28/3/11

Σάββας Καλεντερίδης: Τουρκικές προκλήσεις και ελληνικό φοβικό σύνδρομο

21 σχόλια:

  1. Άτομα όπως ο Καλεντερίδης πρέπει να κυβερνήσουν την Ελλάδα!! Δεν πάει άλλο με αυτην την κακιστοκρατία! Τους ατιμώρητους προδότες, αυτούς που δανείστηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια και είπαν οτι τα φάγαμε μαζί!
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανλώνυμε
    επειδή το ιστολόγιο είναι δικό μας, με τέτοια που γράφεις μπορεί να γίνουν δυο τινα.
    Ή να μας κατηγορήσουν ότι στήνουμε παιχνίδια για τη δική μου 'πολιτική ανέλιξη',
    Ή ότι έχουμε καβαλήσει το καλάμι.
    Και το ένα και το άλλο, οδηγούν στο ίδιο σημείο:
    Να μας πάρουν με τις ντομάτες.
    Και επειδή είσαι ανώνυμος, εγώ δηλώνω ότι το ντοματόζουμο μ' αρέσει, όχι όμως και οι εκτοξευτόμενες ντομάτες.
    Να συνέλθουμε λοιπόν και να στρέψουμε τα 'βέλη' μας προς τους πολιτικούς που μας κατήντησαν έτσι.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.ferries-greece.com/images/islands/dodecanese/kastelorizo/dodekanesse_kastelorizo_island.jpg Γιατι με στεναχωρεις ετσι. Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα, ποιος θα επεξεργασθεί το νέο δόγμα και ποιος θα το θέσει σε εφαρμογή; Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο.

    @ 10:53 π.μ


    >ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!<

    Προς Θεού, φτάνουν αυτά που έχουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να τα καταργήσουμε κι αυτά. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι κομματοκρατία και οι Έλληνες πάντα νόμιζαν ότι με τα κόμματα θα λύσουν τα προβλήματά τους. Δυστυχώς, φαίνεται πως δεν κατάλαβαν ακόμη, ότι τα κόμματα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal, δεν φταίνε κυρίως οι πολιτικοί αλλά το βαθύ φιλοτομαριστικό κράτος.

    Το «Σάββα γιατί μας ταλαιπωρείς;» δεν το είπε πολιτικός. Το «Πρόσεξε γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω θα σε αποστρατεύσουν.» δεν το είπε πολιτικός.

    Το "αν πωληθεί ως επιτυχία, έχει πετύχει αποκλειστικά ο από πάνω, σε αντίθετη περίπτωση φταις εσύ και θα την πληρώσεις - και ο από πάνω θα βρει κάποιον ικανό, κατά την κρίση του, για να σε αντικαταστήσει και να βεβαιωθεί ότι το σαθρό σύστημα θα συνεχίσει τη ζωή του" δεν είναι κυρίως πολιτική απόφαση, είναι κυρίως πολιτική επιλογή που αφήνουν εσκεμμένα κάποιοι γιατί τους βολεύει σε αμιγώς προσωπικό επίπεδο.

    Το "για όλα φταίει η πολιτική ηγεσία, εμείς εντολές εκτελούμε, αν έχει κάποιος στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη", ενώ ο νόμος λέει ότι ευθύνονται (αλλά η δικαιοσύνη είναι πολιτικά εξαρτώμενη και ούτε καν πήγε να πάρει τα στοιχεία από τους γερμανούς ομολόγους της) έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας και έχει καταστεί εθνικά επικίνδυνο.

    Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή των Ελλήνων ότι έχουμε απωλέσει εθνική κυριαρχία. Κάποιοι ευθύνονται και πρέπει να πληρώσουν.

    Οι πολιτικοί έχουν τεράστια ευθύνη αλλά η ευθύνη αυτή δεν συγκρίνεται μπροστά στην ευθύνη των μη πολιτικών που λειτουργούν εκτός Συντάγματος και νόμων.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φρουρέ της Πρεσβείας τον προδότη ή τον σκοτώνεις την ώρα της προδοσίας ή κερδίζεις τον πόλεμο και τον σκοτώνεις με παραδειγματικό θάνατο μετά.

    Προσωπικά πιστεύω ότι όπου και αν σκοτώσεις έναν προδότη καλό θα κάνεις. Και δεν εννοώ θάνατο ψυχικό εννοώ σωματικό.

