29/3/11

Δρούτσας: «Ωριμες οι συνθήκες» για τα 12 μίλια στο Αιγαίο

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει είτε να λυθεί είτε να προωθηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είπε στη Hurriett ο Ελληνας ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Δευτέρα η τουρκική Χουριέτ στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα για επίλυση των χρόνιων ελληνοτουρκικών διαφορών μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
Δρούτσας: «Ωριμες οι συνθήκες» για τα 12 μίλια στο Αιγαίο
Οπως τόνιζει ο Δημήτρης Δρούτσας, με την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει είτε να προκύψει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία είτε οι δύο χώρες να απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ κάλεσε παράλληλα την γειτονική χώρα να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς εκτίμησε ότι «από τις επαφές μας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες».
«Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δικαίωμα που παράσχει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ωστόσο η Τουρκία χαρακτηρίζει τη χρήση του δικαιώματός μας αυτού αιτία πολέμου. Αυτό όμως συνιστά ανοιχτή παραβίαση της σύμβασης του ΟΗΕ που είναι το πιο ιερό κείμενο του δικαίου της θάλασσας», σημειώνει ο κ.Δρούτσας.
Για τις συχνές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, αλλά και για τις «αβλαβείς διελεύσεις» πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ο Ελληνας υπουργός σημειώνει ότι «η Τουρκία με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει και η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασφαλίζει τα δικαιώματά της χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο. Το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία με τον τρόπο αυτό είναι η ένταση και η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης προς αυτήν».
Στο θέμα του Κυπριακού εξάλλου αναρρωτήθηκε «για ποιο λόγο η Τουρκία των 75 εκατομμυρίων πρέπει να φοβάται την Κύπρο των 750 χιλιάδων. Η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτα αποσύροντας στρατεύματα, πράγμα που θα δώσει ανάσα στο νησί. Και η έννοια της μητέρας πατρίδας είναι κάτι που δεν έχει ισχύ σήμερα».
Η πρόσφατη επίσκεψη Νταβούτογλου σε Αθήνα, Μακεδονία και Θράκη έφερε στο προσκήνιο και το θέμα των μειονοτήτων, στο οποίο επίσης αναφέρθηκε ο Ελληνας ΥΠΕΞ: «Θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο ... Θέλω να επισκεφθώ την Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε με τους λιγοστούς έλληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή τους».
Οι τουρκικές μεθοδεύσεις για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σχολίασε επίσης ότι «κάποιοι στην Τουρκία χρησιμοποιούν τη θρησκεία ή τη γλώσσα και τηρούν στάση κτητική απέναντι σε πληθυσμούς σε γειτονικές χώρες, με σκοπό να αποκτήσουν πάτημα. Αυτό είναι μία παρωχημένη αντίληψη που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως ομήρους στη γεωπολιτική σκακιέρα. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, από 200 χιλιάδες που ήταν, έχει καταλήξει σήμερα να αριθμεί 2 χιλιάδες άτομα. Στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας μεταξύ των χωρών. Δεν νομίζω ότι ο Νταβούτογλου συμμερίζεται την αντίληψη αυτή. Γνωρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανάμειξη στα εσωτερικά άλλης χώρας. Και εξάλλου είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο».
ΕΘΝΟΣ

13 σχόλια:

  1. Οι συνθήκες είναι προ πολλού ώριμες. Ο ελληνικός λαός, που σε ανέχεται να τον εκπροσωπείς, πρέπει να ωριμάσει και να σας πετάξει όλους έξω, όπως έκαναν οι Τυνήσιοι και οι Αιγύπτιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τἄπε ἀλήθεια αὐτὰ ὁ Δρούτσας; Κι ἐγὼ ποὺ τὸν εἶχα γιὰ μισὴ μερίδα.
    Πῶς ἔτσι;
    Γνωρίζει κανεὶς μήπως κρύβεται κάτι ἀπὸ πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εγχωρια καταναλωση ειναι οι συγκεκριμενες δηλώσεις μιας και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις προς το προσωπο του και προσπαθει να το παιξει σκληρός διαπραγματευτής. Ουτε μιση μερίδα δεν είναι. Ανύπαρκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ konion

