12/2/11

Νέος Σαντάμ (;) ο Ερντογάν

Η Ερντογάν μετατρέπεται σε έναν νέο Σαντάμ;
Τουρκία-Ιράν-Αλ Κάιντα πίσω από το μακελιό στο Κιρκούκ;



 H κυβέρνηση Ετσεβίτ είχε συνεργαστεί στενά με τον Σαντάμ εναντίον των Κούρδων. Τώρα συνεργάζεται στενά ο Ερντογάν με τον Αχμαντινετζάν, με το Ασαντ, με τη Χαμάς, με τη Χεζμπολάχ και με την Αλ-Κάιντα εναντίον των Κούρδων.


Του Σάββα Καλεντερίδη


Όλα ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου 1990, όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ, με την δικαιολογία ότι το μικρό αλλά πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικούς πόρους εμιράτο κάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο υπό κλίση και έτσι «κλέβει» ιρακινό πετρέλαιο. Αμέσως μετά την εισβολή ο Ο.Η.Ε. επέβαλλε οικονομικές κυρώσεις στο Ιράκ, μέχρι που τον Ιανουάριο του 1991 στρατεύματα 31 χωρών, με την άδεια του Ο.Η.Ε και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, απελευθέρωσαν το Κουβέιτ και εισέβαλαν στο Ιράκ, κατανικώντας τις μεραρχίες του Σαντάμ και φθάνοντας μέχρι τα νότια προάστια της Βαγδάτης.

Στις 28 Φεβρουαρίου περατώθηκαν οι επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων και ενώ όλοι περίμεναν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, αφού ο Σαντάμ, το άλλοτε χαϊδεμένο παιδί της Ουάσιγκτον, που έχει γραφτεί ότι εισέβαλλε στο Κουβέιτ κατόπιν προτροπής της τότε πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, κατανικήθηκε και δέχτηκε ένα καλό μάθημα από τους συμμάχους, δυο μέρες μετά, στις 2 Μαρτίου, οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν-Βορείου Ιράκ εξεγέρθηκαν εναντίον της Βαγδάτης. Τότε, εκατομμύρια Κούρδοι του Ιράκ, υπό το φόβο σφαγών, πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και κατέφυγαν στους συγγενείς τους, που κατοικούσαν στο Βόρειο Κουρδιστάν-ΝΑ Τουρκία.
Μετά από κάποιες αεροπορικές αψιμαχίες, στις 5 Απριλίου 1991, με την υπ’ αρ. 688 απόφαση, ο Ο.Η.Ε. κήρυξε την περιοχή βόρεια του 36ου παραλλήλου προστατευόμενη (No-Fly Zone) και ανέθεσε σε αεροπορική δύναμη αποτελούμενη από αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας να περιπολούν και να επιτηρούν την περιοχή. Η έδρα αυτής της αεροπορικής δύναμης ήταν η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα. Η τότε κυβέρνηση του Τουργκούτ Οζάλ συμφώνησε και επέτρεψε να σταθμεύει και να επιχειρεί από εκεί η «Δύναμη Σφυρί», υπό την προϋπόθεση ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ενέκρινε την παραμονή της κάθε έξι μήνες. Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε και με συμμαχικές δυνάμεις του στρατού ξηράς, που φρόντισαν στην αρχή για την επιβίωση των Κούρδων στους καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Τουρκίας, και στη συνέχεια για την επάνοδό τους στις εστίες τους.

Η επιχείρηση εκείνη θεωρήθηκε ο θεμέλιος λίθος της ίδρυσης του κράτους των Κούρδων, στο Νότιο Κουρδιστάν, επιχείρηση που κράτησε είκοσι ολόκληρα χρόνια και κόστισε στις ΗΠΑ δισεκατομμύρια δολάρια, προφανώς όχι μόνο για να προστατέψει τα συμφέροντα των Κούρδων.

