5/3/11

Νέο «όχι» Παπουτσή σε μαζική νομιμοποίηση

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής για το θέμα των μεταναστών - απεργών πείνας στο κτίριο Υπατία, στη σκιά του νέου «όχι» που είπαν οι μετανάστες στην πρόταση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να ικανοποιηθούν θεμελιώδη αιτήματα των απεργών με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
« Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή. Η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η ζωή είναι πάνω από όλα. Και οι νόμοι υπάρχουν, ακριβώς, για να οργανώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τους νόμους του ελληνικού κράτους. Φυσικά, μέσα στα όρια της νομιμότητας, πάντοτε μπορεί να δίνει πολιτικές λύσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε:«Εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει».Κλείνοντας, ο κ. Παπουτσής δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύουν οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση.Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. «Πρέπει», τόνισε, «να δοθεί λύση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Schengen».Το αίτημά μας είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα. Συναντήσαμε τη κατανόηση του υπουργού και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσουν το θέμα ώστε να μην έχουμε ό,τι δεν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο, δήλωσε από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος.Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει μία πρωτοβουλία πολιτικού χαρακτήρα για μία θετική διέξοδο, κρίνοντας πως θα είναι «τραγωδία για τη χώρα, τραγωδία ιστορικής σημασίας αν οδηγηθούμε από την απεργία πείνας σε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις».Ναυτεμπορική

12 σχόλια:

