25/2/11

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας

Συζήτηση στη Βουλή


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου με κάθε διαφάνεια και με τις απαραίτητες συνεργασίες, απάντησε ο πρωθυπουργός, στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους εξοπλισμούς και αυτές οι δαπάνες έχουν συντείνει σε μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας για να βοηθήσει και τη διπλωματία.
Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί η αμυντική βιομηχανία στη χώρα, όπως και κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγγύηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η στήριξη στις αμυντικές βιομηχανίες απαιτεί να καταστούν ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι έχουν συσσωρευμένα χρέη 2 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα δυσβάσταχτα χρέη που άφησαν, επί ΝΔ, οι αμυντικές βιομηχανίες, λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική τους λειτουργία. Αποκάλυψε ότι τα συσσωρευμένα χρέη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) είναι 2,6 δισ. ευρώ και ότι παρά το γεγονός ότι επί ΝΔ εισέπραξαν αρκετά χρήματα δεν υπήρξε καμία παραγγελία στο δημόσιο τομέα.
Όταν αναφέρθηκε για τα χρέη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και για τη διεθνή συνεργασία, την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχουν και αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ: «Η σύζυγός μου είναι μηχανικός αεροσκαφών» σημείωσε και εννοώντας ότι γνωρίζει ακριβώς και από πρώτο χέρι τη δουλειά που κάνουν αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ.
Ειδικά για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι αποφασισμένος να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της, τους μεσάζοντες, τους διαμεσολαβητές, που υπήρχαν, όπως είπε, γενικότερα και στην οικονομία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

12 σχόλια:

  1. klanies kai apostima i kybernisi sas!!!!!!!!!



    Kala na pa8ete koloellines to axizete me tis epiloges sas tis romaikes!!!!!

    zito o diaolos pou sas to etsoukse to.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ? 2,5 ΔΙΣ? ΜΟΝΟ Ο ΑΚΙΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ 1 ΔΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

    ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ, Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Lockheed Martin ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ $400,000,000 ΣΤΗΝ ΕΑΒ, ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 30,000,000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 30,000,000 ΕΥΡΩ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΕΔΩ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε! Καλά ... αυτά μας τ'απαν και άλλοι....όλο αυτό το συνάφι είναι ενας γόρδιος δεσμός.Τι έκανε ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ;;;;;; Αν έχετε τα κάκαλα.......Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ρωσία χθες ανακοίνωσε τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και εκσυχρονισμό του στρατού, ο οποίος συμπεριλαμβάνει μαζική μείωση στρατιωτών και κλείσιμο του 90% των μονάδων.

    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231080795
    http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2153:2011-02-24-11-24-57&catid=38:defence-international&Itemid=58

    Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν θα κάνει αμυντική βιομηχανία, διότι προτιμά να έχει στρατόπεδο σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη, για να έχουν δουλειά τα σουβλατζίδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει κάθε βιομηχανικη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η κυβέρνηση αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας" (τίτλος)
    ------------------
    Να δω πότε εμείς θα σταματήσουμε την παρασιτική λειτουργία της κυβέρνησης !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τελευταια 20 ετη καταγγελουν και οι εκαστοτε στελεχη-ιθυνοντες στις πολ.βιομηχανιες,οι κυυβερνησεις αρνουνταν τις ελαχιστες παραγγελιες υλικου(οι μιζες ειναι παντα εξωτερικου)και το μονο που θρασυτατα αντετειναν ηταν,''καλα,αφου σας δωσαμε τοσες πιστωσεις και δανεια για φετος,τι σας απασχολει''...Θυμηθειτε την περιπτωση των ναυπηγειων Σκαραμαγκα προ 20ετιας.Χρεη 9δις,με Πολ.Ναυτικο και Λιμενικο(δηλαδη το Κρατος) να τους χρωσταει...9δις και τελικα ξεπουλημα στους ξενους με αντιτιμο 9δις.Κατοπιν σπευδει το κρατος να εξωφλησει την ξενη πλεον εταιρια...Ε,πρεπει να εισαι πολυ''αγαθος''η αδιαφορος αν δεν σε νοιαζει η δεν αντιλαμβανεσαι τιποτα.Τωρα γιναν(μονες τους)παρασιτικες.Ποτε θα επελθει η Νεμεσις για να αποκαθαρθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 10:52
    ρωτησε τον ανωνυμο 3:54.
    Kati 3erei aytos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού τις απαξίωσαν τώρα τις δίνουν και την χαριστική βολή.

    Όξω ρε όρνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε πως θα αγοράζουμε απρόσκοπτα και απευθείας τώρα από τα αφεντικά μας να είναι ευχαριστημένοι και οι αντιπρόσωποι όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η γκανγκστερική συμμορία με το όνομα "ΠΑΣΟΚ" έχει διαλύσει κάθε προσπάθεια εκβιομηχάνισης της χώρας, και μάλιστα εν τη γεννέση της !!! Το ίδιο έκανε με την Παιδεία, με την Υγεία, με την Άμυνα, κοκ ...
    Έτσι, απομειώνεται η αξία του "οικοπέδου" αλλά και των ιθαγενών, και θα τα πάρουν τζάμπα οι εντολείς τους!
    Ήδη η Θράκη επανεντάσσεται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήρθε ο αγάς με επενδύσεις!
    Ο δε Τζέφφρυ ΓΑΠ και η παρέα του, το ΜΟΝΟ που τους αξίζει είναι η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ!!! Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ούτε "προδότες", διότι πρέπει να είναι Έλληνες, όπως ο Εφιάλτης ...
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.