23/2/11

Η Αραβική Επανάσταση

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Τεκτονικές» μεταβολές στην παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική ισορροπία «εγκυμονεί» η αραβική επανάσταση, που συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά, απειλώντας τώρα το Μπαχρέιν και πλησιάζοντας τις πετρελαιοπηγές του Κόλπου, αλλά και να βαθαίνει κοινωνικά, εμπλέκοντας ευρύτερα στρώματα, όπως τους Αιγύπτιους εργάτες, που συνεχίζουν να απεργούν, καταλαμβάνοντας εργοστάσια, «εκπαραθυρώνοντας» διευθυντές κρατικών επιχειρήσεων και αγνοώντας την παράκληση του Στρατού να γυρίσουνε στη δουλειά.

‘Όπως όλες ανεξαίρετα οι μεγάλες επαναστάσεις, έτσι και η αραβική χαρακτηρίζεται από την ορμητική είσοδο των λαών στο «προσκήνιο» της πολιτικής και της ιστορίας. Συνιστά «προνομιακή» στιγμή στην ιστορία του αραβικού έθνους, που, με μερικές εξαιρέσεις, παρέμεινε ουσιαστικά στο περιθώριο των νεώτερων χρόνων, αντικείμενο μάλλον, παρά υποκείμενο της ιστορίας του. Το παράξενο δεν είναι ότι ξεσηκώνονται οι ‘Αραβες, το παράξενο είναι ότι άργησαν τόσο πολύ.
Είναι αδύνατο να προβλεφθεί η πορεία των γεγονότων, ή τα καθεστώτα που τελικά θα προκύψουν από τη μεγάλη αναταραχή. Είναι βέβαιο αντίθετα ότι θα περάσει πολύς καιρός για να ξαναμπεί, αν ξαναμπεί, το «τζίνι» στο «μπουκάλι», και μέχρι τότε θα αλλάξει ολότελα το πρόσωπο του Ισλάμ. Για μια ολόκληρη περίοδο, ‘Αραβες ηγέτες, Δύση και Ισραήλ δεν θα απολαμβάνουν την ευχέρεια που είχαν επί δεκαετίες, να αγνοούν παντελώς τις διαθέσεις των αραβικών λαών. Κινδυνεύουν μάλιστα τώρα να καταβάλουν τεράστιο τίμημα για τη συστηματική περιφρόνηση που τους επέδειξαν.
Η αραβική επανάσταση είναι ταυτόχρονα προϊόν της «παγκοσμιοποίησης» και της κρίσης της, γεωπολιτικά μετά το Ιράκ, οικονομικά μετά το 2008. Οι δυτικές/ισραηλινές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή για μια ολόκληρη δεκαετία δικαιολογήθηκαν με την επίκληση των αρχών της «δημοκρατίας» εναντίον του αυταρχικού αραβικού «εθνικισμού» και του «ισλαμισμού» - ποιός όμως μπορεί να εμποδίσει μια τέτοια «ιδεολογία» να στραφεί τελικά και εναντίον των φιλοαμερικανικών/φιλοισραηλινών αυταρχικών καθεστώτων; Πως θα μπορέσουν αύριο, έστω και λίγο δημοκρατικά καθεστώτα, να μην απαιτήσουν περισσότερο σεβασμό στα αραβικά δίκαια;
Η «παγκοσμιοποίηση», με τη βοήθεια της «πολιτιστικής επανάστασης» του ‘Ιντερνετ και του «Αλ Τζαζίρα», αποσταθεροποίησε τα παραδοσιακά πρότυπα κοινωνικού ελέγχου. Παρήγαγε μια διεθνή «μεσαία τάξη», ή τουλάχιστον τις προσδοκίες της, ευημερίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, που είναι στη βάση του «αραβικού 1789». Στις προσδοκίες προσέθεσε όμως και τις εκρηκτικές κοινωνικές συνέπειες του «ανοίγματος των αγορών», που οδήγησαν σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Αίγυπτο, άμεσα υπεύθυνο για πολλά προβλήματα της χώρας, ή στο να γιορτάζουν οι Αιγύπτιοι το Ραμαζάνι με φαναράκια “made in China”. Η οικονομική κρίση μετά το 2008 έκανε τα υπόλοιπα, σε μια χώρα το 40% του πληθυσμού της οποίας ζει με λιγότερο από δύο δολλάρια κατ’ άτομο την ημέρα και ο ελάχιστος μισθός είναι 70 δολλάρια. Γι’ αυτό, δίπλα στην νεολαιίστικη συνιστώσα της εξέγερσης που τη ξεκίνησε, προστέθηκε γρήγορα μια καθαρά εργατική συνιστώσα, λιγότερο εξοικειωμένη με το διαδίκτυο, αλλά περισσότερο συλλογική και «ριζωμένη» στην κοινωνία. ‘Ηδη το κίνημα της νεολαίας διασπάστηκε μεταξύ όσων υποστηρίζουν επιστροφή στην ομαλότητα και όσων θέλουν διατήρηση των κινητοποιήσεων. Αντίθετα, το εργατικό κίνημα δεν δείχνει καμία διάθεση αποστράτευσης, νοιώθοντας ότι τώρα έχει την ευκαιρία να αποσπάσει παραχωρήσεις και αβέβαιο για το πόσο θα την έχει.
Αν το ένα δεδομένο είναι η «Δημοκρατική Αφύπνιση» των Αράβων, που περίμενε και φοβόταν, εδώ και χρόνια, ο Μπρζεζίνσκι, το άλλο είναι ότι δεν διακρίνει κανείς «επαναστατική ηγεσία» ή σχέδιο. Η εξέγερση μάλλον ανοίγει, παρά κλείνει το «παιχνίδι». Διαφορετικές δυνάμεις θα ανταγωνισθούν για να κατευθύνουν το «κύμα». Ο Στρατός έσωσε το κύρος του, «καβαλώντας» αντί να καταστείλει την εξέγερση. Θυμήθηκε ίσως τις νασερικές παραδόσεις του, τορπιλίζοντας τη μετάβαση στον Σουλεϊμάν και αποδέχθηκε, επικεφαλής της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος τον σεβάσμιο, αριστερών καταβολών δικαστή, που πρότεινε το «στρατηγείο» της Πλατείας Απελευθέρωσης. Οι Ισλαμιστές μοιάζουν έτοιμοι να ανταλλάξουν νομιμοποίηση με μετριοπάθεια. Η κοινωνική αριστερά υπάρχει, πολιτικά άμορφη όμως. Οι φιλελεύθεροι θέλουν κοινοβουλευτική δημοκρατία δυτικού τύπου, που δύσκολα φαντάζεται κανείς στην Αίγυπτο. Υπάρχουν και οι διεθνείς δυνάμεις του Χάους, που θα ήθελαν να «εκτρέψουν» την επανάσταση προς περαιτέρω αποσύνθεση, διάλυση, κατακερματισμό του αραβικού χώρου και βρίσκονται πιθανώς πίσω από τις εκρήξεις στις χριστιανικές εκκλησίες πριν μερικές εβδομάδες.
Η ανατροπή του Μπεν Αλί, του Μουμπάρακ, ίσως κι άλλων, ικανοποιεί ασφαλώς καταρχήν τις δημοκρατικές προσδοκίες των αραβικών λαών. Δεν λύνει όμως τα προβλήματα που αυτά τα καθεστώτα «έκρυβαν», λειτουργώντας ως «καπάκι της κατσαρόλας»: τις εκρηκτικές κοινωνικές ανισότητες και την οικονομική καχεξία από τη μια, το ζήτημα της αντιπαράθεσης με Ισραήλ και Δύση αφετέρου. Είναι απίθανο οι αραβικές κοινωνίες να μείνουν ικανοποιημένες από τις πολιτικές αλλαγές που επέφεραν, αποφεύγοντας να θέσουν, αργά ή γρήγορα. τα τεράστια κοινωνικά και εθνικά προβλήματα. Το «παιχνίδι» είναι μόνο στην αρχή.

