17/3/11

Ραούφ Ντενκτάς: Καλεί τον τουρκικό στόλο να επέμβει για το αέριο

Του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Σαν το παλιό… κακό κρασί. Ο Ραούφ Ντενκτάς όσο γερνά, τόσο μεστώνει σε… προκλητικότητα και θρασύτητα.
Ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πρέπει να παρεμποδίσει τις μονομερείς έρευνες των Ελληνοκυπρίων για πετρέλαιο και, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, να επέμβει ο τουρκικός στόλος.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», ο Ρ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι οι Ε/κ, εκμεταλλευόμενοι δήθεν την ένταση μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, επιδόθηκαν στην αναζήτηση πετρελαίου και προσπαθούν να διαμηνύσουν στη διεθνή κοινότητα ότι είναι κυρίαρχοι όλης της Κύπρου.
Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι κατά το παρελθόν η Τουρκία ενήργησε αυστηρά σε παρόμοιες περιπτώσεις, και κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε συμφωνίες με το ψευδοκράτος, όπως αυτές των Ε/κ με το Ισραήλ.
Ο κ. Ντενκτάς επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού, ότι οι Ε/κ έφθασαν στη σημερινή πολιτική συγκυρία ροκανίζοντας το χρόνο και διαδίδοντας ότι η τουρκική πλευρά είναι αδιάλλακτη, και διερωτήθηκε γιατί η Ε.Ε. μοιράζει χρήματα σε ένα κράτος, όπως το ψευδοκράτος, που δεν αναγνωρίζει.
Κάλεσε, μάλιστα, αυτούς που κάνουν τον «μάγκα», σύμφωνα με την έκφρασή του, κατά της Τουρκίας, να δείξουν τη μαγκιά τους απέναντι στους Ε/κ, το Ισραήλ και την Ε.Ε.
Όσον αφορά το Βαρώσι, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για περιοχή στην οποία «σφετερίστηκαν τα δικαιώματα του ΕΒΚΑΦ».
Τέλος, για το άνοιγμα των λιμανιών, τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να επιμένει όπως, για να ανοίξει τα λιμάνια της στους Ε/κ, η ΕΕ θα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.
Στο θέμα των συμφωνιών Κύπρου - Ισραήλ για το φυσικό αέριο αναφέρθηκε και ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Ο κ. Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους αναφορικά με το θέμα των φυσικών πόρων, προσθέτοντας ότι το κατοχικό καθεστώς έχει συγκεκριμένη πολιτική για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Τόνισε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να συνεργάζεται με το Ισραήλ σε θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, εκμεταλλευόμενη τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να λογικευτεί.

Ισραηλινή βάση στην Κύπρο!
Εν τω μεταξύ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται εκτενώς στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ.
Η εθνικιστική «Βολκάν», με άρθρο του αρθρογράφου της Μπιρόλ Ερτάν, ισχυρίζεται ότι εκτός από το θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε από το Ισραήλ να ιδρύσει στρατιωτική βάση στην Κύπρο και να μεταφέρει στρατό.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ερτάν, η πληροφορία αυτή έθεσε σε συναγερμό την Αγγλία, η οποία διατηρεί βάσεις στο νησί, και του λοιπού θα ψυχρανθούν οι σχέσεις της με τους Ε/κ και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα στους κόλπους της ΕΕ να υποστηρίζει την Τουρκία και τους Τ/κ.
Εξάλλου, ο αρχισυντάκτης της «Κίπρις» Ρεσάτ Ακάτ γράφει στο άρθρο του ότι, αν οι Ε/κ αρχίσουν τις εργασίες για το πετρέλαιο, η Τουρκία δεν πρόκειται να επιχειρήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση, αλλά θα στείλει σκάφος του πολεμικού της ναυτικού δίπλα στο σκάφος που θα κάνει έρευνες για λογαριασμό των Ε/κ, το οποίο θα παρακολουθεί τις εργασίες επιτόπου.
Κατά τον Ακάρ, σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο δεν θα σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά θα τεντώσει κι άλλο το σχοινί και θα αυξηθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Ο αρθρογράφος εισηγείται όπως, μέχρι επίτευξης λύσης, «αποφεύγονται παιγνίδια με τη φωτιά», κατά την έκφρασή του.

