22/2/11

Τούρκος συνταγματάρχης κατηγορεί τις… ΗΠΑ!



Ο συνταγματάρχης Αρίφ Ντογκάν, που δικάζεται στην Τουρκία,  με την κατηγορία ότι  συμμετείχε στο σχέδιο πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εκδώσει τα απομνημονεύματά  του, στην πραγματικότητα όμως την εξιστόρηση των δραστηριοτήτων της JITEM, η ειδική τουρκική αστυνομική μονάδα, η οποία ειδικεύεται στην καταπολέμηση των ανταρτών  του ΡΚΚ, την οποία ίδρυσε και διοικούσε επί χρόνια. Επισήμως, η μυστικοπαθής JITEM δεν υπάρχει καθώς ποτέ η Τουρκία δεν δέχθηκε την ύπαρξή της.
Το βιβλίο του Dogan, με τίτλο ”Πως ίδρυσα την JITEM», δημοσιεύθηκε από Timas Publishing (ISBN 978-605- 114-403-0), περιέχει επίσης μια σειρά από σοβαρές επικρίσεις για την πολιτική  των ΗΠΑ και τη CIA, την οποία ο Dogan κατηγορεί για  υποστήριξη και την παροχή σύγχρονου οπλισμού (τουφέκια M16)  στο PKK.
Ωστόσο,αυτές οι κατηγορίες μοιάζουν απίστευτες καθώς ο Ντογκάν δεν προσφέρει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του αυτές. Ο Α. Dogan ισχυρίζεται επίσης ότι στη δεκαετία του 1990,  η CIA που χρησιμοποιούσαι την πολυεθνική εταιρία PhillipMorris International Inc ως κάλυψη  για τη διενέργεια μυστικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.