29/3/11

Επιτέλους, κάποιοι φαίνεται ότι ξυπνάνε!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης σχολής εμπορικού ναυτικού στο Κατάκολο
Τη δυνατότητα ίδρυσης νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο λιμένα Κατακόλου, θα εξετάσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Ιωάννης Διαμαντίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι «στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και συνεξετάζοντας τις παραμέτρους που αφορούν στο χωροταξικό δίκτυο των υφιστάμενων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, τις ανάγκες της ναυτιλίας σε αξιωματικούς καταστρώματος και μηχανής, τη ζήτηση για φοίτηση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και την ύπαρξη διαθέσιμων πόρων, θα εξεταστεί και η δυνατότητα ίδρυσης νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο λιμένα Κατακόλου».
Ο κ. Αντωνακόπουλος, με την ερώτησή του, έχει επισημάνει ότι τα τελευταία χρόνια το λιμάνι στο Κατάκολο αναδεικνύεται κορυφαίο, αφού καταπλέουν σε αυτό πάνω από 500 κρουαζιερόπλοια το χρόνο.
Παράλληλα έχουν εκτελεστεί σημαντικά έργα αναβάθμισης του λιμανιού, ενώ νέα έργα βρίσκονται υπό ένταξη σε χρηματοδοτικό πλαίσιο.
«Η συνολική ανάπτυξη του λιμανιού, ιδιαίτερα στη χερσαία ζώνη, καθώς και η κίνηση σε αυτό παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για εκπαίδευση στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού», έχει επισημάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχει καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει, αν υπάρχει σχεδιασμός για γενικότερες αλλαγές στη ναυτική εκπαίδευση καθώς και ποια είναι η θέση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας για την ίδρυση Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στο λιμάνι Κατακόλου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Τη δυνατότητα ίδρυσης νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Καστελοριζο, να εξετάσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6-7 υπαρχουν κι αλλη θα ανοιξουν??? Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν τόσα άνεργα παιδιά , άσε να υπάρξουν ακόμη περισσότερα.
    Τί προεκλογικές δεσμέυσεις ξεπληρώνουν;
    Συμφωνώ με τον Ανων 3.01

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τη δυνατότητα ίδρυσης νέας [...] θα εξετάσει το υπουργείο [...]"

    =

    όλα είναι πιθανά στη ζωή, απλά ξέχνα το...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπράβο !!! αυτό ήταν που μας έλειπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.