28/2/11

«Ιδιαίτερες σχέσεις» Καντάφι - Τσιλέρ

Πάταγο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία τα λεγόμενα του πρέσβη της χώρας στην Τρίπολη , Ουλούτ Οζουλκέρ, ότι ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ήταν τρελά ερωτευμένος με την πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, και μάλιστα ενδέχεται να είχαν ερωτική σχέση.
«Έλιωνε από έρωτα για αυτήν» λέει ο πρέσβης στην εφημερίδα «Taraf», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα. «Την αποκαλούσε ''σύμβολο των μουσουλμάνων”, γιατί ήταν ξανθιά, έξυπνη, μιλούσε Αγγλικά και ήταν καθηγήτρια» συνεχίζει ο πρέσβης. «Ίσαλαχ! Να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας» έλεγε δημοσίως με κάθε ευκαιρία ο Καντάφι.

Το 1994, ο ηγέτης της Λιβύης προσκάλεσε την Τουρκάλα πολιτικό στην Τρίπολη, όπου επί μία ώρα είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στην προσωπική σκηνή του Καντάφι στην έρημο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρέσβη.

«Η Τσιλέρ, όταν βγήκε, ήταν τόσο φορτωμένη με χρυσαφικά, που κυριολεκτικά δεν μπορούσε να κρατήσει τον λαιμό της όρθιο» συνεχίζει ο πρέσβης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κα Τσιλέρ συνευρέθηκε ερωτικά με τον Καντάφι.

Η Τανσού Τσιλέρ γεννήθηκε το 1946, μπήκε στην πολιτική με το «Κόμμα του Ορθού Δρόμου» το 1990 και την επόμενη χρονιά εξελέγη βουλευτής. Έγινε υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Συνασπισμού υπό τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Το 1993, έγινε η ίδια πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία κατέρρευσε το 1996 με την αποχώρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Από το 1996 έως το 1997 διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

Κατηγορήθηκε για διαφθορά και εξετάστηκε πολλές φορές από το τουρκικό Κοινοβούλιο για τις κατηγορίες αυτές, αλλά τελικά απαλλάχθηκε από όλες, λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Το 1994, την εποχή που διαδραματίστηκαν όσα αναφέρει ο πρέσβης, η κα Τσιλέρ ήταν 47 ετών και παντρεμένη με Τούρκο επιχειρηματία.
http://www.zougla.gr

20 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να αντιληφθώ το τρίγωνο:

    Ο μεν Καντάφι επήδησε την Τσιλέρ στην Λιβύη, η δε Τσιλέρ τον Σημίτη στα Ίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ΄πεσε πολύ "οθωμανικό δίκαιο" μέσα στο τσαντίρι....

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν πήγε ο Γιωργάκης στην Λιβύη, βγήκε από την σκηνή του Καντάφι φορώντας χρυσές καδένες; Όχι, γι αυτό δεν είδαμε ούτε σεντ από τα εκατομμύρια πετροδολάρια που του έταξε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη το κρεββατι του κανταιφι
    μπορει να θεωρηθει γεωπολιτικο δεδομενο;
    Νεα γεωπολιτικα δεδομενα:
    To "κρεββατι" ως συνισταμενη της γεωπολιτικης ισχυος...Ουτε ο ερως δεν μπορει να ξεφυγει απο αυτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο βεργης με την γνωστη αφισα του για τα Ιμια της το εδινε τσαμπα,πραγματικη που...α η τανσου ομως ηθελε να πληρωθει για να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καντάφι είναι πολύ μουρντάρης! Έχετε δει την δίμετρη Ουκρανή αποκλειστική "νοσοκόμα" του;
    Καταλαβαίνετε τώρα γιατί τα κολλητιλίκια με τον δικό μας μουρντάρη τον Ανδρέα!!!
    Οι άνθρωποι του ίδιου πάθους πάντα αναγνωρίζονται μεταξύ τους!
    ---------

    @ 28 Φεβρουαρίου 2011 12:14 μ.μ.

