28/2/11

Εγκαλεί την πολιτική της χώρας απέναντι στις μειονότητες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν.

Για ξενοφοβία κατηγόρησε ουσιαστικά τη γερμανική κοινωνία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα ζητώντας τη στήριξή της, στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ.

Μιλώντας σε ένα κοινό 10.000 μελών της πολυπληθούς τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία, ο Ερντογκάν καταπιάστηκε με το θέμα των μειονοτήτων, παραθέτοντας την πεποίθησή του ότι στην Ευρώπη παρατηρείται επίμονη τάση ξενοφοβίας.

" Πρέπει να ενσωματωθείτε στην κοινωνία, αλλά όχι να αφομοιωθείτε σε σημείο, που να εγκαταλείπετε την εθνική σας καταγωγή και την παράδοση. Κανένας δεν επιτρέπεται να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων ", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε με έμφαση ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αφήνεται ανεπηρέαστος να ακολουθεί τη θρησκεία του.

Ακόμα πιο οξύς στην κριτική του προς τη Γερμανική πολιτική απέναντι στις μειονότητες, παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα, το Σάββατο, ο Ερντογκάν. Όπως δήλωσε, η άσκηση πίεσης στους μετανάστες να ενσωματωθούν, που απαιτεί από αυτούς να καταπνίξουν την παράδοση και τη γλώσσα τους αποτελεί παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Το πρόβλημα των μειονοτήτων είχε έλθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας πέρυσι και είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται από την πορεία της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.Ένα βιβλίο του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Τίλο Σάραζιν που ανέφερε ότι η εθνική ταυτότητα των Γερμανών κινδύνευε από τους Μουσουλμάνους, των οποίων την παρουσία χαρακτήριζε ως αιτία διαρροής από τα κρατικά ταμεία, είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση.

Έντονες επικρίσεις όμως δέχεται και η Τουρκική πλευρά από δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, που την κατηγορούν για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Τουρκία. Και όλα αυτά εν μέσω της ψυχρότητας που δείχνει η Γερμανική κυβέρνηση στην Τουρκική αίτηση για ένταξη στους κόλπους της ΕΕ.
Μ.Π-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

5 σχόλια:

 1. Φωνάζουν οἱ σφαγεῖς τῶν ἑλλήνων, ἀρμενιων καὶ λοιπῶν μειονοτήτων, αὐτὸ δὲν εἶναι θρᾶσος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτα τα λεει με θρασος ο Τουρκος - παντα βεβαια με την υποστιριξη του προοδευτικου Αριστεροφασισμου, που ξεριζωσε τον τρισχιλιετη πολιτισμο του Ελληνισμου και των Χριστιανων!

  - «Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη»
  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_3336.html

  [...] Διαβάστε προσεκτικά το απόσπασμα της Τουρκικής προοδευτικής περιστεράς του ισλαμοθεοκρατικού καθεστώτος πάνω στο οποίο μετά το 2002 οι έλληνες στήριξαν την "εξωτερική τους πολιτική". Μα αυτοί είναι τελικά οι σύγχρονοι πολιτικοί ηγέτες όσων ελλήνων επιβίωσαν των σφαγών του περασμένου αιώνα: Οι Τούρκοι θέλουν να τους εκμηδενίσουν, οι πολιτικοί "ηγέτες" τους κατευνάζουν και στρατιές από πνευματικά γιουσουφάκια στρώνουν το χαλί ροκανίζοντας τις κοσμοθεωρίες των ελλήνων και γελοιοποιώντας ή εξυβρίζοντας "επιστημονικά" κάθε ιδέα εξορθολογισμού του ελληνικού κράτους και κάθε ορθολογική σκέψη εθνικής στρατηγικής.
  «Μας λένε, Τουρκία βγες έξω, φύγε.
  Και ποιοι είστε εσείς για να λέτε
  Τουρκία βγες έξω, φύγε. Έχουμε
  μάρτυρες και βετεράνους εκεί.
  Έχουμε στρατηγικά συμφέροντα...»
  Ταγίπ Ερντογάν 3.2.2011 [...]
  (Π. Ηφαστος 7.2.2011, "24 λέξεις εξηγούν όσο και ένα εκατομμύριο λέξεις", http://www.ifestos.edu.gr/)

  Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε!!! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!

  "Γιασεμής"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Για ξενοφοβία κατηγόρησε ουσιαστικά τη γερμανική κοινωνία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν"

  Να την καταγγείλει στον Καστανίδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κααλά. Εκλογές δεν έχει και αυτός; Τα προεκλογικά λόγια, λέγονται εύκολα και εύκολα ξεχνιούνται. Αυτό ισχύει παντού, πόσο μάλλον για την Τουρκία που ειδικεύεται στην αναίρεση ακόμα και υπογεγραμμένων συμφωνιών. Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.