2/3/11

500 πεζοναύτες στη Βάση της Σούδας



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ∆ΗΜΑΚΑΣ
ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ εντός των προσεχών ωρών στην αµερικανική βάση της Σούδας 400-500 πάνοπλοι αµερικανοί πεζοναύτες, και τις επόµενες ηµέρεςένα ελικοπτεροφόρο που έχει δυνατότητες αεροµεταφοράς κοµάντος σε «καυτές»περιοχές.
Ο αµερικανικός σχεδιασµός για ανακατάταξη δυνάµεων στη Μεσόγειο καιη µετακίνησή τουςκοντά στη Λιβύη, που ίσως περιλαµβάνει και την Ιταλία, συµπίπτει µε την ανάπτυξη ανοιχτά της Λιβύης της αντιτροµοκρατικής αρµάδας της Μεσογείου και µε την πύκνωση των πτήσεων του γιγαντιαίου αµερικανικού “ιπτάµενου κατασκόπου”, που εξορµά από τη Σούδα υποκλέπτοντας ό, τι εκπέµπεται από τη Λιβύη. Το Λονδίνο έχει εντάξει στα στρατιωτικά του σχέδια και τη µεταφοράµαχητικών αεροσκαφών στη Βάσητου Ακρωτηρίου στην Κύπρο προκαλώντας πονοκέφαλο στη Λευκωσία.
Η κίνηση των Αµερικανών γιααποστολή δυνάµεων στη Σούδα και στηνευρύτερη περιοχή ερµηνεύεται απόδιπλωµατικές πηγές ως προσπάθεια της Ουάσιγκτον µε διπλό κατ’ αρχάς στόχο:
Πρώτον, προκειµένου αφενόςνα στριµώξει το καθεστώςΚαντάφι για να σταµατήσει τους βοµβαρδισµούς των αντιπάλων του και να εγκαταλείψει την εξουσία και αφετέρου για να πιέσει τους δυτικούς συµµάχους να συµφωνήσουν στη λήψη και στρατιωτικών µέτρων στο πλαίσιο υλοποίησης της αρχικής απόφασης του Συµβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Λιβύης, όπως η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και η στρατιωτική στήριξη αποστολών ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
- ∆εύτερον, προς το εσωτερικότων ΗΠΑ προκειµένου η κυβέρνηση Οµπάµα µε µια ‘’δυναµική παρουσία και επίδειξη αποφασιστικότητας’’ να αποκρούσειτην οξεία κριτική από τους αντιπάλους τηςκαι µέσα ενηµέρωσης για ‘’αβουλία’’ και για το ότι δεν προέβλεψε ούτε επηρέασε τις εξελίξεις στη Β. Αφρική.
Για την άφιξη των δυνάµεών τους, οι Αµερικανοί ειδοποίησαν ήδη την Αθήνα και το ΝΑΤΟ, χωρίς να δώσουν ακριβή σχέδια ως προς το τι προτίθεται να κάνουν ούτε φυσικά χρονοδιαγράµµατα – ίσως αυτό προκύψει κατά τις επαφές που θα έχει σήµερα στην Αθήνα ο υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Γκόρντον, ο πρώτος αµερικανός αξιωµατούχος που φθάνει στην περιοχή µετά τις εξεγέρσεις. ∆ιπλωµατικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η άφιξη δυνάµεων καλύπτεται από το συµβατικό πλαίσιο που ισχύει, εφόσον δεν αλλάζει ηµορφή της ‘’ευκολίας’’.
Στο µεταξύ ανοιχτά της Λιβύης έχουν αναπτυχθεί περίπου 20 πολεµικά πλοία – αµερικανικά (2), βρετανικά (2), ιταλικά (5), γερµανικά (3), τουρκικά(4) και από ένα (1) ολλανδικό, γαλλικό, ισπανικόκαι ελληνικό. Μερικά ακόµα µετακινούνται ή είναι κοντά σε ετοιµότητα, όπως δύο ελληνικά στη Σούδα. Από την αµερικανική αεροπορική βάση της Σούδας το αµερικανικό αεροσκάφος RC-135 – γνωστό ως ‘’γουρονοµύτης’’ – κάνεικαθηµερινά πολλές ώρες πτήσης συλλέγοντας µε τα ευαίσθητα ‘’αυτιά’’ του πληροφορίες από συνοµιλίες ή από κινήσεις αεροσκαφών.
ΝΕΑ