Δύο τάσεις στην «αυτοκρατορική» ηγεσία
Μια πληθώρα ενδείξεων συνηγορεί υπέρ της εκδήλωσης, με αφορμή τις αραβικές εξελίξεις, σοβαρής διαμάχης στο εσωτερικό της αμερικανικής ηγεσίας, αλλά και μεταξύ Ουάσιγκτον και Ισραηλινών. Η διαμάχη αυτή πρέπει να θεωρείται συνέχεια μιας μονιμότερης σύγκρουσης ως προς τον ρόλο του Ισραήλ στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, που εκδηλώνεται εδώ και χρόνια με διάφορες αφορμές (δημοσίευση μελέτης για την επιρροή του Λόμπυ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, διαφωνίες για Ιράκ και Ιράν, ενδοκυβερνητικές διαφωνίες τώρα για παλαιστινιακό και τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Ουάσιγκτων στον ΟΗΕ για τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα). Νικήτρια στη σύγκρουση ανεδείχθη, σε αυτόν τον γύρο τουλάχιστο, η τάση Ομπάμα/Μπρζεζίνσκι, που φαίνεται ότι επέβαλε μάλιστα τον χειρισμό των αιγυπτιακών από τον Υπουργό ‘Αμυνας Γκέιτς και όχι την Υπουργό Εξωτερικών Κλίντον, που συγκαταλέγεται μάλλον στους «χαμένους», μαζί με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον κ. Νετανιάχου. Οι ΗΠΑ συνέχισαν να συστήνουν «αυτοσυγκράτηση» στον αιγυπτιακό στρατό, αποφεύγοντας να ενθαρρύνουν μια αιματηρή καταστολή και ελπίζοντας να επηρεάσουν τη «μετάβαση» με το σύνθημα “evolution, not revolution” (εξέλιξη, όχι επανάσταση).
‘Ένα άρθρο του Joe Klein στο Time (21.2) σχηματοποιεί κατά τρόπο ασυνήθιστα σαφή, τη βαθύτερη διαφωνία και τις αποκλίνουσες στρατηγικές:
«Ο Ισραηλινός Πρέσβης Michael Oren μιλάει για τη «στρατηγική συμμαχία» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. Αλλά η υποστήριξη προς το Ισραήλ συνιστά μάλλον στρατηγικό βάρος (liability), παρά δύναμη. Η ηθική συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ είναι πολύ περισσότερο σημαντική. Είναι μια συμμαχία που αναλαμβάνεται, παρά τα μειονεκτήματα για τις ΗΠΑ, για να υποστηριχθεί μια δημοκρατία και να επανορθωθεί ένα ιστορικό κακό. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που μπορεί, επωφελώς, να χρησιμοποιηθεί και προς τους νέους ανθρώπους της Πλατείας Ταχρίρ – μόνο όμως αν το Ισραήλ σέβεται την επικράτεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των Παλαιστινίων».
Εδώ και χρόνια, ο Μπρζεζίνσκι έχει προβλέψει την επερχόμενη «Δημοκρατική Αφύπνιση» και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, το σημαντικότερο θινκ τανκ των ΗΠΑ ετοιμάζει σχέδια για τον «εκδημοκρατισμό» της Μέσης Ανατολής. Αυτή η πτέρυγα στην Ουάσιγκτον θέλει να λύσει ταυτόχρονα δύο προβλήματα: να ελέγξει, όσο γίνεται, τα καθεστώτα που θα προέκυπταν από την αναμενόμενη, εδώ και καιρό, πτώση των παραδοσιακών αραβικών αυταρχισμών, να διακόψει την μονομερή και γι’ αυτό μακροχρόνια πολιτική σχεδόν αποκλειστικής στήριξης του και στο Ισραήλ, που απογύμνωσε τις ΗΠΑ από άλλα στηρίγματα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Αυτές οι επιδιώξεις εξηγούν και την στήριξη του τουρκικού ισλαμισμού του Ερντογάν.
Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι με ένα μείγμα τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν στις «μεταπολιτεύσεις» της Νότιας Ευρώπης και τις ανατολικοευρωπαϊκές «επαναστάσεις». Διαθέτει ατού, όπως την επιρροή στον αιγυπτιακό στρατό, που έχει εκπαιδεύσει, τις σχέσεις του νεολαιίστικου κινήματος με το σέρβικο Otpor και τη «διεθνή των ΜΚΟ» (το δίκτυο CANVAS), τις σχέσεις Μπαραντέι και International Crisis Group. Παρόλα αυτά η επιτυχία μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι, όπως έδειξε από την αρχή κιόλας η περίπτωση Σουλεϊμάν. Το αμερικανικό σχέδιο κινδυνεύει να προσκρούσει στην οικονομική-κοινωνική πραγματικότητα αφενός, στην ισραηλινή αδιαλλαξία αφετέρου.
Konstantakopoulos.blogspot.com
Κόσμος του Επενδυτή, 19-2-2011