Έρογλου: Ώρα για χρονοδιαγράμματα
Την ανάγκη τοποθέτησης χρονοδιαγραμμάτων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό επισήμανε με δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης Ντ. Έρογλου, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες και, γι’ αυτό, «ήλθε πλέον η ώρα για να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα».
Ανυποχώρητος εμφανίστηκε και στο θέμα της λεγόμενης ιθαγένειας, ισχυριζόμενος ότι το ψευδοκράτος έχει «κυβέρνηση και βουλή», και ότι όλοι οι υπήκοοι του «κράτους» αυτού προστατεύονται από το λεγόμενο σύνταγμά του.
Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει και ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει σκέψη εκδίωξης των «πολιτών» του ψευδοκράτους, υπονοώντας τους εποίκους.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

16 σχόλια:

  1. ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕ ΣΗΚΟΝΗ
    ΝΤΑΙΛΙΚΙΑ .ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΜΑΧΟ
    ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΑΥΤΟ
    ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου μας τοπε η γυναικα -η clinton- (κλινδονισα):"Eσυ giorgos επιθεση φιλιας στους τουρκους".
    Αν δεν μας το πουν οι αμερικανοι δεν κανουμε βημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα αυτοι έχουν τραβηξει τον δρομο χωρίς επιστροφή...μακάρι να δουν τι εστί...βερύκοκο...έεε κ.Δρούτσα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΤΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΑΧΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ .ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .... Y.Γ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....

    Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυπρος εχει την πρωτοβουλια κινησεων και οι τουρκοι γαυγιζουν!Στην Ελλαδα την πρωτοβουλια την εχει η τουρκια και οι Ελληνες σκουζουν!Οποιος εχει την πρωτοβουλια κανονιζει και το παιγνιδι!Ας κανουμε ΑΟΖ με κυπρο και ιταλια και οι τουρκοι θα τρεχουν πισω απο τις εξελιξεις!Να μην ξεχναμε οτι για τους εφιαλτες υπαρχει ενα τελος.Να μη σταξει σταγονα αιματος σε Ελληνικη γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν απεναντι σου εχεις εναν στυγνο εγκληματια, με ιστορικο και προθεση τον αφανισμο σου, τοτε ευθυνεσαι να τον αποτελειωσεις, μια και καλη - για παντα.

    Οποιαδηποτε αλλη εκδοχη ειναι απλα, επιπολαιη και τελικα, αυτοκαταστροφικη.

    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια των Ισραηλινων, αντι τους Προοδευτικους Τσαρλατανους μας.

    - Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου",
    http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/

    - Π. Ηφαιστος, "Ένας άλλος κόσμος, ο ισλαμικός"
    http://www.antibaro.gr/node/2800