    >Γνωρίζει κανεὶς μήπως κρύβεται κάτι ἀπὸ πίσω;<

    Εεεε, ομολογώ ότι δεν τον έχω ψάξει απ' αυτή την πλευρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κρύβεται από πίσω βρε παιδιά; Βγάζει μάτι! Κοτζάμ Μουσταφά Κεμάλ δεν τον βλέπετε πίσω από τον Δρούτσα;
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να παμε στην Χαγη αφου επεκτεινουμε τα χωρικα υδατα στα 12 μιλια και εχουμαι ανακηρυξει ΑΟΖ ,αν παμε πριν τοτε θαχουμε προβλημα . Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΤΙΜΗ ΡΑΤΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ? ΤΟ ΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕΣ? ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΜΙΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΛΔ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΖΟΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη Αντώνη κάνεις ένα λαθάκι σχετικά με το τί είπε και τί δεν είπε, για παράδειγμα, επανειλλημένα έχει πει ότι "το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει", ποιό είναι αυτό το καθεστώς στην μετά Ίμια εποχή για παράδειγμα??
    Γιατί το να κάνει "πίσω" η Τουρκία το θεωρώ απίθανο για να τα έχουν βρει τόσο καλά.
    Δεύτερον από όσα συμβαίνουν στην θράκη, ανέφερε "ορισμένους κύκλους", όχι φίλε μου. Οργανωμένη κρατική παρέμβαση συμβαίνει εκεί και την έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη. Το προξενείο αποφασίζει η κυβερνηση πράττει. Αυτό συμβαίνει στην θράκη ακόμα και για απλά ζητήματα καθημερινότητας. Το ΠΑΣΟΚ ελέγχει το πλήθος της Τουρκικής μειονότητας (πρόσεξα πολύ να το ξεχωρίσω από το μουσουλμανική) και δεν είναι τυχαίο. Φίλε άσε με το ΠΑΣΟΚ οι βόρειοι τα έχουμε πάρει άσχημα πολλά χρόνια τώρα και θα φάνε πολύ μαύρο. Τους έχουν κάνει απίστευτες ρυθμίσεις και "χατήρια" που δεν θα μπορούμε να τα πάρουμε πίσω και ανοίγουν ασκούς του αιόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπενθυμίζω
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    πὀτε επί τελους θα καταλάβουμε ότι πολιτικός ίσον ψεύτης;
    πότε επί τέλους θα καταλάβουμε ότι μας κυβερνούν τουρκοεβραίοι;Γιατί να τους ενδιαφέρει η γεωγραφική μας κυριαρχία;

    Πρωτοφανής δήλωση Δρούτσα στο ΡΙΚ: «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ…»

    Γνώμη μου είναι ότι την ΑΟΖ την εχουν ήδη διαπραγματευτεί. Το Καστελόριζο κλάφτε το. Για αυτο απόκοψαν το νησί από την υπόλοιπη Ελλάδα. Να περιμένουμε καινούργια Ιμια; Εχουν ειδική πείρα σε αυτό οι πασόκες.

    Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία TPAO έβγαλε σε πλειστηριασμό 11 θαλάσσια «φιλέτα», ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα πέριξ του Καστελόριζου. Απόλυτη σιωπή από την ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ. Ορθώς ο καθηγητής Μαρκεζίνης ζήτησε την παραίτηση του φον Δρούτσα και της παρέας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. << Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Οι συνθήκες είναι προ πολλού ώριμες. Ο ελληνικός λαός, που σε ανέχεται να τον εκπροσωπείς, πρέπει να ωριμάσει και να σας πετάξει όλους έξω, όπως έκαναν οι Τυνήσιοι και οι Αιγύπτιοι.

    29 Μαρτίου 2011 11:45 π.μ. >>

    Ναι αγαπητε φιλε , ετσι οπως τα λες , και το Ελληνες με Ε κεφαλαιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κοιταξτε την φωτο πως χαμογελάει ο τουρκοπονηρογιουσούφης αχμέτ κοιτάζοντας τον μιστερ φον. αν τη δώσουμε σ ενα αναλυτή τι συμπέρασμα θα βγάλει αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὑποψιάζομαι γιατὶ τὰ εἶπε αὐτὰ ὁ κ. Δρούτσας.
    Τὸ ἰταλικὸ πλοῖο ποὺ λέγαμε νοτίως τοῦ Καστελορίζου... πῆρε ἄδεια καὶ ἀπὸ τὴν Τουρκία χεχέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ωριμες οι συνθήκες για τα 12νμ.."
    Τόσο ώριμες που κοντεύουν να πέσουν χάμω.
    Και μην ξεχνάμε ότι το καλό σύκο, η κουρούνα το τρώει...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.