28/3/11

Λιβύη: Προσφορά διαμεσολάβησης του Ερντογάν


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσφερε σήμερα την διαμεσολάβηση του μεταξύ του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και των ανταρτών για να εμποδίσει τη χώρα να γίνει ένα «νέο Ιράκ ή  Αφγανιστάν».

Εάν το επιθυμούν και τα δύο μέρη, η Άγκυρα «θα λάβει τα αναγκαία μέτρα» για να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian που δημοσιεύτηκε σήμερα.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε μιλήσει με τον Λίβυο ομόλογό του από το ξέσπασμα της διεθνών αεροπορικών επιδρομών. 
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών διατηρεί επαφές με τους αντάρτες που είναι στη Βεγγάζη στα ανατολικά της χώρας.

«Ο Καντάφι θέλει κατάπαυση του πυρός συμπεραίνει από τις συνομιλίες που είχε με τον Λίβυο Πρωθυπουργό, αλλά είναι σημαντικό να ωριμάσει η σκέψη αυτή», δήλωσε ο Ερντογάν. 
«Αλλά ο συνταγματάρχης Καντάφι πρέπει να δώσει κάποια διαβεβαίωση στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τώρα» αν θέλει να σταματήσει το αίμα να ρέει στη Λιβύη», πρόσθεσε, υπονοώντας το φάντασμα του Ιράκ.

Δήλωσε επίσης: «Φοβάμαι ότι μπορεί να δούμε να εμφανιστεί ένα άλλο Αφγανιστάν ή ένα δεύτερο Ιράκ. Όταν οι Δυτικές δυνάμεις εισήλθαν στο Αφγανιστάν, έλεγαν ότι θα ήταν για λίγες μέρες και το ίδιο πράγμα έλεγαν για το Ιράκ».

Le Figaro  Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) 28/03/2011

19 σχόλια:

  1. Δεν χρειαζεται η διαμεσολαβηση της τουρκιας με τον Κανταφι διοτι δηθεν η Τουρκια <>.Ποιους ανταρτες? Οι προσπαθειες να πεισθει και να παραμεριστει ο Κανταφι εχουν αρχισει χρονια τωρα και συνεχιστηκαν και στην...πραξη τελευταια.Και αυτο γινεται για διαφορους λογους διοτι ο Κανταφι θεωρειται "αγυριστο" εθνικιστικο μυαλο και με ηγετικες τασεις εκει που η Δυση εχει σε εξελειξη ενα πολυ μεγαλο σχεδιο για δημιουργια και επαναδημιουργια σειρας ολοκληρης στρατιωτικων βασεων που θα εξαπλωνονται απο την Μεσογειο μεχρι την Καυκασια και Κορεατικη χερσονησο.Αν χρειαστει απο σχολιαστη για περαιτερω διευκρινηση θα συνεχισω λεπτομερεστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχέλαε, δεν συνεχίζετε την ανάλυσή σας, ώστε να καταλάβουμε τί υπονοείτε πως προαλείφεται στην ευρύτερη περιοχή-Μεσόγειος, Μ. Ανατολή, Καύκασος, και εάν αυτά τα σχέδια αντικατροπτίζουν όσα ευαγγελίζεται ο Νταβούτογλου για τον τουρκο-νεο-οθωμανισμό του;
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μεσογειος ειναι η κρισιμη θαλασσα
    που την διεκδικησαν ολοι=περσες,καρχηδονιοι,Μακεδονες,ρωμαιοι,.ισπανοι,μουσουλινη,χιτλερ,ναπολεον κλπ.Τον 18ο αιωνα και οι αμερικανοι και απο το 1801 φτιαξανε και αρμαδα στον πολεμο της Τριπολης που το 1950 ονομαστηκε 6ος στολος.ο κανταφι εκανε το λαθος και παρενεβαινε σε πολλες χωρες της Αφρικης χωρις να εχει επαρκη πληροφορηση και συνεχεια ενοχλουσε αλλα και αποτυγχανε.Οπως το 1971 που υποστηρηξε τον δικτατορα της Ουγκαντα Ιντι Αμιν την στιγμη που αυτος απο πρακτορας της Δυσης μετατραπηκε σε κυνηγημενο.Επισης χρησιμοποιουσε συνεχεια σαν βοηθημα εξωτερικης πολιτικης την τρομοκρατια με εκατονταδες νεκρους απο πτωσεις αεροσκαφων.Ζημειωσε και την Δυση οταν το πετρελαιο απο 40 σεντς το 1969 το πηγε στον τοπικο πολεμο του 1973 στα 20 $ το βαρελι.Ηδη η Δυση εχει ξεκινησει εναν ελεγχο ολης της Αφρικης χωριζοντας τους Αφρικανους απο τους Αραβες.Δημιουρηθηκε η AFRICOM (US AFRICA COMMAND) στην οποια συμμετεχει η Δυση και 54 Αφρικανικα κρατη αλλα χωρις ενσωματωση 5 κρατων που αυτη την στιγμη οδηγηθηκαν οι 4 σε εμφυλιο πολεμο=Λιβυη,Σουδαν,Ακτη Ελεφαντοστουν,Ερυθραια,και η 5η η Ζιμπαμπουε θα ξεκινησει συντομα τον κατευθυνομενο εμφυλιο.οι βασεις της AFRICOM στα παραλια της Μεσογειου θα βρισκονται σε Τυνησια,Μαροκο,Αλγερια,Λιβυη ανατολικη κλπ.και θα ειναι μερος της αλυσιδας που θα φτανει με βασεις μεχρι την Κορεα.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.
    Εδω φαινεται οτι παιζεται και ενα ισχυρο παιχνιδι με κυριαρχουσα την Γαλλια και αφορα την ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ που διακυρηξε ο Σαρκοζι το 2007 στην Διασκεψη στο Παρισι και αφορα την συνενωση 44 χωρων με συνολο πληθυσμου 800 εκατομυρια με κεντρο την...ΡΩΜΗ σαν επαναληψη της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας.Ο Κανταφι ανακοινωσε τοτε οτι θα μπουκοταρει τον Σαρκοζι και τον κατηγγειλε για διαιρετη Αφρικανων και Αραβων.Εκτοτε η Μεσογειος προετοιμαζονταν με καθε τροπο,πρακτορες,χρημα κλπ για αυτο που θα ακολουθουσε στην Βορεια Αφρικη-Μεση Ανατολη και θα αντικαθιστουσε σαν θεατρο πολεμου το Αφγανισταν/πακισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδανικος συνομιλιτης εμεις . Διωχτε τον μογκολο , ξυπνατε ρε κυβερνωντα ζωα , μας περικυκλωνουν οι απεναντι . Ποτε ακριβως μας πουλησατε σα χωρα και για ποσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Παύλε Φωτίου,
    Γιατί μας κουράζετε τόσο πολύ τον κ. Χρήστο Β. ζητώντας του να "επιμηκύνει" τις αναλύσεις του;