    Τι να σου έκανε ο Σημίτης, αφού τον έχει "κινέζικο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή υπήρξε συμβάν;Πέστε μας ξεκάθαρα υπήρξε σοδομισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Τσιλέρ προσφερε στον Καντάφι λίγο "turkish delight". Απορώ τι της βρήκε! Άμα είναι ξανθιά η Τσιλέρ εγώ είμαι ερυθρόδερμος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Τανσού ,αν θυμάστε ,ήταν και πολύ γκιουζελίμ χανούμ και πρέπει να έκανε-κάνει τρελλλά σιχτίρια. Μπράβο στον Μουαμάρ που την έκανε μαμ. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Απελλή

    Και με τον Μπερλουσκόνι τα "βρίσκει", προφανώς για την ίδια αιτία. Άλλωστε και η σωματοφυλακή του, οι Αμαζόνες, όπως είναι γνωστές, δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

    @ 4:45 μ.μ.

    >Απορώ τι της βρήκε!<

    Α, περί ορέξεως, ουδείς λόγος. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως σέ επίπεδο κρατών η μόνη παθητική χώρα στό οθωμανικό είναι η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από την άλλη πλευρά, διερωτήθηκε κανείς πώς ο άλλος ήξερε τι έκαναν στην σκηνή; Είχε ανοίξει τρύπα και τους έπαιρνε μάτι, ο ανώμαλος;

    3:39 μ.μ.

    >Πέστε μας ξεκάθαρα υπήρξε σοδομισμός;<

    Για κοίτα ζόρι :-))

    @ Α.Λ. (Από την Θεσσαλονίκη)

    Ε, τώρα πια στα 65 της, τι να κάνει. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Ανατολίτικα γούστα είναι αυτά, όχι παίξε γέλασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διάβασα το άρθρο και μετά τα διάφορα σχόλια. Κάποια από αυτά τα σχόλια με έκαναν να γελάσω και κάποια άλλα που ξέφευγαν δεν μου άρεσαν.
    Πάντως, για την Τσιλέρ αν δούμε διάφορες φωτογραφίες της βγάζουμε μερικά συμπεράσματα:

    1) Το βλέμμα της δείχνει φιλόδοξο άτομο σε μερικές φωτογραφίες της(αρκετές).
    2) Έξυπνο άτομο.
    3) Το βλέμμα της σου "βγάζει" κάτι το πρακτορίστικο. Δεν ξέρω αλλά προσωπικά έχω αυτή την αίσθηση. Αυτό το αναφέρω σαν μια φαινομενικά ασήμαντη ένδειξη και το συνδέω από την άλλη με ένα παλιό δημοσίευμα ότι συνεργάζονταν με την CIA από το 1967.
    Τώρα, αν ισχύει αυτό με τον Καντάφι, ήταν (και είναι) ενήλικοι άνθρωποι και πράξανε όπως αυτοί νόμιζαν. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Δεν κάνανε και πόλεμο οι άνθρωποι :)
    Αυτό που πρέπει να πρόσεχε ο Καντάφι είναι το στόμα του μετά το "πανηγύρι" κι ενώ η Τσιλέρ ήταν ακόμη δίπλα του. Νομίζω ότι είναι η πιο επικίνδυνη φάση να πεις κάτι που δεν πρέπει κανονικά να πεις. Έχει να κάνει βέβαια και με τον άνθρωπο, τον αυτοέλεγχο του και γενικά την μεθοδικότητα του. Πάντως όταν έχεις μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου, κάνει "μπαμ" ότι ανάμεσα στα άλλα μπορεί να σε "ψαρέψει" χωρίς καν να το καταλάβεις. Αν έγινε ότι λένε δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν απλώς η σαρκική επιθυμία μόνο ή για τα χρυσαφικά που αναφέρει ο πρέσβης αλλά πιθανόν και διάφορα συμφέροντα. Θα ήταν ενδιαφέρον να εξετασθεί όλο το φάσμα των τυχόν εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών την εποχή εκείνη, διάφορες συμφωνίες των δύο χωρών κτλ. Πολλά μπορεί να παίζουν. Έτσι θα σχηματίζαμε μία καλύτερη γενική εικόνα. Μπορεί να συμπληρωθεί ίσως κάποιο ενδιαφέρον παζλ. Όχι ότι ο Καντάφι θα έκανε συμφωνίες μόνο λόγω της γοητείας της Τσιλέρ αλλά όσο και να πει κάποιος θα ήταν το κερασάκι στη τούρτα μια τέτοια συνέρευση. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι ο Καντάφι έκανε ουσιαστικά μόνος του κουμάντο ως δικτάτορας μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ένας γοητευμένος Καντάφι θα έβαζε ίσως πιο εύκολα την υπογραφή του σε μια συμφωνία. Τώρα για τους φίλους που αναρωτιούνται στα σχόλια τους τι της βρήκε ο Καντάφι έχω να τους πω τα εξής:
    1) Βλέποντας διάφορες φωτογραφίες της που ήταν νέα δεν την λες και άσχημη. Βασικά πρώτον όλα είναι θέμα γούστου και δεύτερον δεν έχει να κάνει μόνο με εμφάνιση.
    2) Αν συνέβη ότι λένε να στε σίγουροι ότι μια τέτοια γυναίκα τον κατέκτησε πρώτα εγκεφαλικά. Μετά ο Καντάφι θα έγινε χαλί να τον πατήσει. Αν χάσει στο εγκεφαλικό επίπεδο τελείωσε. "Χάνει τη μπάλα".
    Ο ρόλος της Τσιλέρ ήταν σκοτεινός κι αυτό έχει φανεί από πολλά. Η πρώτη ένδειξη είναι το βλέμμα της σε μερικές φωτογραφίες. Προσοχή στην λεπτομέρεια διότι από την ασήμαντη ένδειξη φτάνει κάποιος στην απόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάκη Ζούγκλα, η Τανσού Τσιλέρ γεννήθηκε στις 23 Οκτώβρη του 1944 (και όχι το '46) στην Κων/πόλη και στο New Hampshire, όπου σπούδαζε - υπήρχαν φήμες ότι - "τα είχε" με κάποιον Ελληνα καθηγητή (Κώστα Αλού..) που είχε καταβολές από την Πόλη και ήταν ραδιοερασιτέχνης σαν κι εσένα... Over and out!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας

