27/3/11

Οι βιασμοί στρατιωτών και το αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε γράψει πολλές φορές στις στήλες του ιστολογίου μας ότι ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν άντρο διαφθοράς, ανηθικότητας και ακολασίας, χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη μαχητική τους ισχύ.
Διοικητές στρατιάς, σωματάρχες, μέραρχοι, διοικητές μονάδων και υπομονάδων, είναι βουτηγμένοι στη διαχειριστική διαφθορά, αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα λαθρεμπορίου ναρκωτικών, τσιγάρων, όπλων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι -ιδιαίτερα αξιωματικοί της στρατοχωροφυλακής και της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πόλέμου- που εμπλέκονται σε εκβιασμούς και δολοφονίες επιχειρηματιών, σε  βασανισμούς και εκτελέσεις Κούρδων αγωνιστών.
Μια από τις πτυχές που δεν θίξαμε μέχρι σήμερα, είναι οι βιασμοί των στρατιωτών από τους ανωτέρους τους.
Σήμερα, η έγκυρη ιστοσελίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ δημοσιεύει λεπτομέρειες για δυο υποθέσεις βιασμών στρατιωτών από τους ανωτέρους τους, που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Η πρώτη έγινε στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου (Bolu Dağı Jandarma Karakolu). Με βάση το δημοσίευμα, μετά από καταγγελία που έκαναν στρατιώτες στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του νομού Προύσσας, στις 15 Ιανουαρίου 2011 έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από ομάδα αξιωματικών στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου,  όπου βρέθηκε ο διοικητής του φυλακίου, ανθυπασπιστής C. A., να βιάζει τον στρατιώτη  M.Ç. στη αποθήκη που βρίσκεται κάτω από το φυλάκιο.
Ο ανθυπασπιστής εκλήθη στην Άγκυρα, όπου συνελήφθη, μετά από εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα της Στρατοχωροφυλακής. Ο ανθυπασπιστής, μετά από κράτηση 28 ημερών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία.

Το δεύτερο επεισόδιο βιασμού
Το δεύτερο επεισόδιο συνέβη στο 5ο Τάγμα Νεοσυλλέκτων Στρατοχωροφυλακής, στην κωμόπολη Γκιόλπαζαρι του Μπίλετζικ (Gölpazarı, 5'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı).
Με βάση την κατάθεση του νεοσυλλέκτου στρατιώτη Y.H., μια μέρα πριν την άδεια μεταθέσεων, και συγκεκριμένα την 01.30' της 11ης Φεβρουαρίου 2011, κατέβηκε από τις σκάλες για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Εκεί τον έπιασαν τρία άτομα και τον βίασαν με τη σειρά. Την επόμενη ημέρα ο στρατιώτης πήγε στο σπίτι του, στο Ναζιλλί του Αϊδινίου και ανέφερε το γεγονός πρώτα στους οικείους του και μετά στον εκεί εισαγγελέα. Η οικογένεια θεώρησε υπεύθυνο για τον ομαδικό βιασμό του νεοσύλλεκτου έναν αξιωματικό του τάγματος. Ο φάκελλος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα της 1ης ΤΑΔ, που έχει έδρα το Εσκίσεχιρ.

Το αξιόμαχο των ΤΕΔ
Τα γεγονότα αυτά δεν αναφέρονται για να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για τους Τούρκους και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στον τουρκικό στρατό και παρατέθηκαν για να συναξιολογηθούν από όλους μας με άλλα αντίστοιχα περιστατικά και γεγονότα, αφού γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ -εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία- έχει πλεχτεί ένας μύθος, που, σε συνδυασμό με τις ολέθριες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Τουρκία, έχει επηρεάσει την ψυχολογία, το ηθικό του ελληνικού λαού και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Αυτό έγινε ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι δεν νίκησαν και  εμείς
οι Έλληνες δεν ηττηθήκαμε, αφού έγινε καθαρή προδοσία και το τρίγωνο ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία-Ισραήλ είχαν προκαθορίσει το αποτέλεσμα της εισβολής.
Τέλος, τη μεγαλύτερη απόδειξη για το αξιόμαχο των ΤΕΔ αποτελεί το γεγονός ότι μετά από πόλεμο 28 ετών, οι Τούρκοι δεν κατόρθωσαν να νικήσουν και στην ουσία ηττήθηκαν από 2-3 χιλιάδες αντάρτες του ΡΚΚ και έσκυψαν το κεφάλι, οδηγούμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα σε επώδυνο συμβιβασμό με τους Κούρδους. Έναν συμβιβασμό που από μόνος του γκρεμίζει το μύθο που έχτισαν επιμελώς γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ πληρωμένοι Τούρκοι δημοσiογράφοι και αναπαρήγαγαν αφρόνως Έλληνες συνάδελφοί τους.

