31/3/11

Νεκρός ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία;

Ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία και από τους πρώτους στον κόσμο, μαζί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάρωφ, αναφέρεται από τις ρωσικές αρχές σαν ΝΕΚΡΟΣ.
Σε μια άκρως μυστική επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Ρωσικό επιτελείο Στρατού και τις μυστικές υπηρεσίες, 2 ελικόπτερα με την βοήθεια μικρής ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων Σπέτσναζ, βομβαρδίσαν μυστικό στρατόπεδο Τσετσένων τρομοκρατών, στην Ινγκουσετία.
 
Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 17 τρομοκράτες ανάμεσα τους και ο Ντόκου Ουμάρωφ. Ο Ουμάρωφ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Θεωρείται ο εγκέφαλος και εκτελεστής στο μακελειό στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον Ιανουάριο που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 36 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180. Επίσης θεωρείται ως ο υπεύθυνος για πληθώρα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά ρωσικών στόχων και άμαχου πληθυσμού με προεξέχουσα την βομβιστική επίθεση στο Μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010. Ο Ουμάρωφ και η ομάδα του είχαν αναλάβει και την ευθύνη για την δολοφονία του προέδρου της ρωσικής δημοκρατίας της Ινγουσετίας, Yunus-Bek Evkurov, τον Ιούνιο του 2009. Ενώ στον παγκόσμιο χάρτη της τρομοκρατίας, οι σχέσεις του Ουμάρωφ με την Αλ Κάιντα θεωρούνται κάτι περισσότερο από στενές.
 
Η στρατιωτική επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν με δορυφόρους αλλά και επίγεια, μυστικό στρατόπεδο τρομοκρατών στα σχεδόν απάτητα βουνά, ανάμεσα στην Ινγκουσετία, την Τσετσενία και στη Βόρεια Οσετία. Δύο ελικόπτερα ΜΙ-35, φορτωμένα με πυραύλους και ρουκέτες, εμφανίσθηκαν το ξημέρωμα, σχεδόν από το πουθενά, πάνω από το στρατόπεδο και κυριολεκτικά το ισοπέδωσαν. Όσοι εκ των τρομοκρατών επιχειρούσαν να διαφύγουν για να σωθούν, έπεφταν στην παγίδα της ομάδας των Σπέτσναζ, που είχε ακροβολιστεί από το βράδυ πέριξ του στρατοπέδου. Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι δεν γλύτωσε κανείς και ότι ανάμεσα στους 17 νεκρούς είναι και ο Ουμάρωφ.
 
Τα ρωσικά ειδησεογραφικά δίκτυα τονίζουν ότι η είδηση είναι επιβεβαιωμένη αλλά όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που θα γίνει σε όλα τα πτώματα (πολλά από αυτά είτε είναι απανθρακωμένα, είτε δεν αναγνωρίζονται) και να εξακριβωθεί και επίσημα η ταυτότητα του Ουμάρωφ. Εξάλλου κατά το παρελθόν οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει 8 φορές τον θάνατο του Ουμάρωφ. Και τις 8 φορές όμως τα γεγονότα τους διέψευσαν και ο Ουμάρωφ εμφανιζόταν σε νέο χτύπημα.
Το επίσημο site των Τσετσένων τρομοκρατών πάντως, το kavkazcenter.com, δίνει πάντως μια άλλη εκδοχή, και ειρωνεύεται τις ρώσικες αρχές.
Συγκεκριμένα αναφέρει: “Τη Δευτέρα το πρωί μετά το τέλος της επιχείρησης, οι ρώσοι ανέφεραν 17 πτώματα μαρτύρων Μουτζαχεντίν, ύστερα από την επίθεση τους σε στρατόπεδο μας. Την επόμενη μέρα τα άλλαξαν και είπαν ότι τα πτώματα των Μουτζαχεντίν είναι 16. Αργότερα αυτόπτης μάρτυρας που ήξερε προσωπικά των “Εμίρη του Καυκάσου” (τον Ντόκου Ουμάρωφ), και ο οποίος κλήθηκε να τον αναγνωρίσει ανάμεσα στους νεκρούς, είπε στους Ρώσους ότι δεν τον βλέπει ανάμεσα στα πτώματα. Οι Ρώσοι συνεχίζουν να αναφέρουν ότι είναι νεκρός. Γιατί δεν μας δείχνουν τα πτώματα λοιπόν;”
 Το ρωσικό πρακτορείο Russia Today στις ανταποκρίσεις του κρατάει αποστάσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων DNA.

Δείτε το βίντεο της Ρωσικής τηλεόρασης μετά την επίθεση
 
 

9 σχόλια:

  1. Κακό σκυλί … κακό ψόφο . Βρήκε τον θάνατο που του άξιζε .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λευτερια στην Τσετσενια, λευτερια στον Καυκασο, γουρουνια ιμπεριαλιστοφασιστες Ρωσοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποτελεσματικές Ρωσικές λύσεις. FSB και Spetnaz. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όποιος Τσετσένος οπλαρχηγός οργάνωσε τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος είχε και θα έχει την ίδια τύχη. Μπράβο λοιπόν στην Ρωσία που δεν αστειεύεται σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας της και ασφαλειας των πολιτών της.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>Λευτερια στην Τσετσενια, λευτερια στον Καυκασο, γουρουνια ιμπεριαλιστοφασιστες Ρωσοι!
    31 Μαρτίου 2011 1:12 μ.μ.<<

    Μονο ενας σκλαβος και απολογητης του μουσουλμανικου Death Cult μπερδευει τις εννοιες.

    Οποιαδηποτε ενεργεια που διαλυει τον Ισλαμοφασιστικο ιμπεριαλισμο ειναι καλοδεχουμενη !

    - Ron Thompson, "A Different and Most Remarkable Vision: the Collapse of Islam"
    http://www.danielpipes.org/comments/183075

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΚΗ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡΙΣΤΕΣ HIGH SOCIETY ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11:14
    στη Ρωσία υπάρχουν όλα τα λουλούδια αλλά έδωσαν και 25 εκατ. νεκρούς στο Β΄Π.Π. και δεν το ξεχνούν.
    Οι Τσετσένοι μπορεί να έχουν χίλια δίκια αλλά τα έβαλαν με το Ρωσικό λαό και όχι μόνο με το κράτος.
    Λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα , τωρα μιλαμε για την Μεγαλη Ρωσσια του Προεδρου ??? Ειμαστε καλα η θελουμε γιατρο ???
    Οχι , θα τουs επιαναν οι Spetsnatz και oι FSB , και θα πηγαινε ο τοπικοs 'κεχαγιογλου' μαζυ με τον 'παυλοπουλο' να τουs βγαζουν εξω τα σαββατοκυριακα , κι ο αντιστοιχοs 'καστανιδηs' - στο τελοs - να τουs χαριζει τιs ποινεs !!!!!
    Φαινεται οτι εχουμε μεινει παρα πολλα χρονια στην χωρα 'καραγκιοζ μπερντε' και εθισθηκαμε επικινδυνα στην ΚΟΙΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ !!!!!
    Βρε ΟΥΣΤ , ΚΩΛΟΡΑΤΣΑ !!!!!!!!!

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν όντως είναι νεκρός , σίγουρα δεν θα μας λείψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.