27/2/11

“Ευχαριστώ” της Κίνας στην Ελλάδα για τη μεταφορά Κινέζων από τη Λιβύη



Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, εξέφρασε σε ευχαριστήρια επιστολή του την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό, σχετικά με τη συμβολή της Ελλάδας στην απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Ο Τζιαμπάο υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων της από την Λιβύη με την έγκριση του σχεδίου μεταφοράς τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο Κινέζος ομόλογός του σημειώνει ότι έδωσε προσωπικά εντολή να συνεργαστούν οι τοπικές και αρμόδιες αρχές με την κινεζική πλευρά, εξαίροντας ταυτόχρονα τους πολίτες του "σπουδαίου ελληνικού έθνους" για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημειώνει στην επιστολή του πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από την Λιβύη μέσω Κρήτης, ενώ αναμένεται η σύντομη επιστροφή στην πατρίδα τους.
Τέλος αναφέρει πως ελπίζει στη σημαντική υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την επιθυμία του για συνάντηση μαζί του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

13 σχόλια:

  1. Ενώ από την μια πλευρά μας ...έφεξε και ανεβάσαμε πόντους με την μεταφορά των κινέζων πολιτών από την Λιβύη (με το ιδιωτικό του πλοίο τους μετέφερε ο γιωργάκης;), από την άλλη, τα γνωστά λαμόγια "εργάτες" του ΟΛΠ με τον μισθό των 10.000 (ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ) ευρώ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (!!!), άρχισαν πάλι τα κόλπα με τους Κινέζους στο λιμάνι του Πειραιά, από το οποίο θέλουν να τους διώξουν για να το λυμαίνονται πάλι ολόκληρο οι ίδιοι, διότι τώρα στον διπλανό χώρο που έχουν περιοριστεί να δουλεύουν, βγάζουν μόνο ...2.500 ευρώ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ειναι το ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθει για την βοηθεια που δινουμε στους καπιταλιστες κινεζους.Αν ηταν αμερικανοι εργατες θα απεκλειαν την προβλητα.Η αριστερα τα εχει χαμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι έλληνες έχουν φιλότιμο, κι αν του πας με το καλό θα κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν, θα δώσουν όλο τον εαυτό τους.

    οι ευρωπαίοι αντίθετα μας έχουν ταράξει στην φάπα και την σφαλιάρα. κλέφτες μας ανεβάζουν τεμπέληδες μας κατεβάζουν.
    αν αντί για αυτή την χυδαία και υποτιμητική για τους έλληνες συμπεριφορά χρησιμοποιούσαν άλλη τακτική αν έλεγαν πχ "έγινε ότι έγινε μέχρι τώρα φταίτε κι εσείς αλλά φταίμε κι εμείς ας βρούμε τρόπους μαζί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα" οι έλληνες θα τα έδιναν όλα προκειμένου να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και θα τα κατάφερναν όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

    τώρα, έτσι με τις σφαλιάρες που μας πάνε δεν νομίζω να συνεργαστεί ο ελληνικός λαός.

    και καλά θα κάνουμε. δε θα γίνουμε οι καρπαζοεισπράχτορες της ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανα φραγκο θα πέσει?
    α ξέχασα δεν τους προτειμάει ο γαπ, δανειζεται μόνο από συμπατριώτες του αυτός

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να βοηθάμε άλλους, όσο μικρή χώρα κι αν είμαστε, είναι βέβαια το σωστό και πρέπον!!! Μόνο που σε ανάλογη δική μας ανάγκη, να πράξουν κι αυτοί το ίδιο και να μη μας γυρίσουν την πλάτη!!!

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους καναμαι και ενα καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτές είναι ωραίοι διπλωματικές κινήσεις στην διεθνή σκακιέρα και οι Κινέζοι είναι ένας λαός που δεν ξεχνάει ποτέ τπυς φίλους τους όπως και τους εχθρούς του και ευτυχώς του Γιωργάκη που του έκοψε και κινήθηκε τάχιστα για βοήθεια προς τους Κινέζους και δεν κινήθηκε η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ να προσφέρει αυτή τις υπηρεσίες τις με ότι αυτό συνεπάγεται στα διπλωματικά δρώμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Σ)ΈΛ ΛΆ!
    Αυτό είπε όταν ήλθε στήν Ελλάδα(τήν Ελ λάς),τήν ΗλιοΓή-ΗλιόΠετρα τού Πολιτισμού!
    Οί άνθρωποι αναγνωρίζουν τούς μεγάλους Πολιτισμούς,γιατί καί αυτοί διαχρονικά η πορεία τους ανέβαινε τά σκαλοπάτιου τού δικού τους μεγάλου Πολιτισμού!
    Εύγε!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσα δεν μπορεί να τα κατφέρει η διπλωματία, μπορούν να γίνουν με τέτοιες κινήσεις ανθρωπιστικής αληλλεγγύης, κερδίζοντας πόντους στο διεθνή πολιτικό στίβο. Το θέμα είναι ότι σαν λαός συντρέχουμε όταν μας ζητηθεί βοήθεια και συνδρομή. Το ερώτημα είναι : εμάς θα μας συντρέξουν αν χρειαστούμε ποτέ τη δική τους βοήθεια ; Αλλά εμείς, ποτέ δεν κάναμε κάτι με στόχο την ανταπόδοση. Αυτό το αφήνουμε στη καλή προαίρεση των άλλων. Αυτή όμως είναι και η ειδοποιός διαφορά που μας ξεχωρίζει σαν λαό, απο τις άλλες εθνότητες του πλανήτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "APO ENA KYPRIO POU AGAPA TOUS ELLINES KAI 8ELEI NA DEI THN ELLADA DYNATH KAI OXI ENA SKIAXTRO BYZANTINO...."


    Κύπριε που αγαπάς τους Έλληνες(αλήθεια εσύ Τουρκο Κύπριος είσαι;δεν είσαι Έλληνας;)..άντε σπονδές στην Αφροδίτη,μήπως και σου βρει καμιά γυναίκα κι ηρεμήσεις!



    Κύριοι διαχειριστές του ιστολογίου, ως πότε θα ανεχόμαστε σχόλια ορισμένων που βρίζουν το ιερό πρόσωπο του Χριστού και τη θρησκεία εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 27 2:04 μ.μ.

    Αιποιταιλους, νε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, η Ελλάδα πάντα συντρέχει τους άλλους. Μόνο τον εαυτό της δεν μπορεί να συντρέξει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια απορια εχω αδερφια. Ο ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ(Ο Πρωθυπουργος ντε...), κινηθηκε μονος του η πηρε εντολη; Οταν ειναι να κανει κατι για την Ελλαδα(αγορα αρματων, αγορα βληματων, συνεργασια με τους Ρωσους, για να γλυτωσουμε μια και καλη, απο την Τουρκια), δεν κανει τιποτε. Τωρα ετρεξε να γλυτωσει τους Κινεζους. Πολυ διαταγη μου μυριζει. Αυτουνου το μυαλο, δουλευει λιγο πιο αργα απο το δευτερο replay. Αρα εντολη πηρε, και την εκτελεσε. Εγω πριν αρχισω να πανηγυριζω, η να συγχαιρω, θελω να ξερω, γιατι εγινε κατι. Μην αρχισουμε το λιβανι, γιατι θα βγουν τα ΠΑΣΟΚΙΔΙΑ, και θα τον κανουν Αγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.