16 σχόλια:

  1. "Αυτό έγινε ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι δεν νίκησαν και εμείς οι Έλληνες δεν ηττηθήκαμε, αφού έγινε καθαρή προδοσία και το τρίγωνο ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία-Ισραήλ είχαν προκαθορίσει το αποτέλεσμα της εισβολής."

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ "ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

    ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    http://1.bp.blogspot.com/_DYEJ6LwGfCU/TEnM-1I277I/AAAAAAAAK8o/8jRdoMDVnZ0/s1600/gap.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι αν γινει μια ενοπλη συγκρουση θα τους φαμε το γκροβερ δεν υπαρχει καμια αμφιβολια γι'αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Καλεντερίδη,εύγε για αυτήν την ανάρτηση.
    Ένα παλιό ανεκδοτάκι να γελάσουμε λίγο!!
    Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο οι Έλληνες έχουν βρει ένα κόλπο να σκοτώνουν τους Τούρκους.
    Κάθε μέρα βγαίνει ένας Έλληνας στο ύψωμα και φωνάζει:
    - ΑΧΜΕΤ !
    - ΝΑΙ; απαντάει ο Τούρκος και ο Έλληνας ΜΠΑΜ με το τουφέκι και τον σκοτώνει.
    Την άλλη μέρα πάλι:
    - ΑΜΧΕΤ !
    - ΝΑΙ; ΜΠΑΜ τον σκοτώνει.
    Λένε οι Τούρκοι δεν πάει άλλο θα κάνουμε και εμείς το ίδιο κόλπο
    Βγαίνει την άλλη μέρα στο ύψωμα ο αρχηγός και φωνάζει:
    - ΓΙΑΝΝΗ !
    - ΓΙΑΝΝΗΗΗΗ !
    - ΡΕ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗ !
    - Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΑΧΜΕΤ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ;
    - ΝΑΙ, ΜΠΑΜ !!

    από Λαυρεωτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως μας το έλεγαν κάποιοι εδώ και αλλού ''η μεγάλη παράδοση του Τουρκικου Στρατού'' και το πόσο το ένα και το πόσο το άλλο...

    'Αλλο να γνωρίζεις και να σέβεσαι τον αντίπαλο και άλλο να τον λιβανίζεις !


    ΕΞΩ ΑΛΗΤΑΡΙΑ!

    Εμείς ακόμα εδώ είμαστε (και αυτό λέει ΠΟΛΛΑ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα κι ελληνικος στρατος εχει τα χαλια του ασε που δεν τα βγαζουν και στην φορα...
    τοσες αυτοκτωνιες,τοσες μιζες,...

    Για τον τουρκικο στρατο αυτες ειναι και οι σκυλισιες τους παραδοσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη,
    Λόγω της σοβαρότητας του θέματος αλλά και των απίστευτα πολλών πηγών απ' όπου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφόρηση θα ήθελα να σας ζητήσω το εξής:
    Θα ήταν δυνατόν να συγκεντρωθούν σε μια ανάρτηση οι αναφορές από συμμάχους αλλά και Έλληνες οι οποίοι συνυπηρέτησαν με τους φίλους+γείτονες αλλά και από Έλληνες της Κύπρου που τους "τρέξανε" άσχημα.

    Ξέρω από πρώτο χέρι πως οι φίλοι μας ποτέ μα ποτέ από τον πόλεμο της Κορέας και μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί θετικά από συμμαχικό διοικητή δυνάμεων (Αμερικάνους και Ευρωπαίους). Επίσης πολύ συχνά τους βλέπουμε να την πατάνε μόνοι τους χωρίς κανέναν κίνδυνο (βλ. προσάραξη φρεγάτας στην Αφρική και τουρκικό υποβρύχιο στο Αιγαίο με ελληνικό σόναρ ελικοπτέρου να τους βγάζει από την δύσκολη θέση).

    Ακόμη μεγάλη σημασία έχουν και αναφορές στρατιωτικών μας για τα φυλάκια στα σύνορα που είναι για κλάματα.

    Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας καθησυχάζει αλλά από την άλλη θα πρέπει να μας ενισχύει και να μας καθοδηγεί για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Συνυπολογίστε και μεγάλο αριθμό Κούρδων ή Κουρδογενών οπλιτών στον στρατό τους για να καταλάβετε.

    Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αποδειχθεί η ανωτερότητα και της αξίας και της προσήλωσης του Έλληνα αλλά μετά θα πρέπει να ακολουθήσει και η εσωτερική κάθαρση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον.

    περίεργος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 1:03 μ.μ.

    >ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ "ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ"<

    Δεν υπάρχει τέτοιο ... "δόγμα". Είναι απλώς μία πραγματικότητα. Η θέση μας πολιτισμικά είναι ασφαλώς στην Δύση και όχι στην Ανατολή. Ακριβέστερα, ο Δυτικός Πολιτισμός είναι γέννημα του ελληνικού και ρωμαϊκού. Άρα εκεί είναι εκ των πραγμάτων η θέση μας.