  1. καλά τα λέει ο Παπουτσής. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος για όλες αυτές τις προδοσίες.
    Άσε που στελέχη του κάνουν και λαθρεμπόριο μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ένας πολιτικός λέει "όχι", εννοεί "ίσως"...
    Αν λέει "ίσως", εννοεί "σίγουρα"...
    Αν λέει "σίγουρα", δεν είναι πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,ο Παπουτσής απηχεί το κοινό αίσθημα.Οι τζιριζαίοι επιθυμούν να πεθάνουν μερικοί απεργοί,τους βολεύει. Εξάλλου για κάθε απεργό υπάρχουν καναδυό βουτυρομπεμπέδες του τζίριζα για να τον κατευθύνουν.Οι απεργοί εκβιάζουν. Και ενώ υπάρχει τμήμα εκβιαστών στην ΕΛ.ΑΣ,δεν ασχολείται .... μπάτε σκύλοι αλέστε και αλέστικά μην δίνετε. Θυμάται κανείς τον Boby Sand ??? Ξευτελίσατε και την απεργία πείνας τζιριζαίοι....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μηπως ηρθε η ωρα να πανε φυλακη ολοι του συριζα γιατι υπονομευουν καθημερινα την ασφαλεια της πατριδας ??? μηπως πρεπει να παμε και να τους πλακωσουμε στις κλωτσιες ολους τους βρωμιλους του συριζα μαζι και τα ζωα τους λαθρομεταναστες ? ( ζητω συγνωμη απο τα ζωα που τα προσβαλα ) ..τους πανε τους λεχριτες στα νοσοκομεια ΜΑΣ που τα πληρωνουμε ΕΜΕΙΣ οι φορολογουμενοι και τα ελληνοπουλα και οι γονεις μας οταν εχουν αναγκη απο κρεβατι τους πανε σε ραντζα ..ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟΥΛ ΕΔΩ , ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.leparisien.fr/election-presidentielle-2012/sondage-marine-le-pen-en-tete-au-premier-tour-de-la-presidentielle-05-03-2011-1344656.php
    πρωτο το κομμα της λεπεν στη γαλλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνε τήν κρίση ευκαιρία!
    Ασυδοσία σέ όλους τούς τομείς.Αυτό θέλει η Ευρωπαική Ένωση,μέσω τού Μνημονίου,πού διαλύει τά πάντα σιγά-γιγά!Καί οι δικοί μας άδουν!!!
    Ασυδοσία!
    Κάνει κανείς ό τι θέλει!Χωρίς κανέναν έλεγχο!Ανεξέλεγκτος,πού δέ δίνει λόγο γιά τίς πράξεις του!
    Διέλυσαν όλα τά κοινωνικά δικαιώματα,τά εργασιακά δικαιώματα!!!Είναι στόχος τής Ε.Ε.
    Απαξία τών Κυβερνήσεων,καί αναδιάταξη τού πλούτου σέ βάρος τών κοινωνικών στρωμάτων,εργαζομένων δηλαδή.
    Αναρχία στόν κλάδο τής εργασίας,σέ βάρος τής εργασίας,γιά νά κερδήσουν ωρισμένοι.!!
    Καταστροφή τών πολλών καί ανάδειξη τών ολίγων!Η Χειρότερη μορφή οικονομικής σκλαβιάς!Ευλογητές οι "πνευματιστές"
    ΑΝΑΡΧΙΑ,ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ,ΑΤΑΞΙΑ,
    ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ,ΚΑΜΙΆ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΉΛΑΔΗ!
    Έτσι μέσα σ'αυτό τό χάος,θά ισοπεδωθούν οι πολλοί(εργαζόμενοι)-ούτε πόλεμος-καί ο πλούτος θά πάει σέ πολύ λίγους,καί δικούς...
    Εργαζόμενοι πεινασμένοι-εξαθλιωμένοι,δέν θά μπορέσουν νά δώσουν τήν "αξία"τής ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ!
    Κανείς δέν μάς λέει γιά τό "χρέος".
    Τό "Μνημόνιο"είναι ο "Δούρειος Ίππος"γιά νά μάς σκλαβώσουν!
    Καί οι αριστεροί δήθεν εαίσθητοι,τάχα δημοκράτες άδουν!!!
    Θολώνουν τά νερά μέ τούς Λάθρα-μετανάστες,ενώ τά προβλήματα είναι άλλα!Λέει ο μύθος τού Αισώπου:
    "Γεωργού παίς κοχλίας ώπτα*.Ακούσας δέ αυτών τριζόντων,έφη:"ώ,ανόητα ζώα,τών οικιών υμών εμπιμπραμένων,αυτοί άδετε".
    {*ώπτώ=ψήνω.Γεωργού ο γιός έψηνε κοχλιούς(σαλιγκάρια).Καθώς δέ,άκουσε νά τρίζουν είπε:"Ώ,άνόητα ζώα,ενώ τά σπίτια σας καίγονται,εσείς τραγουδάτε}.
    Άλλα λογια νά αγαπιόμαστε δηλαδή.
    Μιλάνε γιά ανάπτυξη!Πώς θά γίνει;Μέ πένητες εργαζομένους,πού δέν δύνανται ούτε τό ενοίκιο νά πληρώσουν μέ 400 ευρώ;
    Άρχοντες-Εξουσιασές Ασύνετοι!Άδικοι!Ευρεμουλάκηδες-Φαταούλες...
    Τό μόνο πού θά πετύχουν είναι "η επιμήκυνσις!",θά μάς τό μακρύνουν δηλαδή...τό χρεόπουλο!
    Στό χέρι μας είναι, ως κοινωνία μέ αξίες,νά τούς δώσουμε τήν ...πούλα μας!Τώρα.Αύριο θάναι αργά!
    Νά τό ακούσουν αυτό καί οι δεξιόχειρες α-δέξιοι...πού περιμένουν νά γουρμάσουν τά φρούτα,νά πέσουν γιά νά τά φάνε...
    ξαπλωμένοι ραχάτι,μάμ...κακά...καί νάνι!Ο Αρχηγός έλεγε:"στήν ζωή του κάποιος,ίσως αλλάξει καί πέντε δουλειές....!!"
    Ψηφίζουμε!
    Καί μάς ψοφίζουνε...
    Πού είναι οι βου..λεφτάδες;
    Έχουμε "χρέος",γιά τό Χρέος τών Αγορών!Όχι τών α γοριών....
    Αγορες μου !..ρχόμαστε...είμαστε οι "Ανεργοι".....
    Σαρκαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω αφού αχούνε την δύναμη και θέληση να κάνουν απεργία πίνας μέχρι θανάτου γιατί δεν το κάνουν στην χώρα τους για να αλλάξουν τα διεφθαρμένα καθεστώτα, γιατί δεν αγωνίζονται εκεί που είναι το πραγματικό πρόβλημα τους, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί πρέπει να στηρίξουμε π.χ. τους πακιστανούς από την στιγμή που το ίδιο το κράτος τους δαπανά δισεκατομμύρια για τον στρατό τους και διατηρεί ατομικές βόμβες.