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη
    29 Μαρτίου 2011 8:49 π.μ.

    Μου ζητησε καποιος σχολιαστης να επεκταθω και αυτο εκανα και αν δεν εισαι ικανοποιημενος απο το σχολιο μου ε,τι να κανω τοσο μπορω,ισως εσυ θα μπορουσες να επεκταθεις περισοτερο.
    ΥΓ.Δεν εχω καμμια σχεση με το ατομο που προανεφερες στον κ.Φωτιου.Ευχαριστω.
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μπορεί να ξέρει ο "Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ" ότι Χρήστος Β. = Αρχέλαος, θα πρέπει να είναι εκ των διαχειριστών του ιστολογίου. Διάψευση από τους τελευταίους δεν βλέπω, άρα είναι.

    Με "σημαδεμένη" τράπουλα παίζουμε εδώ μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12:25
    Η επανάληψη δεν μετατρέπει το ψέμα σε αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριτα
    καταλαβαινουμε ολοι πλεον οτι μερικοι εδω το εχουνε κανει τσιρκο ανωνυμων και το μονο που (δειχνουν οτι) δεν τους ενδιαφερει ειναι η ουσια των σχολιων και ο κοπος του αλλου να ψαξει και να μεταφερει κατι που θα μοιραστει με τους υπολοιπους.Υπαρχει και η εξηγηση οτι τα σχολια... σιγουροτατα τους ενδιαφερουν αλλα η μοχθηρια για την δικη τους ανεπαρκεια τους οδηγει να κτυπησουν τον σχολιαστη χωρις να μπορουν να καταλαβουν οτι "εκει που τρως για να γεμισεις το αδειο στομαχι σου δεν φτυνεις και μετα ξανατρως αυτο που σου δινει".Αλλα τι να πεις πλεον.αυτη ειναι η καταντια για την οποιαν δυστυχει η Πατριδα.Η ανεγκεφαλια και η βλακεια.
    Και οσον αφορα δικολαβε με τις παρανοικες εξηγησεις σου για τον Χρηστο Βουλγαρη. Ναι! τον εκτιμω για τις αναλυσεις του απο ιστορικης πλευρας αλλα τι να γινει που ουτε καν τον γνωριζω ενω θα το ηθελα πολυ γιατι ειναι καθαρος στις αναλυσεις του και γνωστης σε αντιθεση με τον συρφετο που του επιτιθεται.
    Εν πασει περιπτωσει η ξεκαθαριζει ο Σαββας το ιστολογιο απο τα βαρυδια η θα αναγκαστω να γραφω μονο οσα θα συμβαδιζουν με το IQ καποιων και μονο εγω δεν θα χασω αυτο ειναι σιγουρο.
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το επιπεδο καποιου "Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ" φαινεται και απο εδω !

