20/2/11

Η τουρκική προπαγάνδα σήμερα

Τέλη δεκαετίας του '80 και αρχές του '90, ο κουρδικός αγώνας είχε εντατικοποιήσει τις επιθέσεις και δολιοφθορές εναντίον του τυραννικού κεμαλικού τουρκικού καθεστώτος. Ιδίως στα τουρκοκρατούμενα βουνά του Κουρδιστάν, ο τουρκικός στρατός δεχόταν απανωτά πλήγματα. Στο πλαίσιο μεθοδευμένης προπαγάνδας, η ηγεσία του τουρκικού στρατού διοχέτευε σκόπιμες ανακοινώσεις· π.χ. περιέγραφε τους Κούρδους αντάρτες που αγωνίζονταν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού ως εγκληματίες και τρομοκράτες που σκοτώνουν αθώα και ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα. Εκείνο το λεκτικό της τουρκικής προπαγάνδας δημοσιευόταν αυτούσιο σε μερίδα του ε/κ τύπου. Ήταν δε τότε που ο αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης απείλησε με κατάληψη τα κτίρια τέτοιων εφημερίδων, για να σταματήσει το τουρκικό προπαγανδιστικό δηλητήριο. Δεν ήταν τυχαίο που, λίγο αργότερα, πράκτορες των Τούρκων τον δολοφόνησαν.

Σήμερα ζούμε σε μια πιο χαλαρή κοινωνία. Το χρήμα, τα ιδιοτελή συμφέροντα, οι επιδοτήσεις, αλλά και εξαρτήσεις που πιθανόν να μην αποκαλυφθούν ποτέ, έχουν διαβρώσει την κοινωνία μας και λειτουργούν εναντίον του ήθους, του συλλογικού συμφέροντος και της αγάπης προς την πατρίδα. Σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει αποδέχτες και φερέφωνα στις ελεύθερες περιοχές, οι οποίοι με απίστευτη ελαφρότητα μεταφέρουν την τουρκική προπαγάνδα. Στο θέμα της «Επιτροπής», που στήθηκε και λειτουργεί στα κατεχόμενα, γίνονται πράγματα και θάματα για να εξαπατηθούν οι Ε/κ ιδιοκτήτες και να υποκύψουν στην τουρκική προπαγάνδα.
Αναφέρω ενδεικτικά τον επιδεικτικό τρόπο που μερίδα του ε/κ Τύπου μεταφέρει αυτούσια και οτιδήποτε ανακοινώσει η «Επιτροπή». Ωσάν να μην ξέρουν ότι η Τουρκία επιζητεί να εμπλακούν οι Ε/κ στη διαδικασία της «Επιτροπής» ώστε στο τέλος με κάποιον τρόπο να χάσουν την περιουσία τους. Ωσάν να μην ξέρουν ότι, ακόμη και για όσους θέλουν απλά να ξεπουλήσουν, τους προσφέρεται το 1/10 της αξίας της περιουσίας μέσω μιας εξευτελιστικής διαδικασίας που μεταβιβάζει την περιουσία στην Τουρκία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο «φωστήρας» και Πρόεδρος ενός, για χρόνια τώρα επιδοτούμενου από έξω, ΜΚ Οργανισμού ο οποίος εκβιάζει όσους δεν πάνε στην «Επιτροπή» με «οριστική απώλεια των περιουσιών τους». Τα πιο πάνω δεν είναι απλά αυθαίρετα και παραπλανητικά. Είναι μαύρη τουρκική προπαγάνδα με σκοπό να υποκύψουμε στην «Επιτροπή» ώς το Δεκέμβριο 2011. Εδώ θα είμαστε την επομένη του Δεκέμβρη 2011 για να δούμε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι «φωστήρες».
Και επαναλαμβάνουμε ένα ερώτημα: Γιατί η Τουρκία θέλει να πάνε οι Ε/κ στην «Επιτροπή» για να τους αποζημιώσει (!), εφ' όσον, σύμφωνα με τη λογική των «εκσυγχρονισμένων» και επιδοτημένων από εξωτερικό, θα μπορεί η Τουρκία να πάρει ΟΛΕΣ τις περιουσίες μας χωρίς να πληρώσει οτιδήποτε μετά το Δεκέμβρη; Γιατί;
Η Τουρκία θέλει να υποκύψουμε στην «Επιτροπή» διότι έτσι γνωρίζει πως μπορεί, μέσω μιας σκοτεινής διαδικασίας, να πάρει τις ε/κ περιουσίες σχεδόν δωρεάν. Και από την άλλη, νομιμοποιεί την κατοχή με τουρκοποίηση ε/κ περιουσιών εφ' όσον το αποδέχονται εθελούσια οι ιδιοκτήτες, αν και δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πάνε στην Επιτροπή όπως υπέδειξε το ΕΔΑΔ! Απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα προβάλλουμε τις πραγματικότητες αλλά και την ομαδική μας δράση. Από τις 22 μέχρι τις 26 Φεβ., ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Α. Τσιμπίδης θα ενημερώνει τους Ε/κ ιδιοκτήτες για τις επιλογές τους και καλούνται να ενημερωθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος προς τις γενιές που πέρασαν και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
*Ακαδημαϊκός
www.sigmalive.com 

