14/2/11

Ανθελληνική Αλβανική προπαγάνδα στα σχολεία!

Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα στην ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Αναφέρουν τα σχετικά εγχειρίδια…


«Εθνοκάθαρση στην Τσαμουριά»


Στο βιβλίο «Ιστορία του Αλβανικού Έθνους» υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως «βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου.



«Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».

Πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.


«Αλβανοί» Πύρρος και Ολυμπιάδα


Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό.
Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο… πάνθεον των Αλβανών ηρώων. «Δεν χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης, που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς, που θεωρούνται προγονοί τους», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ.Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος ήδη κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ζητώντας να πληροφορηθεί εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.


Έμείς, η Ελλάδα τι κάνουμε; Τους βοηθούμε χωρίς να μιλάμε; Ποιοί πρέπει να πληρώσουν για την πολιτική αυτή κε Δρούτσα;


Δραγουμάνος

8 σχόλια:

  1. "Ωστόσο,όπως είναι γνωστό,η Αλβανική γλώσσα,μέχρι τά τέλη τού 19ου αιώνα,ήταν μόνο προφορική καί απέκτησε γραπτή έκφραση μόλις τότε,γι'αυτό καί δέν υπάρχουν παλαιότερα κείμενά της.
    Επομένως,εάν κάποιος ιστορικός ερευνητής θέλει να βρεί "πώς"θά γραφόταν η παραπάνω επιγραφή στόν 15ο αιώνα,πρέπειο ν'αντατρέξει στήν γλώσσα μέ τήν οποία εκφράζονταν γραπτά οι κάτοικοι τής ευρύτερης Ηπείρου(όπου ανήκε καί τό μεγαλύτερο μέρος τής σημερινής Αλβανίας)κατά τήν εποχή εκείνη.
    Όμως τέτοια γλώσσα η οποία νά ομιλείται αλλά καί νά γράφεται στήν Ήπειρο,από τήν απώτατη αρχαιότητα μέχρι καί τίς αρχές τού 20ου αιώνα,υπήρξε μόνο μία καί αυτή ήταν η Ελληνική,όπως προκύπτει τόσο από πληθώρα αρχαιλογικών (επιγραφές,νομίσματα,αγγεία,σφραγίδες κ.λπ.όσο καί από τό αδιαμφισβήτητον γεγονός ότιήταν η επίσημη γλώσσα τής "Βυζαντινής"αυτοκρατορίας στήν εκπαίδευση,στήν νομοθεσία,στήν διπλωματία καί στό εμπόριο,η δέ χρήση της δέν έπαψε ούτε στήν διάρκεια τής Τουρκοκρατίας,μέχρι καί τόν 20ο αιώνα.
    Συνεπώς,καθε στοιχειωδώς μορφωμένος(αλλά καί "υποψιασμένος"...)σύγχρονος Έλληνας,ο οποίος θά διαβάσει τήν συγκεκριμένη Αλβανική επιγραφή(στή βάση τού αγάλματος,"GJERGI KASTRIOTI-SKENDERBEU"),ανατρέχοντας στήν αρχική-Ελληνική-καταγραφή τής επωνυμίας τού έφιππου "Αλβανού"ήρωα,θά διαπιστώσει ότι -πολύ απλά-αυτός
    ονομαζόταν
    "Γ ε ώ ρ γ ι ο ς
    Κ α σ τ ρ ι ώ τ η ς".Όσο γιά τήν προσωνυμία του ως "SKENDERBEU",στήν Ελληνική καταγραφή τής αποδιδόταν ως"ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ",πού είναι μία "συναιρετική"παραφθορά από τήν Τουρκική έκφραση "΄Ισκεντέρμπεη",η οποία σημαίνει στήν Ελληνική γλώσσα "Αλέξανδορς άρχων".
    Δράση Γεωργίου Καστριώτη (1443-1468 μ.χ.)....ίδετε Ισμαήλ Κανταρέ,"ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ".......
    Η ιστοριή σφραγίδα,η οποία εντοπίσθηκε τό έτος 1634 καί εκτίθεται στό εθνικό μουσείο τής Κοπεγχάγης στήν Δανία,είναι μπρούτζινη,σχήματος "ωοειδούς",έχει μήκος έξη εκατοστά καί βάρος 280 γραμμάρια(ίδετε ιστοσελίδα "Google"τού Διαδυκτύου,http:en.Wikipedia.org/wiki/Skanderbeg αλλά καί παρατιθέμενες φωτογραφίες)αποκαλύπτει καί αποδεικνύει αναντίρρητα τήν Ελληνική γραφή αλλά καί τήν Ελληνική "λαλιά"εκείνου τού μεγάλου Ηπειρώτη ηγέτη-πολεμιστή.
    τί γράφει η σφραγίδα(Δανία):
    "ΒΑΣΙΛΕΥΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΕΛΕΩ ΘΥ,ΑΥΤ,ΡΩΜ.,Ο ΜΕΓ.ΑΥΘ.ΤΟΥΡ.ΑΛΒ.ΣΕΡΒΙ.Κ.ΒΟΥΛΓΑΡΙ."..Δηλαδή,ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ:
    "ΒΑΣΙΛΕΥΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ,ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΡΩΜΑΙΩΝ,Ο ΜΕΓΑΣ ΑΥΘΕΝΤΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ,ΑΛΒΑΝΩΝ,ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ".
    Βιβλίο "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"τού Γρηγόρη Νικηφ.Κοσσυβάκη εκδ.ΚΑΔΜΟΣ.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ!
    Καλά πού είναι τά Ανώτατα Πνευματικά Ιδρύματα τής Ελλάδος!
    Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές!
    Καλά "λοβοτομή"μάς έκαναν οι φίλοι μας Αμερικανοί;
    Όλοι ασχολείσθε μέ τούς Αιγυπτίους στρατιωτικούς...πού είναι φίλοι τάχα τών Αμερικανών....καί τί καλοί πού είναι!!!
    Αλήθεια είναι Φώς!!!
    Γειά σας ΒορειΗπειρώτες αδελφοί μας!Ελληνάδες!!!
    "Έχω μιά "αδελφή"/κουκλίτσα αληθινή
    τήν λένε Βόρειο Ήπειερο/τήν αγαπώ πολύ...!"