23 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει δημοκρατική αφύπνιση στον αραβικό χώρο . Μάλλον για ισλαμική αφύπνιση πάει το πράγμα που θα οδηγήσει σε σύγκρουση πολιτισμική και στρατιωτική με την Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαγελμα-παραληρημα ενος ασθενους=

    «Θα πεθάνω σαν μάρτυρας. Ο Μουαμάρ Καντάφι αντιπροσωπεύει την ιστορία της Λιβύης. Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν είναι ένας πρόεδρος, δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος κατά του οποίου μπορεί να διαδηλώσει κάποιος» δήλωσε σε ένα παραληρηματικό διάγγελμα.

    Καλα σε ολη την Λιβυη δεν υπαρχει ενας ψυχιατρος πατριωτης να αναλαβει το κοστος και να μιλησει για μια απο τις δυο ψυχικες νοσους απο την οποια πασχει ο Κανταφι=
    1) Παρανοειδης Σχιζοφρενια
    η 2)Απλη Παρανοια
    [χρειαζονται 5-10 λεπτα της ωρας συζητηση με αυτον για διευκρινηση απο ποια απο τις δυο πασχει]
    Ειναι επαναλαμβανομενη η ιστορια αυτη στην ανθρωποτητα ενας ψυχικα αρρωστος να κυριαρχει στα θυματα του ητε πολιτικα ητε θρησκευτικα ητε μεταφυσικα.Απεχει αρκετα η ανθρωποτητα απο την ημερα που αυτοι οι ασθενεις απλα θα περιθαλπτονται αλλα μεχρι τοτε αυτοι οι ανθρωπο απλα θα ειναι εργαλεια στα χερια της διεθνους κυριαρχιας για χειρισμο των μαζων και...οπου "κατσει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Τεκτονικές» μεταβολές

    Και τα έλεγε ο κακομοίρης ο Απελλής. Για όλα οι μασώνοι φταίνε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όποιος λέει για ηγέτες "καλά είναι τρελλός" δεν εξηγέί τιποτα, δέχεται τα πάντα (ότι του σερβίρουν)και δεν καταλαβαίνει τις πραγματικές κινητήριες δυνάμεις και συμφέροντα που δρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όποιος λέει για ηγέτες "καλά είναι τρελλός" δεν εξηγέί τιποτα, δέχεται τα πάντα (ότι του σερβίρουν)και δεν καταλαβαίνει τις πραγματικές κινητήριες δυνάμεις και συμφέροντα που δρουν.

    23 Φεβρουαρίου 2011 1:43 μ.μ.

    Δεν μενουμε στο "καλα ειναι τρελλος" και γραφουμε και στο τελος και το ρεζουμε αν ξερεις να διαβαζεις και να διακρινεις οτι οι δυο τελευταιες σειρουλες ειναι και οι κυριωτερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ, ( ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΛΥΒΙΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ), ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
    ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΦΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.

    ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΡΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.


    Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

    Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ Ή ΠΟΛ ΠΟΤ, Ο ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, Ο ΧΟΜΕΪΝΙ, Ο ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ...

    Ο LEADER, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΠΟΧΗ. ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΛΥΒΙΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. //...Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ Ή ΠΟΛ ΠΟΤ, Ο ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, Ο ΧΟΜΕΪΝΙ, Ο ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ...// ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ 9:24 μ.μ.
    ---------------
    Μήπως ξέχασες ένα ονοματάκι;
    Του Στάλιν;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΝΙΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗΣ.

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ, ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ, ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΦΟΒΟ, ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΜ, ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!


    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ, ΣΟΥ ΛΕΩ:
    ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.
    ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΤΩΡΑ.

    ΞΕΚΟΛΕΙΣΤΕΕΕΕΕ...
    ΕΧΟΥΜΕ 2011...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε από τους άλλους που αναφέρεις έχει μείνει κοκκαλάκι...
    Όμως τους αναφέρεις -και καλά κάνεις, συμφωνώ- χωρίς να έχεις το ονοματάκι του Στάλιν ανάμεσά τους.
    Και βρίσκεις μια ρηχή δικαιολογία, ότι δεν ήταν επαναστάτης.
    Μήπως ήταν ο Τσαουσέσκου -που αναφέρεις- επαναστάτης;

    Να αναρωτηθείς γιατί ενώ υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες ώστε να γιγαντωθούν τα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης, οι λαοί τα έχουν στο περιθώριο του 2% ή του 8% στην καλύτερη.

    Δυστυχώς υπήρξαν καθεστώτα σαν της Σ. Ένωσης και έκαψαν το χαρτί του σοσιαλισμού, επιτρέποντας σε τύπους σαν τον γιωργάκη ή τον Καντάφη να μας το παίζουν σοσιαλιστές...