    Η ουσία είναι μία αυτό τον τόπο τον Ελευθέρωσαν οι αγγράμματοι και πεινασμένοι και τον υποδούλωσαν πούλησαν, ξεφτέλισαν οι εγγράματοι και χορτασμένοί γιατί πούλησαν τις αξίες τους, κάτι που γινόταν γίνεται και θα γίνεται όσο υφίσταται Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα, μη με ανάβεις μεσημεριάτικα!

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα, σε παρακαλώ εάν ξέρης, πές ποιοι ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ τσέπωσαν την επικήρυξη για τον Οτζαλάν. Εάν δεν ξέρης, πες ποιούς υποψιάζεσαι. Συγχαρητήρια θερμά είτε απαντήσης είτε όχι που έχεις το φιλότιμο να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια κακοφορμισμένη πατρίδα που όλα γύρω μας έχουν προδοθεί κι όχι μόνο απ' τους αεί βρώμικους πωλητικούς αλλά και τις λοιπές κουραδομηχανές του εβραιομασσωνικού συστήματος αξιών, καραβανάδες και 'πνευματικούς' λεχρίτες. Έρρωσο, +Απόστολος Γάτσιας, άλλος ένας συνάδελφος από το Τάγμα των Φιλότιμων Δονκιχωτιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη,

    Το Καστελόριζο δεν έχει μιναρέ; Είστε σίγουρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΟΥΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΑΣ Κ.ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ. ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτα που γινονται στην χωρα μας και εξω απο αυτην και ειναι ολα εις βαρος μας και του μελοντος των παιδιων της,
    ολοι τα βλεπουμε,αλλα ολοι δειχνουμε τους αλλους ,να πουνε την αληθεια!Δειχνουμε τους πολιτικους,τους διαπλεκομενους στα ΜΜΕ και υποψιαζομαστε τους παντες και παντα ψαχνουμε καποιον"Καλεντεριδη" καποιον Μαρκεζινη μεχρι και Λιακοπουλο να μας πει την αληθεια ταχα η το αυτονοητο!Ειμαι σιγουρος ,φιλε εσυ που ζητας να μαθεις τους δυο που πηραν την προμηθεια του Οτσαλαν,δεν
    θα στο πει ποτε κιαν ακομα ξερειεν
    προκειμενω ο Καλεντεριδης!Και συ να το ηξερες δεν θα το ελεγες!Διπλα σου να εστεκαν οι Υπουργοι που ξερεις,δεν θα εκανες τον κοπο να τους ξεριζωσεις τα αυτια και ξερεις γιατι;Γιατι ειμαστε ολοι βολεψακηδες και δειλοι!Αρεσκομαστε ολοι μας μονο στο κουτσομπολιο!Αυτοι ειμαστε και να μην παραπονιωμαστε!Ολοι αυτοι οι αλητες που μπαινουν και βγενουν,οι εφιαλτες οι κλεφτες και οι εγλημα-
    τιες απο διπλα μας περνουν,κιομως
    δεν ματωσε ποτε μια μυτη!
    Αρκουμαστε να καλαμαριζουμε!Ε αυτοι ειμαστε !Εξυπνακηδες. Απο παντου στριμωγμενοι και σε αμυνα , φοβουμαστε μην τιμωρηθουμε
    με την κατηγορια " σωματικης βλαβης" κατα εγκληματια.Ελεος πια !

    Συνεχιστε να καλανταριζετε!Ισως γιαυτο φτειαχτηκαν τα μπλοκ!

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α-
    «Αναπάντητες προκλήσεις της τουρκίας». Πιο αναπάντητες δεν γίνεται. Απέναντι σε ένα κράτος, εντός του οποίου υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο πρωθυπουργός δεν τολμά να σταθεί όρθιος, ας θυμηθούμε την φωτογραφία του ερντογάν να κάθεται σαν την πάπια μην φάει καμιά αδέσποτη σφαίρα από τους Κούρδους, το Ελληνικό κράτος ορθώνει ανάστημα νάνου και καταπίνει αμέτρητες προκλήσεις χυδαιότητας. Το Ελληνικό κράτος, και μαζί του εμείς, το Έθνος, που ανίκανο να αντιδράσει παρατηρεί/ούμε και περιμένει/ουμε, τι ; Ασυγχώρητη και η αντιπολίτευση στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, μουγγή και μοιραία, ανίκανη έστω να αρθρώσει τα αυτονόητα. Ασυγχώρητη και τελικά απορριπτέα.

