27/2/11

Μέρκελ εναντίον Νετανιάχου για το Μεσανατολικό

Μείζον θέμα στις πάντα ευαίσθητες αν και επίσημα συμμαχικές σχέσεις της Γερμανίας με το Ισραήλ, τείνουν να δημιουργήσουν οι αποκαλύψεις των Ισραηλινών ΜΜΕ για τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε στην καγκελάριο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Γερμανία υπερψήφισε στον ΟΗΕ το καταδικαστικό για το Ισραήλ ψήφισμα εναντίον της επέκτασης των εβραικών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να απάντησε σε απρόσμενα οξύ τόνο λέγοντας: «πως τολμάς; Εσύ είσαι εκείνος που μας απογοήτευσε, δεν έχεις κάνει το παραμικρό βήμα για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία».
http://www.elzoni.gr/html/ent/033/ent.7033.asp
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε τότε πως θα αναλάβει νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία εντός των ερχόμενων εβδομάδων αλλά η καγκελάριος Μέρκελ δεν χαμήλωσε τους τόνους της ομιλίας της.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του Ισραηλινού Τύπου για τη φραστική αντιπαράθεση Μέρκελ-Νετανιάχου αλλά παραδέχθηκε πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.
 

1 σχόλιο:

  1. Αντί να το χαϊδεύουν, καλό θα ήταν να καταδικαστεί και δεύτερη φορά, μετά το 1975, ο σιωνισμός ως ρατσιστική/φασιστική ιδεολογία.
    Μας συμφέρει, διότι ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό, μπορούμε να ζητήσουμε να καταδικαστεί και η Τουρκία για τους εποικισμούς στην Κύπρο και όλα τα υπόλοιπα που κάνει στο Κουρδιστάν και αλλού.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.