    Χαιρετισματα !

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ στεργκ
    29 Μαρτίου 2011 1:24 μ.μ.

    Τους πεμπτοφαλαγγίτες της Πατρίδας μας (όπως καλή ώρα εσένα) πρέπει πάντα να τους αποκαλύπτουμε. Διότι έτσι ξέρουμε με τι κίνητρα σχολιάζουν.
    Το εύλογο είναι ότι πολλές φορές με τις μαλακ... αναλύσεις σου ξεσκεπάζεσαι μοναχός σου.
    Βέβαια εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια αλλά που να δεις την τύφλα σου όταν μας το παίζεις αναλυτής βάθους....

    Καραγκιόζη, επαρκή αναλυτή βάθους, διάβασε τώρα!

    .................

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ: ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ


    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εργαστεί από τον Φεβρουάριο του 2011, για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν μεγάλο πόλεμο στη Λιβύη, έτσι ώστε ο ΟΗΕ να υποχρεωνόταν να νομιμοποιήσει την Αμερικανική απαίτηση για στρατιωτική επέμβαση. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ, ζύμωσαν (έπλασαν) μια ψεύτικη επανάσταση, με καλά οπλισμένους ξένους μισθοφόρους. Η CIA και η Mossad, εγκατέστησαν τους μισθοφόρους και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις επί του εδάφους της Λιβύης, από τις 24 Φεβρουαρίου του 2011.
    Οι μισθοφόροι, οι οποίοι παραγγέλθηκαν (για να προσληφθούν) από τον Καντάφι, από την αμερικανική εταιρεία Global CST, για να εμφανιστούν ως υποστηρικτές του και για να επιτεθούν και να δολοφονήσουν διαδηλωτές και πολίτες της Λιβύης, είναι πράγματι μισθοφόροι που μισθώθηκαν από την Ισραηλινή κυβέρνηση, και παραγγέλθηκαν και προσλήφθηκαν, από την ελεγχόμενη από την υπηρεσία ασφαλείας Μοσάντ του Ισραήλ εταιρεία, Global CST. Πολλοί είναι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ, οι οποίοι ισχυρίζονται, ότι οι Λίβυοι αντάρτες είναι στη πραγματικότητα μισθοφόροι της CIA. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πήγε στα Ηνωμένα Έθνη για να εξασφαλίσει ασυλία, για τα εγκλήματα πολέμου των μισθοφόρων της CIA που χρηματοδοτούνται από τη Μοσάντ!!!
    Η συνέχεια στο
    http://tsoutsouneros.wordpress.com

    ΠΗΓΗ:
    http://presscore.ca/2011/?p=1870

    Πρώτα τον έβριζες τον Διαχειριστή! Τώρα τον απειλείς;
    Εβραιοκοπρίτη!



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καποιοι εχουν πραγματικα σαλταρει γεματοι μισος και δεν θα τους σχολιασω γιατι και δικαιωμα για διαλογο μαζι μου δεν θα δωσω στον πρωτο τυχαιο ηληθιο και ψυχοπαθη αλλα και γιατι ο καθενας δικαιουται να πει οτι καταλαβαινει
    και απο τα γραφομενα του αυτοτοποθετειται στο who is who.
    Οσο καταλαβε ο "διαχειριστης"??? αλλο τοσο καταλαβα και εγω απο το αθλιογραφημα σου.
    Υγ
    αν σε πειραξε το περι "IQ" τι να σου πω,δεν φταις εσυ,ετσι γεννηθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (Για να μπορεί να ξέρει ο "Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ" ότι Χρήστος Β. = Αρχέλαος, θα πρέπει να είναι εκ των διαχειριστών του ιστολογίου. Διάψευση από τους τελευταίους δεν βλέπω, άρα είναι.
    Με "σημαδεμένη" τράπουλα παίζουμε εδώ μέσα;
    29 Μαρτίου 2011 12:25 μ.μ.)