    Δεν δικαιούμαστε να υποτιμούμε την δύναμη του φόβου. Εκεί ακουμπά το σύστημα, στην παράλυση κάθε υγιούς αντίδρασης εκ μέρους των πολιτών. Δεν υπάρχουν άνθρωποι άφοβοι, μόνο εκείνοι που έχουν αποφασίσει να νικούν, και νικούν, τους φόβους τους. Έτσι ζωντανεύει η Ψυχή και η Ζωή δεν είναι μια μηχανική διαδικασία. Το σύστημα όμως φοβάται τους ανθρώπους, το αυθόρμητο και απρόβλεπτο, τον Θεό μέσα μας, τον ενθουσιασμό, την πίστη σε μια Ιδέα, στην Πατρίδα, και πράττει το αυτονόητο. Τρομοκρατεί. Το παγκόσμιο αλλά και το τοπικό σύστημα, με πιστό τοποτηρητή το εκάστοτε κράτος. Να φοβόμαστε να μιλήσουμε, να εκφραστούμε, και τελικά να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Κάποιοι δεν αντέχουν και επιλέγουν την σιωπή, άλλοι πάλι όχι. Ευτυχώς για μας.

    Κανένας λαός δεν γλυτώνει από αυτήν την κατάρα, υπάρχει όμως το αντίδοτο, στα ατελείωτα δηλητήρια με τα οποία μας έχουν ποτίσει, στους άπειρους μικρούς φόβους που έχουν διεισδύσει ύπουλα στην Ζωή και στην Ψυχή μας μέσω μιας ατελείωτης νοητικής τρομοκρατίας, σε αυτό που απλά και «ωραία» ορίζεται σαν φοβικό σύνδρομο : Η μελέτη των χαρακτηριστικών αυτών που επιφέρουν τον φόβο. Με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον φόβο των «τρομοκρατών», την Αχίλλειο πτέρνα του συστήματος. Κανείς θαρραλέος άνθρωπος, ή σύστημα δεν επιδιώκει να τρομάζει τους άλλους, μόνο ο φοβισμένος μπορεί, και επιθυμεί, να μοιραστεί το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟ με τους υπολοίπους για να επιβάλλει τα σκοτεινά του σχέδια. Ή αυτά των άλλων.

    Αυτό είναι εμφανές στο αχανές, νεκρό βλέμμα των πολιτικών, Ελλήνων, και όχι μόνο, βλέμμα πλάγιο και άνευρο. Άνθρωποι που επιθυμούν έτοιμες ερωταπαντήσεις σε κάθε τους συνέντευξη, με μηχανικό βήμα και «στήσιμο» στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια εξαπάτησης. Αξιοθρήνητες φιγούρες, αυτό όμως τι μας κάνει εμάς, που τους ψηφίσαμε, που τους επιλέξαμε, έστω ως θύματα παραπλάνησης, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Έθνους μας ; Ας αναλογιστούμε τι, κι ας μην ξανα-κάνουμε τα ίδια λάθη.
    (συνεχίζω..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Β-
    Η τουρκία, από την άλλη, τελικά είναι μια χώρα – τρομοκράτης, ακριβώς γιατί είναι τρομοκρατημένη. Φοβάται την διάλυση, σε έναν κόσμο που οι λαοί αντιδρούν και η επιστροφή σε εθνοκεντρικές ιδεολογίες είναι πλέον θέμα χρόνου, γνωρίζει καλά ότι είναι μια χώρα ετεροπροσδιορισμένη. Ετερόφωτη. Σε σχέση με τα γειτονικά κράτη, σε σχέση με ΕΜΑΣ. Διαφημίζει Ελληνικά μνημεία, κατέχει Ελληνικά εδάφη στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Θράκη και στην Κύπρο, λιμπίζεται Ελληνικά νησιά, το Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος. Μήπως ο Αιγέας ήταν τούρκος και μας το κρατούν μυστικό, όπως μυστικό επτασφράγιστο κρατούν τον αρχαίο τουρκικό πολιτισμό ; Η Πόλη πάλι, δικό τους πολιτισμικό επίτευγμα ήταν και είναι ;

    Αντί να ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που μας έχουν επιφέρει και να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, επιμένουν, αμετανόητοι γι’ αυτό και τιμωρητέοι, να μας θυμίζουν ποιοι είναι. Ξέρουν καλά ότι ο παπανδρέου, ο δρούτσας, ο μπουτάρης και οι παραπονούμενοι ιθαγενείς του ελιαμεπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντιπροσωπευτικά δείγματα Ελλήνων. Το ξέρουν, και προσπαθούν να δουν μέχρι που προλαβαίνουν να «απλωθούν». Μήπως είναι τελικά δείγμα απελπισίας όλες οι προσπάθειες εξαπάτησής μας με τις ακριβοπληρωμένες παραγωγές του σκάϊ και τα τουρκικά σήριαλ που καταλαμβάνουν τα τηλεοπτικά προγράμματα ; Αφού δεν μπορούν να μας φοβίσουν, ας μας «πείσουν», έχουν βρει έτσι κι αλλιώς αξιοθρήνητους συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας ΜΑΣ που τους συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν είναι πολλοί, αλλά κατέχουν πόστα εξουσίας όλων των ειδών. Προς το παρόν.