    Προσωπικά είμαι υπέρ του Σοσιαλισμού ως κοινωνικό σύστημα, αλλά κατά των κομμουνιστικών ή σοσιαλιστικών κομμάτων που ξέρουμε.
    Άσχετα εάν για λόγους (αντιδεξιάς) σκοπιμότητας και μη υπάρχοντος άλλου σωστού κόμματος στην Ελλάδα, ψηφίζω ΚΚΕ...
    Εάν υπάρξει κάποιο σωστό πατριωτικό κόμμα, το ΚΚΕ θα πάρει 3% (και αν το πάρει)...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Τεκτονικές» μεταβολές

    Και τα έλεγε ο κακομοίρης ο Απελλής. Για όλα οι μασώνοι φταίνε :-))

    23 Φεβρουαρίου 2011 11:42 π.μ.
    ----------------

    Ωραίο το λογοπαίγνιο για τον "κακομοίρη" τον Απελλή, αλλά ακόμη δεν έχετε δει τίποτα!!!
    Οι ποδίτσες συνεχίζουν την μαγειρική στις "κουζίνες" τους και ήδη έχει αρχίσει να μυρίζει απαίσια το φαγητό στο καζάνι που βράζει.
    Όμως μη φάτε ακόμη, να περιμένετε να ετοιμαστεί και η γλαρόσουπα, είναι η ειδικότητα τους!!
    Αν βέβαια, ως τότε, δεν θα έχουν ξεπουπουλιάσει και την Ελλάδα!!
    --------------

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    24 Φεβρουαρίου 2011 9:16 π.μ.

    Ποιος Λένιν και ποιος Στάλιν και ποια Παπαρήγα, ρε άνθρωπε, που έχεις τον Εβραίο μέσα στο κεφάλι σου;
    Και λες σε εμάς να ξεκολλήσουμε, ΕΣΥ που βρίσκεσαι σε βαθύ κώμα!!!
    Η τανάλια, όπως θα ξέρεις, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όμως για να κάνει καλή δουλειά χρειάζεται και τις δύο της δαγκάνες, με την μια μόνο δεν γίνεται τίποτα.
    Χρειάζεται και την δεξιά και την αριστερή για να σε "ταναλιάσει" σφιχτά!!!!
    Ο νοών.....

    Και για να έχουμε καλό έρώτημα:

    Γιατί, το βιβλίο "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" που αναφέρεται αποκλειστικά στους Εβραίους σιωνιστές, ήταν στην κορυφή της λίστας των απαγορευμένων, αντισοβιετικών εντύπων, που η κατοχή τους οδηγούσε στην εκτέλεση με την κατηγορία του "εχθρού του Λαού;"
    Γιατί λοιπόν η τόση αντίδραση και υπεράσπιση εκ μέρους της "Ρωσικής" Σοβιετικής νομενκλατούρας υπέρ μιας αλλοεθνούς, μυστικής, συνωμοτικής και ρατσιστικής κάστας;
    Και αυτό, ανεξάρτητα, από το αν είναι ή δεν είναι γνήσια τα Πρωτόκολλα;
    Υπάρχει σχέση, δεν το βλέπεις;


    ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΙΩΡΓΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!

    ΥΓ: Σιγά μην ξυπνήσεις! Με τέτοια λοβοτομή που παθαίνετε, είναι ζήτημα αν διατηρείτε τις στοιχειώδεις λειτουργίες του εγκεφάλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑΣ, ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ( ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ), Ή ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ, Ή ΑΝΗΚΟΥΝ ...ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΕΝΟΙΑ ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ.

    ΧΙΛΙΑ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ:
    Η ΞΕΚΕΘΑΡΗ ΤΑΞΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

    Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΕΥΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

    ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ.

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ, ΤΗΝ ΝΤΟΡΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ.

    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.

    ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.
    ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ.

    ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ..

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΖΙΜΗ,
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ.



    ΑΠΕΛΛΗ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΝΟΥ Ή ΟΧΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

    ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΕΣ, ΟΧΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΘΕΣΜΟΙ - ΜΟΧΛΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.

    ΧΘΕΣ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!
    ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ;
    ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΞΕΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΣΣΔ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.

    ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ "ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ".

    ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΚΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
    ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ,ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΓΗ ΙΔΙΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Γιώργο, γιατί μου θυμίζεις πολύ έναν γείτονά μου μάρτυρα του Ιεχωβά;;;

    Τα άτομα που είπες (ΣΗΜΙΤΗΣ, ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΝΤΟΡΑ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ) θέλουν πολλές κλωτσιές (κλωτσές που λέτε στην Πάτρα). Και φτυσές, βρισές κλπ.
    Αφού όλοι τους υπήρξαν άτομα που διαχειρίστηκαν -από κάποια θέση- εξουσία και τους ξέρουμε πολύ καλά...

    Την δεύτερη ευκαιρία που ζητάτε να σας δώσουν οι μάζες, ξεχάστε την...
    Αυτά γίνονται μια φορά.
    Οι Κινέζοι λένε για την ΕΥΚΑΙΡΙΑ ότι έχει μαλλιά μόνο μπροστά. Εάν την αφήσεις και περάσει, μετά δεν πιάνεται, την έχασες!!!

    Νομίζω ότι το καλύτερο εργαλείο που υπάρχει για τους λαούς είναι ο ...Υπαρκτός Πατριωτισμός. Λύνει όλα τα προβλήματα.
    Τα άλλα είναι εκ ...Περισσού !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΩΡΓΟ,

    Κατά αρχήν, δεν σου μίλησα μικροπολιτικά, όντας οπαδός κάποιου άλλου κόμματος.
    Οι παλιότεροι εδώ γνωρίζουν, ότι υπήρξα κάποτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τώρα χιλιομετανοιωμένος και αδέσποτος.
    Ο Τζίμης σου είπε λίγο-πολύ αυτά που θα σου έλεγα και εγώ. Παραδόξως πως, ένα κομμάτι της ζωής μας ακολούθησε παράλληλη πορεία. Η Σοσιαλιστική αντίληψη ως πολιτικό και ΜΟΝΟ σύστημα αξιών με εκφράζει.