Ενώ συνεχιζόταν η ως άνω επιχείρηση, το 1996, η αμερικανική διοίκηση -κατά τους Τούρκους η CIA- ζήτησε από τις τουρκικές αρχές διευκολύνσεις για τη μεταφορά 2.500 επιλεγμένων Κούρδων μέσω της αεροπορικής βάσης του Μπάτμαν στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, στη νήσο Γκουάμ. Ένα από τα αιτήματα των Αμερικανών από τους Τούρκους συναδέλφους τους ήταν να μη ζητηθούν διαβατήρια και άρα να μην καταγραφεί η ταυτότητα και τα στοιχεία των Κούρδων που επρόκειτο να μεταφερθούν στον Ειρηνικό. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα των Κούρδων που μεταφέρθηκαν στο Γκουάμ. Το αρχείο με τα δακτυλικά αποτυπώματα τηρεί αποκλειστικά η ΜΙΤ.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, οι Κούρδοι, αφού εκπαιδεύτηκαν στο Γκουάμ σε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός κράτους, επέστρεψαν σταδιακά στο Νότιο Κουρδιστάν, αναλαμβάνοντας σχετικά καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία ήταν και η συμμετοχή στην επιχείρηση ανατροπής του Σαντάμ, το 2003, που άνοιξε ακόμα περισσότερο το δρόμο για την ανεξαρτησία των Κούρδων.

Παρότι το τουρκικό κοινοβούλιο, επί σειράν ετών ανανέωνε την άδεια στάθμευσης και επιχειρησιακής δράσης της αεροπορικής δύναμης, που αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα για τη δημιουργία του κουρδικού κράτους, τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 1990 η Τουρκία άρχισε να εκφράζει σοβαρές και έντονες αντιρρήσεις, που μερικές φορές έφθασαν μέχρι το σημείο της ανοικτής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ. Η επιλογή του Ερντογάν και η στήριξή τους από την Ουάσιγκτον, σχετίζεται με την άρνηση των Τούρκων στρατηγών να αποδεχτούν τα τετελεσμένα του Νοτίου Κουρδιστάν.

Ενώ όμως ο Ερντογάν φέρεται να συμφώνησε με τους Αμερικανούς για το θέμα της αποδοχής και της de facto αναγνώρισης του Νοτίου Κουρδιστάν, από τότε που άρχισε να σταθεροποιείται στο εσωτερικό της Τουρκίας, άρχισε να επιτρέπει τη συνεργασία διαφόρων υπουργείων και των μυστικών υπηρεσιών με τα αντίστοιχα υπουργεία και υπηρεσίες του Ιράν και με δομές και μηχανισμούς της Αλ Κάιντα, της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Κεντρικό ρόλο σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών ανέλαβε ο νέος διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο οποίος διατηρεί πλέον ανοικτούς διαύλους με τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες και με πρόσωπα που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην Άλ Κάιντα και τις λοιπές ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Πρόσφατα, κουρδικές αρχές και οργανώσεις που εδρεύουν στις Βρυξέλλες και σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, παρέδωσαν στοιχεία στις αρμόδιες αρχές ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με το Ιράν, προετοιμάζει δολοφονίες ηγετικών στελεχών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη.
Προχθές, σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Κιρκούκ, σε μια περίοδο που οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν αλλά και ο Κούρδος πρόεδρος του Ιράκ, Τζελάλ Ταλαμπανί, προβαίνουν σε μια σειρά ενεργειών για να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με τους Τουρκομάνους και τους Σιίτες της περιοχής του Κιρκούκ. Στόχος των βομβιστικών επιθέσεων είναι να τεθεί σε κίνδυνο η ειρήνη και η σταθερότητα, που αν εξασφαλιστούν θα λειτουργήσουν υπέρ των κουρδικών συμφερόντων, αφού έτσι θα εδραιωθεί ο έλεγχος της αυτόνομης κουρδικής οντότητας στην περιοχή του Κιρκούκ, που στην κυριολεξία πλέει πάνω σε ένα πέλαγος πετρελαίου.

Η κατάσταση αυτή ενδιαφέρει πρώτιστα την Τουρκία και το Ιράν, που βλέπουν πίσω από την ισχυροποίηση και χειραφέτηση των Κούρδων του Ιράκ τον ορατό κίνδυνο να αποτελέσει η περιοχή του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ και για τους δικούς τους Κούρδους. Επίσης, η κατάσταση ενδιαφέρει άμεσα και την Αλ Κάιντα, που θεωρεί ότι με την ίδρυση του Κουρδιστάν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα αποκτήσουν μια πολύτιμη βάση στην καρδιά του Ισλαμικού κόσμου.