    Εμείς, από την άλλη, σαν Έλληνες, έχουμε τόσα πολλά σημεία αναφοράς αυτοπροσδιορισμού, που τσακωνόμαστε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε, το «γνωστό» κατασκευασμένο δίλημμα : Αρχαία Ελλάδα ή Ορθοδοξία, για παράδειγμα. Τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε μια σύνθεση των στοιχείων που θα μας βοηθήοουν να προχωρήσουμε με Δύναμη ; Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που έχει πολλά όπλα στην διάθεσή του πρέπει να επιλέξει μεταξύ τους, και να μην τα χρησιμοποιήσει ΟΛΑ.

    Παρατηρώντας τα τεκταινόμενα σε παγκόσμιο επίπεδο, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πλέον ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι το πραγματικό όπλο και αντίδοτο στο κακό που φαίνεται να εκδηλώνεται καθημερινά. Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία ως κτήμα όλων των λαών, όχι μόνο του Ελληνικού, κι αυτό κάνει την δική μας ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη. Επιστροφή στον κόσμο των Ιδεών, είδαμε που μας οδήγησε η περιπλάνηση στον κόσμο της ύλης. Στο μηδέν. Στην χειραγώγηση. Και στην καταστροφή.

    Όσο και να θέλουμε να το αρνηθούμε, το «βόλεμα» στην θέση του θύματος, εκτός του ότι μας καταστρέφει, καταστρέφει και τους θύτες μας, δεδομένου ότι κανείς άνθρωπος δεν γεννήθηκε καταστροφέας, άδειος, ύπουλος και τελικά δυστυχισμένος. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε στην δειλία των άλλων να γίνει η δική μας καταστροφή. Να μιλήσουμε. Να αντιδράσουμε. Πρώτα στον μικρόκοσμό του ο καθένας μας, έτσι ώστε να μετουσιωθούν πολλές τόλμες σε θάρρος συλλογικό, κοινωνικό και απαιτήσεις πολιτικές και ουσιαστικές.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Λεωνιδας
    29 Μαρτίου 2011 12:03 π.μ.

    Μην είσαι καθόλου σίγουρος: οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.


    @ Ρίκα Κ.

    "Να μιλήσουμε. Να αντιδράσουμε. Πρώτα στον μικρόκοσμό του ο καθένας μας, έτσι ώστε να μετουσιωθούν πολλές τόλμες σε θάρρος συλλογικό, κοινωνικό και απαιτήσεις πολιτικές και ουσιαστικές."

    Αφενός συμφωνώ με την αντίδραση στην κρασπεδοποίηση του Συντάγματος, αφετέρου επέτρεψέ μου να σημειώσω ότι η εξελικτική της συλλογιστικής σου δείχνει ότι δεν έχεις πάει στρατό: δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, η αντίδραση θα μείνει για πάντα συζήτηση καφενείου και γκρίνιας, όπως λέει και ο Λεωνίδας.

    Χρειάζεται ένα σοκ - και μετά θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης για τους προδότες.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοί Συνέλληνες, δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη, ότι ακόμη και οι τελειότερες ιδέες όταν πάνε για υλοποίηση στη χώρα μας καταντούν ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ; Αυτό πρέπει να σταματήσουμε!
    Αυτό είναι καθαρή ένδειξη ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!
    Τα Πολιτικά Κόμματα, όταν παύουν νάναι "πολιτικά", που σημαίνει να υπηρετούν τον Πολίτη, την Πόλη του και την Πολιτεία του, είναι τραγέλαφος!
    Πάντως, ίσως να έχετε δίκαιο για ένα καινούριο κόμμα! Πάντα το καινούριο κουβαλάει την ελπίδα να μην καταντήσει "τραγέλαφος" !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φρουρέ της Πρεσβείας,
    Βάλε τους όλους τους προδότες σε ένα καζάνι και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να ανάψω την φωτιά που θα τους κάψει ! Με τις πύλες της κολάσεως ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ, έτοιμες να τους υποδεχτούν !

