30/3/11

Στα όπλα πάλι οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΑΣ

Σε διαδήλωση κατέβηκαν οι Αλβανοί του Μοναστηρίου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν τηρεί την γνωστή ως Συμφωνία της Αχρίδας και επιμένει σε διακρίσεις εις βάρος τους.


Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, η Συμφωνία, που προβλέπει διδασκαλία της γλώσσας, διατήρηση των εθνικών συμβόλων, συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρωτοβουλίες για σχέδια ανάπτυξης, εξακολουθεί να παραμένει γράμμα κενό.

Στην ΠΓΔΜ υπάρχουν πάνω από 19 δήμοι, κοινότητες και οικισμοί όπου το αλβανικό στοιχείο παραμένει κοινωνικά απομονωμένο, σημειώνει ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΙΝΑ, Φεργκίμ Δεμίρι από το Μοναστήρι (Μπίτολα).

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του, οι Αλβανοί σε Μοναστήρι, Ρέσνα, Κρούσεβο, Βέλες, Αχρίδα και Ντόλνενι αποτελούν το 20% του πληθυσμού και επομένως έπρεπε και σ’ αυτούς να εφαρμόζεται η Συμφωνία της Αχρίδας, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

Όπως καταγγέλλουν, αν δεν μάθεις τη σλαβική γλώσσα δεν μπορείς να αποκτήσεις δημόσια θέση.

Την ίδια ώρα, οι προσκολλημένοι στη γλώσσα τους Σκοπιανοί, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν – παραβιάζοντας και την Ενδιάμεση Συμφωνία για την «υπεράσπιση» της οποίας κατέφυγαν στη Χάγη – το αστέρι της Βεργίνας.

Μόλις προχθές αποκαλύφθηκε πως στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης Στιπ, υπάρχει το αστέρι της Βεργίνας. Μάλιστα, η απόφαση ελήφθη από την πρυτανεία, με το αιτιολογικό ότι το σύμβολο υπάρχει σε εικόνα της Παναγίας σε μια εκκλησία της πόλης!

Ο τοπικός Τύπος υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να αποβεί εις βάρος της χώρας, καθώς το θέμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας συζητείται αυτές τις μέρες στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι υποστηρίζει πως πρόκειται για απόφαση του πανεπιστημίου και πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμιξη.
http://www.elzoni.gr

8 σχόλια:

  1. Apo Tochigi Iaponias. Kataggelo tin Greenpeace dioti diaforoi tsarlatanoi dithen aktivistes tis (oloi evraio), exoun elthei se perioxes makrines tis Fukushima ipotithete gia na metrisoun tin radienergia kai mazevoun xrimata ta opoia o kosmos pistevei oti proorizontai gia ta tmimata tou seismou/tsounami, eno ta tseponoun aftoi. Pigan mono mia mera se kontini perioxi tis Foukoushima kai den edosan kanena stoixeio apo tis metriseis pou elegan oti pane na kanoun. Me prosxima oti i iaponiki kivernisi den dinei ta pragmatika stoixeia ton metriseon, anakoinosan oi idioi 4 microsievert/hour, eno i kivernitiki metrisi edine tin idia mera (25 Martiou), sto idio simeio (Iitate village, 40 km northwest of Fukushima) 12,4 microsievert/hour. Pane sta kentra ipodoxis ton seismopathon kai diadidoun oti oi doseis radienergeias einai thanatifores kai oti se liges meres tha pethanoun oloi.
    Epistrefo vasi mou meta tis 10 Apriliou kai epifilassomai gia perigrafi katastasis kai ti paizetai apo amerikanous, gallous, israilinous etc.
    tzimis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτο το συρφετο στην εικονα ειναι οι αλβανοι της ΠΓΔΜ,τοτε καταλαβαινετε περι τινος προκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στείλουμε στρατό να βοηθίσουμε τους καϋμένους τους Σκοπιανούς στο τέλος θα γίνουν πρόσφηγες μέσα στην ίδια τους την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ tzimis
    30 Μαρτίου 2011 1:01 μ.μ.

    Τα ιδια κανανε πριν κανα δυο; χρονια και στην Αϊτη Τζιμη.
    Μονο που στην Αϊτη τους εκλεβαν και ανθωπινα οργανα.
    Αλλα εβραιοι ειναι αυτοι.
    Την δυστυχια του αλλου ξερουν και την εκμεταλευονται καλα.

    Και μετα ΔΕΝ αναρωτουνται:
    Γιατι εμεις;




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.


    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @τζιμης
    Ναι φιλε απο την ιαπωνια κατι περιεργο παιζεται οντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο σεισμός αυτός δεν είναι φυσιολογικός, ούτε και στην ΤαΪτη, ούτε και στην Αυστραλία, ούτε και στην Ρωσία, το παιγνίδι που παίζεται μάλλον έχει όνοματάκι - HAARP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήθερα ότι και οι Αλβανοί ενδιαφέρονται για την Μακεδονία μας βλεπω χαρτες, βλέπω αστέρι της Βεργίνες, μεταμφιέστηκαν και οι Αλβανοί ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ; Θα φυλάξω την φωτογραφία στο αρχείο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι χάρτες που μοστράρουν είναι χάρτες του κομιτάτου ....οι Βούλγαροι δεν ξεφεύγουν απο τις διεκδικήσεις τους.Ουτε ξεχνιούνται ,όπως εμείς.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.