31/3/11

Συνωμοσία «βλέπει» στη Συρία ο Ασαντ

Σε... συνωμοσία απέδωσε τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του χθες ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας.


Αν και τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων, δεν πραγματοποίησε καμία ανακοίνωση σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, δεν προχώρησε ούτε στην άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ισχύει στη χώρα από το 1963, η οποία φέρεται να έχει ήδη αποφασιστεί.

Ο πρόεδρος της Συρίας αναγνώρισε ωστόσο ότι ο λαός της χώρας έχει αρκετά «εύλογα αιτήματα» που δεν έχουν ικανοποιηθεί, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του αποτελεί μεγαλύτερη και πιο άμεση προτεραιότητα από τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν θεωρεί «συνωμότες» όλους τους διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στόχος των υποκινητών της εξέγερσης είναι να σπείρουν ένα διαδογματικό διχασμό με ανυπολόγιστες συνέπειες. Υπογράμμισε δε ότι έχει δοθεί εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να μη χυθεί αίμα.

Συνθήματα
Αμέσως μετά την ομιλία του, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν και πάλι στους δρόμους της Λατάκιας, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με βασικά συνθήματα «ειρήνη», «ελευθερία» και «όχι διχόνοια». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πόλη. Καταγγελίες για πυροβολισμούς υπήρξαν και από πολίτες στην πόλη Αλ-Σλέιμπεχ, όπου πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.http://www.imerisia.gr

2 σχόλια:

  1. Το ότι βαρέθηκε ο κόσμος να ζει υπό το μπααθικό-οικογενειακό καθεστώς και να είναι η χώρα του υποπόδιο του Ιράν, δεν περνά από το μυαλό του; Αλλά έχει, ο μάπας; Από το μπαμπά του την κληρονόμησε τσιφλίκι, μία ολόκληρη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαλξη της ΜογγολοΙσραηλινής Φιλίας1 Απριλίου 2011 στις 5:46 π.μ.

    Συμφωνώ μαζί σου 31 Μαρτίου 2011 9:33 μ.μ.
    Επίσης συμφωνώ και με τον Νιετανιάχου της Εθνικής Φρουράς της Πρεσβείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.