    Στο μεταξύ κάτι πρέπει να κάνουμε, και, εφόσον δεν μπορούμε ακόμα πρακτικά να αντιδράσουμε, δεδομένου ότι αυτοί κρατούν τα ηνία του κράτους και επιλέγουν απλά τον τρόπο με τον οποίο μας καταστρέφουν, προτείνω να στραφούμε μέσα μας, να νικήσουμε αν θες το αρχέτυπο του προδότη, έτσι ώστε, ακόμα και αν εκλείψουν τα πρόσωπα που το εκφράζουν, να μην αντικατασταθούν από άλλα αντίστοιχα ανθρωπάρια.

    Έχεις δίκιο δεν έχω πάει στρατό, αν και δεν θα ήμουν αντίθετη στην θητεία για τις γυναίκες. Διαβάζοντας το τέλος του σχολίου μου, είναι λίγο περίεργα διατυπωμένο, ήταν και η ώρα προχωρημένη, δεν εννοώ να αντιδράσουμε μιλώντας, τα λόγια δεν έσωσαν ποτέ κανέναν, βοηθούν να διαμορφώσουμε νέα γνωσιακά σχήματα και να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, αλλά στην παρούσα φάση καταλαβαίνω τι εννοείς : την ανάγκη μας να κάνουμε κάτι !

    Σε σχέση με τον φόβο : Μεγαλώσαμε και ζούμε σε μια κοινωνία βασισμένη σε απειλές, όχι επιχειρήματα : ψήφισέ με αλλιώς δεν θα έχεις δουλειά, αλλιώς θα πτωχεύσουμε, θα επιμηκυνθούμε, θα αναδιαρθρωθούμε, φάε το φαγητό σου αλλιώς δεν θα σε αγαπάει η μαμά, μπες στο πανεπιστήμιο αλλιώς δεν θα βρεις δουλειά, νύφη, γαμπρό, και τα τοιαύτα. Μην επεκτείνεις τα χωρικά σου ύδατα αλλιώς θα κάνω πόλεμο, πτήσεις, και τα λοιπά αντίστοιχα. ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, όπως είπε ο Μακεδόνας Δημοσθένης. Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μετά απορούμε με τα φοβικά σύνδρομα, και γιατί όλοι, προ και μετά ΔΝΤ περπατάμε σκυφτοί και χαμένοι.

    Αυτή είναι η πρότασή μου, μικρές αλλά σπουδαίες αντιστάσεις στην καθημερινότητά μας, να νικήσουμε τους μικρούς αλλά δυνατούς φόβους στην καθημερινή ζωή μας προκειμένου να μην είμαστε ευάλωτοι στους μεγάλους, προκειμένου να ξεφορτωθούμε μια ώρα νωρίτερα αυτό το κράτος – προδότη, να ανασάνει το Έθνος μας και να βρει τον δρόμο του. Εννοείται, ΧΩΡΙΣ τους προδότες, κάνουμε κακό στους θύτες μας όσο δεν τους δίνουμε το μάθημά τους ! Ραντεβού στις πύλες της κολάσεως. Ωραία εικόνα, και ελπιδοφόρα.
    Όλη δική τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ρίκα Κ.

    Τί θα γίνει; Μια η Χριστίνα, μια εσύ, έχετε βαλθεί να με ανάβετε κάθε μεσημέρι!

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φρουρέ της Πρεσβείας,

    Ωραία είναι η φωτιά, καθαρή και δυνατή ενέργεια !

    Δεν μπορεί και δεν δικαιούται κανείς να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε την κάθαρση...

    Όπως μας είπε πριν 52 χρόνια ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης στο Άξιον Εστί (Προφητικόν) :

    «Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση..»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ρίκα Κ.

    Καλά τα όνειρα, αλλά δεν αρκούν...

    Όπως λέει και ο κολλητός μου, Αϊ Γιώργη βούθα μου, κούνα και 'συ τον πόδα σου...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φρουρέ της Πρεσβείας,

    Τα όνειρα δεν αρκούν, αν παραμείνουν όνειρα. Ποιος είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ; Κάθε μεγάλη αλλαγή από ένα όνειρο ξεκίνησε. Όταν δε έρθει η ώρα να «λάβουν εκδίκηση» όλα είναι πιθανά. Ποιος αμφισβητεί ότι ο Άδης είναι σε ταραχή... και οι πύλες ανοιχτές. Σου είπα, ένα σπίρτο είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρίκα Κ., θα σου απαντούσα αλλά συγκρατούμαι: δεν θέλω να παρασυρθώ από τα ωραία σου λόγια.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.