Η Δύση, που προώθησε και στήριξε τον Ερντογάν, όπως είχε πράξει στο παρελθόν με τον Σαντάμ Χουσεΐν και τους Ταλιμπάν, εδώ και μερικά χρόνια άρχισε να ανησυχεί για τη στάση που κρατά ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μια σειρά από ζητήματα που αγγίζουν τα συμφέροντα των συμμάχων. Το ερώτημα που προβάλλει μετά από όλα αυτά, είναι μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένος να φτάσει ο Ερντογάν στη συνεργασία του με το Ιράν, τη Χαμάς, τη Χεσμπολλάχ και την Αλ Κάιντα, για να καταστεί κι αυτός ο Σαντάμ της Τουρκίας!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11 Φεβρουαρίου 2011

21 σχόλια:

  1. Ε!Ειναι φως φαεινοτερο...ειναι διατεθειμενος να συμμαχησει με τον διαβολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Ερντογάν εξελιχθεί σε Σαντάμ, αναρωτιέμαι ποιος θα έχε τον ρόλο του Κουβέιτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αμερικανοί κάνανε λάθος που το 1991 δεν ολοκλήρωσαν την εκστρατεία τους στο Ιράκ.

    Σε περίπτωση εμφυλίου ή μεγάλης έκτασης συγκρούσεων στην Τουρκία πολλές εκατοντάδες προσφύγων θα κατακλύσουν την Ελλάδα και την Βουλγαρία, αλλά και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @11:34
    To βορειο Ιρακ βεβαια.Εκει τα πραγματα ειναι ασαφη.Οι αμερικανοι
    ως συνηθως τακαναν γης μαδιαμ κιανοιξαν τις ορεξεις των τουρκμενιων και σιιτων.
    Το νοτιο κουρδισταν ειναι ορθανοιχτο στις ορεξεις των τουρκων.
    Αυτοι οι ανθρωποι-oι αμερικανοι- παντα ακουν τους εβραιους και παντα κανουν μακακιες.
    Κατι τετοιο παει να γινει και στην ελλαδα απο οικονομικης αποψης βεβαια στην αρχη...
    Ετσι θα την παθουν και καποιοι αλλοι...
    Το τελικο αποτελεσμα:
    Oι Ισραηλινοι γλυτωσαν απο τις επιθεσεις αυτοκτονιας,αλλα για ποσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πανε να βγαλλουν τα ματια τους
    οσοι ενισχυσαν τον ερντογκαν.
    Aναμεσα τους και κατι αριστεροι,
    δηθεν προοδευτικοι, πρωτοπαληκαρα, τροφιμοι του Langley -βλεπε Κουναλακης,Δημου,Βερεμης,ΓΑΠ,σημιτης κ.ο.κ.-
    Πηξαμε στα πρακτόρια...
    Ποια ελλαδα και μπουρδες...

    Ελληνες, εμπρος ολοι για τουρισμο...
    Δεν πληρωνουμε ,δεν πληρωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αμερικανοί έχουν μοναδική ικανότητα στην κατασκευή των μελλοντικών εχθρών τους. Και ο Ερντογάν δικός τους ήταν, όπως παλαιότερα ο Σαντάμ, ο Μπιν Λάντεν, οι Ταλιμπάν, ο Θάτσι κλπ.

    @ 11:38 π.μ.

    Ασφαλώς η Ελλάδα θα την πληρώσει πάλι κατά κύριο λόγο. Αν προσθέσεις και μερικούς από τα αραβικά κράτη, όπου τώρα γίνονται ανατροπές, είναι να διερωτάται κανείς πόσους λαθρομετανάστες μπορεί να χωρέσει ακόμη η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την ιστοσελίδα Νοιάζομαι. Όλα αυτά ισχύουν; Αν ναι, τι κάνουμε;

    ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!