    Δεν με εκφράζει όμως το ΚΚΕ που λειτουργεί με την αξιωματική παραδοχή του αλάνθαστου για τον εαυτό του και ως υποκατάστατο μιας παρόμοιας ιεραρχίας με την θρησκευτική, που δεν επιδέχεται καν δογματική αμφισβήτηση. Το ΚΚΕ λειτουργεί πάνω στα πρότυπα της Μασονίας! Ίσως φταίει το ότι για κάποια χρόνια ήταν υπό διωγμό.

    Πάντως, ενώ όλα τα κόμματα λίγο ή πολύ, βγάζουν κάποιες φορές τα άπλυτα τους στη φόρα μέσα από διαρροές ή συγκρούσεις στελεχών, το ΚΚΕ ΠΟΤΕ!!!!
    Κανείς δεν μαθαίνει ποτέ τι γίνεται στον Περισσό. Ούτε ο εισαγγελέας δεν μπορεί να μπει για να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος!!

    Επιπλέον, είναι η διακηρυγμένη αθεϊα του ΚΚΕ, που του αποστερεί εκατοντάδες χιλιάδες πιθανούς ψηφοφόρους, όπως θα ήμουν και εγώ ίσως!! Ένα άλλο "ασυμβίβαστο" που ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί. Τι με εμποδίζει δηλαδή το να είμαι χριστιανός και να έχω ταυτόχρονα σοσιαλιστικές απόψεις;

    Και εδώ, έρχομαι στο θέμα της εβραϊκής του καταγωγής (ΣΕΚΕ)και της σύνδεσης με τον σιωνισμό, που εξηγούν επαρκώς την αιτία του αντιχριστιανικού πνεύματος του κομμουνισμού.
    και στην ερώτηση που για δεύτερη φορά σου έκανα μέσα σε 1 μήνα, αλλά ακόμη ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!

    Τέλος ποιες είναι οι "πατριωτικές" θέσεις του ΚΚΕ που μας τσαμπουνάς;;;
    Είναι πατριωτικό το να θες να νομιμοποιήσεις όλους τους λαθρομετανάστες; Είναι προς το συμφέρον του λαού να εξαφανιστεί αφομοιούμενος;


    ΟΧΙ το ΚΚΕ φίλε,
    τζίζζζζζ, Ιδεολογική ΠΑΓΙΔΑ!!!

    Θα περιμένω καλύτερη μέρα!
    Δε μπορεί, κάτι ελπιδοφόρο θα ξαναγεννήσει η ιστορική νομοτέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εδώ, έρχομαι στο θέμα της εβραϊκής του καταγωγής (ΣΕΚΕ)και της σύνδεσης με τον σιωνισμό
    24 Φεβρουαρίου 2011 4:00 μ.μ.
    ΑΠΕΛΛΗΣ

    Αυτο δεν θα επρεπε να το αναφερεις
    διοτι η Ιστορια διδασκει οτι οι περισσοτερες αλλαγες μεσω επαναστασεων στον Κοσμο εγιναν απο Εβραιους.Και αν δεν υπηρχαν αυτες οι αλλαγες που μονο με επαναστασεις γινονται τοτε η Ανθρωποτητα θα ητανε ακομη στην Λιθινη Εποχη.Ψαξε το καλα και μετα αν θελεις απαντησε με αλλα με στοιχεια που να ανατρεπουν αυτα που γραφω και αν γινει αυτο ειμαι ετοιμος να το δεχθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχέλαε,

    Εγώ θα ήθελα, πριν σου απαντήσω, να μου ονομάσεις μια προς μια αυτές τις επαναστάσεις που έκαναν οι Εβραίοι και οι οποίες κατά την γνώμη σου "οδήγησαν την ανθρωπότητα έξω από την λίθινη εποχή"!!!
    Αντίθετα, έχω στο μυαλό μου επαναστάσεις, (π.χ του Θρασύβουλου στην αρχαία Αθήνα με την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας) που όσο μικρές και αν φαίνονταν τότε, σήμερα οι συνέπειες τους απασχολούν ακόμη τον σύγχρονο κόσμο.
    Μην μου αναφέρεις όμως την Σοβιετική επανάσταση, γιατί την ανέφερα πρώτος εγώ, και χαίρομαι που εσύ το παραδέχεσαι, ενώ ο ΓΙΩΡΓΟΣ από την Πάτρα κοιμάται ακόμη με τα τσαρούχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απελλη
    Εκτος απο την Μπολσεβικικη επανασταση που ξερεις για να μη σε κουρασω θα σου αναφερω κανα δυο για του λογου το αληθες.
    -Γαλλικη επανασταση (Ιακωβινοι κλπ).
    -Προετοιμασια Ελληνικης Επαναστασης
    μεσω της Μασονικης Στοας της Φιλικης Εταιρειας (πιστευω οτι γνωριζεις περι μασονιας).
    -Επανασταση Νεοτουρκων(μη επεκταθω)
    -Νασερικη επανασταση στην Αιγυπτο επανω στο γενικο σχεδιο της εκπαραθυρωσης βασιλιαδων για καλυτερο ελεχχο λαων.
    -Ιρανικη Επανασταση (φερανε τον 1ο Χομεινη απο την Γαλλια αφου τον εκπαιδευσαν καλα)
    -Οι επαναστασεις που δημιουργησαν τοτε κρατιδια σουννιτων πολυδιαιρωντας τον χωρο της Αραβιας.
    -Γαλλικη και Γερμανικη "Κομμουνα".
    Και τοσα και τοσα αλλα.Θα πρεπει καποτε να κατανοησωμε οτι η ανατροπη φθαρμενων και επιζημιων κοινωνικων δομων για να δημιουργηθει η επομενη νεα φαση ειναι εργο των Εβραιων.Ετσι ειναι αυτοι φτιαγμενοι,καταλυτες καταστασεων που ειναι ετοιμες λογω εσωτερικης τους φθορας να διαλυθουν και να περασουν στην επομενη πιο συνθετη και οργανωμενη ανθεκτικοτερη δομη τους για χαρη της ταξης και εναντια σε χαωδεις και αβυσσιακες καταστασεις.
    Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο γιατι το θεμα των Εβραιων που ανηκουν στην αριστερα πτερυγα ειναι πιο πολυπλοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Αρχέλαε,

