25/2/11

Στο χώμα τούτο πάντα ανθούνε - Κι έχουν αθάνατη ζωή - Και μας θαμπώνουν, μας μεθούν

Σε 2 κατηγορίες συγγενείς των αγνοουμένων του 1974
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΡΠΑΣ
ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣτων αγνοουμένων του 1974 για δεκαετίες ολόκληρες είναι διαχωρισμένες σε δύο κατηγορίες: σε εκείνες που λαμβάνουν το μισθό του αγαπημένου τους που χάθηκε εκείνο το μαύρο καλοκαίρι και σε εκείνες που ζουν με το μηνιαίο επίδομα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Εννοείται ότι το επίδομα είναι πολύ μικρότερο από το μισθό. Μισθό λαμβάνουν οικογένειες αγνοουμένων που μέχρι την ημέρα που χάθηκαν, εργάζονταν ως κυβερνητικοί υπάλληλοι ενώ επίδομα όλες οι υπόλοιπες.

Η πιο πάνω πικρή αλήθεια, αποκαλύφθηκε χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων -Αγνοουμένων και Παθόντων. Ο βουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο και ζήτησε τερματισμό της αδικίας.

Όπως τόνισε, ανάμεσα στους κυβερνητικούς που χάθηκαν συγκαταλέγονται και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που πληρώνονταν για να προσφέρουν υπηρεσίες στο στρατό, ενώ οι υπόλοιποι προσέτρεξαν αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα που κινδύνευε και αντί το κράτος να βοηθήσει τις οικογένειές τους, τις έκανε να αισθάνονται δεύτερης κατηγορίας πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναφέρθηκε επίσης ότι οι οικογένειες των αγνοούμενων κυβερνητικών υπαλλήλων, εκτός από το μισθό του προστάτη τους που λαμβάνουν έως να εξακολουθεί αυτός να εργάζεται, απολαμβάνουν και τα άλλα ωφελήματα που έχουν κερδίσει κατά καιρούς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 24/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.