    Απίστευτο και όμως αληθινό Πραξικόπημα εκδηλώθηκε μέσα στην Αθήνα, όταν κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Τρόικα και όχι η Έλληνική Κυβέρνηση, ανακοίνωσε γιγάντια εκποίηση της Εθνικής Περιουσίας ύψους 50 ολόκληρων δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

    Το ποσό αυτό είναι τεράστιο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι το μισό του συνολικού "δανείου" της Τρόικας των 110 δις!

    Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι βάζουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ξεπουλήματος, πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν, με σκοπό, αφού ξεπουληθούν στρατηγικές επιχειρήσεις, νησιά, ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά με ορυκτό πλούτο, σιδηρόδρομοι, ενέργεια και άλλα, να υποχρεωθεί στη συνέχεια η Κατεχόμενη Αθήνα, με τα λεφτά της Εκποίησης, να ξαναγοράσει τα δικά της Ομόλογα στην Δευτερογενή Αγορά, να σώσει δηλαδή τους δανειστές μας και να τους απαλλάξει από χαρτιά, δίνοντας γη και ύδωρ! ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ θα γίνουν χαρτιά χωρίς αξία, με το πρόσχημα της δήθεν μείωσης του χρέους μέσω της επαναγοράς Ομολόγων, τα οποία δεν συνιστούν Χρέος, καθώς ο αγοραστής-επενδυτής αποδέχεται με την αγορά τους το ρίσκο της αξίας ή απαξίας τους!

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

    ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!



    Εκτός όλων των άλλων όμως, σήμερα η Τρόικα προχώρησε και σε ΠΛΗΡΗ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΠΕΡΕΤΑ - που υπέγραψε την παράδοση του κράτους στους ξένους - τους παρέδωσε τα κλειδιά και την εξουσία, καθώς απέφυγε η ίδια να ανακοινώσει το ξεπούλημα, φοβούμενη την Οργή του λαού, τον οποίο τρέμει, καθώς οι πράξεις της είναι αυθαίρετες, παράνομες και αντισυνταγματικές!



    Είναι ώρα να σταματήσουμε το εθνικό έγκλημα εν τη γένεσει του! Όσοι ζωντανοί! Όσοι ακόμη Έλληνες, Ελληνίδες και Ελληνόπουλα!



    Και τέλος ας μάθουμε όλοι τα ονόματα της νέας "Αντιβασιλείας", της νέας αληθινής Κυβέρνησης που κυβερνάει πια τον άγιο και ιερό μας τόπο:

    ΣΕΡΒΑΣ ΝΤΕΡΟΥΖ (Ε.Ε) - ΚΛΑΟΥΣ ΜΑΖΟΥΧ (ΕΚΤ) - ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ (ΔΝΤ)

    Αυτά τα αφεντικά μας έφερε ο Γιωργάκης!



    ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ



    Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι και αλλιως ο Ερντογαν εχει δειξει οτι ειναι ικανος για ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι σαφές ότι η ανίερη συμμαχία Τουρκίας -Ιράν- Συρίας έχει ένα στόχο, την εξόντωση των Κούρδων. Είναι όμως επίσης σαφές ότι η Δυση ΗΠΑ-Ισραήλ έχει για πρώτη φορά μετά την εκστρατεία στο Ιράκ συμφέρον από την ίδρυση Κουρδικού κράτους.
    Μέχρι τώρα οι Δυτικοί και το Ισραήλ υποστίριζαν τις διώξεις των Τούρκων κατά των Κούρδων ή κάναν τον ανήξερο για τις σφαγές, τις διώξεις ή την εξοντωσή τους με χημικά.
    Μετά την εισβολή όμως οι Δυτικοί έχουν αλλάξει πολιτική και βλέπουν τα μεγάλα συμφέροντα που θα έχουν από την ίδρυση ενός τέτοιου κράτους.Ειδικά το Ισραήλ που βλέπει τον κλειό των μουσουλμανικών- αραβικών καθεστώτων να σφίγγει σαν τανάλια γύρω από τα σύνορά του έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη την ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους δορυφόρου που θα το κινεί πότε κατά της Συρίας , πότε κατά του Ιράν και πότε κατά της Τουρκίας.
    Ένα κράτος που θα διαλύσει την γεωγραφική και πλυθησμιακή οντότητα των τρίων αυτών αντιπάλων του Ισραήλ.
    Στις δεκαετίες που έρχονται θα δούμε το Κουρδικό να είναι το θέμα που θα απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε την ΜΑ και θα επιρρεάσει άμμεσα και τα δικά μας συμφέροντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ποιό λόγο μέχρι τώρα οι Αμερικάνοι δεν έχουνκατασκευάσει στρατιωτική βάση στο ιρακινό κουρδιστάν? Φοβούνται την αντίδραση της Τουρκίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάββα,
    Είπαμε να γράφουμε καμιά @@ στο ιστολόγιο αλλά όχι και να αρθρογραφούμε τις @@ στην εφημερίδα Δημοκρατία. Εντάξει ετοιμάζεις κοστούμι για πολιτευτής της ΝΝΔ αλλά όχι και έτσι...
    Το άρθρο είναι γεμάτο ασυναρτησίες και μπαρούφες. Όλα στο μίξερ για να εντυπωσιάζεται το ποπολο.
    Αλήθεια την πλακέτα μεθαύριο ποιος θα στην απονείμει και ως τι...;