    Ομολογώ ότι είσαι οδοστρωτήρας ειλικρίνειας!
    Στην προσπάθεια σου να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του παγκόσμιου επεμβατικού ρόλου των (ομοεθνών σου;) Εβραίων στο προτσές της Ιστορίας, αποκαλύπτεις γεγονότα, που εμένα τουλάχιστον μου ήταν γνωστά, είναι όμως άγνωστα στους περισσότερους σχολιαστές του παρόντος ιστολογίου.
    Το γεγονός ότι είναι εν πολλοίς άγνωστα, δεν βοηθά καθόλου στην κατανόηση του κρίσιμου σχεδιαστικού ρόλου των Εβραίων στην διαμόρφωση της παγκόσμιας Ιστορίας από τον 18ο αιώνα και μετά, ούτε βέβαια είναι τυχαίο πως όλα τα γεγονότα που μου απαρίθμησες αρχίζουν να συμβαίνουν από τον 18ο αιώνα.
    Λόγω αυτού λοιπόν, όσες φορές στο παρελθόν αναφέρθηκα στην καταλυτική έως διαλυτική δράση του εβραϊκού τραπεζικού παράγοντα ανάμεσα στα έθνη της Ευρώπης (που εκπληκτικά περιγράφουν τα "Πρωτόκολλα"),καθώς και στον ηγετικό τους ρόλο στην διαμόρφωση της Νέας Τάξης μέσω της μασονίας, έγινα δυστυχώς από ορισμένους αντικείμενο χλευασμού και ειρωνειών.
    Από κάποιους απλώς εξαιτίας της άγνοιας που έχουν για αυτά τα θέματα, και από άλλους που γνωρίζουν πολύ καλά, εξαιτίας του συμφέροντος τους να με εμφανίσουν κάπως αστείο, ώστε να ακυρώσουν τα λεγόμενα μου.
    Εσύ τώρα τα έγραψες όλα μια χαρά! Όπως είναι!!
    Ωστόσο, όλα αυτά, εγώ δεν τα θεωρώ αντάξια να λέγονται "Επαναστάσεις" που έκαναν τον κόσμο να βγει από την "Λίθινη Εποχή"!!. Δεν πήγε καν το μυαλό μου σε αυτά (παρόλο που τα γνώριζα) όταν μου έγραψες για "Επαναστάσεις". Κάτι άλλο περίμενα. Είναι υπερβολή! Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει! Πρόκειται για ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ!!
    Για παράδειγμα η Επανάσταση των Νεότουρκων που λες, μήπως μάλλον ξαναγύρισε τον κόσμο στην Εποχή των Αγρίων (ιδίως σε ό,τι αφορά τους Έλληνες); Η μήπως η Μπολσεβίκικη Επανάσταση δεν κήρυξε απηνή Χριστιανικό Διωγμό 1700 χρόνια μετά τον τελευταίο, οδηγώντας την ανθρωπότητα στον Φασισμό του Προλεταριάτου και στην εξαφάνιση της άλλης άποψης-ιδέας;
    Και κάνεις λάθος για την:

    Προετοιμασια Ελληνικης Επαναστασης
    μεσω της Μασονικης Στοας της Φιλικης Εταιρειας (πιστευω οτι γνωριζεις περι μασονιας).

    Γνωρίζω. Σε παραπέμπω όμως σε έγγραφο του Ιωάννη Καποδίστρια όπου καθορίζεται λεπτομερώς ο συνολικός επιζήμιος ρόλος της Μασονίας στο Ελληνικό ζήτημα!! (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το είχα παρουσιάσει και εδώ).Πόσο μάλλον, λοιπόν, ο "προετοιμαστικός" της ρόλος!!
    Αν εννοείς όμως ότι η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για λόγους σκοπιμότητας και μυστικότητας, υιοθέτησε κάποιους μασονικούς τρόπους στην οργάνωση των μελών της που έπαιζαν το κεφάλι τους κορώνα -γράμματα, να το δεχθώ. Δεν αποκλείω να υπήρχαν και κάποιοι πατριώτες μασόνοι μέλη, αλλά σίγουρα το περιεχόμενο της Εταιρείας δεν ήταν μασονικό.
    Και οπωσδήποτε οι Εβραίοι δεν επιθυμούσαν την απελευθέρωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το αντίθετο συνέβη όμως με την Γαλλική Επανάσταση που ήταν εξ αρχής μασονικό δημιούργημα και φοβερό χτύπημα εναντίον της Μοναρχίας (από εδώ πηγάζει η αρχική έχθρα των Δυτικών Ηγεμόνων εναντίον της Επανάστασης μέχρι το 1827, οπότε άλλαξαν στάση. Επειδή θεωρούσαν λέει ο Καποδίστριας, ότι η Επανάσταση ήταν έργο των εχθρών τους μασόνων εναντίον του Σουλτάνου-αλληλεγγύη μοναρχών-, αλλά τελικά κατάλαβαν ότι βρίσκονταν σε πλάνη και πως οι μασόνοι καμία σχέση δεν είχαν, παρόλο που οι ίδιοι διέδιδαν σκοπίμως έτσι)
    Απόδειξη δε αυτού είναι, ότι ενώ στην Γαλλία κατάφεραν να ανακηρύξουν την αθεϊα και να διώξουν την Εκκλησία, αυτό στην Ελλάδα δε μπόρεσε να συμβεί, καθώς η επιρροή τους ήταν μικρή, αλλά και επειδή οι δύο επαναστάσεις ήταν διαφορετικές μεταξύ τους. Η μια ταξική, η άλλη εθνικο-απελευθερωτική.
    Άλλωστε οι μασόνοι και οι Εβραίοι δε συνηθίζουν να βοηθούν σε απελευθερωτικούς αγώνες, όπως ήταν ο δικός μας, αλλά έχουν "ειδικότητα" στις ταξικές ανακατατάξεις που έχουν άμεση σχέση με το Κεφάλαιο. Σκέψου δε, ότι όλως τυχαίως δύο από τις βασικές εβραιοκίνητες επαναστάσεις ήταν ταξικού χαρακτήρα και είχαν ως στόχο την Θρησκεία, ειδικά τον χριστιανισμό, και επίσης την Μοναρχία.
    Αποκαλύπτεται λοιπόν το εξής από όλα αυτά τα γεγονότα, όπως και εσύ υπονοείς:

