30/3/11

Μετά το φιάσκο... δενδροφύτευση Στο Καστελόριζο

Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα βρίσκεται στο Καστελόριζο όπου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης και το ελληνο-αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

Με την κίνησή του αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που προκάλεσε ο χειρισμός του θέματος του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Explora».

Μόλις χθες, αποκαλύφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι μετά την αρχική παρενόχληση του πλοίου από τουρκική κορβέτα (στις 12 Μαρτίου) και ενώ το ιταλικό ερευνητικό εκτελούσε εργασίες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να συνεχίσει τις έρευνες. Ενώ ο κ. Δρούτσας και οι στενοί του συνεργάτες διαβεβαίωναν πως το Explora δεν είχε ζητήσει άδεια ερευνών και από την Τουρκία αποκαλύφθηκε δυστυχώς ότι η ιταλική εταιρεία όχι μόνο είχε απευθυνθεί στην Τουρκία ζητώντας άδεια για διεξαγωγή εργασιών νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου αλλά και ότι η ελληνική διπλωματία δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Ακρως αποκαλυπτικά για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών είναι όσα είπε την Τρίτη στη Βουλή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και κοινοποίησε τις πραγματικές διαστάσεις του περιστατικού. Κι αυτό διότι ο κ. Δρούτσας όχι μόνο επέλεξε να αποσιωπήσει την εκδίωξη του "Explora" από τουρκικό πολεμικό πλοίο, δηλαδή την απόπειρα της Άγκυρας να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας αλλά το υπουργείο Εξωτερικών σχεδόν πανηγύριζε ότι η ιταλική πλευρά αναγνώρισε την ελληνική κυριαρχία.

Εκ των υστέρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, η κυβέρνηση ανακάλεσε τις άδειες που είχε δώσει στο Explora για να συνεχίσει τις έρευνες και σε άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας ανακοίνωνε ότι πάει στο Καστελόριζο για... δενδροφύτευση, προφανώς για να μπορεί εκ των υστέρων ότι οι χειρισμοί του είναι επαρκείς και ότι δήθεν δεν επιτρέπει στην τουρκική κυβέρνηση να επιχειρήσει την επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης. http://www.protothema.gr

14 σχόλια:

  1. Ρε μπας και μας....δουλευουνε και ειναι μια τριχα απο τα αρχ....α μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με την ευγενική υποστήριξη του SKY 1821,stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΓΑ-ΑΣΚΗΣΗ.

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ? ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ) Η ΕΝΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΣΑΛΑΜΙΝΑ) ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ?

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΚΥΝΗΓΑΤΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΧΝΕΤΕ ΣΕ 215,000 ΚΜ2 ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

    THE COST OF BEING LATE....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι βρε παιδιά πάει να δει πως προχωρούν οι δουλειές στο τζαμί που ανακαινίζεται. Κοιτάξτε την ιστοσελίδα της Μεγίστης. Είναι η ποιο σημαντική εργολαβία στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ στείλτε όλοι μια κάρτα στο Καστελλόριζο/Μεγίστη ειδικά οι Ελληνες του εξωτερικού, στην Διεύθυνση Καστελλόριζο - Ελλάς για να μάθει όλος ο κόσμος ότι το απομονωμένο μας νησί είναι Ελληνικό.
    Για να αναγκαστούν τα πλοία να πάνε το ταχυδρομείο.

    Δειτε την ιστοσελίδα του νησιού.

    Οι αχρείοι ανακαινίζουν τουρκικό τζαμί στο Καστελλόριζο για ποιούς; για τους λίγους χριστιανούς κατοίκους; θέλουν σώνει και καλά να αναβιώσουν την Οθωμανική σκλαβιά ενώ το νησάκι είναι γεμάτο νεοκλασσικά σπίτια.

    Ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας εμείς. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια ρε Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι άτομο είναι αυτό το αερικό ρε παιδιά; Αν για κάθε μλκία του τον βάζανε να κάνει και μια δενδροφύτευση, μέσα σε ένα μόλις χρόνο θα είχαν πρασινίσει η Πεντέλη και η Πάρνηθα μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε μπας και μας....δουλευουνε και ειναι μια τριχα απο τα αρχ....α μας
    30 Μαρτίου 2011 12:46 μ.μ.

    Μια τρίχα από που;
    Το άλλο με τον Μπόμπο το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1 Απριλίου 2011 1:13 π.μ.

    Κλεφτοπολεμο κανεις ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλείσ' τα πόδια σου ρε Χρυσανθο-Φρουρέ μην δούμε και τις ζαρτιέρες σου.
    Σου έχω πει να μην κάθεσαι σταυροπόδι. Είναι και εναντίον της θρησκείας σου.
    Άσε που σαν πρασινοφρουρός θα έπρεπε να μην κάθεσαι καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1 Απριλίου 2011 4:16 μ.μ.

    Ανωνυμε
    Καπου εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου για ψαξτο λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.