    Εβραίε αναλυτή του κώλου είσαι σεσημασμένος Χριστιανομάχος και Ανθέλληνας.
    Λογάριαζες χωρίς τον ξενοδόχο αλλά τα βρήκες μπαστούνια στο Ινφογνώμων.
    Θα σε φάει η έγνοια και οι εξ ίσου ποιοτικές σου "εξισώσεις", του πισινού.
    Πάνε πίσω στη χάβρα σου να ηρεμήσεις.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχέλαε, σας ευχαριστώ για την ανάλυση και λυπάμαι που η προτροπή μου να επεκταθείτε σας κόστισε.
    κ.Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ, ομοίως σας ευχαριστώ και για την δική σας άποψη και ανάλυση.Βέβαια απέχω από όλα τα άλλα υπονοούμενα και προσωπικές αναφορές.
    Τέλος, εκτιμώ ότι δεν είναι φρόνιμο, όσο και εάν αμφισβητούμε τις απόψεις των άλλων, προκειμένου να ανταλλάσουμε τις γνώσεις και τις γνώμες μας από το βήμα επικοινωνίας που μας προσφέρεται από τον Ινφογνώμονα, να ανάγουμε τις διαφωνίες μας σε προσωπικό ύφος και καταγγελίες.
    Οφείλω επίσης να διευκρινίσω ότι προσωπικά διαφωνώ με την ανωνυμία, αλλά αφού δεν μπορώ να την αποτρέψω, την ανέχομαι όταν προάγει την συζήτηση και την ενημέρωση.
    Ευχαριστώ
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. By the Way of Deception.
    Ιωάννης πίνει Γιάννης κερνάει!
    ΠειστΗκαμε! Παλια η συνταγή.
    Autoερωτοτροπίες.


    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παύλος Γ. Φωτίου
    30 Μαρτίου 2011 12:00 π.μ.

    Δεν θα καταλαβουν αρκετοι εδω το τι εγραψες.Παντως εγω γραφω και για σενα.Και γραφω ανωνυμα γιατι δεν προσδοκω τιποτα για το ατομο μου σαν κερδος αλλα μονο την σωστη πληροφορηση στους φιλους αλλα και "φιλους" στον Ινφογνωμονα.Διοτι αν εξαιρεσεις παθιασμενους και θρησκοληπτους μεσαιωνικους τυπους που βρηκανε σαν ποντικοι φωλια εδω μεσα , υπαρχουν και εκλεκτα ατομα της Ελληνικης κοινωνιας που θελουν να παρουν και να δωσουν σωστη πληροφορηση εξω απο TV και πουλημενο Τυπο.Θα συνεχισουμε Παυλο το ιδιο δυνατα και θα αγνοησωμε τα πιθανως ψυχοπαθητικα ατομα που σαν ποντικια περιτριγυριζουν τον χωρο αυτο.Δεν το κανωμε για το ατομο μας ,και εγω προσωπικα εχω αλλη πολυ καλη και αξιοπρεπη εργασια, αλλα για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχρείελαε, είσαι η αφρόκρεμα των ιστολογίων. Είμεθα τυχεροί που βρίσκεσαι κοντά μας με τις απύθμενες και έγκυρες αναλύσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 31 Μαρτίου 2011 12:16 π.μ.

    Ευχαριστω και σε κατανοω απολυτως.
    Απο το πρωι καθε μερα ριχνετε ξημερωμα το παραγαδι για καλη ψαρια και μετα ισχυριζεστε οτι δεν τρωτε ψαρι γιατι σας ενοχλουν στο στομα τα ...κοκκαλακια.Δεν πειραζει εγω θα σας μοιραζω καλη ψαρια μεχρι να βρητε την εντιμοτητα και να παραδεχθειτε στο τελος οτι οχι μονο ¨"ψαρευετε¨"στην λουφα το ξημερωμα αλλα οτι σας ΑΡΕΣΕΙ και το ψαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 31 Μαρτίου 2011 12:51 μ.μ.
    Μπράβο Χρύσανθε. Πες τους τα να σε καταλάβουν.
    Τα ψάρια τους τα καθαρίζεις;

    Ό Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.