    1. Ότι οι Μασόνοι σχετίζονται με τον Σιωνισμό, είναι όργανα τους.

    2. Ότι οι Εβραίοι Τραπεζίτες που χρηματοδότησαν όλα αυτά τα γεγονότα, ήταν τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα μυημένοι και συνεργοί του Σιωνισμού, κατά αρχήν πνευματικά και ιδεολογικά και στη συνέχεια από θέση επιρροής σχεδιασμού και πραγμάτωσης των σκοπών του.

    Επανάσταση όπως εγώ την εννοώ, που να άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο, δεν μου είπες καμία. Επειδή οι περισσότερες είναι Ελληνικές. Άλλωστε σου είπα ήδη μία. Να μη μπω σε άλλες λεπτομέρειες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απελλη
    Θα σου απαντησω εν ταχει γιατι το θεμα ειναι τεραστιο και πηγαινει και σε μεριες που δεν θα μπορουσες ουτε να φανταστεις ουτε και να συζητηθουν εδω.
    Πρωτα τα απλουστερα.
    Το Ελληνικο κρατος και η ελληνικη επανασταση δεν εγιναν γιατι καποιοι μας αγαπησαν σφοδρα και θελανε την "απελευθερωση" μας απο καποιους αλλα για αλλους πολυ σοβαροτερους λογους που αφορουν και την δημιουργια και αλλων κρατηδιων-μαριονετων στην περιοχη μας.Αλλοι και οι λογοι της Ντονμεδικης νεοτουρκικης "επαναστασης".Η φιλικη εταιρεια ητανε 100% καθοδηγουμενη απο Στοα και για συγκεκριμμενους λογους ομοιους των παραπανω που δεν υπαρχει χωρος εδω για συζητηση.
    Μετα τα λιγοτερο απλα.
    Οι παγκοσμιες ισορροπιες ειναι βαρυ φορτιο που κουβαλανε καποιοι στις πλατες τους και ειναι υποχρεωμενοι να ρυθμιζουν συχνα εξω απο την ακατανοητη για εμας σταση τους γιατι η πληροφορηση των απλων σαν και εμας ανθρωπων ειναι περιορισμενη και τα γεγονοτα πολυ συχνα ακατανοητα για εμας.
    Και τα ακομη λιγοτερο απλα.
    Χαρισματικοι ανθρωποι και οχι μονο Εβραιοι μαχονται καθημερινα με αντιεντροπικο τροπο κατα της μονιμης απειλης του ανθρωποσυστηματος που ειναι το Αβυσσιακο στοιχειο και η εξαφανιση του Συστηματος της Ανθρωποτητας μεσα απο διαδικασιες αυτοκαταρρευσης και αυτα ειναι Νομοι της Φυσικης και οχι "φιλοσοφιες".Στην πορεια αυτη υπαρχουν τα βραχυπροθεσμα αποτελεσματα που ειναι συχνα δυσαρεστα για την"κοντη" ματια ενος
    απληροφορητου διοτι δεν υπαρχει τοκετος χωρις πονο και υπαρχουν και τα μεσο-και μακροχρονια αποτελεσματα που δικαιωνουν τους συμμετεχοντες στον αγβνα αυτο.Θα μπορουσα να πω πολυ περισσοτερα αλλα δεν σκοπευω να βαλω μεγαλυτερο φορτιο απο το ηδη υπαρχον.
    Υστερογραφο
    Ουτε Εβραιος ειμαι και συχνα εχω και εγω τις αντιρρησεις μου στους
    πονους του τοκετου γιατι ποναμε ολοι μαζι ζωντας τα βραχυπροθεσμα αποτελεσματα.Ειμαι χριστιανος Ορθοδοξος και θα παραμεινω αυτο που ειμαι και δεν χαμπαριαζω απο τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Αρχελαος

    Σίγουρα το θέμα είναι τεράστιο, αλλά η διαβάθμιση της γνώσης σε απλή, σύνθετη και πολύπλοκη (αυτή μάλιστα την επιφυλάσσεις για τους μυστικούς "Φύλακες" της ανθρωπότητας) δεν περιγράφουν παρά σχολακιστικά την ουσία των πραγμάτων, ειδικά όταν αυτά είναι και αυταπόδεικτα, όπως συμβαίνει με τον σιωνισμό και με τα παραδείγματα που σου αντέστρεψα, ως αρνητικής μάλλον παρά θετικής συνεισφοράς στην εξέλιξη του ανθρώπου. Για τα οποία μάλιστα δεν μου έγραψες κάτι.
    Δεν μπορώ να δεχθώ τον ιεραποστολικό ρόλο και τις "ειδικές γνώσεις" μιας οποιασδήποτε μυστικής κάστας, πόσο δε μάλλον να εμπιστευτώ στα χέρια της το μέλλον της ανθρωπότητας.
    Για την Φιλική Εταιρεία επιμένω ότι είχε μόνο την δομή, αλλά όχι και το θρησκευτικό περιεχόμενο της μασονικής Στοάς.
    Σε ότι αφορά το αβυσσιακό στοιχείο και τις διάφορες θεωρίες

