26/3/11

ΝΑΤΟϊκή επέμβαση μέσω Αθήνας!

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, δίνει εκ των πραγμάτων άλλη διάσταση και στον ρόλο της Ελλάδας, στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Ρόλο που καλείται να διαχειριστεί άμεσα η Αθήνα αφού οι ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει είναι πλέον τεράστιες:


•Οι Αμερικανοί έχουν υποβάλει αιτήματα για μεταστάθμευση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών ο οποίος προσδιορίζεται "σε δεκάδες".

•Το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό που θα έρθει για τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών θα είναι πολυάριθμο.

Πηγές της ΠΑ, υποστηρίζουν ότι "αν οι αριθμοί των αιτημάτων υλοποιηθούν στο σύνολό τους από τους αμερικανούς,τότε είναι δεδομένο ότι πρέπει να δώσουμε κι άλλες αεροπορικές βάσεις".

Το σίγουρο είναι ότι το Καστέλι και η Τανάγρα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας για υποδοχή μεγάλου αριθμού αμερικανικών κυρίως αεροσκαφών.

Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου τέθηκε το ζήτημα του ακόμη πιο αναβαθμισμένου ρόλου που καλείται να παίξει η Ελλάδα. Η συζήτηση έγινε την ίδια περίπου ώρα που ανακοινωνόταν και επισήμως ότι το αεροπορικό κομμάτι της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης θα ελέγχεται από το στρατηγείο της Συμμαχίας στη Σμύρνη.

Ο Ομπάμα δεν ζήτησε κάτι συγκεκριμένο,ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά ,μέχρι στιγμής τουλάχιστον η Ελλάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει στάση σ΄ ότι έχει να κάνει με τη διάθεση αεροσκαφών. Οι διευκολύνσεις που παρέχουμε μέχρι στιγμής στη "συμμαχία των προθύμων" και αυτές που θα δώσουμε από τη Δευτέρα στο ΝΑΤΟ ,θεωρούνται αρκετές.

Επειδή όμως η επιχείρηση αναμένεται όπως έχουμε γράψει να κρατήσει τουλάχιστον τρεις μήνες,τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

2 σχόλια:

  1. Τι να διαχειριστεί η Αθήνα. Ούτε τα κλεμμένα δεν μπορεί να διαχειριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκμεταλλευση στο επακρο...
    Ας ειναι το παιντι τους ο GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.