    --------------

    Σώπα ρε Γιώργο!!
    Ξόδεψες αδελφέ μου τόση φαιά ουσία για ένα "τσαντηράτο" στα μαξιλάρια;
    Οι "πληροφορίες" μου λένε, ότι η Τανσού είναι Dominatrix και πως ο Καντάφι δεν είναι τόσο σκληρός όσο φαίνεται, αφού του αρέσει να τον δέρνουν με γαϊδουράγκαθα μέχρι να πάρει μπροστά!!
    Ξέρουν αυτοί από τσαντήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω άλλα ειχα ακουσει για τον καταγκιοζάκο φιλο του Ανδρέα,ΓΑΠ, και του Μπερλουσκόνι!!οταν ήταν στην Αθηνα σαν φοιτητης!!Κατι παρόμοιο με γνωστο Ελληνα τραγουδιστη που ενω ειχε πηδηχτεί απο μυριαδες μουστακαλήδες η χαζη γυναικα του θελεσε να μας τον περάσει σαν προτυπο άνδρα και να αμφισβήτηση το παιδι του με άλλη γυναίκα!!φτου φυλακή το στόματί μου α προ πο καιαυτος βαφει τα μαλλια του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέρουν αυτοί από τσαντήρια!!
    28 Φεβρουαρίου 2011 9:52 μ.μ.

    __________________

    Κι εσύ δεν πας πίσω! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εσύ δεν πας πίσω! :-))

    1 Μαρτίου 2011 1:02 μ.μ.
    ===================



    Να, και ποιος κρατούσε το φανάρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να, και ποιος κρατούσε το φανάρι!!!!

    1 Μαρτίου 2011 5:51 μ.μ.

    _____________________________________

    Ενώ εσύ έπαιρνες μάτι και κρατούσε το ... πουλί σου.. :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενώ εσύ έπαιρνες μάτι και κρατούσε το ... πουλί σου.. :-)))

    2 Μαρτίου 2011 12:02 μ.μ.

    -------------------

    Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!

    Όχι, εγώ "κανόνιζα" τον φαναρτζή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.