    "αντιεντροπικο τροπο κατα της μονιμης απειλης του ανθρωποσυστηματος που ειναι το Αβυσσιακο στοιχειο και η εξαφανιση του Συστηματος της Ανθρωποτητας μεσα απο διαδικασιες αυτοκαταρρευσης και αυτα ειναι Νομοι της Φυσικης και οχι "φιλοσοφιες""

    Έχω να πω, ότι αυτοί που φιλοδοξούν να παρέμβουν στην τάξη της φύσεως με τεχνολογικό και τεχνικό τρόπο για να το παίξουν θεοί, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ακόμη και οι νόμοι της φυσικής περιέχονται ως δομές μέσα στον θείο ΝΟΜΟ, που παραβιάζεται με μύριους τρόπους από τις ενέργειες τους.
    Απέναντι στο χάος και στην άβυσσο, μόνο η Τάξη και ο Λόγος μπορούν να αντιπαρατεθούν.
    Λες πως είσαι χριστιανός Ορθόδοξος, χαίρομαι.
    Όμως διαφέρουμε στο ότι εγώ αντιλαμβάνομαι τον θεό ως ΘΕΟ που επενεργεί με χίλιους τρόπους στην ιστορία των ανθρώπων (ήδη ο Χριστός με την γέννηση Του "εισέβαλε" στην ανθρώπινη ιστορία), ενώ εσύ τον τοποθετείς κάπως αόριστα, παθητικό και άβουλο στο περιθώριο της ιστορικής εξέλιξης.
    Για μένα όμως τα πάντα συμβαίνουν "εν τω ΘΕώ"! Για αυτό και δεν ανησυχώ, για τα πρόσκαιρα και βραχυπρόθεσμα δεινά που θα μας επιφέρουν οι "λαμπρές επαναστάσεις" των σιωνιστών και των μασόνων της Νέας Τάξης!!

    Χαίρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ
    "! Για αυτό και δεν ανησυχώ, για τα πρόσκαιρα και βραχυπρόθεσμα δεινά που θα μας επιφέρουν οι "λαμπρές επαναστάσεις" των σιωνιστών και των μασόνων της Νέας Τάξης!!

    Χαίρε!!

    26 Φεβρουαρίου 2011 9:44 μ.μ.


    Αντιθετα με αυτα που αντεληφθηκα (και) για σενα οτι δηλαδη ανησυχεις για τα βραχυπροθεσμα και σε ενοχλου οι πονοι του τοκετου που ειναι και φυσικο αυτο ,τωρα μου εγραψες οτι αυτα δεν σε ενοχλουν.Αυτο αν ισχυε θα ητανε πολυ καλο στοιχειο που θα ειχες και η Ιωβια αυτη εκδηλωση θα σε βοηθουσε πολυ. Αντιθετα με αυτα που εγραψες οτι πιστευεις εμενα αυτα που με ενοχλουν ειναι τα βραχυπροθεσμα αποτελεσματα και οι πονοι του τοκετου που μερικες φορες δεν αφομοιωνονται ευκολα γιατι ανθρωποι απλοι ειμαστε και εχουμε και ορια.Εσυ ομως φαινεται οτι κοιτας μακρυτερα και ξεπερνας την καθημερινοτητα.Σιγουρα καποια συνταγη αντοχης για τα καθημερινα θα εχεις και αν επιθυμεις μας κανεις κοινωνους σε αυτην.Χαιρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αρχελαος
    27 Φεβρουαρίου 2011 2:17 μ.μ.

    Σιγουρα καποια συνταγη αντοχης για τα καθημερινα θα εχεις και αν επιθυμεις μας κανεις κοινωνους σε αυτην.Χαιρε.

    ---------------

    Αρχέλαε Χαίρε πάλι!

    Φαίνεται ότι απομείναμε οι δυο μας εδώ, οπότε ας το κλείσουμε για να πάμε για άλλα.
    Εν μέρει έχεις δίκιο, που εντοπίζεις κάτι σαν αντίφαση στην στάση μου αυτή περί ανησυχίας και περί βεβαιότητας. Η ανησυχία αυτή οφείλεται από την μια στην ανθρώπινη αδυναμία μου και στα όρια που έγραψες, ενώ η βεβαιότητα απορρέει από την πίστη (πόσο δύσκολη αλήθεια υπόθεση) που διαβεβαιώνει πως "ούτε μια τρίχα δεν μπορεί να πέσει από το κεφάλι, δίχως την θέληση του Θεού".
    Άρα, δεν έχω να σου δώσω κάποια ιδιαίτερη συνταγή αντοχής και αισιοδοξίας πλην αυτής που σου είπα. Είναι δύσκολο, αλλά στους πιστεύοντες λειτουργεί.
    Αν κάποιος δει τον κόσμο της υλικής αντιπαράθεσης ως πεδίο εφαρμογής των θείων σχεδίων, τότε αντιλαμβάνεται πως οι πρωταγωνιστές είναι απλές μαριονέτες, και πως όταν οι άνθρωποι κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια ο Θεός απλά γελάει.
    Το ζήτημα λοιπόν είναι, αν κάποιος θέτει τον Θεό εκτός ή εντός της ανθρώπινης ιστορίας!!



    ΥΓ: @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    Ο αγαπητός Γιώργος από την Πάτρα για δεύτερη φορά απόφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσα!!
    Μούγκα στην στρούγκα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.