14 σχόλια:

  1. Στο µεταξύ ανοιχτά της Λιβύης έχουν αναπτυχθεί περίπου 20 πολεµικά πλοία – αµερικανικά (2), βρετανικά (2), ιταλικά (5), γερµανικά (3), τουρκικά(4) και από ένα (1) ολλανδικό, γαλλικό, ισπανικόκαι ελληνικό

    Μαλλον η αρπαγη-μοιρασια θα συμβαδισει και θα παει αναλογικα με την πολεμικη συμμετοχη.Εμας φαινεται μας αναλογει το 5%.Αυτη ειναι δημοκρατικη διαδικασια και θυμιζει το μοιρασμα της περιοχης της Αττικης σε 9 συμμοριες.Οι πιο ισχυρες στο πιστολιδι και στην γροθια θα παρουν και τις καλυτερες περιοχες ενω οι αλλοι οπως εμεις θα παρουμε το logistics μεταφορας της "μαυρης" συγνωμη των ανθρωπων για να εισπραξουμε και κανενα καινουργιο μπραβο απο τους κινεζους για τα ανθρωπιστικα μας αισθηματα.Παντα συναισθηματικοι οι ελληνες για κανενα χαδι στο μαγουλο και ενα¨"μπραβο παιδια ησασταν ολοι υπεροχοι".Αυτο θα πει ισχυρο και αναγνωρισιμο στο εξωτερικο κρατος,η συμμετοχη στην πετρελαικη πειρατεια με οιοδηποτε προσχημα.Μπραβο Κουρσαρε ΓΑΠ.Αφησες το ποδηλατο και σαλπαρες με την σκουνα στα ανοικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αρνητικό να επέμβει το ΝΑΤΟ, διότι αυτό θα φέρει χειρότερα στην περιοχή, και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε σε ιμπεριαλιστικές καταστάσεις. Δηλαδή σε ένα κόσμο που βασιλεύει η ωμή ισχύ, δεν έχουν κανένα μέλλον τα μικρά κράτη.

    Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ρωτήσουν την Ελλάδα.

    Η Ελλάδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στην περιοχή, θα πρέπει να προστατεύσει και Ελληνοποίησει τους Χριστιανικούς-Ορθόδοξους-Ρωμαίικους πληθυσμούς των Αραβόφωνων χωρών(όπως κάναμε με τους Τουρκόφωνους Ορθόδοξους), και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον από αυτούς θέλει να γίνει Έλληνας, και να χρησιμοποιήσει τους άλλους ως εργατικό δυναμικό.

    Επίσης η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, και να κηρύξει ουδετερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω λεω να τους στειλουμε για ενισχυσεις
    και τους 300 καλοεκπαιδευμενους κεφτεδες της βουλης μπας και γλυτωσουμε απο δαυτους...
    Φιλε East 1100 χρονια μεσαιωνικης
    βυζαντινιλας δεν σου αρκουν;
    Θελεις κιαλλο θρησκοληπτο,"ιησουητικο",καταθληπτικο,ανοο,βυζαντιο;
    Εγω λεω να ελληνοποιησουμε ολους τους Ελληνες τουρκοφωνους αδελφους μας στην Μ.Ασια.Δεν χρειαζομαστε αλλους δολοφονους της Υπατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. East βλέπω η ασχετοσύνη πάει σύννεφο.

    Και ιδίως για την ουδετερότητα θα πρέπει να μάθεις ότι ο φίλος όλων δεν είναι φίλος κανενός. Ένας βλάκας το είπε ο Αριστοτέλης.

    Να αναρωτηθείς και ποιο θα είναι το οικονομικό κόστος από μία τέτοια ενέργεια και να θυμηθείς ή μάλλον να μάθεις τι έγινε στο Αιγαίο όταν η Ελλάδα έφυγε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΛΑ Η CIA ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΚΑΙ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ .
    ΡΕ ΟΥΣΤ .

    ΓΙΩΡΓΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλία, δικαίωμά σου να μην σου αρέσει το Βυζάντιο, και να πιστεύεις ότι
    θες, εδώ όμως που κολλάει το Βυζάντιο;

    Αγαπητέ ανώνυμε, η Ελλάδα αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του
    ΝΑΤΟ, όχι όμως από το ΝΑΤΟ, ούτε από το "Δυτικό μπλοκ". Εγώ μιλάω για
    κήρυξη ουδετερότητας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να
    υπερασπιστούν τα σύνορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως τα αμερικανά θα ξυλοφορτώσουν πάλι μερικούς Κρητικούς όπως την προηγούμενη φορά, ή θα "βοηθήσουν" με την παρουσία τους την πραγματοποίηση του ...δημοψηφισματος, καθότι γνωστοί νταβ...εεε υπερασπιστές της ελευθερίας ανα τον κοσμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι East σου λέω ξέρεις τις επιπτώσεις που είχε η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο;
    Μπορείς να μου πεις κάποιο ουδέτερο κράτος; το οποίο να έχει και απειλές από γύρω του!
    ή μήπως πιστεύεις ότι η έξοδος από την Ε.Ε., ΝΑΤΟ θα κάνει την άμυνά μας καλύτερη;
    Με ποια όπλα νομίζεις ότι θα αμυνθούμε; με αυτά που πλέον δεν θα έχουμε νατοϊκή υποστήριξη; Και που για να αποκτήσουμε άλλα θα πρέπει να δαπανηθεί πολύ περισσότερο χρήμα αλλά και χρόνος. Χρόνος στον οποίο δεν θα έχουμε αξιόπιστη άμυνα.

    Αλλά δεν σκέφτεσαι και το άλλο: ότι γύρω μας θα έχουμε νατοϊκές χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια (που θα τα βάλουν τότε), Αλβανία και Ιταλία. Οπότε οποιαδήποτε σύγκρουση εναντίον μίας από αυτές τις χώρες θα είναι ΚΑΙ σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

    Ή μήπως πιστεύεις ότι οι μόνοι κακοί που υπάρχουν είναι οι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, Ισραηλινοί, κτλ; Ενώ οι Ρώσοι, Κινέζοι, Ιρανοί, Κουβανοί, Ν.Αφρικανοί, Βραζιλιάνοι, Ιάπωνες, Βορειοκορεάτες, Αυστραλοί, Ινδονήσιοι, Πακιστανοί είναι καλά παιδιά;
    Η αλήθεια είναι ότι αν και η Ε.Ε.-ΝΑΤΟ δεν είναι σίγουρα καλά παιδιά τουλάχιστον το βιωτικό επίπεδο στην δύση είναι πολύ πιο καλύτερο για τον μέσο πολίτη απ' ότι στην East!

    Για (ξανά)σκέψου το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέο από το al jazeera:
    Πηγή: http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/03/20113218130353466.html

    Η Αραβική Ένωση θα συμφωνήσει με λήψη μέτρων όπως η ζώνη απαγόρευση πτήσεων εάν ο Καντάφι συνεχίσει το αιματοκύλισμα. Αλλά όχι για στρατιωτική δράση.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Θελεις κιαλλο θρησκοληπτο,"ιησουητικο",καταθληπτικο,ανοο,βυζαντιο;"
    Γι΄ αυτό εγγράμματε το μελετάει η Ευρώπη και η Αμερική, διαφωτισμένες προοδευτικούρες
    προσωπικής ανυπαρξίας που αναζητούν ύπαρξη στα λόγια άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @11.04μ.μ.
    ΑΝΤΕ! ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;
    ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EAST,

    Στο έχω ξαναπεί ότι με τις υπερβολές σου ξεσηκώνεις ανόητους και ανιστόρητους εναντίον της μεσαιωνικής Ελληνικής Ρωμανίας, που άλλο δεν θέλουν!!!


