8/3/11

Ο Ερογλου συγκρίνει την κυπριακή εισβολή με την κατάκτηση του 1571

Αγκυρα και κατοχική κυβέρνηση συνεχίζουν τις προσπάθειες δημιουργίας «εθνικού μετώπου» ως απάντηση στην αυξανόμενη δυσφορία των τουρκοκυπρίων έναντι στο καθεστώς και την χειραγώγησή του από την Τουρκία.


Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνα της Τουρκίας η επίσημη τελετή θεμελίωσης φράγματος στον ποταμό Anamur στη νότια Τουρκία, από όπου θα ξεκινά αγωγός που θα διασχίζει τη θάλασσα και θα φτάνει στη βόρεια Κύπρο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σχετικές δηλώσεις εκτίμησε ότι ετησίως θα μεταφέρονται στο νησί περίπου 75 εκατ. κ.μ. νερό κάθε χρόνο, από το 2013 που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο. Ο τούρκος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας στα κατεχόμενα για τις επόμενες πέντε δεκαετίες.

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου, η κυβέρνηση του οποίου δέχεται σκληρή κριτική στα κατεχόμενα για τις πολιτικές που ακολουθεί και την εξάρτησή της από την Αγκυρα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στις διαδηλώσεις στη Λευκωσία και άλλες πόλεις των κατεχόμενων, υποστηρίζοντας ότι «Κύκλοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό επιχείρησαν να σπείρουν διχόνοια και να αποδυναμώσουν την Τουρκία. Αλλά το τουρκικό έθνος κατέστησε ανενεργά τα σενάρια αυτά. Τώρα τα παιχνίδια αυτά εξελίσσονται με σκοπό τη διχόνοια μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία».

Ο Ερογλου ωστόσο έκανε την πιο εντυπωσιακή δήλωση, παραδεχόμενος ωμά ότι η Τουρκία το 1974 εισέβαλε για να κατακτήσει την Κύπρο, όπως είχε επιτύχει και εναντίον των Ενετών το 16ο αιώνα.

«Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι πιστός στη μητέρα πατρίδα. Το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση. Για μας η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτών που ήλθαν στην Κύπρο το 1571 και το 1974», είπε χαρακτηριστικά ο τουρκοκύπριος πολιτικός.
http://www.ethnos.gr

4 σχόλια:

  1. Συμβόλαιο για την πώληση 257 Pars 8x8, αξίας 600 εκατ. δολ. υπογράφει η FNSS με την Μαλαισία Εκτύπωση E-mail
    22-02-2011 13:52:49

    Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά μέσα σε μερικούς μήνες μετά την συμφωνία της τουρκικής εταιρείας Aselsan με το Αζερμπαϊτζάν τη σημασία της πολεμικής βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, η εταιρεία FNSS πρόκειται σήμερα να υπογράψει εξαγωγική συμφωνία με την Μαλαισία αξίας 600 εκατ. δολαρίων.

    Η συμφωνία που υπογραφεί μεταξύ της τουρκικής εταιρείας και του Στρατού της Μαλαισίας αφορά την παραγωγή 257 αμφίβιων τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων Pars 8x8 σε εγκαταστάσεις στην ασιατική χώρα. Το συνολικό ύψος του προγράμματος θα φτάσει τα 2 δις δολάρια εκ των οποίων τα 600 εκατ. δολάρια αποτελούν το ποσό που θα καταβληθεί στην FNSS.

    Image

    Η τουρκική εταιρεία η οποία απασχολεί περίπου 500 άτομα, θα αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων του οχήματος και την μεταφορά τεχνολογίας. Επισημαίνεται ότι το όχημα Pars 8x8 βασίζεται τεχνολογικά στο αμερικανικό όχημα Marshall 6x6 της εταιρείας GPV (http://www.gpv.com/marshallgallery.htm) το οποίο προορίζεται για τις ειδικές δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας.

    Με απλές κινήσεις και με αρκετή δουλειά οι τουρκικές εταιρείες καταφέρνουν να αγοράζουν δικαιώματα και άδειες παραγωγής συστημάτων από ξένες εταιρείες, τα οποία εν συνεχεία βελτιώνουν και τροποποιούν προωθώντας αυτά στις διεθνείς αγορές ως τουρκικά προϊόντα, κερδίζοντας σημαντικά συμβόλαια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων.

    Τα δείγματα εξωστρέφεια της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν το επιθετικό πνεύμα των διευθύνσεων των εταιρειών αυτών είτε είναι κρατικές είτε ιδιωτικές. Στην Τουρκία οι πολεμικές βιομηχανίας κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις παραγγελίες από την εγχώρια αγορά για την ανάπτυξη συστημάτων τα οποία πια ανταγωνίζονται επάξια τα ευρωπαϊκά και τα αμερικάνικα.

    Η τουρκική πολεμική βιομηχανία δεν επαναπαύτηκε στις εγχώριες παραγγελίες αλλά κοίταξε να ανοιχτεί και προς τις διεθνείς αγορές με τη βοήθεια του κράτους το οποίο έχει δημιουργήσει τα κατάλληλα όργανα για την προώθηση των εξαγωγών των πολεμικών βιομηχανιών που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, φέρνουν στη χώρα πολύτιμο συνάλλαγμα και φυσικά έσοδα και θέτουν την γείτονα χώρα τεχνολογικά τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο.

    Φυσικά στην Ελλάδα οι λέξεις τεχνολογία και πολεμική βιομηχανία προκαλούν μάλλον αδιαφορία και "αλλεργικές" αντιδράσεις, ενώ κατά τα άλλα προτεραιότητα έχει η τέχνη….

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο Έρογλου μου μοιάζει με ΠΑΣΟΚΟ της δεκαετίας του 80. Άσπρα μαλλιά, κομπιναδόρος και ειδικός διαπραγματευτής σε θέματα μίζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια Τουρκε ... μαζι σου ο καθυστερημενος Ανανιστης ΓΑΠ και το εθνομηδενιστικο μας συναφι.

    Η Σοσιαλο-/Αριστεροφασιστικη Ηλιθιοτητα που διελυσε προοδευτικα την χωρα, συγκρινεται μονο με την δικια σου δημαγωγια και αμαθεια!

    Συνεχιζε να τριβεις τα χερια σου με την αποβλακωση και τον ραγιαδισμο των αχρηστων πολιτικατζηδων μας - σκυβουν χαζοχαρουμενοι.

    - Π. Ηφαιστος, "Εχθρολαγνεία, ο «Άλλος» και εμείς",
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_542.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Για μας η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα.."
    Το χαβά του αυτός!
    Μήπως κατά τύχην άκουσε τους τ/κ τι άποψη έχουν τώρα τελευταία;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.