14/3/11

Η αδιαφορία και η αδράνεια της κυβέρνησης για την Επαρχία Πάφου συνεχίζεται!


 Φαίδωνας Φαίδωνος
Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗ.ΣΥ Πάφου 
Στην επαρχία Πάφου όπου ο οικονομικά  ενεργός πληθυσμός  υπολογίζεται περίπου στις 41000 άτομα οι 2400 είναι ήδη πτωχεύσαντες, δηλαδή το 6% του ενεργού πληθυσμού. Επίσης η περιουσία  8000 ατόμων έχει δεσμευτεί (memo), ενώ με βάση στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 170 νέες αιτήσεις για πτώχευση φυσικών προσώπων καταχωρούνται κάθε μήνα στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, κυρίως από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η Πάφος παραμένει βυθισμένη στην οικονομική ύφεση και η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια για να οδηγήσει χιλιάδες συνεπαρχιώτες μας στην έξοδο από την  ανεργία και τη δεινή οικονομική κατάσταση.
Η αποτελεσματικότητα, το πρόγραμμα και οι εύστοχες πολιτικές μιας κυβέρνησης κρίνονται την ώρα της κρίσης. Όλοι μας αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων να ξεδιπλώσει ένα σχεδιασμό εξόδου μας από την ύφεση.  Δυστυχώς όμως ακούμε υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα έναρξης κάποιων έργων που τελικά δεν υλοποιούνται.
Το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει αντιληπτό στην Πάφο, φτάνει κάποιος να κάνει μια απλή επίσκεψη στην πόλη και την επαρχία μας. Θα κάνω μια πολύ σύντομη αναφορά σε ένα συγκεκριμένο θέμα το οποίο δείχνει μια από τις πιο τραγικές συνέπειες της οικονομικής ύφεσης στην Πάφο. Στην επαρχία Πάφου όπου ο οικονομικά  ενεργός πληθυσμός  υπολογίζεται περίπου στις 41000 άτομα οι 2400 είναι ήδη πτωχεύσαντες, δηλαδή το 6% του ενεργού πληθυσμού. Επίσης η περιουσία  8000 ατόμων έχει δεσμευτεί (memo), ενώ με βάση στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 170 νέες αιτήσεις για πτώχευση φυσικών προσώπων καταχωρούνται κάθε μήνα στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, κυρίως από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα..
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι οι συνέπειες που καταγράφονται σήμερα έχουν ανατρέψει την ομαλή οικονομική δραστηριότητα της επαρχίας μας, μια ανατροπή η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον και για τα επόμενα 10 χρόνια.  Αν επικρατήσει η παρούσα τάση σύντομα θα μιλούμε για 3500 - 4000 πτωχεύσαντες και για 10000 άτομα τα οποία δεν θα μπορούν να αναπτύξουν ελεύθερα οικονομική δραστηριότητα, αφού θα έχουν “memo” στην περιουσία τους. Μια ελεύθερη οικονομία για να λειτουργήσει σωστά στηρίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: στον ελεύθερο ανταγωνισμό και στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα παρόλο που δεν μου αρέσουν οι στείρες τοποθετήσεις, διερωτώμαι αν η ιδεολογία της σημερινής κυβέρνησης στόχο έχει να προστατεύει αυτούς τους δυο βασικούς πυλώνες της ελεύθερης οικονομίας ή αν θέλει αυτοί να υποσκάπτονται. Διαπίστωση μας είναι ότι αφήνει να εξελίσσονται οι δυσμενείς συνθήκες αποδίδοντας τις μάλιστα εξολοκλήρου στην διεθνή οικονομική κρίση.
  

2 σχόλια:

  1. Η επαρχία Πάφου παρουσιάζει το μεγαλύτερο αριθμό Ελληνοποιημένων από την πρώην Σ.Ένωση, οι οποίοι αφού πρώτα ρούφηξαν κάθε προνοιακό επίδομα ή βοήθημα που μπορούσαν να εισπράττουν,αφού αύξησαν την εγκληματικότητα της περιοχής στα ουράνια, αφού ενεπλάκησαν σε κάθε μορφή παραβατικής συμπεριφοράς, τώρα πτωχεύουν ομαδικώς μεταφέροντας τις καταθέσεις τους είτε στο εξωτερικό είτε σε ρωσικών συμφερόντων τράπεζες της Κύπρου.Να τους χαιρόμαστε τους εκ μεταγραφής "συνέλληνες", οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια λαμόγια διαλύουν και το 2ο ελληηνόφωνο κράτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ELLHNIKA MILOUN AUTOI KAI EINAI OR8ODOXOI KAI MALISTA PIO ERGATIKOI APO TOUS ELLINES THS ELLADAS ALLA KAI THS KYPROU.TOUS ALLOUS TOUS LA8REOUS PREPEI NA DIOXOUME!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.