    Ηλία,

    Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις καλά, σε όλες τις διαστάσεις τους, όλα αυτά που λες; Και ότι μπορείς να αντέξεις σε μια συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα χωρίς να διακινδυνεύσεις να γελοιοποιηθείς; Σκέψου το και πες μου!

    "1100 χρονια μεσαιωνικης
    βυζαντινιλας δεν σου αρκουν;
    Θελεις κιαλλο θρησκοληπτο,"ιησουητικο",καταθληπτικο,ανοο,βυζαντιο;"

    Άλλο πράγμα είναι ο ΕΑΣΤ που προκαλεί τη σκέψη σου και άλλο πράγμα είναι η 1100χρονη Ρωμανία που φαίνεται πως την περιφρονείς!!
    Μην παρασύρεσαι από άστοχες σκέψεις!

    Ο Καντάφι τελείωσε! Η Λιβύη θα μπει στο μαντρί της ΝΤΠ, και όλα θα τελειώσουν μόλις οι Εταιρείες θα διασφαλίσουν τα κέρδη τους από την τεχνητή πετρελαϊκή κρίση και την αύξηση των τιμών των καυσίμων!!

    Αν το σήμα της νεκροκεφαλής που βλέπω είναι το έμβλημα των Αμερικανών πεζοναυτών, ε, τότε δεν δυσκολεύομαι καθόλου να καταλάβω ποίας πραγματικής Αυτοκρατορίας του Κακού είναι ένοπλα όργανα!!
    Δύστυχη ανθρωπότητα θα κατρακυλήσεις σε μαύρα σκοτάδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. IMPERIUM ROMANUM.... Έλεος.
    απαρχή της εξαφάνισης του Ελληνισμού στα Ιστορικά του εδάφη. Μεταφορά της Cita Roma στο Βυζάντιο (γεωγραφικό). Η ταφόπλακα. Όταν σε ρωτάν "Τι είσαι"; και απαντάς "Ρωμαίος" αυτό φτάνει για να δείξει σε τι ένδοια έφτασε ο Έλληνας τω καιρώ εκείνω. Αν θυμάμαι καλά, είπανε στον Ιησού ότι ήρθανε κάποιοι Έλληνες να τον δουν και Εκείνος είπε "Ήρθε η ώρα να δοξαστει ο Υιός του Ανθρώπου" Έλληνες του είπανε, όχι Ρωμαίοι... Μην αρχίσουμε τώρα τα Ρωμαιϊλίκια. Πας Ρωμαίος μη Έλλην. Τόσο απλά.
    Χίλιες φορές, με δεδομένη πια την Ιστορία (μακάρι να είχαμε πετάξει τους Ρωμαίους στη θάλασσα αλλά δυστυχώς χάσαμε κατά τα αρχαία χρόνια) να επικρατούσαν τα Φράγκικα Βασίλεια στην Ελλάδα. Ελληναράδες θα ήμασταν τώρα και όχι ξευτιλοΡωμηοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3 Μαρτίου 2011 1:33 μ.μ.

    Αν συνεχίσεις το όνομα "Ρωμιός" να το αντιλαμβάνεσαι ανοήτως κυριολεκτικά, βιολογικά και εθνολογικά (πράγμα που και εσύ παραδέχεσαι ότι δεν ισχύει) ποτέ δεν θα καταλάβεις την αληθινή του έννοια.
    Δεν έχει να κάνει με την μη Ελληνικότητα. Έχει να κάνει με την Διοικητική διαδοχή μιας Αυτοκρατορίας!!!
    Ο Παλαιολόγος στον τελευταίο του λόγο προς τον λαό τον αποκαλούσε Έλληνες και τον εαυτό του Βασιλέα των Ρωμαίων (!!)
    Ακόμη και οι ίδιοι οι Ιταλοί, πχ οι Ενετοί μας αποκαλούσαν Ρωμαίους, το ίδιο και οι Τούρκοι μέχρι σήμερα ακόμη μας αποκαλούν πότε Ρωμιούς και πότε Γιουνάν!!!
    Όλοι αυτοί λες να μην ήξεραν ότι είμαστε Έλληνες;;;;;
    Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα σαν και εσένα!!!!!
    Ήμαρτον πια, να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.