1 σχόλιο:

  1. "Ο Γάλλος αρχαιολόγος Edgar Quinet πού ήρθε στήν Ελλάδα,τόν Μάρτη τού 1829 ,ως μέλος τής Επιστημονικής Αποστολής,τμήμα τού γαλλικού εκστρατευτικού σώματος υπό τόν στρατηγό Μαιζόν,θά συναντήσει τόν Νικηταρά πού συνόδευε στήν περιοδεία του τόν Κποδίστρια,κάπου μεταξύ Τρίπολης καί Άργους....γράφει:
    Πολλά πράγματα μέ τραβούσαν στό Νικήτα.Ήταν ο Μπαγιάρ*τών κλεφτών.Ήξερα ότι στό ίδιο τό στενό που βρισκόμασταν,όταν έγινε η Ελληνική Επανάσταση,ήταν ο πρώτος πού μπήκε στόν πόλεμο καί περίμενε πανέτοιμος τό ιππικό του εχθρό.Από τίς ακτές τής Μεθώνης ακόμα δέν άκουγα νά μιλάνε παρά γιά τήν ανδρεία του,γιά τό φυλαχτό πού ήταν κρεμασμένο στό λαιμό του,καί γιά τό όνομα πού τού είχαν δώσει:Τουρκοφάγος.Ήξερα ότι ήταν αυτός που σέ μιά στιγμή μεγάλης ανάγκης είχε προσφέρει τό σπαθί του,τή μόνη του περιουσία,γιά νά ενισχύσει μέ μερικά χρήματα τό Μεσολόγγι.Όλος ο γαλλικός στρατός είχε θαυμάσει τήν ομορφιά καί τήν απλοικότητα τής στάσης του ως στρατιωτικού.Διηγούνταν γι'αυτόν μιά συγκινητική ιστορία.Όταν ο στρατός αποβιβάστηκε στό Πεταλίδι,ο Νικήτας ήρθε μέ τριακόσια ή τετρακόσια παλικάρια νά προσφέρει τίς υπηρεσίες του καί να κατασκηνώσει στό γιαλό.Έτρεμε από τόν πυρετό κάτω από τή σκηνή του,καί δέν είχε γιά νά ζήσει παρά λίγες ελιές μέσα σ'ένα πήλινο δοχείο.Όταν οι αξιωματικοί πήγαιναν νά τον επισκεφτούν έκρυβε τίς ελιές κάτω από τήν κάπα του.....Άν θά ήθελε κανείς νά δώσει τήν ιδανική προσωπογραφία του παλικαριού,θά περιέγραφε έναν άντρα πού βαδίζει πανάλαφρα στό έδαφος ,που τό διακρίνει περισσότερο η χάρη παρά η δύναμη.Κι όμως .....ο κρότος τού ντουφεκιού κι η λάμψη του σπαθιού είναι γι'αυτόν ερωτική πανδαισία,πιοτό πιό δροσερό κι από κρητικό κρασί.Καί θά έπρεπε επίσης νά ζωγραφίσει τό Νικήτα δίχως νά τού αφαιρέσει ούτε ένα χαρακτηριστικό,ούτε ακόμα καί τό φυλαχτό πού κρέμεται απ'τό λαιμό του.Είναι ψηλός,σβέλτος,έτοιμος νά ορμήσει.Είναι γοργοπόδαρος σάν τούς άντρες τής
    Α ρ χ α ι ό τ η τ α ς....Είναι αδύνατο νά υπάρχει κάποιος μέ πιό περήφανο καί αθώο κεφάλι.Λάμψη αγνή,σάν κι αυτή τού σπαθιού,ξεπετάγεται από τά
    γ α λ ά ζ ι α του μάτια.Η άγρια ψυχή του,πού προσπαθεί νά χαμογελάσει,ανεμίζει πάνω στά χείλη του,κάτω από τά μουστάκια του,πού έχουν χρώμα σάν τά ρείκια τού βουνού.Κι αυτήη αυστηρότητα αποκαλύπτει τό βάθος τής γλυκήτητας,τής ειλικρήνειας καί τού έμφυτου ενθουσιασμού που φωτίζει τό πρόσωπό του.Ντυμένος στάσπρα,χωρίς πλουμίδια,μέ τό ελαφρύ σουλιώτικο σαρίκι** από μουσελίνα,δεν είχε παρά τό όμορφο σπαθί του κρεμασμένο στό στήθος του,πού τόν έκανε νά ξεχωρίζει από τούς πολεμιστές του,όπου αναμεσά τους κρυβόταν".
    *Μπαγιάρ Πέτρος=Γάλλος ιππότης ανδρείος...
    **Σάββα,"σουλιώτικο"ή Ποντιακός ο κεφαλόδεσμος;
    {Αφιερώνω καί στόν ηρωικό Κούρκο Ηγέτη "ΟΤΣΑΛΑΝ",καί στούς γενναίους κούρδους αγωνιστές τής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.