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι κοντα η ωρα τους

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ῾῾Νά τόν ἀποτελειώσης.᾽᾽
    Ἔτσι μπράβο ρέ φίλε ἔτσι.
    Ἀλλά ἄν δέν ἀποτελειώσουμε πρώτα τούς πολιτικούς μας δέν γίνετε τίποτα . Θά μᾶς κρατάνε τό κεφάλι κάτω γιά νά μᾶς τό κόψουν, ὅποιος προλάβει πρῶτος. Καί δέν εἶναι μόνο οἱ τούρκοι πού περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δικοί μας έχουν χαρά στην... έδρα τους. Σιγά μην αντιδράσουν... με τον σειζη είναι τον νταβραντισμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ και τώρα κοινή στρατιωτική αεροναυτική δύναμη στην Πάφο από Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ με σκοπό την προστασία των Α.Ο.Ζ τους και των ενεργειακών πηγών των τριών χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην ξεχνάτε οτι οι τουρκοκύπριοι,συντάσσονται περίπου μαζί με τους ελληνοκύπριους σε πολλά θέματα και το κυριότερο στην ανεξάρτητη Κύπρο. Η ενωμένη Κύπρος ,εφόσον ενωθεί, δεν θα χρειάζεται κανέναν απολύτως. Νομίζω. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Τουρκοκυπριοι δεν θελουν συμβιωση με ΕΚ και το ιδιο ισχυει για ΕΚ.Για αυτο η διχοτομηση ειναι η καλυτερη λυση αυτη την στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εαν η Κυπρος θελει να υπερασπισει τα συμφεροντα της πρεπει να βαλει βαθια το χερι στην τσεπη της για εξοπλισμους. Η Ελλαδα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συνδραμει και αυτο αποδειχτηκε με την αποτυχια του ΕΑΧ.Ειδαλλως οι ΕΚ ας κατσουν στα αυγα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσοι λενε οτι η Κυπρος ειναι μια και Ελληνικη ας ριξουν και μια ματια στα σχεδια λυσεων του ΟΗΕ που δινουν ολα ενα ποσοστο 25-30% στους ΤΚ.Και να δουμε τι εχουν να πουν για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημόκριτε συμπάθα με αλλά δεν το κατανόησα επακριβώς το σχόλιο σου: ποιος θα αποτελειώσει ποιον και με ποιον περιπου τρόπο; Φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε εμπόλεμες καταστάσεις, είναι το τελευταιο που μπορεί να περάσει από το νου του καθενος στην αυγή του 21ου αιώνα. Τώρα για τέτοια ήμαστε, μη χειρότερα. Θες να διώξουμε πρώτα τους δικους μας ανικανους νεοέλληνες και να βάλουμε όλοι ενα χερακι να μην κανει ο καθενας του κεφαλιου του ή μαλλον του κούφιου κεφαλιου του, ναι μαζί σου. Να φτιάξουμε μια κοινωνια που θα μας κανει περήφανους πρώτα και με ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και όχι βια. Τι σκατά ανωτεροι θεωρούμε τους ευατούς μας από τους Οθωμανους αν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γραφει ο Γερολυμάτος Γ.:

    >>Δημόκριτε συμπάθα με αλλά δεν το κατανόησα επακριβώς το σχόλιο σου: ποιος θα αποτελειώσει ποιον και με ποιον περιπου τρόπο; Φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε εμπόλεμες καταστάσεις,...<<

    Λαθος φανταζεσαι.

    >>...είναι το τελευταιο που μπορεί να περάσει από το νου του καθενος στην αυγή του 21ου αιώνα.Τώρα για τέτοια ήμαστε, μη χειρότερα.<<

    Δικαιωμα του καθενος ειναι να διαλεγει τις επιλογες του.

    >>Θες να διώξουμε πρώτα τους δικους μας ανικανους νεοέλληνες και να βάλουμε όλοι ενα χερακι να μην κανει ο καθενας του κεφαλιου του ή μαλλον του κούφιου κεφαλιου του, ναι μαζί σου. Να φτιάξουμε μια κοινωνια που θα μας κανει περήφανους πρώτα και με ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και όχι βια.<<

    Συμφωνος.

    >>Τι σκατά ανωτεροι θεωρούμε τους ευατούς μας από τους Οθωμανους αν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο;
    18 Μαρτίου 2011 1:59 μ.μ.<<

    Εαν "θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο" απο τον Ισλαμοφασιστα Νεοοθωμανο, τοτε επιβαλλεται να προστατεψεις τα ιδεωδη και την φυσικη ακεραιοτητα σου.

    - Λαζαρος Α. Μαυρος, "Ραγιαδισμός, Χίτλερ και Νταβούτογλου…"

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_3535.html

    Φιλικα
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.