    Δεν ανήκουμε στον χώρο των Καντάφηδων, Αραφάτ, Άσσαντ και λοιπών Ανατολιτών τυραννίσκων, στους οποίους ήθελε να μας κατατάξει ο "τριτοκοσμικός" (sic) Ανδρέας. Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!.ΟΣΕΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οἱ τοῦρκοι εἶναι πολλοί, πάρα πολλοὶ καὶ ἐμεῖς ἠθκῶς πολὺ ξεπεσμένοι.

    Μὴν ξεχνᾶμε τὸ δυτικὸ ἰδεῶδες μας περὶ διαχωρισμοῦ δημοσίας καὶ ἰδιωτικῆς σφαῖρας, μεγαλύτερη ἀπάτη γιὰ τὴν αὐτοδιάλυση τῶν ἐθνῶν δὲν θὰ μποροῦσε νὰ βρεθῆ.

    Τέλος μὴν ξεχνᾶμε πόσες συμμαχίες ἔχουμε μὲ τὶς γύρω χῶρες καὶ τί κάνουμε γιὰ νὰ τὶς βροῦμε καὶ νὰ τὶς διατηρήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "27 Μαρτίου 2011 4:14 μ.μ.
    Δεν ανήκουμε στον χώρο των Καντάφηδων, Αραφάτ, Άσσαντ και λοιπών Ανατολιτών τυραννίσκων, στους οποίους ήθελε να μας κατατάξει ο "τριτοκοσμικός" (sic) Ανδρέας. Κατάλαβες;"

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΣΟΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άσχημο είναι ότι σ΄ αυτόν τον στρατό αναγκάζονται να υπηρετήσουν και Έλληνες. Ο Θεός να τους φυλάει.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός είναι ο πολιτισμός των Μογγόλων.όσο για τον κύριο ανώνυμο που αναφέρεται στον δικό μας στρατό,μπορεί να έχει τα χάλια του αλλά δεν έχει καμία σχέσει με τους Μογγόλους και όταν συμβαίνουν κάποια περιστατικά πχ αυτοκτονιών καλύπτονται απο όλα τα ΜΜΕ και μάλιστα απο αναφορές στρατιωτών μεσω διαφόρων σελίδων Ιντερνέτ,πχ Σπάρτακος,πρέζα tv κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω και πολυ καιρο σκευτομουν το εξης και την ερμηνεια του > "ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ" < .

    Εχω την εντυπωση οτι η Δυση λοιπον πηγαζει μεν απο εδω , αλλα εμεις ανηκουμε εις τον εαυτο μας , εχουμε πολιτιστικο υποβαθρο που η Δυση ισα-ισα με τα ακροδαχτυλα το ακουμπαει . Τωρα πως εχουμε καταντησει ενα ημι-βαλκανικο σαπιοκαραβο , τι να πω και σκεψου οτι δεν περασαμε ποτε κομμουνισμο .

    Μαλλον η αρρωστεια της Ελλαδας ειναι οτι ξαναγεννηθηκε σαν Βυζαντειο #2 , με ολο τον παρτιζανισμο , συντεχνειες , αβυσσαλεα πολιτικο-οικονομικη διαφθορα , εξαγορα και κατευνασμο εξωτερικων αντιπαλων χωρις εξουδετερωση . Δηλαδη τα χαρακτηριστικα της μεταγενεστερης αυτοκρατωριας οταν επνεε τα λοισθια .

    Τωρα , λυση σ'αυτο ? Δεν υπαρχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Καλλιντερίδη δυστυχώς έχετε κολλήσει στο τι ίσχυε πριν κάποια χρόνια ή δεκαετίες στον στρατό της Τουρκίας και όχι στο τι ισχύει σήμερα. Δεν χρειάζεται αγγελικές σχέσεις ένας στρατός για να λειτουργήσει. Με στρατό δούλων ο Ξέρξης έφτασε στην Ελλάδα. Και ο στρατός ο δικός μας όπως και της τουρκίας είναι στρατός δούλων, Γιατί σχεδόν κανείς μας δεν πήγε εθελοντικά στο στρατό, όλοι αναγκαστήκαμε να πάμε, πλην κάποιων καταδρομέων. Αν εδώ δεν μας βιάζουν κυριολεκτικά οι υπαξιωματικοί, μας βιάζουν ψυχολογικά και είναι κοινές οι χυδαίες εκφράσεις που υπονοούν μεταφορικό βιασμό μεταξύ των στρατιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν βιάζουν τους δικούς τους στρατιώτες, σκεφθείτε τι θα κάνουν σ'εμάς...! (Ωιμέεε...) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Έναν συμβιβασμό που από μόνος του γκρεμίζει το μύθο που έχτισαν επιμελώς γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ πληρωμένοι Τούρκοι δημοσiογράφοι και αναπαρήγαγαν αφρόνως Έλληνες συνάδελφοί τους"
    Όχι αφρόνως Σάββα, αλλά σε διατεταγμένη υπηρεσία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.