    Φιλικά,
    Θεόδωρος Πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το δίκαιο μίσος μας για τους Τούρκους δεν πρέπει να μας τυφλώνει ώστε να μην βλέπουμε άλλες λογικές και αναμενόμενες καταστάσεις και εξελίξεις.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να κάνει το σταυρό του ο Ερντογάν που ζεί ακόμη-με τα ακροβατικά του κόλπα... Εξάλλου η Αγία Σοφία εκει κοντά ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 12 Φεβρουαρίου 2011 2:53 μ.μ.

    Επειδή οι αμερικανοί
    (τουλάχιστον οι ομπαμοκλίντον)
    υποστηρίζουν την Τουρκία
    και το "μετριοπαθές" Ισλάμ
    ως χωροφύλακα της περιοχής.
    Πως αλλιώς θα ελέγχουν και θα εκβιάζουν Ρωσία, Κίνα και ΕΕ;

    Το Κουρδιστάν δε συμφέρει.
    Το θέλουν μόνο Κούρδοι
    και κάποιοι αρχαίοι γηγενείς γείτονες.
    Η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτούς
    ως θα όφειλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο,και αποδειχτεί ότι η Τουρκία έχει ξεφύγει απο τον έλεγχο των Αμερικανών οριστικά,η Τουρκία θα αντιμετωπίσει θέμα ασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το δίκαιο μίσος μου για τους Τούρκους δεν πρέπει να με τυφλώνει ώστε να μην βλέπω άλλες λογικές και αναμενόμενες καταστάσεις και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12 Φεβρουαρίου 2011 4:19 μ.μ.
    Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το τί ακριβώς σε πόνεσε.
    Γιατί δεν γίνεται, κάτι σε έχει πονέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 12 Φεβρουαρίου 2011 6:04 μ.μ.

    Δεν χρειάζεται διπλή επανάληψη της προπαγάνδας σου πληρωμένε αραβόσπορε, σε ένα άρθρο που μιλά για τις δικές μας πατρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά ο Αχμαντινετζάντ και ο Ασσάντ. Καλά η Χεσμπολάχ (η Τουρκική θέλω να πιστέυω). Η Αλ Κάιντα πάει κι έρχεται. Η Χαμάς με τους Κούρδους που κολάει!!;; Πραγματικά όμως! Και ρωτάς τι τον πόνεσε... Δηλαδή OMG!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 12 Φεβρουαρίου 2011 6:51 μ.μ.
    Εγώ "φευγάτε και συγκαταβατικέ" δεν θα φανώ τόσο ευγενής όσο ο Σάββας και θα σε διαβεβαιώσω με βάση των συνεπειών του νόμου ότι την επόμενη φορά θα βάλω λίγη ΚΥ για να μη σε πονέσει τόσο. Αν και πολύ πιθανόν να σ’ αρέσει.
    Αλλά όταν έρθει η ώρα της αλήθειας δεν θα μπορέσω να σου εγγυηθώ τίποτα.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.