    Και αφού το ΣΥΡΙΖΑ τους στηρίζει, καλά θα κάνει ομαδικός να τους συμπιαστούν στην απεργία πίνας και να ψοφήσουν μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάνε,λέει, διάφοροι τέτοιοι τσυριζαίοι,αναρχουπόνομοι,οπαδοί της κουρτοβικ και του συριζοδάσκαλου και παρεμποδίζουν το έργο των ιατρών που περιθάλπουν τους λαθρο που είναι στο νοσοκομείο για να έχουμε νεκρό...ας βγει κάποιος με στοιχεία να τους ξεσκεπάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Theo

    Τι λές,πάμε έξω απο το μέγαρο να ψήσουμε σουβλάκια;

    Δηλαδή αν αύριο μαζευτούν άλλοι 300 και αρχίσουν απεργία πείνας με αίτημα τη μετατροπή της Βουλής σε τζαμί εμείς τι θα κάνουμε;

    Πάντως,όσοι του ΣΥΡΙΖΑ τους παροτρύνουν να συνεχίσουν την απεργία πείνας κατά τη γνώμη μου θα έχουν πολύ μεγάλη νομική ευθύνη αν υπάρξει απώλεια ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ο/Η Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...

    Theo

    Τι λές,πάμε έξω απο το μέγαρο να ψήσουμε σουβλάκια;

    ok :-) είμαι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας βάλουν τους "αρίστους" που έχουν,να λύσουν το πρόβλημα. Και τους ένθερμους ψηφοφόρους τους μαζί, να βοηθήσουν.
    Οι άλλοι όλοι τι φταίμε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί κάτι μου λέει ότι η κυβέρνηση που ...δεν θέλει να "ενδώσει" στον εκβιασμό των λαθρομεταναστών,θα... "υποχρεωθεί" από τον ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα που θεωρείται από πολλούς δεξί χέρι ή δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ )στο τέλος να τους κάνει όλα τα χατήρια?
    Ο αντεθνικός ρόλος του συνασπισμού είναι δεδομένος,τα επιχειρήματά τους στα κανάλια αίολα ,τα συμπεράσματά τους αυθαίρετα και κατά το δοκούν η ιδεολογία τους εξωπραγματική.
    Το θέμα όμως είναι τι συμβαίνει και με τον υπόλοιπο πολιτικό μας κόσμο.
    Υπάρχει κάποιο κόμμα στην Ελλάδα που να αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση ή έστω στην ανεξέλεγκτη είσβολή αράβων και λοιπών μουσουλμάνων στην χώρα? Υπάρχει κάποιο κόμμα που πιστεύει ότι αυτός ο λαός μπορεί να επιβιώσει ελεύθερος και όχι σκλάβος ?Υπάρχει κάποιο κόμμα που να μας διαβεβαιώσει ότι αυτός ο λαός μπορεί να διατηρήσει την ταυτότητά του και να μην χάσει όλα αυτά για το οποία πάλεψε και για τα οποία ,έχυσε το αίμα του ?
    Το να υποσχόμαστε τον ουρανό με τ' άστρα στους αφελείς για να κερδίσουμε την ψήφο και μετά να κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα χρησιμοποιώντας συνήθως φτηνά τεχνάσματα (για να έχουμε κάποιο άλλοθι)όταν γίνουμε κυβέρνηση , είναι σύνηθης πρακτική .
    Το ερώτημα είναι κατά πόσο σήμερα ο έλληνας πολίτης μπορεί να πιστέψει στις δηλώσεις υπουργών, κυβερνητικών εκπροσώπων ,πολιτικών εν γένει ...Μάλλον όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.