Ενώσεις θα πρέπει να μας ανησυχήσουν εντονότατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τότε γιατι την διέλυσαν;

    Για ΣΟΚ και ΔΕΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δηλ.μια Γιουγκοσλαβία χωρίς Σερβία και Σλοβενία,αλλά με Αλβανία...

    ράβε-ξήλωνε,
    διαίρει και βασίλευε...

    αλλά και η Αλβανία μέσα;τι έγινε;δεν στηρίζουν πια οι Αμερικάνοι το σχέδιο της μεγάλης Αλβανίας;


    ΑΠΕΛΛΗ,συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμα χοντρολαδωνεις ολο και κατι θα σου βγει φιλοι μην ανησυχειτε...
    Και μην ψαζχνετε παντα γεωπολιτικα κριτηρια...
    Αυτοι γουσταρουν να ραβουν και να ξυλωνουν κατα οπως τους ερχεται...
    ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΨΩΡΟΛΑΟΥΣ" και ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΕΣ".
    Δεν υπαρχει παντα συγκεκριμμενος λογος ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ...
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΑΔΙΣΤΩΝ...
    Κιοποιος το καταλαβαινει το καταλαβαινει...

    Καλο τουρισμο φιλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειδατε γιατι οι ελληνες ειμαστε αμορφωτοι και δεν καταλαβαινουμε τα μεγαλα στρατηγικα μυαλα της δυσης? θελουν βαλκανικη ενωση για να υποστηριξουν μετα την σερβια και δικαιες επιδιωξεις της για ενωση ολων των εδαφων που θα κατοικουν σερβοι(κραινα,σερβικη βοσνια, μαυροβουνιο ,σκοπια) για να πουλησουν οπλα και για να ανακατευτει η τραπουλα αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βαλκανική ένωση, Ευρωπαική ένωση, Σοβιετική ένωση, κτλ, δεν μπορεί να σταθεί αν δεν βασίζεται σε ένα ΚΟΙΝΟ πολιτισμό, και αν δεν καταργηθούν τα έθνη-κράτη.

    Βαλκανική ένωση επομένως μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσω του Ελληνισμού. Ο κοινός πολιτισμός των Βαλκανίων είναι η Ορθοδοξία, η Αρχαία Ελληνική κληρονομιά, η Ρωμιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. με το νεο κρατος θα υπαρχουν δυο μαγαλες γλωσσες η αλβανικη και η σερβοκροατικη και τρεις θρησκειες ορθοδοξια καθολικισμος και μουσουλμανοι.Τo κρατος αυτο φυσικα θα ειναι μαριονετα και παροτι εθνολογικα συγγενες και ευρισκεται στην θεσι τησ αρχαιας ιλυριας αλλα καιμε τα υπολοιπα βαλκανικα κρατη το κανουν προς το παρον για την γραμμη της νεας ταξης πραγματων στην περιοχη.Την Βορειο Ηπειρο τουλαχιστον πριν γινη η λεγομενη ιλυριδα πρεπει να μας την δωσουν για να δεχθουμε και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.