    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστά είναι αυτά. Έχουν επανειλημμένως γραφεί, αλλά τίνι τρόπω να επέμβεις στα εσωτερικά του άλλου; Η όποια διαμαρτυρία θα πέσει στο κενό, αφού εμείς δεχόμαστε Αλβανούς να εργάζονται στην χώρα μας και να γεμίζουν τις φυλακές της. Επιπλέον, δώσαμε στην Αλβανία το πράσινο φως για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, χωρίς να θέσουμε τον παραμικρό όρο για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου, οι οποίοι καταδιώκονται από το αλβανικό κράτος απηνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο χωριο της μάνας μου ελεγαν οτι οταν η κατσικα θέλει να φαει ξυλο τριβεται στο ραβδι του τσοπανη.Οι αλβανοι απο τοι γαινεται τριβονται πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλά τίνι τρόπω να επέμβεις στα εσωτερικά του άλλου;

    14 Φεβρουαρίου 2011 11:57 π.μ.

    -----------------

    Καλά, με αυτούς δεν έγινε καμιά συμφωνία για αμοιβαία "στρογγυλοποίηση" των βιβλίων της ιστορίας, όπως κάναμε με τους Τούρκους;
    Μόνο εμείς "στρογγυλεύουμε", όταν όλοι οι άλλοι οξύνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί μας παραξενεύει αυτό ;
    Εδώ παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ο Παντελής Σαββίδης (ο πατριώτης!!) στην ΝΕΤ είχε αφιέρωμα για την εθνοκάθαρση των τσάμηδων από τους φασίστες του Ζέρβα.

    Οι Αλβανοί μας φταίνε μετά ή οι δικοί μας πουλημένοι;

    Εξάλλου ο ίδιος ο Καλεντερίδης είχε πει γι'αυτό το θέμα :

    "Ο Παντελής Σαββίδης ανέδειξε ένα θέμα που υπάρχει και επιμένουμε να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει..."

    Κάποιοι ίσως να σκέφτονται συνέχεια των επεισοδίων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 14 Φεβρουαρίου 2011 3:51 μ.μ.
    Η δεν πας καλά ή δεν πάς καθόλου καλά!!! Η μόνη εκπομπη στην Ελληνική τηλεοραση Ανιχνεύσεις της ερτ 3 που επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ;;ΑΛΛΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ, ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σένα κοπελιά 3:51 μ.μ. τι θέμα να υπάρχει;
    Άφού ούτε η Τσαμουριά, ούτε η ονομασία των σκοπιανών, ούτε και οι απειλές της Τουρκίας συνιστούν θέμα...
    Κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου και άσε τους υπόλοιπους να τα βλέπουμε αυτά σαν ζητήματα που πρέπει να μας κάνουν να προσέχουμε...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3:51 για την εκπομπή αυτή τα είπαμε και ανήμερα 28ης ήταν η πλέον αντικειμενική προσέγγιση.

    Αν δεν το κατάλαβες δεν φταίει ο Σαββίδης και αυτό πρέπει να σε προβληματίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.